עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by משה קנייבסקי,

יש לי רעשים באוזניות של gbl ברגע שאני מדליק אותם וזה נפסק כאשר אני שומע מוזיקה יש למישהו הסבר?

2. מאחר ויש לי מארז עם דלת ורוב הזמן הדלת סגורה נראה לי מיותר לשים שם LCD. מה שכן, יהיה מגניב לשים LCD במקלדת (Microsoft Internet Keyboard) ליד כפתורי ה"אינטרנט" או אפילו במקום חלק מהם מאחר והשתמשתי בהם אולי פעם אחת. מדדתי והוא נכנס יפה בין הלדים לכפתורים (אפשרות נוספת היא במקום הלדים ולהוסיף את מצב ה"נעילות" למסך). השאלות הן אלו: 1. בדקתי עם רב-מודד וראיתי שמגיע למדקלדת מתח של 4.8 וולט מהמחשב האם אוכל לחבר אליו את ה LCD ? גם עם תאורה אחורית ? לפי היצרן המסך צורך 1.2mA . 2. איך כדאי לחתוך את הפלסטיק? לגבי הכבל נתונים של ה LCD לדעתי אני פשוט אקדח במקלדת ואעביר דרכה. הצעות ורעיונות יתקבלו בברכה.

• 33 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. Started by moked,

אוקיי,לפני כמה ימים פירקתי לוח מקשים מטלפון "זמיר" של בזק. אז..,עלה לי רעיון לחבר את הלוח מקשים למחשב(ע"י חיבור של מדפסת וכד'..) ולהשתמש בתוכנה שתגביל את השימוש במחשב עד שמכניסים את הקוד הנכון. אבל...,אין לי מושג איך לעשות את זה! בלוח יש 10 יציאות(כבלים נפרדים) שונות שאותן אני רוצה לחבר,אבל אני לא יודע איך אני מספק ללוח חשמל(אין לי מושג איך הלוח עובד) ואיך אני עובד עם האותות שיתקבלו מהלוח!. אם מישהו יכול לעזור לי אז ממש תודה! בתודה מראש: עמיחי..

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by itaysp,

אני צריך תוכנה ל LCD גרפי שפועל ב I2C. תודה

• 5 תגובות
    • 854 צפיות
  5. אני מחפש סכמה שתסביר איך לחסר צג של PSP לחיבור VIDEO רגיל .....תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by motogt,

אני רוצה להוסיף קצת תאורה(כחולה) לרכב מתחת לפדלים. משהו שיאיר רק את אזור הפדלים. חשבתי על 10 לדים. במדריך באתר התמונות לא מופיעות עקב שגיאה, יש למישהו מדריך לבנות שורה של לדים?אם יש מדריך בווידאו עז בכלל עדיף! איך אפשר לתפעל את הלדים: בטריה(כמה זמן היא תשרוד) , חיבור למצת(12V)?

• 36 תגובות
    • 3.3k צפיות
  7. Started by Holography,

היי, אני רוצה לצבוע את כלובי הכוננים (HDD&Optical Drives) בספריי UV השאלה שלי האם זה יראה במידה טובה בתנאי תאורת UV טובים (מקס' 2 קטודות) או שזה יהיה מעין קשקוש שלא יראה.. תודה (:

• 1 תגובה
    • 699 צפיות
  8. Started by Yoava333,

אני רוצה ללמוד קצת אלקטרוניקה, לקרוא סרוטוטים ולהבין איך לבנות מעגלים פשוטים, מישהו מכיר אתר / ספר טוב בנושא? תודה יואב

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by yonatan_ca,

ככה בעצם אני מנסה לבנות מערכת לדים מחוץ למחשב! אני מעוניין להשתמש בשקע חשמל רגיל 220 וואט מישהו יכול להסביר בקצרה כמה לדים אני צריך לחבר ובאיזה אופן על מנת לנצל את כל ה 220 וואט? והאם אני צריך המון נגדים אחד לפני כל לד או שאני יכול פשוט לשים כמות לדים מדוייקת שתנצל את כל ה 220 וכך לא יהיה צורך בנגדים או לפחות לצמצם את מספר הנגדים תודה

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by mb74ever,

ראיתי באריה"ב "סופר לדים" האם הם חזקים יותר מלדים שאקנה בחנות הקרובה לביתי? האם כ-8 לדים יספיקו לתת אור בצורה מכובדת למארז קטן יחסית עם חלון? מה ההבדל בין הלד של ההארדיסק לבין הלדים שמשתמשים בהם להארת המארז? הם שונים לא?, כי הלד של ההארד הוא ממש חלש ואני לא חושב שיתן מספיק אור.

