עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by idanoh123,

אני מחפש מטען+סוללות כבר כמה ימים,והגעתי לאתר שנותן מחירים פשוט רצפה זה ניראה לכם הגיוני/או אמיתי? שימו לב לכמה דברים שאני השוותי...שימו לב אפשר להזמין כמה דברים ולשלם משלוח בפעם אחת, על הכל,ולא על כל דבר בנפרד כמו באיביי...אפשר לשלם בפייפאל המשלוחים באתר הם 9 יורו או 11 יורו...ושוב לא על כל פריט בנפרד,אלה על הכל יחד!!! מטען Technoline BC 700 charger איביי http://www.ebay.com/itm/La-Crosse-Technology-BC-700-Battery-Charger-Tester-AA-/320696442526?pt=Battery_Chargers&hash=item4aaaff5e9e האתר http://ru.nkon.nl/technoline-bc-700.html מטען:Powerex MH-C9000 איביי http://www.ebay.com/itm/Powerex-MH-C9000-Battery-Charger-Analyzer-Tester-NiMH-NiCd-AA-AAA-Maha-Energy-/32083296…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. איפה אפשר לקבל שירטוטים ורכיבים לזה???

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  3. לא משנה הסיבה. אני רוצה לחבר מעין פוטנציומטר רגיש לכל חיבורי הCCFL ולהנחית אותם באופן מדוייק לעוצמה רצוייה. איך אתם מציעים לתכנן את זה?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by shalom198,

מעוניין לפתח מערכת שתשלוט על תריסים חשמליים, בצורה ממוחשבת, למשל אפשרות מעקב של שלבי התריס אחרי תנוכעת השמש על מנת לקבל מקסימום אור ללא חדירת שמש, או אפשרות שליטה ישירות ממחשב על תריס מסויים, הן מבחינת סבסוב התריס או העלאה וירידה צריך אפשרות לשלו על כ 100 תריסים ואולי יותר , זקוק למעין מיני בקרים , שכל אחד ישלוט על מספר תריסים וכולם יהיו ברשת כך שניתן לשלוט על כולם דרך מחשב אחד האם הארדואינו מתאים לזה ואיזה מהם ?? , כמובן שהבקר יפעיל ממסרים שדרכם יופעלו התריסים

5. Started by ToMeRv32,

אני חושב שזה הכי קשור לאלקטרוניקה.. מה ההבדל בין כבל USB איכותי לכבל USB לא איכותי? הכוונה היא לכזה שחברה מוכרת "מקורי" לבין אחד שעולה דולר בeBay. יש סכנות כלשהן? הרי כולם מן הסתם 5V. האמפר יכול להיות שונה או משהו?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אחרי שחשבתי הרבה על הנושא, הלכתי על העיניין לבנות אתר למודינג, מה באתר, המון מדריכים למודינג להמון דברים שהרוב יהיה שלכם פרסום עבודות שלכם וגלריית תמונות, עכשיו, זה לא יהיה ממש בקרוב, אני מאמין שרק עוד חודש מהיום אני יסיים את העבודה רק על הפינה הזאת וכמובן שיש לי עוד המון דברים לבנות שם הפורטל החדש שאני ימתכנת ברגעים אלה ממש הוא מלון פורטל אני רוצה לבקש אישור ממנהלים לפרסם מידע לגבי מדריכים מסוימים (כמו אלה שנמצאים בהודעות הנעוצות בפורום הנוכחי) ואני מבקש גם מכל הגולשים ומכל אלה שעשו מודינג מסוים למשהוא לשלוח כתגובה לשירשור (תרד) הזה את מה שהם עשו אני רוצה לכתוב מדריכים מאוד בסיסיים באלקטרוניקה כדי לעזור למשתמשים מתחילים וכל פעם ששואלים בפורום איך לעשות וכך וא…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. קיבלתי במתנה לפטופ אם מסך שבור. המסך לא מראה כלום בכלל אבל תאורה אחורית היתה נדלקת רגיל, חוץ מזה המחשב תקין לגמרי מצאתי אצל חבר פאנל ספייר שמתאים, חיברתי אותו ל LVDS (מסרק) ולאינוורטר של התאורה במקום הפאנל שלי, יש תצוגה תקינה אבל אין תאורה חיברתי בחזרה את הפאנל השבור, עכשו גם בו אין תאורה, כיאלו שדפקתי את האינוורטר עכשו אני בודק את האינוורטר ויזואלית, יש בו שנאי (ממתח נמוך למתח גבוה) שבו הסליל של המתח הגבוה עשוי מחלקים אם מחיצות ביניהם (כנראה כדיי שלא יהיה מתח גבוה מידי בין חוטים שעוברים קרוב אחד לשני בסליל). הסליל כולו עטוף אם מדבקה שקופה. 2 המחיצות האחרונות (בקצה של הפוטנציל הגבוה, הרחוק מהסליל של המתח הנמוך) נראות לבנות כאלה, אוליי כיאלו שהיה בפנים עשן לבן שנדבק למדבקה…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. אני רוצה לבנות מעגל של לדים שיהבהבו לפי גליי הקול של WINAMP אני יודע שזה אפשרי,יש לי מדריך אפילו אבל מה לעשות אין לי ידיים לאלקטרוניקה ואני לא מבין בזה כלום. אז כמה שאלות: -האם יש מישהו שמבין פחות או יותר באלקטרוניקה ויכול לבנות לי מעגל חשמלי של לדים כמו שנראה במדריך פה: ((פרטים במסרים)) http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 -האם מתאפשר להכניס יותר מ-8 לדים למעגל כזה?

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by Odedb52,

שלום יש לי שאלה, אני מחפש שתיתנו לי הצעות/ רעיונות לגבי מה אפשר לעשות עם חיישן חום (ראה תמונה..) זה NTC 4.7 (שאין לי מושג מה זה אומר) אני רק יודע שזה טרמיסטור בשם ה"מיקצועי". סתם תזרקו רעיונות ואני רוצה לראות מה כבר אפשר לעשות עם זה, אם בכלל. תודה מראש, עודד ב.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Moty_p,

http://www.ebay.com/itm/10p-1W-8mm-140-StrawHat-White-LED-LIGHT-240Kmcd-300m-A-/120769164788?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D140588603582%26ps%3D63%26clkid%3D2378407414152426696 אני לא מבין באיבי לכן רציתי לשאול אותכם על המוצר בקישור למעלה האם המחיר הוא ליחידה? יש משלוח לישראל? איך אני יכול לשלם למוכר? האם המוכר הוא אמין? האם הלד הוא באמת 300 מיליאמפר במקום 20? כמה מתח הלד דורש? ואיך אפשר לדעת שהוא באמת 240,000MCD? תודה לעונים.. אם יש לכם משהוא אחר שכדי לקנות (לדים אולטרה בריט בצבעים שונים) אשמח אם תביאו לי קישור

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אוקי, החלטתי שמעניין אותי לנסות להיכנס לזה. עכשיו יש לי 2 שאלות קטנות- קודם כל, אני יודעת לתכנת בC אבל תהיתי אם יש שפות תכנות נוספות שניתן לתכנת בעזרתן חומרת קוד פתוח באותו האופן? דבר נוסף, אם אני לא מעוניינת להזמין לוח מחו"ל, איפה ניתן לקנות בארץ לוח מתאים, וכמה פחות או יותר הוא עשוי לעלות? תודה מראש לכל העוזרים.:]

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אז ככה, הכנתי 2 גופי תאורה לפי המדריך באתר, באחד כחול והשני אדום. השקעתי טיפה יותר וחיברתי כל אחד מהגופים למתג, ועכשיו המארז יכול ליהיות בצבעים אדום, כחול, ושילוב של שניהם (מין סגול אקסטזי כזה ). תמונות:

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אוקיי קודם כל אני רוצה להבהיר , אני דן פה מהבחינה החומרתית , בגלל מגבלות כאלה או אחרות שיש לי נתחיל מן הציוד: מעבד 1 עם שני יציאות למסך , אחד מובנה לVGA ו כרטיס מסך בשביל DVI 2 מסכים 2 מקלדות 2 עכברים רמקולים +רמקולים/אוזניות (עדיין לא החלטתי ) יש לי 2GB פנימי , ו E6750 ככה שאני לא צופה בעיות של איטיות וכו' עכשיו הבעיה היא בעצם שאני מתכנן את המחשב להיות בחדר 1 , ואת השלוחה שלו בחדר 2 , שבין שני החדרים האלה מפריד חדר אחד יש לי מקום להעביר את החוטים לא לדאוג מהבחינה הזאת , אבל מה שאני חשבתי לעשות זה בעצם לקנות כבל VGA שיהיה מספיק ארוך , וכבל USB כנ"ל , הכבל ה USB יתחבר ביציאה ל מפצל USB ככה שיהיה לי 4 יציאות לעכבר מקלדת רמקולים/אוזניות+יציאה מיותרת למה שאצטרך הקט…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. ראיתי שיש באתר המון מדריכים לפאןבאס ואני רוצה לדעת איזה להכין או שאם יש אחד יותר טוב שאין באתר זה גם רעיון טוב.

15. Started by SHNIZ,

ממצב חבירם חדש בפורום א, כל ב, יש לי מגבר ישן שעבר בירושה והצג שלו דיי מלאה בשריטות השאלה היא כזות האם יש דרך לשייף פלסטיק בצורה עדינה שתחזיר את השקיפות למצב "חדש" ותעיף את השריטות ? יש לי דרימל עם מבחר ענק של ראשים כולל שיוף מ2 סוגים בד וצמר בכלל הגדלים רק שנסיון קודם שלי בשיוף פלסטיק עם 2 הסוגים נגמר בנזק לשקיפות (הופיעו סימנים לבנים) תודה ענקתי מראש חברים

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Qtec,

הייי אני רוצה לחתוך חור לחלון בדלת המארז ותהיתי במה להשתמש ואיך. יש לי ג'יגסו, דיסק ומקדחה. אז במה אתם ממליצים לחתוך ואיך. *באיזה גודל כדאי לי לחתוך? (מימדי החלון- 40 ס"מ רוחב ו- 44.5ס"מ גובה). תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Ash Binary,

יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. אני רוצה לקנות XP120 לקמבן איך שהוא (למישהו יש רעיון? כי הרי המאורר לא מתחבר עליו עם ברגים אלא אם תושבת וזה יסבך את עניין הduckt) חיבור למאורר 160 ולשים מאורר 160 עליו ככה גם יהיה יותר שקט גם אחה ביצועים וגם זה יראה כאילו המחשב שלי זה מאורר אחד גודל P=

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Moty_p,

שלום לכולם, המון זמן לא ביקרתי כאן באתר, זאת בגלל הגיוס שלי לצה"ל... אני רוצה להכין מטען לפאלפון שלי (נוקיה 6085) עם בטרייה 9V זאת אומרת שאני רוצה שבעזרת בטרייה 9 וואלט לספק לפאלפון 5 וואלט יציב. לפחות כך כתוב על המטען של הפאלפון: input: AC 100 - 240V 50 - 60 Hz 60, mA output: DC 5.0V 350mA משומה כתוב על הבטרייה של הפאלפון 3.7V אז אני מחפש את החלק הזה שמוריד לי את המתח (המיצב המתח הזה) אני צריך פרטים מדויקים כדי שאני יהיה יכול להזמין את החלק מהאינטרנט ואת המעגל כדי לבנות את המעגל לאחר שיהיה לי את כל החלקים השמח מאוד אם תעזרו לי..

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Zvuv,

היי אני רוצה לעשות חור בגג למארז הזה: (http://www.pch.co.il/docs/pd612373275.htm) הענין הוא שאני לא רוצה לפרק את הלוח אם וכל השאר. אני חושב לבודד את האזור הזה כדי שנסורת מתכת לא תעוף לי על ה-mobo. דעות ?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by Moty_p,

מכמה לוחות אם שפירקתי יש לי כמה ביתי סוללות, חיבורים של AUX, COM, USB, LPT ועוד מסילות של PCI, AGP שעושים ברגע זה שימוש כמגן על הפינים של הכרטיס עכשיו, אני בטוח שאני לא יעשה עם זה שימוש כל שהוא השאלה בכמה אני יכול למכור את זה כי למכור באחדים המשלוח יעלה יותר! ולמכור כמות זה לא ילך כי יש לי כמה בודדים מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by thedag,

שלום... אני רוצה לצבוע איזשהו חלק פלסטיק (יותר נכון שילוב חומרים של ABS+PC), בצבע שחור מט... עכשיו, אני הבנתי שצריך לצבוע קודם בצבע יסוד (או שלא?), ועוד כמה דברים שאולי אני לא יודע..... מישהו פה יכול להסביר בקצרה איך כל העניין אמור ללכת ? אני מדגיש שוב, שחור מט, לא מבריק. תודה....

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום, לא בדיוק אלטרוניקה אבל אני מנסה לפתוח את המאוורר שלי לשם תיקון (140מ"מ, מיסב שרוולי, אנטק TWO COOL) ואין לי מושג איך. ראיתי סרטונים ברשת של אנשים שפותחים מאווררי מחשב, אבל נראה שהקונפיגורציות שלהם שונות. אני פוחד למשוך חזק מדי ולשבור את הפלסטיק , אז אולי למישהו מכם יש מושג... הנה 2 תמונות: [ATTACH=CONFIG]4288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4289[/ATTACH]

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. מה שלומכם חח שמעו יש לי בגן שלידי מצלמה כנראה על-חוטית של המשטרה ורציתי לדעת איפה היא בידיוק כי רציתי לעשות משהו מגניב..... אם באמת תרצו לדעת מה אני יגיד לכם אם תבקשו 8) ובקשר לאנשים הצדיקים אל תתחילו להתבכיין שזה לא חוקי וכל זה אני לא רוצה לעשות שום דבר קיצוני.... ומישהו אמר לי גם שאפשר לגלות אותה עם מכשיר ווקי טוקי פשוט.... חח כמובן שבהתחלה צחקתי ועד עכשיו אבל יש סיכוי לגלות אותה איך שהוא????

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by STXi,

אני מחפש מקום לקנות בידד קול למחשב אני לא ממש מעוניין לקנות מחול אני רוצה להשתיק את המאורר שלי : FFB0812EHE 4800 RPM 80 CFM 59 DB את לא יודעים איזה רעש זה :-[ זה נוראי! אני באמת זקוק לזה תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים