עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום! יש לי מארץ של chenbro ואין בו כפתור ריסטרט.. זה לפעמים מציק למרות שאני לא משתמש כפתור הזה הרבה. חיברתי אליו סתם כפתור כזה ממש ממש פשוט כמו שיש של ההדלקה והכיבוי במחשבים רק בלי הכיסוי (שלוחצים על הכפתור זה לא הכפתור זה רק מכסה כזה) אז בקיצור אני רוצה כפתור יפה ואני לא מוצא חנויות בארץ.. אני לא רוצה לעשות משלוח מחו"ל בשביל כפתור.. אז אם מיטשהו מכיר איזה חנות בארץ שיש משהו יפה אז שיגיד.. אם לא פשוט נראה לי שאני אעיף את הכפתור הזה או שבקיץ אני אבנה משהו לבד כי זה ממש מכוער ככה שהחוט יוצא מחוץ למארז.. זה גם יכול להילחץ בטעות..

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום אני צריך עזרה יש לי 15 מנורות לדים במתח של 4V אני רוצה לחבר אותם למחשב איך אני מחבר תודה מראש אלי :hi: :hi: :hi: :hi:

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. במידה וכן רשימה של חנויות באיזור הדרום תעזור מאוד ותודה מראש לכל המגיבים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by bubbles,

DataSheet אני לא כל כך מסתדר עם האנגלית , אני יודע שזה רכיב ש"ממתג" בין בטריה למתאם חשמל כלומר, בודק האם הכבל חשמל מחובר, אם כן, צורך אנרגיה ממנו, אם לא - צורך מהבטריה מעבר לזה, אני מבקש אם אפשר עזרה בהבנה קצת יותר מעמיקה של מה שהרכיב יכול לעשות, ובנוסף איך אני משתמש בו בתוך פרויקט שלי? איזה מעגל אני צריך לבנות סביבו כדי ש"ימתג" כפי שהסברתי למעלה? תודה תודה תודה!

5. Started by EnterOC,

היי חבר'ה מישהו יכול להגיד לי כמה עולה בית מנורה כמו שיש בממד רק של 1 (של מנורה 1) (המנורות הארוכות האלה) +- ליחידה מחיר של בית מנורה והמנורה עצמה תודה לעזורים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by froggy,

שלום לכולם. רציתי רק להזהיר את כולם שהשימוש בציר גמיש מסוכן מאוד לדעתי. בכל אופן הציר שאני השתמשתי בו של חברת WOLF, עשוי באיכות ירודה מאד. החיזוק של הציר אל הדרמל מאד בעייתי, והחיבור אל הדיסקיות חיתוך הוא המסוכן ביותר. אי אפשר לדעת מתי הדיסקית באמת מחוזקת, הציר מורכב משני חלקים: חוט פלדה ומין מהדק בחלק הקדמי, שני חלקים אילו לפעמים מתנתקים אחד מהשני. כל הדברים האלו יכולים לגרום לניתוק של הדיסקית, באם נתחשב בעובדה שהדיסקית מסתובבת ב30000 סל"ד, זה יכול לחתוך את הבשר שלנו כמו מרגרינה. אני מדבר מנסיון שאתמול השתמשתי בציר גמיש, והדיסקית התנתקה, כאשר היא הסתובבה על המקסימום. למזלי הדיסקית עפה לי מעל הכתף! ולא קרה כלום (חוץ מהדיסקית שהתנפצה). אני לא איזה קצין בטיחות צבאי או משהו,…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by KingYog,

אהלן חבר'ה. לאחרונה הזמנתי מ dealExtream 3 מאווררים של 8 ס"מ. זאת מכוון שמהאווררים בP4 המזדקן שלי הפסיקו לעבוד. P4 + 2 HD + קיץ => חום והרבה ממנו. 4 דולר למתעניינים כולל משלוח. הבעיה: 1. המאווררים (אני יודע הם זבל ג'נרי) רועשים, אבל עובדים מצויין. 2. כל המאווררים באים עם חיבור מולקס רגיל שלא מאפשר שליטה על המהירות. הייתי רוצה לפתור את הבעיה הזו. האמצעים: 1. מפצל מולקס ישן. 2. פנציומטר של TT גם כן ישן. 3. חברי הפורום. מה אני צריך לחבר ולאן כדי להיות מסוגל לשלוט בבעית המהירות? (לא צילמתי את המאווררים כי הם בתוך המארז - אבל אני בטוח שכל אחד פה מכיר את הסוג) תודה מראש, KingYog.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by #ELad#,

