עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dj shay 30010,

יש לי מסך LCD 20X4 1) יש מצב להחליף את התאורה הירוקה במסך שלי לכחול 2) אך אני עושה שעון גדול על כל המסך

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. טוב אז ככה אני בחיים שלי לא עשיתי מודינג או שום דבר שקשור לזה... יש לי רעיון ואני רוצה קצת המלצות ממכם בהתחלה אני מתכוון לחתוך חיתוך כמו שיש בתמונה למארז ואז אני הולך לחרוט נכון איפה שיש כאילו עיגול בפנים סמל של בית"ר... ולעשות עם השיטה הזאת של תאורה שזה יזהר עכשיו את כל הדלת אני הולך לצבוע לשחור לפני שאני מחבר תחלון... הלבן זה החלון למי שלא הבין: http://planet.nana.co.il/damper/maraz.JPG עכשיו הקטע הוא שאני לא יודע אם אני יכול להצליח לעשות את זה (הקטע עם החיתוך והחריטה) יפה,מה ניראה לכם זה מסובך מידי..? עכשיו בקשר לחיבור החלון הרעיון הוא לחבר בלי גומי כי זה יהרוס תיופי יעני לחבר רק עם ברגים זה יהיה טוב? ובכלל בשביל שהפינות יהיו יפות זה קשה?? ועוד שאלה הכלי שהכי…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אנשים אני בחיים שלי לא עשיתי שום מודינג, ועכשיו אני רוצה לנסות משהו... יש לי את המארז Compucase 6A19: http://www.compucase-hec.co.uk/mainpages/product_detail.asp?pid=7 ויש לו בדלת תעלה כזאתי ישר למעבד. אז מה שרציתי לעשות זה לחתוך את החלק הזה של התעלה, ולהתקין שם מאוורר במקום, שיקרר את המעבד וכל הסביבה הזאת. עכשיו, מה שאני צריך זה הסבר ממש איך עושים הכל- אילו כלים בדיוק צריך (ואם אפשר את המחיר שלהם פחות או יותר), איך לעשות את זה בדיוק, ואיזה מאוורר כדאי לשים (120, 90...) וכו'.... וחוץ מזה יש לי גם שאלה- המארז שלי נמצא בתוך כונן עץ בספרייה שלי, שבעצם הוא די סגור בלוחות עץ משני צדדיו, אבל יש ככה רווח של איזה 6 ס"מ בין הדלת שלו לעץ, אז זה יהיה בסדר לחבר מאוורר נכ…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. נראה לי שאני הולך לקחת מהמחסן מקרר ישן בערך בגודל full tower. ואתה כל המחשב אני אשים בתוכו, אני אוציא את המאוורים ואכוון את המקרר לאיזזה 10 מעלות. כי אני רוצה שקט וגם יהיה נחמד להתלהב עם זה חחח וגישה נוחה כי פשוט פותחים דלת.. נראה לי אחלה רעיון מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by kkffiirr,

הגיע לידי ספק כוח של HIPRO שהיה תקין עד שחבר שלי החליט לאלתר ולהבריג אותו תוך שימוש בחורי האיוורור, אחרי זה הספק הפסיק לעבוד בדיקה גילתה שהבורג השתפשף בPCB וגרם לנתק במסילות המוליכים (אם אני זוכר נכון ניתקו שם בערך 3 מוליכים). האם יש דרך פשוטה לתיקון הדבר? האם כדאי להשקיע? (הספק הגיע עם מחשב מותג עסקי של IBM, אז נראה שהוא אמור להיות איכותי) או לשלוח אותו לסל החלפים? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by omri2423,

אהלן,בגלל שלא מופיע בסטיקי רציתי לשאול אם מישהו מכיר חנות אלקטרוניקה בנהריה?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by bluemail,

הייתי רוצה להשיג משדר / מקלט לתדרי רדיו . איפה אפשר להשיג ?? אם אין אני צריך עזרה בתכנון אחד כזה

8. Hi My Name Is Barel I'm An Israeli Guy But Don't Have hebrew on My PC OK ....a Few Days Ago I Downloaded a Sticker's Diagramas From This Website But I Don't Know How I Can Make a Stickers of Them So Plz Response And Send Me a Messege About How To Make a Stickers of That Diagramas Thanks Barel :s05: :s05: :s05: :nixweiss:

