אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, היום הסתובבתי בחצר ומצאתי רכיבי אלקטרוניקה ישנים, אשמח אם תאמרו לי מה הם. יש פה איזה מעגל בנוי, מזהים מה זה? ומה כל אלה? ופוטנציומטרים: וזה מה שכתוב להם מאחור: העניין הוא, שלפני יומיים קניתי מאווררים "שקטים" של AC שהמתח שלהם 0.13A שלבסוף מסתבר שהם יותר רועשים ממה שהיה לי קודם (ג'נרי 0.30A , אך עם SpeedFan הורדתי אותם ל15% והיו שקטים יחסית). אני רוצה לבנות פוטנציומטר כדי לשלוט על מהירות המאוררים של AC, מתי שאני על המחשב - אנמיך לכרבע ממה שהם עושים, וכך אוכל לעבוד בשקט. א. רציתי לדעת האם ניתן לעשות זאת עם מה שיש לי כבר, או שעליי לקנות רכיבים נוספים? ב. החיבור של המאוררים הוא 3 פינים ללוח האם, האם צריך מתאם למולקס לצורך בניית ה Fan Bus ? ג. …
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
קניתי מחשב מאייבורי, תכף תמונות, מארז די נפוץ שאייבורי נותנת. קיצר אני רוצה לקנות צד שיתאים למארז הזה בדיוק. שיהיה שקוף בצבע שחור אם זה אפשרי. לחתוך בעצמי אני לא אעשה, זה מסובך מדי וגם אני יודע שלא יצא לי טוב אם מישהו מכיר חנות בנתניה שעושה דברים כאלה ואו מוכרת את הצד הזה אייבורי מכנים את מארז ידית שחור כסוף usb קדמי. סליחה שלא רואים טוב מצלמה של פלאפון זה הצד שאני רוצה להחליף http://img155.imageshack.us/img155/2609/xxxsm6.jpg המארז מקדימה http://img291.imageshack.us/img291/2463/bbbxq6.jpg מארז פתוח http://img156.imageshack.us/img156/5821/vvvhu7.jpg אה ואולי בקושי תראו בתמונה האחרונה שפתוח יש מאוורר מקדימה של המארז מתחת לארד דיסק והוא לא מוציא אוויר כי מאחורה אין לו מאיפה…
-
- 25 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
האם אפשר להפוך כל מחשב לHTPC או שיש לו סטנדרט מסוים? לא אכפת לי שזה יהיה מחשב לא כל כך מוצלח אבל שיתפקד כמו מחשב HTPC. ברשותי מחשב ישן מבוסס פנטיום 2... אני חושב שאני יכול להשיג פנטיום 3 אחד אבל כרגע יש לי פנטיום 2 שאני יכול להפוך אותו... האם ניתן להפוך אותו למחשב HTPC (אפילו שיהיה גרוע...)? אם כן, תפנו אותי למדריך או הסבר איך עושים זאת די בכללי... בבקשה... תודה לכל העוזרים, שמעון
-
- 2 תגובות
- 741 צפיות
-
-
יש לי IR מובנה בלוח אם,מה ניתן לעשות עם זה?
