עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by eliil1,

אני רוצה לקנות לד איזה קטודה או משהו בעל תאורה ולשים במארז. המארז הוא CM COSMOS SPORT 1100 , רציתי לעשות תאורה מלמעלה , יש שם 3 מאווררים, המאווררים האלה מאוד טובים ושקטים לכן איני מעוניין להחליפם במאוררים מעפנים בעלי תאורה, אז אני רוצה לקנות לד או קטודה ולשים מתחת . אותו דבר בצד , איפה שיש את המאוורר הענק הזה, 140MM נראלי . המארז בצבע שחור , יש למטה מקדימה מאוורר בעל לד אדום , וכפתור ההפעלה צבע אדום , כך שמה שיתאים חשבתי יהיה ... צבע לבן, ואדום, לשלב ביניהם יפה ככה. איני מעוניין אבל שהלד או הקטודה יתחממו מאוד , ואני רוצה שיהיו איכותיים. מה כדאי אגב, לד או קטודה? או משהו אחר? אשמח לקבל עצות בעניין. תודה רבה. המשך יום נעים.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. יש לי מתאם IrDA המתחבר לUSB שמעביר מידע מהפלאפון למחשב. אני רוצה להפוך אותו למקלט IR שיגיב לשלט רחוק. טכנית, יש אפשרות לעשות את זה? יש תוכנות מתאימות?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  3. Started by bezangeloo,

אני עובד במעבדת מחשבים, ומדי פעם לוקח דברים שהבוס שלי זורק. ממש אוצרות יש לו שם. קיצור, יש לי בלוק קירור שפרקתי ממחשב DELL מושבת ואני רוצה להתאים אותו לסוקט 775 (עדיף) או לסוקט 478. לפני שאני בונה משהו לבד (לא אמור להיות מסובך לאלתר משהו) אני שואל אתכם אם מישהו יודע על חלק כלשהו שמתיישב על הסוקט ויוכל להתאים לשם את הקירור. צרפתי תמונות של הקירור. אם צריך מעוד זוויות, אין לי בעייה לעשות לו בוק שלם תודה רבה, בז'נגלו. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. מדובר במוליך מבית סוללה של פלאש, יהיה לי מאוד קשה למצוא חלק כזה (לדעתי לעשות אחד תחליפי יהיה קל יותר). אני מתכוון לנסות ולנקות אותו בתור התחלה עם חומץ, אם לא יעזור, אז עם סודה לשתיה. טיפים ? הערות/הארות ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by devilh,

http://www.overclockersclub.com/reviews/nexuspanel3/3.htm מצאתי את המוצר באיזה מחשב ישן מנסה להפעיל אותו אבל חסרים לי התרמיסטורים. קניתי תרמיסטורים של 100, 1K , 20K אוהם 100 ו-1K נתנו תוצאות לא רלוונטיות (בטמפרטורת החדר הצג הראה 88 מעלות על 100 , ו 90 על 1K) לעומת זאת 20K נתן 9 על טמפרטורת החדר.(הכל בצלזיוס) עשיתי מדידה, לא מספיק מדוייקת, אבל בהערכה סבירה - על חום האצבעות שלי - עם מד חום רגיל: מד חום -32.7 , התרמיסטור של ה-20K נתן תוצאה של 12.5 השאלה שלי - האם יש קשר ישיר(הפוך למעשה) בין החום להתנגדות - ומכאן אני יכול להסיק שאני צריך משהו באיזור ה-5K עד 8K או שזה נוסחה פיזיקלית מעניינת יותר -ואם כך - מה ההתנגדות הרצויה?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by GreenHorse,

אני רוצה להכין כ5 מעגלים שיתפקדו כשעון. לשעון לא צריך להיות מסך שיציג את השעה, זה צריך להיות קומפקטי ושבשעה מסוימת ידלק לד. עכשיו צריך להיות אפשרות לחבר את זה למסך או למכשיר שיכוון את השעה. אם זה מסובך מדי אז אותו הרעיון רק שבמקום שעון זה יהיה טיימר. ואם יש למישהו מושג איפה יש את השעונים המעוררים הקטנים האלה? חיפשתי ומה שמצאתי זה רק בודדים במחירים עצומים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by dbx22,

אפשר לחבר קתודה קרה לספק של המחשב אבל להשאיר את הקתודה לא במחשב נגיד במקום אחר?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אני רוצה לעשות כמה חורים במארז ...ולא בה לי להשתמש בדיסק רגיל לעשות ריבועים ,אז עם משיהו יכול להלוות לי יהיה נחמד . רצוי שהוא יהיה מחיפה ...תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by julbo,

החלטתי שנמאס לי מהמארז המלבני המוכר והנפוץ (כן אני יודע שזאת הצורה הכי טובה לניצול שטח למחשב, אבל נמאס). אז חשבתי, חישובים. תיכננתי תיכנונים. ויצא לי הרעיון הזה סטייל ארון קבורה מהישנים. כמו שאתם רואים כל הרכיבים נכנסים יפה ויש מקום לתוספות. זה עשוי מפוליגל ואני כרגע עובד על האלומניום הסופי. הצעות לשיפורים הערות הארות. יתקבלו בברכה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by new blood,

אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי. אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן: יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה". מישהו יכול לעזור לי? תודה דן

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by aviram20,

היי יש לי מצבר חדש באוטו שעבד מעולה עד לפני כמה ימים שמתי לדים בקונסולה המרכזית ועכשיו , אחרי כמה ימים.. אין סטארטר! יכול להיות שהלדים האלה גמרו לי את המצבר? לפני זה הוא עבד מעולה... וממה שידוע לי 15 לדים אמורים לקחת כמה אמפרים בודדים..... ככה שלא ניראה לי הגיוני ,\ אבל לא מוצא סיבה אחרת ....

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by Astrix-D,

אני חייב מפסק במעגל הזה? [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Bollner,

שלום, עלה במוחי רעיון לשים נגד משתנה במאווררים של המחשב וזה ישמש מעין ראו באס, אם אני לא טועה ניתן לעשות זאת, עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום :'( מישהו יכול להסביר קצת?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. אנשים! עכשיו חזרתי מסיבוב בחנויות עשה זאת בעצמך ומקדח כוס עולה 170 שקל (הכי זול)!!!!! אני מעוניין לקדוח חור בחלק העליון של המארז ואין לי גם דרמל ומסור חשמלי אז חשבתי אוליי פשוט לקדוח כמה חורים גדולים במרכז המעגל של הסקיצה ואלה יהיו החורי ניקוז... מה דעתכם?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by maxwell10,

יש לי כבל רשת שאחד מהצדדים שלו נהרס אז חתכתי את הכבל וחשבתי להתקין מחבר חדש. איך ניתן לעשות זאת? האם צריך ציוד מיוחד? חבל לי לקנות חדש, זה כבל באורך 20 מטר שעולה 80 ש"ח.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום. זאת שאלה מתוך סקרנות. במידה ואני מעביר את המתג החשמלי למצב ON (נאמר, במערך ספוטים ביתיים, כאשר מתג זה אמור להדליק 20 ספוטים), אך בפועל רק ספוט אחד מחובר למערך. האם 19 האחרים מבזבזים חשמל? תודה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by 114508534,

ערב טוב אני צריך לחבר בבית שני בתי מנורה למנורות של תקרה , שיתחבור לרשת החשמל 220V . יש בבית המנורה שני חיבורים לפלוס ושניים למינוס , אני לא כל כך סגור על צורת החיבור ככה ששניהם יהיו מחוברים במקביל לכבל אחד שיתחבר לחשמל . תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Thunder^,

שלום! אני לא יודע אם זה מתאים לפה ......אם לא אז אני מצטער......כי פה זה נראה לי הכי מתאים... אני צריך נייר שיוף בשביל להבריק ולהחליק בסיס נחושת של גוף קירור למעבד.... מי יכול להגיד לי מה המספר המתאים?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by tulicooli,

אני בונה פרויקט חדש מ-0 ורציתי שתעזרו לי בכמה שאלות. קודם כל התקציב שלי מסתכם בכ- 150 ש"ח. פרספקס יש לי לבניית חלון. מאווררים אני יקנה מאווררים ג'נריים כלי עבודה יש לי. אני רוצה לבנות את המארז מ-0 ככה שאני צריך מתכת שיהיה קל לחתוך אותה שתיהיה זולה וחזקה , בשביל לבנות ממנה 4 קירות תקרה ותחתית ושזה יחזיק הכל. א. על איזו מתכת אתם מציעים וכמה היא עולה? ואיפה ניתן להשיג אותה? ב. האם בונדו זה שפכטל? ג. איזה ספרי כדאי לקנות לצביעת הבונדו והמארז (תמונה גם תעזור)? ד. מה עלותו? ה. כמה מיכלים אני צריך כדי לצבוע את כל המארז? ו. כמה פעמים אני צריך לשייף ולצבוע כדי שהצבע יתפס מצוין? ז. איך כדאי לחבר בין הקירות לקירות ולבין התחתית והתקרה? ח. אם יש פה מישהו שמוכר לדים והוא …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by bigmm,

היי, ברצוני לרכוש כרטיס PCI הכולל בתוכו אפשרות להרחבה ע"י WIREUP מצורף קישור לכרטיס/ים שמצאתי הדומים לתיאור המבוקש, מטרת הכרטיס: ביצוע פקודות קלט/ פלט, נתוני הקלט הינם נתונים דיגיטלים שעברו המרה מאנלוגי לדיגיטלי של 8 ביט, מעבר הנתונים לכרטיס, מהכרטיס נכנס כל הDATA למחשב, במחשב לוקחים את כל המידע ומציגים אותו בגרף אונליין, ובערך מסויים שנקלט בקלט המחשב ישלח אות בקרה לכרטיס ודרך הכרטיס הלאה לפרויקט (ממסר-> מנחת וכד'...) http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pci_development_board.html http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pcie_eval_board.html אלה הכרטיסים המדוברים, שוב, במידה ויש משהו אחר להציע שמתאים לתיאור שמתואר אשמח לשמוע... לדעתי הכרטיסים המוצאים כאן הם מסו…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום! זה הנושא הראשון שלי בפורום, אז סתם בתור התחלה באתי להודות לכם, משתמשי האתר (והמנהלים...) על ההשקעה! תודה על הכל! ובכן, ניגש לעניין, רציתי לשאול האם זה אפשרי בכלל להפו ראוטר אלחוטי WIFI למשדר רדיו AM/FM. ואם כן, איך בדיוק? (חשבתי אולי אפשר לשנות את התדר שהראוטר עובד עליו, אולי זה אפשרי) אשמח לקבל כל תגובה, הצעה, ואם לא דייקתי מספיק בשאלה תעירו לי! תודה, מאור

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by b_e_n_i,

שלום.. אני רוצה לעשות סליבינג לחוטים של הספק אך אני לא יודע כל כך מה לעשות.. ראיתי תערכה הזאת http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9248 והיא נראית לי מתאימה וזולה. עכשיו בא הקטע של השאלות.. .צריך לפתוח תספק כדי לעשות תסליבינג?< האם זה מסוכן לפתוח את הספק? יעני אפשר להרוס אם אף פעם לא פתחתי ספק כוח?< איך לעשות אותם? פשוט להלביש "תגרב" על החוט וזהו? תודה..אם יהיה מדריך לכזה דבר אני ישמח ישמח ישמח ישמח !

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by yossi_s1,

היה לי מלחם שקניתי לפני הרבה זמן בACE והוא היה כלכך גרוע, תכלס לא באמת היה אפשר להשתמש בו, היה שימושי לחיתוך פלסטיק רק. זרקתי אותו כי חטפתי עליו עצבים, תכלס הוא עדיין יכל לשמש לחיתוך פלסטיק אבל שיהיה. מדובר במלחם שכתוב עליו 30W אני חושב של חברת זיקו אבל לא בטוח. בכל אופן אני צריך מלחם לעבודות ממש פשוטות, נגיד עכשיו יש לי פה אוזניות שצריך להחליף להם כבל. ככה שמצד אחד אני לא צריך משהוא חזק ומקצועי ומצד שני אני כן מחפש משהוא שיעשה את העבודה כמו שצריך בלי שאני יחטוף עליו עצבים, שיעשה מה שהוא אמור לעשות באופן מיטבי ומהיר. הזמנתי את המלחם הבא מאיביי לפני כחודשיים: http://www.ebay.com/itm/120926098920?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 אבל החבילה מעולם לא הגי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by misha7mb,

שלום לכולם. זקוק לטיפ איך לחבר מונה בינראי לקוצב זמן, כך שהמונה יספור מספר מסויים של פולסים (מספר שאני מגדיר לו) ולאחר מיכן יתן פולס בעצמו. או יותר נכון אני אני פשוט רוצה ליצור delay. תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. איפה אפשר לקבל שירטוטים ורכיבים לזה???

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.