עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אהלן, רציתי בתור פרוייקט לנסות לאפנן ולהעביר מידע על גבי כבלי רשת החשמל, האם הדבר חוקי ואפשרי ? לפי איזה סטנדרט ? (הרי ידוע שאפשר להקים רשת על גבי קווי החשמל). בנוסף, ממה צריך להזהר בבניה של הפרוייקט ? כמובן שצריך להתחבר לקווי החשמל בעזרת שנאי לצורך בידוד, האם יש עוד דגשים ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by oren__levi,

שלום, יש לי מסך LCD מלפטופ ישן (המסך תוצרת LG דגם LP141X3) השאלה שלי מתחלקת לשתיים: 1. האם יש דרך לחבר את המסך הנ"ל ל-LPT ולהציג עליו כל מיני דברים כמו שניתן לעשות עם מסכי ה-LCD הקטנים (2 שורות, 4 שורות) 2. האם יש דרך להפוך את המסך הנ"ל למסך רגיל לכל דבר ועניין- כלומר חיבורו לכרטיס מסך סטנדרטי. יש לי את ה-DATA SHEET של המסך אך לצערי אין Application Noptes או משהו שיתן כיוון. תודה מראש על העזרה אורן

• 5 תגובות
    • 828 צפיות
  3. יש לי בבית ספריי לניקוי אבק DUST CLEANER, או איך שלא תקראו לזה הבעיה היא, שזה לא אוויר דחוס לגמרי, אלא הוא מכיל חומר נוסף בשם בוטאן פרופאן (כל המיכלים מהסוג לניקוי אבק מכילים את החומר הנ"ל) האם החומר הזה בטוח לריסוס על חלקי מחשב\ לוחות אם וכו'? הסיבה שאני רוצה להשתמש בו היא לנקות את הרדיאטור של המחשב שלי.. לצערי הקומפרסור שלי לא נייד כ"כ ואני לא יכול להביא אותו לבית, ולנקות את העסק בעזרת לחץ אוויר. הצעות נוספות כמובן - יתקבלו בברכה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. יש לי שרטוט מדוייק של מעגל על לוח ממש תמונה שמיועדת להדפסה על מעגל האם יש מקומות בארץ או איזה שהיא דרך ביתי להכין מעגל מודפס? אם כן האם זה יקר ואיפה ניתן לעשות זאת?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. יש איזה פתרון יצירתי זול להכניס 2 מערכות מחשב למארז אחד? או מארז אחד למערכת אחת כמה שיותר קטן? לא חח וקופסת נעליים זה לא פתרון חח אומנם יש לזה יכולת מטורפת לקרר ( 13 מעלות בחורף בקופסת קרטון) אבל זה לא מתאים בכלל.

6. Started by MaTaN~,

רציתי לדעת בבירור איך מרכיבים לדים למחשב. שיהיה הסבר מפורט וברור!!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by ofeky1,

יש לי שני מנורות במחשב שכל באחת מהן יש 3 לדים שמחוברים בטור אלה שבתמונה: עכשיו אני רוצה לבנות להם בקר שבו אני יוכל לשלוט על העוצמה שלהם ולהדליק ולכבות אותם יש לי מפסק ויש לי פוטנציומטר B10K והנה השרטוט של המעגל: השאלה שלי אם הפוטנציומטר מתאים למעגל הזה ואם אני יכול לחבר עוד לדים למעגל הזה? תודה עוזרים!

• 5 תגובות
    • 824 צפיות
  8. Started by aviran_n,

אני זוכר שראיתי כבר כמה פעמים באינטרנט סוג של מקדח שהוא מעין "מחוגה" שעושה חורים עגולים לפי קוטר משתנה שקובעים לפני. זה ניראה כמו מקדח צלב כזה שיש עליו מין סכינים שניתנים להזזה לקביעת קוטר העיגול שיחתך. אני רוצה קצת מידע על זה (איזה חומרים זה מסוגר לחתוך וכו') ומה שאני הכי צריך, את השם של זה! ומי שיודע אז גם איפה אפשר להשיג ומהו טווח המחירים

• 5 תגובות
    • 789 צפיות
  9. Started by Lirux,

יש אפשרות לבנות מקלט IR למחשב שיעבוד עם שלט של HOT (האדום החדש, אם זה חשוב) ? אין לי חיבור com אבל יש לי parallel.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by card,

שלום סמארטפונים חדשים, מגיעים בד"כ עם NFC. ממה שהבנתי, NFC מבוסס בעצם על RFID, בתדר 13.56MHz, בניגוד ל-RFID רגיל שעובד בד"כ ב-125KHz. השאלה שלי, האם טלפון שכולל NFC, כולל RFID Tag, או RFID Reader? או את שניהם? ואם את שניהם, אז באיזה מקרים/שימושים הטלפון משתמש ב-Tag, ובאיזה ב-Reader? תודה רבה למי שיכול לחדד את הנושא card

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by itaysp,

יש לי חתיכה גדולה ואני לא יודע איך לחתוך אותה.. היא יותר מידי גדולה.....

