עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Odedb52,

שלום.. ברצוני לחבר מעגל כלשהוא שצורך 9V. עכשיו... הזרם במעגל הזה לא קבוע ולכן לא אוכל להשתמש בנגד בלבד. אני רוצה לחבר אותו ל- 12V מהספק כוח ולכן אני צריך משהו (מייצב מתח נראה לי) ש-"ימיר" לי את ה- 12V ל- 9V מתח מיוצב. למי שמתעניין זהו אורגן אורות עם 10 לדים ומכיוון שכל פעם דולק מספר שונה של לדים הזרם לא קבוע, וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש בנגד (בלבד). האם מישהו יכול להכין לי סכמה לפי הנתונים הנ"ל? אני צריך לדעת את הרכיבים הדרושים כמובן... תודה מראש ושנה טובה (קצת באיחור אבל יאללה.. ), עודד ב.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by liram21,

שלום לכולם, אני ראיתי את הפרויקט הזה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520931.0 ואני רוצה לעשות גם דבר כזה, אבל יש כמה דברים שאני לא מבין .. יש לי טלוויזיה של 32' ואני רוצה לעשות את זה עלייה, אני רוצה שזה יהיה 4 נקודות בטלוויזיה (צד שמאלי, ימני , עליון ותחתון). כמה שאלות: STRIP LED: 1. אני צריך לקנות 4 חתיכות של מטר כדי לעשות את זה ? או שאפשר פשוט לקנות חתיכה אחת של 4 מטר ? 2. אם צריך לקנות 4 חתיכות של מטר וכל אחת תתחבר "אישית" ללוח - זה טוב: DX - 1 Meter LED ? המסך עצמו: - יש איזה קיט מסויים שיפעיל את זה על הממיר ולא על המחשב ? כלומר, אני רוצה שזה יהיה אפקטיבי גם בסדרות מסויימות .. אז איך אני מחבר את זה לטלוויזיה ? Ambolone - התוכנה: לא …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. קניתי מחשב חדש, אם בא לכם תסתכלו במפרט, אני רוצה לעשות לו מודינג ואני מחפש רעיונות, אז אם יש לכם רעיונות אז תנו לי בבקשה, ותגידו מה דעתכם על המארז ועל המפרט ... תמונות: http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic1.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic5.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic4.jpg אני אוסיף בהמשך עוד תמונות אחרי שאני אקבל את הגופי קירור שהזמנתי...

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. כיוון שאני נוטה ללכת לכל לאן פארטי שיש בארץ ודיי נמאס לי ללכת עם אותו מארז פח ענק ששוקל בערך 25 קילו. אז אני מתכוון לעשות מארז בעצמי ואני דיי אבוד...הכי חשוב לי ש המארז יהיה קל וקומפקטי. יש לי גישה מלאה לעץ לכן זה יהיה כנראה החומר שאני ישתמש בו. עכשיו,עומדות בפני כמה דילמות: עובי העץ,עץ מעביר חום בצורה נוראית לכן יותר מידי עבה יהיה רע,ודק מידי מסכן את הרכיבים.. מהו לדעתכם העובי המתאים? איך לחבר את לוח האם,וכרטיס המסך? מהו גודל ספק רגיל של 300W ולוח אם? ומהו הרוחב של X600P? תודה מראש,ולילה טוב. עריכה: כל מה שנרשם למעלה לא רלוונטי כיוון שהשגתי תיק למארז.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אוקיי, מהרגע הראשון שהגיע המחשב, ידעתי שחייבים לעשות משהו עם הCOMPUCASE המכוער הזה. עכשיו, לאחר שנה, עלה לי רעיון מה לעשות עם המארז, מוד של קבוצת הכדורגל ברצלונה. מתכונן להיחתך חלון צד עם הסמל של ברצלונה, צביעת המארז בצבע תכלת כהה זוהר כזה, ולהעביר על הדלת 2 פסים בצבע בורדו. מתוכננת תאורת קטודות בצבע אדום וכחול, ומאווררים באותם צבעים. עכשיו אני רוצה רעיונות מה עוד אפשר לעשות עם המארז כדי להכניס בו יותר "ברצלונה". חשבתי לעשות משו עם הפאנל הקדמי, להעיף אותו ולבנות אחד מאלומיניום\פרספקס ולחבר אותו עם ברגים, השאלה שלי היא אם אפשר להעיף את כל הפאנל הקדמי, מי שיש לו קומפוקייס 6A19, סתכלו על הגג של המארז, זה נראה כאילו הפאנל הקדמי מופרד משאר המארז, אבל לא הצלחתי להוציא אות…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by MasterDK,

יש לי מעגל ויש לי שאלה אם ניתן במעגל זה להחליף את הממסר בלד איכשהוא? ובשבי מה צריך P1??? האם אפשר בלעדיו?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  7. Started by CyberBot,

