עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי בקר של ונטק נקסוס ששולט על 4 מאוררים לפני מיספר ימים נישרף שם משהו ועכשיו פועלים רק 3 מאוררים {ערוץ אחד פגום} יש לי עוד 3 מאוררים במארז ואני מחפש בקר שישלוט על כולם כלומר על 7 מאוררים חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי בקר כזה יש אולי מדריך איך ליבנות אחד כזה ? :jump: :jump: יותר טוב אולי אתם מכירים מקום שמוכר בר שישלוט על 7 מאוררים

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by aviran_n,

אני לא יודע אם לכאן זה מתאים, אבל זה למטרות מודינג אז רשמתי כאן. אני צריך להוציא מהמחשב בקרה של 5V ע"י תוכנה. חשבתי להוציא מהLPT (יש לי גם תוכנה שעושה את זה) אבל היות ואני מרכיב LCD האופציה הזאת יורדת לצערי. על המחבר הסריאלי בפינים 1 7 5 יש לי מקלט IR. יש דרך להוציא בקרה מאחד הפינים שנשארו לי אחרי החיבור של הLCD והמקלט IR? יש דרך להוציא בקרה של 5V (שתישלט ע"י תוכנה) בדרך אחרת מהמחשב?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Mercury,

היה לי מאוורר על הצ'יפסט שנשרף ומת והחלפתי אותו באחד אחר שאני קניתי, אבל לצערי הרב הוא לא מחזיק על הלוח וממשיך ליפול אז עכשיו אני צריך לקנות משחה טרמית ולפי מה שהבנתי צריך לערבב בפנים פוקסי כדי שהמאוורר לא יפול, השאלה היא איך בדיוק עושים את זה ובמה בדיוק משתמשים? מה היחס בין המשחה לדבק? וכו'. מדריך קטן יכול לעזור כאן.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. היי חבר'ה, איך אני גורם ל LED ה- IR שקיבלתי בערכה לשדר מידע דיגיטאלי מהארדואינו? אשמח לתיאור/סכמה חשמלית. הצלחתי לקלוט מידע מהחיישן אינפרא ע"י כך ששידרתי לו מהשלט של הטלויזיה. תודה ליאור

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  5. Started by RED_ALERT,

בקשר למדריך באתר חוץ מהנגד של 100 אוהם של התאורה אמרו פה פעם שאפשר לשים עוד נגד לקונסטרט של הכתב זה נכון והאם זה נחוץ? עשיתי חיפוש ולא מצאתי תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום יש לי צג של מיקרוגל ישן האם אני יכול לחבר אותו למחשב ולראות מה הטמפרטורה של המעבד והוא 3 ריבועים כאלה חתיכה גדולה כזאת האם אפשר לעשות משהו בסגנון תודה מראש אליייייייייייייי :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Avisp,

שלום, אני צריך הכוונה בחיבור מסך לבקר שקניתי עבורו. הבקר הקודם נשרף וקניתי אחד חדש אבל אני חושש שהוא לא תואם לקודם. מצורפות תמונות של החיבור למסך 32 פינים ושל הבקר. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by ktbnus,

דבר ראשון- האתר הזה נתן לי מוטיבציה "לגנוב" לאח שלי את הדרמל ולהתחיל לעבוד על המוד שלי דבר שני- כשהתחלתי לחתוך את הפרספקט - הראש חתך אותו כמו סכין חמה בתוך חמאה - אבל מלא נסורת עפה בכול מקום ובמיוחד על הדרמל ופתחי האיוורור שלו.... מה אני יכול לעשות על מנת למנוע את זה.. או האם זה לכלוך לביר והדרמל בנוי לכאלה דברים?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by MoRtZkInG,

תגידו, מה ההגדרה של גלUV? יש לי מנורה סגולה שנקנתה בשז"ר בשביל להחליף מנורה של קוטל חרקים היא מתחברת לשקע נורה רגיל וכתוב על הקרטון שלה: חברה: ORLITE דגם: T10 230V 25W BLB UV 360NM (כלומר אורך גל 360 ננומטר) אבל היא לא "מדליקה" את הכבלי UV העגולים שלי בניגוד לנורת האולטרא שבחדר של אחי...

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. cעשיתי את המדריך שיש פה בפורום ומשכתי הכל לקידמת המחשב כך שאני יוכל לשחק עם זה מהמיטה ואפילו מסוף החדר... מסגרתי את כל החלק עם קרטון ועטפתי אותו באיזולירבנד יצא כזה בית לאינפרא, משהו נחמד... אפשר לעשות אם זה הכל להעביר שירים בוויןאמפ, לשלוט על העכבר LOL, להעביר את הסרט קדימה, לעשות FRIZE, mute.. אחלה דבר.. השתמשתי בשלט של creative, הקטן השחור בשביל ה- CD... אני אהבתי וממליץ לכם לנסות לעשות את זה. אני הלחמתי על לוח PCB (לוח הלחמה עם פסי מתכת), וזה היה ממש מתוסבך בנושא ההלחמה למה כל החורים היו קרובים, אבל לאט לאט וזה יצא בסדר... לפי דעתי תיקנו את החומרים ותעשו, מודינג חמוד+ (בערך 50 ש"ח, תלוי איפה תקנו.., אפילו פחות). עכשיו נעשה פאן באס עם אורות ופוטנציומטר... אם היה לי מצ…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. יש ברשותי בקר מאווררים שהיציאות שלו הם רק חיבור 3 פין, וכמובן שכל המאווררים במארז שלי באו עם חיבור מולקס 4 פין רגיל. אני מחפש מתאם כמו כאן בתמונה: אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מתאם כזה בחנות בארץ שגם עושה משלוחים. אם ניכשל למצוא בארץ נעבור לאיביי, אבל כל מה שראיתי שם נמכר במחירים מופקעים...

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by sub_man,

תראו בכל המדריכים שראיתי בנתיים ומהם הגדלוים שבפיסיטיפ ובHWZONE ראיתי שצריך להלחים את הפינים שמגיעים עם הצג לצג אבל אצלי הכל שונה, אני לא קיבלתי פינים(קניתי בחנות אלקטרוניקה רגילה בהרצליה) אני קיבלתי מין צמת תקשורת כזאת קטנה... עכשיו עוד משהו ששם הפינים היו אמורים להתחבר כשורה ארוכה ואצלי יש שתי שורות קטנות בצד ושתי הצדדים של הצמה מליחים להיכנס פנימה ככה שאין לי מושג איזה צד צריך להיכנס מה שעוד יותר מעצבן זה שאולי עכשיו כל ההלחמות וזה יהיה שונות... עכשיו צילמתי כמה תמונות של זה(מצטער האיכות ירודה מאוד) אז אם אתם לא מבינים משהו או שרוצים שאני יצלם עוד אז אני יצלם http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=folder&path=200401191852379872

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by avivlevy,

טוב בחלתתתי לעשות איזה משהו יפה למאזר אז כהה.... אני רוצא לעשות חור בדלת המארז ולשים זכוכית 1. מאיפה אני קונה זכוכית כמה היא צריך לעלות? יש עדיפות מסוימת ? עובי? והאם כשאני יעשה בה חור היא לא תערס? ומאיפה קונים את הגומיH? עכשיו אני רוצה לקנות 2 מאוררים אחד שיהיה בחלון שאני יעשה ושני מעל המארז מה אתם אומרים על המאווררים האלה? ו אחד Thermaltake Thunderblade 80mm LED fan - RED Thermaltake Thunderblade 80mm LED fan - GREEN 2. הם טובים ? לאן לחבר אותם ואני רוצה לשים לידים מה אתם אומרים על זה ? sunbeamtech Blue X2 ד"א האם יש מאוור שקוף כי אם אני שם לידים יהיה עירבוב של צבע עם האור של המאוורר אז.... אני רוצה משהו בערך כמו של "הפרויקט של מתן" http://hwzone.co.il/galler…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. כל הזמן נתקלתי במוצרים נחותים ואפילו בדיל שלא שווה את הכסף שלו. יש לכם המלצה לחנות ספציפית וטובה לנושא?

15. Started by matans90,

אני בונה פרויקט חדש ואני צריך עזרה במציאת החלקים והתכנון הפרויקט שלי לקוח מאתר מחו"ל ואני צריך עזרה במציאת החלקים הדרושים לו http://www.bit-tech.net/article/135

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by aladin_7,

אני מעוניין לבנות מפסק המחובר לPC באמצעות חיבור PARALLEL או SERIAL ומהצד השני שולט על מכשיר חשמלי (on/off) כאשר ההדלקה או כיבוי באמצעות תוכנה, ע"י מקשי קיצור (מתאים לwindows XP) (אם אפשר ליצור עבור 3 מכשירים והתוכנה תוכל לשלוט על כל מפסק בנפרד, זה יהיה יותר טוב) העזרה שאני צריך (בערך הכל): 1. שרטוט המעגל ורשימת רכיבים 2. תכנות התוכנה תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  17. 1.לפי מה שראיתי ביוטיוב כאשר רושמים servo.write(100) זה אמור לתת לי זווית של 100 מעלות ?!?! אבל אצלי בארדואינו כל תחום שהוא בין 91 ל 120 הוא סיבוב עם כיוון השעון(וככל שעולים במספר המהירות של הסרוו גדלה) וכאשר התחום הוא בין 88-60 הוא נגד כיוון השעון(וככל שיורדים במספר המהירות גדלה) האם יש לי בעיה בארדואינו ???? 2.מילא הדבר הזה-הסתדרתי עם זה.....אבל כאשר אני מחבר למשל 4 סרוואים הפעולות שנתתי לסרוו אחד מתבטלות והוא מתחיל לעשות מה שבא לו.... מישהו יודע מה הסיבה לזה? ומה אני יכול לעשות לגבי זה?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by RoNeR,

יש לי מערכת מהסוג הטוב והישן כמו שצריך שמחוברת למחשב.. שמחברים אליה לדים ליציאה של הרמקולים הם נדלקים לפי הקצב אבל הבעיה שהם לא עובדים קבוע כיאילו רק על ווליום מסויים הם עובדים יותר מהווליום הזה הם נישרפים עכשיו השאלה שלי איך אפשר לתת ללד מתח קבוע שידלק גם על ווליום נמוך ולא ישרף על גבוה אין לי ידע באלקטרוניקה.... אבל אני ימצא איזה חבר שיעשה לי את זה... מישו יודע איך אפשר לקבוע מתח קבוע?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by gals12,

שלום אני בונה מעגל אלקטרוני שיש בו ג'וק אחד וכל השאר נגדים וקבלים. לא שמתי לב, ועשיתי בטעות הלחמת תיקון אחת כשהג'וק מורכב לע המעגל (ז"א בתוך תושבת). מה הסיכוי ששרפתי את הג'וק והאם יש לי דרך לדעת אם הוא שרוף או לא, כי המעגל לא עובד מאז תודה רבה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by nehmia,

בעיקרון אני רק רוצה לקחת ממנו חשמל מה המתח שיוצא?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום, יש לי כרטיס Radeon9600P של GigaCube או GeXCube (קשה כשהחברה משנה את השם שלה כל שבועיים. עכשיו זה Club3D או שזה משהו אחר?) והוא בא עם 3 לדים באיזור המאוורר שמאירים לי את החדר בלילה ודי מפריעים לישון. רציתי לדעת אם מישהו יודע איך להפטר מהם. ניחא אם היו רק מאירים אבל הם מהבהבים בקצבים מוזרים... ועכשיו אחרי המאוורר האחרון שהוספתי בדלת אז גם המארז לא נסגר :-\ אז כל החדר מואר. (עשיתי את הסימונים על הדלת כשהיא הפוכה וכשחזרתי להרכיב אותה חזרה עם החור ראיתי שבמקום שזה יוצא מעל המעבד המאוור פוגע במתקן של הכונני חמש ורבע אינץ'. באסהעעע)

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. טוב סיימתי את הסליבינג בשעה טובה... היה קשה בעיקר בכבל של חשמל הספק(ללוח אם). עכשיו בקשל ללוגו על דלת המארז,יצאו כמה פשלות שאני יכול לתקן(הצבע בכמה מקומות יצה מגבול הלוגו) אבל זה שטויות אני חושב שאני יסדר את זה...זאת פעם ראשונה שאני צובע משהו במחשב תהנו... נ.ב צילמתי את הסליבינג כשהו לא מסודר..בכוונה כדי להראות לכם את כול החוטים מוסלבים [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by borg,

אני מחפש פאנל שחור "5.25 עם תצוגה גדולה של שעה ותאריך שכולל תאורה אחורית (רצוי כחולה) וכפתורים לכוונונים של התאריך והשעה, ומתחבר למחשב בחיבור מולקס (בלי דרייברים). חיפשתי בפנדה ובכמה חנויות, אבל לא מצאתי משהו מתאים. אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וחשמל, כך שאני לא יכול לבנות פאנל בעצמי. התקציב שלי הוא בסביבות 100 ש"ח.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Director,

אהלן, לאחר שדרוג המערכת שלי, אני רוצה להתחיל "לעצב" את המארז מחדש כדי שיראה טוב יותר וגם לקבל סירקולציית אוויר טובה יותר . כרגע במארז אני יכול לשים: מאורר 80~120 מ"מ קדמי. מאורר 80 מ"מ אחורי. מאורר 80~120 מ"מ בדלת המארז. נתחיל עם הקדימה של המארז: תיכנונים לקדימה: במפרץ מתחת לצורב לשים שלושה כאלו: 2pcs,12V ON/OFF MARKING ROUND ROCKER SWITCH TOGGLE RED LED,2138 | eBay ועוד מפסק ראשי אחד מצד ימין להם: eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices את רוב החלק האפור למטה להוציא ולשים במקומו רשת (יושב שם המאורר). החלק העליון: זה התכנון בגדול ( אין לי יותר מדיי אפשרויות כי הספק יושב למעלה. Imageshack …

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Blinker,

דבר אשון האם משו יודע איפה אפשר לקנות טרמינל לרמקול באיזור הצפון ואיפה אפשר לקנות לבד (בד כזה) בשביל לכסות איתו את העץ? תודה לכל העונים

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים