אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אהלן חבר'ה, שאלה לי יש לי מארז Antec P182 ואני רוצה להוסיף לו חלון צד, אם אפשר גם שהחלון הזה יהיה על איזה ציר קטן שיהיה אפשר לפתוח אותו מבלי לפתוח את הברגים של המארז מאחורה, בנוסף אני רוצה לעשות לו סידור כבלים. ניסיתי לסדר את הכבלים בעצמי אבל לא הצלחתי להגיע למראה נקי מספיק ולגבי חלון צד לא נראה לי שיש לי את הכלים לעשות את זה בעצמי, האם יש מישהו שנותן את השירותים האלה ויכול להרכיב לי חלון צד במארז + לעשות לי סידור כבלים מקצועי? שואף להגיע למראה כזה: http://iforce.co.nz/i/d54a9fc5f6b579ba35b18233885f573c.jpg תודה ;D
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני כרגע משתמש במודול ממסרים, שעובד בלוגיקה שלילית, ואני לא כל כך מרוצה מזה. אני מעדיף מודול ממסרים שעובד בלוגיקה חיובית, ועושה את העבודה.. לכן, עשיתי חיפוש בכמה אתרים, ולפני שאני אקנה אני רוצה לשאול כמה דברים.. הדבר הראשון: יש מודולים של ממסרים שכוללים OptoIsolator פר כל ממסר, לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/Hot-New-4-Channel-Relay-Module-5V-For-DSP-AVR-PIC-ARM-Max-Output-250A-10A-/181106803932 ויש מודולים שלא כוללים Optoisolator, אלא טרנזיסטור. לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/5V-Four-4-Channel-Relay-Module-For-PIC-AVR-DSP-ARM-MSP430-Arduino-/400395655873 השאלה: האם צריך להעדיף מודול עם Optoisolator על פני טרנזיסטור?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל, זה נראה לי המקום הכי טוב לפתוח נושא כזה. אז ככה, יש לי מחשב שאני לא משתמש בו, יש בו 512 מגה זיכרון DDR המחשב שאני משתמש בו כרגע יש בו 512 מגה זיכרון DDR גם. אני רוצה להעביר מהמחשב שאני לא משתמש בו את ה- 512 מגה למחשב הזה, כך שיהיה לי 1 ג'יגה. אני רוצה שפחות או יותר תדריכו אותי מה לעשות, איך לעשות איך נראה הזיכרון, איך אני מוציא אותו מהמחשב שאני לא משתמש בו ושם אותו במחשב שאני משתמש בו, בקיצור את כל הפרטים על זה. תודה מראש, ויום נעים.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן ברשותי מגבר של גיטרה ויש לו בעיה שמתרידה אותי כבר הרבה זמן, אין "קלין" למגבר, הכוונה היא שהוא לא מוציא צליל נקי, הייתי שמח לדעת ממה הבעיה יכולה להגרם ? אני מודע לזה שיש המון רכיבים על המעגל של המגבר אבל מה הדבר הראשון שכדאי שאני יבדוק במגבר. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אובכן,אמא שלי משגעת אותי לגבי בעיות הכבלים שיש לי בפינה מאחורי המחשב. אז אני שואל: האם יש מוצר כל שהוא או דרך כל שהיא לסדר את הבלגן הזה?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את המארז שלי. בנוס אני רוצה גם לצייר עליו משהו שיש עליו יחסית פרטים קטנים שצריכים צביעה יותר מדויקת אז אני צריך דרך לצבוע את זה אבל לרסס את הספריי לא יהייה לי טוב איך אני יכול לצבוע? יש עוד דרכים? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אף פעם לא התעסקתי במודינג וכל הדברים האלה, אפשר הסבר קצר (ומנוסח היטב) על זה? ניסיתי לקרוא קצת כאן בפורום אבל לא ממש הבנתי כלום. נגיד אני לוקח מארז לבן רגיל, ואני רוצה לעשות לו בצד כזה חלון לדוגמא: http://www.ctcom.co.il/images/product/1935.jpg עם אור כזה, או אור אדום, איך עושים את זה?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים , אני מחפש חנויות באיזור המרכז , והשרון שמוכרות מסכי LCD ... לא הגדולים , אלא הקטנים שמיועדים לפרוייקטים ... תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיברתי מאוורר 12V ישירות לחשמל והוא התפוצץ במקום!! הבנתי שזה לא טוב והתחלתי לקרוא בנט, מסתבר שצריך שנאי ראיתי ביוטיוב איך לחבר למטען נוקיה והגדלתי את הראש במספר ניסויים לא אפקטייבים. מה שאני צריך זה לחבר 6 מאווררים של מארז מחשב 12V וגם לחצן ששולט על נורות הלד שעל 2 מאוורים. 3 מאוורים זה 0.14A .. ו3 מאווררים זה 0.18A.. סה"כ 0.96A. בקיצור הבאתי מספר שנאים של מספר מוצרים שונים כגון מדפסת ראוטר של בזק מטען נוקיה שנאי של טלפון אלחוטי וכדומה.. (כולם בין 5V ל-12V) ואני מרגיש שהמאוורים חלשים ולא נותנים בראש.. הבאתי שנאי 12V 2A חדש וזה עדיין לא סוחב.. חשבתי להביא שנאי 13 או 15V כי אני לא מבין בחשמל רק קורא בנט. מה לעשות? תודה יאיר
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השגתי חלקים של מחשב ישן ואני בחיפושים של מארז בשביל לעשות לו מודינג ואז להכניס את החלקים שקיבלתי. אני רוצה לבדוק שהכל תקין אז רציתי להדליק אותו והבעיה היא שלא קיבלתי איתו מארז והחוטים של הכפתור הדלקה +הכפתור לא אצלי יש דרך להדליק את זה בכל מקרה? תודה מראש חגי.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברה האם זה יכול להבא לתחליף? האם זה יכול לעבוד כבונדו? האם זה מתייבש על פלסטיק?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, חשבתי לקנות קטודה נחמדה, יש משהו שצריך לשים לב אליו שקונים קטודה? הבנתי שחייבים מתאם כדי שהוא יעבוד? אגב לאן הקטודה מתחברת? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=950&catcode=96 או אם יש לך המלצות אחרות, בגבול ה80 שקל. תודה, אור. יש לי מארז אקספיידר כסוף אם זה משנה - הקטודה צריכה להיות כחולה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לפרויקט שאני עושה, רובוט עוקב קו עם חיישני IR רציתי לעשות עם שני גלגלים עצמאיים אבל אני רציתי לעשות את כל הפרויקט במחיר זול מאוד. אז בשביל הסרוואים לקחתי שני סרוואים סינים פשוטים של 9G , ניתקתי את הפוטורסיסטור והורדתי את החסימה בגלגל שיניים הבעיה היא שאני יכול לשלוט רק על כיוון, אני לא מצליח לגרום לו לעצור
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך הייתם ממליצים לי לחתוך את המארז? לחתוך את כל המארז ...??? או לחתוך הכל חוץ מה"ידית" הזאתי שיש במארז.... אני מתכוון לשקע שהוא נראה כמו חצי עיגול כזה.... איך הייתם ממליצים....?? ואם איזה כלים הכי כדאי לי לעבוד...??
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
: עריכה: http://photos.walla.co.il/liozsosko איך יצא?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי אני חדש... כבר אמרתי. בקיצר היה לי מחשב IBM נייד דפוק אז נמאס לי ממנו ופירקתי אותו הוא היה די זבל אז זרקתי אותו לזבל... סתם הוא בארון שלי החלק היחיד השימושי בו זה מסך 12 אינץ נחמד ואני רוצה לנצל אותו חשבתי לחבר אותו למקלדת... עם קבל ארוך למחשב ואז להסתובב בבית איתו זה רעיון הכי דפוק שהיה לי באותו רגע בראש אבל לחבר אותו למחשב לפחות יהיה טוב אבל אני מתאבד איתו ועם החוטים שלו ואני לא ממש מצליך איתו אני חיפשתי באינטרנט מדריכים אבל לא מצאתי אני לא משהו באלקטרוניקה אבל קולט מהר לול אז חשבתי לפנות אליכם בתקווה לעזרה לא בא לי לזרוק אותו ומי צריך לקנות דרך אגב הוא די חדש (משנת 97) :D הוא צבעוני מסך סבבה אני מכווה שתעזרו לי לחבר אותו... הנה הדגם: 46H358…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי... בקרוב אני הולך לעשות קצת קניות בפנדס: Zalman 7000AlCu (אני צריך קצת שקט) Antec Sl400P (אני רוצה להחליף כ.