עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. טוב עכשיו סיימתי את העניין אחרי משהו כמו 3 שעות (תתחשבו שאין לי דרמל...) הכל התחיל מזה שעיתי שמה שעושה לי ת'רעש זה המאורר של הספק וגם הרעש גרם לי לישון קצת ולקום מאוחר לעבודה :-X מסקנה ... להחליף אותו @! אז חשבתי לעצמי... בוא נעשה מודינג לספק!! טוב התמונות אומרות הכל ושוב אני מצטער על האיכות זה הכי הרבה שאני יכול אבל אני מבטיח שבסוף בסוף בתמונות לגלריה הן יהיהו איכותיות הנה המוד עצמו ישנם מספר תיקונים אבל ממש אין לי כוח עכשיו.. מה שחסר זה צביעה אחרונה (שכבה ממש קטנה) וכמובן סידור מחדש של החוטים בעעעע והוספת לד החומרים הדרושים... צבע של יעקובי (כחול) 20 ש"ח~ דוד תותח שיודע לחתוך ולעודד אותך למרות שכל השאר אומרים שזה סתם שטויות (אני רגיל ככה "סתם שטויות" ובסוף הם…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by 2004,

שלום אני מחפש מדריך לעשות אורות במקדלת (ולא עליה) אני מעדיף אבל אין לי בעיה באנגלית האם תוכלו בבקשה לעזור לי? תודה

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. פירקתי חוט נחושת (החוט בצבע נחושת) מפנס דינמו (דינמו זה מתקן ליצירת חשמל ע"י מגנט שנע בתוך סליל חוט נחושת) השאלה היא האם החוט נחושת עצמו מצופה בבידוד כלשהו? סליל חוט הנחושת נראה כמו בתמונה: מאחר וכשניסיתי לחבר מעגל חשמלי עם החוט עצמו המעגל לא פעל. אני מניח שזה מאחר והחוט הנחושת עצמו מצופה בחומר מבודד כלשהו. האם זה כך?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by guy124,

רציתי לדעת אם זה אפשרי לבנות נגן mp3 או אפילו כל נגן אחר ?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by oor,

אני בונה חלון למארז ורציתי לשאול איזה לדים מומלץ לשים כדי שיאירו את החריתה שעל הפרספקט שעשיתי ...??? והאם צריך לחבר נגדים או משהוא בשביל שהלדים יעבדו כמו שצריך ?? החשמל מגיעה כמובן מ +5 או +12 של הספק ! אם זה הכל ניראה לי ... תודה מראש ..

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. נתחיל בסיפור והסבר. אז ככה יש לי מערכת סטריאו שמחוברת למחשב למערכת מחוברים זוג רומקולים שהגיעו עם המערכת ישירות מביתו של סבא אחרי כמה חודשים של שמיעה ברמקולים האלה מהצד (תכף תבינו) החלטתי שאני יוצא למסע ציד וכך היה.. הלכתי עברתי במחסנים של לקוחות של אבא שלי ולפתע נגלו לעיני שני רמקולים מעץ עם איכות פצצה שאני מאמין ששוים בערך 300-400 שקל.. חיברתי אותם למערכת שמתי מולי ואחלה של מוזיקה :] ואז גיליתי בעיה.. כשאני רואה סרט ושוכב על המיטה אני צריך לסובב את הרמקולים ולהגביר אותם לווליום יחסית גבוהה (כי הם קטנים) וזה די מעצבן. אז החלטתי שאני עושה מוד שיאפשר לי בעזרת מפסקים לשלוט באיזה זוג רמקולים אני רוצה לשמוע D: קודם כל תמונה של תצורת החדר שתבינו את ההסבר למעלה: (הכחול שלא …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום לכולם בטח הרבה מאיתכם עושים הזמנות של רכיבי אלקטרוניקה מאיזה חנות\אתר אתם נוהגים לעשות הזמנות ? העלות המשלוח שלהם זולה ? חייבים לעשות קניה גדולה או שאפשר לקנות גם בעלות קטנה . ראיתי שיש את MOUSER ן FARNELL למישהו יש ניסיון איתם ? הם נוחים להזמנות ?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by SpiritCRusheR,

שלום פורום HWzone הסתכלתי בגלרייה של המודינג וממש קינאתי אמרתי לעצמי אם הם יכולים גם אני יכול! אני מקווה להשתלב בפורום וכמובן להראות לכם את המודינג שלי (אני מתחיל את הפרוייקט היום!)

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by chenrp,

שלום, אני מעוניין לבנות דוחה ציפורים בתדר גבוה. חשבתי על המעגל המוכן הזה בשימוש של 556 על מנת לתת שינוי בתדר המוצא בין 25KHz ל65KHz. במוצא יש ספיקר גבישי, וחשבתי אם אולי אפשר להשתמש ברמקול (אשים קבל באחד הרגליים) רגיל ובמתח מבוא של 12V 1A (שנאי שמצאתי בבית). יש המלצות לתדר\ שינוי במעגל והערות בעניין? תודה.

10. Started by zZOROo,

מצאתי מסך lcd של מחשב ויש לו חיבור כמו של שנאי של 3-12 וולט השאלה אם זה הגיוני שהוא משתמש ב12 וולט? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by giloman,

איך לחבר מאווררים לספק כח ? אני חדש במודינג ואני לא מבין איך ?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by skrew,

ברשותי מעבד P4 1.7, אשר מאוררו שבק לפתע. החלפתי מאורר לאחד שהיה זרוק אצלי, אך הוא מסתובב ב 5K סל"ד, דבר היוצר מפגע אקוסטי :-\ . לא ניתן לשלוט עליו דרך תוכנה כלשהי ( מחשב עתיק ) וחשבתי להוסיף נגד ע"מ להוריד את המתח. המאוורר צורך במצב נומינלי 0.42A ב 12V כמובן. הידע שלי בחשמל מוגבל קצת, אבל למיטב הבנתי הוספה של נגד בן 10 אוהם תאט את המאוור לסל"ד רגוע יותר של ~3200 . יש צדק בחישוב ?? תודה

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by avimw,

מישהו במקרה יודע איך משנים את הצבע מאדום לכחול?? שמעתי עד דבר כזה, חבר שלי מצא מדריך על זה אבל ברוסית :\

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by dennis_g,

שלום, יש ברשותי 2 מחשבי כף יד ואני מעוניין לעשות איתם משהו למחשב (המחשבים דיי ישנים 2002) והם עובדים וכמובן טאץ. השאלה שלי העם אני יכול לעשות מין מוד למסך שהוא יראה לי נתונים של המחשב וכו? יום טוב ותודה, דניס.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by HypertreXx,

קניתי היום דג זהב חחח ושמתי אותו במן אגרטל יפה כזה וחשבתי בלילה בטח חשוך לו והוא לא רואה כלום אז נשים לו תאורה קטנה.. חשבתי אם אפשר לחבר בתוך האקווריום 2 לדים, דבר כזה אפשרי ? אני לא רוצה לקנות תאורה מוכנה לאקווריום כי אני גם לא רוצה אקווריום, אני רוצה לעשות לבד

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by thedag,

תיראו את הסידור שלי במארז ג'נרי: תגובות...

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Xtr3m3r,

חברה, יש בעיה בעייה בLCD של הארדואינו חברתי חיישן מרחק לארדואינו וLCD אליו בשביל לראות את המרחק על הLCD מהחיישן אבל הבעיה שמופיע לי אחרי המרחק כמה קשקושים תמונה: Uploaded with ImageShack.us וזאת התוכנית: #include "Ultrasonic.h" Ultrasonic ultrasonic(8, 7); #include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); void setup() { Serial.begin (9600); lcd.begin(16, 2); } void loop() { int distance = ultrasonic.Ranging(CM); if (distance >= 200 || distance <= 0) { lcd.setCursor(0, 1); lcd.print("Out of range"); Serial.println("Out of range"); } else { lcd.clear(); lcd.print(distance); lcd.println( " CM "); lcd.println(" "…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by itaysp,

זה יחסוך הרבה כסף כי קבל כזה עולה בערך 270 שקל... חשבתי על זה.. בגדול לוקחים חיבור כמו של המטען וחיבור יו אס בי מלחימים וזהו.... אבל יש את כל הדברים שאני לא יודע.. ובטח זה יותר מסובך ממה שאמרתי... אז אולי מישהו יכול להביא מדריך או להסביר פה איך עשים את זה? יש לי סמסונג 540. ככה זה יחסוף לי להוריד צילצולים בחינם וגם משחקים...

