אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
פירקתי חוט נחושת (החוט בצבע נחושת) מפנס דינמו (דינמו זה מתקן ליצירת חשמל ע"י מגנט שנע בתוך סליל חוט נחושת) השאלה היא האם החוט נחושת עצמו מצופה בבידוד כלשהו? סליל חוט הנחושת נראה כמו בתמונה: מאחר וכשניסיתי לחבר מעגל חשמלי עם החוט עצמו המעגל לא פעל. אני מניח שזה מאחר והחוט הנחושת עצמו מצופה בחומר מבודד כלשהו. האם זה כך?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות trackIR ביתי, ולהשתמש בתוכנה freetrack. אם אתם לא יודעים מזה trackIR, אז לא משנה, בכלל יש לי שאלה על לדים. בקיצור אני רוצה לחבר 4 לדים אינפרה אדום(IR), בטור, ואז למקור כוח. הלד אינפרה אדום שאני יחבר הוא OSRAM SFH485P. זה מה שאני רוצה לבנות, והוא יראה ככה- השאלה שלי היא, כמה וולט ואמפר צורך הלד אינפרה אדום אחד כזה-OSRAM SFH485P?, ועוד שאלה, לאיזה מקור כוח אני יכול לחבר את 4 הלדים IR האלו? לחבר לסוללה(איזה סוללה , כמה סוללות , ואיך?), או לחבר למקור כוח אחר? איך לעשות את זה וכמה עולה בערך הלד (OSRAM SFH485P) הזא? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן. אני לא מודר גדול, ומעדיף לשלם למישהו לעשות לי מוד קטן לאוזניות Beyer dynamic dt 990 pro, אני רוצה לחבר אותם לכבל balanced . לא חייב כניסה נפרדת לכל אוזניה... אם מישהו יכול לעזור אשמח
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
האם יש כאן מהנדס מכונות / מישהו עם ידע בחומרים ועומסים שיוכל לעזור לי עם חישובים
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
פירקתי מפקס ישן lcd ככל הנראה 2x40 ( הערכה שלי ) אני צריך עזרה בזיהוי הפינים וחיבור שלו לlpt אני קצת הסתבכתי איתו פשוט הנה תמונות שלו : יש עליו 3 בקרים אחד מהם הוא Toshiba T7394 - רשום מעליו LCDC הDatasheet שלו : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T7934_datasheet.pdf ושניים מהם הם Toshiba T6A92 - רשום מעל אחד מהם XD1 ומעל השני XD2 הDatasheet שלהם : http://www.semicon.toshiba.co.jp/td/en/ASSP/Display_Driver_ICs/en_20030618_T6A92_datasheet.pdf לפי הdatsheets הבנתי שהt7394 הוא הבקר הראשי וה2 האחרים הם להוספת השורות ( זה מתאים ככה גם עם הכיתוב מעל ) אני צודק ? יש לו 14 פינים ובצד עוד 2 פינים כפי שאפשר לראות בתמונה …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני בונה חלון למארז ורציתי לשאול איזה לדים מומלץ לשים כדי שיאירו את החריתה שעל הפרספקט שעשיתי ...??? והאם צריך לחבר נגדים או משהוא בשביל שהלדים יעבדו כמו שצריך ?? החשמל מגיעה כמובן מ +5 או +12 של הספק ! אם זה הכל ניראה לי ... תודה מראש ..
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
UNO vs. MEGA2560? אין לי ידע כל כך בתכנות אלקטרוניקה יש לי ידע בסיסי
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הייי אחים שלי שמעו לא מזמן רציתי לבנות ועכשיו אני רציני ורוצה לבנות מין סירנה שתעשה סירנה כמו למשטרה או עם מיקרופון קטן ואז ישמעו חזק... כמו למשטרה!!! 8) עכשיו כל האלו שישר מחפשים חנויות כדי לקנות ,לא , לא צריך אני רוצה לבנות לבד!!! אז מי שמבין טוב באלקטרוניקה ואנגלית אז תחפשו מדריכים בשבילי או משהו פליייייייייייז.......... עכשיו מה כל פריט חוץ מכמה דברים אני לא יודע מה זה מה... תודה מראש לעוזרים...
