אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני בונה לבד את הכבלים שאני צריך , אך אני לא מצליח לשים יד על קונקטורי TRRS (שהוא למעשה חיבור PL 3.5 אך עם 4 מגעים , או 3 טבעות .. איך שתרצו לקרוא לזה), ניסיתי את מזלי בניוטריק - אך לא מצאתי מענה הולם. אשמח לקבל המלצות נוספות. העניין הוא שאני צריך כבל 3RCA לPL הזה, אך הכבל שמוכרים היום, שנפוץ עם מצלמות וידיאו ונגנים למיניהם - לא מתאים, הסכמה שלי שונה, וגם מדובר בכבלים לא באיכות הגבוהה ביותר. רוב תודות
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מארז טרנספורמר המפורסם על החלון הצדדי מצויים שני מאווררים קטנים - הוצאתי אותם ונשארו 2 חורים בגג המארז יש מאוור קטן שמוציא אוויר מהאחורה יש גדול שמכניס אוויר ומקדימה הוספרתי מאוורר גדול שמכניס אוויר. האם הקירור מספיק? האם זה טוב? על המעבד יש את TT Typhoon תודה.
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
יש לי את החיבור שמתחבר ללוח אם(3 PIN) ואני רוצה להפוך אותו לSPDIF כמו בתמונה כך שאוכל לחבר אותו למערכת למישהו יש מושג כיצד הם מחברים? [br]פורסם בתאריך: 29.07.2007 בשעה 00:43:39 הקפצה :s05:[attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 898 צפיות
-
-
כחלק מהפרוייקט שלי אני בונה מעגל ואני זקוק לשבב שנקרא INA102KP זהו Low Power Instrumentation Amplifier הנה ה Data Sheet שלו: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina102.pdf חיפשתי במס' מקומות ללא הועיל, איפה אפשר לחפש כזה דבר?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המארז שלי הוא בצבע שחור גדול יחסית ואני רוצה לעשות איתו משהו צבע יפה תנו עצות או יותר נכון תגידו מה לעשות כי אני לא יודע כלום
-
- 7 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום לכלום יש לי מכשיר ברכב שיש לו חיבור אוזניות אני רוצה לדעת אם אפשר לחבר לד שידלק בזמן שהמכשיר מוציא קול זה למכשיר GPS שיש לו חיבור אזניות 2.5 ופשוט שאני נוסע אם מוזיקה אני בקושי שומע שהוא מדבר אז חשבתי אם אפשר לשים לד כח שמתי שהוא ידבר הלד ידלק ואז אני ידע שצריך להסתכל עליו תודה ליאור
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות ספריי שאם אני ארסס אותו על הכנפיים של מאוורר, או כל דבר אחר הם יזהרו בתגובה עם תאורת UV. - איפה אפשר להשיג ספריי כזה? - האם לד או קטודה UV תגיב בצורה טובה עם הספריי אם המאוורר אינו שקוף[מאורר TT כתום] *עדיף תגובות של אנשים שהתנסו. תודה ולילה טוב
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חח לעשות איזה ספה או משו שמתחת מוברג מחשב... את האוויר החם יפלוט על הרגלים (ררררר איזה כייף בחרוף.. במקום להביא שמחה) ויוצאת זרוע שתחזיק את המסך ועוד אחת לעכבר ולמקלדת (והזרעות מתקפלות לצד כזה..) תדמינו איזה ענק זה להיות על ספה בסטאלבת לשקוע בספה ולשחק מקס פין 2 או משו כזה...
-
- 7 תגובות
- 877 צפיות
-
-
יש לי דרמל, ויש לי את הדיסקיות. הדרמל מבית Wolf. עכשיו יש לי בעיה, אין לי את הבורג שאמור להתברג על התושבת הארוכה מאלומניום. זה בורג קטן, מה אני יכול לעשות? אני לא יכול לחתוך אם אין לי את הבורג הקטן הזה. :-[
-
- 7 תגובות
- 890 צפיות
-
-
היסתכלי במעגל הזה ואני מעוניין ליבנות אותו: http://www.elecdesign.com/Files/29/2476/Figure_01.gif עכשיו יש לי מספר שאלות: 1. איך אני יכול לחבר את המעגל הזה למחשב על מנת שיראה לי את הטמפרטורה על פני ה-7segment? 2. ומה זה אומר ה-4MHz...אני צריך לחבר לו תדר של 4MHz ואם כן איך אני יכול לחבר לו את התדר הנידרש?
