עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם, אז ככה, כל הרעיון התחיל שקראתי פה באחד המדריכים באתר על מישהו (אינני זוכר את שמו מצטער) שבנה מכונת ארקייד, מאד התלהבתי והחלטתי שאני גם רוצה כזה והתחלתי לקרוא הרבה מאמרים באינטרנט בנושא, אבל בגלל שאין לי מקום בבית למכונה כזו גדולה ובגלל שלא רציתי להתחיל לבנות מאפס ובגלל שהייתה לי בבית שידה ישנה החלטתי שאני הולך על JUKEBOX בתוך השידת עץ הישנה. אז אחרי ההקדמה נעבור לתכלס: את החומרים הזמנתי מ ultimarc.com ומ ozstick.com שני אתרים מאד מומלצים למי שגם רוצה לבנות וחשש להזמין, השירות שלהם מעולה במיוחד של ultimarc תוך שלושה ימים החבילה הייתה אצלי עם שליח עד הבית! גם ozstick בסדר גמור רק שלהם לקח טיפה יותר זמן - שבוע. ההזמנה: ultimarc 17 כפתורים שחורים 1 כפתור …

• 7 תגובות
    • 4.7k צפיות
  2. Started by dor-eli,

יש לי שאלה מאיפה אני יכול לקנות חוט מולקס כזה ומאיפה אפשר לקנות גם לדים ונגדים עם מישהו מכיר חנות מסביבות ראשון או חולון שיגיד לי בבקשה תודה.....

• 7 תגובות
    • 842 צפיות
  3. Started by RoNeR,

בשעה טובה כמעט סיימתי את הפרוייקט הקטן שלי... נישאר רק להדביק את הפלסטיק של הכונן dvd לבנות שלט למחשב... ולסדר טיפה את הכבלים בפנים ואולי להוסיף מאוררון קטן אז הינה כמה תמונות

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. איך קוראים לחומר הזה ואיך עובדים איתו? ראיתי סרטונים בYOUTUBE ועוד אתרים שעושים סוג של בניה על המארז הקיים, מתלשים את זה לכל מיני צורות וצובעים. זה לא נראה כמו גבס, רציתי לדעת מה זה החומר הזה ואיפה אפשר למצוא אותו בארץ? סרטון דוגמא : 4:35 מראים את החומר שאיתו הוא עושה... תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. יש לי מסך LCD 19 אינצ' ואני רוצה לחבר אותו ללמיר של הטלויזיה אבל אין לי את אותו חיבור של הממיר על המסך מה אפשר לעשות והאם זה בכלל אפשרי תודה !

• 7 תגובות
    • 881 צפיות
  6. Started by tamos2006,

הי, בעצם נתלשה לי השכבה העליונה מהPCB. כאילו נקרעה שכבה. תמונה: Uploaded with ImageShack.us מה עושים?

7. Started by ELiA,

איך חותכים את זה בלי דרמל ובלי ג'קסון? איך חורטים על זה בלי הכלים הנ"ל? תודה אליה.

• 7 תגובות
    • 728 צפיות
  8. Started by card,

שלום יש לי מולטימטר טוב, שנקנה אי שם בשנת 1994 בערך, והוא עדיין עובד מצוין. הוא היה אחד הטובים אז, ויש לו כל מה שצריך: יש לו רק חסרון אחד, והוא שהוא גדול פיזית. מנגד, כל פעם אני רואה באתרים הסיניים רבי-מודד כיס, בגודל ממש קומפקטי, ודק גם. דוגמא ראשונה: http://www.goodluckbuy.com/auto-range-digital-multimeter-.html מחיר: 11$ דוגמא שנייה: http://www.goodluckbuy.com/minipa-et1700-et-1700-pocket-digital-multimeter-auto-ranging-meter.html מחיר: 17$ והשאלה שלי: האם בגלל שהם יחסית זולים, הם לא יהיו טובים? האם למישהו יש נסיון עם משהו בסגנון(ובמחיר) הזה ויכול להגיד אם הם טובים או לא טובים? תודה רבה card

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  9. Started by Ymac,

אני מסתכל לאחרונה על האפשרות לעשות delid ל-6700K שלי - פגה עליו האחריות כבר והתוצאות שלו מתחת לקירור מים היו מאוד מאכזבות (70+ לעומת 50 עם ה-2500K) אבל מצד אחד, אני לא רוצה לעשות את זה ידנית - זה נראה כמו מתכון לאסון (למעבד או לעצמי בפציעה) מהצד השני - לקנות את המכשיר של derbauer ב200 שקלים בשביל פעם אחת בדיוק שאני אשתמש בו זה קצת מיותר. האם מישהו מכיר חנות בארץ שתציע שירות delid במחיר סמלי (על אחריות המשתמש כמובן)? אם לא, יש פה מישהו שקנה את הdelider של derbauer ורוצה לעזור לחבר פורום נחמד שמוכן גם לשלם תשלום סמלי על השימוש? פתוח כמובן לרעיונות נוספים

