עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by m.l,

שלום יש לי שאלה על בניית מארז מעץ.....האם זה בסדר כלומר אני יודע שעץ מבודד וזה קצת ייגרום לבעיית חימום אבל אני ייתן קצת פרטים ותבינו למה אני לא חושב שזה אמור להפריע. שיפצתי מחשב ישן שהיה לי או יותר נכון שידרגתי והתקנתי עליו XP (היה 98) המפרט כרגע הוא: פנטיום 3 800MHZ עם 512MB SDRAM לוח אם אני לא יודע איזו חברה במדוייק...דיסק קשיח 1 של 20GB של WD עליו מערכת ההפעלה ועוד אחד של היטאצ'י 40GB ריק לחלוטין...אז חשבתי לבנות מארז מעץ משני בחינות. 1) הוא מבודד מרעש ככה שיהיה שקט. 2) הוא יפה וזמין לי (דוד שלי בעל נגריה) המחשב הזה עד היום היה עם מאוורר אחד מכניס מקדימה אוויר וזהו והוא לא ממש מיתחמם אז חשבתי שאם אני ישם כמה מאווררים נגיד 3 או 4 זה ייפתור את בעיית החום וזהו.. האם כדאי …

• 5 תגובות
    • 948 צפיות
  2. Started by Moty_p,

קניתי לוח הלחמות חורים עגולים ואני לא מבין איך אפשר להלחים לדבר הזה משהוא בקושי הצלחתי וגם זה לא כל כך חזק אם זה אפילו נופל בטעות הבדיל יכול ליפול משם ומה הלוח השני הזה שיש משבצות?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by דנדן,

מישהו מכיר את הדיסקיות האלה? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7055 לא כתוב המספר שלהם, אבל אני משער לעצמי שהן המחוזקת עם ציפוי יהלום. משתלם לנסות ולהזמין לדעתכם?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Idan-h,

זכור לי שבעבר ראיתי באחד מאתרי החומרה בארץ מדריך כזה אבל משום מה אני לא מוצא את המדריך הזה. למישהו יש מדריך ? אפשר גם באנגלית, תודה.

• 5 תגובות
    • 760 צפיות
  5. אפשר לקבל הסבר לגבי כל הגדלים,מה מתאים למה (8\1 הכי גדול?), איך עושים סלייב לכבל שיוצא מהספק ומתחבר ללוח האם?,יש לו את החיבור של הלוח ולא ניתן להוריד אותו,ולא ניתן להכניס את הסלייב, אם אני מתכנן קנייה של סלייבים איזה לקנות,אני צריך לספק,איזה גדלים וכמה "פיט" לקנות.. תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. יש בידי המארז הבא: http://hwzone.co.il/gallery/album97/aas (הוא שינה אותו לא מעט, אבל זה המארז =\). עוד משהו שהגיע לידי הם 3 המאווררים הבאים: http://www.delta.com.tw/product/cp/dcfans/download/pdf/EFB/EFB120x120x38mm.pdf - דגם EFB1212VHE. http://www.delta.com.tw/product/cp/dcfans/download/pdf/FFB/FFB92x92x38mm.pdf - דגם FFB0912HHE. ועוד מאוורר שאני חושב שהוא 92x92x20 או משהו כזה. + אני רוצה להחליף ספק כוח ואני חושב שיש בספק הנוכחי מאוורר 80 מ"מ, אני לא יודע עד כמה קל לפרק דבר כזה. הבעיה היא שכל המקומות המיועדים למאווררים במארז בנויים למאווררי 80 מ"מ. השאלה באופן כללי היא מה אני יכול/כדאי לעשות עם המאווררים האלה? (בחיים שלי לא התעסקתי במודינג, בעיקרון מה אני יכול לעשות בלי…

• 5 תגובות
    • 790 צפיות
  7. Started by Adielr95,

שלום,לאחרונה קניתי מגבר פונו בשביל הפטיפון שלי. מאחוריו כתוב שהוא מותאם לרמקולים של 8-16 אוהם,אבל העניין הוא שיש לי רמקולים שהם רק 6 אוהם(כל אחד בנפרד). הפעלתי את המכשיר והוא פעל,ונראה שאפילו בצורה טובה,מה שרציתי לדעת איזה בעיות יכולות להיגרם גם בטווח הארוך וגם בטווח הקטן?

