אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
את זה ניתן לממש ע"י בקבוק ליטר וחצי. נשמע טוב או לא? האם כדאי לנסות?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני לא בטוח שיש כזה דבר, אבל אולי כן הזמנתי מחול מיקרו מעבד של חברת MICROCHIP שנקרא PIC24, זהו רכיב SMT קטן בעל 64 רגליים, 16 בכל פינה . אני מעוניין בסוקט, וכמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר גדול, שיקלוט את הרכיב, ואת הסוקט אוכל להלחים בקלות לתוך מעגל שקולט רכיבי THROUGH HALL, שבהם הרגליים עוברות דרך הלוח, מולחמות, ומקוצצות בהתאם, או סוקט לWIRE WRAP, שהוא בעל אותו רעיון, רק עם רגליים הרבה יותר ארוכות. איפה, אם בכלל אפשר להשיג סוקט כזה, חבל לי להרוס את הרכיב בנסיון להלחים את הרגליים הקטנטנות, אין לי ציוד מתאים בבית כמובן להלחים רכיב שכזה, וגם אין לי על מה להלחים אותו תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי 2 לדים כחולים + לד צהוב + לד אדום יש לי פרספקס גודל 31*32 אני חותך את זה ... זה יהיה יותר קטן ... והעובי שלו הוא 6 ממ תמליצו לי עיצובים + טיפים לחריטה ... אבל שהיה קל ...
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך לחבר לדים אדומים למחשב... רק שחלקם 3 מ"מ וחלקם 5 מ"מ. האם ניתן לחבר את הלדים האלה ללא נגדים? כי אין לי מספיק נגדים לכולם יש לי איזה 3 נגדים והם לא יספיקו לכל הלדים שאני מתכוון לחבר? עוד דבר קטן זה שאין לי מושג כמה כל אחד מהם צורך כי מצאתי אותם ,לרובם יש מעטפת שקופה,ול 2 לדים יש מעטפת אדומה.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מישהו פה בנה או יודע איך לבנות מקלט IR למנורה בחדר, אשר נשלט על ידי מתג פשוט בקיר. אשמח לעזרה, THEDAG
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
עוד לא הבנתי אני מתחנן לדוגמאות ושירטוטים של מעגלים פשוטים(מאוד) בשביל להבין איך עובדים איתו שהכל יפעל... את העיקרון הבסיסי כאילו.. תודה AVIKO
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם רציתי לבקש ממי שיכול לעזור לי להכין שרטוט מעגל חשמלי אני רוצה לחבר כ30-40 לדים לנתונים הבאים: מקור המתח זה חיבור USB 5V . זרם אני לא יודע כמה.. נתוני הדיודות מתח 3.2-3.8V בערך זרם כ20mA חשבתי לחבר אותן במקביל כמו שמראים במדריך פה. השאלה אם אני צריך בכלל נגדים כי אני מחבר פה הרבה לדים ואם זה בכלל יחזיק אם יהיה פה מספיק זרם ...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, למנהלים באמת לא ידעתי איזה כותרת לשים כי זה שאלות לא קשורות זו לזו 1. אני רוצה לעשות בקדמת המארז שקעים usb וגם שקעי אוזניות ומיקרופון ולשקע אוזניות אני רוצה ווליום . השאלה שלי זה כמה ohm צריך להיות הנגד משתנה ואיפה אני יכול לקנות נגד משתנה גם גלילה הצידה כמו של ווליום של ווקמן ולא גלילה בצורה מעגלית.יש באריהב? 2.יש מאווררים למחשב שהם 12 v ויש 7v ואיך בונים פאן שיתאים לשני הסוגים?או שפשוט המאוורר שואב כמה וולטים שהוא צריך מהחיבור 4 pin? 3.אני רוצה לעשות שהלדים במאווררים יהיה ניתן לכבות אותם ולהדליק ע"י כפתור וראיתי שאין להם חוט שם אלא מין הלחמה כזאת,איך אני בכל זאת עושה כפתור כזה. 4.שמעתי מאנשים שנשרף להם לוחות אם בעת חיבור שגוי כנראה בגלל שלא פרקו חשמל סטטי האם יש …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך רכיב בשם SLW16S-1C7LF. בדקתי במאוזר ובדיגיקי, שם רוצים עלות משלוח של 150 ש"ח, מחיר שכמובן לא משתלם אם אני רוצה כמות בודדת של הרכיב שעלותו כשני שקלים. מישהו מכיר חברה שיכולה להחזיק כזה דבר במלאי?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
נגיד אני מוריד SPEEDFAN ואני מכוון שם את הזרם שמאורר יקבל...עכשיו איך הלוח מכוון את הזרם מוריד/מעלה אותו?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. לאחרונה המאוורר (120 מ"מ שבא עם המארז 6A19) האחורי במארז שלי לא עובד וגם אם כן הוא עובד כל כך חלש שכשאני נוגע בו הוא נעצר לגמרי ... לפעמים קורה לי כשאני פותח את המחשב הוא עובד יותר חזק מאשר כשהוא עבד כמו שצריך כשרק קיבלתי את המארז ואז הוא מרעיש ... המאוורר תקין או לא ?.. איך אני מסדר את זה ?.. הנה מפרט המחשב אם זה יעזור לכם: Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz 2Mb Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 ATI RADEON X1950PRO 512 mb Dual DVI PCI-E OCZ 1GB DDR2 800 PC2-6400 Platinum Dual Channel CL 4-5-4-15 GEIL 1GB DDR2 800 Dual Channel CL 4-5-4-15 Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS Enermax Liberty 400W Active PFC LG GSA-H62 SATA…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש כבר המון זמן איפה אני יכול לקנות את הלד איפרא אדום הזא - OSRAM SFH485P חיפשתי באתר הזא - http://lsdiodes.com/shop/ , ואין להם את הלד IR הזא. אחרי זה מצאתי את הלד הזא באתר של אריהב, http://www.arihav.com/indexheb.asp תרשמו בחיפוש SFH485P , ומצאו את הלד IR, אבל! זה לא בדיוק אותו הדגם, רשום שם SFH485 P-2, ואני מחפש SFH485P. יש הבדל בין הלדים IR האלו? או שהם אותו דבר מבחינה טכנית ואיפה אפשר בעוד מקומות למצוא את הלד הזא? תודה רבה לעונים, זה מאוד חשוב
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
רכשתי לוח UNO3 עם מגן רשת, סנסור לטמפ' וממתג ל 220V מה שקבלתי (ומן הסתם מה שהזמנתי) זה רק הלוח ללא שום מחברים. מצאתי אצלי כבל USB מתאים וכל סוף השבוע השתעשעתי בחיבור לרשת וזה עובד מעולה אך כדי להתקדם אני צריך מחברים כמו שיש בסטרטר קיט ואני רוצה גם מנורת לד וכפתור חיצוני ועוד האם יש חנות מומלצת באיזור המרכז?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כמו שכמה מפה יודעים יש לי ג'יפ קטן ומסכן שאני מתעלל בו. עכשיו המתח של הסוללה זה 4.8V , הסוללה מתחברת למקלט רדיו,המשדר רדיו משדר אות וזה מפעיל את המנוע, רוב הסיכויים שהמנוע גם כן מקבל 4.8V אז מה שאני רוצה זה לבנות סט סוללות שיכלול 3 יציאות: 1. (עם נגד מתאים)4.8V -----למקלט 2. 6V------למנוע 3. GND-----למקלט ו/או לשניהם(המקלט הרי חייב את ההארקה) אני חושב שאפשר איכשהו לחבר את ה6 וולט למנוע ואז שמקלט רק ישדר לו אות ולא יספק לו מתח יעני אולי מין מחסום מתח או משהו כזה... למי שלא הבין איך אני בידיוק רוצה לחבר אז מה אני רוצה אני יסביר שוב בתרשים תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם, אני חייב את התוכנה הנ"ל orcal (יש מצב שאני טועה בשם)קשה לי להשיג אותה וזה ממש דחוף אז מי שמכיר שיעזור בבקשה. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המפסק גם ידוע בשם "מפסק ארדוינו" ואמרו לי שניתן למצוא אותו בכל מחשב כי זה מפסק שמכבה ומפעיל מחשב. צירפתי תמונה. בחנויות מקומיות עברתי ולא מצאתי. גם לא מצאתי ב-ZAP. מצאתי ב-איביי כאן שנשלח מאוסטרליה וכאן שנשלח מאיטליה ומצאתי גם ב-DX כאן שנשלח מסין. אני צריך 7X7 מ"מ ומעניין גם אם 8.5X8.5 מ"מ יתאים... לפי צורה יתאים אבל מרווח בין פינים יכול להיות יותר גדול ואז שאלה אם אוכל להלחים. מאיזו מדינה לוקח למשלוח פחות זמן להגיע לארץ? משלוח רגיל ורשום כמובן. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אפשר לחבר ראוטר של 8 חיבורים ל-ראוטר של 4 חיבורים ככה שיהיו יותר חיבורים ברשת אחת ? זאת אומרת שבמקום 8 , 4 יהיו 12 !!! תודה לעונים בבקשה שיהיו תגובות מהירות זה חשוב עקב לאן פארטי מתוכנן !!!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שני סוגים שונים של עכברים של microsoft ושניהם אופטים בשניהם נקרעו לי הכבלים יש בשניהם גם את אותו סוג של כבל צבעים אדום לבן ירוק שחור ואחד נחושת כולו חיברתי בכל עכבר בחזרה את הכבל וכשאני מחבר את היו אס בי המחשב לא מזהה בכלל את העכבר אפילו הנורה האדומה שלו לא נידלקת ככה זה בשני העכברים וחיברתי בין החוטים טוב ככה ששום חוט לא נוגע בשני! החלפתי גם בין שני הכבלים לשני העכברים כי בשניהם יש את אותו הכבל אבל גם...לא עובד... מה הבעיה? ומה אני יכול לעשות? יש איזה דרך??? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
לפרוייקט המודינג שאני בתחילתו כרגע אני מתכנן צביעה רבה יחסית את הצביעה הקבועה אין לי בעיה ויש לי צביעה חינם הבעיה היא עם צביעת ה"צורות" איפה אני יכול לקבל גישה לאייר בראש בעלות מינימלית על מנת לצבוע? נ.ב. אני מראשון לציון אך גם ת"א נגישה לי.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי משהו שנראה בדיוק כמו זה http://www.frontx.com/diy_1.gif עכשיו חיברתי ללוח אם וסבבה אבל כל הקטע זה שזה לא מגיע לקדימה של המארז (לא יודע מי המהנדס הדפוק שקרא לזה פרונט יו אס בי ועשה שזה לא יגיע) אפשר להאריך את זה איכשהו? עם סתם חוטי טלפון של 40 אגורות למטר? או שצריך איזה משהו איכותי כמו כבל IDE ישן ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. בעקבות הרעש המטורף שהמחשב שלי עושה החלטתי שאני חייב בקרה.. רציתי בקרה שתאפשר לי לשלוט מ 0V עד 12V ומצאתי שני בקרות כאלו שנראות טובות מאוד.. אבל בכל זאת אני מתלבט אז תעזרו לי להחליט.. מי שיש לו נסיון עם הבקרות האלו אני ישמח לשמוע כל פרט אפשרי עליהם.. אז ככה יש את זה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa אחלה בקרה, 4 מאווררים, לדים, פשוט, ומאוד חשוב.. זול! 106 שח! מאוד מפתה ויש את זה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14484 גם אחלה בקרה, 3 מאווררים, אבל בנוסף היא מגיעה עם שני קתודות כחולות ובקרה של ON,OFF או SOUND SENSETIVE שזה די מגניב וגם המארז שלי פתוח אז יראו את זה.. אבל הבעיה היחידה היא שהברה הזו עולה 80 שקל יותר.. ואני לא יודע א…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! מצאתי מדריך לדרמל נחמד וטוב! אז רציתי לשתף אותכם אז בלי הרבה דיבורים קחו את המדריך: http://www.virtual-hideout.net/guides/dremel/index.shtml תהנו!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-