שלום לכולם! מצאתי אצלי בבית קיט ישן אבל אין לי את ההוראות שלו. זה אמור להיות איזה מקלט אינפרא אדום. (מפעיל את האדומים בשרטוט) זאת רשימת החלקים שלו: נגדים: 220Ω 10Ω 470Ω 470kΩ קבלים: 47µF 1µF 100nF דיודות: 1N4148 1N75 לפי המראה החיצוני שערתי שהבחור עם שלושה ההדקים הוא TSOP17xx. להערכתי R4 = 220Ω C1 = 1µF C2 = 100nF C3 = 47µF לגבי השאר אני לא יודע. יש למישהו מושג איפה למקם אותם? http://s10.postimage.org/7dww39pvd/pcb.jpg תודה רבה ופסח שמח!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם יש לי מעבד P4 3000 MHZ Prescott Socket 478 מה הגודל של המעבד ב ס"מ ו על איזה חומר אתם ממליצים לי (הברזל שנוגע במעבד ) אני רוצה ליבנות בלוק מים ועם זה יצליח לי אתם תיראו תמונה (זה סיפור לפרק ולימדוד את המעבד שלי כי יש לי כל מינה תוספות שאני הוספתי ואין לי זין לפרק )

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by bluz,

אין לי ממש בעיה עם ההלחמות הראשונות, הבעיה היא שזה לא מחזיק (חוט נחושת רגיל, יש כמה חוטים מלופפים ביחד) וזה נקרע 1. איך להלחים את זה? 2. יש כמה חוטים שנקרעו והבדיל נשאר על החיבור.. איך אני מוציא את זה? זה 70 שקל, לא רכיב של 2 שקל..

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by malcolmx9,

ביקשתי היום מאחותי שתקנה לי מהום סנטר דיסקיות לדרמל, בשביל לחתוך במארז 6A19, את הפילטרים המורכבים על המאוור האחורי+קדמי (גורמים לרעש שמשגע אותי!). הבעיה היא, שבהום סנטר לא הבינו על איזה מכשיר היא מדברת! אני גם זוכר, כשקניתי מהום סנטר את הדרמל לפני שנה, שהמוכר הבין על מה אני מדבר רק אחרי שהבאתי לו תמונה של המכשיר ביום שאחרי! אז איזה שמות נוספים יש בדיוק לדרמל, שיבינו כבר העובדים שם על איזה מכשיר מדובר?!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by bbnbbn,

פעם הייתי באיזה מסיבה ביתית והיה שם DJ שהיתה לו קופסה שהוא עשה ששולטת במהירות של 3 אורות (יענו כמו VOLUME שהוא מגביר המעבר בין אור לאור יותר גדול). רציתי לדעת איך בונים דבר/מעגל כזה? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Roeebaeloha,

אהלן חברים כבר במשך כמה שנים שאני רוצה לעבור לשולחן בעל יכולת לכוון את הגובה ובמידת הרצון להפוך אותו לשולחן עמידה. כמובן שראיתי את כל השולחנות "המוכנים" אבל רציתי לדעת האם מישהו מכיר או יודע על שולחן שאני יכול להרכיב בעצמי? אני אסביר את הבעיה, נכון לעכשיו אני גר בדירה קטנה עם מקום מועט לשולחן מחשב (108 ס"מ) אבל בעתיד אני כניראה אעבור לדירה עם מקום לשולחן גדול יותר. לכן אני מחפש סט שאני יכול לשים עליו עכשיו פלטה (משטח שולחן?) בגודל שמתאים לי ובעתיד אני אוכל להחליף את הפלטה הזאת לגדולה יותר אבל להשתמש באותה "תשתית". אני מקווה שזה היה מספיק מובן ואשמח לשמוע הצעות ועזרה :)

14. יש הבדל בין תא פוטו וולטאי לפוטו אלקטרי אוקיי נכון בשבבי ccd של היום יש סוגים רבים כאלו שמורכבים מהרכבים של התא הפוטווולטאי למי שלא יודע אפשר לשלוח לו סיכום בפרטי או שיחפש בויקדפיה או משהו ויש תאים פוטואלקטרים שמזה מורכב השבב ccd בעיקר אני יודע לכם מאוד אם תוכלו לענות לי אם יש תאים תאים פוטואלקטרים שעשויים משכבתה עליונה של גופרית ושכבה אמצעית של סיליקון ושכבה תחתונה של קדמיום או שרק המערכות לייזר מורכבות מזה ?!??!?! אם תענו לי על השאלה הספיציפית הזאת אני יודה לכם