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני כן, כנראה שהתמונות לא יעבדו (כי זה נחשב כאילו לא דרך השרת של פרש, ככה שצריך להעתיק את הלינק לשורת הכתובת) פה מופיע האשכול המקורי, שהתמונות כבר מוצגות באשכול, אני מקווה שזה לא נקרא אצלכם פירסום, אבל מה אני אעשה, אפשר לעלות אצלכם רק קובץ אחד לכל אשכול האשכול שיש בפרש: http://www.fresh.co.il/dcforum/Modding/1759.html אז הנה כמה תמונות מהפרויקט שלי, הכולל כרגע Fan+light Bus ומסך lcd קדמי המסך: http://uploaded.fresh.co.il/2004/03/06/697511.jpg# שלי זה שבצד שמאל, בצד ימין כבר לא אצלי http://uploaded.fresh.co.il/2004/03/07/623196.jpg# כפי שאתם רואים אין עברית, אבל אני יודע בוודאות שהמסך תומך, ככה שאני לא יודע אם זה התוכנה לא תומכת(קריסטל פונטס) או שפשוט התוכנה לא י…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
למי אין מכשירי אודיו מקולקלים בבית?? פה יהיה מידע למי שרוצה ליצור מהם משהו לכל מי שיש ידע ניסיון נשמח אם יוכל לתת עזרה מידע
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איך לחבר מאווררים לספק כח ? אני חדש במודינג ואני לא מבין איך ?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לחברה בהקמה שרוצה להקים מעבדת פיתוח אלקטרונית דרוש לקנות כמה מכשירים יש חברה שסוגרת את הסניף שלה באיזור וחשבנו לקפוץ על המציאה הבעיה שחלק מהציוד לא נמכר יותר ובכלל לא יודעים איך לקבוע את טיבו אז אפרסם כאן את הציוד שנמצא בקטגוריה שחשבנו עליו, ואשמח אם תכתבו מה מהם כדאי (נראה לי מספיק אחד בכל קטגוריה) ומה המחיר אותו כדאי לדרוש עבורו (תזכרו שהציוד הוא מחברה בסגירה אז המיקוח הוא לטובת הלקוח: [TABLE=width: 680] [TR] [TD=width: 64]35[/TD] [TD=width: 178]DC PS[/TD] [TD=width: 142] [/TD] [TD=width: 104]EP613[/TD] [TD=width: 104]5[/TD] [TD=width: 88]IT Room[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 680] [TR] [TD=width: 64]40 [/TD] [TD=width: 178] DC Power Supply[/T…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מכין עבודה כרגע ויש פה בשרטוט מגבר בלי מתחי הזנה... למישהו יש מושג מה התפקיד של מגבר כזה ו/או איזה סוגים של מגבר כזה קיימים? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מדריך לעשות אורות במקדלת (ולא עליה) אני מעדיף אבל אין לי בעיה באנגלית האם תוכלו בבקשה לעזור לי? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקדוח חורים בשביל מאווררים במארז אבל אין לי שום כלי מתאים. רק מקדחה כזו רגילה שאפשר לקדוח איתה בקיר ובעוד שלל דברים אולי גם מתכת או פח?אין לי שום כלי מלבד זה. יש דרך לעשות חורים למאוורר עם המקדחה שלי? תודה..