יש לי פרוייקט על UNO ואני רוצה להעביר אותו לnano הזה http://cdn.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/25086.jpg תהיה בעיה עם הקוד? /** Clapper project * Author: Manoj Kunthu * Update: 2/2/13 */ /*----------------------------- * Method Prototypes *-----------------------------*/ void initialize(); void runDetector(); boolean clapDetected(); int detectClaps(int numClaps); void indicateClaps(); void readMic(); void printStats(); /*----------------------------- * Variable Declarations *-----------------------------*/ int TOTAL_CLAPS_TO_DETECT = 2; //The number of claps detected before output is toggled int offset = 80; // The point above average that the c…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  8. Started by nehmia,

יש לי במחשב מאורר אחד 0.4אמפר אני רוצה להוסיף עוד שתיים של 0.4A ועוד שתים של 0.2A+איזה 8לדים UB יש לי ספק של 350W הוא יחזיק את זה?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. לא היה לי כח לסנן ת'תמונות אבל הנה , חלק לא קשורים צריך לקנות עוד קצת חומרים .. תגובות :>

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by 1_Nike_1,

מעוניין שלא לשמוע יותר את הקליקים של העכבר. הרעיון היה מזמן, אבל הת'רד בפורום ציוד היקפי נתן לי בוסט להתחיל את זה. (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=343759.0) אז ככה... אני צריך עזרה בנוגע מה אני עושה הלאה. אני newbie, אז מה עושים עם הפלסטיקים האלו?? פתחתי את העכבר. מה הלאה? ואני שואל מה הלאה כי ברגע זה אין לי עכבר רזרווה. בעיתוי אחר הייתי מפרק וזורם ומנסה.. אבל אין לי תוכנית ב'. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. טוב אז ככה,אבא שלי עובד במיקרוסופט והוא כל שנה מקבל תמחשבים הישנים אז לכבוד פסח הוא קיבל חרא אחד פנטיום 2 ,ולאח שלי היה קרטון,אתם בטח יודעים מה חשבתי.. בכל אופן אז יש לי קרטון ,יש מחשב ורציתי לעשות מהקרטון מודינג למחשב... מצטער שאים תמונות של הקופסא פשוט היא בייבוש אחרי צביעה... מחר בבוקר אני אוסיף תמונות.. (שיט ביום שני יש לימודים!)

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by Moty_p,

סוף סוף אחרי 200 שני עשיתי את החלון ועכשיו הכל מוכן עם פרספקס והכל... הנהנ תמונות: וגם הנה עידכון קטן בפרויקטים הקטנים שאני עושה (למי שראה את ההודעה שלי בפורום ביומני פרויקטים..)

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. אהלן חבררררררררה מה אתם אומרים על המחשב שלי? יש מספיק אור יש לי שלוש קטודות יו וי ואחד קטודה כחולה והכול זוהר כיביכול יש כבוד? יש מה לשנות ? ותראו קניתי הרבה מוצרים של ג'יגה בייט ושלחו לי חולצה ממש יפה במתנה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. אני רוצה לקנות XP120 לקמבן איך שהוא (למישהו יש רעיון? כי הרי המאורר לא מתחבר עליו עם ברגים אלא אם תושבת וזה יסבך את עניין הduckt) חיבור למאורר 160 ולשים מאורר 160 עליו ככה גם יהיה יותר שקט גם אחה ביצועים וגם זה יראה כאילו המחשב שלי זה מאורר אחד גודל P=

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. אני יודע שמדובר פה במודינג רציני. השאלה היא האם זה אפשרי ואם כן אז תנו לי רעיונות איזה צ'יפים לקנות, לאן להלחים, וכו' הדגם הוא Sharp CD-BK137W

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אחרי שחשבתי הרבה על הנושא, הלכתי על העיניין לבנות אתר למודינג, מה באתר, המון מדריכים למודינג להמון דברים שהרוב יהיה שלכם פרסום עבודות שלכם וגלריית תמונות, עכשיו, זה לא יהיה ממש בקרוב, אני מאמין שרק עוד חודש מהיום אני יסיים את העבודה רק על הפינה הזאת וכמובן שיש לי עוד המון דברים לבנות שם הפורטל החדש שאני ימתכנת ברגעים אלה ממש הוא מלון פורטל אני רוצה לבקש אישור ממנהלים לפרסם מידע לגבי מדריכים מסוימים (כמו אלה שנמצאים בהודעות הנעוצות בפורום הנוכחי) ואני מבקש גם מכל הגולשים ומכל אלה שעשו מודינג מסוים למשהוא לשלוח כתגובה לשירשור (תרד) הזה את מה שהם עשו אני רוצה לכתוב מדריכים מאוד בסיסיים באלקטרוניקה כדי לעזור למשתמשים מתחילים וכל פעם ששואלים בפורום איך לעשות וכך וא…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Zvuv,

היי אני רוצה לעשות חור בגג למארז הזה: (http://www.pch.co.il/docs/pd612373275.htm) הענין הוא שאני לא רוצה לפרק את הלוח אם וכל השאר. אני חושב לבודד את האזור הזה כדי שנסורת מתכת לא תעוף לי על ה-mobo. דעות ?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by eladh16,

שלום חברים. קיבלתי מדודים שלי טלוויזיה קטנה שחור לבן. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק. לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני רוצה להכין לה שנאי. הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו. לטלוויזיה יש כניסה של שנאי בעל 4 פנים. ופה הבעיה. הנה תמונה מהחיבור לחשמל שבטלוויזיה: http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg והנה הטלויזיה עצמה: http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg אני יודע שרשום ליד הכניסה לחשמל 12B ש B זה וולט ברוסית, וזה נראה מתח נמוך לטלוויזיה בגדול כזה, אבל יש לי שאלה... האם אני יכול למדוד איכשהו במולטימטר שלי כמה וולט הטלוויזיה צורכת? כי אני רוצה להיות בטוח שזה אכן 12. ועוד שאלה. שמתי במולטימטר את האפשרות שאם יש מעגל סגור אז המולטימטר יצפצ…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by ran.amir.9,

צריך את ההמשך של התיכנות,אחרי התדר.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Revolver.Ocelot,

שלום אחים שלי אני אפשר להגיד חדש פה (היה לי משתמש אבל לא יודע מה קרה לו ומאז לא הגבתי) הקיצר אני מחפש מקום לקנות מסך או כמה מסכים (תלוי במחיר) של LCD אז אם תוכלו לעזור לי איפה אני יכול לרכוש במקום זול ושמספק מהר (אם זה אתר) נ.ב היה לי אתר אבל שחכתי אותו :'( תודה רבה לכם ורק משהו אחד להגיד לכם זה שלא הייתי רשום לא אומר שלא ראיתי מה הולך פה ואני רק רוצה להגיד לכם שיש לכם אחלה של קהילה ופורום ממש נהנה לקרוא פה נושאים כולם עוזרים אז.. תודה לכם!

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Qtec,

הנה תמונה של המארז שלי- איזה סוג הוא, האם "יש לו פוטנציאל"?-מה אפשר לעשות איתו (חשבתי לעשות חור בגג ל92מ"מ -מה אתם חושבים ואיך לעשות את זה איזה סוג חור לעשות ובאיזה גודל???)

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Ash Binary,

http://www.ebay.com/itm/Capacitor-ESR-Inductance-Resistor-Meter-LC-meter-/111153753001?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19e147aba9 חסרונות צפויים כלשהם של ה ESR Meter-ים מהסוג הזה ? או המלצה לאחד אחר טוב יותר במחיר דומה ? יש שם כמה שהם יותר זולים וכמה שגם יודעים לבדוק טרנזיסטורים (נחמד אבל לא משנה לי), אבל אהבתי שבאחד הזה יש טרמינל נוח לחיבור התנינים ל probe, ולא פינים דקים 2.54 שלא נראה לי שישמרו על איכות מגע טובה (שלא תעוות את המדידות) כשכל הזמן תוקעים בהם רגליים של קבלים בגדלים שונים

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  23. Started by thedag,

שלום. רציתי לדעת איך אפשר לדמות לחיצה ארוכה (כמו כפתור), רק לבד אוטומטית, כשהמעגל מקבל מתח..... תודה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום לכולם! בעיקבות כל התותחים פה בפורום החלטתי לפתוח דיון על צביעת המארז שלי. כבר כשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי בערך רציתי לעשות לו מודינג חמוד אבל לא היה לי זמן וכוח לעשות זאת. גם עכשיו אין לי ממש זמן אבל אני חושב שצביעת מארז זה לא עסק מסובך. לכן החלטתי שצריך לצבוע את המארז 8). בשביל זה אני צריך את עזרתכם. הנה כמה תמונות של המארז: תודה רבה מראש ל-כ-ו-ל-ם מקווה לרעיונות טובים.

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by TamirMarziano,

היי אנשים, ראשית אני מתנצל במידה וכבר השאלה נשאלה לפני ולא קראתי (חיפשתי לא מצאתי משהו שיעזור לי בדיוק). במסגרת התואר שלי אני בונה מערכת לאבטחה ביתית שתכיל 2 גלאי מגנט וגלאי תנועה שמחוברים לבקר ארדואינו (ESP8266 WIFI ליתר דיוק). בנוסף, אנו בונים אפליקציית אנדרואיד שברמה הפונקציונלית תאפשר לכבות/להדליק את המערכת (נטרול/דריכה) כלומר מתי היא תתריע שהיא מקבלת אינדקציה ומתי לא וצפייה בהיסטוריה של התראות קודמות. ארצה לשלוט דרך האפליקציה מכל מקום בעולם וכמובן שהבקר יהיה מחובר תמיד לרשת WIFI. קצת מתקשה להבין כיצד ברמת התקשורת זה הולך לעבוד ומה עליי לעשות.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.