עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. UNO vs. MEGA2560? אין לי ידע כל כך בתכנות אלקטרוניקה יש לי ידע בסיסי

2. Started by rap_tr,

אהלן, אני רוצה להעביר את המכונת תספורת מהחיבור לשקע לחיבור של סוללות. מה עלי לקנות ולעשות על מנת שהעסק יעבוד על סוללות? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום לכולם! טוב.. קצת התעכבתי בפרסום הפרק הזה כי לא היה לי הרבה זמן, אבל הבטחתי ולכן אקיים! הסתרת כונן הדיסקים כיכב בראש הצעותיכם כמעט מאז הפרק הראשון ורק עכשיו נעניתי לה מכיוון שהיה עלי להשיג כמה דברים. בינהם הדרמל שסוף סוף יש לי (!) אמנם הוא לא חדש והייתי צריך לתקן אותו (בעייה מוזרה... כל המגעים במנוע הלכו כמעט... עשיתי מגעים חדשים ובשעה טובה הוא עובד) אבל הוא דרמל מקורי! והוא חבל על הזמןןןןןן איך אפשר לעבוד בלי זה?? ברוב טפשותי, ביצעתי הרבה מהעבודה ושכחתי לצלם, אז חלק מהתמונות פיברקתי תהנו! נדב מה אנחנו צריכים: - כונן CDROM - כיסוי פלסטיק של מפרץ 5 ורבע - דבק מגע / דבק חם - דרמל / סכין יפני חדה גם יתאים פה וגם שיטת המלחם שהוסברה תתאים מהלך העבודה: תחילה…

• 36 תגובות
    • 5.7k צפיות
  4. Started by tzolerguy,

שלום לפי מדריך פה באתר חיברתי לי מסך LCD עם בקר HD44870 דרך LPT למחשב והוא עובד והכל טוב ויפה עכשיו יש לי במחשב שתי כרטיסי מסך GEFORCE 6600 GT במערך SLI והייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להציג את הטמפ שלהם על המסך LCD תודה מראש גיא צולר

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  5. עד לחיתוך הדלת לא הייתה בידי מצלמה לתעד את הWORK LOG שלי אבל בהמשך העבודה הסתדרתי עם מצלמה אחרת, אז סורי שאין התחלה, וגם לא תמונה של המארז לפני כשהיה בידי, רק תמונה שלו שמצאתי בנט : להעתיק את הלינקים לשורת הכתובות לכל מי שלא יכול\רוצה\מוכן לפתוח את הלינקים אחד אחד יש את כל התמונות לפי הסדר תחת " Case Mod " פה : http://photos.walla.co.il/tarzis22 המארז לפני ... http://genji.image.pbase.com/u35/tarzis/upload/31666162..jpg המארז מפורק : http://genji.image.pbase.com/u35/tarzis/upload/31666161..jpg פתחתי חלון בגג עם הדרמל + חור למאורר שיוציא אוויר, צבעתי, שייפתי את כל הגג, שתי שכבות של צבע יסוד ואחר כך שכבה אחת של צבע כחול סאטן שעליה הוספתי חול לבן מיוחד שהבאתי מחנות …

• 42 תגובות
    • 3.7k צפיות
  6. Started by ziv_ew,

היי, אני רוצה לבנות קליפ של FREETRACK שישב על האוזניות שלי בזמן שאני משחק. משהו שהולך לפי ההוראות האלה בערך http://www.crashdome.net/Portals/0/Blog/Files/4/12/FreeTrackHowTo.pdf איפה אני יכול לקנות ציוד כזה?

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  7. Started by Ash Binary,

אני רוצה לצבוע מארז בצבע שחור אטום לגמרי - כך שלא יבריק בכלל מה אני אמור לעשות שונה מהדרך הרגילה שבה צובעים מארז ? ניתן לוותר על שכבת ההגנה החיצונית ? (הצבע לא יישרט אם אני עושה כמה שכבות אם שיוף ביניהם) ?

