אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הוצאתי את המאוורר מהספק הישן שהתקלקל לי ויש לי את כול חיבורי המולקס שאיתו ואני רוצה להשתמש במאוורר הזה כמאוורר למארז אך אני לא יודע איך לחבר אותו. מהמאוורר יוצאים שתי חוטים אחד שחור ואחד אדום, ומהמולקס יוצאים4 חוטים 2 שחורים אחד אדום ואחד צהוב בבקשה מי שמבין שיגיד לי איזה חוטים אני תריך להלחים ??????
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לחבר מספר מאווררי מחשב לשקע חשמל בייתי, השתמשתי בשנאי (מכווןו על 12V) ואליו חיברתי שני מאווררים כאשר הם מחוברים אחד לשני העסק עבד יפה תקופה אבל הבעייה שעם חיבור מאוורר נוסף מהירות המאווררים יורדת לכן חשבתי לחבר כעת את שלושתם ישירות כל אחד לשנאי, שוב העסק עבד אבל לאחר יום השנאי מת. מדוע ולמה? והאם שנאי חדש AC to DC 12V 1A Power Adaptor יצליח בעבודה?
-
- 5 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לדאול משהוא על חיבור מאווררים. יש לי מאוורר אחד מחובר (מאורר 1) אם תאורה נראה לי 0.14 אמפר 12 וולט היום קניתי עוד אחד רגיל (מאוורר 2) 0.18 אמפר 12 וולט וזה החיבור שלי http://img217.imageshack.us/img217/4704/fan6om.gif יענו שני המאוררים מחוברים למולקס אחד. האם חיבור כזה יכול לגרום נזק? תודה רבה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 782 צפיות
-
-
כרגע מחוברים אצלי 2 מאווררים ללוח אם כארש לכול מאוור יש 4 חוטים אם אני מעוניין לחבר עוד 2 מאווררים להיכן אני מחבר אותם(ללוח אם, לספק) ? יש י לוח אם גD945GCZ עשיתי חיפוש אך לא מצאתי משהו שעונה לי על השאלה , תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 638 צפיות
-
-
חבר הביא לי מערכת לשליה בארבע מאווררים אך יש בה בעיה אחת הכבלים שאליהם אמורים להתחבר המאווררים קרועים ואני לא רוצה לקרוע את הכבלים של המאווררים שלי ופשוט לחבר את הברזלים של הכבלים ביחד תמונה למטה חשבתי לקנות מחבר ופינים ואז פשוט להלחים את הכבלים לפינים ולשים במחבר אבל ראיתי שלמאווררים כיום יש חיבור של שלוש פינים והמערכת שליטה אמורה להתחבר עם חיבור של שני פינים אז יש לי שתי שאלות בנושא 1.יש חיבור של שתי פינים או שפשוט לקנות חיבור שלוש פינים ולשים רק שתי פינים מתוך השלוש? 2.כשאני מחבר את המאווררים למערכת שליטה איזה פין של המאוורר צריך לא להיות מחובר למערכת שליטה? תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי ספק ישן שאני כבר לא צריך אותו.... הוצאתי ממנו את המאורר 120מ"מ עכשיו שמתי לב שיש לו חיבור קטן כזה עם 2 חורים...(חיבור שמתחבר ל2 פינים) עכשיו אני יודע שיש בלוח חיבור של 3 פינים... האם אני יכול לחבר אותו לחיבור הזה ? עכשיו יש עוד בעיה שבספק עצמו אין בכלל חוט עם חיבור של 3 פינים,אם היה חיבור כזה הייתי יכול לפחות לגזור אותו ולהלחים לחוט של המאורר ואז לחבר ישירות ללוח אם... מה עושים ? נ.ב אל תציעו לי לחבר את את המאורר למולקס כי כל הזמן החוטים יוצאים מהמולקס ואז המאורר מפסיק לפעול וגם אין לי מולקס פנוי בספק הנוכחי...
