עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. בבקשה תענו לי על השאלה שבכותרת .......

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by iakovl,

טוב כבר הרבה זמן הMK3 שלי מדשדש לו ולא עושה כלום (לא לדאוג הפרויקט לא מת, מצאתי פתרון לבעיה שלי, עוד מעט יהיה עדכון בנושא) אז בנתיים החלטתי לקחת את ה HEC-300AR-TF שיושב לי בצד ולעשות ממנו ספק ניסויים (שיחליף את הקיים) הייתי היום בעיר בטבריה על מנת לעשות כמה שיפצורים ראשוניים (אחד מהאנשים שרציתי להיפגש איתם לא היה אז קצת נדפקתי) מה יצא מזה? הורדתי את רוב הכבלים שהיו בספק ועשיתי את הקצר שמאפשר לי להפעיל את הספק ללא לוח אם (החוט הירוק בחיבור 20 פינים לכל חוט COM שחור) תמונות: הספק לפני הניתוח הקיצוץ הראשוני ציפוי הקצוות ב HEATSHRINK הקורבנות שהוקרבו התוצר הסופי לבנתיים בדיקת מתחים המתחים לא משהו לעומת הספק שיש לי במחשב אבל עומדים בתקן של ATX שעומד ב10%, אולי…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Aviko,

היי, עבר קצת זמן מאז ידיי נגעו בכל מה שקשור למודינג, אך בעקבות פרוייקט חדש (בקרוב תראו ב יומני פרוייקטים), אני מבקש את עזרתכם. קצת שכחתי איך יוצרים מעגל מקבילי של לדים UB מהמולקס במחשב. אם אני זוכר נכון, צריך לחבר את הלדים במקביל כאשר על ה+ של כל לד צריך להוסיף נגד,כמה התנגדות צריך? ועוד שאלה, לאיזה חוט לחבר אותו? לחוט האדום של ה5V או לחוט הצהוב של ה12V? תודה מראש על עזרתכם בנושא, בברכת יצירה מ-ו-ש-ל-מ-ת,

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Gonk,

ערכתי ביקור קצר ב bit-tech לראות מה חדש באיזור המודינג שלהם: Temple of Nod http://www.bit-tech.net/modding/2006/09/18/Temple_of_Nod/1.html KNS-01 http://www.bit-tech.net/modding/2006/09/25/Project_Logs_update_5/4.html BOSS: FX-57 http://www.bit-tech.net/modding/2006/08/14/boss_fx57_techdaddy/1.html

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by nir_ofer,

שלום חברים, אני רוצה לחבר ממיר של HOT לצפייה דרך מסך מחשב בעל חיבור VGA בלבד. חיפשתי קצת ומצאתי מתאמים כאלו: מכיון שהמתאם נראה כמו משהו מאד מאד פשוט, השאלה שלי היא האם יש אפשרות לבנות מתאם כזה לבד? במידה וכן, אני אשמח להסבר קצר.. תודה, ניר

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. Started by SpiritCRusheR,

שלום פורום HWzone הסתכלתי בגלרייה של המודינג וממש קינאתי אמרתי לעצמי אם הם יכולים גם אני יכול! אני מקווה להשתלב בפורום וכמובן להראות לכם את המודינג שלי (אני מתחיל את הפרוייקט היום!)

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אני אמור לקבל את ה Pi השבוע. האם השנאי הזה (שנלקח מסמסונג גלקסי אס 2), מתאים עבור ה Raspberry Pi? רשום עליו: 5V----0.7A (שאין לי מושג מה זה אומר, אבל זה מה שרשום) תודה

8. Started by bezangeloo,

בתודה...

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלום! היום נסעתי לתל אביב לקנות לדים סוף סןףף.. פתחתי תעכבר, נית'תי את הלד הקיים, הלחמתי חדש, חיברתי הכל ועכשיו העכבר משתגע... אני לא שולט עליו.. הוא קפוץ ממקום למקום כל הזמן.... מישהו יכול לעזור לי אולי?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ballerum,

מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות משטחי אלומיניום ומה המחיר

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  11. המאוורר של המעבד הרי מחובר ישירות ללוח,אז לקחתי את ה3 פינים שבתוכו (שלוש חוטים,אחד צהוב ,אחד שחור,ואחד ירוק) הוצאתי את השחור,והצהוב לקחתי מולקס חדש,היה לו זכר-ונקבה חיברתי את הזכר שלו -לנקבה אחת במארז[מהספק ] ובזכר הכנסתי את השחור לשחור,ואת הצהוב-לצהוב מה שבעצם ,אמור לתת לי 12V נקיים,ולעשות למאוורר לפחות 5000RMP,הוא כרגע על 3200 ועשיתי את זה,וזה לא עזר. מדוע.? אמרו לי שאם זה מחובר ללוח,הוא על 7V ככה..ועם המעבד מתחמם אז הוא לאט לאט יודע להגביר את הקצב ע''י כך שהוא מגביר את הV בקיצור המחשב עכשיו פתוח קטן לידי בשביל לתקן את זה,שיקבל 12V ויעבוד במלואו המהירות שלו. חיברתי גם בחזרה את המולקס הקטן ללוח אם,עם חוט אחד[ירוק] שיגיד לי כמה RMP. [החוט ירוק,-חיישן של סיבובי RMP של המאו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by bezangeloo,

