עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הי אנשים כמובן שמי שרוצה לעשות מודינג למחשב צריך לחשוב הרבה ולאיזה כיוון הוא רוצה לעשות אני חשבתי הרבה ואפילו יותר מידי כי אחרי זה קשה להתחרט על מכונית של פרארי על דופן הכונן אני כרגע יתאר לכם איך בניתי ובהמשך אני יתן לכם תמונות אז נתחיל קניתי מחנות כול שהיא תמונה של מכונית אני בחרתי מכונית ספורט מדגם פרארי כמובן שכול אחד יכול לבחור מה שבא לו חתכתי את המארז בצורת חלון והדבקתי פרספרקט לאחר מכן לקחתי את התמונה וחתכתי לה את כול החלקים שאני רוצה שהבלטו באולטרה אני לקחתי את החלקים העיקרים ספוליר חציות טמבון פנסים וגלגלים(לפנסים ולגלגלים נחזור מאוחר יותר אבל גם אותם חתכתי ) ואת כונס האויר הדבקתי את התמונה על גב הפרספרקט במקום הגלגלים שמתי שני מאוררים קטנים ככה ש…

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  2. אני רוצה לעשות מין מחיצה כדי לשפר קצת את הסירקולציה, מה אפשר לשים ? בהתחלה חשבתי על קרטון אבל אני מפחד ששהו יידלק שם... אם אפשר תנו חומרים שאפשר להשיג ושהם לא יקרים מידי, תודע.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Epik_yozhik,

אז ככה סוף סוף גיליתי איפה הבעיה שיש בxbox שגורמת ל RROD. יש שם קירור ספציפי שלא מקבל קירור מספיק. אז אני רוצה להכניס קירור לתוך האקס בוקס מאוורר קטן אני חושב 40מ"מ או 60 מ"מ הבעיה האם יש איזה מתאם מטח שאוכל לחבר לUSB של המכשיר או אפילו לחשמל שאליו אפשר לחבר מאווררים אני יודע שיש מתגי שליטה למאווררים למחשב האם יש משהו לא למחשב אלא לחשמל[br]פורסם בתאריך: 30.01.2009 בשעה 20:47:25 מצאתי!http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23397#details

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by izikd,

אהלן, אני מעוניין לרכוש מסך LCD גרפי קטן, משהו כמו 128x64. שכמובן יתחבר לLPT. יש המלצות מאיפה לרכוש בזול? ארץ עדיף, אבל אם יש אז גם בחו"ל. בתודה, איציק.

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  5. Started by DJPOWER,

רציתי לדעת האם אפשר לחבר 2 ספקים ואני לא שואל סתם בשביל ידע אני רוצה לחבר... אם אפשר תגובות מאנשים שמבינים ואולי אפילו עשו את זה תודה מראש DJ POWER 8)

• 9 תגובות
    • 892 צפיות
  6. Started by iakovl,

אני מחפש כרגע dyanmat extreme איפה אני מוצא את זה אצלנו בארץ? (אני יודע שבחנויות רכב, השאלה היא איפה יש אותו)

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. טוב אז יש לי לוח מחשב פול סייז יעני גודל רגיל לוח ATX כרטיס מסך וכל השטויות עכשיו מה שאני צריך ממכם זה רעיון למארז שיהיה יפה וכמובן - פרקטי :s05: אני רוצה משהו שיתן טון מקצועי אבל חדשני ככה שהמחשב יהיה כמו מחשב רגיל אבל מבחוץ עולם אחר לגמרי תשפכו רעיונות מעשיים :spermat: אני מת להתחיל לעבוד על פרוייקט חדש זה הדגל שלי: לפחות כזה מגניב [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 939 צפיות
  8. בניתי את המכונה שלי בהשראה מן המכונה לחיתוך ביצים הבאה: עכשיו אלו השאלות שנתקעתי בהם: 1.מישהו יודע מהי הפקודה לעצירת מנוע סרוו? 2.נכון שמשתמשים בפונקציה SERVO.H ... אז מישהו יודע למה צריך את הפונקציה SERVO.CPP ? והאם אפשר להשתמש בה לתוכנית שלי? 3.אז ככה אני צריך לחבר ריליי לארדואינו-כדי להפעיל את הריליי אני חייב לתת לו 3.5 וולט ... הבעיה עכשיו היא,כשאני מחבר אותו דרך הארדואינו(דרך 5 וולט-מה שהבקר נותן) (ללא טרנזיזטורים ודברים אחרים) המתח שהוא מקבל הוא פחות מ 3.5 וולט... יש למישהו פתרון לבעיה שלי -איך אני מעלה המתח לריליי בכדי שיעבוד? אם יש למישהו מעגל חשמלי שיכול להסביר לי איך לחבר את המגביר מתח-מאוד יעזור לי לראות אותו 4.אם אני מחבר 6 וולט ,0.5 אמפר לבקר ארד…

