אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
התקנתי מאוורר של sunbeam עם לדים 80ממ בגג של המארז עכשיו כל פעם שאני מחבר אותו לחשמל המחשב לא נדלק אני די בטוח שהבעיה היא במאוורר עצמו אבל לא בטוח... מה עושים ???
-
- 5 תגובות
- 736 צפיות
-
-
טוב יש לי רעיון אבל אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אז חשבתי שתוכלו לעזור לי בזה. חשבתי לקחת את השפיץ הזה של המד חום שאם אני לא טועה זה כמו נגד שמשתנה לפי החום לא?! טוב חשבתי שאפשר לשים את המד הזה עם מקור מטח וטרנזיסטור ככה שאם המד יגיד שיש כך וכך חום (אומים) נגיד 40 מעלות אז זה יספיק כדי לפתוח את הטרנזיסטור. הטרנזיסטור יתחבר לעוד חלק(לא רכיב, חלק מעגלי) שאני לא בדיוק יודע איך מרקיבים אבל אני יודע שזה אפשרי; הוא יתחבר לחלק עם קבל ונגד בטור ועוד טרנזיסטור. המטרה היא שהקבל יתמלא לאט עם הנגד וכשהטרנזיסטור יפתח את הטרנזיסטור השני הקבל יתרוקן לאט בכך שהוא יפעיל את המאוורר נגיד ל2-3 דקות. וכל כל פעם שהמעלות יעברו נגיד את ה40 אז המאוורר יעבוד ל2-3 דקות. זה חוסך רעש ולא דורש ממך אישי…
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום. קניתי מאוורר תקרה של מידאה עם שלט(https://ksp.co.il/web/item/95310). אחרי כחודשיים שעבד תקין, התחילה בעיה שאחת לכמה שעות המאוורר מפסיק או מתחיל לעבוד מעצמו. כאילו שקיבל פקודה. ניסיתי לנתק סוללה מהשלט - לא עזר. שלחתי אותו להמילטון(אחריות) והוא הוחזר כאשר נאמר לי ע"י הטכנאי בטלפון: "פעם ראשונה שאני שומע על בעיה כזאת, בכל אופן החלפתי לך פיקוד". חיברתי אותו היום ואחרי כשעה הוא התחיל לעובד מעצמו שוב. האם יכולה להיות בעיה שמכשיר חשמל אחר שבחדר נותן לו פקודה? בהנחה שהפיקוד אכן הוחלף, יכולה להיות בעיה אחרת במאוורר עצמו פרט לפיקוד? האם חיבור הפוך של חוטי החשמל(אין הארקה) יכול לגרום לתופעה הזאת, או שחיבור הפוך היה מקצר בכלל? אשמח לעזרה...
-
- 7 תגובות
- 10k צפיות
-
-
יש לי מאוור תקרה שאני רוצה לבנות ממנו משהו, אבל לא נכנס לזה. הוא מתחבר בעקרון לחור בתקרה ויש שם מספר חיבורים: אדום - לפי דעתי: פלוס כחול - לפי דעתי: מינוס חום - אין לי מושג ירוק צהוב - הארכה אפשר לדעת מה באמת כל צבע אומר ולאן הוא מתחבר? אני רוצה להכין שמהאוור תקרה הזה יתחבר בחיבור רגיל לחשמל... תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך לקנות מאוורר 120 מ"מ ע"מ להחליף את המאוורר שנמצא על הZalman 7700 שלי... ראיתי את הSFDB היכן ניתן להשיג מאוורר שכזה?
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
יש לי לפחות 3 מאווררי 80 מ"מ האם שווה לי לחבר אותם למחשב הזה..? בזה יש גם 3..? האם זה ישפר משהו?? תודה מראש..! nimrods
-
- 2 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז די טוב אבל מיושן יחסית של Thermaltake והחלטתי לשפר את הסירקולציה במארז, במיוחד לאחר ש-MBM5 הראה לי שהטמפרטורה של המעבד היא 51 מעלות במנוחה ושל הלוח בערך 43. למרות שזה פרסקוט, ולמרות שאני גר בדרום בלי מזגן, זה עדין נראה לי קצת גבוה מדי . אז החלטתי לעשות קצת מודינג על הדרך, דבר ראשון קניתי שני מאווררים למארז מסוג Arctic Fan 12, החלטתי לשים אחד שיכניס אוויר מהדלת, ולחתוך חור להוצאת אוויר מלמעלה, הבעיה שזה מאוורר שרק מוציא אוויר, ובנועה מחשבים ובאתר החברה לא טרחו לציין את זה בגדול ובולט, יצא שהייתי צריך להבריג את המאוורר מעל הדלת ולא בתוך המארז, כמו שתכננתי.. בכל מקרה, לאחר שעשיתי את זה החלטתי להחליף חלק ממאווררי ה-80 מ"מ שיש לי בתוך המארז כי אחד מה…
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שונא שהמאווררים לא מסתובבים גם לצד השני זה בגלל דיודה מעצבנת שדחפו לשם בנוסף דחפו נגדים על מנת להוריד את הסל"ד של המאווררים אני רוצה להעיף את הנגדים ואת הדיודה יש לכם מוסג איך אני עושה את זה? נכון לעכשיו לא הכפת לי הרשע של שהמאווררים יעשו כתוצאה מהורדת הנגדים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
קניתי מאורר 12c והרכבתי אותו לצד של הדלת. כמו בתמונה: עכשיו יש לי שאלה הרכבתי אותו והמאורר עושה אוויר לכיוון בחוץ ולא לכיוון המחשב עצמו לאיזה כיוון הוא צריך לעשות אוויר? תודה ברק!!!
