עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by CyberBot,

אני רוצה לחתוך בCase של פרוייקט שאני מכין שקעים של קומקום http://www.sinolec.co.uk/719-thickbox/0707.jpg מאיפה אני יכול להוריד תבנית של זה?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by ag43,

בעקבות שיפוץ בביתי החדר שלי נמצא רחוק מדלת הכניסה ונוצר מצב שאני לא שומע את האינטרקום, דבר שגרם לכמה אי נעימויות. עלה לי רעיון לעשות חיווי כלשהו בחדרי כשהאינטרקום מצלצל. אין לי אפשרות להעביר כבלים כך שחשבתי על איזה משדר אלחוטי כלשהו שיפעיל איתות כלשהו בחדר. האינטרקום עצמו פשוט מאוד ואני יודע איזה כבלים סוגרים מעגל בעת הזמזום כך שהדבר עצמו נראה לי אפשרי. אשמח לרעיונות לביצוע חיווי כזה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Ash Binary,

קיבלתי ספק כוח של sunshine comma לא תקין החברה היא של ספקים ג'נריים אבל באחד הזה רואים שהוא בנוי בפנים באיכות גבוהה בהרבה מספקים ג'נריים. מבחינתי הספק הזה הוא לא ג'נרי הספק של 600 W היה אם פיוז F8A שרוף. אין בתוך הספק חלקים אחרים שרואים בהם נזק ויזואלי החלפתי ל F5A וחיברתי לחשמל פלאש בשקע ונופל המאמת L16A בארון חשמל. הפיוז בתוך הספק נשאר שלם חיברתי את הספק לחשמל שוב בטור אם מנורה של 100 ואט. המנורה פשוט עובדת קבוע (ללא רעידה של 50 HZ) בעוצמה מלאה כלומר הספק פשוט מקצר. (אם מחברים לחשמל ספק תקין בטור אם מנורה היא נדלקת בשניה הראשונה כשהקבל בכניסה נטען ואז לא נדלקת יותר כשהספק בעומסים נמוכים) איזה רכיב בספק יכול להיות דפוק ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by lior12,

איזה מתחים אפשר לתת לארדואינו דרך הפלאג 2.1 ? והאם צריך לתת לו את זה גם שהוא מחובר למחשב או שמהמחשב הוא מקבל דרך הUSB ? בכל מקרה הוא יודע אם אני שם נגיד בחיבור 9V להוציא בחיבור של ה5.5 5.5 ? זאת אומרת הוא יודע להמיר מתח ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. אז ככה היום עשיתי חלון במארז יצא פצצה מחר אני קונה מאוורר לדים למארז אז ככה חייב להשים את הגריל הזה את הרשת הזאת? או שאפשר סתם לחתוך עיגול ולחבר אליו את המאוורר עם ברגים עכשיו לשאלה המרכזית אני מת לעשות תאורה למחשב וראיתי שתאורת לדים חזקה מאוד ולא שווה להוציא 60 שקל על קתודה אם אפשר להוציא 10 שקל על חומרים ללדים הבעיה היא שהמדריכים שראיתי פה באתר לא ברורים(לי לפחות) או שהתמונות לא עובדות או לא מפורטים מספיק אז למישהוא יש איזה מדריך פשוט או שהוא יכול להסביר לי איך להאיר את המארז בעזרת לדים ? הודעה ראשונה שלי פה אז תודה לעוזרים...

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. מי יודע ויכול להגיד לי מהם החלקים בתמונה ? מה תפקידם ואיך בודקים אם הם תקינים או לא? זה חשוב לי מאוד ודחוף לי מאוד אז תשובה מהירה תעזור מאוד החלק הימני הוא היותר חשוב תודה שחר

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by r1plet,

שלום, יש לי דרישה פשוטה למדי והיא לעשות חלון בדלת המארז בצורה מקצועית ונקיה, אין לי את הכלים והנסיון להתעסק בזה בעצמי. להיכן ניתן לפנות שיהיה במחיר שפוי וייעשה בצורה מקצועית ונקיה?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. איך אני גורם ללד 'להבהב' (יותר כמו להבה, ריצוד שכזה ולא הבהוב 'רגיל')? אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, הסבר איך (או למה אי אפשר) יתקבל בברכה. המטרה היא לשים לד ירוק שירצד להנאתו מאחורי המסכת עץ של המסכה (The mask). תודה רבה, בז'נגלו.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אוקיי אז קניתי 4 לדים עכשיו אני יודע איך לחבר והכל ויש לי גם 4 נגדים כל אחד של 470 עכשיו ראיתי שאפשר לחבר לדין בלי נגד אבל אמרו שזה יכול לשרוף את הספק וחלק אמרו שלא וחלק אמרו שכן איך לעשות? עריכה: מנהלים אל תנהלו לי בבקשה עשיתי חיפוש

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by PrefaceAlumni,

שלום שוב, אשמח להמלצה על מאווררי מארז כמה שיותר זולים ושיהיו גם שקטים.(דגש על זולים ). אני רוצה לקנות 4 מאווררים ולהוציא בערך 100 שקל. תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by julbo,

אז ככה. השתגעתי ונמאס לי מהרעש של המחשב שלי. : :P4 3000GH לוח אם ALBATRON PX865PEC PRO. HD-WD80G ואיזה סתם כרטים מסך. (אני יודע שזה ענתיקה אבל אני לא צריך יותר בשביל מה שאני עושה איתו) ואני הולך על הקיצוניות. החלטתי לעיף לו את השני מאווררים 80 מ'מ לארגן ספק פסיבי וקרור למעבד פסיבי. אז השאלות מתחילות: זה בכלל אפשרי להרכיב למעבד הזה קרור פסיבי ומה המחיר של אחד כזה? או שזה לא ילך? וכמה בערך יצא לי ספק פסיבי של 400W?

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אני מחפש מפרט נתונים של מנוע צעד מסוג : teac p.no.14769070-90. מי שיוכל לתת לי קישור או לחילופין את המפרט פה אני אודה לו מאוד.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אוקייי אנשיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם לאחר קניית מארז חדש.. Compucase super Midi Tower CI 6A19 אני רוצה לעשות בו חלון בצד אבל כואב הלב עם הידיים השמאליות עד מאוד שלי, לכן חשבתי וחשבתי וחשבתי(אני כמו מעבד סלרון ב-100% תפוקה אני נתקע ) בסופו של דבר החלטתי להכין חלון צד מקרטון ראיתי אנשים שעשו את זה, זה יוצא ממש אבל ממש חמוד. יש לכם מדריך להפנות אותי אליו? וכמה טיפים קטנים שיכולים לעזור לי? בבקשה ותודה

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Moty_p,

חבר אמר לי ששקע חשמל מקרין 10 הרץ ואם אני מחבר עליו מפצל של 6 אז הוא מקרין 60 הרץ האם זה נכון? במידה וכן האם זה מסוכן לישון לדי זה כאשר זה נמצא בדיוק מעל הראש? וכמה כדי לשמור מזה מרחק כדי לא להפגע מקרינה כזאת או אחרת? תודה לעונים. עדכון, שלחתי בטעות בפורום הלא נכון, מצטער אבקש להעביר לאלקטרוניקה..

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by almogas,

ראיתי איזה מדריך להזעקה עם אינפרה אדום לחדר והיה שם תרכיב הזה(רכיב 555) ורציתי לדעת מה זה כאילו מה הוא עושה ושאני הולך לקנות אותו מה אני מבקש? כי בטח יש לו שם אחר.. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם קיבלתי היום מחשב ישן מאוד, תקין עם מארז ענק, אני מעוניין לבצע עליו ניסויים של מודינג, עדיפות למוד שיעלה כמה שפחות כסף [אם אפשר שלא יעלה בכלל] ויהיה משהו נחמד ומאתגר שלא מצריך יותר מדי כלי עבודה... [קצת בעייתי] תמונות של המחשב זה המארז משלל כיוונים אם תרצו צילום מבפנים אפשר

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by aviram20,

רקניתי שתי גופי קירור שאחד מהם הולך לצ'יפסט העלין והשני מאורר קטן שהולך לתחתון שתייהם מוזהבים ואמורים לתת קצת צבע לווח עם הצי'פס הצפוני אין בעיה כי יש חורים בלוח בדרומי יש בעיה.... אין לי לאיפה לחבר אותו כי אין לי חורים בלוח ..... חשבתי לשים קצת דבק 3 שניות ולהדביק את הקירור כאילו לשים 3 שניות קצת מסביב ובאמצע קצת משחה תרמית וללחוץ עליו עד שיתפוס.. השאלה שלי, היא אם יש למישהו רעיון יותר טוב .. תודה לעוזרים הנה הקירור.. מדובר במאורר.. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by doker,

יש לי שנאי חשמל רגיל כזה יש לי שאלה בקשר למחבר של השנאי אני רוצה לדעת אם המוט באמצע הוא פלוס או מינוס ומה החיצוני תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום, הביאו לי 2 פנסים לאופניים ובכל אחד יש 9 לדים והוא מופעל על 3 סוללות דקות. אני רוצה להוציא מאחד מהם את כל הלדים כי אני בונה מוד כלשהו.. שווה להסתכן כי הפנס עולה רק 8 שקל ויש בו 9 לדים אולטרהברייט וזה שוווה!!! יש לי מלחם של סטודנטים אז איך להוציא בזהירות?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by roilevi,

שלום לכולם , אני רוצה לדעת אם יש אפשרות להוציא מהמחשב (ולא משנה באיזה יציאה) ממתח של 5V (או פחות) ולשלוט עליו (on/off) ???? תודה רועי

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by mosheva,

שלום לכולם!!! קניתי מפנדה מחשבים (הייתי חייב כי זאת החנות היחידה באזור שלי) קטודה UV עכשיו ראיתי בכמה תמונות באתרים שקטודה UV מוציאה כזה אור סגול כמו מנורת אולטרה רגילה עכשיו הקטודה שקניתי מוציאה אור לבן כמו מנורת פלוריסנט... היא צריכה להוציא אור כזה או שרימו אותי??? אומנם הקטודה גורמת לרכיבי UV לזהור אך אני חושב שרימו אותי...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Ancient1,

בחיפושי אחרי תחליף לנטבוק הישן ששימש לי כמחשב גיבוי , התודעתי לנושא ה SBC - סינגל בורד קומפיוטר. יש לי חיבה לאולרים שוויצריים - קטן, יעיל, הרבה אפשרויות... והנטבוק היה כזה. אז חשבתי שאכתוב פה את הרהורי בנושא, ואחרים יוכלו להצטרף ולחשוב יחד. בהתחלה לפחות, אני צריך מחשב : גלישה, סרטים ב 1080P , כתיבה/קריאה למחיצת C: של וינדוס שבהתקן איחסון חיצוני ( סצנריו שהמחשב הראשי נפל). סקייפ. לא דברים כבדים. השורה התחתונה , השימושיות, נקבעת לדעתי בעיקר ע"י קהילת המשתמשים שעוזרת לפתור בעיות, אחרת החומרה הפנטסטית לא תבבוא לידי ביטוי . יש שתי קבוצות של לוחות - ARM ואינטל. ARM = לינוקס. לא זוכר שיש אפשרות להריץ אנדרואיד. זולים. לרספבר…

23. Started by julbo,

אהלן חבר'ה אני ביגי משתמש חדש ומודר מתחיל. חרשתי על הארכיון לאורכו ולרוחבו (בערך) ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אקיצר לוחות אלומיניום. איך זה בא ? איזה גדלים? עם מה הכי נוח לעבוד? ואיפה אני משיג בצפון הרחוק אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. היום עברתי בהום סנטר ובאייס לקראת קנייה של דרמל מחברת DREMEL. שמתי לב שיש MultiPro שחור , ויש MultiPro לבן בשילוב עם כחול. יש הבדל??

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Justniv1,

שלום כולם, אני רוצה להתחיל להתעסק עם ארדואינו. איזה לוח לקנות? איזה ברדבורד/"מטריצה" לקנות? חוטים..? ואם גם אפשר הסבר לאיך פועל הברד בורד. האם הלוח הזה טוב? - http://www.ebay.com/itm/NEW-Arduino-compatible-ODM-UNO-R3-2012-Atmega328P-with-Free-USB2-0-Cable-/261027797601?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc6781a61#ht_1725wt_905 תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.