• 4 תגובות
    • 961 צפיות
  8. Started by luluv,

מישהו מכיר חנות בחו"ל שעושה משלוחים לארץ?, אני רוצה להזמין ראשים לדרמל (בעיקר חיתוך וחריטה), מכיוון שהמחירים בהום סנטר הם מטורפים לגמרי... ושאלה נוספת למישהו יש מדריך טוב לדרמל, שמפרט (מלמד מה שיש כאן באתר), את השימוש של הראשים השונים של הדרמל, לאילו חומרים הם מתאימים ובאיזה מהירות צריך לעבוד עם כל ראש/חומר. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 902 צפיות
  9. Started by midnight8,

אני מתכנן לעשות חלון במארז שיש לי עכשיו ואני רוצה לשים גומי בין המארז לחלון ראיתי שזה יוצר יפה מאוד יש סוג של גומי שאתם יכולים להמליץ עליו? ואם כן אז איך אני משתמש בו וכמה הוא בערך עולה תודה מראש טל

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Netanel o_0,

בכמה כסף אפשר למצוא דרמל זול? איך של בוש/סקיל/וולף? מה אפשר לעשות עם דרמל? הוא יכול לשמש גם כמקדחה/מברגה? מה זה הצינור הקטן שיש בכמה מהדרמלים?

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותה השאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ? ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ? ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות. אשמח לשמוע רעיונות

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. לקחתי 2 לדים ממחשב ישן: ברצוני לחבר אחד מהם או שניהם למחשב שלי, השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לחבר אותם כמו שהם ללוח האם או שאני אצטרך לחתוך את החוטים ולחבר אותם ישירות לספק ? תודה.

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  13. ממ כאן אציג את התמונות מן הפרוייקטים שלי שנמצאים בבניה\עשייה\תכנון , בין הפרוייקטים המתוכניים לעתיד: מערכת קירור גז - יש הכל חוץ מהבלוק , אין זמן לעשותו.. מערכת קירור מיים - הבלוק בשלבי בנייה ( העדכון של היום) , בחיפושים אחר רדיאטור , המשאבה שנלחת מארה"ב השבוע. מארז בנוי אישית לפי עיצוב שלי - העיצוב הבסיסי גמור , הסרטוטים כ40%. ועוד בעתיד היום סוף סוף היה לי זמן פנוי וברוך השם הנחושת הגיעה בשלום , את התוכנית למכונה עשיתי לפני כמה ימים והיום כירסמנו תחלקים בבית המלאכה של אבא שלי.. נחסוך במילים וניתן לתמונות לדבר בשם עצמן , יש לכם אולי איזה הוסט שיחזיק מעמד כ30-40 מגה של תמונות וללא הגבלת רוחב פס( או לא מעט ממנו) בחינם?

• 51 תגובות
    • 8.9k צפיות
  14. Started by jambo7,

שלום אני מחפש מידע על סיכוך מהו סיכוך. מה תפקידו. ממה הוא עשוי. כיצד הוא פועל. והאם יש לו תחליפים. לדוגמה אם יש לי כבל שאינו מסוכך ואני רוצה לעטוף אותו בסיכוך [ האם אפשר להשתמש בנייר אלומיניום מהסוג שעוטפים בו מזון וכד' ] ועוד מידע שאתם יכולים לתת. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by אריאל 0.2,

שלום לכולם ותודה לעוזרים. יש לי שנאי 12v 1A, רגיל פשוט. רוצה להוריד את הזרם ל5V ולהשאר ב1A. האם ניתן לעשות את זה עם נגד פשוט? או שצריך להסתבך ועדיף לקנות שנאי חדש? ואם אני בכל מקרה משתמש בנגד, כמה הפסד יש לי האמפר? אם יש.

16. Started by roeesnir,

שלום. נשרף לי פיוז. F6.3AL 250V. אני רוצה להחליף אותו. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פיוז כזה בסביבת רחובות, קריית מלאכי? אני צריך פיוז כזה בדיוק? או שמשהו אחר יכול גם להתאים?

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. דרוש מתכנת (מתאים לסטודנט) למשרה חלקית ניסיון- מוכח בעבודה עם microcontroller מסוגים שונים בעל ידע וניסיון בבקרים תוכנות משוב ובקרה. עבודה באיזור יבנה. ניתן לצור קשר: goldy.m123@gmail.com

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by אליאור27,

שלום! אני בזמן האחרון מתעניין מאד בתחום האלקטרוניקה אז אני מעוניין להתחיל ללמוד את זה אבל הבעיה שאני לא יודע מאיפה להתחיל. אשמח לייעוץ על מדריך או ספר עם הסברים . תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by Director,

שלום . מכון יש את הכבל IDE : אז עכשיו יש לי כזה עם חוטאחד כחול .. זה אותו דבר או זה שונה?

