אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אוקי, אז אחרי הרבה זמן שתכננתי הוצאתי לפועל את פרויקט המודינג ה-1 וחצי שלי. (יש מוד מקביל שאני עובד עליו שנתקע באמצע עד שאוכל להמשיך אותו בקיץ) התיכנון של המוד הזה הוא מארז מ-ס והוא יהיה בצורת מלבן שוכב- קצת בסגנון HTPC רק מגודל. המוד הנ"ל ישב לי על השולחן ויהיה המארז עד שהפרויקט השני יסויים ובסוף המחשב יעבור למוד המקביל שאני עובד עליו עם חבר טוב. החומר שאני אשתמש בו יהיה עץ מפני שיש לי ממנו כמעט בלי הגבלה. (אני מודע לכך שמארז מעץ לא יהיה אידיאלי מבחינת חום). הבסיסים של המארז(למטה ולמעלה) יהיה מעץ שכבות והפאות מסביב יהיו מעץ דיקט. אז יאלה, לעבודה... ;D תיכנונים- אחרי החיתוך, הדמיה כאילו זה מחובר.. תיכנונים להמשך- *שיוף קל של החתיכות. (העץ כרגע מכוער ומגעי…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
ב 7447 אני צריך שכאשר אני יתן 1/0 זה יכבה אותו או ידליק אותו. זה אחד מהרגליים LT , RBI, BI/RBO ה BI/BRO עם גג. בקשר ל 555, אני צריך לעשות שכאשר אני נותן 1 לוגי הוא מוציא לי תדר מסויים קבוע מראש. אשמח אם תאמרו לי אם זהו השרטוט המתאים כמו כן איזה תדר שמיע אפשר לתת לרמקול קטן. 555 - http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/LM555.html#2 תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם תקופה ארוכה שאני עוקב אחרי הנעשה בפורום גם קניתי אדריאנו השבוע פרקתי ממאורר ישן של מחשב חישן בשם TTC 103 שהוא בעצם מדחום בעזרת מידע שמצאתי באינטרנט שלבתי אותו עם מסך LCD שמציג את הטמפרטורה אני חייב לציין שכל העניין הזה מפתיע בפשטות שלו הקודים שהשתמשתי הם הקודים שבאים עם הקומפיילר ואני רק אחדתי ביניהם http://youtu.be/yrbIypAJe-0?hd=1 בשלב הבא אני חושב שאני אקנה שילד Ethernet ואולי אתחיל לנטר אחר הטמפרטורה של חדרים או אולי מוצרי חשמל תודה לכל חברי הפורום
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום!! יש לי מפסק עם שני מצבים בלבד.. ושלוש רגלים.. מה לחבר למי כדי שיהיה מצב חזק וחלש למאורר? תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני עומד לקנות ממישהו בפורום דיסקיות מאבן (9 ב-40 ש"ח). הוא אמר לי שהם טובות ושהם חותכות פח בקלות, אני מאמין לו, אבל רק ליתר ביטחון רציתי לדעת אם יש לכם טענות נגד הדיסקיות האלו? מישהו השתמש בהפ פעם?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי בקר 8051 ו usb blaster של חברת altera. אני רוצה לצרוב קוד תוכנה לבקר 8051, אך המחשב לא יזהה את הבקר ללא מעגל בעל רכיבים מסויימים שישדכו ביניהם. שורה תחתונה, אני מחבר צד אחד של ה usb blaster אל המחשב בחיבור ה USB ובצד השני יש לי מחבר של 10 פינים, איך אני מחבר אותם לבקר 8051?משהו יודע? אני אשמח לעזרה.*
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחבר את המסך הזה ליציאת LPT בלוח אם, WIN 7 ויש לי בעיה. בחלק מהזמן או שכל המסך מציג משבצות (בחצי מהמסך אפשר להבין שיש נתונים שם, כנראה צריך להוריד את הCONTRAST, בחצי השני אין נתונים בכלל) או שחצי מהמסך מציג משבצות ונתונים... האם מישהו הצליח להפעיל מסך בסגנון הזה בWIN 7, או שיכול להיות שיש לי בעיה? אני מנסה להפעיל את המסך עם LCD SMARTIE, אבל לא מצליח להסתדר ניסיתי גם עם Crystalfontz ואותו דבר קרה.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום עברתי בהום סנטר ובאייס לקראת קנייה של דרמל מחברת DREMEL. שמתי לב שיש MultiPro שחור , ויש MultiPro לבן בשילוב עם כחול. יש הבדל??
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היום קניתי דרמל מ ACE הדגם הוא מולטי פרו +15 אביזרים הוא עלה לי בערך 400 שקל קצת פחות עכשיו יש לי שאלה מה זה ציר גמיש ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי פאלם פילוט M505 ישן ותקין. אני רוצה להציג בו את מה שיש על המסך מחשב ולעשות את זה עם כניסה קואקסילית, או RCA פשוט. מישהו יודע איך? בתודה מראש . . .
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני רוצה לדעת אם יש אפשרות להוציא מהמחשב (ולא משנה באיזה יציאה) ממתח של 5V (או פחות) ולשלוט עליו (on/off) ???? תודה רועי
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה נכון יש את הפלג ביונאפ שמדליק לך את הנורות במיקלדת לפי הקצב של השיר? אז היה לי פעם מדריך איך לעשות אורגן נורות של איזה 8 מנורות שמתחבר למחשב של מנורות לד למי שיש אבל מדריך קל לא מסובך מלא דברים ושיהיה תמונות תודה לעוזרים =]
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום שלום, יש לי כרגע מארז ATX ל-P3, אני מעוניין לצמק אותו, שיהיה כמה שיותר קטן, ללא חלונות/תאורה וכו' והקירור לא ממש חשוב, מאחר והמחשב הולך לשבת ה-בחווה של 012, יש למישהו מדריך מפורט איך אני מסדר מחדש את המארז, או אפילו בניית מארז חדש? הלוח אם יחסית קטן (למחשב בן 5 שנים) כשאני אמצע מטר אני אתן את המידות שלו.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מאוורר 12V שמרעיש.. איך אני מוריד תמתח שלו ל7V? אל תגידו לי פאן באס או דברים כאלה.. אשמח לדעת עם יש חנות שמוכרת כאלה דברים תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם. אני לא רואה צורך להשקיע כ500 ש"ח במארז, וגם אין לי כרגע את הזמן לבצע מוד מקיף וארוך. אני בתהליכי הרכבת מחשב חדש, שנכון לעכשיו יתלבש על שילדת המארז הבאה, שחתכתי ממחשב קודם: http://hwzone.co.il/newspics/RnGKay/CIMG0124.jpg אני מנסה לחשוב כיצד אפשר לאטום את המארז בצורה היעילה ביותר והזולה ביותר. כרגע אני לוקח בחשבון - קרטון או פרספקס, אבל אשמח לשמוע רעיונות מקוריים אחרים. היתרון בקרטון - קל וזמין. החסרון - מכוער וחלש. היתרון בפרספקס - חזק ואלגנטי. החסרון - קצת פחות זמין, אך בעיקר ידרוש מודינג מקיף שאין לי זמן אליו.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בשיטוטים בפורומים על מודינג מצאתי את התמונה הבאה: האם זה לא מוד הספיידי של אחד מחברי הפורום בין המחשבים על השולחן?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום לכולם:) הפעם האחרונה שהתעסקתי באלקטרוניקה היה לפני עשור... כרגע אני עובד על פרויקט - מטבח לילדים. ואני זקוק לעזרה הרכב הפרוייקט הוא 6 מעגלים פשוטים כשהרכב כל מעגל: 2 לד לבן עם מתג "קליק" (כמו של מקרר) 2 לד לבן עם פוטציומטר חד סיבובי - 2 יח' 5 לד כחול עם פוטנציומטר רב סיבובי - 2 יח' 6 לד אדום עם פוטנציומטר רב סיבובי מנוע עם פוטנציוצטר הזזה ( המנוע קיים עובד על AA) שיתחבר למעגל ע"י שקע/תקע טיימר דיגיטלי למטבח שהייתי רוצה להוסיף אותו למעגל. עובד על AA שכל המעגלים יתחברו למקור מתח אחד - סוללה נטענת קבועה אינני זוכר איזה רכיבים נלווים אני זקוק להם כגון נגדים, זנר, פיוזים וכו" וכן המתח הדרוש לכל מעגל (לדעתי) 1.5…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקייי אנשיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם לאחר קניית מארז חדש.. Compucase super Midi Tower CI 6A19 אני רוצה לעשות בו חלון בצד אבל כואב הלב עם הידיים השמאליות עד מאוד שלי, לכן חשבתי וחשבתי וחשבתי(אני כמו מעבד סלרון ב-100% תפוקה אני נתקע ) בסופו של דבר החלטתי להכין חלון צד מקרטון ראיתי אנשים שעשו את זה, זה יוצא ממש אבל ממש חמוד. יש לכם מדריך להפנות אותי אליו? וכמה טיפים קטנים שיכולים לעזור לי? בבקשה ותודה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השאלה פשוטה מאוד, איך אני הופך אותו לכזה? ראיתי בזמנו מדריך של מישהו שהצמיד ל EEE שלו מן "פאנל נגיעה" שהופך את המסך למסך מגע. הדרישות שלי הן שיתמוך בויסטה, ושלא יהיה יקר מדי. ועדיף שיהיה מהארץ.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו השתמש פעם בשבלונות ללמאוררים שיש במדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=holes-pavel האם השבלונה של ה 120מ"מ טובה? ושל ה 80 מ"מ טובה? טל.
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי דבר שנקרא hack duino שזה בעצם הארדוינו שבונים לבד.. ראיתי על זה קצת באינטרנט ולא ראיתי שעושים מזה יותר מלהדליק ולכבות לד וכו'. יש אפשרות לתכנת עם זה דברים מסובכים? שיהיה ממש כמו ארדואינו רגיל.. לחבר חיישנים נניח?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מישהו יודע איפה אני יכול להוריד את MultiSim 2001? אפילו את הדמו. אבל שלפני שמביאים שיבדקו את הקישור. תודה לעזורים.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מאיפה אפשר להסיג תמכשיר שהוא מחזיר ביד אם זה לחיתוך וכמה הוא יעלה בערץ ומה שמו של המכשיר
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ברצוני לשים למחשב קתודה כחולה שתפיץ יותר אור מהחלון צד.. כרגע עשיתי חיפוש ולא מצאתי הרבה אתרים בארץ שמוכרים את זה חוץ מפנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_3118&products_id=25756 המוצר נראה סבבה אבל הבעיה שהסתכלתי בסרטונים ביוטיוב והם מחברים את הקתודה למין קופסא כחולה כזאת ואז לספק או משהו כזה.. אשמח לקבל טיפה יותר פרטים על העסק.. בלינק שהבאתי הקופסא הזו מגיעה גם? יש עוד חנויות שיש בהם בארץ? הום סנטר וכאלה? המחשה לקופסא: תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-