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. לא יודע אם הייתי צריך לשייך את זה לפורום כללי אבל בכל זאת.. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. תודה מראש לכל העוזרים, למה זה בפורום הזה? כי זה ישמש למטרות מודינג

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני צריך תוכנה לשליטה על מנוע צעדים (step motor), החיבור מהמחשב הוא פרללי והוא הופך לקונקטור של 10 פינים שנכנס בלוח הבקרה של המנוע צעדים.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by urinka,

הי בזמן האחרון נורא נורא משעמם לי בבסיס אחרי העבודה אז חשבתי להתחיל לבנות כל מני דברים וחשבתי לעצמי אולי אני יבנה ספק כוח של מחשב בקיצור חפשתי שירטות ולא מצאתי :s05: אם מישהוא יכל להביא לי שירטות כזה זה יהיה נחמד נ.ב א. אני יודע שזה לא הכי בטוח ללוח אם וכל שאר רכיבי המחשב אני פשוט רוצה לבנות אחד כזה כי נורא משעמן לי ב. אני יודע שזה דורש התעסקות עם מתח הרשת זה בסדר אני חשמלאי מוסמך ג. אם יש למישהוא עוד כל מני רעיונות עם שירטותים של המעגל (של הרעיון) אני אשמח תודה תודה תודה לכל העוזרים :yelclap: :yelclap:

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by D-Bang,

כחלק מהפרוייקט שלי אני בונה מעגל ואני זקוק לשבב שנקרא INA102KP זהו Low Power Instrumentation Amplifier הנה ה Data Sheet שלו: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina102.pdf חיפשתי במס' מקומות ללא הועיל, איפה אפשר לחפש כזה דבר?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by arikam,

בעקבות הסידור מאווררים החדש שלי: והרצון שלי להפעיל את המחשב ובו-זמנית לישון , אני רוצה להכין לי מפסק שיתן לי אפשרות לקבוע אם המאווררים יקבלו מתח של 7v או 12v, הכנתי סקיצה : אני רוצה לדעת האם הדרך שתכננתי בסדר? מה שיש לי לקנות זה רק מפסק SPDT ON/ON, כל שאר החומרים הם ממה שיש(מיחזור).

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by yosex,

שלום לכולם, אני כרגע עובד על שינוי מראה המארז הישן שלי. יש לי 4 סלוטים לכונני 5.25 שאחד מהם הוא צורב די וי די, כונן ריק (אין לי פאנל פלסטיק להשלים לו) ועוד שני פאנלים מפלסטיק. בגלל הכונן הנוסף שנזרק אין לי פאנל פלסטיק במקומו. רציתי לשאול אתכם אם יש לכם רעיון יצירתי וזול (עד 100 שקלים במקום הסלוט הריק). חשבתי על סלוט לקירור HD, אולי להוריד את שני הפנלים הנוספים ולהתקין מאוור 120. בקיצור רציתי לדעת אם יש לכם פתרון יצירתי נוסף. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, לפני כמה ימים החלטתי שאני רוצה להתחיל ללמוד לעשות מודינג (של יופי בעיקר) וראיתי שאחד הדברים הכי חשובים הוא דרמל, וחשבתי לעצמי, טוב , אני יתחיל כשייצא לי להשיג דרמל... היום, בצירוף מקרים מגניב למדי גיליתי שיש לאבא שלי דרמל, יותר נכון לסבא שלי ז"ל, היה לו והוא נפטר ככה שעכשיו זה אצל אבא שלי, גיליתי את זה כי ביקשתי מאבא שלי משהו לשייף איתו אבן מסוימת שרציתי לעשות את משהו והוא אמר לי שיש לו משה, ואז שראיתי את זה הבנתי שזה דרמל בכל מקרה, הבנתי שמסוכן לעבוד עם חיתוך של דרמל אם לא יודעים איך לעשות את זה, לכן רציתי לשאול האם יש מדריך ל"איך לעבוד עם דרמל" בפורום, כי באתר אין.. תודה רבה מראאש =]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום, קודם כל אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל, זה נראה לי המקום הכי טוב לפתוח נושא כזה. אז ככה, יש לי מחשב שאני לא משתמש בו, יש בו 512 מגה זיכרון DDR המחשב שאני משתמש בו כרגע יש בו 512 מגה זיכרון DDR גם. אני רוצה להעביר מהמחשב שאני לא משתמש בו את ה- 512 מגה למחשב הזה, כך שיהיה לי 1 ג'יגה. אני רוצה שפחות או יותר תדריכו אותי מה לעשות, איך לעשות איך נראה הזיכרון, איך אני מוציא אותו מהמחשב שאני לא משתמש בו ושם אותו במחשב שאני משתמש בו, בקיצור את כל הפרטים על זה. תודה מראש, ויום נעים.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by star010101,

שלום לכולם, קניתי מאוורר ArcticFan AF8025 PWM 80mm‎ אין לי מושג לאן\איפה לחבר אותו . יש לו 3 יציאות מוזרות . יש לי לוח ישן ASUS P4P800SE 865. יש איזה קומבינה לחבר אותו? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by kaplanshaked,

לאחרונה הזמנתי ארדואינו מגה מהאתר אלי אקספרס לצערי לא שמתי לב והזמנתי סוג של העתק שנקרא funduino!! מישהו יש לו מושג במה מדובר? האם זה עובד אם אותה מערכת הפעלה של הארדואינו? תודה מראש על התשובה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by matan007,

שלום, אני מעוניין לרכוש מאוורר תקרה מארה"ב שנועד כביכול ל- 110V/60HZ אבל המנוע שלו הוא DC לפי מה שהבנתי. האם קיים חשש שמה לא יעבוד או יעשה תופעות מוזרות לחיבור 220V/50HZ בארץ? זה המאוורר: http://www.ebay.com/itm/Quorum-International-81725-8-Vector-72-Ceiling-Fan-With-Light-In-Studio-White-/201401648797?hash=item2ee479469d:g:JaAAAOSw9N1VwlO3&autorefresh=true אודה לתשובה מקצועית..

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by arkadur,

לאחר חיפוש מתיש לא מצאתי את הרשימה שפורסמה בעבר עם כל האתרים שניתן להזמין דרכם ציוד מחו"ל אשמח אם מישהו יפרסם אותה\יעלה כמה אתרים (חוץ מפרוזן או וויאג'יר מודס)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. היי אני מתכנן לקנות את בקר המאווררים של ZALMAN ה- ZM-MFC1 ( ראו קישור- http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=1&code=017 ). לפי מדריך ההתקנה שבאתר, אם רוצים לחבר מאווררים למפסקים של ה- 0V,5V,12V, צריך לחתוך באמצע את הכבל האדום והשחור ולהכניס לאיזה חלק בבקר שאני לא יודע איך קוראים לו ( תראו בלינק שהבאתי סרטוט גדול ), עכשיו אני רוצה לחבר ל-2 המתגים האלה 2 קתודות, ובקתודה שיש לי ( אני אקנה עוד אחת ) אז יש רק 2 כבלים לבנים, איך אני מחבר את הקתודה לבקר תאורה??? שאלה נוספת- בעזרת ארבעת הפנציומטרים ( ככה קוראים למתגים שמסתובבים ושולטים על כמות המתח בדיוק, נכון? ) כמה מקסימום V אני יכול לתת למאווררים וכמה מינימום? אני יכול לתת מ-0V עד 12V??? ושאלה אחרונה, מה את…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Big_Guy7,

איך עושים את המודינג הזהה?!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ggg456,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד IBM THINKPAD T30 עם מקלט IR מובנה. ברצוני לשאול האם ניתן להשתלט עליו ( להשתמש בו לצורכי שלט-רחוק) דרך תוכנת UICE 2.34? אני יודע שיש לתוכנה אפשרויות רבות, אך אני לא יודע באיזו אפשרות לבחור כשיש מקלט מובנה כזה (בדרך כלל אני בונה מקלט רגיל ובוחר basic l lirc deviceאבל הכוונה פה היא להשתמש במקלט של המחשב ולא באחד חיצוני) אם מישהו נתקל בבעיה בעבר ויודע מה לעשות, בבקשה תעזרו. המקלט הוא מדגם: אם יהיה צורך בעוד פרטים, כי למשל במקלט B כתוב משהו עם SIR..... תודה לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Blackend,

אני מעוניין לרכוש את הספק כוח המפלצתי והיפה של Tt אבל בזיג זאג אין אותו במלאי ואמרו שרק עוד חודש הוא יחזור למלאי. מישבו יודע היכן יש אותו במלאי ?! מי יחכה חודש לספק כוח?!?!?!!?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.