אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אז ככה נכון שבכל מחשב יש שתי מנורות אחת אדומה ואחד ירוקה שהאדומה מעבבת מתי שהמחשה חושב והירוקה מתי שמפעילים ועושים ריסט נכון עכשיו אצלי הם לא עבדו מאז שקניתי את המחשב ועכשו ניכנסתי קצט לתחום של המחשבים יותר אז אני יותר שם לב לזה ביגלל שאני תמיד פותח את הקונן ואני רואה את הכבלים שמובילים לזה וזה לא עובד אני מסה לשחק אם הפינים איך זה לא ניקרא ומתחיל להחליף לשחורים האלה שניכנסים שלם מקמות וזה עדין לא עובד עכשיו עוזזתי א הכבל שמדליקים מימנו ואז ניסתי להדליק וזה לא נידלק היחלפתי לו מקם וזה עדין לא עובד היחזרתי אותו למקם שבו הוא היה וזה עבד אז זה אומר לי שכל אחד צריך להיותת במקום שלו עכשיו או שזה לא במקום שלהם מהתחלה או שהמנורות סרופות מהתחלה עכשיו אני רוצה עזרה והסבר לשתי המנו…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי שום דבר מועיל. * אממ.. אז ככה.. יש לי מלטשת (לא דע איך קוראים לזה.. כזה חשמלי שמשים ניר שיוף). ניסיתי לשייף עם זה את הקוספא של הספק כוח.. ולא הלך כל כך! זה יצא עם מלא שריטות כאלה.. וזה היה קצת שחור. (תמונה בהמשך) אז מה שאני רוצה לשאול, זה איך אפשר לשייף את זה עד כדי מראה? האם עם דרמל אפשר? *עריכה* מצאתי את זה http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=48393 מישהו אי פעם ניסה את זה? מה הראש שהשתמשו בו? אם אפשר לשים את אוטו חומר ולהשתמש במלטשת שיש לי במקום דרמל? זה יצא אותו דבר במכסה של הספק?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אחרי כמעט שנה של עיכובים הזמנות מחו"ל ושינויים למיניהם הנה המחשב שבניתי לי לחדר: מפרט: Via Epia M10000, PW200M Cableless PSU, 512MB DDR, WD 8GB, DVD-ROM X8 [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חברים מצאתי מאוורר 80mm וקימבנתי משהו על הסוניק טאוור - מה אתם אומרים ? זה שלושה מאוורים כל אחד דוחף עד שיוצא [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום אנשים אני מחפש כבל USB עם מספק ON\OFF ככה שאני לא צריך כל שניה לחבר ולנתק את הדיסק הקשיח החיצוני שלי ... האם מישהו יכול לתת לי לינק למוכר ?? הא מישהו רוצה לעשות לי כזה ככבל בבית ואני אשלם לו על זה ? האם יש לכם כל קצה חוט אני אשמח לעזרה חן
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
אני צריך מתאם PL כזה: http://global.ebay.com/M08_635_14_plug_male_to_35_mm_jack_socket_female_1/270613618213/item האם אני יכול להכין אחד כזה בבית? פשוט יש לי PL של 6.35mm בקצה ואז שתי נקבות של 3.5 למעלה אבל גם יש לי PL של 3.5 זכר מתחת אבל למעלה גם יש לי 3.5 רק נקבות שתי נקבות אז אולי אני יוכל לישבור כמה דברים ולהלחים קצת ולעשות משהו מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לפרוייקט שלי מחשב ברכב אני מעוניין לשים מתגי כיבוי/הדלקה וריסט מיוחדים אולי אני אעדיף את הכפתורים הצבאיים האלה מסוג "גע תוק" או איזשהו מתג עם עיצוב אחר עכשיו נידמה לי שהמתג של כפתורי כיבוי הדלקה וריסט של מחשב זה כפתור שינוי מצב כלומר כמו שאני יכול לשים מתכת שתחבר בין שני המגעים לרגע כאשר אני רוצה להדליק את המחשב ישר דרך הלוח אם ללא מארז(בד"כ אני נוגע עם מברג כדי לסגור לרגע מעגל)בקיצור הבנתם למה אני מתכוון... אני חשבתי שמתג ON ON זה בעצם אותו תפקיד(משנה מצב) אבל המוכר אמר שלא וזה לא יתאים אז השאלה שלי זה איך אני קורא לסוג המתג של כיבוי והדלקה במחשב (כדי לדעת מה לבקש מהמוכר ) והאם יש כאלו מתגים בחנויות אלקטרוניקה ואם יש מבחר של עיצובים כמו מתגים רגילים??