-
- 7 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום , יש לי משאבה מסוג Danger Den 12v-d4 , שצורכת 18 וואט בחיבור 12 וולט, ואני מעוניין לחבר לה פוטנצימטר על מנת לשלוט על העוצמה שלה. האם תוכלו להמליץ לי על אחד מוכן (רק לקנות) בזול עדיף בלי פאנל , סה"כ אני מתעצל לחפש בחנויות אלקטוריקה ולחבר לבד, אני מעדיף שזה יראה מקצועי ולא מאולתר כמו שאר העבודות שלי....חחח.. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 889 צפיות
-
-
יש לי שאלה קצת טיפשית, אבל נגיד יש לי מכשיר שצורך 12V ו-1A, ואני שם לו שנאי של 12V ו-2A, אז הכל עובד בסדר? כאילו הכוונה היא שכשרשום על שנאי 12V 2A, הכוונה שהשנאי יכול לספק עד 2A נכון? ומנגד אם אני אשים למכשיר שלי 12V 0.5A, האם השנאי יישרף? או אולי המכשיר? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
אני שונא את המסך שלי. אני לא שונא את המסך עצמו כמו שאני שונא את הזוועה שניורון החליטו לעשות למארז של מסך LCD טוב. אז חשבתי להחליף את כל המארז החיצוני (כל הפלסטיק) במארז של מסך אחר. האם זה אפשרי? במה יש להתחשב? ביקורות חובה!
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
חשבתי לחבר נגד לרמקולים כדי שלא יתחילו לעשן אבל אני לא יודע נגד של כמה אוהם להציב ויש לי זוג רמקולים של מערכת קולנוע ביתי (מטר וחצי בערך) זוג רמקולים של מערכת סטריו וזוג אחרון רמקולים קטנים של מחשב ואת הרמקולים הקטנים חיברתי לרסיבר והם עבדו יפה עד שבא איזה מישהוא הגביר ושרף אותם יש דרך לתקן את הנזק? ואם אני יציב נגד עם קיבולת גבוהה על הרמקולים הקטנים ואני יחבר אותם לשני הקטן והעלוב שלהם (הברירת המחדל כאילו יצאו מהאריזה) הם יעבדו טוב כאילו לא חיברתי שום נגד?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי צג טמפרטורה במחשב ישן.. אני רק לא מבין למה כתוב שם תמיד H1 או HI ולא הטמפ.. יש משהו שאני צריך לעשות כדי שזה יפעל? עכשיו יש אפשרות להוציא את הדבר הזה ולהעביר אותו למחשב אחר, ושזה יפעל?
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אם היה לי את המצלמה הדיגיטלית שלי הייתי מראה תמונות..אבל אין אז אני אנסה להסביר. אני רוצה לצבוע את המארז הישן שלי ואני פשוט לא יודע איך להוציא את הגג של המארז. יש שני ברגים עגולים עם חור באמצע שאני בטוח שיש ברוב המארזים ודווקא את שני אלה אני לא יודע איך להוציא. אז בבקשה אם אתם יודעים על מה אני מדבר , בבקשה תגידו לי איך להוציא, איזה מברגים או מפתחות אני צריך לקנות תודה , ניר
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום פתחתי את האשכול הזה מכוון שהאשכול שהתחיל לדבר על מעגל זה כרגע ניסגר :'( הייתי מעוניין לבנות מעגל ש כשה אני עושה קצר המעגל מנתק את החשמל (בלי השהיה ואז חוזר ליפעול) אני צריך שיהיה כפתור איפוס . שיפעיל שוב את המעגל . פרטים : 24-12V 20H ושיהיה קומפקטי ;D תודה מראש לעונים
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אין לי ממש בעיה עם ההלחמות הראשונות, הבעיה היא שזה לא מחזיק (חוט נחושת רגיל, יש כמה חוטים מלופפים ביחד) וזה נקרע 1. איך להלחים את זה? 2. יש כמה חוטים שנקרעו והבדיל נשאר על החיבור.. איך אני מוציא את זה? זה 70 שקל, לא רכיב של 2 שקל..
