עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yossik17,

הייי רציתי לבנות מין מאריך usb מצאתי אצלי זרוק חח תקע usb האלו שיש בפאנל המארז מקדימה ועוד כבל usb זכר עכשיו פירוט החוטים: זכר:אדום,כחול,חום,צהוב תקע נקבה :אדום,שחור,כחול,לבן מישהו יכול לי לעזור להתאים את הצבעים?

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  2. יש לי תמארז הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13507&catid=878 אני רוצה לשים לו מאורר 120 בצד,זה אפשרי?

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. אני בא מרקע של תכנות.. אז את התפיסה של 1 = כן, אמת, true, ושל 0 = לא, שקר, false וכו' אני מבין, אבל אני לא מבין איך מגיע המידע, באיזה ערך מתחיל המעגל, ומה אני עושה עם המידע הזה? עוד משהו, זה הדבר היחידי שאפשר להעביר בעזרת האלקטרוניקה? אין נתוני STRING (מחרוזות), INT (מספרים שלמים) וכדומה שמועברים גם כן?

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  4. איפה אפשר למצוא צבעים שזוהרים בחושך או רגישים לUV?

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  5. Started by TaMiRn2,

אם אני רוצה לעשות מארז שחלקו יהיה מתכת וחלקו אקווריום והאקווריום יהיה חלק ממערכת קירור מים א. האם לדעתכם זה יעבוד? ב.יש מצב גם שאני יוכל לשים גדים בפנים בלי(!) שהם ימותו (קחו בחשבון שדגיי זהב ימות כבר ב35 מעלות אבל דגים טורפים יחזיקו הרבה יותר) ואני יודה לאלה שיהיו להם רעיונות יצירתיים ... אמצעים זאת לא בעיה באמת רצינית...

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by tmpusr,

מאמר נחמד על צביעה - http://www.overclockers.com/articles1407/

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  7. Started by מאפיונר,

אני צריך לקנות נגד של 150 אום אבל אני רואה באינטרנט באתר שאני מזמין מימנו שיש כול מיני סוגם : 1/2 W 1/4 W 1W 2W 5W פוטנציומטר מה זה אומר? אני צריך של 150 אום אז איזה אני צריך? תודה ויום טוב

• 3 תגובות
    • 800 צפיות
  8. ^,הצעות מישהו?שירטטי משהו עם מייצב מתח LM,שיוריד ל6V,עוד LED שייקח 3V, נגד שאני לא יודע איך לחשב את הערך הרצוי,וקבל שימנע קפיצות במתח.ואז נזכרתי שאני צריך בכלל 5 וולט :\ .צריך שיהיה זרם יציאה של , 500MAומתח של5V.תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. היי, אני רוצה לעשות את הדבר הבא: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ רק שבמקום שאני אחבר לספק, אני אחבר לבית סוללות רגיל, האם אני צריך לעשות שינוי כלשהו במעגל??? תודה מראש, יובל

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by ilay22,

נא למחוק

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  11. Started by Devil Servant,

נגיד יש לי מארז.. ואני רוצה להוסיף מאוורר.. אז אני קודם אחתוך עיגול (חח העיגול לא יצא) אח"כ אני אשים את המאורר בצד הפנימי של המארז,ובצד השני את הגריל. ואחבר עם ברגים זה נכון? ככה אמורים לעשות? האם יש אפשרות לעשות שיצא יפה בלי גריל? האם זה יצא שקט? ואם זה מאורר צבעוני האור יצא אפילו שאין לי פרספקט?

• 4 תגובות
    • 973 צפיות
  12. Started by JHONLEV,

השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. יש לי לד של 3V ובספק יש יציאה של 5V ,איך אפשר להוריד מתח?

• 18 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. Started by Moty_p,

תמיד זה קורה, הכפתור של העוצמה בשלט לא עובד כמו שצריך ותמיד אתה צריך ללחוץ כל כך חזק כדי שזה יעבוד עד שאתה כמעט שובר את השלט לגמרי מישהוא יודע איך אפשר לעשות תיקון לכפטור ספציפי אחד בשלט?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. טוב אז יש לי 4 מפסקים עם 2 מצבים 3 רגליים(אני מקווה שזה מה שצריך) יש לי לדים פשוטים לא סופר אדומים כאלה עם נגדים של 220 אום(אני יכול להשיג כל סוג של נגד אבל אמרו לי ש220 זה מתאים) עכשיו מישו יכול לבנות לי שירטוט פשוט של איך לחבר בין כולם ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. חשבתי על זה.. למה לא? יש לי ספק רזרבה, אם אני אמצא לו מקום טוב, כדאי לי לחבר אותו למחשב? זה יחסוך לו עבודה, ואני אוכל לחבר אליו כמה דברים כבדים כמו המודינג והמאווררים.. רק רעיון :

• 8 תגובות
    • 983 צפיות
  17. Started by JHONLEV,

אני רוצה לבנות מארז ... יש מידות והכל.. אבל מאיזה חומר לבנות אותו? חשבתי על PVC ואם אתם ממליצים עליו אז על איזה עובי? או אולי מפרספקט? מה ההבדל בינהם? אשמח לקבל תמונות של שני החומרים..

• 1 תגובה
    • 844 צפיות
  18. Started by Big_Guy7,

יש לי זוג קתודות UV של טרמלטייק. לפי מה שראיתי באתר של טרמלטייק, לקתודות יש תכונה שהן מופעלות בקצב של מוסיקה או משהו כזה.. איך מפעילים את זה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. כיצד מתחבר מסך כזה או כל אחד אחר http://www.arihav.com/products/sales/SNP.asp?id=46&DataBaseTable=Sales למחשב? תביאו בבקשה דוגמאות לאיך החיבור נראה או תמונות כי אני לא ממש מבין בשמות.. אולי בשביל לקצר את החפירות : ;D 1. זה מתחבר לכ. מסך? או שזה לא קשור..? 2. ללוח אם ישן (P3) זה יתאים?

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  20. Started by Devil Servant,

שלום. יש לי מארז עם כ. מסך מובנה ואני חייב להוסיף יציאת טלוויזיה,ואין לי אפשרות להוסיף כ. מסך חיצוני. חשבתי האם אפשר לחבר בין 2 החוטים? או אולי להשתמש במפצל ישן של 21 פינים? הרי בתכלס מסך וטלוויזיה זה אותו דבר. מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by bluz,

שלום.. לא התעסקתי אף פעם בתחום המודינג, יש לי מארז נחמד, עם צד אחד שקוף ו2 מאווררים, קצת אורות.. משהו נחמד. אני רוצה להתחיל להתעסק בזה.. קראתי את המדריך של האלקטרוניקה, ואני בא עם קצת ידע בזה, אז יהיה לי יותר קל להרכיב מעגלים וכאלה. השאלה היא, מאיפה להתחיל? יש לי הרבה שאלות, כמו לאן מחברים דברים שעשיתי? נניח שיצרתי מערך של לדים, עטפתי באיזה משהו ואני רוצה לחבר למחשב. לאן אני מכניס את זה? קשור לספק או מה? ועוד משהו, באיזה שלב כדאי להתחיל לחתוך ולהתעסק עם המארז?.. צריך להשתמש בספק יותר חזק בשביל דברים כאלה (בגלל שזה חשמל)? והכי חשוב.. ממה אני מתחיל? באיזה סדר גודל להתחיל? מערכת לדים פשוטה? משהו יותר מתקדם? אני אפילו לא יודע איך עובדים עם הלוחות האלה.. תודה לעונים

• 69 תגובות
    • 4.7k צפיות
  22. שלום וערב טוב אני נורא רוצה קירור מים, ואני עכשיו יותר בשלב של הבדיקות והתכנונים.. אני רוצה כבר להזמין חלקים תוך חודש חודשיים הקטע שאני רוצה לשים רדיאטור כפול בגג - וכמובן בשביל זה צריך לחתוך קצת. קודם כל אני רוצה לציין שהמארז שלי מאלומיניום, ולא מפלדה/פח. מה יהיה בשבילי הכי טוב? אני לא איזה מודר שכל הזמן חותך ומשפצר ומשייף ועושה דברים.. סה"כ אני רוצה לחתוך מקום לרדיאטור שיהיה בערך בגודל הזה - http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=290&products_id=3697 ואני בספק אם אשתמש בכלי עוד פעם.. לכן אני לא צריך את הדבר הכי טוב שקיים - אבל אני גם לא רוצה לקנות משהו זבל.. Jigsaw - ראיתי שהמחירים זולים יחסית (אפשר אפילו להשיג ב-2…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  23. אז ככה בניתי מעגל לדים על פי המדריך שיש בנעוץ משו כזה רק עם 4 לדים ולא 5 עכשיו אני מחפש מדריך טוב ופשוט יחסית כי הידע שלי לא כזה נרחב באלקטרוניקה אז אם למישו יש איזה מדריך הוא מלך תודה לכולם

• 4 תגובות
    • 797 צפיות
  24. שלום. החלטתי להתחיל פרויקט מודינג חדש. בפרויק אני אכניס את מחשב הלינוקס שלי לתבנית וידיאו ישן... הספק ישאר בחוץ. בזמן שדוד שלי משיג לי וידאיו ישן וגדול מספיק,אני מתכנן איך יראה המארז. סלחו לי על הציור הגרוע,פשוט אני השתמשתי בפוטושופ ואני לא סוס בו. בינתיים בואו תראו מה חשבתי על הגג של הוידיאו: אז ככה. יש לי כמה דילמות,בואו קודם נציג תמונות ואז את השאלות: בתמונה הראשונה זה הרעיון הראשון שחשבתי עליו,שני מאוררים 80MM בצבע אדום/כחול/ירוק (אלו הצבעים שנתקלתי בהם) עליהם גריל,ומסביב להבות (לא אלה בהכרח) בצבע כתום/אדום/צהוב וכו'... השאלה שלי היא,האם יראו את האור שיוצא מהמאווררים אפילו שאין פרספקט?http://img256.imageshack.us/img256/3822/vcrtoppu5.jpg בתמונה השניה …

• 95 תגובות
    • 11.8k צפיות
  25. Started by D.r Bit,

חברה חיפשתי ולא מצאתי אני מחפש את הפאן באס ש alianyn בנה לפרוייקט של ספיידי תודה מישהו אולי יודע ? אני צריך סכמה לפאן באס עד 20W לערוץ

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.