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Ori The Man,

יש לי שאלה איך יודעים ואיך משיגים את הלוחות הירוקים האלה שעליהם מלחימים את כל החלקים ואיך יודעים איזה ליקנות?? קראתי את זה http://www.arihav.com/Products/DataSheet/LCD%20Installation.pdf ואני לא יודע מאיפה אני יכול להשיג את הלוח ומאיפה בלכל משיגים את זה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by arkadur,

כמו שאתם כבר יודעים, אני לקחתי הפסקה מניהול הפורום באתר, עקב סיבות אישיות (צבא, לימודים ועוד כל מיני על הראש) אני לא מתלהב לעשות זאת, אך אני חייב אני מקווה שאני אצליח לעשות "קאמבק" בעתיד, אני רוצה לציין - שממש לא עזבתי את נושא המודינג, אלא רק לקחתי הפסקה מניהול הפורום, ואני אשתדל להמשיך להיות כמה שיותר פעיל בכל זאת המודרייטור שמחליף אותי הוא גולש וותיק בפורום , רביד אני רוצה לאחל לו בהצלחה, ומקווה שהוא יהנה בניהול הפורום, יקדם ויפתח דברים שטרם נראו כאן. לכן, אל תקשו עליו , השמעו לחוקי הפורום, ונסו לתרום ולהחכים כמה שיותר במהלך השנים בהם הייתי בתפקיד זה - לא נתתי ולו אזהרה אחת רביד, הבמה שלך :

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by xgamer,

שלום רב, אני צריך למתג צרכן הפועל על 220 V, הצרכן לא עובר כנראה את ה 400 W, (מנורת פלורסט גדולה). עניין המיתוג יהיה בעזרת מתח של 5V. נתקלתי במספר גדול של סוגי ממסרים, SSR, TRIAC, וממה שמצאתי באריהב, אני מתבלבל קצת. אשמח לקצת הסבר, והאם כשקונים TRIAC צריך להרכיב סביבו מעגל? ראיתי שהוסיפו דיודות וקבלים באחד הסרטוטים. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Sarlula,

עברתי קצת על מדריכים בפורום ונתקלתי במשתמשת שפרסמה מדריכים תחת הנושא: "מודינג בשעה". ערכתי חיפוש ולא מצאתי את התארד. מישהו יודע משהו על זה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. תראו איך אפשר לשלב בין ההנאות הקטנות של החיים - אלכוהול ומחשבים ;D http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/whiskypc/index_eng

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Pure-Gold,

טוב, זה לא ממש פרויקט שקשור לאלקטרוניקה או למחשבים באופן ישיר אבל זה עדיין סוג של פרויקט קטן קבלו את הפצצה של ביבי: http://tovilevis.com/index.php?cat=projects⊂=project_content&id=4

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by dlogan,

אני רוצה לצבוע את האקסבוקס שלי (Xbox360) בצבע שחור ואין לי שום ידע קודם במודים אז יש טיפים עצות משהו שכדי לי לזכור?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by kkffiirr,

אני די חדש לארדואינו. מעבודה שלי על בקרים אחרים אני רגיל לדיבגר (כמו KEIL, או כלים ייעודיים של TI לStellaris) ראיתי שהקומפיילר הרשמי של ארדואינו לא כולל דיבגר, חיפשתי קצת ברשת וראיתי שניתן להשתמש בAtmel Studio אבל כאן מתחיל הבלבול, ראיתי שיש צורך להתקין תוספים כדי לאפשר לו לעבוד עם הארדואינו (במקרה שלי, PRO R3) האם מישהו מכיר את זה מנסיון כדי להסביר לי מה צריך להוסיף לATMEL STUDIO?

23. Started by MAOR00,

כיצד אני יכול ליצור בבית ספק מתח של 5v ? ???

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Nils_ Holgerson,

אהלן חבר'ה. יש לי מארז ללא יציאות USB קדמיות, ואפשר לומר שלא הייתי מתנגד לכמה יש למישהו רעיון איך אפשר ליצור כאלו? חשבתי על לקנות מפצל USB פשוט, למקם אותו יפה באחד הפאנלים הקידמיים ואיכשהוא גם לחבר אותו שיפעל. (אין לי מושג איך, חוץ מכמובן לחבר אותו לאחת יציאות הUSB האחרויות ) למישהו יש רעיון? תודה ולילה טוב.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by SharonSx,

אממ, אני צריך מאורר למארז 120 MM שקט עם לד, אני מעדיף ירוק.. כי זה לפרויקט שאני עושה.. שיהיה משהו טוב! תודה,

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים