עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by roy_BB,

יש לי מארז עם מחשב דיי ישן ועד המחשב החדש אני רוצה לעשות עליו ניסויים לראות איך ילך פעם ראשונה... איך זה בתור התחלה לעשות רק בצד ריבוע שיהיה שקוף..זה דיי קל נכון? אז יש לי דיסק שאני קצת מפחד להשתמש בו אז אני רוצה להתחיל עם מספרי פח...איך אני עושה חור באמצע המארז שאני יוכל להתחיל לחתוך ממנו... אני יכול להתחיל לחתוך מהצד אבל הרעיון שיהיה ריבוע באמצע תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 896 צפיות
  2. Started by mironbre,

שלום חברים, היום קיבלתי טלפון ממכר שלי,שאמר כי ברשותו המארז הנ"ל,וביקש רעיון מטורף למוד. אני אשמח לשמוע ממכם מה אתם מציעים... תעלו את כל ההצעות שבראש שלכם,יש לבחור תקציב של עד 4000 ש"ח שהוא מוכן להשקיע במארז... הוא רוצה קירור מים,שיקרר לו לפחות מעבד+כרטיס מסך... ייתכן בהמשך קירור של שני HDD... כל רעיון עיצובי/מוד שיש לכם... הצעתי לו רעיון שביצעתי פה בפורום (לבחור שכתב לכם על פרוייקט THOR),והוא אמר שלא מקורי מספיק...

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  3. Started by Lirux,

היום הרכבתי את המעגל של הלדים המהבהבים... הלדים הורכבו בחלק התחתון איפה שהלבן שנראה כמו פה. יש גם מתג לשליטה על המצבים של המעגל (דולק קבוע, כבוי, לפי מוזיקה) והנה התוצאה: http://rapidshare.com/files/36742497/12-06-07_2026.mp4

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום,סוף סוף אני מתחיל את הפרויקט שעליו אני מדבר כבר יותר מחצי שנה . הפרויקט הוא בניית מארז שיווקי עם כל מיני פטנטים שמקלים את ההתקנה והשימוש במארז שאני אומר מארז שיווקי אני מתכוון שאני בונה את המארז הזה אני חושב על שוק המחשבים ועל כל המשתמשים ז"א הוא לא מתאים רק לספק אחד ולסוג לוח אחד הוא מתאים לכמה שיותר , שאם המארז יהיה מוצלח אולי אני ימכור את הרעיון לאיזה חברה אבל בנתיים בגדר תחביב. בגלל היותו מארז שיווקי בפוטנציאל אני מגביל את התקציב ל 800. לפרויקט קוראים submarine (=צוללת) כי הוא יהיה מכיל קירור מים. אבא שלי מסגר כך שיש לי גישה למתכת וכל הכלים שאני צריך רק חבל שאבא שלי עובד רק עם ברזל ולא עם אלומיניום,היה יכול לחסוך לי הרבה כאב ראש. בגלל שאבא שלי עובד עם ברזל וה…

• 16 תגובות
    • 4.8k צפיות
  5. Started by ClubCaliber,

אני זוכר שהייתה פעם כתבה על עטים זוהרים באולטרה סגול שאפשר לכתוב איתם על הPCB'S חיפשתי בחיפוש אך לא מצאתי. אם מישהו יוכל לעזור לי איפה ניתן להשיג צבעים כאלו אני יודה לו מאוד

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by mironbre,

שלום לכולם, לאחר ההצלחה שהייתה לי עם חריטת High Couple (עם כמה פ**** פה ושם),אמרתי לעצמי שהגיע הזמן גם לעשות משהו מקורי לעצמי... המחשבה הייתה שאני אעשה פד מפרספקס 5 מ"מ , עם תאורה של לדים UB,וחריטה אוריגינלית של tribal או משהו דומה. הציור הראשון שאמרתי שאני רוצה לחרוט הוא זה : ,מה גם שהלדים שחיברתי מתאימים בול לחריטה. אבל אז ראיתי את זה : ואת זה: שאלה לי אליכם - מה אתם ממליצים לי לחרוט? בינתיים,הלחמתי היום 8 לדים (ארבעה כחולים וארבעה לבנים) UB לכבל USB - [/url

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  7. יש לי מחשב עם יציאת IR שאפשר באמצעותה להעביר מידע בין מחשב למחשב.(אני לא מדבר על מקלט IR כמו שיש במדריכים שאפשר באמצעותו לשלוט על תוכנות במחשב). ויש לי מכונית קטנה על שלט רחוק שמבוסס על IR. רציתי לדעת אם יש אפשרות לדעת איזה סיגנל השלט של המכונית הזאת מפיק ולחקות את אותו סיגנל באמצעות תוכנה מתוך היציאת IR שיש לי על המחשב. וכך דרך המחשב לשלוט באותה המכונית. אני מדבר על IR בלבד. השאלה הזאת כמו שאתם רואים מיועדת לאנשים עם הבנה מעמיקה באלקטרוניקה.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  8. שלום, למנהלים באמת לא ידעתי איזה כותרת לשים כי זה שאלות לא קשורות זו לזו 1. אני רוצה לעשות בקדמת המארז שקעים usb וגם שקעי אוזניות ומיקרופון ולשקע אוזניות אני רוצה ווליום . השאלה שלי זה כמה ohm צריך להיות הנגד משתנה ואיפה אני יכול לקנות נגד משתנה גם גלילה הצידה כמו של ווליום של ווקמן ולא גלילה בצורה מעגלית.יש באריהב? 2.יש מאווררים למחשב שהם 12 v ויש 7v ואיך בונים פאן שיתאים לשני הסוגים?או שפשוט המאוורר שואב כמה וולטים שהוא צריך מהחיבור 4 pin? 3.אני רוצה לעשות שהלדים במאווררים יהיה ניתן לכבות אותם ולהדליק ע"י כפתור וראיתי שאין להם חוט שם אלא מין הלחמה כזאת,איך אני בכל זאת עושה כפתור כזה. 4.שמעתי מאנשים שנשרף להם לוחות אם בעת חיבור שגוי כנראה בגלל שלא פרקו חשמל סטטי האם יש …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום רב, נתקלתי בבעיה בפרויקט גמר באלקטרוניקה בו אני עושה שימוש בתקשורת בין 2 מיקרו בקרים מסוג PIC18f452. התקשורת הינה תקשורת RF ואני עושה שימוש במנגנון ה-USART. הבעיה שלי היא שהמידע המתקבל ברכיב הקולט לא זהה למידע המשודר מהרכיב שמשדר,כלומר כל פעם מקבלים מידע שהסיביות בו מוזזות.כמובן שה-boud rate וה-SPBRG זהה ברכיב המשדר והקולט.כמו כן ניסיתי לתת השהיות בין שידור אחד למשנהו, אך עדיין קיבלתי מידע שגוי במקלט.עלי להוסיף ש- BRGH=1. אשמח לכל עזרה בנושא כיון שאני ממש עובד עצות. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום רציתי לדעת אם הדגם הזה שיצרתי טוב מבחינת מיקום הרכיבים במארז עצמו. אם המארז לא יתחממם יתר על המידה, בהתחשב בזה שיש בו רק 2 מאווררים והם של הספק. 1 מכניס אוויר לספק. 2 מוציא אוויר מהספק. מקרא דגם: מרובע הירוק: ספק 400W המרובע התכלת: 80giga HDD WD המרובע הורוד : DVD המרובע האדום: Control Panel הפלטה הורודה שמתחברת אליה פלטה כחולה : לוח אם שאליו מאונך כרטיס מסך. המערכת מעבד + כרטיס מסך אולי גם ציפסט אם צריך יקוררו ע"י מערכת קירור מים חיצונית symphony אוקי ועכשיו ל תומונות: [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  11. כל חוטי ה-Molex אצלי קצרים אני רוצה לסדר ולהצמיד אותם לפח ולצדדים של המארז עם איזולירבנד אבל הם קצרים מידי איפה אפשר להשיג ארוכים יותר ?

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  12. שלום אני עושה פרויקט שבו אני משתמש בחיישן טמפ'(דגם LM35) והבעיה היא שהוא לא יציב והוא כול הזמן קופץ לי ומשום מה הוא לא מגיעה לחום של 37 כנדרש(אשר אני נוגע בו) אז אני מחפש רכיב יותר מדויק ושאני יוכל למדוד בו בצורה טובה את חום הגוף של בן אדם תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. ושוב שלום לכולם ! הפעם החלטתי לעבוד על המארז שלא מזמן קניתי...טאוור של סופר טאלנט... הכפתורים שלו היו כלכך מציקים , אז החלטתי לבנות מן קונסולה כזאתי שחוץ מכפתורי הפעלה וריסט , ייתווספו לשם כפתורי פאן באס לשליטה על המאווררים , מסך LCD קטן וזהו לבנתיים (: תחילת העבודה , חיתוך של גרילים מובנים במארז, בעזרת דרמל : משם , עקירת בתי הכפתורים של הפעלה וריסט , שיוף לקבלת סוג של משטח נורמלי שיהיה אפשר לעבוד עליו , חיתוך פרספקס שיתאים , על מנת לכסות את החורים שנוצרו בעת השיוף + דבק אפוקסי משפתי הפרספקס.. קצת סיליקון שחור, שיעזור לשמור על תצורה נורמלית... תחילת עבודה עם בונדו , בונדו מתייבש , שטיפה באמצעות מים והרבה סבון , על מנת להוריד חלקיקים מיותרים …

• 25 תגובות
    • 4.9k צפיות
  14. יש לי מחשב כף-יד מסוג Compaq iPaq H3760 (סידרה 3700).. מישהו יכול להגיד לי (לתת סכימה) של היציאות של המסך? אני רוצה לחבר אותו למחשב.. תודה רבה לכולם.. אם צריך עוד פרטים אני ייתן מה שצריך!