• 17 תגובות
    • 4k צפיות
  9. שלום קוראים לי אייל. אני חדש בכל הנושא של המודינג והאלקטרוניקה. בידיוק הזמנתי מחשב חדש ואני ישמח לשים לו לדים וכו. אולי אני נישמע מתומטם אבל איפה אתם לומדים את זה ומגיעים לרמה כל כך גבוהה. אם אתם מכירים מדריכים למתחילים אני השמח אם תישלחו לי לינקים. אני ממש מקוה להיות חלק מהפורום והתחביב ולהתקדם בנושא.

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  10. Started by itayassa,

איך אני יכול לשים רדיאטור360 בPHANTOM? ראיתי מלאה אנשים עושים אתזה אבל עם מודינג ממש כבד.. אני יכול להשתמש בשני הברגים האלה שאליהם מבריגים את ה"מחזיקים" של הרדיאטור 240, אבל 4 ברדים מעפנים לא יחזיקו את הרדיאטור שאני קונה ועוד 3 מאווררים.. אני צריך משו חזק.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by AmStAf-,

אהלן D: מממ אני רוצה לבנות מערכת לשליטה עם המאוורים + לד לכול מפסק [ ביחד 4 מאווררים ] מממ אח'כ אני פשוט מחבר את המאוורר לרגל של המפסק לאן שמחובר הלד . ככה אני עושה X 4 אין לי מושג מה ההספק של המאווררים , אני לא רוצה לשנות מהירות ולא כלום אני רק רוצה On/Off וכשזה ON הלד דולק . השאלה שלי אם אני צריך גם לשים נגד למאוורר למרות שאני לא רוצה להוריד את מהירותו ולא לשנות שום דבר . המאווררים הם של Antec 900 עם מתג מהירות מובנה , היציאה של החשמל היא Molax . והאם הנגד הבא : 4.65Kohm יתאים לי לבנייה הזו . הלד הוא לד פשוט 5mm בצבע שקוף אשר מפית אור כחול . אם עשיתי משו לא בסדר אנא תקנו אותי . תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  12. Started by demultiplexer,

יש לי מצלמת אינטרנט עם כבל USB, אני רוצה להשתמש בה כמצלמת אבטחה אך עליי להאריך לה את הכבל. איך אני יכול להאריך אותו ? האם צריך מוליכים מסויימים או כל כבל פשוט של טלפון יתאים ? עד איזה אורך ניתן \ מומלץ להאריך אם בכלל ? תודה מראש,

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. אהלן! כבר תקופה ארוכה שאני מאוד מתעניין בתחום האלקטרוניקה (ואכן יש לי סוג של רקע בסיסי בנושא), ולא מזמן התחלתי לקרוא על הארדואינו. עכשיו, עלו לי מספר שאלות - 1) ראשית, מאיפה מומלץ לקנות? האם עדיף לקנות מחו"ל? 2) האם הדגם אונו (ארדואינו אונו) הוא מתאים למתחילים? 3) כמו כן, האם הדגם שהזכרתי קודם מתאים גם לבניית פרוייקטים יותר גדולים? למשל בנייה של QuadCopter? למעשה האם ניתן לשלב מספר מנועים וכן אפשרות לתת הוראות מרחוק באמצעות משדר ומקלט FM? 4)אני התחלתי לראות סרטונים ביוטיוב ולקרוא מאמרים באינטרנט, וראיתי שהרבה מאוד אנשים עובדים עם BreadBoard - ולא ממש הצלחתי להבין את כל הרעיון שעומד מאחורי זה. כלומר, יש לי לא מעט מידע בראש ויכול להיות שאני מערבב חומר לא קשור. בפיסיקה של…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by abyss20,

אני רוצה לקנות מארז חדש חשבתי על הANTEC P180 אבל אני רוצה חלון אני פוחד לעשות את זה לבד כי זה מארז יקר ואני לא רוצה להרוס אותו אז אם יש מישהו שגר באזור תל אביב, תוכלו לעזור לי?

