עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Badi_Mami,

http://www.zigz-ag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2101 יש תמונות של זה אשר האפקט פועל?

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. קודם כל, תסתכלו בתמונה המצורפת. הקופסו שאתם רואים מעל המארז היא בעצם תוסף שאני רוצה לבנות, מקדימה ימוקמו 3 מאווררים בגודל 60 מ"מ שתפקידם הוא להכניס אוויר, המלבן האדום הוא כביכול הפתח שמחבר בין הקופסא למארז ודרכו עובר האוויר לתוך המארז. מבינים? השאה העיקרית שלי היא - האם המערכת הזאת תהיה אפקטיבית? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 694 צפיות
  3. שלום, יש לי כרטיס Radeon9600P של GigaCube או GeXCube (קשה כשהחברה משנה את השם שלה כל שבועיים. עכשיו זה Club3D או שזה משהו אחר?) והוא בא עם 3 לדים באיזור המאוורר שמאירים לי את החדר בלילה ודי מפריעים לישון. רציתי לדעת אם מישהו יודע איך להפטר מהם. ניחא אם היו רק מאירים אבל הם מהבהבים בקצבים מוזרים... ועכשיו אחרי המאוורר האחרון שהוספתי בדלת אז גם המארז לא נסגר :-\ אז כל החדר מואר. (עשיתי את הסימונים על הדלת כשהיא הפוכה וכשחזרתי להרכיב אותה חזרה עם החור ראיתי שבמקום שזה יוצא מעל המעבד המאוור פוגע במתקן של הכונני חמש ורבע אינץ'. באסהעעע)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. יש לי מסך crt ישן אבל עובד מצויין של mag 17 אינץ בעקבות קניית מסך lcd חדש מה כדאי לעשות עם המסך האם למישהו יש הצעות למשהו מגניב? אם לא המסך כנראה ירד למטה. ;D תודה מראש לכל העוזרים.

• 38 תגובות
    • 3.7k צפיות
  5. שלום! ברשותי טלויזיה haier l24f6 קודם כל הבעיה הייתה שהמסך לא נדלק והמנורת מצב של המסך הייתה נדלקת לשניה ואז נכבת בעקבות זה חיפשתי בעיותפיזיות על הספק כוח ולא מצאתי אחרי זה ניסיתי לנתק תחילה את האינוורטר והמסך נדלק(כאילו רק המנורת מצב של המסך נשארה דולקת קבוע) המסקנה היא שהאינוורטר מקצר ובמבט קרוב שמתי לב שיש בו קבל מנופח ופה השאלה שלי יש עליו גם טרנספורמר שהוא נראה טוב מלמעלה אבל מלמטה יש סימון על הPCB שאולי הוא נשרף אני רוצה עזרה מכם אתם בטח מנוסים ממני האם כדאי להחליף את הטרנספורמר או שרק הקבל ואיך אפשר לבדוק את הטרנספומר? כדאי להוציא אותו בשביל הבדיקה ויזואלית? או אולי לקנות מעגל כזה חדש? תודה על העזרה וחג שמח!! תמונות: שימו לב לכתם בPCB מתחת לטרנספורמר התמונה של הקב…

• 20 תגובות
    • 9.7k צפיות
  6. Started by borg,

רציתי לשתף אתכם במוד קטן שעשיתי. אתמול בלילה, המחשב שלי התחיל להשמיע קול זמזום מאוד מעצבן הדומה ליתוש טורדני במיוחד, דבר שהטריד אותי עד מאוד ולא איפשר לי להירדם. בעיניים חצי עצומות (מקלל את האמא של המחשב) ניגשתי למחשב לבדוק מהו אותו רכיב סורר המונע את שנתי. החשוד המיידי היה המאוורר לדים 80mm על הדלת של המחשב שמכניס אוויר למארז, חשד שהסתבר כמוצדק. כיסיתי את המאוורר בכף ידי, והרעש נעלם. שקלתי לפתוח את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר הרועש. אבל, מאחר וזה היה אמצע הלילה, לא היה לי כוח לכבות את המחשב, לפרק את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר. יכולתי אמנם פשוט לכבות את המחשב ולטפל בבעיה בבוקר, אבל משום מה האפשרות הזו לא עלתה על דעתי. מה לעשות? לא יכולתי להישאר לעמוד לי המחשב…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by bad boy,

שלום אני רוצה לבנות מעגל עם שתי לדים או יותר שיהבהבו אחד אחרי השני או בסדר אחר... אני ישמח לקבל עזרה

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  8. יש לי פרויקט שיצרתי שמעורבים בו ממסרים, בקר, קצת חיווט, ספק כוח קטנטן מסך וכו'. הזמנתי קופסת פלסטיק קטנה שהכילה חלק מהרכיבים, וחלק נמצאים חשופים. התוצאה ממש לא יפה (הקופסה יצאה טוב..בניגוד ליתר). האם יש אפשרות להזמין (בארץ או בחול) קופסת פלסטיק לפי מידה? למדל אותה מבפנים ומבחוץ כדי לקבל מוצר מוגמר? אני אצטרך משהו בערך בגובה 20, עומק 5-6, רוחב של 8-9. זה בערך..כמובן שאם מלכתחילה אוכל לעצב את הפנים כדי למקם כל דבר בצורה מעוגנת ובטוחה זה הכי טוב (כי ברגיל אני יכול לאלתר קופסה קצת יותר גדולה, אבל החלקים סתם יהיו חופשיים בפנים) מה טווח המחירים של דבר כזה?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by pc student,

סוף סוף אני שמתי מאוורר 60 מ"מ על גוף הקירור של הסלרון ששמתי על כרטיס המסך תמונות אולי אבל מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 912 צפיות
  10. Started by eladhor7,

כמה זרם מראה האופציה שבמודד זרם -20m dca. אם האופציה הזאת קיבלתי 3.40 זרם במכשיר חשמלי מסוים, והשאלה שלי היא, האם זה 3.40 אמפר או מילי אמפר,? אשמח לתשובה , פשוט אני מתבלבל קצת

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  11. אני רוצה לתכנן רובוט שינוע באופן כזה: בציר הX, מימין לשמאל ובחזרה כ10 ס"מ ואז, בציר הY תנועה קלה של כחצי ס"מ. ושוב בציר הX כנ"ל האם יש צורך להשתמש ביותר ממנוע אחד? כמה גלגלים כדאי לשים? איך להמנע מכך שהגלגלים בכיוון המאונך לתנועה לא יפריעו לתנועה? באופן עקרוני המידות אמורות להיות כ2.5X2.5 ס"מ משקל אמור להיות 61 גרם ועוד משקל המנוע ובקר שיהיה שם.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  12. Started by tulicooli,

טוב אז ככה אני ואבא שלי רוצים לבנות מארז מפרספקס ואנחנו לא יודעים איך לעשות את האחורה של המארז כאילו את כל החיבורים (יציאות usb, יציאות למסך,לעכבר וכו') למישהו יש רעיון? ואני צריך ספק טוב יש רעיונות? ושיהיה קטן ואיך אני יכול לעשות שיהיו לי 3 סידירומים? איך לחבר ולאן? ולא לדאוג בקשר לפרספקס אבא שלי יכול לעקם אותו תודה לעוזרים אפשר לפנות אלי באיסיקיו 174724290

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. היסתכלי במעגל הזה ואני מעוניין ליבנות אותו: http://www.elecdesign.com/Files/29/2476/Figure_01.gif עכשיו יש לי מספר שאלות: 1. איך אני יכול לחבר את המעגל הזה למחשב על מנת שיראה לי את הטמפרטורה על פני ה-7segment? 2. ומה זה אומר ה-4MHz...אני צריך לחבר לו תדר של 4MHz ואם כן איך אני יכול לחבר לו את התדר הנידרש?

• 7 תגובות
    • 832 צפיות
  14. זה השלט: שעם השנים התאורה שלו שבקה חיים אבא למד אלקטרוניקה ופתח אותו יום אחד ולא מצא תקווה. האפשרויות: - השתלטת לדים? מסובך ולפי מה שראיתי לא נראה שיש שם מקום. - לקנות את החלק הזה שכנראה מגיע ביחד עם המסך LCD של השלט.. לא שמצאתי משהו כזה ברשת. (קישוריםלמקומות שכן מצאתם יעזרו..) או הצעות יצירתיות שיש לכם?

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  15. אני חדש אל תתפסו אותי כאחד שעושה בעיות...אז קיץקץ אני רוצה לשאול אותכם משו אני קונה קתודה כזאת : אז אני רוצה אם יש לכם מדריך לאיך לחבר את תגידו לי איך כדי שאני לא יקנה סתם...ואם אפשר גם לפצל את חיבורי המולוקס שיהיהו לי יותר יציאות למאוורים ועוד דברים גם את זה איך עושים ומאיפה קונים{אזור חיפה והקריות} תודה מראש לעוזרים!!!

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by Moshepp123,

אני רוצה לעשות פרויקט על ידי ארדואינו להדליק צרכנים על ידי סכום כסף מסוים לזמן קצוב לדוגמא -להדליק את המזגן על ידי הכנסת מטבע של 5 שקלים וכשהמזגן יידלק לחצי שעה וכו ... מין הסתם צריך חיישן מסוים שיוכל לזהות את סכום המטבעות אשמח לעצות ועזרה תודה....

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  17. Started by arik89,

קניתי דרמל של וולף עם 128 חלקים. הדיסקיות חיתוך שלו ממש חלשות שברתי אחת בטעות עם האצבע =\ צריך טיפים איך לעבוד איתו בעיקר עם הציר הגמיש וגם הסברים על החלקים שלו מה הם הראשים הוורודים האלה? והדיסקיות ניר זכוכית? יש לי גם ראשים כאלה : http://www.dremeleurope.com/dremelocs-uk/Category.jsp;jsessionid=B4B2559E7DCB1EA64E3E7AA0FC1246A8?&ccat_id=484 מה הם עושים? עם מה אני משייף את המארז? מה היא הדרך הנכונה לחתוך ? וכו' תודה

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  18. איזי עובי של פרספקס יכול להחזיק מאוורר 120 מ"מ חזק יותר 3מ"מ או 5מ"מ ? ואיר אני יכול לחתור חור 120 מ"מ אין לי דרמל ולא מצאתי כוסית מתאימה תודה לכם

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. נגיד יש שנאי שלוקח מתח 220 V ומוציא 45 0 45 וגם 0 30 אם אני נניח אבטל את ה 30 0 אז יהיה יותר הספק ל 45 0 45 או שזה לא קשור ?

20. Started by ELiA,

איך אלה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 צריך בשבילהם מתאם? יש דרך שהם יעבדו בלי? אפשר לקנות מתאם בנפרד?

• 8 תגובות
    • 789 צפיות
  21. Started by MoAv,

לעבודת מודינג למגבר אוזניות אני זקוק לאיש מקצועי שיש לו את הכלים ואת היכולת להלחים שני דברים: Opamp מתצורת SOIC למחבר DIP וקבל קטן ללוח מיניאטורי. העבודה להלחמת הקבל כוללת גם הוצאת קבל קיים ובעלת סיכון להריסה של המגבר וזאת הסיבה למה אני דורש איש מקצועי שעשה הלחמות מיניאטוריות בעבר ומספיק מיומן. העבודה בתשלום כמובן, ועדיפות לאיזור חיפה או באר שבע. יום טוב לכולם

• 4 תגובות
    • 736 צפיות
  22. יש לי פה מארז ספייר להיתעללות קצת למודינג שאני הרבה זמן מתכנן ומכיוון שיש לי בחדר ארונית בצורה מעניינת וחדר מאוד מאוד קטן ויש מקום בצד של השולחן להשכיב את המחשב חשבתי על לקחת את המארז הג'אנרי החמוד, ופשוט להשכיב אותו ואז יש לי מקום על הריצפה והמחשב ישב לו בנוח על השולחן, מסדר לי את הפינה בצורה נהדרת ככה! אני צריך לציין שאתה הרעיון המקורי לקחתי ממישהו פה בפורום שראיתי בעבר תמונות מהמוד שלו שהוא עשה דבר כזה וזה יצא יפה ומעניין! כמה דילמות שתקלתי בעת החשיבה: איך בדיוק אני הופך את המחשב? צריך להתאים את השילדה- כוננים. בעיות סירקולציה- הסירקולציה משתנה בעת הפיכת המחשב וזה יעבור לקהילת OC שתעזור לי לעצב מחדש את הסירקולציה לאחר שבעיות יפתרו מקודם. פאנל קידמי- לא בנוי לזה בכ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום , יש לי משאבה מסוג Danger Den 12v-d4 , שצורכת 18 וואט בחיבור 12 וולט, ואני מעוניין לחבר לה פוטנצימטר על מנת לשלוט על העוצמה שלה. האם תוכלו להמליץ לי על אחד מוכן (רק לקנות) בזול עדיף בלי פאנל , סה"כ אני מתעצל לחפש בחנויות אלקטוריקה ולחבר לבד, אני מעדיף שזה יראה מקצועי ולא מאולתר כמו שאר העבודות שלי....חחח.. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 889 צפיות
  24. Started by ArZi17,

יש לי שאלה קצת טיפשית, אבל נגיד יש לי מכשיר שצורך 12V ו-1A, ואני שם לו שנאי של 12V ו-2A, אז הכל עובד בסדר? כאילו הכוונה היא שכשרשום על שנאי 12V 2A, הכוונה שהשנאי יכול לספק עד 2A נכון? ומנגד אם אני אשים למכשיר שלי 12V 0.5A, האם השנאי יישרף? או אולי המכשיר? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 5.4k צפיות
  25. Started by Andrey22,

איפה אני משיג חלון פרספקס חדש?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.