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  15. Started by sollito,

מישהו יודע איפה אני יכול לקנות רשת כזאת? או משהו בסגנון עדיפות לאיזור ירושלים

• 5 תגובות
    • 914 צפיות
  16. Started by bad boy,

מי שיודע איפה אפשר להשיג גומיית U שיגיד לי בקשה כי חרשתי את כל ראשון ולא מצאתי אם מישהו יודע ויגיד לי יהיה ממש סבבה תודה מראש

• 4 תגובות
    • 643 צפיות
  17. היי, איך אני יודע כמה מתח יוצא לי מהרגל של הנורית HD? זה יכול להחזיק לי LED UB?

• 1 תגובה
    • 725 צפיות
  18. Started by Y.k,

היי, יש לי מארז עם לדים מקדימה ורציתי לחבר את הלדים לרגליים על הלוח שמשמשות את הנורה של ה HD. איך אני יודע כמה מתח הרגליים נותנות לי ?

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  19. Started by sollito,

יש לי את הבליטות האלה על המגש - מסומנות בתמונה השאלה היא אם אני יכול לחתוך אותם? בין הבליטות הנ"ל לדלת אין ממש רווח ועכשיו עשיתי חלון גם בצד שמאל של המארז יש לי פרספקס 2 מ"מ ואני לא יכול לחבר את הדלת בלי לחתוך אותם יש איזה חלק בלוח אם שאמור להכנס לשם איזה רכיב אחורי או משהו בסגנון או שאין בעיה? אני מדבר על הDS-3 של ג'יגהבייט תודה לעוזרים, סליחה על השאלה המפגרת.. תמונה:

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  20. חוץ ממיקום ההתקנה עצמו כמובן... תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7583

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by ItayBm,

שלום =] חבר שלי רצה להחליף לוח אם,ובגלל שהשתמש במברג גדול מידי,הברגים בלוח האם התעקמו,ואי אפשר להבריג אותפ החוצה אז הוא חשב שהוא יהיה חכם גדול אם הוא ישבור את הפינים הצהובים מאחורה קיצר,הוא רוצה להחליף את הלוח,איך הוא עושה את זה עכשיו? תודה

• 9 תגובות
    • 966 צפיות
  23. לאחרונה פינקתי את עצמי ב-GIGABYTE 3D AURORA 570 מיד שניה ;D המארז בכלליות נמצא במצב טוב. יש כמה שריטות על הדלתות משני הצדדים ומכה קטנה בדלת השמאלית (שמאחורי לוח האם), הפנל הקדמי כנראה קיבל מכה , והוא היה מוחזק למארז בדבק חם וברגים חוץ מהקליפסים שבאים מהמפעל (לא בעיה כלכך רצינית, רק שהתיקון ע"י הבעלים הקודם בוצע ברשלנות וללא כל חוש אסטטי), ודרך אגב כבר פירקתי וטיפלתי בבעיה עם התאמה לדלתות ורווחים אפסיים (שלא כמו הרווחים שהיו - כאילו הפרונט מרחף חצי ס"מ מהמארז). שניים משלושת המאווררים הוחלפו ע"י הבעלים הקודם (גם ככה נראה לי שאני אחליף את כולם בזמן הקרוב), רק שלאחד מהם (כנראה של THERMALTAKE) משום מה נעשה מוד מוזר, תקנו אותי אם אני טועה: אם ישנם שלושה חוטי חשמ…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by IG,

אני חושב לעשות פרוייקט מסויים שדורש קבלים ומגברים (ג'וקים) מסויימים. באתר של אריהב לא מצאתי את הרכיבים האלה (בכלל לא מצאתי את הקטלוג של הקבלים ושאר רכיבים אלקטרוניים ). אני צריך קישור לאיזה חנות זולה עם רכיבים איכותיים שאפשר להזמין ממנה את החלקים תודה

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. Started by AvieL93,

קניתי שלוש לדים המוכר שאל אותי אם 12V,אמרתי לו כן יש חוט אדום אחד שזה פלוס ושחור מינוס אני לא יודע לאן לחבר אותם בידיוק. תמונה של הלדים http://img239.imageshack.us/img239/4434/spa1635be3.jpg תמונה של המארז פתוח http://img156.imageshack.us/img156/5821/vvvhu7.jpg

• 4 תגובות
    • 832 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.