עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי מאוורר של מעבד סוקט 478 עם שלושה חוטים: ירוק, צהוב ושחור, אני יודע שהשחור זה אדמה והצהוב זה ה12V (אלה שנותנים את החשמל), אבל מה הירוק עושה ? זה החיישן או מה ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by stingeR-,

אוקיי , אז ככה , חלון כבר יש לי , צבעתי את המארז בשחור ושמתי לקה עליו ויצא יפה , ומקדימה המארז צבוע צבע ניקל , אבל זה יצא פשוט זוועה , בעתיד אני יתקן את זה... כרגע , יש לי מאורר לדים קטן(כחול) על הכרטיס מסך , וקטודה כחולה של סאנבים , עכשיו , אני מתכנן לקנות פרספקס עבה , ולחתוך בו 5חורים למאוררי 80MM , לשים שניים ירוקים למטה , שניים אדומים למעלה , ואחד צבעוני באמצע , רציתי לשמוע עצות לשיפור עריכה : כרגע עלה לי רעיון לראש , אני יחרוט על הפרספקס צורה של פרפר יפה שיתאים לחורים של המאוררים בצורה מושלמת , ואני יחבר כמה איזה שלוש לדים ULTRA BRIGHT כחולים למטה ויאיר את החריטה איתם... זה הולך לצאת פשוט מדהים!! עצות לשיפור.... ד"א : אני לא מעוניין בפרוייקט UV.(אבל סליבינג לא יזיק)…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by hagayben,

השגתי חלקים של מחשב ישן ואני בחיפושים של מארז בשביל לעשות לו מודינג ואז להכניס את החלקים שקיבלתי. אני רוצה לבדוק שהכל תקין אז רציתי להדליק אותו והבעיה היא שלא קיבלתי איתו מארז והחוטים של הכפתור הדלקה +הכפתור לא אצלי יש דרך להדליק את זה בכל מקרה? תודה מראש חגי.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. תנו רעיונות אם יש לכם כי אין לי מה לעשות איתו ואני רוצה לעשות איתו משהו יפה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום. אני מחפש מפתח חשמלי, ז"א מפתח שסוגר מעגל הבנתי שבשדרות הר אבן בת"א מוכרים כאלה אבל אין לי איך להגיע לשם. רציתי לדעת האם ישנם מקומות אחרים שמוכרים את זה או מקום שמאפשר הזמנה דרך האינטרנט, התקשרתי לאריהב והם אמרו לי להתקשר מאוחר יותר, התקשרתי לאחר מכן והם לא ענו, שלחתי אימייל... אותו הדבר מאיפה אפשר להשיג את זה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני רוצה לבנות מארז, ואין פרספקס.לא בהום סנטר ולא ב ACE (אני גר בראשון)ואני לא יודע אפה לקנות :-[ המוכר בהום סנטר שלח אותי בכלל לראש העין ואמר שהם לא מחזיקים את זה בכלל ברשת.. אז אני שלחתי אותו למקום אחר ... ;D מישהו יודע איפה אפשר לקנות (חוץ מזיגזאג) פרספקס ? עדיף באיזור המרכז, והמחיר כמה שיותר נמוך. אם מישהו יודד בבקשה שיכתוב כאן. ואודה מאוד למי שיעזור לי למצוא חנות שמוכרים בה דיסקיוט לדרמל בראשון (או בסביבה) תודה על העזרה התמונות צולמו עם Canon PowersShot A75 (והדרמל עלה 400 שקל : P בלי הציר ) *** אני רואה שזה לא יוצר טוב ועכשיו אני מת לישון, אז פשוט תסתכלו כאן : http://briefcase.walla.co.il/yurims ותראו גם אוע תמונות של המצלמה עצמה. Sorry, אני אתקן …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by reyrey_200,

שלום רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות לדים?... הייתי בחנות החשמל הקרובה לביתי ולא היה להם האם זה מצרך שקשה להשיג ?.... ואם לא באיזה חנות אני יכול לקנות,בחנות מחשבים ?

