אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי חיישן טמפרטורה פשוט: http://media.digikey.com/photos/Analog%20Devices%20Photos/505-T0-92-3.jpg ורציתי לדעת עם בהשקעה כספית מינימלית אפשר לגרום לחיישן לשלוט על מאוורר(אם חם אז מסתובב מהר ואם קר אז פחות) ואם זה הרבה הלחמה ורכיבים אז אולי יותר קל לבנות מעגל שיראה את הטמפ של החיישן על גבי מסך 7SEG
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כותרת.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי את הסט רמקולים למחשב Creative I-Trigue 3400 ממישהו שנעלם לו השלט (שלט חוטי) עכשיו בלי שלט בעיקר הרמקולים לא נידלקים ואי אפשר להגביע איתם את הקול.. או לשלוט על הבס או על הטרבל... מישו יודע איך אפשר לבנות שלט או משו בסגנון או אפילו לקנות מאיפה שהוא שלט בניפרד?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, בניתי מעגל כלשהו שמשתמש ברגלי השידור של יציאת ה LPT יש לי מערכת הפעלה WINXP SP2 דרך היציאה אני שולט על המעגל - הפעלה וכיבוי שלו בעזרת הרגליים 2 ו 18 (רגל השידור הראשונה של היציאה והאדמה שלה) בכל הפעלה מחדש של המחשב, איך שהמערכת הפעלה עולה היא מאתחלת את יציאת ה LPT וזה גורם לזוג רגליים 2 ו 18 להוציא +5V מה שגורם להפעלת המעגל שלי בלי שאני רוצה יש אפשרות להגדיר במערכת הפעלה שהיציאה תאותחל למצב שכל הרגליים של המידע יהיו ב "0" במקום ב "1" כמו שקורה אצלי עכשיו? הפעולה של ה "1" מגיעה רק עם הפעלת המערכת הפעלה.. אז זה אומר שההגדרות בביוס לא משנות למה שאני צריך מישהו מכיר איפה במערכת הפעלה אני יכול לקבוע את מצב הרגליים של המידע ל "0" בהפעלה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מגן למסך של המחשב הנייד שלי (14.1') חשבתי על להדביק חתיכת פרספקס בעובי של אחד- 1.5 מ"מ . מוכרים בכלל פרספקס בעובי כזה? איפה אני יכול לקנות פרספקס (באיזור טבריה או בבאר שבע)? יש דרך אחרת שאני יכול להגן על המסך? מגן בעובי הזה לא ילחץ על המקשים (ויהרוס אותם...)? תודה מראש על העזרה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות trackIR ביתי, ולהשתמש בתוכנה freetrack. אם אתם לא יודעים מזה trackIR, אז לא משנה, בכלל יש לי שאלה על לדים. בקיצור אני רוצה לחבר 4 לדים אינפרה אדום(IR), בטור, ואז למקור כוח. הלד אינפרה אדום שאני יחבר הוא OSRAM SFH485P. זה מה שאני רוצה לבנות, והוא יראה ככה- השאלה שלי היא, כמה וולט ואמפר צורך הלד אינפרה אדום אחד כזה-OSRAM SFH485P?, ועוד שאלה, לאיזה מקור כוח אני יכול לחבר את 4 הלדים IR האלו? לחבר לסוללה(איזה סוללה , כמה סוללות , ואיך?), או לחבר למקור כוח אחר? איך לעשות את זה וכמה עולה בערך הלד (OSRAM SFH485P) הזא? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
גיליתי קבל שרוף באל פסק שלי. (הוא הפסיק לעבוד והיה ריח שרוף) הקבל הוא 2200µF 25V. החלפתי אותו לפי המלצה של אלקטרונאי ממקום העבודה שלי בקבל 2200µF 50V. האל פסק עובד מצויין (למראית עין בכל מקרה). השאלות שלי: מה גורם לקבל להישרף? האם יש עוד משהו שיש לבדוק? האם נכון היה להחליף אותו ב-50V במקום 25V (יש לי גם 25V שאני יכול לשים במקום)?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפש חנות שמוכרת כל מני חלקים לבנית מעגלים אלקטרונים.. בירושלים יש עדיפות לתלפיות או לקניות מלחה וגם חנות שמוכרת חלקים למחשב כמו לידים מאוררים וכל מני שטויות כאלה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה אנ י לא רשמתי בכותרת הקודמת תתקנו אותי אם לא כתבתי נכון אז השאלה שלי זה איזה דרמל יותר טוב מקורי של חברת דרמל או חיקוי? ומה שווה ליקנות (דגם ספציפי)?????????