-
- 5 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לבנות מערכת רמקולים אלחוטית אשר תהיה בנויה מיחידה אשר תקלוט (מחיבור AUX) אות אנלוגי סטריאופוני להמיר אותו לדיגיטלי עם דוגם 16 ביט ולשלוח ל-2 רמקולים (אות ימין, אות שמאל) בצד השני יהיה מקלט וממיר דיגיטלי לאנלוגי. תדר הדגימה יהיה בסביבות 90KHZ (2 ערוצים) וקצב שידור בגלל הדוגם צריך להיות בסביבות 1.5MBPS ברצוני להתייעץ באיזה בקר להשתמש? האם כדאי להשתמש בארודואינו? או בקר אחר וכמו כן, באיזה משדר/מקלט להשתמש? אשמח לשמוע רעיונות והצעות. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://tms.co.il/product/830 מזה בידיוק? איך זה עובד? לאן מחברים את זה? כמה חשמל זה צורך (ני מאמין שפחות ממאורר סטנרדתי אבל עדיין)??
-
- 4 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם הדגם הזה שיצרתי טוב מבחינת מיקום הרכיבים במארז עצמו. אם המארז לא יתחממם יתר על המידה, בהתחשב בזה שיש בו רק 2 מאווררים והם של הספק. 1 מכניס אוויר לספק. 2 מוציא אוויר מהספק. מקרא דגם: מרובע הירוק: ספק 400W המרובע התכלת: 80giga HDD WD המרובע הורוד : DVD המרובע האדום: Control Panel הפלטה הורודה שמתחברת אליה פלטה כחולה : לוח אם שאליו מאונך כרטיס מסך. המערכת מעבד + כרטיס מסך אולי גם ציפסט אם צריך יקוררו ע"י מערכת קירור מים חיצונית symphony אוקי ועכשיו ל תומונות: [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום חברים, אומנם אני סטודנט להנדסת חשמל, אך כיוון שהקורסים המעניינים יתחיל עוד שנה/שנתיים אני בינתיים לומד כמה שאפשר לבד. בספר The art of electronics יש מעגל שאני לא לגמרי מבין. המעגל מצורף להודעה זו. השאלה היא מדוע מקור הזרם הזה יהיה יציב יותר מאשר מקור זרם עם JFET בודד? הבנתי שהרעיון הוא ש-Q2 ישמור את Vd של Q1 קבוע, ואז לא תהייה השפעה של Vds על הזרם. השאלה היא כיצד Q2 מסייע ליצב את המתח הזה? ולא פחות חשוב, מדוע נדרש ש-Idss של Q2 יהיה גבוה יותר מזה של Q1? תודה, Anatoli. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
בנגן MP3 של חבר שלי נפל המפסק (אפשר לראות בתמונה בצד ימין שיש חורים פנויים למפסק כמו השניים האחרים). זה מפסק צידי, ניתן לראות דוגמא של שני המפסקים השכנים לו. מאיפה ניתן להשיג מפסק כזה? רצוי בארץ (אני לא עומד קנות סטוק של 50 כאלו מאיביי) תודה
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי קתודה שמחוברת דרך מולקס עכשיו אני רוצה למצוא חיבור מולקס ישר לתוך השקע בקיר כלומר בלי ספק שיגשר ביניהם האם הדבר קיים? האם הדבר בכלל ניתן להכנה? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום פעם, בשנות ה-90, כשהייתי קונה מטריצה, החוטים היו נכנסים לתוכה בקלות. היום, כשהזמנתי כמה מטריצות שונות, מכמה אתרים שונים באינטרנט, המטריצות מאד קשות לעבודה - החוטים בכלל לא נכנסים בקלות. אני מניח שהסיבה לכך היא בגלל שבשנות ה-90, המטיצות היו מיוצרות ביפן, (ע"י החברה המקורית?), והיום זה מיוצר בסין, ע"י מלא יצרנים שמחקים את אותה צורה חיצונית, אבל לא דואגים כל כך לאיכות. ולכן, רציתי לשאול מאיפה אפשר לקנות מטריצות טובות? מטריצות שהחוטים נכנסים בקלות, והן לא כלכך קשות שלפעמים החוטים נמעכים.. בין אם זה דגם מסוים(משהו שרשום על הקופסא), או חנויות מסוימות בארץ, או אתר מסוים באינטרנט(/מוכר באיביי) שהיה לכם נסיון טוב איתו.. תודה רבה card
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקי, אז אני יודע שצריך קבל ורזיסטור כדי לגרום ללד להבהב. יש לי רזיסטור שבא עם הלד של 226Ω, איזה קבל אני צריך כדי לגרום ללד לדלוק שנייה ולהכבות לשנייה וכך הלאה. -+-+-+-+- (- = לא פועל | + = פועל) תודה רבה, אני ישמח לדעת אם יש חישוב או משהו כי הרי זה בטוח יחסי, רק צריך לדעת תמשוואה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שמעתי על חנות בנתניה אבל שכחתי איפה זה בדיוק. מישהו יכול לתת לי עוד חנויות אתרי אינטרנט ?
