עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Amir c,

היום משום מה נזכרתי שיש לי פאלם דיי ישן מלפני 3 שנים M100 חמוד ניסיתי להפעיל אותו והוא קצת מת.. מחר אני אפתח אותו (יש לו את הרגים המשושים כך שלא היה ברשותי היום את המברג הנכון) נראה מה גורם לו לא לפעול (לא זה לא הסוללות) עכשיו השאלה זה האם כדאי לי להשתמש בו למחשב (בתוך מסך קטן) או לשלוח את הפאלם לתיקון? אחרי הכל זה מסך דיי גדול רק שהוא שחור לבן, מסך נגע כל שאפשר לעשות איתו הרבה דברים.. אז מה אתם ממליצים ? :s07:

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  2. אוקיי אני רוצה לחתוך את הצד של המארז רציתי לשאול איזה צורות אתם מציעים... אני צריך גם מקום טוב לקנות לדים וספוטים פאן קונטרול וכאלה... בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  3. Started by dr computer,

אני רוצה לבנות פאן-באס ל5 מאווררים וראיתי באתר כל מיני מדריכים ואני לא יודע מה הכי טוב לבנות מישהו יודע מה הכי טוב לבנייה???

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  4. מישהו יכול לעזור לי לעשות שליטה על ווליום על ידי פוטנציומטר חיצוני. אני צריך אחד כזה כי יש לי שני מגברים (אחד לסאב ואחד לרמקולים) וכל פעם שאני רוצה להנמיך או להגביר אני צריך לעשות את זה דרך המיקסר של ווינדואוס.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by poltergeits,

אני צריך לבנות מעגל שחלק מהרכיבים בו הם 4 טרנזיסטורים כאשר 2 PNP וה2 האחרים NPN אם לא הסברתי את עצמי נכון אז לפי התרשים שלהם בזוג הראשון אחת הרגליים מכוון עם חץ פנימה והזוג השני באחת הרגליים עם חץ החוצה השאלה שלי היא איך בעצם אני יכול להבדיל מבין שניי הזוגות כי הם נראים בדיוק אותו הדבר רק המספר הסידורי עליהם שונים ולפי הסרטוט שאני מרכיב אני חייב לחבר את מקור המתח קודם כל לזוג אחד ורק אחר כד לזוג השני זה מאוד חשוב חברה אני יודע שיש בעיה בניסוח השאלה אבל אני מקווה שאתם מבינים תודה מראש על העזרה ( שאלה מנחה : האם אני יכול לזהות את רגל הבייס של הטרנזיסטור רק על ידי מבט ?)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אם יש איזה מדריך אשמח לקבל....

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by ben007,

היי אתמול צבעתי את המקלדת, יצא ממש יפה הנה המחשה: עכשיו השאלה שאלי אם יש חומר שיכול להוריד קצת את הרגשת הדביקות על השטח הצבוע מבלי לפגוע בצבע (השתמשתי בספריי רגיל) או שפשוט לתת לזה זמן תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by arkadur,

מודינג זה עולם שלם, לא רק במחשבים.. חלק מהמודינג שאני עושה, הוא על מחשבים החלטתי להציג בפניכם, מודינג קצת שונה ומעניין ה"פרוייקט" מבוצע על האופנוע של חבר שלי - דרבי סנדה (מבין אופנועי ה50 סמ"ק של בני ה16 למיניהם) התחלנו בזה, ששמנו זוג קטודות כחולות, מתחת לכנף האחורית של האופנוע אתם תראו בתמונות פשוט זוג קטודות, אך, עדיין לא סיימתי את העסק, אני שם נייר אלומיניום \ פרספקס בגימור מראה, כדי להעצים את האור, מכיוון שחלק לא קטן ממנו נבלע באחורי הכנף (רגע שחור- בולע אור) כדי להגן על הקטודות מפני נזקי מים\אבנים שעפים בדרך, עדיין לא החלטתי מה לעשות, א. להשחיל את הקטודות בתוך צינור פלסטי שקוף (כמו של קירור מים לדוג' ב. "לסגור" את הקטודות מלמטה בעזרת פלטת פרספקס, שתגן על הקט…

• 22 תגובות
    • 4.7k צפיות
  9. שלום לכולם (יש מצב שהייתי צריך לפתוח את זה בפורום אחר ואני מודע לכך, אשמח אם תעבירו אם אפשר) אני רוצה להתחיל פרויקטון של בניית רמקול נייד. בכוונתי שיהיה עם יכולת עבודה לאורך זמן ועם איכות שמע טובה ולכן אני רוצה שיכלול 2 רמקולים FULL RANGE וסאב אחד (משהו בסגנון ה SUPERTOOTH DISCO למי שמכיר, מורכבת מ 2.1). אז כן, אני יודע שאני יכול לקנות אחד מוכן ושזה יכול להיות אפילו עדיף אבל לא, לא בא לי.. הבעיה העיקרית שלי היא בחירת הרכיבים ומקום קנייתם. כמובן שהמקום הראשון שחשבתי עליו זה EBAY ולכן אלו האופציות : (אשמח להצעות למקום קנייה שיהיו עדיפות על EBAY אם יש) מגבר - את המגבר אני רוצה לקנות DIY עם מעגל מודפס שיכלול 2.1 ערוצים או 2 מגברים אחד מונו אחד סטריאו מה שפחות עדיף בגלל עניין…

• 34 תגובות
    • 5.4k צפיות
  10. שלום לכולם אני מתכנן מודינג מקיף למארז שרכשתי שלשום ;D אז ככה, השאלה הראשונה היא איזה מתח מוזרם ללדים של המארז, זה של הHD וזה של הPOWER. מפני שאני רוצה להחליף אותם בUB. ועוד שאלה, אני הולך לעשות כפתור מפרספקס בעזרת חיתוך גליל של פרספקס בקוטר 20MM לאורך של כ 40MM. רציתי לחבר את נורות הבקרה ישירות לתוך הכפתור מהפרספקס, אבל אין לי מושג איך אני הולך לעשות את זה, הרעיון היחיד שהיה לי הוא לקדוח בצד הפרספקס נגיד חור בקוטר 10MM ואז להכניס את הלד ולסגור אותו בעזרת חתיכת פרספקס, אבל זה נראה לי יהיה בעייתי. תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 728 צפיות
  11. מישהו יודע, לא איכפת לי איך הוא יתחבר לחשמל העיקר שיעשה את זה בלי אקסטרה תשלום... http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=VR1415.1 ואיך הוא בכללי וכל החלקים שבאים איתו?

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  12. אנשים קיבלתי שוק ביקשתי מחנות פרספקט בשביל לבנות לי את המארז עם הקרור גז הכול שקוף עם אורות וכו כוו והבן אדם רצה 500 שקל :kopfpatsch: מה זה כזה יקר??? ועם לא כמה אמור לעלות מטר מרובע של פרספקט או איך שזה לא הולך?... תודה..

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום.! עשיתי מעין פאנל לחור של סידי. עכשיו נוצר רווח ביון הפרספX לבין האנל עצמו. עכשיו אני צריך חומר כזה בצבע אדום/שקוף(העדפה לאדום) כמו פימו אבל שמתיבש אחרי כמה זמן-כמו דבק עכשיו איזה אפשרות יש לי לעשות בלי לקנות חומר מסוים.? נגיד דבק בצבע אדום או לעשות דבק בצבע אדום. תודה מראש.!

• 9 תגובות
    • 888 צפיות
  14. Started by tamos,

שמעו אני משתמש במדריך הזה לבניית לדים לפי מוזיקה http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ עכשיו איזה מספר טרנזיסטור(tpi31) ואיזה מספר נגדים לשים? כי אני יודע שיש הרבה מספרים לזה

• 7 תגובות
    • 990 צפיות
  15. Started by borg,

אני מחפש פאנל שחור "5.25 עם תצוגה גדולה של שעה ותאריך שכולל תאורה אחורית (רצוי כחולה) וכפתורים לכוונונים של התאריך והשעה, ומתחבר למחשב בחיבור מולקס (בלי דרייברים). חיפשתי בפנדה ובכמה חנויות, אבל לא מצאתי משהו מתאים. אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וחשמל, כך שאני לא יכול לבנות פאנל בעצמי. התקציב שלי הוא בסביבות 100 ש"ח.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום לכולם..! פרקטי אתמול מדפסת epson stylus cx3200 הוצאתי לה את המסך את המנורת אור של הסריקה ועוד כמה דברים האם אני יכול לעשות מהמסך תצוגת טמפ'..? ואם כן מאיפה אני מסיג תוכנה.? ואני צריך רעיונות בקשר למנורה..?? תודה מראש...! [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by OutRaGe,

שלום. אני בקרוב מזמין סליבינג ואיזי גריפ של ונטק וראיתי בחלק מהאתרים שאומרים "Connect the yellow cable to the left of the molex " אבל איך בעצם אני אמור לדעת מה צד שמאל ? :\ כאילו אם אני יהפוך אותו צד שמאל יהיה בדיוק הפוך אז קיצר השאלה שלי אם זה משנה לאיזה צד אני יחבר תצהוב ואיזה צד תאדום ? (את הסדר אני יודע, צהוב שחור שחור אדום) ואם זה משנה , שוב איך אני אמור לדעת מזה צד שמאל :s05: תודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by card,

שלום כשמפרקים מוצרים אלקטרוניים, למשל צעצועים, הרבה פעמים רואים בפנים לוח שמכיל עליו כל מיני רכיבים אלקטרוניים, ובינהם גם כמה ג'וקים חשמליים. ברוב המקרים הג'וקים החשמליים האלה הם בצורה מלבנית, שחורים, עם רגליים בצבע כסף, והרגליים מולחמות ללוח. כלומר הג'וק הוא ממש רכיב נפרד, שרגליו הולחמו אל הלוח, כמו שאר הרכיבים. אבל.. לפעמים, נתקלים במצב, שיש את הלוח, ואין עליו ג'וק חשמלי רגיל, כלומר צורה מלבנית, רגליים בצבע כסף, וכו', אלא, רואים כמו יציקה עגולה/אליפטית של חומר שחור וחזק, שאם מגרדים אותו(מספיק חזק, עם מברג למשל), אז רואים בפנים את הלוחית הקטנה, שמוצאים בתוך כל ג'וק חשמלי. (כשמפרקים ג'וק חשמלי. למי שניסה פעם) הלוחית הזו צמודה ללוח. השאלה שלי: איך נקרא הסוג השני הזה? תודה …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by OoPpSS,

אני רוצה לבנות משהו עוד לפני שהחופש נגמר, משהו נחמד (לא חובה שימושי), יש לי בשביל זה מנוע 12V קטן, נורה זמזם ואני יכול להשיג מה שצריך אם תציעו אבל משהו שלא יעלה הרבה כסף משהו קטן לכיף כזה, יש רעיונות?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Oranl,

היי, מעולם לא התעסקתי במודינג משום סוג ואני צריך קצת ייעוץ. אני מעוניין לצבוע את פנים המארז CM690 שלי לצבע שחור. משהו שיצא כמו בתמונה.. הבנתי שאפשר לעשות את זה במוסכי פחחות וצבע שם יש צביעה מקצועית? איפה אפשר לעשות את זה, האם מישהו עשה את זה וכמה זה אמור לעלות? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 875 צפיות
  21. Started by Runny,

אני מעוניין להכניס פרוייקט ארדוינו שבניתי לתוך קופסת פלסטיק קשיח. לשם כך אני צריך לחתוך מספר חורים לכניסת החשמל והרשת. בנסיון לחתוך את הפלסטיק : 1. החיתוך יוצא גלי. 2. אני מאד מתקשה להישאר בקוים שקבעתי (הפס הראשוני מחליק ויוצר שריטות מסביב). אשמח לעצות חיתוך או כל אלטרנטיבה אחרת. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by yarivot26,

הרבה זמן רציתי להתחיל את זה אבל בגלל סיבות שונות לא יצא לי. החלטתי שהפעם בין בגרות לבגרות אני אעבוד על זה טיפה. למי שלא יודע Konoha זה כבר נינג'ות באנימה Naruto. אני מתכנון: חלון בצד סידור הכבלים חריטה על החלון (הסמל של Konoha - http://www.dreamanimeclub.com.br/Loja/images/Imagem-007-site.jpg) אני מתכנן לעשות משהו עם קדמת המארז, עוד לא החלטתי. היום התחלתי לעבוד המארז, חתכתי חור ובערב אבא שלי צריך להביא לי את הפרספקט. זה המחשב שלי: (מישהו יודע למה הרמקול למטה? ???) זה הצד שחתכתי: אחרי חתיכה ושיוף קל (המשייף של הסקיל לא משהו): שאבא שלי יחזור אני אנסה לחרוט על הפרספקט נראה איך ייצא, למישהו יש טיפים?

• 27 תגובות
    • 4.2k צפיות
  23. אז ככה אני הולך לקנות מחשב בעתיד המאוד מאוד קרוב ואני מחליף מחשב קומפאק מלפני איזה שש שבע שנים ואז חשבתי לעצמי למה לא לקחת את המארז והספק של הקומפאק ולחסוף כמעט אלף שקל אז תכלס לשאלה כמה קשה או קל זה להרכיב מחשב יענו אני מדבר על הכל - להתחיל מאפס אינלי בזה הרבה ניסיון חוץ מהחלפת כוננים קשיחית מדי פעם ואני יודע שזה לא כל כך קשה אבל האם אתם חושבים שכדאי לי לקנות רק חלקים ולהרכיב מחשב על מארז ישן? עמית

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ziv22,

אהלן חברה יש לי שאלה , לפני יותר משלוש שנים קניתי כרטיס טלויזיה כרגע הוא לא עובד ולא שווה לתקן אותו , השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בשלט שלו דרך תוכנה אחרת על השלט יש את הכפתורים הרגילים וליום וכו' .

• 4 תגובות
    • 799 צפיות
  25. לרכז את כל המעגלים החביבים לתרד הזה לדוגמה: "איך ליצור לד מהבהב בעזרת קבל" "איך לעשות לדים רצים ללא שבב מתוכנת" וכו', דברים שמתחילים ישמחו לדעת ולמשעממים מתקדמים ישמחו לעשות...

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.