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  11. Started by AsD[eyal],

אני יודע חרא איכות אבל אפשר להבין האם ניתן לחבר כזה חיבור למאוור ואז לחיבור מאוור בלוח?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלו םרב לכולם ! לאחר מספר חודשים שהייתי בלי גג, הסיפור המתומצת הוא נסיון לחתוך את גג המארז כדי לדחוף שם איזה מאוורר חמוד אך ללא הצלחה ( ככה זה כשאתה נעזר עם קאטר, בכל אופן זה עד שמצאתי תוכי ( הכלי היחידי שנמצא בבית שהכי טוב לחיתוך המארז ! ) בכל אופן לפני שבוע בערך אמא שלי הציעה לי שהיא תביא לי חתיכת אלומיניום ( יש בעבודה שלה גם מזגגיה ( שכחתי ת'שם של המקום שחותכים בו פלדה, אלומניומים כו ) הנה תמונה של המצב כיום : נ.ב הורדתי את השברים המוזרים האלה שנמצאים בסוף הגג במה אוכל לצבוע את החלק של האלומניום - גג המארז ?

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  13. Started by JohnClark,

שלום לכולם חשבתי שאם אני כבר שולח את הפרויקט למעריב אני אראה אותו גם לכם... בקיצור, יום אחד הגיע אלי מחשב P4 2.8 FSB 533MHz PC Partner MoBo 256MB generic memory On Board GPU לא מחשב משו, אבל בנזונה לאינטרנט ועבודות משרדיות... בכולופן, אמא שלי התעצבנה שיש לו מארז כזה גדול אז אני ואבא שלי חיפשנו פתרונות ואז חשבתי על הפרויקט שתמיד רציתי לעשות: HTPC בתוך פטיפון! ;D הפטיפון היה בדיוק בגודל המתאים, חוץ מהקטע שהיינו חייבים להוריד את החלק המכני ולהישאר רק עם המארז של המגבר לא נורא התחלנו להתעלל במארז ואחרי שהוצאנו את כל הבכנופו, התחלנו לחבר את כל הרכיבים פה נתקלנו בבעיות... הברגים של המחשב לא ממש מתאימים לעץ, והעץ היה ברמה ירודה וכל הזמן התפרק בסוף הצלחנו לאלתר כל …

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. אז כך... יש לי שני ספקים.. antec 550w tt buterflay 480w/ עכשיו נימאס לי מהקטע של שני ספקים ושי לי שאלה.. אני רוצה לעשות כך... יש לי מערכת קרור גז vapochill צורכת בערך 16 אמפר.. 2 קטודות 6800 אולטרה ולוח באובר קלוק גבוהה ורוצה להגיע לעוד יותר גבוהה.. וזהו בערך עכשיו נכון לעכשיו על האנטק יש את הקטודות ואת הקרור גז ושני מאוררים ואני רוצה שכול המערכת עם הקרור גז והמחשב עצמו וכו וכו יהיו על האנטק עצמו כי נימאס מה tt עכשיו שני שאלות. 1.האנטק יוכל להחזיק את המערכת הזאת בכלל יציבה או לא?.. 2.הבעיה העיקרית היא שצריך להדליק את הקרור גז כמה שניות (30 בערך) לפני שמדליקים את המחשב עצמו איך אני עושה את הדבר הזה שכפתור אחד ידליק את הספק רק לקרור גז והכפתור השני ידליק יחבר את המחשב עצמו …

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by MosheN,

שלום כולם. אני חדש בנושא ארדווינו ויש לי בעיה . קניתי לוח ארדווינו אונו דרך אתר סיני מסויים לשם התחלה. יש לי ידע קצת בתכנות וגם בבניית מעגלים פשוטים באלקטרוניקה. חיברתי את לוח הארדווינו לפי סירטון נחמד שראיתי באתר מסויים. חיברתי על מטריצה לד ונגד מתאים וחיבור ללוח הארדווינו. הכוונה הייתה להדליק ולכבות את הלד כמו כל התחלה . בדקתי שער port בדקתי חיבורים הכל תקין. בלחיצה על verify העביר אותי לתיקייה של ארדווינו. עשיתי Cancel לחיצה שנייה על Upload להפעלה, שוב לתיקייה שוב Cancel ואז הגיעה השגיאה למטה באדום Problem uploading to board מי יכול כאן לעזור לי בבקשה? המשך יום נעים

