עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Pure-Gold,

הזמנתי לפני קצת יותר משובעיים מספר קונקטורים מאתר שמצאתי בחו"ל לקראת פרוייקט שאני מתכנן. עשיתי הזמנת ניסיון כדי לראות את האמינות והשרות של האתר וגם על הדרך לראות אם החלקים הם מה שאני צריך. קצת תמונות: קונקטורים של SATA להלחמה על PCB: RCA להלחמה: בית סוללה דקה, USB להלחמה וחיבור מולוקס זכר: כל הרכיבים עלו לי בסה"כ 3$ והמשלוח עוד 6$ שבועיים לאחר קבלת התשלום הם ביצעו את המשלוח. כתובת האתר: http://www.4uconnector.com

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by bamenny,

שלום, אני רוצה לבנות כפתור ווליום חיצוני (פאסיבי) לכרטיס הקול שלי הוא צריך להיות ממש פשוט (כניסת סטראו -> פוטנציומטר -> יציאת סטראו) והוא צריך להיות הכי הכי הכי הכי הכי איכותי שאפשר. 1. האם באמת כל מה שאני צריך זה כניסה ויצאה סטריאו ופוטנציומטר? 2. איפה אני יכול למצוא את הרכיבים האלו ברמה הכי גבוהה שיש? אשמח לעזרתכם, מני.

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  3. Started by tamos,

ראיתי פה את המדריך באתר ואני לא מבין משהו למי אני פשוט לא יכול לחבר את ה+ וה- של המאורר למפסק רגיל וזהו? שם שמים לי נגדים בלאגנים זה אפשרי או שזה מזיק למאורר?

• 8 תגובות
    • 875 צפיות
  4. יש שני חבילות אני יודע גדולה וקטנה איפה הכי זול לקנות את החבילה הקטנה???

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. איזה רכיב אני מחבר בין מאוורר לבין פוטנציומטר על מנת שה פוטנציומטר לא יתחמם . כשחיברתי בניהם לנסיון עם שנאי של 6V 350MA גם כן הוא מתחמם, רק כשאני מוריד להכי פחות מהירות הוא מתחמם, אבל ההיפך הוא לא מתחמם.. בתודה .

• 1 תגובה
    • 819 צפיות
  6. Started by aviv2037,

ראשית אני נורא מצטער אם עברתי על חוקי הפורום בצורה כלשהי או על הפורמט של פתיחת נושא הרגע נרשמתי אז תסלחו לי... יככה זה מתחיל יש לי מצלמת אינטרנט בת 5 שנים כדורית כזאת פחות מכדור טניס מפרקים את הקופסא ונשארים עם כדור פינג פונג עכשיו ופתאום החלטתי להכין מצלמה נסתרת סתם בשביל הכיף... יש לכם מושג איך אני הולך עכשיו להעביר את המידע שיוצא מצד אחד שלה למחשב מרוחק 10 מטר... זה קלאסי לבלוטות ויש לי מלא מקלטים כאלה של בלוטות השאלה היא איך אני מחבר אותי ואומר לו לשלוח מה שאני רוצה... ואיך אני משלב חשמל שם... יש לי בסיס באלקטרוניקה מבית ספר... כל פיתרון מעשי אחר יתקבל ביותר משמחה... ואם זה לא קשור לנושאי היום יום של הפורום אשמח להפניה למקום אחר....למצלמה יציאת USB!! וווינדוס מזהה או…

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  7. Started by x-pac,

רציתי לעשות שהמחשב יפעל ע"י סיבוב מפתח כמו באופנוע/מכונית רציתי לדעת עם זה בר ביצוע ואם כן איך עושים זאת ואיפה אפשר לקנות מפתח שכזה תודה מראש

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by RoNeR,

יש לי כרטי סטלוויזיה של lifeview ללא שלט לא ממש כרטיס חדש אבל מספק למי שלא מתכוון ביכלל ליראות איתו אלוויזיה(כלומר היה אמור ליהיות שלט אבל ממי שקיבלתי אותו לא היה לו שלט) עכשיו השלט היחיד שהצלחתי להשיג זה השלט של leadtek winfast tv 2000 Xp יש לי את המקלט ואת השלט הבעיה שהחיבור שלו שונה מהחיבור של הכרטיס טלוויזיה שלי החיבור כמו חיבור 3.5 רגיל של אוזניות הכניסה הרבה הרבה יותר קטנה אבל גם עגולה (לא 2.5 יותר קטנה) יש דרך להתאים את השלט של הכרטיס טלוויזיה שהבאתי לכרטיס טלוויזיה הקיים שלי?? הבנתי שכל מקלטי הir של הכרטיסי טלוויזיה זהים במבנה שלהם... משו מעניין שמצאתי בנושא... http://slydiman.narod.ru/sce/plugins/sndremote.htm אולי עם קצת התעסקות אני יצליח להפעיל את זה זאת דרך …

• 0 תגובות
    • 848 צפיות
  9. לא הבנתי איך אני מגיע למאוורר הקדמי ומנקה את הפילטר מאבק. אם אפשר לקבל צעדים ברורים זה יהיה מעולה. לפי ההרגשה שלי ולפי מה שקראתי באינטרנט המאוורר הקדמי שווה לת*ת. אני רוצה להחליף אותו במאורר מהיר ואפקטיבי יותר ועם זאת לא רועש יותר מ30DB. למישהו יש המלצה למאוורר כזה? הוא צריך להיות בעל אותם מימדים ואותו עומק כמובן. עוד דבר, הדלת הקדמית מפריע לכניסת האוויר אז מה הקטע פה? צריך להשאיר את הדלת פתוחה כל הזמן בימי הקיץ? דבר נוסף, המארז די גרוע בסינון אבק והצטבר לי טונות של אבק בכל החלקים במחשב, לפי דעתי זה נובע מהדלת הצידית שיש בה גריל ענקי לכניסת אוויר אבל ללא פילטר. מה אתם ממליצים לעשות? די מאוכזב מהמאז. תודה.

• 5 תגובות
    • 950 צפיות
  10. Started by DoroZ,

מישהו יודע איפה אני יכול להשיג? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Yuvky,

שלום ,קוראים לי יובל ובזמן האחרון נהנתי מכל הת'רדים שקראתי פה אז החלטתי לנסות פרויקט קטן בעצמי. לפני כן,יש לי כמה דברים שאני צריך את עצתכם לגבם: 1. אני חדש בהלחמה, הבדיל הוא בעצם מה שיוצר קשר חשמלי בין החומרים המולחמים נכון? כאשר אני רוצה להלחים אני מצמיד את החוטים ונוגע למספר שניות עד שיוצא עשן? זה יכול להנתק או שיש דרך לחזק את ההלחמה? 2. יש כזה דבר הלחמה של מתכת? נגיד אני רוצה לחבר חתיכת מתכת של חריץ PCI לכלוב של הHD,זה אפשרי?(כדי לתלות מעליו מאוורר) 3. מה הכוונה בכבל "עגול"? רק הצורה או שהכבל עצמו שונה בתכונותיו מכבל IDE/SATA רגיל? 4.מן הסתם כדי לעשות שינויים משמעותיים במארז יש לנתק רכיבים קודם. יש דברים שאני לא יודע תמיד להחזיר כמו הפאנל הקדמי(לאן בלוח אם לחבר א…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום, יש לי את הכרטיס מסך הנ"ל והמאוורר שמגיע איתו רועש בצורה מטורפת. אין לי בעיות רציניות של חום אבל אני מחפש להחליף את המאורר שלו כדי שיהיה יותר שקט. קראתי פה כמה המלצות מהעבר אבל רציתי לבדוק מה כדאי לקנות היום שייתן קירור טוב ושיהיה שקט. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  13. שלום חברים קניתי מלחם ב 25 ש"ח מהום סנטר , פעם היה לי מלחם פשוט לגמרי ששירת אותי נאמנה הרבה זמן , איכשהו הלך לאיבוד . אז אמרתי נקנה איזה עוד פשוט אחד קניתי היום מלחם פשוט ב 25 ש"ח ומשהו מאוד מוזר קורה לי איתו , יוצא ממנו עשן כמו סיגריה , קרה לכם פעם דבר כזה :s05:

• 25 תגובות
    • 3.9k צפיות
  14. Started by mulderfox,

האם יש חנות שאוכל למצוא את הרכיב הזה בה? איך הוא נקרא מקצועית? אני צריך מקסימום 2-3 רכיבים (אחד להתקנה ואחד או שניים ספייר) אשמח לעזרתכם. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by JonyPony,

טוב, אז למרות שאני יודע את התשובה, מעניין אותי לראות מה הרוב חושב\יודע! בהצלחה!

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. הכל התחיל בזה שחיפשתי לקנות מאוורר לps2 שלי, אחרי קריאת ביקורות באינטרנט, הבנתי שהמאוורר הזה מאוד רועש ובתכלס לא מוציא כמעט אוויר. מה גם שמחירו לא ממש זול.. (כ-50 ש"ח בארץ) אז חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך להפוך מאוורר של מחשב למאוורר בחיבור Usb. השתמשתי במאוורר חרישי במיוחד - glacialtech silent blade. בסה"כ מוד קל לעשייה, תוצאה מספקת ביותר, עובד עם כל מכשיר בחיבור usb. התוצאה לפניכם: http://img521.imageshack.us/img521/3228/22042008671ps9.jpg אם למישהו יש שאלות אשמח לענות.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by nulen,

הי יש לי ציוד שעובד על מתח של 220 וולט (יעני, מהקיר...) ואני צריך לחבר אותו למתח של 12 וולט (כמו שיש בחיבורי מולקס במחשב). איך מבצעים את זה? צריך ממיר מתח או משהו דומה?

• 2 תגובות
    • 4k צפיות
  18. Started by SpLiNtEr,

הי. אני באיזור שאני לא יכול להשיג מתאמים,כבל 3PIN ל-4PIN, אז הייתי רוצה לדנות מעגל כזה. האם אפשרי?, יש מדריך מסויים? MuTaTiOn.

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  19. אני אתחיל בזאת שקראתי איזה 10 פוסטים בנושא ואני מרגיש קצת אבוד קיבלתי היום את זה: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.753 ואני מחפש תוכנה שתאפשר לי לשלוט איתו ועם שלט ישן של הDVD, בפונקציות בסיסיות של הוינאמפ. ראיתי פה דיבורים על תוכנות כמו girder,WinLIRC, ו UIRC אם תוכלו להמליץ באיזו תוכנה להשתמש ושתפעל עם השלט, אני אודה לכם מאוד חג שמח

• 3 תגובות
    • 807 צפיות
  20. Started by EITAN4,

יש מדריכים באנגלית אבל לא הבנתי אותם מישהו היתנסה בזה? ויכול להסביר בפשטות כיצד

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אז ככה, ברשותי פאנל התאורה Sunbeam Chameleon, אחלה פאנל, עושה מעולה את מה שהוא יועד לעשות. אבל מה, יש לו חסרון אחד. הכבלים של הלדים שלו קצרים, מה שגורם לפשרה בעניין סידור החוטים במארז. אחרי בירור בחנות האלקטרוניקה הקרובה, והבנה שקונקטורים מתאימים להכנת כבל מאריך אני לא אמצא, ישבתי וחשבתי מה מה אפשר לעשות עם הכבלים הסוררים. אז ככה, מצרכים להכנת כבל מאריך לפאנל Sunbeam Chameleon: 1 כונן אופטי תקול \ חסר שימוש, לצורך לקיחת פינים מחיבור הIDE מאחורה (או כל רכיב עם חיבור IDE זכר, או אפילו לקנות קונקטור כזה ) 1 כבל USB לפרונט פאנל. בידוד מתכווץ, לצרכי אסתטיקה בלבד. הסבר מפורט לא נראה לי צריך פה, כי התמונות שוות יותר ממילים. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 881 צפיות
  22. Started by avivlyaviv,

אוקי אז ככה... אני צריך עזרה די דחופה אז בבקשה תעזרו לי: תראו את התמונה. זה המעגל שאני רוצה ליצור: כאשר הידית תיהיה סגורה (מעגל סגור) האור יהיה סגור כאשר הידית תיהיה פתוחה(מעגל פתוח ) האור יהיה פתוח אם אני רוצה לעשות דבר כזה איזה חומרים אני צריך? האם אפשר ליצור מעגל כמו הקודם (^^^) אבל שעל הידית יהיה כפתור שכאשר ילחצו עליו האור יפתח/ידלק? לא משנה באיזה מצב הידיית. כלומר גם אם הידית פתוחה או סגורה ברגע שהכתפור ילחץ האור יפתח יסגר... זה אפשרי? מאיפה אני יכל לקנות חלקים? יש מקום שעושים דברים כאלה (לפי בקשתך)? בקשה עזרה! [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 4.2k צפיות
  23. Started by sergames,

שלום אני די חדש בתחום האלקטוניקה ורציתי לדעת איך הופכים שרטוט כזה: http://images.bit-tech.net/content_images/2002/06/knight_rider/normal.gif לדוגמא ולהפוך אותו למשהו כזה: http://images.bit-tech.net/content_images/2002/06/knight_rider/single_leds_x4.gif מה כאילו לעשות את הכל במטריצה ולשרטט בצייר איך שיצא? תודה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. ביגלל שאני הולך לשים את המאוורר פה : אז אמרתי שאני צריך גריל לכן הכנתי אחד אולי הוא לא הכי יפה אבל עושה את העבודה ככה זה ניראה מורכב על המאוורר צבעתי גם את הברגים :] סימנתי איפה לחתוך חותך אם מסורית פרימיטיבית ואז משייף את זה לגימור הרצוי ככה זה ניראה שחתכתי והדבקתי אותם ביחד עידכון בהמשך

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. Started by dj shay 30010,

מישהוא יכול לתת לי לינק לחיבור מסך hd44780u ליציאת com

• 2 תגובות
    • 687 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.