-
- 4 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אפשר לחבר את החוטים של המולקס למחבר 3 פינים שמתאים ללוח כדי שהלוח ישלוט על המהירות ? נכון לעכשיו יש שני חוטים שמגיעים למולקס ( לספק ) ואחד ללוח לחיווי כנראה . ועוד דבר אף אחד לא ענה לי לגבי dvi ל-bnc אף אחד לא מבין בזה ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 995 צפיות
-
-
הוספתי 2 מאוררים למחשב ישן,שניהם 12V ושאני מדליק את המחשב הם לא נדלקים. אז אמרתי נחבר אותם למולקס הם יעבדו בטוח אז את האדום צריך לחבר לצהוב,ואת השחור לשחור שליד הצהוב? (במקרה של 2 פינים) במקרה של 3 פינים,מה לעשות עם הRPM?
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מאוורר לד של thermaltake 120 חיברתי אותו למחשב והכל בסדר. אך חסר לי החוט שמחבר את זה לספיד פאן... האם אני אמור לקנות אותו?? או שהוא אמור לבוא עם המאוורר עצמו.. (במאוורר הקודם זה בא כבר מחובר. (החוט)... פרטים: אותו מאורר רק לא לד..) אם צריך עוד פירוט אני יעלה תמונות.. בבקשה תעזרו לי.. תודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מאוורר פשוט שמתחבר לחיבור מולקס סטנדרטי לספק. ברצוני לשלוט עליו באמצעות התוכנה SPEED FAN, כדי לשלוט עליו אני צריך לחבר אותו ללוח, השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות לאלתר משהו או לקנות איזה מתאם שיאפשר לי לחבר אותו ללוח ולשלוט עליו דרך התוכנה SPEED FAN, האם זה אפשרי או שצריך בשביל זה מאורר מיוחד? ???
-
- 7 תגובות
- 740 צפיות
-
-
איך אני מחבר מאורר למארז עם שני חוטים גלויים(אדום ושחור) ולאן אני מחבר תודה :jump:
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כרגע יש לי ת'כרטיס מסך הנ"ל ואני מעוניין לחבר לו מאורר בגודל של 80MM אני רוצה קודם להוריד ת'מאורר המעפן הקטן שיושב בהיטסינק ואז לשים ת'מאורר ה-80 על ההיטסינק כדי שייעשה ת'עבודה טוב יותר הנה תמונה: עכשיו כפי שאתם רואים החיבור הוא 2 פינים אבל יש לי מאורר שהוא רק 3 פינים השאלה שלי איך אני אחבר אותו בצורה טובה כדי שיעבוד? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם (: רציתי לדעת אם יש אפשרות לחבר מאורר של מארז ( 4 פינים ) לחשמל ולא לספק כוח. אם יש אפשרות והיא לא כ"כ מסובכת ( שלא דורשת יותר מדיי ידע ) אשמח את תעזרו.
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
יש לי ספק 400 W ממנו יוצאיםכול מני חוטים פין 20 מלוקסים ושאר חיבורים יש חוט שיוצא ממנו בצבע צהובשחור שבאמצע יש חיבור מלוקס ובסוף יש חיבור 3 פינים זה כמובן למאורר השאלה שלי היא כזאת אם אחבר שתי מאוררים לחיבור אחד של ה3 פינים כאילו משתי מאוררים אני יוציאי חיבור אחד זה בסדר? לא יעשה בעיות ? יעבדו כרגיל? לא יהיה עומס על הספק? תודה לעונים אבירם
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
יש לי בבית מגבר+סאב לרכב שאין לי בהם שימוש וחשבתי אולי לחבר אותם למערכת בחדר. יש לי ספק של אנרמקס ליברטי 400 שמוציא 20A בכל מסילה(סה"כ 2 מסילות) ועל המגבר יש פיוז של 20A. האם ניתן לחבר את המגבר למולקס מבלי לפחד שמשהו ישרף? אופציה שניה היא אולי לאחד איכשהו את שתי המסילות כי מסילה אחת גם ככה לא בשימוש ובמסילה השנייה בקושי יש שימוש כי המחשב מלפני כמה שנים טובות והוא בקושי צורך חשמל.
-
- 5 תגובות
- 5k צפיות
-
-
-
שלום רב, יש לי מגן ל microSD. הוא חלק לגמרי. האם ניתן לקנות מחברים שיחברו אותו לארדואינו? אם כן, איזה ואיפה? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצאתי לפני שלושה ימים טיונר ישן של חברת S.G Electronics זו חברה ישראלית שהייתה מיבאת לארץ קיטים לבניה עצמית של ציוד אדיו מחו"ל באמצע שנות ה60. והחלטתי לפרק מהטיונר כמה דברים שיכולים לעזור לי במודינג של המארז, בין השאר יש שם שתי מד אנלוגים קטנים ותצוגה דיגיטלית של שלוש ספרות (ניראה לי קוראים לזה 7 סאג). השאלה שלי היא, איך אני יכול לבדוק על איזה תווחים של וולטים או אמפרים המדים האנלוגים עובדים? המד האנלוגי שימש לקביעת הסינגלים והטווחים של התדרים ברדיו, ניסיתי לבדוק עד איפה המחט תגיע עם אני יחבר לה בטריה של 1.2 וולט, והמחט יש זינקה לסוף הסקלה. מישהו אולי מכיר את הדגם הזה? תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר למארז לי מד מתח אנלוגי, השאלה איך לחבר אותו? צריך משהו מיוחד, או שפשוט לחבר את ההמולוקס את החוט של ה12V ל + של המד, ואת ה מינוס לאחת חוטי האדמה. תמונה למד אני מתכוון לחבר
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חיפשתי חיפשתי, וחיפשתי, אבל לא מצאתי שום הסבר על היציאות בחיבור המולקס (ואני יודע אאמורים להיות הרבה הסברים על זה... רק שב4 עמודי התוצאות, לא מצאתי אפילו אחד ) קניתי מולקס זכר של 4 פינים. אני רוצה לחבר לדים ל12V, אבל אני לא יודע איפה ה12V ואיפה הקרקע שמתאימה לו... בנוסף, אני רוצה לחבר מאורר ג'נרי 80 מ"מ לאותה יציאה, אם אפשר, ואני רוצה לדעת כמה זרם המאורר דורש ואם צריך לסים נגדים. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר את המחשב לאוטו על ידי מצבר או שנאי כלשהו ? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה מכונת ארקייד וזה כבר בשלבי בניה מתקדמים אבל אני רוצה לשים שם את המחשב שלי ולחבר למסך הענק שיש לי (הגיע לי עם הארקייד) המסך הוא מסך RGB והמחשב משדר VGA מה עושים ? האם כבל מספיק ? או שצריך מתאם כלשהו שיוריד את התדירות רענון של המסך ? קיצור איך עושים את זה לעזעזל?! תודה יונתן קלדרון
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
יש לי כבל VGA שיש לו חיבור משני הצדדים וחשבתי שאולי אפשר לחבר את המחשב הנייד אל המחשב הרגיל שלי כי הוא מחובר דרך החיבור הדיגיטלי לא ה-VGA מה יקרה אם אני יחבר את הכבל הזה בנוסף לכבל שכבר מחובר לכרטיס מסך ? יראו משו על הסך של המחשב הנייד ? או שלא יראו כלום בשניהם ?
-
- 1 תגובה
- 890 צפיות
-
-
היי יש לי את המטען הנייד הבא: http://www.ebay.com/itm/141111998424?var=440206247179&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648 בנפח של 50,000mAh. יש לי מחשב נייד אולטרה בוק של אסוס. אני רוצה להשתמש במטען הנייד בשביל המחשב הנייד. אני מודע לזה שאצטרך להשיג מתאם מתאים מהמטען הנייד למחשב הנייד, השאלה אם טכנית זה בכלל אפשרי? אני רוצה להיות בטוח שלא יהיו נזקים למחשב, במידה ואעשה את זה. תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
מי שמכיר את המחשבים הישני ישנים היה להם מארז כזה אם סט של שני כפותרים, מין KEYLOCK, וצג אנלוגי המציג שני מספרים ושני נקודות. עכשיו למזלי מצאתי צג כזה שעובד (אני יודע שהוא עובד 100%). עכשיו הצג כולל 7 פינים ורציתי לשאול איך לחבר אותו למחשב? אני ינסה להדגים התמונות איך נראה הצג: LCD My זה תמונה של הצג מלפנים. התמונה השנייה זה מאוחר שימו לב שהקטע המסומן באדום לא אמור להיתקלד הם לא מחוברים הלבנים מאחור זה מין פינים שאליהם אמור להיתחבר הכבל זה משו כזה לא יודע איך יצא מקווה שתוכלו לעזור לי! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-