עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Yehudaa,

צירפתי את המעגל . בA מחובר מודד זרם בV מחובר מודד מתח . כל תא הוא 2 V עם התנגדות פנימית של 0.5 אום השאלה כמובן מה יראו המודדים האם כשחיברנו את מודד הזרם הוא קיצר בין השתי הנקודות ואז יש לעשות את החישוב בהתאם ? לקוח מספר יסודות תורת החשמל של חיים גרון ע"מ 281 תודה לעונים . [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by tzolerguy,

האם יש אפשרות להכין כזה מתאם?? מ GAMEPORT ל USB ???

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Tzach,

שלום לכולם! אני חדש פה ואחרי חיפוש נרחב בפורום וקריאת 200 הודעות בערך, עדיין יש לי שאלה. הבנתי שהעובי המומלץ של פרספקס לחלון הוא 3 מ"מ אבל השאלה שלי היא האם לבניית מארז שלם מפרספקס העובי הזה מספיק (הספק והכוננים די כבדים)? שאלה שניה היא לגבי המחיר. חיפשתי במלא חנויות (לא אצל זגג) והמחירים למ"ר הם 100-220 שקל, לעומת 50-60 לפי ההודעות שלכם. איפה אני יכול למצוא פרספקס בזול? ולא עוזר לי משהו כמו זגג או מפעל אלא אני מחפש שם או רחוב שבו החנות נמצאת (באזור גוש דן). תודה מראש לכל העוזרים!!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. קודם כל, זה מוד ראשון שלי ואין לי הרבה ידע באלקטרוניקה (לפחות לא רשמי) אז סליחה על הבורות אמממ הדבר הכי קל ובר ביצוע לרמה שלי זה לדעתי החלפת הלד בעכבר וזה מה שאני מנסה לעשות, יש לי כבר עכבר (עכבר ישן שאני לא ממש צריך)וכבר פירקתי אותו לגורמים, עכשיו יש לי מספר שאלות יש בעכבר שני לדים (משום מה) אחד מרכזי בתחתית העכבר 5MM (נראה לי) ומעליו כיסוי לבן גדול שמקובע בתוך הלוח המודפס, איך אני מסיר אותו? ולד שני, מאחורי העכבר (מקביל לחוט PS2) מעליו אין כיסוי או משהו מיוחד אבל איך אני אמור להוציא אותו מתוך הלוח?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. יש לי מחבר סיראלי ישן מעכבר שפירקתי ויוצאים ממנו 4 חוטים חום,אדום,שחור,כתום יש מצב לדעת איזה מהחוטים משתייך לפינים 1-5-7 ? ותודה מראש לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by johnnyg,

לא הבנתי איך מתג 6 רגליים עובד.. הוא בעקרון ON וOFF.. אז בין מה למה הוא מחליף כל פעם? O X O O O X O O O X X X

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by rav,

יש לי מקלדת ועכבר שצבעתי לפני הרבה זמן. ולמרות שהצבע המקורי החזיק זמן רב, אני לא רוצה להיכנס לשגרה של לצבוע את המקלדת והעכבר על חודשיים. ראיתי באינטרנט פרויקטים רבים שבהם השתמשו בזיגוג לפלסטיק ( clear coating ). רציתי לדעת: א. האם הזיגוג ימנע הסרה של הצבע על ידי השומן והלכלוך שעל הידיים? ב. האם זיגוג לרכב יתאים גם לצביעת פלסטיק? ג. איפה קונים וכמה עולה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. יש לי מאורר 12 וולט, מפסק שלושה פינים, ולד. איך אני עושה שהלד ידלוק כשהמאורר דולק? (וכמובן גם יכבה כשהמאוורר נכבה ;D) תודה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by kkffiirr,

