עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Blabber,

אז ככה, החלטתי לקנות דרמל כדי להחיות פרוייקט מודינג שנתקע. מפני שמעולם לא השתמשתי באחד ואני לא מכיר את הסוגים השונים של הכלי( חיקויים, סדרות וכו'), אז הגעתי לכאן כדי לברר אם מה שמצאתי מתאים לי. אז הנה הכלי: http://www.buyitcenter.co.il/ShowProduct.asp?product_id=10175 לי זה נשמע בסדר, דרמל מקורי עם ערכה מינימלית ומתאם גמיש(!!!). אם אפשר חוות דעת מקצועית לגבי הכלי הספציפי, או להיפך, הכוונה לאחד אחר,אודה מאוד!.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Justniv1,

שלום כולם, אני רוצה להתחיל להתעסק עם ארדואינו. איזה לוח לקנות? איזה ברדבורד/"מטריצה" לקנות? חוטים..? ואם גם אפשר הסבר לאיך פועל הברד בורד. האם הלוח הזה טוב? - http://www.ebay.com/itm/NEW-Arduino-compatible-ODM-UNO-R3-2012-Atmega328P-with-Free-USB2-0-Cable-/261027797601?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc6781a61#ht_1725wt_905 תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by xgamer,

ב 7447 אני צריך שכאשר אני יתן 1/0 זה יכבה אותו או ידליק אותו. זה אחד מהרגליים LT , RBI, BI/RBO ה BI/BRO עם גג. בקשר ל 555, אני צריך לעשות שכאשר אני נותן 1 לוגי הוא מוציא לי תדר מסויים קבוע מראש. אשמח אם תאמרו לי אם זהו השרטוט המתאים כמו כן איזה תדר שמיע אפשר לתת לרמקול קטן. 555 - http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html#2 תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום, הביאו לי 2 פנסים לאופניים ובכל אחד יש 9 לדים והוא מופעל על 3 סוללות דקות. אני רוצה להוציא מאחד מהם את כל הלדים כי אני בונה מוד כלשהו.. שווה להסתכן כי הפנס עולה רק 8 שקל ויש בו 9 לדים אולטרהברייט וזה שוווה!!! יש לי מלחם של סטודנטים אז איך להוציא בזהירות?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. בקשר להוצאת הכבל של הATX אז הבנתי שצריך להוציא אותו עם 2 סיכות בצדדים אבל כשאני מכניס סיכה אחת אין מקום לסיכה השניה אין איזה שיטה אחרת ? חוץ מגזירה והלחמה תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אוקייי אנשיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם לאחר קניית מארז חדש.. Compucase super Midi Tower CI 6A19 אני רוצה לעשות בו חלון בצד אבל כואב הלב עם הידיים השמאליות עד מאוד שלי, לכן חשבתי וחשבתי וחשבתי(אני כמו מעבד סלרון ב-100% תפוקה אני נתקע ) בסופו של דבר החלטתי להכין חלון צד מקרטון ראיתי אנשים שעשו את זה, זה יוצא ממש אבל ממש חמוד. יש לכם מדריך להפנות אותי אליו? וכמה טיפים קטנים שיכולים לעזור לי? בבקשה ותודה

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by CyberBot,

אני רוצה לחתוך בCase של פרוייקט שאני מכין שקעים של קומקום http://www.sinolec.co.uk/719-thickbox/0707.jpg מאיפה אני יכול להוריד תבנית של זה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by roilevi,

שלום לכולם , אני רוצה לדעת אם יש אפשרות להוציא מהמחשב (ולא משנה באיזה יציאה) ממתח של 5V (או פחות) ולשלוט עליו (on/off) ???? תודה רועי

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Moty_p,

חבר אמר לי ששקע חשמל מקרין 10 הרץ ואם אני מחבר עליו מפצל של 6 אז הוא מקרין 60 הרץ האם זה נכון? במידה וכן האם זה מסוכן לישון לדי זה כאשר זה נמצא בדיוק מעל הראש? וכמה כדי לשמור מזה מרחק כדי לא להפגע מקרינה כזאת או אחרת? תודה לעונים. עדכון, שלחתי בטעות בפורום הלא נכון, מצטער אבקש להעביר לאלקטרוניקה..