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שלט של כרטיס TV+קולט של כרטיס טלויזיה. יש אפשרות שאני יוכל לשלוט בעזרתם במחשב, ווליום-PLAY,STOP וכאלה... הציוד הגיע עם הכרטיס טלויזה FLYVIDEO300
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה קניתי לפני שנתיים +/- את המארז הנל: http://www.thermaltake.com/xaserCase/xaser3/v1000d.htm אחרי שנתיים +/- ממש נמאס לי ואני רוצה לעשות בו שינויי (הגיע הזמן באמת) הדבר הראשון שאני רוצה לשנות זה את הצבע הכחול המציק שלו, הצבע שאני רוצה זה צבע שחור (בגלל שהמקלדת המסך והעכבר הם בצבע שחור) אז הייתי רוצה לדעת איך אני צובע את המארז שלי בצבע שחור אם הפקת המראה (כמו במארז Antec Sonata) אם יש גם מדריך כיצד לעשות את זה אני ישמח מאוד בתודה Dragon
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר'ה בניתי מכונת CNC ויש לי את התוכנה MACH3 ואני לא יודע איך ליצור צורות שאותם אני יכול לחרוט/לחתוך משהוא יודע איך עושים את זה ??? תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה קורה חבר'ה הגיע הזמן לשפצר את המחשב כמו שכבר הרבה זמן רציתי בתכנון: LCD 4X20 תומך עברית עם תאורה כחולה חיישן אינפרא (שלט לווינאמפ וכדומה..) ונוריות בקרה *אם ישאר עצבים אז גם עיצוב צבע למארז (תמונות וכאלה..) זה המחשב נכון לכרגע תכנון עיצוב מעלה עוד בהמשך, יש למה לחכות...
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מה הכי מומלץ לקנות בלדים? מה החברות הכי טובות? ראיתי שיש lamptron, היא טובה? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חשבתי על רעיון לחבר מאוורר נוסף של 120mm מתחת לגוף הנייד,אבל השאלה הגדולה היא היכן לחבר אותו ??? מישהו מכיר אולי גם היכן ניתן למצוא מאווררי 120mm דקים? (1cm עובי) או מאוורר שמתחבר בUSB בכדי שאכין בשבילו בארקט המערכת
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
החלפתי קבל בגוף תאורה לקבל ישן אחר שהיה לי, הקבל של KAMA 14uF 250V הקבל מתחבר ישר לכניסת המתח 240V AC הקבל הקודם אין לי שמץ אם הוא היה מתחמם או לא (הוא פשוט התנתק מבפנים ולא עבד כמה שנים), אבל הקבל ה "חדש" חם אחריי כמה שעות של עבודה או פחות (משהוא כמו 40 - 50 C כשהסביבה של הקבל קרה לגמרי כלומר החום הוא מהקבל עצמו) זה תקין ?
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים הנושאים שאני לא מבין הם: 1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות} 2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\} 3.תיכנון מערכת צירופית 4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת} מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מכין עבודה כרגע ויש פה בשרטוט מגבר בלי מתחי הזנה... למישהו יש מושג מה התפקיד של מגבר כזה ו/או איזה סוגים של מגבר כזה קיימים? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ערכתי ביקור קצר ב bit-tech לראות מה חדש באיזור המודינג שלהם: Temple of Nod http://www.bit-tech.net/modding/2006/09/18/Temple_of_Nod/1.html KNS-01 http://www.bit-tech.net/modding/2006/09/25/Project_Logs_update_5/4.html BOSS: FX-57 http://www.bit-tech.net/modding/2006/08/14/boss_fx57_techdaddy/1.html
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד על איך לתכנת את הארדואינו, יש לי את ה-ATMEGA 1280 ורציתי לדעת איזו שפה אני צריך ללמוד כדי לדעת לתכנת את הארדואינו . ואם תוכלו לשלוח לי מדריכים למתחילים זה יהיה מצויין !
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
האם זה אפשרי ? יש לי כרגע כבל RCA אחד וזה לא מספיק על מנת להשתמש ב 5.1 אלא רק ב 2.1 . הרעיון שלי הוא להשתמש בעוד 2 כבלים זהים ולחברם בעזרת מפצל אוזניות. דעתכם?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בבקשה תענו לי על השאלה שבכותרת .......
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים וגמר חתימה טובה! אני מחפש מערכת שלט כמו כאלה שיש במכוניות שלט (כמו הפשוטות האלה שעולות 30-50 ש"ח) אבל לא המקצועי כמו שמוכרים לטיסנים המערכות שלט ב200-400 ש"ח. חשבתי שבמקום לקנות מכונית שלט ב50 ש"ח ואז לפרק ממנה את המערכת שלט, פשוט לקנות את המערכת הזאת ללא המכונית ואז כמובן זה יעלה הרבה פחות. השאלה היא: 1) איך נקראת מערכת כזאת, שאוכל למצוא כזה באינטרנט 2) איפה אפשר לקנות כזה דבר? אני פשוט רוצה להרכיב את זה על צעצוע שבא בלי שלט ולמעשה להפוך אותו לאחד "על שלט". תודה רבה חברים!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה... אילתרתי מאוורר לפי המדריך הזה: http://www.pctip.co.il/guides/casefan.php ויש לי מספר שאלות... 1. החיבר של הספק כוח לכונן דיסקטים הוא בצבע לבן והוא לא נראה כמו חיבור של מאוורר רגיל.. האם זה בסדר? 2. בכבל שמחבר מהספק לכונן ישנם 4 חוטים... אדום, שחור, שחוא וצהוב לפי הסדר שאמרתי... לפי המדריך צריך להשאיר רק את האדום והשחור אז השארתי את השחור שיותר קרוב לאדום האם זה בסדר? 3. נגיד ועד עכשיו הכל טוב וכבר חיברתי הכל... לאיפה אני יכול לחבר את המאוור יש לי לוח Rocklake D865Perl והאם יש סיכוי שזה ישרוף לי חלק כלשהו במחשב?
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
סתם קטודה סגולה, או קטודת uv. אולי שתיהן ביחד? ממש יפה.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-