-
- 1 תגובה
- 835 צפיות
-
-
שלום אני חדש.. אז ככה קראתי כמה מדריכים וחשבתי על זה.. נכון אומרים שחום עולה למעלה?אז למה לא לשים את המאוורר בחלק הלמעלה של המארז? חשבתי לשים מאוורר אחד שמכניס אוויר בצד ושיעשה אוויר על הלוח אם. והאוויר החם עולה למעלה ולמעלה יש מאוורר שמוציא אוויר. זה בסדר? תודה.!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום נמאס לי מהמחשב הקיים שלי הוא נשמע כמו מפעל ליצור אבק: מפרט: Pentium 4 3.0 ghz motherboard: asus nvidia geforce 6600 gt 512 mb כמו כן יש לי 5 מאווררים שהם מכניסים לי טונות ואני "לא צוחק" של אבק שכל שבועיים מתמלא מחדש ולכן חשבתי לעבור לקירור מים. קראתי כמה מאמרים והבנתי בערך איך זה עובד אך יש לי כמה שאלות. 1. האם אפשר לבנות מארז מפרספקט אטום לחלוטין בלי פתחי אוויר כדי שלא יכנס אבק? 2. האם יש אפשרות לספק בלי מאוורר ואם כן אז איך צריך לקרר אותו? 3. האם קירור מים למעבד, ציפסט, ולכרטיס מסך יספיקו או שצריך במקרה של איטום מוחלט לקרר חומרה נוספת? (במקרה וש"א 1 אפשרית) 4. ברצוני לבנות מארז ורסטילי שיתאים לי לשנים הבאות ובהתחשב בכך שאני צריך להחליף חומרה האם לכל…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, שאלה קצת מוזרה, אבל אני אשאל: יש לי מחשב ישן שקניתי לפני 7.5 שנים, מפרט מלא בצד. הבעיה איתו שחזית המארז (הפלסטיק) היה בצבע לבן לפני 7.5 שנים, ועכשיו הוא קצת הצהיב. האם יש חומר/ דרך כלשהיא להחזיר לו את הצבע המקורי, ולמה זה בעצם קורה? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
איך אני מתחיל עם כל זה? יש אתרים שמסבירים איך לשפץ את המארז/ איך לחתוך אותו, איך להוסיף אורות למארז/מאוררים, מאיפה קונים את החלקים? האם מארז קומפיוקיס 6A19 שחור טוב לשיפוצים? יש תמונות של דוגמאות של המארז הזה ששופצו, כדי שאני אקבל רעיונות?
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכנן עכשיו משהו דיי פרוע למחשב שלי...אני לא אגלה לכם יותר מדי...רק שיהיה מעורב בו ליזר ירוק 50MW 8) . אני קראתי בפורומים בחול שבטריות איכותיות וחזקות יכולות לתת הבדל של שמים וארץ בליזרים... ולכן אני מחפש המלצה לבטריות נטענות איכתויות בתקציב של עד 100 שח ללא מטען ! אני זקוק רק לזוג בטריות אבל גם 4 יכול להיות נחמד ! נ.ב אני קראתי בפורומים בחול שה- Energizer e2 Lithium הם בטריות מעולות ! מה אתם אמורים עליהם ?
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום חיברתי את המאורר AC 120ממ למולקס...במקורי הוא בא עם חיבור ללוח אם ולא למולקס אז הלחמתי את הכבל האדום לצהוב במולקס ואת השחור לשחור במולקס...חיברתי נכון?כי משום מה המאורר דיי רועש...שזה מאוד מוזר כי יש לךי עוד מאורר בדיוק כזה שמחובר ללוח ולא למולקס והוא שקט... השאלה האם הייתי צריך לחבר את הכבל האדום של המאורר לאדום של המולקס במקום הצהוב??
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
האם ראש חריטה של דרמל יתאים למקדחה? אם כן מאיפה לקנות וכמה עולה? יש אפשרות לחבר את הממיר והhtpc ?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי עכשיו מחשב לתיקון, שבחיים שלי לא ראיתי דבר כזה מלוכלך, כולה מחשב בן שנתיים שדווקא אוכסן במקום סביר ובעיר לא מפוצצת אבק (לא באר שבע), והכמויות אבק שם מטורפות, ניסיתי להוציא עם הידיים את כל הגושים שיכלתי, אבל עדיין הוא נראה אפור ומזעזע. קומפרסור אין לי וגם אין שום סיכוי שאני אשיג בשעות הקרובות, אז חשבתי על ניקוי עם מיבש שיער (על קר כמובן). השאלה היא מה הסיכון, זה לא המחשב שלי ככה שאני לא רוצה לסכן את המחשב הזה אפילו במעט, האם יש סיכוי לחשמל סטטי או משהו אחר שיגרום לפגיעה? המון המון תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי. גלשתי לי באינטרנט, ונתקלתי ב"מיניפרויקט" חמוד מאוד, לדעתי. ו, כמובן, בא לי לחלוק את זה איתכם. הרעיון הוא פשוט ביותר, אך גם יחד עם זאת, חמוד ביותר. בשביל "ההצלחה השקטה" אנו נצתרך: 1. מאוורר, רצוי שקט ;D , 8-10 ס"מ 2. מכסה לסלוט קרטיסים. 3. שתי אנטנות, רצוי מאוד עם הברגה. 4. אומים, ברגים, פטיש, פלייר, מברגה חשמלית, שתשמש אונו כמקדחה. 5. סבלנות ומצב רוח טוב. הערות: 1. תגובות בסגנון "נו אז?", "מכוער", "תעויות כתיב", "עברית שפה יפה" , ושאר שטויות שלא קשורות לנושא ומהוות ספאם מיותר, אבקש להשאיר לעצמכם ולא לכתוב אותם פה. 2. כל מי שחשב, שזה נחמד ועשה זאת, אשמח, אם תפרסמו את זה כאן. 3. עוד רעיונות דומים, כנ"ל. תודה על תשומת לב ותמיכה ובוא נתחיל : 1. מכינים את ה…
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מצאתי מעגל שאני מעניין לבנות... http://www.redcircuits.com/Page30.htm הייתי שמח להכוונה בבנית המעגל בייחוד בעניין חיבור הרכיבים לחיבור האדמה, כיצד ניתן ליצור חיבור שכזה? איך כדאי לבנות את המעגל על לוח ההלחמות? מיכוון שבלינק מצויין רק צד יחיד במגבר ולא שני הצדדים [L,R] אילו נקודות יהיו משותפת? וכדומה... תמונת שירטוט מלא יהיה מצויין ,תודה על העזרה 8)
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה כבר פעמיים לשלוח מוד שהכנתי לגלריית מודינג ולא מעלים אותו לאתר !!!!!!!! אני מפרסם פה ע"מ שיעבירו את זה גלריית מודינג מחשב HTPC WOOD MOD חשבתי לעצב מארז שוכב דקורטיבי מעץ לקחתי מידות חתכתי את כל החורים הדרושים ללוח האם וספק כוח ועיצבתי מארז מעץ המחשב הוא מיועד לצפייה בסדרות וסרטים עם רזולוציה רגילה!!! המחשב מתחבר לטלוויזיה LCD 32 אינץ מה שמיוחד במחשב שהוא ללא DVD או CD ROM בחריץ הקידמי יש כניסת 2.0 USB ששם אני מחבר DISK ON KEY וצופה בכל תכני המדיה כל המדיה זורמת חלק ללא קירטועים מפרט המחשב פנטיום 3 800 לוח אם זיכרון 256 דיסק 80 כ.קול כ.מסך ספק כח מאוור קטן אחורי עכבר אופטי רגיל זהו מקווה שתהנו ביי יש תמונות מצורפות!!!!!!!!! בקובץ ראר [attachment deleted …
-
- 10 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום שמי יאיר. אני מחפש תמונות של חריטה בפרספקס והארה של זה עם נורית לד מהצד כך שזה מדגיש את החריטה באור יפה. אני יודע שקיימים המון דוגמאות ועבודות מדהימות שאנשים עשו וזה נראה מעולה, אני סך הכל מחפש אתר כל שהוא שיש לו איזו שהיא גלריה אם תמונות של עבודות מסוג זה על מנת להראות את זה ולהציג מה ניתן לעשות באופן כללי ע"י שימוש בשיטה זו. בתודה מראש יאיר.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , בזמן האחרון השקעתי קצת במחשב שלי , אבל כהרגל לנועה , הם תמיד עומדים ביני לבין המחשב הגמור.... מכיוון שאני הולך להיכנס יתם לעניינים משפטיים וכדומה , נשאיר את זה בצד , אז הינה המיני פרוייקט שלי: מה יש במיני פרוייקט? -הוספת מאורר לכרטיס מסך [לא ממש מועיל אבל זה נחמד] -סידור הכבלים -הוספת קטודות -החלפת מאורר ה120 השחור והמשעמם כמו שכולנו יודעים , מילים זה החלק המשעמם בדיונים האלו , ככה שאני ינסה לכתוב כמה שפחות ולהראות כמה שיותר **התמונות באיכות דיי טובה אבל הצילום עצמו מהתחת , קוללתי בידיים רועדות.... מצטער מראש!** בואו נתחיל: זהו מארז Raid max Sirius Silver קצת תמונות של המארז: זה המארז דיי בכלליות , רק שתבינו על מה מדובר :-* קיבלתי אותו דיי מבולגן…
-
- 88 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
מישהו פה מכיר פורומים רציניים לאלקטרוניקה? שיהיה באנגלית מצידי, רק משהו על רמה, פרוייקטים והכל (שלא תבינו לא נכון, הפורום זהז אחלה, סתם בשביל לגוון) תודה מראש, דני
-
- 0 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שיהיה יותר אויר במארז אבל שלא יתן להרבה אבק להיכנס... זה אפשרי ואם כדי?