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by doker,

יש לי שנאי חשמל רגיל כזה יש לי שאלה בקשר למחבר של השנאי אני רוצה לדעת אם המוט באמצע הוא פלוס או מינוס ומה החיצוני תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. היום עברתי בהום סנטר ובאייס לקראת קנייה של דרמל מחברת DREMEL. שמתי לב שיש MultiPro שחור , ויש MultiPro לבן בשילוב עם כחול. יש הבדל??

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by ziv124,

ראיתי דבר שנקרא hack duino שזה בעצם הארדוינו שבונים לבד.. ראיתי על זה קצת באינטרנט ולא ראיתי שעושים מזה יותר מלהדליק ולכבות לד וכו'. יש אפשרות לתכנת עם זה דברים מסובכים? שיהיה ממש כמו ארדואינו רגיל.. לחבר חיישנים נניח?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by a-gold,

שלום יש לי שמארז כבל דק צבעוני כזה עכשיו מסביב לכבל יש לי מגנט עגול ................ מישהו יכול להסביר לי מזה לעזעזל ????????????????

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by julbo,

אהלן חבר'ה אני ביגי משתמש חדש ומודר מתחיל. חרשתי על הארכיון לאורכו ולרוחבו (בערך) ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אקיצר לוחות אלומיניום. איך זה בא ? איזה גדלים? עם מה הכי נוח לעבוד? ואיפה אני משיג בצפון הרחוק אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום לכולם, לצורך פרוייקט אני צריך ספק עם מתח גבוה, חשבתי לעצמי האם אפשר להשתמש בספק של מחשב ולחבר כמה מחיבורי ה12v בתור ולקבל 24\48 וולט ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by almogas,

ראיתי איזה מדריך להזעקה עם אינפרה אדום לחדר והיה שם תרכיב הזה(רכיב 555) ורציתי לדעת מה זה כאילו מה הוא עושה ושאני הולך לקנות אותו מה אני מבקש? כי בטח יש לו שם אחר.. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. המוכר אמר שזה ספריי שמיתבש מהר אז סבבה נתתי לו שעה וחצי להתיבש בחוץ (זה פאנל פלסטיק של המארז, פלסטיק חלקלק שכזה) בקיצור הרכבתי אותו חזרה במארז וכל פעם שאני טיפה נוגע בו אז נשארים סימני אצבעות, ופשוט הוא כבר לא מבריק כמו קודם כולו נראה מטונף מה אתם מציעים לעשות, לא רק שזה ממש מכוער זה גם לא נעים למגע..

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Or ei,

טוב אחרי שהתשחררתי מהצבא (לפני חצי שנה) וקניית מחשב חדש הגיע הזמן להמשיך את המודינג שעשיתי לפני 4-5 שנים http://hwzone.co.il/gallery/thumbnails-150.html אז עשיתי חלון במארז (chifetec ax01sld) וצביעה קטנה שאף פעם לא הושלמה עכשיו בשבועות האחרונים עשיתי : צביעה מחדש של כל המארז מבפנים כחול , מבחוץ צבע כחול ים מטאלי של טמבור החלפה של 2 מאוררי 120 רועשים (45DB) בscythe jyuni 4 (איזה כיף שקט) החלפה של הפרספקס הישן (שנשבר) והתקנה של 2 קתודות כחולות על הדלת בתמונות : המארז "הישן" המארז בלי הדלתות החיצוניות צבוע בכחול הדלתות בצבע יסוד והמארז עם הקתודות מותקנות על הדלת הקתודות גם מחוברות לrehbus ככה שאפשר לשלוט על העוצמה ולכבות בקלות מה שנשאר לי זה לתקן את הפ…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by aviram20,

רקניתי שתי גופי קירור שאחד מהם הולך לצ'יפסט העלין והשני מאורר קטן שהולך לתחתון שתייהם מוזהבים ואמורים לתת קצת צבע לווח עם הצי'פס הצפוני אין בעיה כי יש חורים בלוח בדרומי יש בעיה.... אין לי לאיפה לחבר אותו כי אין לי חורים בלוח ..... חשבתי לשים קצת דבק 3 שניות ולהדביק את הקירור כאילו לשים 3 שניות קצת מסביב ובאמצע קצת משחה תרמית וללחוץ עליו עד שיתפוס.. השאלה שלי, היא אם יש למישהו רעיון יותר טוב .. תודה לעוזרים הנה הקירור.. מדובר במאורר.. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Ash Binary,

קיבלתי ספק כוח של sunshine comma לא תקין החברה היא של ספקים ג'נריים אבל באחד הזה רואים שהוא בנוי בפנים באיכות גבוהה בהרבה מספקים ג'נריים. מבחינתי הספק הזה הוא לא ג'נרי הספק של 600 W היה אם פיוז F8A שרוף. אין בתוך הספק חלקים אחרים שרואים בהם נזק ויזואלי החלפתי ל F5A וחיברתי לחשמל פלאש בשקע ונופל המאמת L16A בארון חשמל. הפיוז בתוך הספק נשאר שלם חיברתי את הספק לחשמל שוב בטור אם מנורה של 100 ואט. המנורה פשוט עובדת קבוע (ללא רעידה של 50 HZ) בעוצמה מלאה כלומר הספק פשוט מקצר. (אם מחברים לחשמל ספק תקין בטור אם מנורה היא נדלקת בשניה הראשונה כשהקבל בכניסה נטען ואז לא נדלקת יותר כשהספק בעומסים נמוכים) איזה רכיב בספק יכול להיות דפוק ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. יש לי מאוורר של מעבד סוקט 478 עם שלושה חוטים: ירוק, צהוב ושחור, אני יודע שהשחור זה אדמה והצהוב זה ה12V (אלה שנותנים את החשמל), אבל מה הירוק עושה ? זה החיישן או מה ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. במגירה שוכבים לי 3 מכשירים כבר הרבה זמן אין לי מה לעשות איתם 1 זה גייםגר של נינטנדו מסך צבעוני 1 גיימבוי מסך ירוק מכוער ועוד 1 גיימבוי קולור עם מסך צבעוני חשבתי אולי אפשר לעשות איתם משהו... יש רעיונות?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום לכולם, יש לי מאוורר 12V ואני רוצה לחבר אותו למתח של 5V (יש לי יציאה במולקס רק לשחור ואדום). הזרם של המאוורר הינו 0.13A. עשיתי את החישוב לפי חוק אוהם: R = 5V:0.13A ומצאתי שערך הפוטנציומטר יהיה 38.46 אוהם. אז רציתי לדעת מה הכי קרוב לערך הזה שהוא יוכל לעבוד.. וגם אם אפשר אז אני צריך סרטוט לאיזו רגל בפוטנציומטר אני צריך לחבר לאיזה חוט.. תודה מראש, אוהד כהן.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by יפת,

אם לא מתאים לפורום הזה אנא העבירו לפורום המתאים. קניתי את המטען הזה ויש לי כמה שאלות: 1. איזה זרם (200,500 או 700) רצוי לסוללות GP 2700, לסוללות GP RECYCO(הירוקות) וסוללות ENELOOP 2000MAH(לא lite הרגילות: http://www.ebay.com/itm/270676349941?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) 2. איזה מוד ממולץ? (Discharge, refresh, charge או test) כדי להטעין בטריות שיחזיקו כמה שיותר זמן. 3. איך בודקים מה מצב הבטריה שהוכנסה למטען?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.