אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש PCI RISERS מהסוג הפשוט שאוכל לקנות כאן בישראל. למי שלא יודע זה משהו כזה: http://www.inpc.kiev.ua/Riser.htm מישהו ראה אחד כזה בארץ? הם בכלל ניתנים להשגה?
-
- 5 תגובות
- 961 צפיות
-
-
האם אפשר להדליק נורת LED בעזרת RF ו\או בעזרת EMF, ואם כן איזה מעגל חשמלי נדרש?אני אפרט: למיטב הבנתי (והיא מועטה ביותר) בקרבת אנטנות רדיו וסלולאר עוצמת גלי הרדיו היא חזקה מספיק על מנת להאיר נורת LED פשוטה, שאלתי היא איזה מעגל חשמלי יכול להמיר גלי רדיו לחשמל (אם מישהו יכול להפנות אותי לסרטוט אני אשמח) איזה סוג\אורך אנטנה אני אצטרך על מנת לעשות דבר שכזה?כמו כן עמודי חשמל עם שנאים מייצרים קרינה אלקטרומגנית חזקה מספיק בקרבתם על מנת לעשות את אותו הדבר (להדליק נורת LED), איזה מעגל חשמלי נדרש על מנת להמיר EMF לחשמל ביעילות שתספיק להאיר נורה זו?האם ניתן להאיר יותר מנורה אחת בעזרת אותו מעגל (כלומר האם בקרבת אנטנות ועמודי חשמל עוצמת הRF\EMF חזקה מספיק לייצר את המתח והזרם שידרשו כמה …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
השנה אני כיתה יב' ואנחנו עושים פרוייקט גדול כותבים תוכנה והכל ממש גדול בסדר גודל של הנדסאים..( אל תפחדו לתת פרוייקט קשה מדי ) עכשיו אנ יוחבר שלי חשבנו לבנות שער שניפתח כמו שיש בכניסה למקומות עבודה אבל יש מאגר של מספרי טלפון ואנחנו מתקשרים מהמספר שלנו לטלופון של השער ואם יש את המספר שאנחנו מתקשרים ממנו במאגר של המספרי טלפון שבשער אז השער ניפתח... ואנחנו גם נוסיף לו חיישן שכשיש אור אז השער תמיד פתוח ומכמות מסויימת של אור הוא נסגר ומתחיל לפעול עם המספרי טלפון.. כמו שיש שערים בקיבוצים שבלילה מתחיל לעבוד אבל אנחנו לא שלמים עם ההחלטה תנו לי עצות לפרוייקטי טובים ... תודה מראשש אחים שלי
-
- 5 תגובות
- 890 צפיות
-
-
מאורר 90X90 או 80X80 לא מזהה בדיוק פשוט שבת חיים... יש הצעות ? אפשרי לפרק אותו ולהתעסק עם הבפנים?
-
- 5 תגובות
- 867 צפיות
-
-
אני מכין HTPC ואני משתמש בלוח אם 7ZXR של חברת GIGABYTE וראיתי שרשום על לוח חיבור שרשום לידו IR ובאתר שלהם גם רשום על זה משהוא IR השאלה שלי היא האם אני יכול להישתמש בזה במקום לבנות מקלט חדש שיתחבר לחיבור COM
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז די טוב אבל מיושן יחסית של Thermaltake והחלטתי לשפר את הסירקולציה במארז, במיוחד לאחר ש-MBM5 הראה לי שהטמפרטורה של המעבד היא 51 מעלות במנוחה ושל הלוח בערך 43. למרות שזה פרסקוט, ולמרות שאני גר בדרום בלי מזגן, זה עדין נראה לי קצת גבוה מדי . אז החלטתי לעשות קצת מודינג על הדרך, דבר ראשון קניתי שני מאווררים למארז מסוג Arctic Fan 12, החלטתי לשים אחד שיכניס אוויר מהדלת, ולחתוך חור להוצאת אוויר מלמעלה, הבעיה שזה מאוורר שרק מוציא אוויר, ובנועה מחשבים ובאתר החברה לא טרחו לציין את זה בגדול ובולט, יצא שהייתי צריך להבריג את המאוורר מעל הדלת ולא בתוך המארז, כמו שתכננתי.. בכל מקרה, לאחר שעשיתי את זה החלטתי להחליף חלק ממאווררי ה-80 מ"מ שיש לי בתוך המארז כי אחד מה…
-
