אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, מכיוון שאני גר בירושלים ולא מוצא חנויות שמוכרות קתודות (אם מישהו מכיר חנות בירושלים שמוכרת קתודוות אני ממש אשמח לדעת איפה היא נמצאת) חשבתי אולי להזמין מהאתר הזה: http://www.moddersmart.com/ האתר נראה לי בסך הכל די בטוח כי הוא תומך בפייפאל וזה... אבל יש לי בכל זאת כמה שאלות אני מקווה שתעזרו לי (בעיקר מי שקנה משם בעבר ויש לו נסיון איתם) א - הדבר הכי חשוב , הם באמת אמינים? ב- בעזרה שם יש שאלה כזאת : Do you ship internationally? והתשובה: Yes. We proudly ship internationally but require extra documentation/information in order to reduce fraud. Please be prepared to submit copies of your credit card, photo ID, and signature. You may also be required to sign a shipping wai…
-
- 6 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי רק להזהיר את כולם שהשימוש בציר גמיש מסוכן מאוד לדעתי. בכל אופן הציר שאני השתמשתי בו של חברת WOLF, עשוי באיכות ירודה מאד. החיזוק של הציר אל הדרמל מאד בעייתי, והחיבור אל הדיסקיות חיתוך הוא המסוכן ביותר. אי אפשר לדעת מתי הדיסקית באמת מחוזקת, הציר מורכב משני חלקים: חוט פלדה ומין מהדק בחלק הקדמי, שני חלקים אילו לפעמים מתנתקים אחד מהשני. כל הדברים האלו יכולים לגרום לניתוק של הדיסקית, באם נתחשב בעובדה שהדיסקית מסתובבת ב30000 סל"ד, זה יכול לחתוך את הבשר שלנו כמו מרגרינה. אני מדבר מנסיון שאתמול השתמשתי בציר גמיש, והדיסקית התנתקה, כאשר היא הסתובבה על המקסימום. למזלי הדיסקית עפה לי מעל הכתף! ולא קרה כלום (חוץ מהדיסקית שהתנפצה). אני לא איזה קצין בטיחות צבאי או משהו,…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני לא טועה , אמרו שיש איזה שמן אחד שתוקע את המאורר ולא כדאי להשתמש בו . משהוא יכול להמליץ לי על סוג שמן (אני חושב שאמרו ששמן מכונות טוב באיזה מקום בפורום.) מה אתם ממליצים ? לכרטיסמסך וגם אם אפשר שיהיה למאורר הרגיל .. תודה ! אופס , התבלבלתי בפורום .
-
- 24 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
-
יש לי מקור מתח של 24V, אני רוצה להשתמש בו כמו שמשתמשים במצת של הרכב כדי להטעין את הפלאפון וכו'.. איך אני עושה את זה?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איפה אני אוכל למצוא מדריך שמסביר איך לעשות זאת ורשימת "מצרכים"? בכללי, אני רוצה למצוא אתר שמכוון למדריכים בנושא בניית מכשירים אלקטרוניים פשוטים. מן "do it yourself" שכזה. האם קיים אתר כזה? תודה.
-
- 9 תגובות
- 4k צפיות
-
-
-
שלום, ברשותי 4870X2 של Club3D אך משום מה הוא הגיע ללא מתאמים בכלל איפה אני יכול להשיג מתאמים? האם מישהו יכול להמליץ לי על חנות באיזור השרון שעובדת מחר (ערב יום כיפור) בשעות הבוקר? דחוף מאוד תודה רבה לכל העוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה פשוטה מאוד, איך אני הופך אותו לכזה? ראיתי בזמנו מדריך של מישהו שהצמיד ל EEE שלו מן "פאנל נגיעה" שהופך את המסך למסך מגע. הדרישות שלי הן שיתמוך בויסטה, ושלא יהיה יקר מדי. ועדיף שיהיה מהארץ.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי Data Sheet שכנראה יתאים למסך שברשותי, אבל אני לא ידע מה לחפש. זה הלינק http://www.datasheetpro.com/108994_download_LTM10C273_datasheet.html זה יכול לעזור לי?
-
- 1 תגובה
- 809 צפיות
-
-
-
יש לי מחשב ישן, פנטיום 3, כמה מאות מגה של זיכרון, HD של 40GB מחשב ניסויים כזה. חשבתי להשתמש בו במרכז בקרה לחשמל בחדר. שאוכל בעזרתו לשלוט על מערכת החשמל, מהורדת החשמל לגמרי, וכולל לכבות את האור, מחשב מרכזי... וכדומה. אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לאתר שדרכו אוכל לבנות\לקנות את הממסרים והמעגלים הדרושים לבניה של מוצר כזה. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אתמול אני ואבא שלי קנינו מקדח כוס ב-25 שקל הכי גדול זה 63 ס"מ ..(זה כמה כאלו ביחד). אז מה עדיף לעשות את החור עם המקדח כוס , ואז ללטש וזהוא . או עם הדרמל ?
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
העדפתי לפתוח ת'ארד חדש.. משום שהרבה דברים השתנו, והת'ארד הקודם יצר בלבול ואי סדר אצל משתמשים מסויימים בכל אופן אני אציג את הפרוייקט הפרוייקט יהיה מבוסס על מארז מסוג TT MOZART TX, מדגם העשוי אלומיניום, ומגיע עם חלונות פרספקס המארז נמצא אצלי זה זמן מה, והגיע הזמן לעבוד עליו נושא הפרוייקט , שעד לא מזמן לא היה ידוע - נבחר, והוא בעצם קשור לסדרת המשחקים האיכותית C&C, תמיד הייתי "נאמן" לNOD, ובתקופה האחרונה, צצים לא מעט פרוייקטים בהשראת הסדרה אומנם לרוב אתם תראו "מבנים" מהמשחק, אך אני בחרתי שלא לעשות כך (חוסר מקום בעיקר, והמון רכיבים שלא יכנסו במארז שגודלו פחות ממקרר ממוצע) החומרה + תכולה\ רכיבים שתהיה בתוך הפרוייקט מעבד: C2Q 6600 G0 לוח: DFI LANPARTY X48 UT T2R …
-
- 549 תגובות
- 110.5k צפיות
-
-
שלום לכולם התחלתי לשמוע רשרושים כאלה מהמאווררר של הכרטיס (ATI X550) אז שימנתי אותו והפסיקו הרשרושים עכשיו יש לו כזה רעש כאילו הוא הוא מתאמץ הרבה מידי פירקתי את המאוורר של הכרטיס ניקיתי אותו ביסודות אפילו שמתי משחה תרמית ולא עזר אולי כדי שאני ישמן אותו עוד קצת או שאני יקנה מאוורר נורמאלי לכרטיס תודה
-
- 7 תגובות
- 913 צפיות
-
-
זה סיפור עצוב היה פעם מחשב שהזניחו אותו ולא ניקו אותו אף פעם קראו לו "המחשב של טל" ואני זה טל קיצור תראו מה גיליתי בפנים... פה ראיתי את שיכבת האבק אז נגעתי והבנתי שאני יכול לעשות משהו אומנותי (אז רשמתי תשם שלי) קיצור פירקתי אותו עד שלא נשאר עליו כלום רק לוח אם תפסתי קומפרסור ונכנסתי באבי אביו של המארז עכשיו הוא מבריק וירד שתיי מעלות מהמעבד ומשאר הדברים (הארד דיסק כרטיס מסך וכו..) גם ירד אבל לא בדקתי כמה קיצור פירקתי אותו עד שלא נשאר עליו כלום רק לוח אם תפסתי קומפרסור ונכנסתי באבי אביו של המארז עכשיו הוא מבריק וירד שתיי מעלות מהמעבד ומשאר הדברים (הארד דיסק כרטיס מסך וכו..) גם ירד אבל לא בדקתי כמה
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני צריך לבנות שעון בתוכנה EWB, כמה שעונים ,יותר נכון : 0:9 ------ 00:99 ----------- 00:59 ---------- 00:23 ---------- 00:00-23:59 ------------- 00:00-11:59 --AM 12:00-23:59 -- PM --------------- 00:00-11:59 -- AM 12:00...1:00 - 11:59 -- PM **תצוגה : 7-SEG השאלה שלי היא האם ניתן לבנות את אלה רק באמצעות דלגלגי T? ומהי הכמות המקסימלית של הדלגלגים שצריך לשים? כמו כן..האם חיבור AM ו PM ללד, יהיה פתרון טוב לתצוגת השניים? או שגם אותם עדיף להציג בתצוגת 7-SEG? תודה.
-
- 0 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אני רציתי ללמוד לעשות אוברקלוק, אף פעם עוד לא ניסיתי , וחשבתי שעדיף שאני אתחיל מהכרטיס הישן שלי GEFORCE 2 MX, יש לי גם גיפורס 4 אמאיקס,אבל הוא לא עובד בצורה תקינה אז לא נראלי שאפשר לעשות איתו משהו... בכל אופן,אפשר לעשות אוברקלוק לכרטיס הזה? geforce 2 mx 64 mb ייצא מזה משהו? הכרטיס לא יהרס ? ואם אפשר, עד כמה אפשר לעשות את האוברקלוק? אפשרי שהוא יעבור את הגיפורס 4 טי.איי (טיטניום)?
-
- 8 תגובות
- 863 צפיות
-
-
לא מצאתי מקום לקנות ממנו סליבים שנראו לי טוב אז חשבתי על הרעיון הבא: לשים צינור מזגן על כל החוטים של המחשב אני מדבר על הצינור הגלילי הזה כמו בתמונה למטה מה אתם חושבים שזה יחזיק או יתחמם וישרף אני לא יודע ואני לא רוצה לעשות פאדיחות
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך הצעה לשני מאווררים שקטים ויעילים של 120MM למארז. אחד מקדימה ואחד מאחורה. פתח היניקה של המאווררה קידמי יהיה פתוח ללא מסננים. אני לא רוצה לשמוע מאווררים ממרחק של מטר.ו
-
- 5 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מארז פשוט (לבן) , אפילו את החברה שלו אני לא יודע (תמונה אני יעלה בקרוב) אני עכשיו רוצה לעשות לו חיתוך בצד . משהוא יכול להביא לי איזה שבלונה יפה ? (עיגול ריבוע או צורה נחמדה אני רוצה לעשות צורה על המארז (על הצד שלו כמובן , ומתחתיו לעשות עוד איזה 2 מאוררים או משהוא בסגנון . יש לי את הכלים הדרושים : *דרמל *מקדח כוס (לאלה שלא מבינים http://hwzone.co.il/pictures/holes-pavel/small/Hole-Saw.jpg *לוח פרספקס .
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים. אפעם לא נזקקתי לדרמל אז לא קניתי עכשיו אני צריך לחתוך איזה לוחית אלומיניות של 4 ס"מ על 15 ס"מ מלוחית יותר גדולה וחבל לי לקנות בשביל זה דרמל... רציתי לשאול אם יש פה מישהו מאיזור עמק יזרעאל/גליל תחתון שמוכן לתת לי לעשות חיתוך של 3-4 דקות או מוכן לחתוך לי?
-
- 12 תגובות
- 941 צפיות
-
-
מה קורה חברה? אני צריך מפסק כפול יעני 2 מפסקים במפסק אחד מהסוג הזה שאתה מזמין מארהיב למה כוונה? במפסק רגיל אתה מחבר 2 חוטים אם אתה סוגר את המפסק יש מעגל סגור ויש חשמל אני רוצה אותו הדבר רק שאני יהיה יכול לחבר 4 חוטים גם את הפלוס וגם את המינוס ביחד מבלי שיהיה קצר יש כזה דבר? השמח לתגובות...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , הסתכלתי באשכול קירור של האנשים פה , ולהרבה אנשים היה כמו נייר חום כזה (דומה לפיבר קרבון ) , שעוטף את החוטים . אפשר להשיג את זה מאיזה מקום ? זה חוט או משהוא שעוטף אותו ? תודה לעוזרים ! תמונה: אני מדבר על החוטים שהולכים מהספק להארד דיסק
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר ימים נרטבו לי באופן מאסיבי כמה מכשירים חשמליים: מגבר-כוח, פרה-אמפ, אל-פסק, ממיר של יס וטלויזיה. כל זאת בעקבות נזילה מהשכנים מלמעלה. כמות המים הייתה גדולה וחדרה באופן יסודי לכל המכשירים, כך שהייתי צריך להפוך את המכשירים בכדי שמים יצאו החוצה וליבשם בשמש. למרבה הפלא, כל המכשירים עובדים כעת. מאחר והאשמה היא של השכן, והנזק הוא עליו, שאלתי היא האם יש חשש לנזק לטווח הארוך עליו כדאי שאדע? חלודה וכדומה? אני לא יודע כעת מה לדרוש על הנזק משום שהכל עובד. האם כדאי לקחת את המכשירים לבדיקה? תודה,
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-