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. היי יש לי חיישן IR ושלט לארדואינו. איך אני שולט על נניח לד\סרבו בעזרת השלט?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  20. Started by sa_ka,

שלום בניתי את המקלט IR של המודינג בשעה וחיברתי אתו למחשב התקנתי את התוכנה UICE וכשאני מגיע למצב שאני צריך ללמד את התוכנה את האות של השלט התוכנה לא קולטת או שלפעמים המחשב נתקע וזה לא מחש חלש שאמור להתקע (amd atlon 3000+64bit 768 ddr) בבקשה תעזרו לי תודה מראש sa_ka

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by eladh16,

שלום אני רוצה לבנות trackIR ביתי, ולהשתמש בתוכנה freetrack. אם אתם לא יודעים מזה trackIR, אז לא משנה, בכלל יש לי שאלה על לדים. בקיצור אני רוצה לחבר 4 לדים אינפרה אדום(IR), בטור, ואז למקור כוח. הלד אינפרה אדום שאני יחבר הוא OSRAM SFH485P. זה מה שאני רוצה לבנות, והוא יראה ככה- השאלה שלי היא, כמה וולט ואמפר צורך הלד אינפרה אדום אחד כזה-OSRAM SFH485P?, ועוד שאלה, לאיזה מקור כוח אני יכול לחבר את 4 הלדים IR האלו? לחבר לסוללה(איזה סוללה , כמה סוללות , ואיך?), או לחבר למקור כוח אחר? איך לעשות את זה וכמה עולה בערך הלד (OSRAM SFH485P) הזא? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום לכולם, יצאתי אהבל וכנראה דפקתי לעצמי את המטען של מבשרת השיניים החשמלית שלי, היות ולא השתמשתי בשנאי שממיר ממתח אמריקאי לישראלי הוא היה מחובר לחשמל כמה שעות טובות, הטעין את המברשת אך בשלב מסוים הפסיק לעבוד. מה הסיכוי ששרפתי אותו? האם מישהו מכיר מקום שמסוגל לתקן מטען כזה בירושלים/ת"א? האם יש טעם לקנות שנאי מתח מתאים ולנסות להטעין או שמה שעשיתי השמיד אותו באופן וודאי? כתוב עליו 100-120V AC 50-60hz 2W

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Moty_p,

שלום לכולם אני מחפש לקנות באיביי לוחצי חשמל כמו בתמונה אבל אני לא יודע מה השם המקצועי של המוצר הזה או שם באנגלית ולכן אני לא מוצא אשמח אם תגידו לי מה השם של זה

24. Started by Aviko,

היי, עבר קצת זמן מאז ידיי נגעו בכל מה שקשור למודינג, אך בעקבות פרוייקט חדש (בקרוב תראו ב יומני פרוייקטים), אני מבקש את עזרתכם. קצת שכחתי איך יוצרים מעגל מקבילי של לדים UB מהמולקס במחשב. אם אני זוכר נכון, צריך לחבר את הלדים במקביל כאשר על ה+ של כל לד צריך להוסיף נגד,כמה התנגדות צריך? ועוד שאלה, לאיזה חוט לחבר אותו? לחוט האדום של ה5V או לחוט הצהוב של ה12V? תודה מראש על עזרתכם בנושא, בברכת יצירה מ-ו-ש-ל-מ-ת,

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. יש לי הגה/פדלים ישנים של DEXXA ( http://www.ciao.co.uk/Logitech_Dexxa_Wheel_and_pedals_set__5434259 ) עכשיו הוא אמור להתחבר עם חיבור DB15 שהיה קיים על לוחות אם ישנים השאלה שלי אם יש איזה מתאם או סרטוט איך לחבר אותו לאיזו יציאה מודרנית בחשב? מצאתי אצלי בבלאגן איזה חלק שזה DB15 שיושב על סלוט של המארז ואמור להתחבר ללוח אם, הקטע אין לי כזה חיבור על הלוח אם זה חיבור של 8 חורים בשורה למעלה ו 7 חורים בשורה למטה יוגב

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים