אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ראיתי באינטרנט כמה פרוייקטים שמבוססים על חיישני AVAGO מעכברים, למרות שבינתיים לא מצאתי חיישן מהחברה הזו אלא של MCS, אני מניח שפחות או יותר היכולות דומות. ראיתי פרוייקט של סורק נייד, מד מרחק, ומד מהירות רציתי לדעת האם יש אפשרות להשתמש בחיישן מהסוג הזה כמזהה משטח? נגיד שאני רוצה לבנות מכונית שתנוע רק על רצפה, ותזהה כשהיא יורדת ממנה, או יותר פשוט, תזוז רק על נייר שעל שולחן, וכשהיא תגלוש לשולחן היא תזהה זאת, האם זה החיישן המתאים לעניין? אם לא, מה יכול לעזור? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום 1.שקניתי את המחשב שלי בחרתי במאוורר יותר גדול וחזק למעבד ולכן קיבלתי עם כל המחשב והקופסאות גם את המאוורר למעבד המקורי של אינטל שבא עם פנטיום 4 חוץ מהמאוורר שבחרתי שהורכב כבר. עכשיו אני מעוניין ליצור תועלת במאוורר הזה אז הייתי רוצה לקבל ממכם רעיונות מה אני יכול לעשות איתו כדי לקרר את המארז 2.התחלתי היום לכין כבל IDE מעוגל,הייתי מעוניין לדעת איזה גודל של צינורית אני צריך כדי שכל הגידים שהפרדתי יכנסו יפה ומסודר בתוכו 3.המארז שלי בה בצידו עם חור למאוורר 80 מ"מ אך הוא בה עם מן תעלה שמובילה למאוורר של המעבד ומוציא את האוויר החם החוצה,רציתי לדעת האם עדיף לי להשאיר שם את התעלה או להוסיף מאוורר במקום?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, בניתי תאורה למארז שלי בעזרת לדים ונגים מתאימים, השתמשתי בנגד 470ohm 1/4W 5%, חיברתי למולקס ליציאה של ה12v, והנגדים מתחממים. כמובן שניתקתי את זה מיד כדי לא לגרום נזק ועכשיו אני שואל: מה עשיתי לא נכון? אגב חיברתי שם 4 לדים במקביל (זתומרת 4 נגדים) וכולם מתחממים... זה יכול להיות קשור לעובי החוט גם?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאלה שתמיד עניינה אותי.. לאן לע$%#^& מחובר הכבל של הRPM במאוורר..??? ואיך בדיוק הוא סופר את הRPM...זה לא שיש שם איזה מנגנון..(כאילו יש את הציר של המאוורר אבל..) זה "רק" כבל..(מישהו פעם פתח בדק מה הולך שם..)???
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתמול חברתי לתומי לד UB אדום לחוטים של הרמקול וגיליתי להפתעתי שהלד נלדק לפי הבאסים החלטתי ללכת עד הסוף ולקדוח חור קטן במרכז הרמקול באמת שיצא יפה עד שהגברתי יותר מדיי והלד נשרף אם אני אחבר נגד בטור הנגד יוריד לגמרי את העוצמה של התאורה ויצא שאני צריך לפוצץ תבית בשביל לראות את הלד נדלק אני מחפש איזה משהו שיגרום ללד לדלוק אבל לא להשרף כשמגבירים יותר מדיי אני מנסה לחשוב על אפשרות שהלד ילדק כאשר המגבר פתוח (לא משנה אם יש סאונד או לא) הדרך היחדה שחשבתי עליה היא להעביר חוט מיתוך המגבר עצמו.. מה שכמובן לא בא בחשבון יש עצות ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.thebestcasescenario.com/forum/showthread.php?t=28 אשמח אם אחרים שמכירים פרוייקטים מוציאי עיניים כאלה יפרסמו אותם פה..
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את הרכיב הזה... איך אני יודע איפה זה: IN OUT COM ??? ועוד שאלה... אם אני מקצץ רגליים של נגד רגיל זה לא יעשה בעיות נכון? ושאלה אחרונה... מה מוריד יותר מתח נגד משתנה של 500אום או של 5קילו אום?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
האם זה בטוח לצבוע את החלק אלומיניום שמחזיק את לוח האם כשצובעים מארז ? האם ה40 מעלות מהלוח מספיקים כדי לגרום להמסה כלשהי של הצבע ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני לומד בכיתה יב' ויש לי עבודת גמר להכין באלקטרוניקה. נשוא העבודה הוא תחומי התנגדות. אני צריך עזרה במציאת חומר בנושאים שונים ואלו הם: 1. הסבר סוגים שונים של מעגלים המשמשים לבדיקת התנגדות ברמה העקרונית. 2. הסבר עיקרון הפעולה של מקור זרם אידיאלי. 3. הסבר כיצד פועל מקור זרם המבוסס על טרנזיסטור דו נושאי. 4. דיודת זנר - ההבדלים בין דיודת צומת (צורן) לבין דיודת זנר, היכן משתמשים בדיודת צומת והיכן בדיודת זנר, מייצב מתח הכולל דיודת זנר. 5. מבנה ועיקרון פעולה של מגבר 741, הסבר סוגים שונים של מעגלים שונים המבוססים על מגבר שרת 741 בחוג סגור, הסבר ועיקרון פעולה ומאפיינים של מגברת שרת כמגבר עוקב. 6. הסבר ועיקרון פעולה של משווה ל10 רמות דגם 2113914. 7. הסבר כיצד ניתן לתכנן את המ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קצת לא קשור לפורום אבל לא מצאתי מקום מתאים יותר. אני מתכוון לשפץ מברגה ישנה. אני מניח שאצטרך להחליף את הגריז בפנים. איזה גריז מתאים? האם יש סיווג לגריז כמו לשמנים? איפה ניתן לקנות גריז כזה בדרום? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש משהו איכותי, עם כהמ שיותר אפשרויות מתח. שאפשר לחבר לו טיפים שונים כמובן. לא אכפת לי שיהיה מeBay. עד 300 ש"ח. על מה אתם ממליצים?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שם מאורר...אבל אני לא רוצה לפרק את המחשב....זתומרת את החלקים שבפנים איך אני יכול לעשות את וזה בלי לפרק את הלוח אם והחלקים??
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המארז והמשב שלי? יפה שלחו תגובות בבקשה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני מנקה את גוף הקירור של המעבד ??? יש אליו מין חומר מוזר כזה נדמה לי חלודה שגורם לצבא אפור לא נעים ואני מנסה להחזיר אותו למצב הראשוני שלו מה אוכל להסות נ.ב יש לי ZALMAN CPNS 9500
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לבצע רכישת חלקים דרך אריהב ראיתי את המחירים של הלדים הם לפי הדולר ויצא לי ש10 לדים 5 מ"מ בכמעט שבע שקל אחלה מחיר לעומת מה שאני קונה(שש שקל לכל לד 5מ"מ הכוונה היא ללד סופר) אבל הבעיה היא שרציתי גם לקנות את הרכיב של המקלט IR שמופיע במדריך זה עם השתי רגליים אבל שוטטתי באתר שם ולא מצאתי הרבה דברים כמו נגדים דיודות וכו' משהוא יודע איך אני מגיע לשאר הרכיבים שלא כתובים בסרגל כלים העליון של האתר כי אני רוצה לדעת גם את המחיר שלהם נ.ב. מה אתם אומרים על המסך הזה תצוגה 2X16 LCD, תאורה אחורית (באתר הוא מופיע שמאלי הכי עליון במחיר של 51 ש"ח ) הוא יכול להתחבר לי כמו במדריך שבאתר לחיבור מסכי LCD ? תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני לא יודע מה קרה איך מו מה ומי הייתי באמצע פרויקט וסביבת העבודה שלי לא הייתה מסודרת בכלל ואיבדתי את צייר 402 חיפשתי חיפוש של כ 5 שעות ופשוט לא מצאתי אותו עכשיו השאלה שלי היא מאיפה אפשר לירכוש את הציר וכמה הוא עולה? ועוד שאלה אני צריך קיט/סט/ערכה של דרמל שיש בא במיוחד דיסקיות וראשי שיוף עד 50 שקל וכמובן של חברת דרמל בלבד ועם אני יקנה ערכה אז הציר יגיע לי בערכה אז בעצם או שתמליצו לי על ערכה ב 50 שקל או על ציר ומאיפה אפשר ליקנות ובכמה ???
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם מצאתי הארגז כילים שלי מסך LCD קטן האם אני יכול לעשות משהו בוא ואם כן יש לכם רעיונות בשבילי מה לעשות איתו תודה מראש לכול העוזרים ולרעיונות..!תמונות:
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, אחרי המון זמן ותכנונים הגעתי להחלטה שאני עושה את זה !!! (לא מהמובן ה"כחול") אני רוצה להחליף את דלת הארון איפה שהמחשב נמצא, לדלת שעשויה מפרספקס, כדי שאני יוכל לעשות חורים למאוררים, חריטה ולדים... מי שיודע איפה אני יכול לקנות משטח פרספקס בגודל 64X37 באיזור ירושלים, או שאפשר להזמין באנטרנט שיודיע לי... תודה [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני באמצע מודינג למחשב, אני הופך פנטיום 3 500 לHTPC. יש לי וידאו ישן וכתוב עליו מאחורה שהוא מקבל 220V ומוציא 12V. האם אפשר (וכדאי?) לחבר אותו ללוח אם ולשאר הרכיבים במחשב? אם כן אני אשמח לשמוע הצעות.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי לפני שבוע קטודה של קולר מאסטר ובד"כ מגיע עם הקטודה מן אדפטר כזה קטן, עכשיו: הגעתי הביתה, כיביתי את המחשב וגם את המתג של הספק כח שלי, חיברתי את הנאון לפי ההוראות וכשהדלקתי את המחשב שמתי לב שבתוך האדפטר הקטן יש מן אור צהוב כזה, בהתחלה הייתי בטווח שזה משהו מגניב שאמור להיות אבל אז האדפטר עלה באש והתחיל להוציא עשן!! אז מהר מהר סגרתי את המתג של הספק... אתמול: קניתי נאון אחר של קולר מאסטר חיברתי אותו למחשב כמו שחיברתי את הראשון ואותו דבר קרה עם האדפטר הזה!! הוא גם נישרף! אז בשביל הניסיון עשיתי דבר כזה, יש לי ספק קטן שהיה לי עם נאון של טרמלטק, חיברתי אותו לנאון של קולר מאסטר, ומוזר לי שהספק הקטן של טרמלטק לא נישרף! הבעיה היא ששת'ה האדפטרים של קולר מאסטר נישרפו לי... מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הממ השאלה היא כזאת... הביאו לי הרבה מאווררים עם לדים אבל בלי חיבור מולקס אלא רק חיבור של שני חוטים... השאלה היא האם אפשר לקחת מפצל נגיד של מאוורר אחר שיש לי במארז ולחבר אליו את שני החוטים האלה ולהדביק עם נייר דבק? זתומרת כמו סלייבינג רק עם נייר דבק?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום הגיע אליי המסך שאני מחכה לו כבר הרבה זמן והידע שלי בחיבור מסכים ממש דל אז מאוד אשמח לעזרה בנוגע לחחיבור שלו זה המסך כפי שהגיע אליי http://img301.imageshack.us/my.php?image=0831080651kg9.jpg ואלה הן היציאות שיש לי בכרטיס מסך http://img301.imageshack.us/my.php?image=0827080644jm6.jpg וזה האתר שבו מראים בדיוק איך ניראה המסך וכאלה .. http://www.bit-tech.net/modding/2004/07/07/psone_lcd/2 איזה כבל אני אמור לקנות ולאן אני צריךל לחבר אותו ? חשוב לציין שבתאר שהזכרתי מראים איך לחבר את המסך אבל עם יציאת VGA אני לא יכול לחבר אותו עם היציאה הזאת כי היא תפוסה כבר למסך מחשב שלי שאלה נוספת אם נגיד אני לא יכול לחבר אותו ככה ואני צריך לעשות אותו ליציאת VGA יש סכוי שיש איזה שנאי קטן ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי משהו שנקרא freaduino uno מה ההבדל בינו לבין ארדואינו uno רגיל?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה ההבדל בין קטודה רגילה ?? לבין קטודה UV ?? אני מודה מאוד לכולם....
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-