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  16. Started by IlanF,

יש אפשרות לבנות מקלט אינפרא אדום בשביל שאני יוכל לחבר את הפלאפון שלי למחשב? איפה אני יכול להשיג מעגל לכזה מקלט?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. הבנתי ש WD40 הוא גרוע למשימה הזאת. הוא גם מסיר שמן או גריז קודם אם היה, וגם מתאדה אחרי כמה זמן. ועד שהוא מתאדה הוא גם יכול לצבור אבק ולכלוך. אני מחפש חומר מומלץ לשימון והגנה על גלגלי שיניים מפלסטיק של מדפסת. אני תמיד מרגיש שיש משהו שמנוני על הגלגלים האלה.

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  18. Started by elikoo,

אני מכין פרוייקט של תאורת אקווריום.. וכנראה שאני יוסיף עוד דברים... יש לי כמה שאלות לפני חיבור הלדים והכל.. מפני, שאני חדש בעסק הזה.. האם אני יכול שמקור הזרם/מתח יהיה מטען ישן של פלאפון עם הספק של 12V? האם מבחינת צריכת חשמל,ספק כח שאינו מחובר למחשב יהיה יותר בזבזני? ולא הבנתי בדיוק,איך אני מחבר את הנגדים אל כל העסק? תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 627 צפיות
  19. Started by Bashash,

אני ממש צריך הצעות למוד שאני רוצה לעשות למארז. כבר התחלתי ופירקתי אותו לגמרי. צבעתי בצבע מאט שחור את הבפנים ועכשיו אני רוצה רעיון לחוץ. חשבתי על צבע כחול מאחורי הרשת ברזל שתישאר שחורה. הרשת והצבע מאחוריה יוצרים אשליה ממש יפה. אבל יש גם את האפשרות של צהוב, לבן.... אני ממש לא יודע מה אני יעשה... תנו לי רעיונות. תודה לכולם!!!

• 3 תגובות
    • 747 צפיות
  20. Started by shaharezra,

אני מתכנן להרכיב כמה קטודות אצלי באופנוע מה שאני צריך לדעת זה כמה מתח כל קטודה לוקחת ואם מישוה ניסה את זה בעבר נראה לי שצריך להכין איזה מעגל אלקטרוני לכל הסיפור כל עצה תעזור תודה שחר

• 10 תגובות
    • 733 צפיות
  21. היי אני רוצה לבנות מגבר פשוט למחשב כף יד שלי בשביל שמתי שאני מנווט עם התוכנה שימשעו מה הוא אומר יש לי יציאת PL קטנה כזאת במכשיר ואבא שלי הביא רמקול קטן של דיבורית רכב שהוא אומר ש8 וואט מספיק לו הוא חיפש באינטרנט ולא מצא משהוא טוב יש למישהוא הצעות בבקשה... דרך אגב יש לאבא שלי כישורים בהלחמה וידע באלקטרוניקה (אבל לא ברמה של תיכנון) הוא חשמלאי מוסמך

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  22. Started by A.z,

אני רוצה לחבר 3 לדים למחשב איזה נגדים אני צריך בשביל שאני יוכל לקחת חשבמל מהספק תודה מראש

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  23. אני יכול לעשות את זה http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ רק שבמקום לדים להשתמש בקטודות קרות ?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. קודם כל אני חייב להגיד שאני כבר כמה חודשים גולש פה ואני מועשר בידע בזכותכם! ואני רוצה להודות לכם ממש! עכשיו לשאלתי, ראיתי שבחריטה עם דרמל החריטה לא הכי יפה, אז רציתי לדעת אם אני אקנה את ה-NZXT Tempest אני אוכל לחרוט עליו עם דרמל? והאם אני אוכל לעשות לחלון שלו שיש לו הקיים חריטה, והאם אפשר לעשות חריטה בלייזר ואם אפשר בלייזר כמה זה יעלה לי? כמובן אני רוצה לעשות משו מורכב וזה ייקח לי זמן לעשות לבד כי מחר אני קונה דרמל ומתחיל לעבוד איתו על מארזים ישנים שיש לי. כמה יעלה לי לעשות חריטה עם לייזר? וכמובן איפה אני יכול לבצע חריטה כזאת? ותודה רבהההההההה מראש לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by thedag,

מישהו פה יודע איפה אפשר להשיג בדיל במשקל בערך 250 גרם או חצי קילו, במחיר סביר? בראשון לציון או בהר ציון בתל אביב או משהו באיזור... תודה...

• 5 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.