10. Started by urich,

40 אוהם 2w יכול להיות שזה עולה 50!!!! שקל באריהב לא קצת יקר?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by shaks,

אני רוצה להכין לעצמי שולחן לחדר ולמחשב תיכננתי בערך איך אני רוצה שזה יהיה ואני צריך שתעזרו לי הכנתי דגם ב3DMAX לאיך אני רוצה פחות או יותר שזה יראה: אני צריך את העזרה שלכם: א?איזה סוג שלל דבק הוא מספיק חזק וגם שקוף או לפחות שלא יראו אותו הרבה בכדי להדביק את הזכוכיות (כמו שאתם רואים המקום המיועד למחשב עשוי מזכוכית כדי שיראו את החלון של המארז ולכן גם צריך שהדבק יהיה חזק מאוד) ב.כצה ניראה לכם יעלו כל החומרים? ג. יש לכם הצעות לשיפור?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by MacGyver,

במקלדת שלי(מיקרוסופט פשוטה עם7 כפתורים למעלה(ראו תמונה...) נחנסים לתוך המקלדת 4 חוטים(אחרי שפירקתי אותה ראיתי....) אני רוצה לדעת מה זה הפוס ומה זה המינוס....(אני מהמר שהשחור זה המינוס...) http://planet.nana.co.il/tembel2003/mik.jpg איתן

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אהלן חבר'ה, זה שוב בעניין הפרוייקט שלי - המגבר. אני צריך עזרה במציאת קונקטורים למעגל מודפס (חיבור כבלים ללוח), הראשון זה לחיבור חשמל (35V ולפחות 7A לכל פין) בעל 3 פינים. הדרישה המיוחדת היא שאני אוכל להלחים משני הצדדים (הלוח הוא דו צדדי) וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש ב terminal block עם ברגים, כי הבית מונע ממני להלחים בצד העליון. חשבתי על החיבור שיש לכרטיסי מסך לחשמל 6 פינים ואני אשתמש בכל זוג פינים ביחד. הבעיה שאני לא מוצא אחד שחור. הקונקטור השני הוא כמו שיש בכרטיסי קול הישנים ואני מאמין שבכרטיסי מסך החדשים חיבור SPDIF IN עם שני פינים, דק כזה. תודה ויום טוב

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Iko89,

לפני כמה ימים ראיתי את הסירטון הבא ביוטיוב : לקחתי מולטימטר ומדדתי את השקע בקיר ואשכרה, קיבלתי 48V ! DC נקיים ! אני רוצה לדעת בכמה אמפר מדובר.. אז מדדתי אום כשחיברתי הוא הראה לי 81 אחרי 40 שניות קפץ ל180 ומשו והתחיל לעלות 60 שניות - 201 70 שניות - 205 120 שניות - 218 130 שניות - 220 180 שניות - 225 190 שניות - 225 מה הנוסחה כדי לקבל כמה אמפר אני מקבל לשעה ? (וולט חלקי אום = אמפר, אבל מה לעשות באום ?) אם אני יוריד את המתח ל5V בעזרת LM7805 זה ישאר אותו אמפר ? ד"א, כשמדדתי אדום לאדום, שחור שחור הוא הראה לי את המתח אבל לא את ההיתנגדות.. כשחיברתי את האדום לשחור והשחור לאדום הוא הראה לי את שניהם במינוס .. ד"א, מה זה הסימן של הבטריה הקטנה בצד ? (אני מדבר …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אז ככה יש לי תמאורר הזה: אתם רואים את המאורר, את החיבורים, זה עתיק, עכשיו השאלה שלי זה איך אני מחבר את זה למחשב שלי, לאן לחבר בדיוק את שני החיבורים תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 953 צפיות
  16. Started by PhP dUdE,

אז ככה,יום בהיר אחד שעסקתי בענייני חבר שלי מתקשר אלי: אני:נו מה עכשיו? הוא:פתחתי קלאן חדש ואני רוצה שתבנה לנו אתר אני:זה לא בחינם אתה יודע :-X הוא:נו מה אתה כזה בן זו*ה? אני:טוב תירגע יבגט הוא:טוב אז אתה בונה לי? אני:כן,רגע איך קוראים לו בכלל? הוא:G אני:what ever יאאלה נתראה בבית ספר. וככה הכול בתחיל. השרת קצת איטי אז אנא המתינו שהתמונות יעלו. http://photos.walla.co.il/hayper7sex מקווה שאתם מבינים מה כול אחד,עוד מעט חבר שלי מביא לי לאכסן על השרת קלאן שלהם

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Kalim3ro,

שלום לכולם, אני רוצה לתכנן כבל שיחובר מדיסק קשיח (ATA) לטלוויזיה, ואני יוכל לנגן ממנו את הסרטים, ובוא נגיד על ההרד דיסק תהיה תוכנה (לדוגמא: BS player) שתנגן את הסרטים שבתוך ההרד דיסק... האם זה אפשרי? ואם כן, למישהו יש סירטוט או שיכול לעזור? תודה לעונים... ??? ??? ???

• 6 תגובות
    • 837 צפיות
  18. Started by arkadur,

אז ככה קניתי ממסרים , כדי להפעיל את המשאבות של הקירור מים (12V > 220V ) אני לא יודע לאן לחבר כל רגל בממסר (איפה מעגל הבקרה, ואיפה המעגל הראשי? ) אשמח אם מישהו יסביר לי כיצד לחבר את העסק [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 805 צפיות
  19. Started by avishalev2,

שבב ccd( ממיר אנרגיה של פוטונים הכוונה אור לאנרגיית אלקטרונים ) יש לי שאלה האם השבב מורכ ב מהרכב כזה ? למעלה יש שכבת גופרית במרכז שכבת סיליקון(צורן) ולמטה שכבת קדמיום האם המבנה של התא הוא כזה? ברגע שאחד מכם עונה לי על זה הוא עשה לי את היום

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by DaTHE,

שלום, יש לי בבית ספק כוח ישן של EZcool, רציתי לפתוח אותו לראות איך הדברים עובדים בפנים.. אשמח אם תכוונו אותי (תרשים חשמלי די יעזור) ואם עליי להיזהר ממשהו.. תודה.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. אני מחפש משהו איכותי, עם כהמ שיותר אפשרויות מתח. שאפשר לחבר לו טיפים שונים כמובן. לא אכפת לי שיהיה מeBay. עד 300 ש"ח. על מה אתם ממליצים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, 1. יש לי ספק של לפטופ וחשבתי לחבר אותו במקום הספק שלי (בשביל השקט ובגלל מידותיו הקטנות) ןהשאלה שלי היא כזאת: האם ניתן בכלל לחבר (הרכיבים של לפטופ מקבלים אותם מתחים כמו במחשב הרגי, לא?), אם כן - איך אני מחבר גם ללוח אם וגם מולקסים לכוננים? 2. קיבלתי CD של לפטופ ואני רוצה להשתמש בו ככונן נוסף, השאלה שלי היא איך לחבר את הכונן? ראיתי פשוט שהחיבור מאחור יותר קטן וצר מהחיבור הסטנדרטי אצלי במחשב, ולא ראיתי גם חיבור מולקס לחשמל. מבקש את עזרתכם, אביעד

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by O.G.D 2k5,

אני רוצה לצבוע להבות אבל אני לא מוצא את ה"שבלונה" שהיתה כאן באתר לא מזמן אז מישהו יכול להביא אותה אני אודה או להביא שבלונה אחרת??? תודות מראש

• 6 תגובות
    • 838 צפיות
  24. החלטתי לבנות לעצמי קומפניון קיוב (הזו מפורטל), רציתי להראות לכם איך בניתי אותה. אני יודע שזה לא מארז אבל לא הצלחתי למצוא פורום יותר מתאים לפרסם בו את זה, כי בבנייה היו הרבה אתגרים מבחינת חומר ועיצוב, אם זה לא המקום המתאים לפרסם את זה, זו התנצלות מראש. דבר ראשון שעשיתי היה לבקש מנגר שיבנה לי שתי קוביות עץ, אחת בגודל 5*5*5 והשנייה 7*7*7. התחלתי לעבוד על קוביית השבע אבל עשיתי איתה כמה טעויות והחלטתי בסוף ללכת על קוביית החמש. זה התמונה שאיתה עבדתי קניתי לעצמי סול ורוד ולבן בשביל צבעי הבסיס ולאחר מכן חתכתי לעצמי שש פאות שיכסו את הקוביה בורוד. אחרי זה התחלתי לעבוד על השכבה השנייה, הלבנה, כדי שפני הקובייה יהיו עם כמה שפחות חתכים, חתכתי בצורת L-ים. ואז הדבקתי והמ…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by ElemenTal,

קיצר אחרי החפירות באשכול הקודם זה מה שיצא בסוף. http://vimeo.com/20640329 שאלה - יש אתר או משהו שמראה את כל סוגי הנגדים...? השגתי כמה אבל אני לא יודע תהתנגדות שלהם...

• 6 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.