עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ori14,

אני בונה ממיר מBCD לSEVEN SEGMENT במסגרת מגמת אלקטרוניקה, ויש לי בעיה- שערים לוגיים (שמרכיבים את הממיר) עובדים ב5V (משפחת 74), ולא מצאתי תצוגות שצורכות מתח 5V או פחות, אני גם לא יודע ממש איפה לחפש אם יש מקום נוח לדברים כאלה של חשמל. עוד משהו, אם נאמר תצוגה עובדת ב10V- כל לד בה צורך 10V או שזה בעצם מתחלק בין 7/8 הלדים?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. המטרה היא לחסום קצת אבק (וזה עובד) הבעיה היא שאני חושב שזה קצת יחסום את האוויר.. מה דעתכם? http://www.vl.rehost.co.il/desk/03.jpg

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. יש לי קתודה כחולה עכשיו ... אני רוצה לצפות את החוטים של הספק וה ATA . הציפוי זוהר בUV אבל אני יצתרך לקנות קתודה נוספת בשביל זה האם ישאר האפקט של הקתודה הUV והאם זה יפה ??? למישהו יש גם קתודה רגילה וגם UV במחשב? ???

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום לכולם! בעיקבות כל התותחים פה בפורום החלטתי לפתוח דיון על צביעת המארז שלי. כבר כשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי בערך רציתי לעשות לו מודינג חמוד אבל לא היה לי זמן וכוח לעשות זאת. גם עכשיו אין לי ממש זמן אבל אני חושב שצביעת מארז זה לא עסק מסובך. לכן החלטתי שצריך לצבוע את המארז 8). בשביל זה אני צריך את עזרתכם. הנה כמה תמונות של המארז: תודה רבה מראש ל-כ-ו-ל-ם מקווה לרעיונות טובים.

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אהלן חבררררררררה מה אתם אומרים על המחשב שלי? יש מספיק אור יש לי שלוש קטודות יו וי ואחד קטודה כחולה והכול זוהר כיביכול יש כבוד? יש מה לשנות ? ותראו קניתי הרבה מוצרים של ג'יגה בייט ושלחו לי חולצה ממש יפה במתנה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. להגן עליהם מפני הצבע? האם מישהו צבע מארז בלי להוציא את כל החומרה? תודה

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Mr Gadget,

חברי הפורום שלום, רציתי לדעת מה אתם חושבים האם אתם חושבים כי המארז שלי יתאים להשתתפות בתחרות? להלן התמונות:

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. ראיתי שיש באתר המון מדריכים לפאןבאס ואני רוצה לדעת איזה להכין או שאם יש אחד יותר טוב שאין באתר זה גם רעיון טוב.

9. Started by computers-man,

אני רוצה להגביר מתח של RCA שיספיק ל10 מטר אורך, איך אני עושה את זה?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. הכנתי קובץ אם תיאור של רוב סוגי הלוחות והשלדים הקובץ הוא בפורמט pdfאשמח אם מישהו יעלה בתור מדריך עדכון העלתי גם בקובץ docx http://www.4project.co.il http://arduino.cc [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by GreenHorse,

אני מעונין לשדרג את ההגה שלי G25 ולהוסיף לו בלם יד פירקתי דוושות של הגה ישן עם פוטנציומטר והכל ועכשיו למקרה שwindows 7 לא מצליח לזהות את ההגה הישן איך אני אוכל לחבר את הבלם למחשב ולקבל את זה כ AXIS ולא ככפתור

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום, אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך. המון תודה!!!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by CyberBot,

אני מעוניין ליצור מהלד הזה אלמנט תאורה http://www.ebay.com/itm/20W-30W-50W-LED-Floodlight-COB-Chip-110V-220V-Input-Integrated-Smart-IC-Driver-/222331645666?var=&hash=item33c3ffaee2:m:mUjPWANDn6GUPM8Gtnrri2w ראיתי אנשים שפשוט הדביקו עם דבק תרמי לתוך תבנית אפייה/מחבת/קערה השאלה עד כמה זה באמת פרקטי מבחינת קירור?

14. Started by ModChiP,

ניסיתי לתקן מאורר, היה שם נגד שרוף(שאותו החלפתי) ופיוז שגם אותו אני אחליף, אבל את ה MAC97A8 שנשרף קצת קשה לי למצוא, האם יש לו מקבילה בשם אחר? http://www.nxp.com/documents/data_sheet/MAC97A8_A6.pdf תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום , בקרוב אני מתחיל פרוייקט מודניג חדש . שניים מהדברים שאני מתכנן הוא : 1. חיבור מסך LCD קטן באמצעות כבל פרללי - אם מישהו יודע בארץ איפה אפשר לקנות (כמו אלו שיש בסוף המדריך באתר). 2. הדבר השני שרציתי לעשות הוא לנסות ולחבר שלט כמו של אזעקה של אוטו על מנת שישמש להדלקת המחשב - האם הדבר אפשרי ? האם מישהו כבר ניסה . הצליח ? אם מישהו מכיר מדריך לדבר כזה (עברית או אנגלית) ..... אנא אם מישהו יכול לעזור ניתן להשאיר הודעות פה או למייל ihershkovitz@gmail.com תודה רבה .

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by Odedb52,

שלום.. ברצוני לחבר מעגל כלשהוא שצורך 9V. עכשיו... הזרם במעגל הזה לא קבוע ולכן לא אוכל להשתמש בנגד בלבד. אני רוצה לחבר אותו ל- 12V מהספק כוח ולכן אני צריך משהו (מייצב מתח נראה לי) ש-"ימיר" לי את ה- 12V ל- 9V מתח מיוצב. למי שמתעניין זהו אורגן אורות עם 10 לדים ומכיוון שכל פעם דולק מספר שונה של לדים הזרם לא קבוע, וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש בנגד (בלבד). האם מישהו יכול להכין לי סכמה לפי הנתונים הנ"ל? אני צריך לדעת את הרכיבים הדרושים כמובן... תודה מראש ושנה טובה (קצת באיחור אבל יאללה.. ), עודד ב.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. טוב מדי פעם המאוור של המעבד מפסיק לפעול - חשבתי שזה הsmart fan אבל כמה פעמים בדקתי בביוס הטמפ של המעבד היתה 63+- ועדיין המאוור לא עובד ביטלתי את ה smart fan בביוס ומשום מה עדיין המאוור מפסיק לעבוד עקב כך אחרי כל שימוש במחשב אני מכבה אותו - ואני לא מרוצה מזה כי דבר זה יכול לפגוע במעבד (חום ,קור,חום ,קור, בפרט בחורף בסוף המעבד יכול להינזק ) אז רבותי תעזרו לעבדיכם הצנוע במוד קטן - איך לחבר קרור מקורי של אינטל של מעבד e6300 ישירות לספק שיעבוד ללא הפסק או שתמליצו לי על קרור אחר שיתחבר ישרות לספק ויעבוד ללא הרף אשמח המפרט שלי בצד יהודה.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. יש לי קתודה + 4 מאווררים , שמתי לב שלא פעם המחשב פשוט נופל לאחר זמן ממושך של עבודה ... הסקתי שזה קשור לעומס של המאווררים .... האם יש אפשרות לחבר ספק נוסף , או איזהשהוא שנאי שיהיה מיועד רק למאוורים ?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. זה מה שיש לי, איך אני מחבר את זה לכבל LPT? אני יודע שהתמונה לא ברורה אין באפשרותי לעשות יותר טובה, החיבורים הם פינים כאלה ואין שום מספור איך לדעת? עריכה: יש מספור אבל יש רק 14 פינים ולמסך יש תאורה אחורית [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by zxor,

מצאתי אצלי איזה קבל שכתוב עליו 1uF 50V זה אומר שחייב 50V או שזה המקסימום? ומה זה אותו uF?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. חבר הביא לי לבדוק אם אוכל לתקן לו כונן כזה שלא מגיב כאשר מחברים אותו למחשב (הלד אפילו לא נדלק) בפתיחה ראשונית של גוף הפלסטיק רואים שני נגדים ואת רכיב הזיכרון, שאר המעגל מוגן ונמצא מתחת למעטה פלסטיק בחלק התחתון. האם יש אפשרות לתקן כזה דבר, או לפחות לחלץ את המידע? באינטרנט מופץ סרטון בו מראים שכאשר שוברים את אחד הנגדים החוצה, ומקצרים את השני, טוענים שהמחשב יפעיל אותו מספיק זמן כדי לחלץ החוצה את המידע. הגיוני?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. אני חייב מדריך לסלייבינג לכבלים של הספק כוח אבל המטרה זה שאני יכין ואני לא יצטרך לקנות משהו... ואני צריך גם שתסבירו לי קצת על זה.. תודה מראש לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by gil_elichai,

אם מישהו יודע מה זה בדיוק תג למארז מואר? אז שיגיד שיכתוב פה בבקשה ועוד שאלה מה ההבדל בין גריל מואר לבין גריל מואר uv ושאלה אחרונה היא מה ההבדל בין קתדוה לבין לד?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by itaim,

אין לי ספק ישן וגם אם היה לי אני צריך גם חיבור נקבה וגם זכר...

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. חיפשתי משהו בבית ופיתאום מצאתי פלאפון ישןן ישןן מדגם nokia (אפילו אין לי מושג מה המספר דגם) http://www.stopbuyingcrap.com/pics/sbc/cellphones1.jpg עכשיו חשבתי אולי אפשר להוציאת מסך שלו ולהשתמש במסך בתוך מוד למחשב יש אפשרות?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.