אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
מאוד אהבתי את הרעיון של מסכי הLCD ושל מודינג בכללי ולמזלי יש לי מחשב ישן שוכב בחדר ללא כל שימוש אז חשבתי לעשות עליו את כל הניסיונות שלי לפני שעוברים למאסטר פיס אז לשאלתי מאיזה מכשיר אלקטרוני ממולץ לקחת מסך LCD או לקנות... תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שמעו בנתי אחת לכחתי מיכל של מנורת לבה אמיתית שפכתי משמה את השמן ושמתי שמן חדש בבקבוק וודקה. השמן דרך אגב הוא שמן קנולה... אחרי זה המסתי את השעווה בכלי אחר על ידי כך ששברתי את המיכל לקחתי את השעווה שמתי בתוך קופסה כזו מברזל פשוט( קופסה של מקס ברנר מי שמכיר...) המסתי אותה כך שיש לי כמו מנורה על עף כזה משהוא פשוטף שמתי בול עץ ליד כזה(כמו ששמים בדקים או בפרגולות) כדי שהייה קונטרה לקופסה ואז כל הקופסה הייתה פשוט על המנורה והיא עמדה בעזרת הבול עץ. המסתי את הסליל ולקחתי אותו ושמתי בבקבוק וודקה... אחרי שהכל נמס שפכתי את השעווה לבקבוק וודקה ושמתי את הבקבוק כמו שהייה מונחת הקופסה עם השעווה... עכשיו כל השעווה נמסה בבקבוק הכל טוב ויפה אבל פעםםם בה יוצאת בועה קטנטנה ועולה ואז נישארת ל…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת איך אפשר לחבר את הקטודות לסוללות? אני רוצה להשים אותם במקום מסויים בחדר שדיי רחוק מהמחשב.. וכפי שידוע הכבל מולקס לא ממש ארוך הייתי רצה לדעת מה כל צבע במולקס אומר ואם יש אפשרות איכשהו להאריך אותו או לחבר את הקטודות לסוללות תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מאורר של ארקטיק קוולינד נדמה לי שמוחר בחיבור 3 פינים לכניסת 4 פינים שלייד הזיכרונות. איך אני שולט על המהירות שלו?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברה למישהו יש מדריך לבניית מכשיר אשר מגביר קול שהוא קולט מרחוק? ומאפשר לשמוע בצורה טובה יותר וברורה ממרחק
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מישהו שמבין באלקטרוניקה וידע לחבר מסך LCD של 24 אותיות על 8 שורות למחשב. יש לי שניים כאלו ואני מוכן לתת מסך אחד כזה מתנה למי שיצליח לחבר אותו למחשב. יש במסך שלושה בקרים של מיצובישי ואם אני לא טועה 10 כפתורים. מי שמעוניין שישאיר פה הודעה ואני אשלח לו במייל את התמונה של המסך ואת כל הלינקים שיש לי לגביו תודה. הנה ה Datasheet שלו כאן מידע לגבי אופן החיבור (אני מקווה שהוא נכון, ויכול לעזור במשהו) כאן הנה עוד משהו רק הפעם באנגלית כאן
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי אני צריך לדים ירוקים למחשב... יש לי 3 מאווררים כחולים ואני רוצה לד ירוק =] תמליצו לי מה טוב וזול ! ועל תשאלו על תקציב !!!!! שלא יהיה מוגזם... ראיתי בנעה מחשבים יש משהו לייזר אני יודע.. : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6201
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש את הפינים האלה בארץ מישהו יכול לעזור לי למצוא מישהו שמוכר את זה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל, אני חייב לציין שאף פעם לא התעסקתי באלקטרוניקה או במודינג. אוקיי אז תקשיבו.. אני אוהב לחבר את המחשב לטלויזיה ולצפות בסרטים, אבל כאשר אני רוצה להפסיק, להעביר לסרט הבא ב Playlist להעביר אחורה/קדימה וכו' זה מעצבן לקום מהספה למחשב, תמיד נכנסים לחדר שלי בחופשיות ומפריעים לי (זה מה שקורה שאין לך בחדר מנעול...) אז השאלה שלי האם יש מדריך, או כבר שלט שקיים שיאפשר לי לשלוט על ה Media Player (אני מניח שאם קיים שלט כזה הוא יעבוד רק על התוכנה הזאת...) ? תודה מראש..