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  8. Started by nimrods,

לילה טוב לכולם..! איפה אני יכול לקנות USB 2.0 to IDE בישראל (באזור המרכז)..? וחיפשתי ולא מצאתי יש כזה פה בארץ..? תודה לעוזרים..! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. לאחרונה התחלתי בלי כוונה לשם לב לכל הקטע של הV, W, A, mAh, mVבהקשר של מטענים/בטריות של מכשירים ניידים. אני רוצה קצת להבין יותר בנושא (סתם לידע כללי). 1. מה קשר בין הדברים (בכללי)? כי אני רואה מטענים ושנאים שונים בעלי V וA שונים בלי שום קשר. 2. איך הW מתקשר פה לדברים בכלל? 3. מה הקשר בין A לmAh? אפשר לדעת כמה זמן אמור לקחת לבטרייה להטען? 4. משהו ספציפי יותר: 2x2A / 5V (Total output ≤2A) המשפט הזה אומר שיש 2 יציאות של 2A אבל השנאי לא מסוגל לתת יותר מ2A סה"כ? (שנאי זאת המילה הנכונה פה?) 5. יש לי שלושה כבלים שונים של USB-MicroUSB. בחיבור לסוללה חיצונית ניידת, 2 מהם מטעינים רק ב0.5A (המכשיר מזהה אותם כUSB), והשלישי מזוהה כAC (מקסימום 2A שהסוללה נותנת, לדעתי המכשיר מק…

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by coolmeen,

טוב אני רוצה לקדוח חורים במארז שלי, וכמובן קראתי את המדריך ואני לא מבין בזה כלום אז אל תצעקו עלי, אז אני מתכוון לעשות חור למאורר של 120 mm אז איזה מקדח כוס אני צריך, אני צריך את זה גם ביחד עם המקדח, וכמה זה עולה ואיפה אפשר למצוא? תודה לעוזרים! נ.ב:עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה מתאימה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by coben,

איזה מגן מומלץ למקרר חדש ? מצורפת תמונה של מה שהחברה ממליצה ב 250 ש"ח. אני מניח שהזולים של 3 במאה לא שווים הרבה. השאלה אם יש משהו כמו הנ"ל בזול יותר, או משהו מומלץ אחר. אולי זה: http://supco.co.il/pl_product~PIP~2~4.htm ? תודה.

12. Started by tamos,

יש לי מאוורר PWM, אם אני אחבר אותו למולקס רגיל הוא יפעל? יש לו שתי חוטים בקונקטור, אחד אדום אחד שחור

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם, בימים אלו היתי עסוק לא רק בגלל הבגרות שיש לי בג"ג מחר אלה גם בפרויקט המודינג הראשון שלי למארז הנה קישור + תמונות http://213.8.161.147/motyp.co.il/Moding אני מצפה לתגובות

• 5 תגובות
    • 714 צפיות
  14. Started by SHAKED286,

איזה חנויחות מודינג יש בחו"ל ששולחות לארץ ? אני צריך שהם יהו מגוונים מאוד ודי זוליםן (יחסית לחנויות אחרות) תןדה רבה שקד

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Sildrow,

שלום אז ככה אני מתחיל לבנות רמקולים ואני צריך מגבר פנימי לרמקולים... ואני לא יודע איפו יש בארץ חנויות שמוכרות או מה לרשום באיבי.. אז אני צריך משהו בסגנון הזה ותודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Stastyle,

שלום וערב טוב! יש לי מכשיר הצורך מתח DC (לצורך העניין - מגבר אוזניות, אבל זה לא משנה, משום שאין עליו פרטים מזהים) בכל מקרה, לא רשום עליו כמה מתח הוא צורך...האם ישנה אפשרות/דרך לגלות כמה המכשיר דורש ? (בלי עקרון ניסויי וטעיה - טעות פה יכולה להיות הרסנית) תודה מראש לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 754 צפיות
  17. יש לי פליקר כמו של מסיבות ואני לא רוצה שהוא יהבהב... איך עושים?

• 5 תגובות
    • 844 צפיות
  18. אז בוא נתחיל מזה שלפני הרבה זמן נכנסתי לפורום , וישר נדלקתי על הקטע של המודינג .. חודש אחר כך התחלתי להשיג חומרים כמו סכין מיוחד כזה שחותך ברזל [ לא דרמל ] ולוח פרספקס , ואחר כך עוד שני מאוורים לדים .. ורק היום התחלתי לחתוך את המארז בצורה שרציתי [ מרובע רגיל , רק שבאמצע יש עיגול עם ארבע חצי כאלה לצדדים ] קיצור אני יעלה תמונה , וזה ייצא משהו פצצתי אני מקקווה והיום בגלל שיום שבת וזה אז אני לא יכול לעשות חורים בפרספקס כדי שיהיה למאוור איך להכניס אוויר, קיצור אני יעלה תמונות , תאחלו לי בהצלחה !

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  19. Started by Moty_p,

יש לי כבל VGA שנהרס לו 2 פינים ובגלל זה רואים רק כחול במסך) אז חתחתי את המולקס היצוק ועכשיו אנ מחפש תרשים של החיבורים של כבל VGA זכר זכר עברתי על גוגל ולא מצאתי משהוא פשוט להבנה השמח אם תעזו לי לחפש מדריך פשוט עם תרשים שאני יהיה יכול לעבוד איתו תודה..

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by J0n1,

השכבתי את המחשב על הצד, וכתוצאה מכך גם הHD על הצד... זה יכול לגרום להם נזק? או אולי לרכיבים אחרים?

• 5 תגובות
    • 777 צפיות
  21. Started by mikid10,

אני מעוניין במישהו שיבנה לי מעגל קטן לרכב מרכיב 555 וריילי אני צריך השהיה של 3 שניותבתשלום אזור המרכז

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. היי, אני רוצה לקנות מקלט אינפרה אדום למחשב כדי להעביר שירים בווינאמפ מרחוק ולהנמיך\להגביר את הווליום או משו בסיגנון. אני יודע שיש מדריכים מפורטים על איך להכין אבל אני מעדיף כבר לקנות מקלט מוכן כזה שמתחבר ללוח אם (יש לי את החיבור על הלוח). בכל אופן, רק להבהיר לכם שאני לא מדבר על irda שמשתמשים כדי להעביר מידע לפלאפונים וכאלה, אלא על ir בשביל שלט כמו שיש לטלוויזיה... מישהו יכול לומר לי איפה אני קונה את הדבר הזה? אני צריך אתר ישראלי להזמין ממנו או חנות באיזור תל אביב לקנות ממנה. (זה בשביל חבר שלי, תודה)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Reze,

אני צריך שתגידו לי מה זה כל חלק אני יודע שיש שם נגדים וטרנזיסטורים אבל אני לאי ודע כמה אום כל נגד אני יודע שאפשר לדעת לפי צבעים אם מישהו יכול להגיד לי איך אני יכול לדעת זה יעזור גם מספרתי את כל החלקים שיהיה לכם יותר כל להגיד לי מה כל דבר תודה לעוזריםםם.... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. תקשיבו כפרות אני רוצה לעשות מודינג למארז שלי, אני רוצה לחליף את דלת שמאל לדלת שקופה(כמובן שיהיה אפשר להכניס בתוכה מאוורר) .. אפשר לקנות אחת כזאת או שצריץ לקנות חומרים ולעשות מודינג? אשמח לקבל קישור למדריך או אתה מדריך עצמו.. זה המארז שלי : 6A19 BlackוCompucase קישור : http://zap.co.il/model.aspx?modelid=697383# תודה לעוזרים..

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by dbx22,

מה אפשר לעשות איתה? אפשר להגיד שהיא כמעט חדשה כי היא משנת 2000 והשתמשתי בה מקסימום 10 שעות.... זה מה שנקרא made in japan..... לא חשבתי שהיא תתקלקל.... הצעות?(אל תחשבו שההצעות מתייחס למכירה, התכוונתי למודים אבל אם מישהו רוצה לקנות הוא מוזמן)

• 5 תגובות
    • 837 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.