- 5 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, מצפה לי מחר מבחן מסכם באלקטרוניקה (כיתה י"א) וכרגע כל החומר שלי נמצא אצל חבר, האם יש מקור באינטרנט להסברים בנושאים הבאים? - טרנזיסטורים, מעגל טורי ומקביל ומגברי שרת. תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי ב-KSP את הערכה של Vantec מה יש בערכה? בעזרתה אני אוכל לעשות סליביהג לחוטי הספק? אגב איך אני בכלל עושה להם סליבינג? הרי הם תקועים בתוך הספק. אשמח להסבר ;D תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם כדאי לקנות מאוורר עם קתודה קרה ? כי הרבה אנשים אומרים שקתודה מתחממת מהצדדים ונשרפת לאחר זמן קצר יחסית. גם אומרים שזה יכול לשרוף בדרך חלקים של המחשב אז עשו טובה עזרו לי... האם כדאי לי לקנות את זה ? ד"א המאוור של sunbeam http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cfk08-g
-
- 5 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי שתי סוגים של דיודות זנר 1N4737A 7.5V 1 W 1N4744A 15V 1W חיברתי אותם בתור במעגל שמוריד מתח , ה1N4744A במקום שיהיה מפל מתח של 15 וולט יש מפל של 20וולט ה 1N4737A במקום מפל של 7.5 וולט יש מפל של 10 וולט יש למישהו הסבר לזה ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני בטוח שכולכם זוכרים את המארז השקוף שלי מתחרות המודינג בת"א וזה ששיפרתי לו את המפרט אבל בצער רב וביגון קודר אני נאלך להודיע על מותו של לוח האם ASUS P4C800-E DELUXE עקב סיבות שאני לא רוצה לפרט... אז היה לי בצד מארז RAIDMAX 668 עם לוח אם ASUS P4S800D-X אז החלטתי להעביר אליו את כל החלקים (מעבד, כרטיס מסך, זכרונות, הרדיסקים, וכו'...) אז הנה כמה תמונות: המארז השקוף לפני מותו של הלוח: תמונה מקדימה: תמונה מת"א: ועכשיו תמונות של המחשב החדש אחרי מותו של הלוח: קלוזאפ על הXP120: קלוזאפ על הספק של A.C. RYAN: תמונה מקדימה כשהדלת סגורה: תמונה מקדימה כשהדלת פתוחה: ועכשיו אחרי עבודה קשה צריך להנות קצת לא? אז הנה מה שעושים אחרי עבודה כזאת קשה: אחח איזה…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
גיליתי שיש לנו בסדנה בבסיס מלא מלא לוחות של פרספקס ויש לי גישה אליהם כמובן יש גם מלא כלים כמו פאן תעשייתי שאפשר לכופף את הפרספקס וכ'ו עכשיו אני חושב מה אפשר לעשות עם הפרספקס זו כמות ממש גדולה איזה 10 לוחות חשבתי לבנות מארז אבל נראה לי יקח מלא מלא זמן יש לכם קישורים לאתרים שבונים מהן דברים מפרספקס אולי מיכל מים למערכת קירור מיים או משהו בסגנון
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה אפשרי בכלל.. אפשר לחבר LCD של מחשבון מדעי CASIO כמו שיש לכולם בבית ספר למחשב? אם כן אז איך? (אם למישהו יש מדריך טוב אז עוד יותר נחמד)
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://img79.imageshack.us/my.php?image=fanssetting2lg.jpg אלו מתחברים לחשמל אם אני מחבר אותם ככה הם יעבדו באותה מהירות ויקבלו כולם חשמל של 230v ? http://img92.imageshack.us/my.php?image=fanssetting29dp.jpg אם אני מחבר ככה את המאוורים הם יעבוד הריבוע הוא המולקס ?
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות איזה מעגל עם רכיב 555,אין מעגל מיוחד אני פשוט אוהב אלקטרוניקה, יש לכם אולי רעיונות למה אפשר לבנות?(לא מסובך כל כך אבל שאני אלמד משהו) תודה נ.ב:יש לי ידע בסיסי אבל הוא תיאורטי,בגלל זה פתחי את הת'ראד כי לא היו לי רעיונות מה לבנות..
-
- 5 תגובות
- 5k צפיות
-
-
היי יש לי את המארז הרשום בכותרת ברוב טיפשותם של טרמלטק הם דאגו להכול ואכן המארז מדהים רק הם לא שמו רמקול לכן הבאתי רמקול 0.5 ולט (P.M.P.O) כמובן.. ועכשיו מיקמתי אותו במארז במקון ניחבא ושיהיה אפשר גם לשמוע אותו שהמחשב מצפצף במידה ויעשה זאת .. מצורפות שני תמונות לפי דעתי זה ממש רחוק מהדיסק קשיח ומשאר החלקים אבל אני שואל שוב כדי להיות בטוח מישהו חושב שזה לא בסדר? ועדיין תהייה השפעה על רכיב מסוים ? מצורפות שני תמונות ... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא יודע עם קשור לפה..אבל בכל זאת.. מה זה? Linsn TS801 כמה זה עולה? https://www.google.co.il/search?q=ts801&client=firefox-a&hs=6ED&rls=org.mozilla:he:official&channel=sb&biw=1440&bih=767&tbm=isch&imgil=JTQQrhOd5SPCJM%253A%253BH0aquCdYveUuQM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.djem.nu%25252Fhomepage%25252F17-dutch-nederlands%25252Fverkoop%25252Fled-display-controllers%25252F40-linsn-pci-led-controller-for-led-displays-ts801.html&source=iu&pf=m&fir=JTQQrhOd5SPCJM%253A%252CH0aquCdYveUuQM%252C_&usg=__5l79DElVGL3VdTkCGFbPI3brviM%3D&ved=0CCoQyjc&ei=zSR_VK24Isb9ywOUtILoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=JTQQrhOd5SPCJM%253A%3BH…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
- 5 תגובות
- 831 צפיות
-
-
(זה ניראה לי לא כול כך קשור לכאן) האם זה אפשרי לעשות ממצלמת אינטרנט רגילה למצלמת אינטרנט אלחוטת?? ואם כן כיצד...?
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום חברים! אני רוצה לדעת איך מחשבים איזה גודל של נגד אני צריך בשביל להוריד מתח. לדוגמא מוחשית: אני מתכנן לחבר לד רגיל (שצריך בדר"כ 3V) למקור מתח שמספק 5V. איך אני מחשב איזה נגד צריך לחבר בטור ללד כדי להוריד את המתח עליו מ-5V ל-3V? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני מחפש barcode wand לקנייה בחנות מסויימת בארץ חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אתמול החלפתי את הרמקולים בלפטופ שלי, Dell XPS M1330, לפי הסרטון הזה: .כבר פירקתי בעבר את הלפטופ ככה אז חשבתי שיהיה בסדר גם הפעם, אבל אחרי שסיימתי להרכיב אותו בחזרה, הוא לא נדלק. ניסיתי את כל הקומבינציות האפשריות, עם בטרייה ובלי בטרייה, עם כבל ובלי כבל, ניסיתי ללחוץ על כפתור ההפעלה 10 שניות ואז לנסות, אבל שום דבר לא עזר. שום נורה גם לא נדלקת בלפטופ שמראה שהוא מזהה שהוא מחובר לחשמל. בחיפוש ברשת ראיתי שהבעיה יכולה להיות בלוח-אם, אבל הבנתי שבמקרה כזה הנורה שבמטען נכבית ברגע שהוא מחובר למחשב (כמו בסרטון הזה: ), אבל זה לא המצב אצלי - הנורה במטען נשארת דלוקה גם כשהוא מחובר למחשב.אני די אובד עצות, אני אודה לכולכם על נסיון לעזרה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב, המחשב היה פעם לבן ומשעמם, אחרי קצת מחשבה לדים וספריי מתאים המחשב נראה ככה http://www.casavox.com/index.asp?page=rate&rid=139 (תעברו שם לתמונה האחרונה) מה אתם חושבים ?
-
- 5 תגובות
- 847 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת איפה אפשר לקנות את הגומי הזה שתופס את ה HD, ואם זה גומי רגיל כזה או שזה משהו מיוחד. תודה לעונים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי מדבקת חלון "H2O Cooled" ב JAB . אבל היא הפוכה למה שאני צריך ! אני אמור להדביק אותה בתוך החלון מופנית כלפי חוץ , כלומר יש דבק על החלק שאמורים לראות מבחוץ. אבל מה שאני צריך זה להדביק אותה על הצד החיצוני של המארז ! . אין לי חלון. כלומר הדבק חשוף לאויר ואין דבק היכן ש"צריך" . מה עושים ? צריך להדביק (מריחת איזשהו דבק ? יש דבק דו צדדי ? ) וגם לבטל את הדבק הקיים ( למרוח משהו שיסתור את הדבק ? להדביק ניילון שקוף ? ) מישהו עם נסיון ? הצעות ?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-