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלטתי לסדר את הכבלים במארז [הגיע הזמן] אבל גיליתי שהלוח אם שלי פשוט ענק והמארז שלי קטן S: זה יצר בעיה קשה להעלים את כל הכבלים אבל לפחות מאזור של הRAM מעבד והכרטיס מסך העפתי את כל החוטים אז בלי הרבה דיבורים , הינה התמונות עבודה של שעתיים! ככה הכל היה לפני: ככה הכל עכשיו: וככה זה בחושך שהמחשב עובד אם למישהו יש הצעות או תגובות , הם יתקבלו בשמחה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אנשים קיבלתי שוק ביקשתי מחנות פרספקט בשביל לבנות לי את המארז עם הקרור גז הכול שקוף עם אורות וכו כוו והבן אדם רצה 500 שקל :kopfpatsch: מה זה כזה יקר??? ועם לא כמה אמור לעלות מטר מרובע של פרספקט או איך שזה לא הולך?... תודה..
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי בזמן האחרון נורא נורא משעמם לי בבסיס אחרי העבודה אז חשבתי להתחיל לבנות כל מני דברים וחשבתי לעצמי אולי אני יבנה ספק כוח של מחשב בקיצור חפשתי שירטות ולא מצאתי :s05: אם מישהוא יכל להביא לי שירטות כזה זה יהיה נחמד נ.ב א. אני יודע שזה לא הכי בטוח ללוח אם וכל שאר רכיבי המחשב אני פשוט רוצה לבנות אחד כזה כי נורא משעמן לי ב. אני יודע שזה דורש התעסקות עם מתח הרשת זה בסדר אני חשמלאי מוסמך ג. אם יש למישהוא עוד כל מני רעיונות עם שירטותים של המעגל (של הרעיון) אני אשמח תודה תודה תודה לכל העוזרים :yelclap: :yelclap:
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כחלק מהפרוייקט שלי אני בונה מעגל ואני זקוק לשבב שנקרא INA102KP זהו Low Power Instrumentation Amplifier הנה ה Data Sheet שלו: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina102.pdf חיפשתי במס' מקומות ללא הועיל, איפה אפשר לחפש כזה דבר?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אוזניות ומיקרופון של אייפון על חיבור 3.5 רגיל עכישו השאלה שלי כזאת אם אני יכול להשתמש במיקרופון וגם באוזניות במחשב?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז מתוצרת Antec דגם 902 אחלה מארז והכל רק יש לי בעיה איתו(שמסתבר שקיימת בהמון מארזים) השקע הקדמי של האוזניות באיכות על הפנים אם אני מתחבר ישירות לכרטיס קול הכל טוב ויפה אבל מקדימה האיכות על הפנים... אנטק ניסו לפתור את זה על ידי חיבור הארקה נוספת לגוף המארז אבל שוב האיכות על הפנים גם כשניתקתי אותה וגם כשהיא מחוברת מה עושים? אגב המארז עוד באחריות בגלל זה אני לא רוצה לפתוח יותר מדי אלא רק אם יש פתרון יחסית פשוט אם הפתרון דורש חיווט מחדש אני אעשה את זה אחרי שתגימר לי האחריות וכרגע אני אשתמש בכבל מאריך מאחורה..
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, התחלתי לעשות מודינג למחשב שלי.. 8) המפרט שלי הוא: amd 2400+ Athlon GigaByte-7N400V PRO Asus Geforce Ti 4200 128mb 512mb DDR 333Mhz WD 40GB (2mb cache) WD 40GB (8mb cache) אוקיי, בהתחלה סידרתי את הקבלים של הספק כוח.. אבל זה לא יצא כל כך יפה, אחת מהסיבות היא בגלל שלא מצאתי חומרים טובים.. ראיתי מאמר נורא מעניין בו הסבירו על סידור כבלי ספק הכוח, והמליצו להשתמש בכבל שזור ולתוכו להכניס את החוטים, נראה ממש יפה.. הבעיה היא איפה אני יכול למצוא כבל שזור ריק(לא ACE ולא Home Center)? ומאיפה אני יכול לקנות (חנות פיזית, לא באינטרנט) כבל IDE מעוגל? כי עיגלתי בעצמי, וראיתי איך נראה קנוי, ואין מה להשוות, בלתי אפשרי כמעט להגיע לתוצעות כאלו בלי לפרק את הכבל(ולחבר..חחח) עכשיו, התחל…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם!!!!! אני עושה עוד מעט את הפרויקט שלי סוף סוף! אחרי שאבא שלי יקנה פרספקט... עכשיו יש לי שתי שאלות 1. איפה כדאי לעשות תחיתוך? בצד הפנימי של הדלת או החיצוני? 2. איך אני עושה צורה של להבות????? יש לי תמונה ואני לא יודע איך אני חותך אותה על המארז(יש לי מארז סתמי שאני לא צריך אני מתאמן עליו בנתיים עד שאני יעשה על האמיתי) תודה לעוזרים!!!!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו רבים פה בפורום, גם אני ניסיתי לבנות את המעגל של הלדים לפי מוזיקה עם טרנזיסטור TIP31 וחיברתי אותו למקור מתח יציב (יחסית) של 12V ולאיפוד מאז אוזנייה שמאל חלשה באופן משמעותי ואזנייה ימין נותנת רעשים נוראים עכשיו, אני בטוח שאף אחד לא טיפש מספיק בשביל לחבר את זה ישר למכשירים יקרים-אבל בכל מקרה, שקלו פגיעה למכשיר שזה יחובר אליו, שתכלס זה אשמתכם כי זה מעגל שלכם שאתם בניתם. וחבל על כל מכשיר שנדפק בעקבות זה. אני לא אומר שתפסיקו לעשות דברים מגניבים, אני כן אומר שתבדקו אותם עם מכשירים שאתם בטוחים שיש להם הגנה ושגם אם אין, זה לא נורא אם הם יפסיקו להתקיים. בהצלחה=]
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם תיאורטית ומעשית קיימת אפשרות לחבר את הפקס לחיבור 3.5MM סטנדרטי ישירות לפלאפון כך שאחרי החיוג (שיבוצע בפלאפון) הפקס יפקסס? באמצעות בקר אני מניח שזה אפשרי לבנות ממשק שידמה, השאלה אם שימוש בחיווט רגיל, ללא בקר, יספיק לפחות על מנת לשלוח פקסים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, בניתי תאורה למארז שלי בעזרת לדים ונגים מתאימים, השתמשתי בנגד 470ohm 1/4W 5%, חיברתי למולקס ליציאה של ה12v, והנגדים מתחממים. כמובן שניתקתי את זה מיד כדי לא לגרום נזק ועכשיו אני שואל: מה עשיתי לא נכון? אגב חיברתי שם 4 לדים במקביל (זתומרת 4 נגדים) וכולם מתחממים... זה יכול להיות קשור לעובי החוט גם?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לכם רעיון האם אפשר לעשות מוד לקומקום חשמלי, שאני יוכל לקבוע לו מתי לעצור על פי המעלות שאני אקבע לו מראש?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כונן קשיח נראה לי משנת 97 בערך ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות איתו.. כמה חברים אמרו לי לפנות לפה,הם אמרו שאתם יכולים לעזור לי למצוא כל מני דברים מה לעשות עם הכונן הקשיח... בבקשה תעזרו לי,תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא מזמן קניתי מחשב חדש משהו פגז, אבל נורא התאכזבתי מהמארז עצמו אז חשבתי לעצמי אולי אני יעשה לו כמה שינויים שיראה פצצה.. בכל מקרה זה המארז עכשיו כל הקטע של הפרפר הזה בצד ממש אבל ממש לא מתאים לי עכשיו השאלה שלי היא: האם אני יוכל לקנות משהו שיחליף את הפרפר המסכן הזה ואם כן אז מאיפה?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. אני מתלבט בין מספר מגברים שהנתונים שלהם דומים אבל הפרשי המחירים גבוהים משמעותית ורציתי להבין למה. http://www.ebay.com/itm/DIY-Kits-2-1-STA540-subwoofer-3-Channel-power-amplifier-DIY-Kits-NE5532-pre-amp-/320981264446?pt=UK_Sound_Vision_Amplifier_Parts&hash=item4abbf9683e http://www.ebay.com/itm/DIY-Kits-subwoofer-2-1-TDA7377-power-amplifier-3-Channel-power-ampNE5532-pre-amp-/320995288001?pt=UK_Sound_Vision_Amplifier_Parts&hash=item4abccf63c1 http://www.ebay.com/itm/Finished-board-subwoofer2-1-TDA7379-3-Channel-power-amplifier-NE5532-pre-amp-DIY-/221047389494?pt=UK_Sound_Vision_Amplifier_Parts&hash=item3377737d36 פחות משנה לי לוח מוכן או לא.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים ברשותי טלוויזיה של 55 אינץ' של חברת מולר (לא באחריות) לאחרונה במהלך צפייה בטלוויזה, פתאום הטלוויזיה מתחילה להפעיל צבעים ירוק אדום לבן וכחול. אחד אחרי השני. לאחר ניתוק מהחשמל למספר רב של דקות. הכל מסתדר בהדלקה ולאחר מכן זה יכול להופיע שוב.. שמתי לב שברגע שנוגעים בפאנל למטה איפה שיש את הכפתורים של ההדלקה וכו' הטלוויזיה נכנסת למצב הזה. גם נגיעה בכבל מתח מכניס אותה למצב הזה. כנראה שיש בעיה עם הפאנל או עם הכבל הזה? אשמח לעזרתכם.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-