עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by LIDOR_13,

שלום,יש לי שאלה על הלדים. אני קצת בור באלקטרוניקה אז אני שואל פה. אני מעוניין להזמין LED STRIP כזה: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110950959090 הבעיה היא שאני לא רוצה רק 5 M אלה משהו כמו 15\20M... השאלה היא: אני יכול לחבר בין כמה סרטים,ולהשתמש בשנאי אחד(של12V) ובקונטרולר אחד? וגם אם אני יכול לחתוך סרט באמצע?למשל אני מזמין 4 סרטים ועושה מהם 3 שלמים+אחד של 3 M(כאילו 5+5+5+3=18M ),לפי הצורך שלי? שוב סליחה על הבורות ,אני לא מבין כלום בנושא,ואם הנושא לא מתאים לפורום הזה אז בבקשה ליידע אותי. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by card,

שלום במגוון אתרים, אני רואה את הכבל הזה חוזר על עצמו, מתי צריך אותו? http://www.electrodragon.com/?product=usb-to-ttl-converter-module-cp2102 כלומר, אני מבין את הרעיון שהוא ממיר מ-USB ל-Serial TTL, אבל אני מחפש דוגמאות בהן הוא שימושי - דברים ספציפיים שאפשר לעשות איתו.. תודה רבה card

• 3 תגובות
    • 945 צפיות
  3. שלום הבעיה היא כזו: יש לכם שני מגעים, וידוע שיש שם מתח, אבל: - לא ידועה העוצמה, אם זה 30v/220v/5v וכו', וכן: - לא ידוע האם זה AC או DC. בהינתן מולטימטר, שיכול למדוד גם מתח AC וגם מתח DC, וביהנתן שאין לנו משקף גלים, איך נדע אם המתח הוא ישר או חילופין? המולטימטר שיש לי הוא המולטימטר הבא: הוא יכול למדוד גם מתח וגם זרם, גם AC וגם DC (גם במתח וגם בזרם) תודה card

• 16 תגובות
    • 6.5k צפיות
  4. Started by LinKinG,

היתה לי מדפסת HP PhotoSmart 7550 והיא התקלקלה והתיקון שלה עולה כמו חדשה אז זרקתי וקניתי חדשה ויותר טובה עכשיו לקחתי ממנה את כל הפאנל בקרה שזה כולל מסך LCD צבעוני בגודל 2 אינץ' בערך איך אני יכול לחבר אותו למחשב יש שימוש שנאי יכול לעשות בו? הוא מיע עם חיבור קטן נקבה של 8 פינים ועוד פס מידע כזה (המסך)

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  5. Started by Chura,

שלום אני מעוניין לרכוש את המארז הזה : http://www.ashafpc.co.il/site/index.asp?proID=998 אך מכיוון שאין בארץ אותו עם גרילר קדימי בצבע אחר.. חשבנו לצבוע אותו... הפירוק של הלמעלה פשוט ועם קליפסים, מישהו יודע לגבי הלמטה ? עכשיו, צביעה עם ספריי תתן תוצאה חלקה ? או שיהיו גבשושיות ויראו שזה צבע או משו ?

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by LazyBurger,

אוקיי, אז פירקתי את הספק, ניתקתי את המאוורר, עכשיו אני מחפש את הכבל של הדיסקט ואני לא מוצא כלום שדומה לתמונה. הכל עם 4 חורים ומרווחים גדולים חוץ מאחד שקצת דומה אבל הוא רחב פי 2 ויש בו 4 כבלים. והוא גם לבן מישהו יכול לעזור? נ.ב זה מחשב ישן מאוד (קניתי אתו לפני 6 שנים) עריכה: גם מצאתי כבל שחור-אדום-כלום-לבן, אני אוכל להשתמש בזה? הוא באותו הגודל כמו הראשון רק בלי סלוט שלישי וארוך יותר

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  7. Started by eizik26,

שלום אנשים מישהו יכול להסביר לי מה עשו כאן בעצם? http://bit-tech.net/article/56/ כלומר מה תפקידו של החוט הצהוב? בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 4.1k צפיות
  8. Started by rija,

אז בשעה טובה התחדשתי בארדואינו אונו... הגעתי אליו דרך האתר hwzone וכבר הספקתי לקרוא לא מעט בפורום זה ככה שהמעבר לפה דיי טבעי. אמנם זהו הארדואינו הראשון שלי אבל יש לי כבר ניסיון עם מיקרו בקרים, אם זה עם ה80x86 אשר עבדתי איתו בפרויקט ההנדסאי או ה pic מהלימודים יש לי גם ניסיון בתכנות ככה שעקומת הלמידה שלי אמורה להיות די גבוהה, מה שאומר שאני אצליח לעזור מהר יותר. בעקרון יש לי כבר פרויקט רציני שאני שואף אליו - בניית מערכת בית חכם עם כל מיניי פיצ'רים שאני אתאים עם הזמן כמו שליטה קולית ומערכת גילויי מיקום... זאת שאיפה דיי רצינית אבל אני מקווה להשתמש בזה לפרויקט גמר שלי בהנדסה בשנה הבאה אני מקווה שאני אצליח לעזור לתרום ולהירתם כמה שיותר, ולקבל עזרה בחזרה יום טוב. יבגני.

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by ROYAL125,

איך אני מחבר מאורר למארז עם שני חוטים גלויים(אדום ושחור) ולאן אני מחבר תודה :jump:

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Siege,

לאחרונה שמתי לב להרבה פרוייקטים חדשים שפורסמו באתר ותהיתי למה לא עושים יותר בארץ תחרויות מודינג.... לדעתי תחרות מודינג ותשולב עם עוד משהו יכולה גם לעלות את המודעות שלנו לגבי המודינג בארץ וגם לעלות את הרמה ע"י הצגה של הפרוייקטים שלנו למודרים מתחילים שיבינו כמה שזה פשוט וככה יהיו לנו יותר פרוייקטים גם חדשים וגם איכותיים

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by albert13,

אני מנתניה רציתי לדעת איפה אפשר לקנות לדים מתגים מולקסים וכל מיני דברים כאלה תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 899 צפיות
  12. Started by Amir_ca,

התחדשתי לי במכונת משחקים חדשה מה דעתכם על הסידור של הכבלים במארז =)

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  13. Started by Jenia24,

שלום אני רוצה לבצע מודינג קטן וברצוני לצבוע את המאווררים שבמארז (רק הרוטור) בצבע כתום. אשמח לקבל המלצה לאיזה צבע או ספריי לקנות ומחיר משוער. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום וברכים הבאים ליומן הפרוייקט שלי, שיתעד את התקדמות הגירסא השלישית שלי למערכת הקירור הנוזלי, שכבר עברה שתי גירסאות. אתחיל עם קצת רקע, הלופ הראשון היה לופ בסיסי מאוד, שכלל ווטר סינק אחד למעבד, מדגם XSPC Rasa, מאגר מיים 5.25" משולב משאבת של XSPC, ורדיאטור מדגם XSPC RS240, או בפשטות, הקיט של XSPC. הגירסא השנייה כללה החלפת צנרת ופיטינגס, לצנרת צבעונית ופיטינגס אפורים שחורים של Bitspower, עם מספר מתאמי 45 \ 90. אה והוספתי קינק קויל, בעיקר לאסטתיקה, שאגב לא הוסיף אותה. השיפור הכי גדול היה תוספת רדיאטור מדגם RX120, שהוא זהה בביצועים לרדיאטור הגדול יותר שכבר היה לי, ובכך כמעט הכפלתי את כוח הקירור, בזכות העובי שלו. בתכנון של הגירסא השניה היה גם קירור לכרטיס הגראפי, שמאז…

• 24 תגובות
    • 18.8k צפיות
  15. Started by CyberBot,

int analogPin = 3; int temp ; int trashmax = 30 ; int led = 13; void setup() { // put your setup code here, to run once: Serial.begin(9600); pinMode(led,OUTPUT); } void loop() { // put your main code here, to run repeatedly: temp= (5.0*analogRead(analogPin)*100.0)/1024; if (trashmax < temp) { Serial.println("too hot"); digitalWrite(led,HIGH); } else { digitalWrite(led,LOW); } Serial.println(temp); delay (1000); } אחרי שהפין 13 נדלק הוא מביא לי ערך לא נכון בסריאל הוא קופץ ל38 במקום שימשיך ל32 וכו' UNO R3 וכבתי את הקוד הזה בעצמי(כן אני יודע לא המצאתי את הגלגל)אחרי למידה של הפונקציות הבסיסיות בC זה הרבה יותר קל להבין את הארדואינו מקווה לה…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by the_king00,

הנה הוא: http://photos.walla.co.il/the_king00 מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  17. Started by Iko89,

חיברנו 12V DC למין שנאי וחיברנו לנורת קסנון .. תמונות מרהיבות.. גודל מלא של התמונה האחרונה: http://i35.tinypic.com/b5hdv9.jpg

18. היי, אני צריך את עזרתכם בנוגע לייצוב המתח ברכב ובחירת פיוז מתאים להפעלת קטודה (רגילה של מחשב) ברכב. אני רוצה לדעת כיצד אוכל לייצב את המתח כך שהשנאי של הקטודות לא יפגע מקפיצות המתח ברכב (תרשים של המעגל הנדרש לייצוב המתח יהיה מצויין). בנוסף איני יודע של כמה אמפר הפיוז שאני צריך לחבר לפני השנאי של הקטודות להגנה. הנה נתונים של שני סוגים של קטודות, המתח זהה כמובן (12V) אבל הזרם הנדרש קצת שונה, איזה פיוזים אצתרך עבור כל אחד מהסטים האלה? סוג ראשון: סוג שני: תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  19. יש לי מוד שמתעכב כבר הרבה זמן בגלל שאני לא מצליח למצוא מקור לקנייתי אלומניום. ראיתי כמה פרוייקטים יפים פה, של חברה שבנו עם פלטות אלומניום. וראיתי בקשות שעדיין לא נענו. מי שיודע איפה אפשר להזמין אלומניום 2מ"מ חתוך באיזור המרכז או ירושלים או ראשון לציון - הצילו !

• 2 תגובות
    • 781 צפיות
  20. Started by a-gold,

באזור חולון או ת"א? אני חייב את זה דחוף

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  21. Started by -R-E-L-,

בניתי את המעגל לפי LIRC.ORG והמעגל לא רוצה לעבוד. הפעלתי את WINLIRC ולחצתי על השלט אבל אין תגובה. בבקשה תעזרו לי.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  22. האם ספיקר הלפטופ הזה: https://www.aliexpress.com/item/32594581890.html יוכל להתאים לחיבור לקונטרולר בורד עם תושבת אודיו PH 2.0 ע"י קיצוץ וחיבור קורד הספיקר לקורד עם מחבר PH 2.0 ? בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 735 צפיות
  23. היי, אני רוצה לעשות את הדבר הבא: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ רק שבמקום שאני אחבר לספק, אני אחבר לבית סוללות רגיל, האם אני צריך לעשות שינוי כלשהו במעגל??? תודה מראש, יובל

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by thifi,

אהלן ח'ברס ! ;D לאחרונה עליתי על פרוייקט DIY מדליק בטירוף !! שחלקכם אולי מכירים. זה הוא בעצם פרוייקט ביתי המבוסס על פטנט ה-amblight של הטלויזיות של philips. בכל מקרה , השגתי די בקלות את כל רכיבי האלקטרוניקה הקשורים בפרוייקט אך לא מצאתי בשום מקום את גופי התאורה הדרושים . גופי התאורה הנ"ל הם בעצם אותם מנורות הפלורסנט שנמצאות בתאורה האחורית של רוב ה-LCD, נורות ה - CCFL. אני צריך שלוש סטים של שלוש נורותRGB מסוג זה (כלומר, 3 x נורה כחולה, ירוקה ואדומה). הדגם המדוייק הוא : ACE Dual CCFL 30 CM וכמובן שאני יזדקק גם ל-inverters. אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את הנורות האלה. בנוסף , אם יהיה ביקוש ( ואני השיג את נורות) הצרף את החוויה שלי בבניית הפרוייקט וכמובן תמונות. [מוציא לשון] תו…

• 20 תגובות
    • 3.7k צפיות
  25. Started by Kriz,

קצת תעוזה.. קצת פלייר.. התוצאות לפניכם :

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.