אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קודם כל, זה מוד ראשון שלי ואין לי הרבה ידע באלקטרוניקה (לפחות לא רשמי) אז סליחה על הבורות אמממ הדבר הכי קל ובר ביצוע לרמה שלי זה לדעתי החלפת הלד בעכבר וזה מה שאני מנסה לעשות, יש לי כבר עכבר (עכבר ישן שאני לא ממש צריך)וכבר פירקתי אותו לגורמים, עכשיו יש לי מספר שאלות יש בעכבר שני לדים (משום מה) אחד מרכזי בתחתית העכבר 5MM (נראה לי) ומעליו כיסוי לבן גדול שמקובע בתוך הלוח המודפס, איך אני מסיר אותו? ולד שני, מאחורי העכבר (מקביל לחוט PS2) מעליו אין כיסוי או משהו מיוחד אבל איך אני אמור להוציא אותו מתוך הלוח?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאיפה אני מאור לחבר אותו? ואיך אני אמור לשמור אותו שלא יזוז?
-
- 5 תגובות
- 940 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש וגם קניתי את מסך דק. שמעתי הרבה שבכל פעם שיש טכנולוגיה מתקדמת, שיש להם יתרון צריכות חשמל נמוכה מטכנולוגיה הקודמת. רציתי לשאול כמו חסכה חשמל באחוזים במחשב חדש מול המחשב ישן? המחשב חדש שלי הוא E6300, 1GB, GEFORCE 7600GS 256MB עם מסך LG LG L194WT. מול המחשב ישן פנטיום 3 733 עם מסך שטוח MAG. תודה...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיפשתי הוראות לבניית מעגל שידליק לי נורה לפי הבאסים של המוזיקה מהמחשב, מעין אורגן אורות עם ערוץ אחד. מצאתי את האתר הבא: http://www.aaroncake.net/circuits/corgan.htm והנה השרטוט מתוכו: ויש לי כמה שאלות לגבי המעגל... 1. המעגל יעבוד גם ב220 וולט ולא רק ב117 נכון? 2. איזה נגד משתנה כדאי לי לשים כדי שאני יוכל להפעיל את הנורה לפי הבאסים ולא בצלילים גבוהים יותר? 3. כמה אמורים לעלות לי בערך כל הרכיבים מהשרטוט? 4. אם אני רוצה להכין מפסק למעגל אפשר לשים אותו בין השנאי לנגד? תודה רבה למי שיעזור....
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מאוורר של 80 מ"מ שהוצאתי מספק ישן שלא עבד.. ויש לו שתי חוטים כמו שתיראו בתמונה אחד אדום ואחד שחור אז אני שואל אם אפשר לחבר אותו?? ואיך? הנה התמונות http://s25.yousendit.com/d.aspx?id=3E40S3OM8X5YB2CRJFT1WM5HSG http://s25.yousendit.com/d.aspx?id=0WTAZKUV1K8441M9TPQGJCPWOU
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לחרוט על הדלת של המארז צורה של מטוס, חשבתי על איזה F22-Raptor או איזה F16 הבעיה שאני לא יודע איך להביא תמונה שלהם שניתנת לחריטה ראיתי את המדריך של פיסי-ספוט וראיתי שהוא השתמש בתוכנת תלת מימד כדי להשיג רק את קווי המתאר משהו יכול להסביר לי איך אני עושה את זה או (ואני מקווה שאני לא מתחצפן) לעשות בשביל תמונה כזו? חשבתי על תמונה בסגנון הזה משהו יכול לעזור? תודה
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אני צריך הצעה לשני מאווררים שקטים ויעילים של 120MM למארז. אחד מקדימה ואחד מאחורה. פתח היניקה של המאווררה קידמי יהיה פתוח ללא מסננים. אני לא רוצה לשמוע מאווררים ממרחק של מטר.ו
-
- 5 תגובות
- 759 צפיות
-
-
היי, יש לי מסך JHD 162A שאי מחבר אותו לארדואינו ושם תוכנית שהמסך יראה לי טמפ' או מרחק אז לאחר כמה זמן של פעולה (נגיד אני בודק טמפרטורה במשך שעה) אז לאחר כמה זמן על המסך נהיה גיבריש ואז צריך לנתק את המתח מהארדואינו ולחבר אותו שוב הינה דוגמא לתוכנית שבודקת טמפרטורה: #include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); int sensorPin = 0; void setup() { Serial.begin(9600); lcd.begin(16, 2); } void loop() { int reading = analogRead(sensorPin); float voltage = reading * 5.0; voltage /= 1024.0; float temperatureC = (voltage - 0.5) * 100 ; float tempC = (5.0 * reading * 100.0)/1024.0; lcd.print(tempC); Serial.print…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת קניתי היום דרמל של WOLF 60 חלקים וציר גמיש ב 110 שקל עכשיו אני ממש חדש בעניין של דרמל ורציתי לשאול כמה שאלות לפני: החלקים שבאים עם הדרמל לחיתוך חזקים מספיק? שמעתי ממוכר בחנות שדיבר משהו על יהלום(שהוא מתאים לחיתוך והוא ממש חזק) אם מישהו יוכל לעזור לי בכול העירפול הזה אודה לו מאוד וד"א האם כפפות ומשקפיים להגנה חובה? או שתלוי בסוג העבודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי 2 פוטנציומטרים של 500 אוהם ואני רוצה לחבר כל אחד למאוורר של 12V איך אני עושה את זה? תודה,