מסך) ובנוסף אני רוצה לשפצ"ר קצת את המראה של המחשב שלי... נמאס לי מהמולקסים המכוערים ומהסליבים השחורים המשעממים... אז אני רוצה לקנות קתודת UV של ונטק (יש לי כבר Inverter), סליבים רגישים לUV ומולקסים רגישים לUV ככה נראה המחשב שלי כרגע: עכשיו יש לי כמה שאלות: אני מתלבט איזה צבע של סליבים לקנות: אדום או ירוק? אני חשבתי יותר על ירוק שיוסיף עוד קצת צבע למוד שלי, אבל אדום יתאים יותר לצבעים הקיימים... איזה צבע של מולקסים לקנות: חשבתי לכיוון כחול... עכשיו יש עוד בעיה... אין לי הרבה מקומות לשים בהם את הקתודה. חשבתי על שני מקומות: בגג המארז (בדיוק כמו הכחולה רק…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, בניתי תאורה למארז שלי בעזרת לדים ונגים מתאימים, השתמשתי בנגד 470ohm 1/4W 5%, חיברתי למולקס ליציאה של ה12v, והנגדים מתחממים. כמובן שניתקתי את זה מיד כדי לא לגרום נזק ועכשיו אני שואל: מה עשיתי לא נכון? אגב חיברתי שם 4 לדים במקביל (זתומרת 4 נגדים) וכולם מתחממים... זה יכול להיות קשור לעובי החוט גם?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להעביר את המכונת תספורת מהחיבור לשקע לחיבור של סוללות. מה עלי לקנות ולעשות על מנת שהעסק יעבוד על סוללות? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעביר את החדר שלי שיפוץ קטן ובדיוק נכנס לי איזה רעיון לראש... חשבתי על משהו בסגנון של הרובוטים האלה שמצלמים אותך בכניסה לCITY 17 ב-HL2 ;D יש לי פליקר שאין לי ממש שימוש בו, אז חשבתי לקחת אותו ולחבר אותו לאיזה מעגל ככה שכשאני פותח את הדלת הוא יהבהב פעם - פעמיים (מלווה בצליל צילום מHL2 צריך עוד לחשוב איך לגרום גם לצליל להשמע באותו הזמן...) מה דעתכם על הרעיון? יש דרך לעשות את זה? אשמח להצעות / הערות עריכה.. הוספתי תמונה שכולם יבינו למה אני מתכוון... *יש מצב אני יוסיף לו גם מצלמת אבטחה שתוסיף ריאליזם [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם זה אפשרי? יש לי מצלמה מקולקלת שהמסך בה עובד. רציתי לחבר אותה איכשהו למחשב שאני יוכל לראות את הויזואלציות בוינאמפ ועוד דברים. האם זה אפשרי? אם כן איך? תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ב-thread לגבי USB Isolators, מתוך 4 מוצרים אפשריים, 2 היו כאלה שלא מצריכים מקור מתח חיצוני, אלא מבודדים את המתח שמגיע מהמחשב, ומספקים 5v להתקן שמחובר אליהן, תוך הפרדה מוחלטת. כשמסתכלים על הסכמה של 2 המוצרים האלה שמשתמשים ב-Built-in DC-to-DC, החלק שמפריד את ה-DC נראה קצת שונה בינהם: במוצר מתוצרת דנמרק, זה נראה כך: http://electronics-shop.dk/?id=1038&username=¤cy=USD במוצר מתוצרת טייוואן, זה נראה כך: http://www.amazon.com/Multi-purpose-USB-Isolator-Built-in-DC-DC/dp/B00899UVGW/ אני מסתכל בסכמה רק על החלק שעושה את ההפרדה של ה-DC. בראשון כתוב Power Converter + PFC בשני כתוב פשוט Power Converter מה זה בעצם PFC? והאם ההפרדה(DC) בין שני המוצר…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פתחתי את הדיון בפורום "מסכי מחשב" והמליצו לי לפנות לפורום אלקטרוניקה. היי, יש לי מסך LG 226WTQ שנגמרה לו האחריות כבר. הוא עבד יפה, הספק כוח של המחשב שלי התפוצץ. המסך המשיך לעבוד, הראה תמונה רגילה, את הלוגו של LG ואת הכיתוב "NO SIGNAL", המסך היה תקין. הלכתי להחליף למחשב ספק כוח. הספק כוח הוחלף, כשחיברתי הכל והדלקתי את המחשב ואת המסך, המסך פלט רעש "גרר" קטן ונתן תמונה עמומה של הלוגו של LG ומיד נהיה שחור (הנורה הכחולה עדיין עבדה). ניסיתי להדליק את המסך ללא המחשב והמסך שוב פלט את הרעש, נתן תמונה עמומה לשניה ונהיה שחור לגמרי. ניסיתי להחליף לו כבל חשמל ושקע וזה לא עובד. האם הוא הלך? מה ניתן לעשות? כמה עולה תיקון?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש בפורום! יש לי מחשב נייד שרואים במסך אבל זה נורא דהוי קיצר לעניין לפני שאני מזמין מנורת פלורסנט אני רוצה לדעת עם יש לכם רעיון איך אפשר לדעת מה תקול האינוורטור או המנורה. זה אפשרי לבדוק את האינוורטור עם רב מודד?, ואם כן כמה וולט זה צריך להוציא במתח חלופי? או שאפשר לבדוק בדרך אחרת שלחבר את האינוורטור למנורה של מסך אחר וככה לדעת? תודה רבה על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-