• 8 תגובות
    • 906 צפיות
  8. Started by ggg456,

שלום, קיבלתי את המסך הנ"ל, ואני מעוניין לדעת אם קיים בקר מתאים שניתן לחבר בעזרתו את המסך למחשב. אם זה עוזר יש לי גם את הדאטא-שיט שלו מצורף הוא נראה כך, רק בנוסף יש לי גם את הדריבר של התאורה האחורית בצד, שלא מופיע בתמונה: [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. שלום, קיבלתי זוג רמקולים ישנים של aiwa (אלה מהמערכות הישנות שלהם ) והצבתי אחד מהם ממש ליד המחשב (מרווח של 20 ס"מ) האם זה בסדר? הרמקולים לא יכולים להזיק למחשב? אני לא מבין גדול ברמקולים אבל הבנתי שיש מין מגנט בתוך הרמקול-הוא יכול להזיק למחשב? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by aviran_n,

כבר פתחתי על זה ת'רד פעם אבל הוא הועבר לפורום "כללי" (למרות שלדעתי נושא זה מאוד קשור לאלקטרוניקה וצריך להישאר כאן) והמדריך שהיה לי שם היה קצת מסורבל עבורי. אתמול שוטטתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך שניראה קצת יותר פשוט ומובן: http://www.modfatha.com/ma_cmoy_hphone_amp.html אני רוצה היום בערב או מחר ללכת ולקנות את הרכיבים והיות והאנגלית שלי לא משהו רציתי לבקש מכם שתתרגמו עבורי את רשימת הרכיבים ככה שאני אדע בדיוק מה ללכת ולבקש מהמוכר. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 823 צפיות
  11. Started by sectorix,

שלום לכולם, כשבניתי את המערכת לפני חודשיים, לא ידעתי עדיין שהאתר הזה קיים... ולכן כל היומן באנגלית באתר XtremeSystems לאחרונה קיבלתי המון ביקורות טובות על הביצועים ואיכות העבודה עצמה. מקווה שתאהבו : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?274203-Sectorix-s-Water-Cooling-Build-(Obsidian-800d)&p=4927358#post4927358 אני מתכנן מספר שידרוגים בקרוב, ביניהם מעבד חזק יותר ובקרה שונה למאווררים.. סרטון ( באנגלית ) שפרסמתי ביו-טיוב לאחר סיום הפרוייקט : http://youtu.be/1VlnOEDtW5E תודה לכולם ! Sectorix.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני רוצה להפעיל מנוע AC שפירקתי ממפזר חום קטן. בבסיס הפלסטיק שמורכב עליו כתוב: כן בדיוק כך זה מופיע, V מצד שמאל של המתח וכך גם הW. למרות שלא הבנתי אם בשורה השניה הכוונה היא להספק (שנראה גדול מידי לכזה מנוע קטן) נסיתי לחבר אותו ישירות למתח AC, חיברתי המנוע עובד יופי. כאן נשאלת השאלה האם זה בטוח לחבר אותו כך ישירות למתח AC220 ? במידה וארצה לחבר אותו גם למפסק האם מספיק לחבר אותו בטור למפסק ? או שיש צורך ברכיבים נוספים ? בנוסף, לכל מקרה בדקתי האם קיים קצר בין אחד החוטים שמזינים את מנוע לגוף המנוע ונראה שלא, אך אחרי שחברתי את המנוע לחשמל ובדקתי עם מברג טסטר הנורה שלו נדלקה. האם באמת יכול להיות שיש מתח על אחד החלקים המתכתיים של המנוע ? או על הציר עצמו ? משום מה…

• 8 תגובות
    • 4.4k צפיות
  13. Started by computers-man,

אני רוצה להגביר מתח של RCA שיספיק ל10 מטר אורך, איך אני עושה את זה?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. הירוק המוזר הזה זה ניראה יפה כאילו הו מטפטף מהספק http://members.shaw.ca/clearpc/images/clearpc-toxic.jpg וגם יש למישהו מושג איזה מוד זה (יש לוג או משהו?)

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by yahavon028,

דבר ראשון אני רוצה לקנות מאורר של 120 מ"מ. רציתי לשאול כמה מאוררים ולדים וקטודות בערך הספק שלי (350 וואט) יכול להחזיק. יש לי ספק אחר אבל אני לא מצליח כל כך להפעיל אותו. דבר שני רציתי לשאול אם החירור של הפרספקס שונה מחירור של מתכת, אני רוצה לחבר לפרספקס את המאורר של ה120 בגלל הלד שלו. אני מפחד שהפרספקס ישנה צורה בגלל החום. ואיפה יש דרמלים שהמחיר שלהם לא יעלה על 150. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by JonyPony,

אני זומם כבר הרבה זמן להחליף לעכברוש שלי את הLED האדום שהוא בא איתו (אותו LED שעוזר לעיינית לקרוא את התנועה) העכברוש האשם במחדל הוא Logitech Mx510. השאלה שלי אם יש למישהו פה מדריך (או לינק) לאיך לעשות את זה הכי יעיל, ואם LED ירוק חזק שווה ערך לLED האדום? :s05:

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by itay93,

אני רוצה לקנות כמה קיטים לבניה עצמית למתחילים יש חנות באיזור באר שבע? או אתר (חוץ מאריהב) שעושים משלוחים לארץ?