אחרי שכל הפורום כאן רכש את הערכה הזו, האם מישהו התחיל לעשות עליה פרוייקטים? אני מחפש רעיונות, אבל בעצם אני לא יודע מה היכולות שלה, האם היא מסוגלת למשל להתממשק לזיכרון חיצוני? האם היא מסוגלת לנגן אודיו שמאוכסן בקובץ מקודד כמו MP3 או OGG או כל דבר אחר? (אני יודע שמבחינת תיכנות הכל אפשרי, השאלה אם יש מגבלות חומרתיות)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני רוצה לעשות מין מחיצה כדי לשפר קצת את הסירקולציה, מה אפשר לשים ? בהתחלה חשבתי על קרטון אבל אני מפחד ששהו יידלק שם... אם אפשר תנו חומרים שאפשר להשיג ושהם לא יקרים מידי, תודע.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. יש לי פה מארז ספייר להיתעללות קצת למודינג שאני הרבה זמן מתכנן ומכיוון שיש לי בחדר ארונית בצורה מעניינת וחדר מאוד מאוד קטן ויש מקום בצד של השולחן להשכיב את המחשב חשבתי על לקחת את המארז הג'אנרי החמוד, ופשוט להשכיב אותו ואז יש לי מקום על הריצפה והמחשב ישב לו בנוח על השולחן, מסדר לי את הפינה בצורה נהדרת ככה! אני צריך לציין שאתה הרעיון המקורי לקחתי ממישהו פה בפורום שראיתי בעבר תמונות מהמוד שלו שהוא עשה דבר כזה וזה יצא יפה ומעניין! כמה דילמות שתקלתי בעת החשיבה: איך בדיוק אני הופך את המחשב? צריך להתאים את השילדה- כוננים. בעיות סירקולציה- הסירקולציה משתנה בעת הפיכת המחשב וזה יעבור לקהילת OC שתעזור לי לעצב מחדש את הסירקולציה לאחר שבעיות יפתרו מקודם. פאנל קידמי- לא בנוי לזה בכ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by bluz,

ביציאה עצמה יש 25.. אבל בתוך יש 19 :-X מה אני עושה? אני צריך להחזיר 0 ב18-25, פשוט לא לשים כלום? (עוד לא סיימתי לבדוק תפינים כי אין לי מולטיטסטר, אבל עוד לא נתקלתי ב19-25..)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום. אני מעוניין לבנות מחשב שולחני קטן ושקט. לצורך העניין יש לי כמה לוחות שאני מתעניין בהם. לכולם חיבור כח ATX רגיל. רציתי לדעת אם יש לי ספק כח ישן שהוא לא ATX, אם אפשר להפוך אותו לATX ע"י חיבור מחברים של ATX. יש לזה מדריך איפשהו? אם לא, מישהו יכול לעזור? זה ספק עם יציאות SP1 עד SP3. יש לו יצואות 3.3V , 5V ו12V. תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Dark Respect,

שלום יש לי וחבר שלי ויכוח בקשר לחשמל הוא אומר שאם בן אדם מתחשמל ב100 וואט (10 וולט ו10 אמפר) יכאב לו בדיוק כמו שהוא יתחשמל מ100 וואט (100 אמפר ו1 וולט) או 100 וואט (100 וולט ו1 אמפר) ואני אומר שמידת הכאב קשורה אך ורק לאמפר מי צודק?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום סתם חשבתי על זה ויתכן שכבר קיים זה שרוול שמתחבר מהחלון עם מאוורר 92 נגיד ומתחבר ישירות למעבד שגם על המעבד אם אתם חושבים צריך קירור. וחשבתי על משהו אחר גם כן, שני מאווררים נגיד 92 או 120 [בעצם כל גודל].. מבחוץ עם נטייה אחד לימין אחד לשמאל עם שרוול ישיר למעבד עם קירור על המעבד שישאב את האוויר אם יש צורך זה יוצא ככה בערך: / \ עם בליטה מין המארז יש לי ציור שהכנתי... תגידו לי מה אתם חושבים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by ToMeRv32,

היי, שאלה קטנה - אני רוצה לקחת כבל rca (משני הצדדים) וכבל של aux (משני הצדדים) ולחבר ביניהם. הrca מפוצל ל2 - בכל אחד יש אדום/לבן וחוטים מסביב), ובaux יש אדום לבן וחוטים מסביב. החוטים מסביב זה האדמה (אני חושב) - אני צריך לחבר את שני האדמה של הrca לאחד של הaux?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by galh,