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  20. Started by X-Viper,

רציתי לדעת האם אפשר לחבר מייצב מתח ללא מעגל קבלים ושיפעל, או שחייבים לחבר את אליו את הקבלים וכל השאר..? יש לי מייצב שמוריד את המתח ל 3.3 וולט

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. אני מתכוון להכין מארז (HTPC) שיתאים לריהוט בבית שלי ואני מתכנן להכין אותו מפרספקס (את הדפנות) שיחזיק את הכל ומבחוץ דיקט בציפוי עץ, כמו שאמרתי- כדי שיתאים לנוף, במארז עצמו יהיו שלושה מאווררים: אחד בדופן שליד המעבד- יכניס אויר ומעל המאוורר של המעבד חריצים כדי שהאויר החם ייצא. השני מעל הספק כוח (ספק מפורק- בלי בית)- שיוציא אויר. השלישי ליד הHD שיכניס אויר וגם ייתן אויר חדש לספק. כמובן (או שלא), אני מתכוון למאווררי 80 מ"מ. אז מה אתם אומרים ? נ.ב. הציפוי עץ נשאר בכל מקרה השאלה היא האם לעשות מפרספקס או ממשהו אחר- מעדיף כמה שיותר זול....

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  22. Started by Imtheman,

מישהוא יודע איך לחבר את החוטים האלה מחדש ? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. זה התכנון של המארז החדש שלי... הפאנל העליון כבר חתוך, אבל עוד לא החלטתי מה אני יעשה לפאנל הקידמי.. אני אשמח שלמוע את התגובות שלכם כולל הצעות לשיפור אם יש... תמונות מהמשך הפרויקט יעלו בקרוב רועי [attachment deleted by admin]

• 42 תגובות
    • 4.6k צפיות
  24. כן כן, גם אני הכנתי לי פד לעכבר חשבתי על זה מזמן, אבל אחרי שראיתי את זה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=246211.0, החלטתי שאני פשוט חייב לעשות אחד. תמונות של העבודה יבואו מחר, או היום יותר מאוחר, כי הן על מצלמה אחרת. ציוד וכלים: פרייזר - דומה מאוד לדרמל, רק על סטרואידים. זה מנוע גדול, שתולים אותו על התקרה\מקום גבוה, וממנו יוצאת צינורית כזאת, שבקצה שלה יש משהו שדומה לעט, אבל ממתכת, והשליטה בו היא ע"י דוושה. דיסקיות 420 של Dremel. ניירות שייוף - 180, 140, 120, 400 (נייר מים) ועוד כל מיני. וכמובן, משטח פרספקס בגודל 30X30 ס"מ, ובעובי 5 מ"מ. בלי יותר מדי ברבורים, לתמונות: בקרוב תבוא תאורה משלושה לדים אדומים שיופעלו על שתי בטריות AAA, ולא דרך המחש…

• 33 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. Started by BommBoomOn,

שלום לכולם, אני עובד על פרוייקט של מערכת בקרת אקלים קטנה (מדידת טמפרטורה ולחות) על לוח ארדואינו מגה ונתקלתי בבעיה בזמן הרצת הקוד. החיישנים שאני עובד איתם לצרכי המדידות: טמפרטורה- LM35 לחות- HIH4030 החיישנים מחוברים אל הכניסות האנלוגיות של הלוח. כאשר הלוח נדרש לקבל מידע (מתח) מחיישן הטמפרטורה בלבד, הקריאה נעשת ללא דופי. הבעייה מתחילה כאשר אני רוצה לקבל מידע משני החיישנים ביחד. הקריאה מחיישן הטמפרטורה משתנה לערך אחר בכל הרצה של הלולאה (כל 3 שניות). עברתי על שורות הקוד ועל החיבורים עצמם ולא מצאתי בעייה. מה שכן גלתי הוא הדבר הבא: כאשר בקוד אני מבקש לקרוא רק את הכניסה האנלוגית עבור הטמפרטורה אין שום בעייה: TempC = analogRead(TempPin); //TempPin = 0 אך כאשר אני מבקש לקרוא את ה…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.