אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אם איזה מקדח אפשר לקדוח בפרספרס 4 מ'מ?
-
- 8 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
איך אני יכול לחבר אותם לספק?
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-
-
יש לי דרמל של וולף,ועכשיו הגיע איתו בתור תוספת מן כבל ציר גמיש כזה,עכשיו בתוך זה יש עוד חוט ברזל שחור עכשיו הוא יצא בטעות מתוך הכבל ואני מנסה להחזיר והוא לא מסתובב...מה אני אמור לעשות?
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
שלום. אני שוקל רכישת דרמל זול (100 ש"ח מינוס) לפרויקט שלי. אני לא אשתמש בו הרבה (פעם-פעמיים בשנה למשך יום). העיקר שיהיה זול מאוד ומוכן לשימוש. קניה בי-ם או באינטרנט. תודה, Zzzz
-
- 3 תגובות
- 876 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך שלא עולה ואני מעוניים לבדוק אולי אחד הרכיבים שרוף בכדי שאוכל להחליפו
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה שאלה ראשונה מה לדעתכם אפשר לעשות לפאנל כדי שלא יהיה כזה ריק ומכוער תמונה של הפאנל צמורפת שאלה שניה: אילתרתי תוך רבע שעה כונס אויר להיטסינק בשביל מאוור שיותר גדול ממנו .. עם מסקיןטייפ, התוצאה של הקירור מעולה מכמה ניסויים שונים אך מפחיד אותי האי יציבות שלו אין אפשר להכין כונס יותר יציב ועמיד עם חומרים שיש בבית ? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
אני עוד מעט קונה מחשב חדש עם COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU כמארז. אני רוצה לעשות חלון, תאורת לדים (5 לדים למעלה 5 לדים למטה), ובפרספקס בחלון אני עושה חריטה ותאורה עליה. כול הלדים יהיו כתומים (http://www.lsdiodes.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=10). עכשיו הישתמשתי במחשבון הזה http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/ledcalc/index_eng#. ושמתי לב שלכול 12 וולט אפשר להשים רק 7 לדים, אז אני יחבר ביחד שני מולוקסים איך שהוא. אז עשיתי Supply Voltage: 24, Voltage Drop Across LED: 1.7, Desired LED Current:20. אז הוא אמר לי שאני צריך נגד של 10 אוהם. אז הכנסתי את הפרטים נכון? יש באתר LSDiodes נגדים?
-
- 32 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אובכן,אמא שלי משגעת אותי לגבי בעיות הכבלים שיש לי בפינה מאחורי המחשב. אז אני שואל: האם יש מוצר כל שהוא או דרך כל שהיא לסדר את הבלגן הזה?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אני קונה סליבינג למארז... זה באמת יעזור לי עם כל החוטים? כי יש לי ממש ממש הרבה חוטים בתוך המארז (3 מאוורררים, 2 קתודות וכל הדברים הבסיסיים..) ועוד משהו... רציתי לשאול אם אני שם מדבקה כזאת למארז שקונים היא תזרח מאור האולטרות גם אם אין חלון? (אני רוצה לשים על גג המארז..) ואם חייבים חלון כדי שתזרח, זה אפשרי לחתוך חלון קטן בגג המארז??? (אין לי שמץ של מושג איזה מארז יש לי, אבל העליתי תמונות) תודה לעוזרים!!!
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אממ יש לי שניי מאווריים ישנים של סוקט 478 פלוס שניי הגופי קירור שלהם הגדולים האלה... אני מחפש דרך לנצל אותם... מישהו יכול להמליץ לי על משהו שאני יכול לעשות איתם?? תודה,
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאיפה אני מחבר את חוטי המאורר אין לי שום מקום פנוי אז מה לעשות?
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
הרכבתי את הצג lcd שלי עכשיו... חיברתי לחשמל ולפרלל והוא כן מציג לי 2 שורות שחורות... מה שאומר שהוא תקין ומחובר טוב... אבל שאני מפעיל lcd smartie לא קורה כלום... עכשיו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהפראלל שלי לא על epp אבל אין לי מושג איך לשנות לזה... והפראלל שלי הוא כרטיס הרחבה Pci ולא על הלוח... איך אני גורם למסך לעבוד?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נשרפה לי קתודה לפני יומיים בערך והיה גם ריח של שרוף.. חוט שרוף או משהו.. הקיצר השאלה יש מצב שהספק (או איך שקוראים לזה לא זוכר..) הקטן שמקבלים עם הקתודה נשרף או שזה הקתודה? יכול להיות גם שמשהו השתחרר שם .. ??