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס ATI x300SE, PCI-E. יצרן לא ידוע. יש על הכרטיס 2 קבלים שכתוב עליהם: FZ59 1500 6.3V ( הם כסופים, מהסוג החדש של הקבלים, ויש עליהם תבליט של האות K) הקבלים התפוצצו. איפה אני יכול להשיג קבלים כאלה כדי להחליף? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום. יש לי שתי סוללות של מקבוק 2007, די חדשות. כמו בלינק הבא: http://www.batteryup.com/Laptop-Battery-for-Apple-MacBook-Late-2007-133inch-20GHz-MacBook-MB061LLB-White-108V-55W.html הבעיה היא שבגלל כל מיני משחקים עם בטרייה חיצונית המחשב הפסיק להטעין כך שכרגע הוא רק יכול לעבוד עם המטען ולא להטעין. רציתי לשאול אם מישהוא יכול לעזור לי להטעין אותם חיצונים בדרך כלשהיא. תודה רבה. נ.ב. יש לי מטען רזרבי של המק.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חתכתי את המארז עם דרמל בצורת איקס ...יצא נחמד מאיפה אני משיג פרספקס ? ואיך אני מחבר אותו? ויש כל מיני גדלים ל פרספקס ? וכמה זה עולה תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז ככה דבר ראשון יש לי שאלה מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פרספקס באזור לוד וכמה זה עולה?? ואם מישהו יודע איזה דרך הכי טובה לחתוך את המארז ואם מה?? ועוד שאלה מישהו יודע מה זה:ג'גיסו אני רואה בהרבה מקומות שאומרים לאנשים לחתוך את המארז או אם דרמל או אם ג'גיסו... מה זה ג'גיסו???
-
- 5 תגובות
- 927 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי מהמדריכים עם יש לי 3 לדים ואני מחבר אותם בטור זה אומר שהם צורכים 9v ושאני צריך לחבר אותם ל ספק בחיבור של 12v אז אני צריך נגד של 150אום השאלה שלי היא 150 אום זה מקטין את צריכת החשמל ב 3v? לא? ככה שאם אני רוצה לחבר בטור 2 לדים ל 12V אז אני צריך נגד של 300 אום? או 2 של 150?
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
יש לי שני רמקולים (6 אוהם כל אחד), של מערכת ישנה ששבקה חיים. ואני רוצה לחבר אותם למחשב. חיברתי אותם למחשב כפי שהם, והאיכות לא ממש, והעוצמה שווה בערך לעוצמה של אוזניות בפול ווליום כשעומדים 3 מטר מהם. השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך? 8 וואט יספיק? ואם מישהו יוכל לספק לי סכמה כל שהיא זה יהיה נחמד.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
החלק בעליון של המארז סגור בעזרת ניטים,איך אני יכול להוציא אותם? מקדחה?אם כן אז איזה מקדח?
-
- 5 תגובות
- 9.4k צפיות
-
-
אני הולך לבנות מחשב שלם במארז יחסית קטן (גודל וידיאו או DVD לצורך העניין), הקטע שאני רוצה לשים ספק קטן, ולא ספק סטנדרטי, אז אחרי כמה חיפושים בגוגל, מצאתי משהו כזה: http://www.mini-box.com/PW60-DC-DC-power-supply?sc=8&category=13 הבעיה שהם לא שולחים לישראל, אז אם יש מישהו שיכול לעזור למצוא ספקים קטנים כאלה, או לחילופין, למצוא ספק סטנדרטי יותר קטן ממה ששמים במחשב רגיל - אני יודע שיש גדלים יותר קטנים פשוט לא מצאתי. בתודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 897 צפיות
-
-
התקנתי במחשב שתי קטודות אולטרה-סגולות של thermaltake אחרי ההתקנה התחילו בעיות בתצוגה. המסך הראה עירבול של צבעים במקום תמונה. אם אני מכבה את הקטודות או רק אחת מהן ועושה ריבוט המחשב עולה כמו שצריך. יש לי ספק אנרמקס 500W - יכול להיות שזה לא מספיק? על המחשב יש לי שני צורבים, שני דיסקים, 6600GT וזהו פחות או יותר.
-
- 5 תגובות
- 757 צפיות
-
-
יש לי 5 HD ורק 4 מקומות יעודיים במארז - איך אפשר לחבר HD בשקע של DVD או CD?
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
בהמשך לאשכול שפתחתי שלא נענה(....) חשבתי לנסות לבנות מודל עם מנוע אחד קטן שינוע כרגע רק בציר הX. אם אקח מנוע של מכונית קטנה על שלט (לדוגמא) האם אוכל לשלוט בו גם ללא שימוש בMOTOR SHIELD? מה ההגבלות שלי בעצם?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לשמוע חוות דעת לגבי לדים לבנים. מישהו ניסה להשתמש בהם לפרוייקט כלשהו? (במיוחד חריטה על פרספקס) אני עובד על פרוייקט וחשבתי להאיר את הפרספקס דווקא עם לדים לבנים, כי אני רוצה משהו עדין.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
כל המעגלים המגניבים האלה של סורק טביעות אצבעות או אישונים, כמה הם עולים ומאיפה ניתן להשיג אותם?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-