אהלן,מה קורה? טוב קראתי כמה מדריכים בפורום{ממש טובים} והייתי רוצה לדעת מאיפה אתם יודעים את זה{חוץ ממדריכים ברשת}?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by simon_hr,

אני רוצה עשות משהו שאני יחבר אותו גם ללחצן של המחשב.. וכאשר היה לחיצה בלחצן אני יקבל sms או יתקשר.. ושזה היה מחובר לפלאפון (טוקמן) יש למשהו רעיון?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום. לאחר קורס קל ושטחי על עולם המחשב, ארצה לדעת יותר על נושא המתג החשמלי שבמעבד (ועקרון ה On, Off החשמלי). מה בדיוק קורה שם, ואיך? אשמח לקבל לינק, או הפנייה לספר, לסרט, או כל דבר אחר. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by ScrLk,

רציתי פשוט לדעת מה יקרה אם אני יעשה הרבה חורים בפרספקס.. יש לי פרוייקט קטן שאתם לא בדיוק אמורים לדעת עליו ! שאלה פשוטה לכל המבינים בתחום, תודה! 8)

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אוקי זה מודינג הראשון שלי בעיקרון מה שישאר מדלת המארז זה רק האיש והשאר זה פרספקט לדים של אדום וכחול מאוורר 80 מילימטר וגריל שאני יעשה לבד התיעצויות: א) האם יותר יפה להשאיר ככה שהאיש הוא מה שנשאר מהמארז או לחרוט את האיש בפרספקט ואז לעשות הכול בפרספקט הנה התכנון שעשיתי: [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by asi131,

שלום, יש לי מסך מחשב של HP כשאני מדליק אותו הוא נדלק באור ירוק כזה ונכבה ישר, פתחתי אותו והסתכלתי בפנים לראות האם אחת הקבלים שרוף או משו... אבל יש הרבה דברים שאני לא יודע איך לדעת האם הם מקצרים או לא? יש לי את כל הציוד לבדיקה הנדרשת. איך אני מזהה את הרכיב המקצר? תודה מראש:] ;D

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. יש לי מאוורר שכתוב עליו 13V האם אני יכול לחבר אותו למחשב למרות שהוא עובד על 12V ?! מישהו אמר לי שכן והוא יעבוד יותר חלש אבל פעם ניסיתי לחבר את אותו אחד או אחד אחר למחשב של חבר והיה קצר...אם אני זוכר נכון הוא נדלק רק אחרי שניתקתי את המאוורר... תודה לעוזרים ! חשוב מאוד, החום הזה הורג את המחשב שלי ואיפה אני יכול לקנות מאווררים טובים בזול ?! באיזור המרכז...שוב תודה !

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by The UnKnown,

אוקיי יש לי הרד ATA100 ויש לי כבל מעוגל שהוא נראה לי ATA 133 או ATA אחר לא זוכר. לא תהיה לי בעיה אם אני יחבר אותו להרד שלי או שהכבל חייב להיות מותאם בדיוק למהירות הATA של ההרד שלי? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by assafz,

אז ככה: אחרי כמעט חצי שנה של שוטטות בפורום מודינג ואלקטרוניקה, החלטתי שלמדתי מספיק ואני יודע מה אני רוצה לעשות, אז התחלתי לבנות. התחלתי מהמדריך של השלט למחשב. ההלחמות לקחו הרבה יותר זמן ממה שאמור לקחת והעבודה לא יצאה הכי אסתטית, אבל בשביל הלחמה ראשונה אני מרוצה ומקווה שעד הפרויקט הבא יהיה יותר טוב. לממשק של השלט השתמשתי בתוכנה uICE והיא ממש נוחה לשימוש. הסברים לתמונות: 1. בדיקה שהרכיבים תקינים והמעגל עובד. לא הייתי בטוח לגבי המייצב מתח ולכן הייתי צריך לבדוק איך מחברים אותו 2. הרכיב הגמור. 3. עוד זווית לרכיב הגמור. 4. תמונה של ההלחמות. תוכניות להמשך - פאן באס ושלוחה לאוזניות, מיקרופון ורמקולים (+ בניית בית בשביל המקלט שלא יהיה לו קר בלילה). [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.