• 4 תגובות
    • 687 צפיות
  15. מה המצב אנשים ?.. יש לי מאוורר 120mm במארז והוא לא עובד טוב . הוא פעם עובד ופעם לא וכשהוא עובד, עדיף שלא יעבוד כי הוא מסתובב נורא חלש . לפני שאני קונה מאוורר חדש אני רוצה לנסות להחליף את היציאה שלו (היציאה הסטנדרטית של כל מאוורר של מחשב) ליציאה של ספק כוח, ז'תומרת היציאה שמחברים אותה לכוננים, לדיסקים קשיחים וכדו' . אני רוצה לנסות את זה כי חיברו לי את המאוורר הזה בלוח אם למקום שבו אמור להיות המאוורר של הקירור למעבד מחובר, אבל יש לי BT שהיציאה של המאוורר שלו היא של 3 פינים, ולא של 4 כמו שבלוח אם שלי (Gigabyte P965 DS3), וחיברו אותו לכניסה של 3 פינים כמו של המאוורר ה - 120mm שיש לי, ואת המאוורר ה - 120mm שאני רוצה לשנות את היציאה שלו חיברו לזה של ה - 4 כשאחד המפינים של ה - …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. למישהו יש המלצה או רעיון איפה אני יכול לקנות כזה ? ראיתי אחד ב NEWEGG אבל הם לא עושים משלוחים לארץ , יש מישהו שמכיר אתר שכן עושה משלוחים לארץ ? אני בגדול מחפש VANTEC NXP-205-BK Black Fan Controller Panel - Retail לא אכפת לי גם משהו דומה תודה גם תרשים לבניית אחד כזה לבד יהיה משמח ... לא הצלחתי למצוא משהו ברור וטוב לבדי

• 0 תגובות
    • 695 צפיות
  17. פירקתי חוט נחושת (החוט בצבע נחושת) מפנס דינמו (דינמו זה מתקן ליצירת חשמל ע"י מגנט שנע בתוך סליל חוט נחושת) השאלה היא האם החוט נחושת עצמו מצופה בבידוד כלשהו? סליל חוט הנחושת נראה כמו בתמונה: מאחר וכשניסיתי לחבר מעגל חשמלי עם החוט עצמו המעגל לא פעל. אני מניח שזה מאחר והחוט הנחושת עצמו מצופה בחומר מבודד כלשהו. האם זה כך?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by MichaelZ,

חיפשתי מלחם קומפקטי ובסוף מצאתי את זה: http://www.banggood.com/TS100-Digital-OLED-Programable-Interface-DC-5525-Soldering-Iron-Station-Built-in-STM32-Chip-p-984214.html לפי מה שאני רואה הוא פצצה. מכיוון שהמחיר הוא לא 20 שקל, אני רוצה להיות בטוח בקנייה הזאת. אולי יש אותו למישהו פה? אם ישנם מוצרים דומים, אשמח להמלצות. אני מעוניין במלחם קטן להלחמות מזדמנות, לא לעבודה מקצועית. אחד שלא ישרוף לי את היד. חיבור לשקע רגיל (אם זה USB אז לא רק USB). שליטה על הטמפ' - לא חובה. מלחם קטן שיודע להלחים כמו שצריך, זה בגדול מה שאני מחפש. ה-TS100 על פניו מתאים לי אבל שם אני משלם על כל מיני פונקציות שאני לא באמת צריך, למרו…

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  19. Started by thedag,

שלום, יש לי מכשיר בלוטוס שמתחברים אליו, והקוד שלו קבוע, 1234. פתחתי את המכשיר, ויש בתוכו EEPROM ב- SMD 8 פינים... ככל הנראה הקוד של הבלוטוס שמור ב EEPROM הזה... אני רוצה לערוך את ה EEPROM ולשנות את הקוד לקוד שאני אקבע לו.... אשמח אם מישהו יעזור בנושא... תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. לפני כן, כנראה שהתמונות לא יעבדו (כי זה נחשב כאילו לא דרך השרת של פרש, ככה שצריך להעתיק את הלינק לשורת הכתובת) פה מופיע האשכול המקורי, שהתמונות כבר מוצגות באשכול, אני מקווה שזה לא נקרא אצלכם פירסום, אבל מה אני אעשה, אפשר לעלות אצלכם רק קובץ אחד לכל אשכול האשכול שיש בפרש: http://www.fresh.co.il/dcforum/Modding/1759.html אז הנה כמה תמונות מהפרויקט שלי, הכולל כרגע Fan+light Bus ומסך lcd קדמי המסך: http://uploaded.fresh.co.il/2004/03/06/697511.jpg# שלי זה שבצד שמאל, בצד ימין כבר לא אצלי http://uploaded.fresh.co.il/2004/03/07/623196.jpg# כפי שאתם רואים אין עברית, אבל אני יודע בוודאות שהמסך תומך, ככה שאני לא יודע אם זה התוכנה לא תומכת(קריסטל פונטס) או שפשוט התוכנה לא י…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. המארז Sunbeam Transformer הקתודה הקדמית נשרפה לי. אז ככה הולך המארז שלי: מקדימה יש לי מאוורר גדול שמכניס אוויר, מאחורה עוד אחד גדול שמכניס אוויר למעלה קטן שמוציא אוויר עם לד כחול ובצדדים יש לי 2 חורים ריקים שהוצאתי מהמארז. אני מתכנן בקרוב OC למחשב אז אני רוצה אולי גם להוסיף קירור. מחפש רעיונות ל: מודינג רציני ויפה ( לא משנה אם זה מסובך או לא... תמיד כיף ללמוד דברים חדשים) אולי חיתוך מארז אבל אין לי כלים אז אני ממש צריך הסברים, קירור יותר טוב, פאן באס שישלוט אולי על הכל מהירות אורות וכו' אני ממש רוצה לתת למארז יותר "צומי" המארז מתחת לשולחן ההפרש גובה שבין הגג של המארז לבין השולחן הוא 15 ס''מ, ואני עומד להוסיף לי מתקן שישב עליו עם גלגלים אז בטח זה יתפוס עוד 10 ס''מ, אז המא…

• 8 תגובות
    • 793 צפיות
  22. Started by amadey,

הי, אני רוצה לצבועה את המארז CM690 ויש לי כמה שאלות : 1. צריך לשייף את פנים המארזז? ( צבע אפור ) 2. באיזה צבע הכי ממולץ להשתמש? ( הבנתי שצריך שני סוגים של צבעים - 1 פריימר 2 צבע לבחירה אישית)

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by shay360,

למישהו יש אולי קצת מידע על התקן 802.11g איך הוא עובד וכאלה? עדיף בעברית אבל לא חובה

• 2 תגובות
    • 775 צפיות
  24. Started by yakirsh4,

קניתי דרמל של WOLF ועכשיו אני לא יודע מה המהירות שאני צריך בשביל לחתוך במארז שלי אני לא יודע אם זה משנה אבל הוא ישן לפני 5 שנים בערך

• 7 תגובות
    • 918 צפיות
  25. Started by Amir c,

אחרי שכבר היה נמאס לי מהמראה של המארז החלטתי סופית לצבוע אותו כמובן שאני לא עשיתי את העבודה אלא חבר בכל מקרה זה מה שיצא... http://s40.yousendit.com/d.aspx?id=0U4JYB9AAE96B20O5CJKSKJAGF זה עדיין לא גמור יש לי לסדר את הקדימה ואת החלק העליון של המארז לעשות חלון מהפרספקט שהיה בדלת המארז במקום הלהבות יש הרבה שיפורים לעשות לאט לאט בזמן פנוי אני עושה את זה בכל מקרה איך יצאה הצביעה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.