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by AvieL93,

ראיתי כמה תמונות של כרטיסי מסך שצבעו אם טוש. זה נראה יפה כי זה זוהר אם יש תאורת לדים. עכשיו השאלה שלי אם אני יוכל לפגוע בכרטיס מסך עם סוג מסויים של צבע או שצביע בכללי יוכלה לפגוע. וזה יוכל לפגוע לי באחריות?

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  19. בארץ? בחול? אני צריך מאות! חחח איכותיים למשל ראשים של נוייטריק וכבלים של קלוץ עיזרו לי חבר'ה תודה לכולם!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני רוצה לבנות סוג של בינה מלאכותית בניווט במרחב סביב מכשולים. בתור התחלה אין מבחינתי משמעות למסלול הנסיעה. אלא החשיבות היא להמנעות ממכשולים. הרעיון הוא להציב חיישן מרחק על הרכב שיסתובב על ציר. המטרה היא לשייך כל דגימה למעלה מסוימת. זאת אומרת שכשהוא מסתכל בזווית של 110 מעלות הוא רואה קריאה של 20 ס"מ ושומר אותה. ממשיך להסתובב וקורא ב105 מעלות קריאה של 15 ס"מ נגיד. ככה הוא נותן קריאה כל 5 מעלות ושומר את הנתונים בהתאם לזוית ההסתכלות. ככה המערכת ממפה את מרחק העצמים סביבה. אופן הפעולה יהיה שהרכב יסע כל הזמן ישר וינווט בין המכשולים. זאת ע"י כך שהוא יכול למפות את כל המכשולים מסביב ולבחור את נתיב הנסיעה לפי אלגוריתם שאגדיר לו. בהמשך חשבתי להוסיף חיישני מגע וחיישנים אופטיים בשביל …

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. לפרויקט שאני בונה (רוב הכבל, בתוך הבידוד יהיה חשוף לאוויר וחלקו הקטן ישב בתוך מארז), אני מחפש לברר כמה זרם אפשר להעביר בכבל גידים (בצורה גסה יהיה נחמד לקבל טבלה עם מידות אמריקאיות awg) יהיה נחמד לקבל נוסחה שמתחשבת באורך הכבל. מעבר לזה הייתי רוצה לברר בכמה אפשר להתעלל בכבל בלי לגרום לנזק. נניח אם על כבל של 14awg מאפשר להעביר 10A בלי נזק, אז 20A יגרמו לנזק אחרי שעה ואילו 40A אחרי 20 דקות... בתודה מראש לעונים

22. שמעו..נכון שמוזגים בירה בברים,יש כמו משאבה כזאת.. שלוחצים אותה ואז יוצאת הבירה..איפה אפשר להשיג כזה דבר?

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  23. קניתי פאנבאס.....הבעיה שהחיבורים שיוצאים ממנו למאווררים הוא 3 פינים נקבות,וכל החיבורים של המאווררים שלי הם 4 פינים....אז אני צריך כבל מתאם בין 4 ל 3 זכרים. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות כאלה? ואני מחפש אחד מכל צד...יעני 4 פינים אחד מצד אחד ומצד שני 3 פינים זכר אחד...לא מפצל כזה של הרבה. תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by The UnKnown,

אוקיי יש לי הרד ATA100 ויש לי כבל מעוגל שהוא נראה לי ATA 133 או ATA אחר לא זוכר. לא תהיה לי בעיה אם אני יחבר אותו להרד שלי או שהכבל חייב להיות מותאם בדיוק למהירות הATA של ההרד שלי? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by dor-eli,

יש באחד המדריכים את השבלונה הזאת עכשיו הבעיה שלי שהלינק שלה כבר לא טוב אז עם מישהו יכול לתת לי שבלונה של מאוורר 80mm שיביא לי בבקשה אני צריך את זה די דחוף תודה...

• 7 תגובות
    • 910 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.