-
- 7 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מישהו שמבין באלקטרוניקה וידע לחבר מסך LCD של 24 אותיות על 8 שורות למחשב. יש לי שניים כאלו ואני מוכן לתת מסך אחד כזה מתנה למי שיצליח לחבר אותו למחשב. יש במסך שלושה בקרים של מיצובישי ואם אני לא טועה 10 כפתורים. מי שמעוניין שישאיר פה הודעה ואני אשלח לו במייל את התמונה של המסך ואת כל הלינקים שיש לי לגביו תודה. הנה ה Datasheet שלו כאן מידע לגבי אופן החיבור (אני מקווה שהוא נכון, ויכול לעזור במשהו) כאן הנה עוד משהו רק הפעם באנגלית כאן
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי שלום לכולם יש לי מעבד E6300 (1.86ghz , לוח אם GIGABYTE - 965DQ6 , זכרון 2 סטיקים של 1 ג'יגה של קינגסטון 667 VALUE אני כרגע הבאתי את המעבד לאיזור 2.4 GHZ ( באס 342) , נראה לי שאפשר יותר , אולם הזכרונות יגבילו אותי אני כרגע ביחס של 1:1 עם הזכרונות דהיינו הם כרגע עובדים במהירות של 684MHZ . חיפשתי בביוס אפשרות להורדת היחס אבל לא ראיתי , האם אמור להיות בלוח הזה? מה ניתן לעשות בכדיי להמשיך לעלות את הבאס מבלי להתקע בגלל הזכרון? תודה
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
מי לא קרה לו לפחות פעם אחת באינטרנת אלחוטי שהיה טקלה מעצבנת ? בימיוחד לאלו אשר גרים בבית פרטי ויש חלקים שהם גבס וקורות בטון לי זה קרה הרבה אני גר בבית פרטי והמרחק בין האנטנה לראוטר הוא בסביבות ה8 מטרים והוא עובר קורות בטון ואף חלקי גבס ואבן אז ככה קודם כל תמונות ואז אני יסביר כמו שאתם אוהבים תמונות (רק חבל שלא היה לי אחת יותר איכותית ככה היתי מצלם באיכות בגבוהה יותר (ויש לי אחת)) זה אחת אני כבר יעלה עוד כמה טוב כרגיל תקלה קלה של האלחוטי אז נדבר מחר או יותר מאוחר ! בינתים אני יסביר ההזמנה היא מחוץ לארץ דרך חברה שנימצאת בארץ אז ככה 100 מטר או 150 אני לא זוכר בידיוק (החבילה אצלי כבר כמה חודשים ונמאס לי לחכות איתה הקבלה אצל אבא שלי ) 20 ראשים מתכת של כבל …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
השתמשתי במדריך הפשוט יותר ( זה עם הטרנזיסטור TIP31).. ועם סוללה 9 וולט במקום המולקס 12 וולט (שמתי רק 3 לדים..) עכשיו הלדים מהבהבים והכל טוב ויפה.. אבל באור חלש..! בשירים חלשים בקושי אפשר לשמוע.. הייתי רוצה לדעת מה היא השיטה הפשוטה ביותר להגביר קצת את האותות כדי שהלדים יאירו\יהבהבו טוב יותר.. אני לא מתכוון למדריך השני שמישהו עשה עם הנגדים השונים והטרנזיסטורים.. אם יש למישו שיטה פשוטה להגברה, שתתלבש בקלות על המעגל המקורי- אשמח אם תרשמו.. תודה
-
- 26 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתכנן למרוח משחה טרמית על המעבד וההיטסינק וקראתי מדריך אחד שכתבו באזור המדריכים על איך לעשות את זה. הכותב רשם שהוא מכין משטח אנטי סטטי או משהו בסגנון השאלה שלי בפירוט איך אילו אמצעים עלי לנקוט כדי לא לגרום לנזק בעת מריחת המשחה (האם יש אביזר הארקה או משהו בסגנון, האם הוא חיוני) כל דבר שיש לכם לומר על הנושא יתקבל בברכה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ניסיתי להמשיך את התארד הראשון שלי אבל המערכת לא נותנת לי להתחבר אין לי מושג למה אז קיצר הנה מה שהבאתי 2 Thermaltake HardDisk Cooler A2376 1 Thermaltake Big Typhoon CL-P0114 4 Thermaltake Cooper memory heat spreader A1989 1 Arctic Silver 5 Thermal Compound A2150 Thermaltake NEON2 UV A1721 1 Thermaltake XR-CABLE SATA UV 60CM BLUE 2 Thermaltake XR-CABLE ATA UV60CM GREEN 1 Thermaltake XR-CABLE FLOPPY UV 45CM ORANGE 1 1 TT TR2 -420 PSU (ה FSP 350W 60GLN 120mm Noise Killer לא עובד אם לוחות 20 פינים לא ניתן לפרק את ה4 הנוספים אז הזהרו) הכל הורכב וניראה פצצה הנה כמה תמונות האיכות לא משהו עקב חוסר במצלמה ושימוש במצלמת רשת [attachment deleted by admin]
-
- 31 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
שלום , היום סוף סוף קניתי פרספקס לחלון שאני הולך לעשות. עכשיו אני מתלבט איך להאיר את המארז- 2 קטודות או 14 לדים UB. רציתי לשאול מה עדיף? ועוד שאלה קטנה-אם מה קודחים פרספקס? הפרספקס שקניתי הוא בעובי 4מ"מ(בהרבה יותר עבה וחזק מהמארז) והבחור שחתך לי אותו אמר שאני יכול לקדוח אם מקדח ברזל רגיל ואין סיכוי שהפרספקס יתופצץ-יש אמת בדבריו?? תודה,לכולם
-
- 6 תגובות
- 913 צפיות
-
-
יש לי את המפרט בצד... אני מעוניין להוסיף למארז מאורר או 2 הכי חשוב לי זה מאורר 120 למעלה... קראתי את המדריך ואני לא חושב שאני יסתדר עם כזה דבר... יש מישהו או חנות שעושה כאלה דברים בתשלום?
-
- 8 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היום התקנתי על ה6800GT ASUS קירור חדש ACCELERO X1 לצערי הרב החיבור מתח שלו הוא או 2 פינים או 4 פינים (מחברים גדולים) ולי בASUS אלוקים יודע למה יש לי מחבר 3 פינים פצפון. ושאין באף חנות נראה לי! התייעצתי עם החברה והם אמרו לי לשנות את המחבר 2 פינים ולחבר את המחבר הקטן של הקירור של ASUS (מחבר 3 פינים קטנים). הלכתי לחנות אלקטרוניקה והוא חיבר לי את המחבר של המאוורר המקורי למאוורר החדש. כמו שהם ציינו. חזרתי הביתה התקנתי את הגוף קירור על הכרטיס וכשהדלקתי את המחשב המאוורר עבד בכרטיס עם אזעקת אמת! מחשב לא מגיב ורק צפירה מטריפה ומפחידה!. לתומי חשבתי שזה בגלל שיש למחבר שלוש פינים ואני חיברתי רק 2 אז קרעתי גם חוט כחול מהמחבר של ה4 פינים והדבקתי ביניהם ולא עבד! עכשיו הקצפת שבאתי להחזי…
-
- 7 תגובות
- 900 צפיות
-
-
חדש באתר אבל לא בתחום המודינג יש לי ידע נרחב יש לי כמה שאלות תגידו לי איך הספק הזה האם הוא טוב?? אני רוצה לחבר לדים עכשיו אני לא יודע איך אני רוצה לחבר אותם דרך המחשב אמתי תמונה תגידו לי איך מחברים ואם בכלל משם תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
קיבלתי את המסך שהזמנתי מפה: http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd ITM-2004 יש לי כבר הכל חוץ מנגדים, אז איזה נגדים אני צריך לקנות לקונטרסט ולתאורה או בכלל?
-
- 0 תגובות
- 592 צפיות
-