אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מודה שאין לי הרבה מושג במודינג אבל רציתי לשאול עד כמה מסובך לבניה עצמית המארז בקישור המצורף http://www.alienware.com/ALX_pages/area51_alx.aspx מכיוון שאין לי 5000 דולר מיותרים לדבר עצמו אני משוכנע שalienware קונים מארז ממוצר מדף כלשהו ומשנים אותו רק שאין לי מושג מה השלד שהם קונים וכיצד אני מלביש עליו את התוספות . תודה מראש לכל המומחים והמייעצים.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה פרוייקט של בית חכם ובין היתר אני רוצה שהפרוייקט יוכל גם להעביר ערוצים בממיר של יס או הוט או שניהם לא משנה לי כל כך.. אני לא מצליח למצוא מידע על השיטת שידור בין השלט לממיר ואיזה סוג של מידע אני אמור להעביר לממיר בשביל להעביר לערוצים מסויימים אז אם למישהו יש מקור או ידע בנושא אשמח לעזרה כי אני לא מצליח למצוא מידע על זה בשום מקום..
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם. אני לא רואה צורך להשקיע כ500 ש"ח במארז, וגם אין לי כרגע את הזמן לבצע מוד מקיף וארוך. אני בתהליכי הרכבת מחשב חדש, שנכון לעכשיו יתלבש על שילדת המארז הבאה, שחתכתי ממחשב קודם: http://hwzone.co.il/newspics/RnGKay/CIMG0124.jpg אני מנסה לחשוב כיצד אפשר לאטום את המארז בצורה היעילה ביותר והזולה ביותר. כרגע אני לוקח בחשבון - קרטון או פרספקס, אבל אשמח לשמוע רעיונות מקוריים אחרים. היתרון בקרטון - קל וזמין. החסרון - מכוער וחלש. היתרון בפרספקס - חזק ואלגנטי. החסרון - קצת פחות זמין, אך בעיקר ידרוש מודינג מקיף שאין לי זמן אליו.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מדובר בקונקטור דומה לשל טלפון, עם הבדל קטן שבמקום 4 יש 6 מגעים מאוכלסים (הבית של הקונקטור יודע לקבל עד 6). הקונקטור הזה גם נקרא "RJ12". אני צריך כמה כאלה למיני פרויקט שאני עושה.. התקשרתי לטלסיס, היבואנים של מולקס ולצערי אין להם במלאי. מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ חליפי באיכות גבוהה?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי דבר שנקרא hack duino שזה בעצם הארדוינו שבונים לבד.. ראיתי על זה קצת באינטרנט ולא ראיתי שעושים מזה יותר מלהדליק ולכבות לד וכו'. יש אפשרות לתכנת עם זה דברים מסובכים? שיהיה ממש כמו ארדואינו רגיל.. לחבר חיישנים נניח?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. לפי מה שהבנתי כדי לחשב איזה נגד אני צריך אז אני צריך לחשב כך: מתח חלקי זרם. זאת אומרת... אם יש לי לד של 3v הזרם הוא 0.02 ואני מספק לו 12v אז אני מחשב ככה: 9:0.02=450 זאת אומרת אני צריך נגד של 450. האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך של 1800!!! זאת אומרת שלפי התוכנה הנוסחא היא: מתח·מתח שאני נותן לו וכל זה חלקי זרם. מה הנכון מביניהם??? 2. בקשר להספק של הנגד הבנתי שזאת הנוסחה: מתח·זרם=הספק זאת אומרת שאם יש לי מתח 9v וזרם של 0.02 בנגד אז אני יוצא לי שההספק הינו0.18 האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך 0.045 ולפי מה שהם אומרים צריך להכפיל את זה בשתיים... 3. מה היא הדרך הטובה ביותר לצביעת מארז כך שיראה כאילו זה הצבע המקורי שלו? 4. היכן באזור תל אבי…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מי שמכיר את המארז הזה יודע שיש לו בחיבור הציר העליון של הדלת הקדמית מן בריח קפיצי שנותן אפשרות לפרק את הדלת בקלות, והוא נשבר (הבריח הקטן הזה) וכתוצאה מזה אי אפשר להרכיב את הדלת חזרה, למישהו יש רעיון איך לתקן את זה או אם אי אפשר לתקן אולי לקנות דלת חדשה ? איפה אפשר להשיג דלת כזו ? אולי מישהו פה עשה מודינג למארז כזה ולא משתמש עם הדלת ומוכן למכור לי ? המארז בצבע אפור. אם למישהו יש עוד רעיונות אני אשמח לשמוע !
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מי יודע ויכול להגיד לי מהם החלקים בתמונה ? מה תפקידם ואיך בודקים אם הם תקינים או לא? זה חשוב לי מאוד ודחוף לי מאוד אז תשובה מהירה תעזור מאוד החלק הימני הוא היותר חשוב תודה שחר
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, החלטתי לקנות דרמל כדי להחיות פרוייקט מודינג שנתקע. מפני שמעולם לא השתמשתי באחד ואני לא מכיר את הסוגים השונים של הכלי( חיקויים, סדרות וכו'), אז הגעתי לכאן כדי לברר אם מה שמצאתי מתאים לי. אז הנה הכלי: http://www.buyitcenter.co.il/ShowProduct.asp?product_id=10175 לי זה נשמע בסדר, דרמל מקורי עם ערכה מינימלית ומתאם גמיש(!!!). אם אפשר חוות דעת מקצועית לגבי הכלי הספציפי, או להיפך, הכוונה לאחד אחר,אודה מאוד!.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקייי אנשיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם לאחר קניית מארז חדש.. Compucase super Midi Tower CI 6A19 אני רוצה לעשות בו חלון בצד אבל כואב הלב עם הידיים השמאליות עד מאוד שלי, לכן חשבתי וחשבתי וחשבתי(אני כמו מעבד סלרון ב-100% תפוקה אני נתקע ) בסופו של דבר החלטתי להכין חלון צד מקרטון ראיתי אנשים שעשו את זה, זה יוצא ממש אבל ממש חמוד. יש לכם מדריך להפנות אותי אליו? וכמה טיפים קטנים שיכולים לעזור לי? בבקשה ותודה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי איזה מדריך להזעקה עם אינפרה אדום לחדר והיה שם תרכיב הזה(רכיב 555) ורציתי לדעת מה זה כאילו מה הוא עושה ושאני הולך לקנות אותו מה אני מבקש? כי בטח יש לו שם אחר.. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בעקבות שיפוץ בביתי החדר שלי נמצא רחוק מדלת הכניסה ונוצר מצב שאני לא שומע את האינטרקום, דבר שגרם לכמה אי נעימויות. עלה לי רעיון לעשות חיווי כלשהו בחדרי כשהאינטרקום מצלצל. אין לי אפשרות להעביר כבלים כך שחשבתי על איזה משדר אלחוטי כלשהו שיפעיל איתות כלשהו בחדר. האינטרקום עצמו פשוט מאוד ואני יודע איזה כבלים סוגרים מעגל בעת הזמזום כך שהדבר עצמו נראה לי אפשרי. אשמח לרעיונות לביצוע חיווי כזה.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה. השתגעתי ונמאס לי מהרעש של המחשב שלי. : :P4 3000GH לוח אם ALBATRON PX865PEC PRO. HD-WD80G ואיזה סתם כרטים מסך. (אני יודע שזה ענתיקה אבל אני לא צריך יותר בשביל מה שאני עושה איתו) ואני הולך על הקיצוניות. החלטתי לעיף לו את השני מאווררים 80 מ'מ לארגן ספק פסיבי וקרור למעבד פסיבי. אז השאלות מתחילות: זה בכלל אפשרי להרכיב למעבד הזה קרור פסיבי ומה המחיר של אחד כזה? או שזה לא ילך? וכמה בערך יצא לי ספק פסיבי של 400W?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם יש גוף שמארגן תחרויות של מודינג בארץ? איפה אפשר לקבל עוד רעיונות למודינג? אם מישהו יודע שישאיר הודעה. קראתי באיזה מקומון קול -הכפר אם אני לא טועה שיש בסוף יולי תחרות עיצוב מארזים בכפר-סבא , עוד מישהו שמע?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה מתחים אפשר לתת לארדואינו דרך הפלאג 2.1 ? והאם צריך לתת לו את זה גם שהוא מחובר למחשב או שמהמחשב הוא מקבל דרך הUSB ? בכל מקרה הוא יודע אם אני שם נגיד בחיבור 9V להוציא בחיבור של ה5.5 5.5 ? זאת אומרת הוא יודע להמיר מתח ?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בקרוב מאוד אני מתחיל מוד למחשב ולרמקולים שלי. בקשר למחשב, אני צריך לדיסקיות חיתוך איכותיות ולא הפשוטות שמגיעות עם הדרמל עצמו. אני יודע שיש דיסקיות חיתוך מיהלום, אבל הן יקרות מידי בשבילי, היות ואני קונה כמה יחידות. בקשר לרמקולים, אני בונה תיבה אחת ל2 וופרים 8'' מבית ROTTWEILER - (חברה לא מוכרת-מיוצר בארה''ב-אבל וופרים מעולים! באס עמוק מאוד ונקי לחלוטין!) בכל אופן, אני צריך דסקיות לעץ/MDF כמה שיותר איכותיות, ושלא יישברו לי כל 4 דקות כמו הדסקיות הפשוטות. אם זה לא קשור לפורום הזה, אבקש להעביר, עמכם הסליחה :]
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי היום מחשב ישן מאוד, תקין עם מארז ענק, אני מעוניין לבצע עליו ניסויים של מודינג, עדיפות למוד שיעלה כמה שפחות כסף [אם אפשר שלא יעלה בכלל] ויהיה משהו נחמד ומאתגר שלא מצריך יותר מדי כלי עבודה... [קצת בעייתי] תמונות של המחשב זה המארז משלל כיוונים אם תרצו צילום מבפנים אפשר
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך אני גורם ללד 'להבהב' (יותר כמו להבה, ריצוד שכזה ולא הבהוב 'רגיל')? אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, הסבר איך (או למה אי אפשר) יתקבל בברכה. המטרה היא לשים לד ירוק שירצד להנאתו מאחורי המסכת עץ של המסכה (The mask). תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי דרישה פשוטה למדי והיא לעשות חלון בדלת המארז בצורה מקצועית ונקיה, אין לי את הכלים והנסיון להתעסק בזה בעצמי. להיכן ניתן לפנות שיהיה במחיר שפוי וייעשה בצורה מקצועית ונקיה?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה היום עשיתי חלון במארז יצא פצצה מחר אני קונה מאוורר לדים למארז אז ככה חייב להשים את הגריל הזה את הרשת הזאת? או שאפשר סתם לחתוך עיגול ולחבר אליו את המאוורר עם ברגים עכשיו לשאלה המרכזית אני מת לעשות תאורה למחשב וראיתי שתאורת לדים חזקה מאוד ולא שווה להוציא 60 שקל על קתודה אם אפשר להוציא 10 שקל על חומרים ללדים הבעיה היא שהמדריכים שראיתי פה באתר לא ברורים(לי לפחות) או שהתמונות לא עובדות או לא מפורטים מספיק אז למישהוא יש איזה מדריך פשוט או שהוא יכול להסביר לי איך להאיר את המארז בעזרת לדים ? הודעה ראשונה שלי פה אז תודה לעוזרים...
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מאוורר של מעבד סוקט 478 עם שלושה חוטים: ירוק, צהוב ושחור, אני יודע שהשחור זה אדמה והצהוב זה ה12V (אלה שנותנים את החשמל), אבל מה הירוק עושה ? זה החיישן או מה ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש אתרי מודינג טובים אנגלית\עברית לא משנה... העיקר שיהיו בעלי תוכן טוב מקווה לקבל הרבה כתובות נ.ב אפשר אולי גם לתת לאשכול עוגן...
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט נתונים של מנוע צעד מסוג : teac p.no.14769070-90. מי שיוכל לתת לי קישור או לחילופין את המפרט פה אני אודה לו מאוד.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי בקר 8051 ו usb blaster של חברת altera. אני רוצה לצרוב קוד תוכנה לבקר 8051, אך המחשב לא יזהה את הבקר ללא מעגל בעל רכיבים מסויימים שישדכו ביניהם. שורה תחתונה, אני מחבר צד אחד של ה usb blaster אל המחשב בחיבור ה USB ובצד השני יש לי מחבר של 10 פינים, איך אני מחבר אותם לבקר 8051?משהו יודע? אני אשמח לעזרה.*
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-