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
לאחרונה המאורר של המעבד שלי (שכנראה היה מאיכות די ירודה) הפסיק להסתובב כראוי ורכשתי מאורר חדש (רק מאוורר, ללא גוף קירור). המאורר החדש הגיע כשמתוכו יוצאים כבל אדום וכבל שחור, וללא המחבר ללוח אם בקצה. יש לי את המחבר של המאורר הקודם, כך שזו לא בעיה, רק שממנו יוצא גם צהוב, שהבנתי שהוא הכבל שאחרי על בקרת מהירות הסיבוב. מהמאורר החדש לא יוצא כבל צהוב, ועכשיו אני לא כל כך יודע מה לעשות. עצות?
-
- 5 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה וראיתי את הכתבה של להוסיף מאורר, אבל לא הבנתי לאן אני אמור לחבר את המאורר אין לי שום כניסה בלוח אם של חשמל הכל תפוס שם. בבקשה לעזור תודה
-
- 8 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שמתי מאורר על החלון, עכשיו אני לא יודע איך לחבר לו חשמל, אם אני יחבר לו מקור מתח מתוך המחשב אני לא יצלח לפתוח את דלת המארז ניסיתי לשים מין חיבור מולקס 2 ראשים....אבל זה עושה לי קצר כשאני מנתק את המגע בין מקור המתח (12וולט מהמחשב)....מה לעשות????
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
יש לי מאורר עם מולקס 3 פינים (שחור צהוב ואדום) ורציתי לדעת מה זה כל חוט
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
שלום לכולם.... לאחר שניסיתי לבנות את הכבל ולא הלך אז חשבתי על רעיון אחר מאורר לפאלפון שלי יש לי nokia n73 עכשיו כל שיעור ספורט (יש לנו את המורה הכי רצחני בכל בית ספר הוא חושב שאנחנו יכולים לעשות מה שהוא עושה) חם בטירוף אז חשבתי לבנות מאורר שיתחבר ליציאה של החשמל או של ה usb שיש לnokia n73 למישהוא יש רעיון איך לחבר את זה ? הנה תמונה של הכבל : [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
היי יש לי מארז ANTEC P-180 ואני רוצה להוסיף לו את כל המאוררים. אני יודע שהאחורי הוא להוציא, שני הקידמיים להכניס , אבל מה לגביי העליון מכניס או מוציא? יש לי גם ספק ENERMAX שיש בו מאורר 120 שמוציא במארז הוא יושב למטה לאיזה כיוון הוא צריך להוציא לריצפה או לכיוון מעלה על החוצץ? איך עדיף לסדר את המארז ההרדיסקים למטה יחד אם הספק ואז למעלה יהיה יותר פתוח להכניס אוויר?
-
- 8 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום אני השבוע קונה מחשב ואני רציתי לשאול איזה מאוררים ומודים כדי לקנות שיהיו יפים ומכל מיני צבעים ואני קונה מארז tower המחשב הוא מ logicpc הבקש את עזרתכם תודה
-
- 6 תגובות
- 940 צפיות
-
-
איך אני מחבר קתודות ומאוררים למארז??? אני די נוב
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שנים שאני מחפש , שנים!!! אם תוכלו לעדכן אותי איפה יש את הדבר המדהים הזה, מחירים מבצעים, המלצות וכו... תודה, אבי
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
האם מפרספקס רגיל? או חומר מיוחד כלשהו? כי נראה לי שפרספקס גם רגיש לחום וגם די שביר ולא יכול להחזיק את החומרה...
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
http://www.thermaltake.com/accessories/a2167ycable/a2167ycable.htm אני מעוניין לקנות כבל כזה. זיגזג אמרו שלא יהיה להם בזמן הקרוב. יש לכם מושג בחנות שכן מוכרת את זה?? עדיף בארץ אבל אם לא אז גם בארה"ב.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף עוד 4-5 מאווררים למארז (עדיין לא יודע כמה מאווררים), אבל הבעיה היא שנגמרו לי המקומות בשביל המאווררים בספק כוח. אני יודע שאפשר לעשות רישרוש של חיבורי המאווררים (לחבר אותם ביחד) אבל אני מעדיף לא לעשות את זה. אני חיפשתי מפצל מולקס (אם כך קוראים לו) בחנויות ברשת ולא מצאתי, אז בבקשה תביאו לי לינק כדי שאני אוכל לקנות.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-