יש לי כרטיס מסך שיש בו שני קבלים נפוחים ומפוצצים, 479 \ 16. הלכתי לקוסולובסי בתלפיות וביקשתי ממנו כאלו, אז הוא נתן לי 470 \ 25. כשאמרתי לו שאני צריך את זה למשהו רגיש ואני לא יודע אם זה יתאים, הוא הסתכל עלי במבט מצומצם ואמר לי במבטא רוסי כבד "אתה חושב אני לא יודע אלקטרוניקה? :pissed:" מפחיד האיש הזה. בקיצור, קניתי קבלים של 470 \ 25, והשאלה היא אם אני באמת יכול לשים אותם במקום קבלים של 470 \ 16. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. שלום לכולם, יצאתי אהבל וכנראה דפקתי לעצמי את המטען של מבשרת השיניים החשמלית שלי, היות ולא השתמשתי בשנאי שממיר ממתח אמריקאי לישראלי הוא היה מחובר לחשמל כמה שעות טובות, הטעין את המברשת אך בשלב מסוים הפסיק לעבוד. מה הסיכוי ששרפתי אותו? האם מישהו מכיר מקום שמסוגל לתקן מטען כזה בירושלים/ת"א? האם יש טעם לקנות שנאי מתח מתאים ולנסות להטעין או שמה שעשיתי השמיד אותו באופן וודאי? כתוב עליו 100-120V AC 50-60hz 2W

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. בוקר טוב אפשר בבקשה שרטוט שמסביר איך בונים מקלט ושלט אלחוטיים שיכולים לבצע on ו of למשהו מסוים, כמו מנוע חשמלי או לד תודה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by eladh16,

שלום אני רוצה לבנות trackIR ביתי, ולהשתמש בתוכנה freetrack. אם אתם לא יודעים מזה trackIR, אז לא משנה, בכלל יש לי שאלה על לדים. בקיצור אני רוצה לחבר 4 לדים אינפרה אדום(IR), בטור, ואז למקור כוח. הלד אינפרה אדום שאני יחבר הוא OSRAM SFH485P. זה מה שאני רוצה לבנות, והוא יראה ככה- השאלה שלי היא, כמה וולט ואמפר צורך הלד אינפרה אדום אחד כזה-OSRAM SFH485P?, ועוד שאלה, לאיזה מקור כוח אני יכול לחבר את 4 הלדים IR האלו? לחבר לסוללה(איזה סוללה , כמה סוללות , ואיך?), או לחבר למקור כוח אחר? איך לעשות את זה וכמה עולה בערך הלד (OSRAM SFH485P) הזא? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by fuck off,

יש לי מאוורר של TT שעושה רעש של טיל שממריא ליד החלון. אני רוצה לשים לו פוטנציומטר אבל אני לא יודע כמה צריכה להיות ההתנגדות שלו ובשביל זה אני פה כדי לשאול. המאוורר על 12V ו0.5 אמפר. כמה אני צריך שיהיה הפוטנציומטר? ואני צריך שגם יהיה מצה שבו הוא בכלל יתכבה. שיפתח המעגל או שההתנגדות תהיה הרבה יותר גדולה. חישבתי לפי R=V/I וקיבלתי 24. זה OHM ולא KOHM נכון? כי זה ניראה לי ממש ממש קצת..

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by SD Project,

מה קורה אנשים ?! הרבה זמן שלא הייתי בפורום עקב הנוביציה שמתכוללת בפורום... בכל זאת אני צריך את עזרה מכל המומחים ביניכם... יש לי את מכשיר משחקי הוידאו Game Gear... http://www.thosewerethedays.de/items/hardware/sega/game_gear/game_gear3.jpg כמו גיים בוי רק הישנים יותר... יש עליו מסך LCD דיי גדול כמו שאתם רואים בקישור וחשבתי שאפשר להשמתש בו... חשבתי לעשות לו מוד ככה שאני יוכל לחבר אותו למחשב... אם תוכלו לעזור לי במציאת מדריך אני יודה לכם מאוד... ואני עוד יותר יודה לכם אם זה יהיה דרך ה-ICQ... תודה לכל העונים והעוזרים...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Shaul.Zuarets,