• 5 תגובות
    • 3.2k צפיות
  12. שלום לכולם אני עושה פרוייקט מיוחד שלאו דווקא קשור למחשב אלה עיצוב החדר בכל מקרה- יש את המעגל הפשוט של ההבהוב לדים עם הטרנזיסטור TIP31 ובו המקור החשמלי הוא מולקס (12V לצורך העיניין) ככה- יש לי שנאי של 12V אשר נותן 1000mA (הרבה יותר מהמחשב) האם יש בעיה בחיבור המעגל לשנאי? **יש לציין שיהיו בסביבות ה20-100 לדים עדיין לא הוחלט סופית וכל אחד בחיבור מקביל ולכל אחד נגד של 470OHM**

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אתמול חברתי לתומי לד UB אדום לחוטים של הרמקול וגיליתי להפתעתי שהלד נלדק לפי הבאסים החלטתי ללכת עד הסוף ולקדוח חור קטן במרכז הרמקול באמת שיצא יפה עד שהגברתי יותר מדיי והלד נשרף אם אני אחבר נגד בטור הנגד יוריד לגמרי את העוצמה של התאורה ויצא שאני צריך לפוצץ תבית בשביל לראות את הלד נדלק אני מחפש איזה משהו שיגרום ללד לדלוק אבל לא להשרף כשמגבירים יותר מדיי אני מנסה לחשוב על אפשרות שהלד ילדק כאשר המגבר פתוח (לא משנה אם יש סאונד או לא) הדרך היחדה שחשבתי עליה היא להעביר חוט מיתוך המגבר עצמו.. מה שכמובן לא בא בחשבון יש עצות ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום האפשרות הראשונה: http://www.ebay.com/itm/New-AD9850-DDS-Signal-Generator-Module-0-40MHz-Test-Equipment-/170783661135 האפשרות השנייה: http://www.ebay.com/itm/DDS-Signal-Generator-Module-0-40Mhz-AD9850-Sine-Square-Wave-/370702914679 ההבדל במחיר בינהם קטן, אז נתעלם ממנו. שניהם מבוססים על אותו שבב - AD9850. אבל המעגל שלהם שונה קצת. למשל, בראשון יש פוטנציומטר, ובשני אין פוטנציומטר, אבל יש 4 ג'אמפרים, שלא מסבירים מה הם עושים.. מישהו התנסה איתם ויודע מה עדיף? תודה card

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by tulicooli,

האם אני יכול להוסיף דלת למארז אם כן איך??? איסיקיו 174724290

• 5 תגובות
    • 954 צפיות
  16. Started by mp91,

יש לי בצד המארז סתם פתחים כאלה של חורים קטנים כאלה.... אין לי בצד המארז מאוורר. האם לסגור את החורים?

• 5 תגובות
    • 814 צפיות
  17. שלום. אני מחפש בקר מאווררים טוב למחשב החדש שלי. המארז הוא CM690. אני מחפש בקר מאווררים שיציג גם את הRPM וגם את הטמפ' ושיתמוך ב 4 מאווררים. מבקש הצעות מכיוון שאין לי מושג בתחום הזה. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. באתר של הארדואינו יש מדריך לדימר :http://arduino.cc/en/Tutorial/Dimmer והוא כולל שימוש בתוכנה MAX הורדתי אותה ולא הבנתי מה לעשות כדי שזה יעבוד. יש גם מדריך ללד עם כפתור : http://arduino.cc/en/Tutorial/Button חיברתי את זה על המטריצה לפי הסרטוט לא לפי הציור של המטריצה וזה לא עובד , אני לוחץ על הכפתור ולא קורה כלום. ד"א אגב צריך לחבר את ה4 רגליים של הכפתור ? למה יש לו בכלל 4 רגליים ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. תודה מראש..

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  20. שלום לכולם, אני מעוניין לבנות "מעגל למציאת מכונית בחניון" ואני למדתי לפני כמה שנים קצת אלקטרוניקה אבל אני לא מבין איך אני בונה את המעגל שבסרטוט... אני לא מבין בסרטוטים אז אם למישהו יש זמן בשבילי והוא יכול בבקשה להכין לי תרשים אם רשימה של חומרים שצריך ולאן כל חלק מתחבר אני ישמח.. תודה מראש, אוהד כהן. הסרטוט כאן:

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  21. Started by surfface,

למי שמשתמש בתוכנה Sketchupומתכנן פרויקט ורוצה סרטוט רכיבים במדיוק אני ממליץ על האתר הבא http://www.jazzle.co.uk/scc/ [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 786 צפיות
  22. מישהו מכיר???

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. או במילים האחרות, מה הזרם המקסימלי שיכול לעבור בטרנזיסטור (מהקולט לפולט) בלי לשרוף אותו ? ואיזה מתח נוצר בין נקודות אלו ?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by ilanus,

אני גר בבת ים ואני רוצה לקנות תגומי U הזה! כי אני עושה חלון במארז =] אהה ואיך קוראים לזה באמת? גומי U? O_O

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by ohad23,

שלום קניתי את הערכה Vantec Cable Sleeving Kit ואני רוצה להתחיל בהרכבה!! בכבלים שהולכים ל H.D וכונן הסידירום או צורב הצלחתי בעזרת אטב מהסוג היותר קטן להפריד את כל החוטים מהמתאם הלבן! אני תקוע בכבל שיוצא מהספק ומתחבר ישירות ללוח האם!! הכבל הרחב אם הרבה פינים. אני צריך טיפ ממי שכר הרכיב את הערכה הזאת!! איך מנתקים שם את החותים מהמתאם!! אני לא מצליח האטב לא נכנס בדפנות! זה ממש לחוץ חזק! ניסיתי אם מחט אבל גם זה לא הולך!! יש למישהו טיפ! הנה תמונה שמצאתי באחד המדריכים ברשת! שם הם השתמשו בכלי יעודי לניתוק החוטים! כך זה אמור להיות אחרי שהכל מנותק! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.