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
אתר HWzone מחפש כתבים לכתיבת מדריכים וזוהי ההזדמנות שלך להצטרף לצוות אתר המחשבים הגדול ביותר בישראל! אם הינך בעל: - כישורי כתיבה טובים ומעלה. - ידע בחומרת מחשבים ו\או אלקטרוניקה. - ידע במודינג או בכל תחום אחר, הקשור במחשבים, עליו הינך מעוניין לכתוב. - מצלמה דיגיטלית (יתרון). ומעוניין להצטרף לצוות האתר שלח אימייל ל: guides@hwzone.co.il בצירוף התחום עליו הינך מעוניין לכתוב מדריך. ניתן גם לשלוח הצעות למדריכים אשר הינך מעוניין לראות (אנא לא לשלוח בקשות בסגנון איך להתקין חלונות וכדומה). למען הסר ספק, התפקיד בהתנדבות וללא תשלום (נכון לעכשיו).
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מסך LCD 20X4 שמתחבר ל LPT יש דריבר port95nt.exe כדי שה LCD יעבוד אבל כל פעם שמדליקים את המחשב (WINDOWS XP) יש הודעות שגיעה והוא לא נטען יש למישהו דריבר למסכים האלו ל XP
-
- 4 תגובות
- 810 צפיות
-
-
טוב התכנון שלי הוא לבנות בתוך אמפליפייר ישן שיש לי בבית מחשב htpc חלש לסרטים ומוזיקה. לקחתי מדידות של הרכיבים אותם אני צריך ושל האמפליפייר הישן וסרטטתי בgoogle sketchup את התכנון הראשוני. התכנון שלי הוא שבתוך המארז יוכנס: ספק כוח atx סטנדרטי לוח אם Matx כרטיס מסך חלש (אבל לא מובנה) חשוב שיהיה לא ארוך מדי. הרד דיסק אחד כרטיס טלוויזיה בעתיד אולי dvd בעתיד (כרגע אני בונה על חיבור לרשת ככל הנראה אל חוטית). vfd/lcd שיוכנס מאחורי תצוגת הרדיו (רדיו אנאלוגי ישן). יש לי תכנון להתקין פוטנציומטרים על חלק מהידיות בקדמת המארז. ולהשתמש בכפתורים המקוריים לכיבוי הדלקה וכו'. יש לי תכנון לחבר את הכניסה לאוזניות ללוח אם (או לכרטיס מסך יותר מתקדם בעתיד). ולחתוך מקומות לusb בקדמת המארז. בנוס…
-
- 2 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע אותו. עכשיו איזה צבע צריך? ספריי כלשהו / צבע רגיל? שלא יהיה בעיות אח"כ...
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
האם כדאי לצבוע את המאווררים בצבע מטאלי כדי שיחזירו אור מלד? האם זה לא יאט אותם? האם זה לא יגרום להם לעשות יותר רעש?
-
- 5 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום! יש לי בבית כבלים של HOT. הוספנו בבית עוד כמה נקודות לאנטנה ועכשיו לא רואים טוב בחלק מהתחנות בחלק מהטלויזיות, ובחלק אחר מהטלויזיות רואים "מושלג". איזה מגבר אני צריך בשביל שיראו טוב בטלויזיות? תודה
-
- 10 תגובות
- 8.3k צפיות
-