אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כולם מכירים את האימרה ''ישראלי רואה , ישראלי רוצה'' הייה זה בוקר קייצי חמים שהחברה שלי הגיע אליי לבית.. לאחר שנכנסה אליי לחדר היא פצחה בשורת שאלות ובקשות לאחר שראתה את המוד שלי ''נושי , אולי תעשה לי גם ככה במחשב , ותעשה לי חלון ? אתה יכול ? ולדים אדומים ? לא בעצם אני רוצה כחולים'' ''אבל חלון גדול טוב נושי'' מיד הבנתי שנפלה עליי הצרה ואין אפשרות מילוט .. הכנתי את הכלים ובאחד מן הימים שהייתי אצלה עשיתי לה חלון מרובע לבקשתה.. ושמתי לה כמה לדים כחולים כדאי שיאיר את כול העסק.. אונם לא פוצצתי אותה בצבע מטאלי או מסך LCD קטן.. אך עדיין יצאה עבודה נחמדה שהיא כמובן אהבה .. אז רציתי לשתף במקבץ תמונות קצרצר.. תהנו. ככה מרחוק http://img410.imageshack.us/my.php?image=…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Hi, I needed to solder a new component because it was broken... I could finally solder the old one... Now this receiver has digital tuner, so LCD screen ) the LCD screen was backlighted by two little (4-5mm) light bulbs (12v). these light bulbs were lighted even when the tuner was off :-\ it created a lot of un-needed heat, especially when the tuner didn't work (because of this crystal). in short, now the tuner is working, I could solder the crystal back in place, also, i changed those !@$%#&@$#% light bulbs, to blue leds ;D so..... here are the pics !!! Avner
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה ובעניין המודניג והפורום הזה ממש פצצה! החלטתי להשתמש בדמדריך לעשות דלת במארז ואיפה לעזזל אפשר לקנות את פלטת הפרספקס תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לפרק ולהפעיל אותו על מחשב אחר אפשרי ? בתודה איתי
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ,קוראים לי יובל ובזמן האחרון נהנתי מכל הת'רדים שקראתי פה אז החלטתי לנסות פרויקט קטן בעצמי. לפני כן,יש לי כמה דברים שאני צריך את עצתכם לגבם: 1. אני חדש בהלחמה, הבדיל הוא בעצם מה שיוצר קשר חשמלי בין החומרים המולחמים נכון? כאשר אני רוצה להלחים אני מצמיד את החוטים ונוגע למספר שניות עד שיוצא עשן? זה יכול להנתק או שיש דרך לחזק את ההלחמה? 2. יש כזה דבר הלחמה של מתכת? נגיד אני רוצה לחבר חתיכת מתכת של חריץ PCI לכלוב של הHD,זה אפשרי?(כדי לתלות מעליו מאוורר) 3. מה הכוונה בכבל "עגול"? רק הצורה או שהכבל עצמו שונה בתכונותיו מכבל IDE/SATA רגיל? 4.מן הסתם כדי לעשות שינויים משמעותיים במארז יש לנתק רכיבים קודם. יש דברים שאני לא יודע תמיד להחזיר כמו הפאנל הקדמי(לאן בלוח אם לחבר א…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מסך LCD של מחשב ניד יש מצב לחבר אותו ולא חשוב לי איך למחשב שאני ושהוא יעבוד
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני הורדתי מהאתר כמה תמונות, מצאתי תמונה שאהבתי ואני רוצה לעשות את הסמל שיש בתמונה על דלת המארז שלי. יש לי דלת מפרספקס, אני אדביק את התמונה על הדלת ולפי התמונה אני אכין את הסמל. אבל הבעיה היא שאני לא יודע במה לכסות את הסמל אחרי זה? הרי זאת דלת מפרספקס, אני אמור לכסות את הסמל בכך שאני אשים עוד פרספקס מעליו? ועוד דבר: זה קשה להכין סמל על דלת מפרספקס? הסמל הוא די קל להכנה, אים בו עיגולים או משהו כז, רק ריבועים ומלבנים ובגלל זה הוא די קל להכנה. רק רציתי לדעת אם ידוע לכם על קושי שקיים כשמכינים כזה דבר על דלת מפרספקס?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן מוד שבו אני יקח את קופסת האקסבוקס שאני קונה מאיביי ובתוכו יהיה המחשב השאלה: לפי המידות של האקסבוקס לוח ATX רגיל יכול להידחס בפנים?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות בחנות בארץ(עדיף במרכז) 100% Teflon בעובי של 0.5mm. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם! אני דיי חדש פה ומודינג בישבילי גם דיי חדש אבל כבר עשיתי כמה שטויות על המארז עשיתי חיתוך Xבסיגנון Thermaltake בניתי פאן באס ועשיתי כבלים יפיפיים אז יש לי שתי שאלות... האחת היא מה גודל ה Potentiometer שאני צריך עם אני צריך לעשות אותו שיעביר בין 12V ל 6V (זה המינימום של המאוורים הג'נאריים היום עם אני לא טועה) והשניה היא - האם יש למישהו מושג איך אפשר לחבר מסך LCD של פלאפון????? אני פשוט נדהמתי לגלות אחרי שקיבלתי שתיים מחבר שיש לו סוג של לוח שקוף שעליו נמצאים 9 חיבורים שקופים בכל מקרה עם לא ימצא פתרון אני יצטרך להזמין מסך מEbay... דרך אגב - יותר שווה להזמין לדים מEbay מאשר לקנות בארץ סגרתי עסקה של 50 לדים כחולים 5000 MCD בגודל 5mm במחיר של 2.99 $ ומשלוח …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני הולך לעשות סליבינג לכבלים בתוך המארז שלי ניסיתי כל מיני שיטות לפתוח את הגידים של הקונקטורים (של החיבורי MOLEX, אלה שיוצאים מהלוח אם...) ואף שיטה לא ממש עובדת מה אתם ממליצים? שווה לקנות מכשיר כזה שעושה את העבודה? או שיש דרכים יותר פשוטות?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך למתג צרכן הפועל על 220 V, הצרכן לא עובר כנראה את ה 400 W, (מנורת פלורסט גדולה). עניין המיתוג יהיה בעזרת מתח של 5V. נתקלתי במספר גדול של סוגי ממסרים, SSR, TRIAC, וממה שמצאתי באריהב, אני מתבלבל קצת. אשמח לקצת הסבר, והאם כשקונים TRIAC צריך להרכיב סביבו מעגל? ראיתי שהוסיפו דיודות וקבלים באחד הסרטוטים. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אממ.... אז ככה.. יש לי 2 כוננים קשיחים במחשב ובשניהם מותקנת מערכת הפעלה. רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש במפסק שבניתי .... בעיקרון מה שהמפסק עושה זה להפסיק את החשמל לכונן אחד ולחבר חשמל לשני וככה ההפך. אז רציתי לדעת . האם יכול להיווצר נזק לדיסק בגלל שהוא מחובר לצמה של המידע בלי חשמל בזמן שהמחשב עובד עם הכונן השני או שזה בסדר גמור להשאיר אותו ככה. אם לא הבנתם בדיוק את הרעיון אני אנסה להסביר אותו שוב תודה רבה רבה רבה לעוזרים.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה.. יש לי מגבר שתומך ברמקולים 8-16 OHM ויש לי שני רמקולים 4OHM מה יקרה אם אני אחבר אותם? הרמקולים ישרפו? המגבר ישרף כי הוא לא יוכל לספק מספיק מתח? אני יכול להפוך רמקול 4OHM ל8-16OHM בעזרת נגד 4,6,8,10,12 OHM? או שאני רק אגדיל את ההיתנגדות של המגבר?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי ב-KSP את הערכה של Vantec מה יש בערכה? בעזרתה אני אוכל לעשות סליביהג לחוטי הספק? אגב איך אני בכלל עושה להם סליבינג? הרי הם תקועים בתוך הספק. אשמח להסבר ;D תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם היום הלך לי הספק כח של המסך. מישהו יודע אולי איפה אני יכול למצוא ספק כח כזה? המסך הוא מה שרשום במפרט מחשב שלי.. עכשיו הנתונים היחידים שרשום על הספק הם 12וולט ו3.5 אמפר זה מה שהוא מוציא.. אז תודה מראש...
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את האקסבוקס שלי (Xbox360) בצבע שחור ואין לי שום ידע קודם במודים אז יש טיפים עצות משהו שכדי לי לזכור?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש משהו? (מודינג למחשב)
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי לפני יומיים את הדרמל שבמבצע של הום-סנטר ורציתי לשאול כמה דברים ! בדרמל יש 2 כפתורים שיש בהם כמו חורים ישרים כאלה שברגע שאני לוחץ על 2 הכפתורים ביחד הדרמל מאט ! רציתי לדעת אם התפקיד שלהם הוא באמת להאט את הדרמל ? תודה לעונים !
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מאוורר PWM, אם אני אחבר אותו למולקס רגיל הוא יפעל? יש לו שתי חוטים בקונקטור, אחד אדום אחד שחור
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם ברצוני לבנות מערכת הגה,דוושות,הילוכים למחשב ואחרי מחקר קטן ברשת הבנתי שכל הצירים בעצם מבוססים על פוטנציומטרים וההילוכים הם מפסקים. מצאתי את השרטוט חיווט הבא http://www.sajuonline.com/Images/Articles/Gaming-Steering-wheel/h-shift-ckt-dgm-large.jpg האם יש מישהו שיוכל לעזור לי לפענח מספר דברים בשרטוט? יש מספר דברים שאני לא מצליח להבין בשביל מה הם או על מה מדובר בכלל. למשל, למה משמשים הטרנזיסטורים? מה הריבוע היריק בצד שמאל של השרטוט? האם מדבור בשני חיבורים למחשב במקביל? הגיימפורט והפארלל פורט? אם מישהו התנסה בפרוייקט דומה ויכול להסביר לי קצת בנושא התקשרות עם המחשב, אשמח מאוד לדבר איתו. תודה מראש, תום
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם נושא הארדואינו מעניין אותי מאוד וחשבתי על האפשרות לשלוט על שער חשמלי, תאורה וכו' דרך הסמרטפון. בנושא חשמל ואלקטרוניקה אין לי בעיה, אבל בתכנות אין לי מושג. אני בטוח שמישהו מכיר איזושהי אפליקציה לאנדרואיד וכמובן קוד שבטח כבר קיים שאפשר להעתיק כמו שהוא. אז אם מישהו יכול לעזור...
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, נפל לידי מחשב IBM ישן, פירקתי אותו וראיתי כי הבקר שמתחבר למסך שבור, לי אין צורך במחשב הזה, הוא ישן ואיטי, האם יש דרך לקחת את המסך שלו (צירפתי תמונות), לקנות בקר אחר שיוכל להתחבר למסך ובצד השני שלו לVGA או DVI למחשב שלי? וכך אני אשתמש בו בתור עוד מסך? העניין הוא שאני לא יודע איזה רכיב צריך לקנות ואם אפשר בכלל.. http://upng.co.il/uploads/b9422f7d4d8e031b23e92af4fd77b94c.jpg http://upng.co.il/uploads/d1aa827b52d0e3ac674fc29dd3c93ca2.jpg http://upng.co.il/uploads/874f737ca29744499b0c12c615edaf90.jpg אשמח לעזרה, ליאור.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,אני לא עוסק בתחום הזה ובאתי לפה כדי לשאול שאלה אני מקווה שתוכלו לעזור לי,קניתי אוזניות חדשות של נו פיר http://www.decomputerwinkel.nl/winkel/img/producten/Grunge_White.jpg כאלה. קניתי אותן אתמול כשהייתי באנגליה,ובטיסה בחזור ידידה שלי בטעות ישבה עליהן והתעקם הראש(החיבור,חח אני מאמין שאתם כבר יודעים אבל בכל מקרה) ועכשיו שומעים באייפוד שלי רק אם אני מחבר את הראש ומזיז אותו לזווית מסוימת עד שזה עובד,יש אפשרות לתקן את זה או להחליף את הראש?ואם כן כמה זה אמור לעלות? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זומם כבר הרבה זמן להחליף לעכברוש שלי את הLED האדום שהוא בא איתו (אותו LED שעוזר לעיינית לקרוא את התנועה) העכברוש האשם במחדל הוא Logitech Mx510. השאלה שלי אם יש למישהו פה מדריך (או לינק) לאיך לעשות את זה הכי יעיל, ואם LED ירוק חזק שווה ערך לLED האדום? :s05:
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-