אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, להפתעתי מצאתי היום ברחוב מסך lcd כמתואר למעלה. אמרתי לעצמי שכנראה שהוא לא עובד אבל אמרתי שיש אולי מצב שבגלל שהוא כזה ישן הבעלים לא טרחו אפילו לבדוק מה הבעיה וזרקו אותו... ואכן כשחיברתי את המסך התגובה היחידה שהוא עשה היתה השמעת תיקתוקים מהקמקולים המובנים וזהו זה... פתחתי את הברגים והכל נראה שלם בגדול,אבל איזור סביב שני רכיבים ,שאני מניח שהם מיצבי מתח, שאליהם מחוברים צלעות קרור קטנות מושחרים(הpcb). רכיב שאני לא מזהה ועליו כתוב:"HD H4;1000;16V" נראה עם מעט נוזל בצבע חלודה עליו,אבל אני לא בטוח אם זה אומר שהוא גמור.... כל הרכיבים האחרים בגדול נראים בבדיקה ויזואלית בסדר.... לצערי אין לי מצלמה טובה לצלם איתה.... אולי צילום מסלולרי שכרגע אני לא יכול להעלות.... יש למישהו השג…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג למקלדת ולעכבר (תאורה בעיקר) ואני לא יודע מאיפה להתחיל, אני לא יודע לחבר כבלים וכל הדברים האלה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני די חדש לארדואינו. מעבודה שלי על בקרים אחרים אני רגיל לדיבגר (כמו KEIL, או כלים ייעודיים של TI לStellaris) ראיתי שהקומפיילר הרשמי של ארדואינו לא כולל דיבגר, חיפשתי קצת ברשת וראיתי שניתן להשתמש בAtmel Studio אבל כאן מתחיל הבלבול, ראיתי שיש צורך להתקין תוספים כדי לאפשר לו לעבוד עם הארדואינו (במקרה שלי, PRO R3) האם מישהו מכיר את זה מנסיון כדי להסביר לי מה צריך להוסיף לATMEL STUDIO?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה מישהו יכול להגיד לי כמה עולה בית מנורה כמו שיש בממד רק של 1 (של מנורה 1) (המנורות הארוכות האלה) +- ליחידה מחיר של בית מנורה והמנורה עצמה תודה לעזורים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכנתי משהו גם לסידור כבלים וגם זוהר באור UV לקחתי את הכבל של ארד דיסק חתכתי את הגידים לפתי בדבק לקחתי צינור לבן זוהר חתכתי חתיכות פתחתי את הצינור הלבשתי את הקבל וסגרתי עם אזיקונים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר כמה מקרים שבהם נשרפו לי רכיבים במחשב עלה לי רעיון שאולי אפשר לשים פיוז במחשב (בכל דרך שהיא) ככה שהוא יגן על הרכיב... נגיד בתור התחלה על ההארד דיסק... מה אתם אומרים? יכול לעבוד?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום פירקתי סורק והוצאתי ממנו את המנורה. למנורה 3 צבעים אדום ירוק וכחול.. ראיתי בסרטון הזה: שהוא מרכיב מפסק ומתח של 9 וולט והוא שולט על כל צבע בנפרד.. עכשיו רציתי לדעת איך אני יידע במנורה שלי מה: ה + ה - אדום ירוק כחול יש לי את אותו סוג חיבור..(נראלי).. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לפרק ולהפעיל אותו על מחשב אחר אפשרי ? בתודה איתי
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי רק להזהיר את כולם שהשימוש בציר גמיש מסוכן מאוד לדעתי. בכל אופן הציר שאני השתמשתי בו של חברת WOLF, עשוי באיכות ירודה מאד. החיזוק של הציר אל הדרמל מאד בעייתי, והחיבור אל הדיסקיות חיתוך הוא המסוכן ביותר. אי אפשר לדעת מתי הדיסקית באמת מחוזקת, הציר מורכב משני חלקים: חוט פלדה ומין מהדק בחלק הקדמי, שני חלקים אילו לפעמים מתנתקים אחד מהשני. כל הדברים האלו יכולים לגרום לניתוק של הדיסקית, באם נתחשב בעובדה שהדיסקית מסתובבת ב30000 סל"ד, זה יכול לחתוך את הבשר שלנו כמו מרגרינה. אני מדבר מנסיון שאתמול השתמשתי בציר גמיש, והדיסקית התנתקה, כאשר היא הסתובבה על המקסימום. למזלי הדיסקית עפה לי מעל הכתף! ולא קרה כלום (חוץ מהדיסקית שהתנפצה). אני לא איזה קצין בטיחות צבאי או משהו,…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שאלה איך יודעים ואיך משיגים את הלוחות הירוקים האלה שעליהם מלחימים את כל החלקים ואיך יודעים איזה ליקנות?? קראתי את זה http://www.arihav.com/Products/DataSheet/LCD%20Installation.pdf ואני לא יודע מאיפה אני יכול להשיג את הלוח ומאיפה בלכל משיגים את זה?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. יש לי מארז ללא יציאות USB קדמיות, ואפשר לומר שלא הייתי מתנגד לכמה יש למישהו רעיון איך אפשר ליצור כאלו? חשבתי על לקנות מפצל USB פשוט, למקם אותו יפה באחד הפאנלים הקידמיים ואיכשהוא גם לחבר אותו שיפעל. (אין לי מושג איך, חוץ מכמובן לחבר אותו לאחת יציאות הUSB האחרויות ) למישהו יש רעיון? תודה ולילה טוב.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,אני לא עוסק בתחום הזה ובאתי לפה כדי לשאול שאלה אני מקווה שתוכלו לעזור לי,קניתי אוזניות חדשות של נו פיר http://www.decomputerwinkel.nl/winkel/img/producten/Grunge_White.jpg כאלה. קניתי אותן אתמול כשהייתי באנגליה,ובטיסה בחזור ידידה שלי בטעות ישבה עליהן והתעקם הראש(החיבור,חח אני מאמין שאתם כבר יודעים אבל בכל מקרה) ועכשיו שומעים באייפוד שלי רק אם אני מחבר את הראש ומזיז אותו לזווית מסוימת עד שזה עובד,יש אפשרות לתקן את זה או להחליף את הראש?ואם כן כמה זה אמור לעלות? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תראו איך אפשר לשלב בין ההנאות הקטנות של החיים - אלכוהול ומחשבים ;D http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/whiskypc/index_eng
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני להכין פנס ,שמרכבים אותו על המצח . שעובד עם led . יש למשהו מדריך איך עושים את זה .
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה מסך של DVD נייד הדגם הוא at070tn07. אני רוצה לחבר אותו למחשב, מה אני צריך בשביל זה? ואיפה אני משיג את זה? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי רדיו דיסק ישן שאין בו חיבורים חיצוניים ברצוני לחבר לו כבל אוקס אך לשם כך צריך להלחים אותו בכרטיס הירוק מישהו יכול להצביע לי היכן בדיוק צריך להלחים ?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. מאיפה אני יכול לקחת מתח (שהוא לא 220V), מהמחשב, כשהוא מכובה? אני רוצה לתחת מתח ללד כך שכפתור הדלקת המחשב תמיד יהיה מואר מבפנים. מאיפה אני לוקח מתח גם כשהמחשב מכובה? :s05: אין לי בעיה גם להיכנס לספק עצמו ולהתעלק שם, רק תגידו איפה? איפה אני יכול לקחת מתח כשהמחשב מכובה? מחכה לתגובות ורעיונות. :jump:
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד P4 3000 MHZ Prescott Socket 478 מה הגודל של המעבד ב ס"מ ו על איזה חומר אתם ממליצים לי (הברזל שנוגע במעבד ) אני רוצה ליבנות בלוק מים ועם זה יצליח לי אתם תיראו תמונה (זה סיפור לפרק ולימדוד את המעבד שלי כי יש לי כל מינה תוספות שאני הוספתי ואין לי זין לפרק )
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. רכשתי כרטיס קול משומש Audigy 2 ZS לטובת מחשב קולנוע ביתי - HTPC, כמובן שיש לו יציאה דיגיטלית אך אני גם רוצה להשתמש ביציאות האנלוגיות שלו, לטובת שמע של DVD AUDIO, לשם כך החלפתי את כל 4 מגברי השרת הקשורים לשמע ביחידות LM4562 המוכרות והטובות. השאלה שלי היא לגבי ה- Power Filter Capacitor, כרגע מולחם על הכרטיס הקבל המקורי שבא איתו, בעל ערך נמוך (לא זוכר כמה). אני רוצה להחליף אותו לקבל בעל ערך קיבולי גבוה יותר - 4700uF ואותו מתח 0- 16V מתוצרת ELNA מסדרת RE2. מישהו מכיר את הסדרה הזאת או האם הערך של הקבל גבוה מדי? (זה מה שמצאתי כרגע וזמין לי).
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא יודע מה לעשות איתם איך מחברים אותם!! מה עושים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה זרם ה USB מוציא? והאם אפשר לעשות תוכנה שתפתח את החיבור ולשלוט עליו מתי יפתח ומתי יסגר?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! הוצאתי lcd ממילונית חיברתי אותה הכל טוב ויפה אבל הבעיה שאני נגיד כותב סתם משפט באנגלית אז על lcd מופיע בגיבריש ולא את המשפט שרשמתי מה בדיוק הבעיה פה? בדקתי תחוטים הכל טוב אולי בגלל שהמסך הזה יש לו הרבה שפות וצריך תוכנה אחרת שתומכת בו? :nixweiss: תודה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להזמין מערכת קירור מים מחו''ל ונתקלתי בבעיה... האם אפשר לשלם בתשלומים בהזמנות מחו''ל? :s05: כי מערכת שלמה תעלה כ2500 שקל עם משלוח איך אתם מזמינים מחו''ל? 0.0
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי שני שאלות שממש לא קשורות אחת לשניה אז תסלחו לי על זה 1. האם יש פה למישהו רעיון איך לסדק הגדים בצורה חכמה ונוחה? הגיעו אלי היום 600 גדים שמחולקים ל30 סוגים שונים ולצערי זה אפילו לא הגיע בשקיות נפרדות אלא פשוט בגוש של נגדים וזה ממש לא צורה מסודרת וזה מתבלגן אני ישמח אם למישהו פה יהיה רעיון איך אפשר לסדר את זה בצורה שזה גם יהיה נוח למצוא את הנגד שצריך וגם שהם לא יתבלגנו ויסתבכו אחד בשני כרגע עלה לי רק הרעיון הפשוט של לקנות 30 שקיות קטנות שאפשר לסגור ולשים כל שוג בשקית 2.דוד שלי רוצה לקנות סורק תלת מימד לסריקת אפים (של בני אדם כמובן) את רמת הדיוק אני לא יודע אבל אם זה חשוב אני יכול לברר התקציב שלו עומד על 100 דולר אבל מבדיקה מהירה באיבי הבנתי שזה בלתי אפשרי למצוא …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, פרויקט הגמר שלי בתואר הוא ג'ויסטיק רגיש לחולי שבץ מוחי. המבנה הוא ארדואינו שמחובר לג'ויסטיק. בהמשך אחבר סוללה ובלוטוס אבל כרגע החיבור הוא בכבל USB למחשב. אני צריכה ליצור gui שבו יש מסך למשתמש - המטופל צריך לצייר בעזרת הג'ויסטיק קו, עיגול ומשולש. לאחר מכן יהיה עיבוד נתונים שמשווה בין מה שרציתי שהמטופל יעשה לבין מה שעשה בפועל וירשום לו כמה התקדם לעומת פעם קודמת. כרגע הג'ויסטיק מחובר ומראה פלט של נקודות איקס וואי ומכאן אני צריכה לגרום לכך שכשאני מזיזה את הג'ויסטיק יהיה על המסך מה שציירתי - עיגול קו או משולש. אולי צריך להכניס את הנתונים למטריצה , יכול להיות שזה הכיוון. מחפשת מישהו שיכול לעזור בחינם( סטודנטית לא עובדת...) או בתשלום אם אין ברירה או גם לשלוח …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-