אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי את הרכיב הזה... איך אני יודע איפה זה: IN OUT COM ??? ועוד שאלה... אם אני מקצץ רגליים של נגד רגיל זה לא יעשה בעיות נכון? ושאלה אחרונה... מה מוריד יותר מתח נגד משתנה של 500אום או של 5קילו אום?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם לחבר שלי יש מסך LCD 40X4 ואין לו שירטוטים ? יש למישהו מוסג שירטוט משהו אני והוא רק יודעים שזה דרך ב COM1 ולא דרך LPT
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. רציתי קצת עזרה מכם בנוגע לסידור הכבלים במארז. את הכבל IDE עיגלתי. יש צורך בסלסול ה SATA? כדאי לקדוח חורים במגש הלוח-אם או שלא צריך (האחריות על המארז לא נגמרה עדיין) עוד הצעות?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם זה בטוח לצבוע את החלק אלומיניום שמחזיק את לוח האם כשצובעים מארז ? האם ה40 מעלות מהלוח מספיקים כדי לגרום להמסה כלשהי של הצבע ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם היום קניתי משחזת ציר חדשה מהום סנטר מזוודה נחמדה 40 חלקים+ציר גמיש 150 שקלים קיבלתי אם המשחזה 2 סוגי דיסקיות אחת שממש לא צריך לעפיל כוח בשביל כאילו לשבור אותה והשנייה גם דיי חלשה אמרו לי שאפשר לחתוך איתה פח איך בדיוק ועוד שאלה אני לא יודע אילו ראשים משמשים למה ניסיתי לחתוך פרספקס בעובי 5 מ''מ עם הדיסקית שקבילתי בערכה החזרה מבניהם והיא נישברה אחרי דקה של עבודה [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פשוט לקחת אלומיניום ולשייף אותו עם נייר גס מאוד? או שיש דרכים יותר טובות? או משהו אחר...? תודה לכולם
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, בניתי תאורה למארז שלי בעזרת לדים ונגים מתאימים, השתמשתי בנגד 470ohm 1/4W 5%, חיברתי למולקס ליציאה של ה12v, והנגדים מתחממים. כמובן שניתקתי את זה מיד כדי לא לגרום נזק ועכשיו אני שואל: מה עשיתי לא נכון? אגב חיברתי שם 4 לדים במקביל (זתומרת 4 נגדים) וכולם מתחממים... זה יכול להיות קשור לעובי החוט גם?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי כונן 40gb ממחשב ישן בעל חיבור IDE וכמובן מולקס 4 פינים. יש אפשרות להפוך את הכונן לנייד? כלומר להפוך את כניסת הIDE לUSB והמולקס לחיבור לחשמל?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.thebestcasescenario.com/forum/showthread.php?t=28 אשמח אם אחרים שמכירים פרוייקטים מוציאי עיניים כאלה יפרסמו אותם פה..
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכנתי LCD לפי המדריך ואני דיי מבסוט אבל כתוב בו "אחרי שחיברנו למחשב" ואין לי מושג לאן חיברנו... אז תסבירו בבקשה עדיף גם לשים תמונה... תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום הגיע אליי המסך שאני מחכה לו כבר הרבה זמן והידע שלי בחיבור מסכים ממש דל אז מאוד אשמח לעזרה בנוגע לחחיבור שלו זה המסך כפי שהגיע אליי http://img301.imageshack.us/my.php?image=0831080651kg9.jpg ואלה הן היציאות שיש לי בכרטיס מסך http://img301.imageshack.us/my.php?image=0827080644jm6.jpg וזה האתר שבו מראים בדיוק איך ניראה המסך וכאלה .. http://www.bit-tech.net/modding/2004/07/07/psone_lcd/2 איזה כבל אני אמור לקנות ולאן אני צריךל לחבר אותו ? חשוב לציין שבתאר שהזכרתי מראים איך לחבר את המסך אבל עם יציאת VGA אני לא יכול לחבר אותו עם היציאה הזאת כי היא תפוסה כבר למסך מחשב שלי שאלה נוספת אם נגיד אני לא יכול לחבר אותו ככה ואני צריך לעשות אותו ליציאת VGA יש סכוי שיש איזה שנאי קטן ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם . אני רוצה להנחית מתח מ 50V ל 35 V חשבתי להשתמש ב TL783 http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tl783.pdf ראיתי בדוגמאות שלו מעגל כזה אז זה יהיה בסדר ? או שאתם ממליצים על תכנון שונה או אולי מייצב אחר ? תודה לעונים .
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מצטער על הספאם, זה דחוף... יש לי לד UV הנה הפרטים שלו http://www.lsdiodes.com/5mm/5mmuv.htm אני רוצה לחבר אותו ל5V באיזה צבעים של נגד אני צריך להשתמש? תודה רבה..
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אממ יש לי שניי מאווריים ישנים של סוקט 478 פלוס שניי הגופי קירור שלהם הגדולים האלה... אני מחפש דרך לנצל אותם... מישהו יכול להמליץ לי על משהו שאני יכול לעשות איתם?? תודה,
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני גר בבת ים ואני רוצה לקנות תגומי U הזה! כי אני עושה חלון במארז =] אהה ואיך קוראים לזה באמת? גומי U? O_O
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. מישהו ביקש את עזרתי, ואני מעביר את השאלה שלו אליכם: "אני צריך במסגרת איזה פרוייקט לבנות מעגל אלקטרוני פשוט יחסיתהמעגל מורכב ממקור מתח /סוללה של 9 וולט ולחצן ,בכל לחיצה על הלחצן צריך להזרים לצרכן (מעין גוף חימום )5 וולט למשך 60שניות ולאחר מכן כיבוי מוחלט של המתח לצרכן אני אשמח אם תוכל לעזור לי עם שרטוט ושמות הרכיבים שאצטרך להרכיב בשלב ראשון על מטריצה"
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המארז והמשב שלי? יפה שלחו תגובות בבקשה [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כי אין ישרכארט לקנות באתרים ואין אוטו כדי לנסוע למקומות מחוץ לבאר שבע אז אולי מישהו מכיר מקום שמוכר דברים כאלה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשאול מה בד"כ הבעייה של מסכי LCD (במקרה שלי LG FLATRON WIDE 19 ) שלא נדלקים, אפילו לא האור הירוק של הPOWER.. ברור לי שכנראה משהו נשרף, האם זה מקרה אבוד או שפשוט יש שם איזה פיוז POWER כלשהו שצריך להחליף ואז כן שווה לתת אותו שבוע למעבדה ? אני שואל כאן כי פה יש יותר מקצוענים מהרמאים סגנון אמנון לוי שומר מסך שיש בשוק... שיגידו לי שאפשר לתקן ואז אחרי שבוע יגידו מצטערים-אי אפשר וזה סתם יעצבן תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי משהו שנקרא freaduino uno מה ההבדל בינו לבין ארדואינו uno רגיל?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שם מאורר...אבל אני לא רוצה לפרק את המחשב....זתומרת את החלקים שבפנים איך אני יכול לעשות את וזה בלי לפרק את הלוח אם והחלקים??
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתמול חברתי לתומי לד UB אדום לחוטים של הרמקול וגיליתי להפתעתי שהלד נלדק לפי הבאסים החלטתי ללכת עד הסוף ולקדוח חור קטן במרכז הרמקול באמת שיצא יפה עד שהגברתי יותר מדיי והלד נשרף אם אני אחבר נגד בטור הנגד יוריד לגמרי את העוצמה של התאורה ויצא שאני צריך לפוצץ תבית בשביל לראות את הלד נדלק אני מחפש איזה משהו שיגרום ללד לדלוק אבל לא להשרף כשמגבירים יותר מדיי אני מנסה לחשוב על אפשרות שהלד ילדק כאשר המגבר פתוח (לא משנה אם יש סאונד או לא) הדרך היחדה שחשבתי עליה היא להעביר חוט מיתוך המגבר עצמו.. מה שכמובן לא בא בחשבון יש עצות ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צילמתי מדריך כיצד לעשות חלום בארדיסק אב איפה אני יכול לאכסן את התמונות ואיך אני מצרף תמונות שיפועיו בהודעה לא רק קישורים
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-