שלום לכולם, אני מחפש חיישן משקל שיתחבר לארדואינו. החיישן צריך להיות יחסית מדויק אבל בעיקר להיות מסוגל לקלוט משקל עד 50 ק"ג. מצאתי את זה: https://www.sparkfun.com/products/10245 למישהו יש מושג אם אני יכול לקנות את זה בארץ או מוצר מקביל בארץ? האם המוצר הנ"ל מתחבר לארדואינו? שאלה נוספת, האם מישהו מכיר מגן טוב לארדואינו לאגירת מידע על כרטיס זיכרון? המערכת תעבוד על בטריות ולכן אשמח אם תהיה צריכת חשמל נמוכה. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. היי חברים, אחרי ששידרגתי קצת את המחשב הישן שהיה לי, הכנתי במארז חלון וחיברתי מאווררים נוספים בתקרה ועוד כמה שטויות... עכשיו נזכרתי שלפני כמה שנים טובות הכנתי מין מעגל לדים קטן עם טרנזיסטור TIP31 שמחובר לז'אק 3.5 MM סטנדרטי של האודיו, והלדים היו מרצדים לפי המוזיקה... אני רוצה להכניס כזה דבר לתוך המארז המחודש...בקיצור חיפשתי כמה רכיבים בבית ומצאתי כמה TIP31 וכמה לדים... חיפשתי באינטרנט ומצאתי מעגל פשוט מאוד שמראה איך בידיוק לחבר את כל העסק.. http://static.flickr.com/35/70733363_7bc5873491_o.jpg אני משתמש בספק כוח שמוציא 12V (אין לו אדמה,מאוד דומה לספק כוח של מחשב נייד),ובלדים של 3 וולט (ניסיתי גם להשתמש בסטריפ לדים של 12 V, שהחלפתי במקום כל ה4 לדים בטור שבתרשים) אחרי כמה ני…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Ash Binary,

במחשב ל חבר יש לוח דיי איכותי (MSI K9N NEO) אם southbridge בלבד (מהלוחות של AMD שאין להם northbridge). הציפ של NVIDIA והוא דיי מתחמם בזמן עבודה מתחת לציפ הזה (או באיזור שלו) יש הלחמה שבורה. הוא אמר שהמחשב לפעמים עובד לפעמים לא, אז באתי לבדוק הדלקנו את המחשב, קרענו אותו במשחקים, ראינו סרטים, הכול הלך חלק. ואז גלשנו סתם באינטרנט והמחשב קפא אחריי ריסט הוא צפצף 2 ארוכים ו 8 קצרים (תקלה בכרטיס מסך), הכרטיס מסך תקין וניסינו אם כרטיס מסך אחר. אחריי שהלוח התקרר הוא עדיין עושה את זה אם אני לוחץ אל הצלעות קירור של ה southbridge (אל הציפ כיאלו) המחשב עובד תקין, אם אני משחרר הוא קופא מסקנה - יש הלחמה שבורה מתחת לציפ - איך ניתן לתקן אותה ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by chenrp,

שלום, אני מעוניין לבנות דוחה ציפורים בתדר גבוה. חשבתי על המעגל המוכן הזה בשימוש של 556 על מנת לתת שינוי בתדר המוצא בין 25KHz ל65KHz. במוצא יש ספיקר גבישי, וחשבתי אם אולי אפשר להשתמש ברמקול (אשים קבל באחד הרגליים) רגיל ובמתח מבוא של 12V 1A (שנאי שמצאתי בבית). יש המלצות לתדר\ שינוי במעגל והערות בעניין? תודה.

22. היחיד שמצאתי, הוא ב pccool והוא כסוף HELP !

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by adl,

שלום לכולם!יש לי שרטוט של ספק כוח שבנוי בין היתר ממגבר שרת ושני טרנזיסטורים.אשמח לדעת מה תפקידם במעגל?תודה רבההשרטוט: http://4.bp.blogspot.com/_FdGFE8NBDgc/TB3Zj4vVv9I/AAAAAAAADY0/lgjW883vfwY/s1600/triple-power-supply-circuit-diagram.GIF

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by radar,

הי לכולם אני מעוניין לקנות Wire Wrap tool, וראיתי שני סוגים: צבע כחול - 30AWG: https://www.ebay.com/itm/New-Wire-Wrap-Strip-Unwrap-Tool-Hand-Manual-Winding-Rods-For-WSU-30M-AWG-30/254283316298 צבע זהב: - 22AWG: https://www.ebay.com/itm/EXSO-Manual-Wire-Cable-Wrap-Unwrap-Tool-Hand-Driver-22AWG-0-65mm-0-9mm-1PCS-NEW/153468091784 מי מהם עדיף? תודה

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.