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
חשבתי שאולי בגלל שפה מתעסקים הכי הרבה בהרכבות וכאלה זה יהיה הפורום הכי מתאים, נשברו לי אוזניות כאלה: http://www.buysnow.com/catalog_images/Skull%20Candy/md/lowrider_blackgold.jpg ניסיתי להדביק בדבק מגע (זה הצהוב שלוקח לו 24 שעות להתייבש) וזה ממש לא נראה לי מחזיק.. זה גמיש מדי ויכול להשבר כל דקה.. איזה דבק כדאי להשים? אני רוצה שזה יראה כאילו לא קרה להם כלום..
-
- 40 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
-
יש לו 3 נוספים בנושא שניים על הבניה ואחד כמה הוא שקט. כמה רעיונות מאד מענינים. לוח אם שמתאים ( x16 קרוב לקצה ) ספק ללא מכסה - מאד מסוכן .
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מאיפה אפשר להסיג את חוטי הסליביג הבאים http://img51.exs.cx/img51/9189/afterhec1nb.jpg
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
כבר נמאס לי,מתי שמתחשק לפחת הוא קופץ ומוריד לי את החשמל בבית,יש לי איזושהי זליגה ואני לא יודע איפה,יש אפשרות לבדוק זליגה שכזו ע"י מכשיר מסויים או לא משנה מה....משהו...
-
- 4 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אני צריך פשוט משהו שיעשה צליל כזה כי אני רוצה לפרק לו את המעגל הזה ולשים במארז שלי שיהיה כאילו כמו רכב ויעשה רעש כמו רכב
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי קודם כל חשבתי לצבוע בספריי (הכי קל לא?) אבל זה לא ישאר לי על היידים או משהו? צריך ללטש\לחרבש\למזמז? וגם בנוגע לכמה שכבות צריך וכמה זמן לחכות עד שיתבש... Microsoft InteliMouse Explorer...
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך לחבר לדים אדומים למחשב... רק שחלקם 3 מ"מ וחלקם 5 מ"מ. האם ניתן לחבר את הלדים האלה ללא נגדים? כי אין לי מספיק נגדים לכולם יש לי איזה 3 נגדים והם לא יספיקו לכל הלדים שאני מתכוון לחבר? עוד דבר קטן זה שאין לי מושג כמה כל אחד מהם צורך כי מצאתי אותם ,לרובם יש מעטפת שקופה,ול 2 לדים יש מעטפת אדומה.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי להתייעץ אתכם לגבי התקנה חדשה של מאוררים וכבילה. האם כדאי להתקין מאוררים(עם לדים בצבע אדום) , וכבלים בצבע כחול כגון: http://www.frozencpu.com/products/16297/cab-862/MaxFinder_Triple_Braided_8-Pin_12V_EPS_Motherboard_Extension_Cable_-_50cm_-_Blue_MF-OBL-C08-50.html או שעדיף לעשות את הכל בצבע אחיד? מה לדעתכם יפה יותר?
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-