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז עם מחשב דיי ישן ועד המחשב החדש אני רוצה לעשות עליו ניסויים לראות איך ילך פעם ראשונה... איך זה בתור התחלה לעשות רק בצד ריבוע שיהיה שקוף..זה דיי קל נכון? אז יש לי דיסק שאני קצת מפחד להשתמש בו אז אני רוצה להתחיל עם מספרי פח...איך אני עושה חור באמצע המארז שאני יוכל להתחיל לחתוך ממנו... אני יכול להתחיל לחתוך מהצד אבל הרעיון שיהיה ריבוע באמצע תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 903 צפיות
-
-
מעוניינת ללמד ילדים בגן על מעגל חשמלי ולצורך כך להכין מספר דגמים. האם יש למישהו רעיון להכנה של דגם נחמד וזול, על מנת שאוכל להכין מה שיותר כאלו..? תודה
-
- 7 תגובות
- 9k צפיות
-
-
כל המדריכים מלמדים אותנו איך לעבוד עם החומרים ואיך להזהר מהם, אבל איך ניתן לדעת שהBLOWHOLE או הפנאל שבניתי לא יסכן את בריאותי כשהוא בחדרי ? האם ניתן להשתמש בו כך שאני אצור מבנה ואז בעזרת חומר אחר אני אאטום אותו כך ששהיית המבנה בחדר שלי לא תסכן את בריאותי ? g0vner_x3
-
- 7 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
היי, לא מצאתי מקום יותר טוב לפרסם את זה אבל זה מגניב מאוד אז חשבתי לפרסם את זה פה כדי שתעשירו את הידע. הפיאזו - Piezo הפיאזו הוא קריסטל מיוחד. האמת, אתם יכולים להכין אותו בעצמכם. מה הקריסטל הזה עושה? הוא הופך תגובות מכניות לגוף הפיזקלי של הקריסטל למתח וזרם. במילים יותר פשוטות, כל שינוי פיזיקלי שיתרחש בפיאזו יגרום לו לפלוט מתח. אמנם לא עשרות וולטים, והמתח הוא רק קפיצה קטנה ולא פליטה ממושכת, אבל יותר משחשבתם. לדוגמא, אם תכו בו בעוצמה בינונית, הוא יפלוט 1-6V ואפילו יותר לפחות מחצי שנייה בגלל המכה הזאת. זה יקרה גם אם תמתחו אותו או תלחצו עליו, אפילו שינויים קלים מאוד יכולים להוציא מתח. וההפך! אם תיתנו לו מתח הגוף הפיזקלי שלו ישתנה. אמנם לא ישתנה במידות גדולות, אבל ישת…
-
- 7 תגובות
- 6k צפיות
-
-
היי שלום התרוצצתי היום אולי בין 10 חנויות שמתיימרות לקרוא לעצמן "חנויות אלקטרוניקה" , לאף אחת מהן אין LED, שאמרתי להם מה שאני צריך הם פתחו עליי עיניים כאילו נפלתי מהחלל. יש כאן מישהו מבת-ים שיודע היכן ניתן להשיג חנות אלקטרוניקה כמו בנאדם שבין היתר מוכרת LED ונגדים ? TNX TO THE HELPERS .
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום קניתי באלקטרודראגון סט של משדר+מקלט 433MHz. http://www.electrodragon.com/?product=433m-rf-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter בנוסף, קניתי גם מאחד מהמוכרים באיביי, את אותו מוצר. http://www.ebay.com/itm/433Mhz-RF-transmitter-and-receiver-link-kit-for-Arduino-ARM-MC-U-remote-control-/180929057924 שניהם מופיעים בתמונה הבאה: כפי שניתן לראות הם זהים. אבל.. אם מתקרבים למשדרים, אז רואים את זה: במשדר הימני, על הרכיב הכסוף שלו(זה גביש בפנים?) כתוב R433. לעומת זאת, במשדר הימני, על הרכיב הכסוף, כתוב R433A. האם זה אומר שיש הבדל? האם אחד מהם יותר טוב מהשני? תודה card
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
האם הדרמל הזה: http://megabuyit.co.il/tools/electric-power-tools/dremel/dremel-125w-300ja.html נחשב לכדאי במחיר? אני אציין שרוב העבודות שלי יהיו לקידוח חורים לברגים במארז (באותו גודל של בורג למאוורר). כמו כן, איזה סוג של תוספות כדאי לי לרכוש? למיטב הבנתי הראשים שבאים עם הדרמל לרוב לא ממש עושים את העבודה.
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-