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד aspire one d150 חבר פנה אלי ואמר שהוא מקבל את העיוותים המופיעים בתמונה כנראה בזוויות שונות של המסך (ככה הבנתי) מה התקלה? כבל שהתנתק? כבל שנדפק? האם ניתן להשיג כבל חלופי בEBAY? עוד לא העליתי את המחשב על שולחן הניתוחים, רק רציתי לדעת למה לצפות
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן ! ברשותי מגבר : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180673254720&ssPageName=STRK:MEWNX:IT וברצוני לחברו לסוללה 12v : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260810083936&ssPageName=STRK:MEWAX:IT האם יש איזהשהו חוסר חפיפות במתח או משהו כזה ? כלומר האם המגבר בסכנת חיים בעקבות מתח/זרם לא יציב ? אם כן מה ניתן לעשות ? ד"א, מה הסיכונים בסוללת ליון ? האם יש באמת סיכוי גבוה שהיא תתפוצץ בעוצמה ?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צועד לקראת המודינג הראשון שלי (חלון במארז וזה) ורציתי לדעת מאיפה קונים את הפרספקס. באיזה עובי מומלץ לקנות, מה המחירים שלו, ומה המכשירים שיכולים לעשות בו חורים לחיבור מאוררים חוץ ממקדח כוס?... תודה לעוזרים ויום נעים לכולם, אבי
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך פשוט משהו שיעשה צליל כזה כי אני רוצה לפרק לו את המעגל הזה ולשים במארז שלי שיהיה כאילו כמו רכב ויעשה רעש כמו רכב
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מגן למסך של המחשב הנייד שלי (14.1') חשבתי על להדביק חתיכת פרספקס בעובי של אחד- 1.5 מ"מ . מוכרים בכלל פרספקס בעובי כזה? איפה אני יכול לקנות פרספקס (באיזור טבריה או בבאר שבע)? יש דרך אחרת שאני יכול להגן על המסך? מגן בעובי הזה לא ילחץ על המקשים (ויהרוס אותם...)? תודה מראש על העזרה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי , אני רוצה לחבר לד ביקורת במעגל לדים שעובדים לדים במוסיקה. ניסיתי לחבר אותו בכמה מקומות אבל הוא כל הזמן עובד לפי המוסיקה ולא סתם דולק. לאיפה לחבר אותו ?
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקנתי את ה LCD שלי סוף סוף! התאורה עובדת הכל עובד פגז רק הבעיה היא שהמסך מציג ריבועים בשורה הראשונה והשלישית ולא מציג שום טקסט של התוכנות שמיועדות לכך קראתי שוב את המדריך והתקנתי את התוכנה DLportIO ופשוט יכול להיות שאין לי מושג מה עושים עם התוכנה!! יעני מה מפעילים מה מריצים מה לוחצים מישהו יכול לתת יותר פרטים על זה בבקשה! לפי מה שהבנתי צריך את התוכנה הזו שתעקוף את ההגבלה של וינדוס XP על הגישה הישירה לפורט LPT אבל אין לי מושג מה לוחצים שם! יעני מה עושים עם זה... מישהו יכול להסביר ... ואם זו לא הבעיה אז מה כן יכול להיות רק אל תגידו לי לחבר מחדש כי הכל עבר בדיקה קפדנית 4 פעמים לפני החיבור ועוד כמה פעמים אחרי יונתן קלדרון
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש מצב שאני מקבל בקרוב את המארז הידוע של SUPERTALENT וראיתי שיש לו כזאת דלת מקדימה שמסתירה את כל הכוננים...עכשיו רציתי לדעת אם במצב סגור יש רווח בין הדלת לכוננים או שהם צמודים? די יש לי פאנבאס ואני חושב מה לעשות אם הם צמודים אז הכפתורים של הפאנבאס לא ייתנו לי לסגור את הדלת.. תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אלהן כולם. יש לי צ'קלקלה (הדבר הזה של המשטרות) שפועל על 12 V וחשבתי אולי לחבר אותו למחשב, אבל אני לא רוצה שברגע שאני ידליק את המחשב הא תתחיל לפעול וברגע שאני יכבה היא תפסיק לפועל, אז חשבתי אם יש אפשרות לעשות שברגע שאני מפעיל את המחשב היא תפעל במשך 10 שניות סתם דוגמא, או לעשות שברגע שאני פותח את אחד הכוננים היא תפעל, בכלל אם יש לכם רעיונות מתי להפעיל אותה ולכמה זמן זה גם יהיה נחמד, אבל אני קודם רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לבחור מתי היא תתחיל לפעול (באופן אוטומטי) ומתי היא תפסיק. תודה גיא.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-