אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קניתי מסך חדש מחו"ל שהגיע עם כבל מתח US ללא שנאי, 250v 10A זה מה שרשום על התקע יש לי כרגע כבל מתח של הארץ, וגם מתאם פשוט, השאלה היא מה עדיף? האם עדיף לחבר אותו לחשמל עם מתאם או פשוט לחבר כבל מתח של הארץ 240v 7.5A? מאחורי המסך רשום 100-240v~, 50-60Hz, 1.5A תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
לפני כחודש הזמנתי קטודה כחולה coolermaster aurora יומיים אחרי שקניתי אותה ה inverter שלה נשרף. התקשרתי אל PCH והם אמרו לי לבוא להחליף רציתי להחליף לקטודה של sunbeam כי אני לא רוצה עוד פאשלות מ coolermaster... אז רק אתמול הזדמן לי ללכת לקחת את הקטודה, והמוכר בחנות אמר לי שאי אפר להחליף ושאין אחריות על קטודות טוב אז לקחתי את הקטודה החדשה ושילמתי עליה, במקום לקבל זיכוי ולהזחיר את ה coolermaster עכשיו, ב inverter של sunbeam יש אפשרות לחבר שתי קטודות, ויש לי עוד חיבור אחד פנוי אז האם אני יכול לחבר לשם את הקטודה של coolermaster ? (והאם המתחים אותו דבר ? אני פוח שלא יישרף שוב...) הנה הקטודות: http://www.pch.co.il/docs/pd84746168.htm http://www.pch.co.il/docs/pd905624200.htm) ד"א…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
השגתי שלושה מאוררים בגודל 12ס"מ אבל הבעייה שהם 48V DC 0.21A החשמל של הספק במחשב לא מסוגל להפעיל אותם האם יש מה לעשות בנידון.. אודה לכם מאוד ..על העזרה מראש
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי שיש מסכי מגע לאסוס EEE ראיתי ל17 אינץ' וכול מני כאלה מישהו יודע אם כזה דבר ל5 אינץ ? אופס טעיתי בפורום להעביר בבקשה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, אם בא לכם תסתכלו במפרט, אני רוצה לעשות לו מודינג ואני מחפש רעיונות, אז אם יש לכם רעיונות אז תנו לי בבקשה, ותגידו מה דעתכם על המארז ועל המפרט ... תמונות: http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic1.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic5.jpg http://planet.nana.co.il/xpt/pc/pic4.jpg אני אוסיף בהמשך עוד תמונות אחרי שאני אקבל את הגופי קירור שהזמנתי...
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.ebay.com/itm/Capacitor-ESR-Inductance-Resistor-Meter-LC-meter-/111153753001?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19e147aba9 חסרונות צפויים כלשהם של ה ESR Meter-ים מהסוג הזה ? או המלצה לאחד אחר טוב יותר במחיר דומה ? יש שם כמה שהם יותר זולים וכמה שגם יודעים לבדוק טרנזיסטורים (נחמד אבל לא משנה לי), אבל אהבתי שבאחד הזה יש טרמינל נוח לחיבור התנינים ל probe, ולא פינים דקים 2.54 שלא נראה לי שישמרו על איכות מגע טובה (שלא תעוות את המדידות) כשכל הזמן תוקעים בהם רגליים של קבלים בגדלים שונים
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
כיוון שאני נוטה ללכת לכל לאן פארטי שיש בארץ ודיי נמאס לי ללכת עם אותו מארז פח ענק ששוקל בערך 25 קילו. אז אני מתכוון לעשות מארז בעצמי ואני דיי אבוד...הכי חשוב לי ש המארז יהיה קל וקומפקטי. יש לי גישה מלאה לעץ לכן זה יהיה כנראה החומר שאני ישתמש בו. עכשיו,עומדות בפני כמה דילמות: עובי העץ,עץ מעביר חום בצורה נוראית לכן יותר מידי עבה יהיה רע,ודק מידי מסכן את הרכיבים.. מהו לדעתכם העובי המתאים? איך לחבר את לוח האם,וכרטיס המסך? מהו גודל ספק רגיל של 300W ולוח אם? ומהו הרוחב של X600P? תודה מראש,ולילה טוב. עריכה: כל מה שנרשם למעלה לא רלוונטי כיוון שהשגתי תיק למארז.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תאמינו לי שבמציאות הוא הרבה יותר יפה !!! בקרוב מתוכננת מערכת קירור מים ועוד כמה דברים ! http://www.pictor.co.il/Content/CM/CMSharedMembersLogin.asp?AID=3o119586&pw=053968578
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז כמו שהבנתם- אני מחפש פרספקס בעובי של 4 סנטימטר בערך בשביל גוף לגיטרה קאסטום שאני עוזר לחבר לבנות. המידות שאני זקוק להם- 40*60 ועובי של 4 ס"מ המשטח. עכשיו בגלל בעיות הגודל והעובי אני הייתי שמח לעזרה מאנשים שיש להם ידע עם כמות כבדה של פרספקס לצורך פרויקט שכזה ומאיפה אני משיג כזה גודל וכמה זה יעלה בערך? בפרויקט הזה אני קצת בבעיה כי את הגוף אני חותך מהפרספקס ולא יודע בדיוק איך- הצעתי עם מסור סרט אבל זה יגרום להפיכת החלק החיצוני של הפרספקס לחלבי ואז הפרספקס לא יהיה יותר שקוף וזו בעיה. בשביל שתקבלו ראש אני אביא לכם סרטון של בחור שעשה את הפרויקט הזה עם מכונת CNC וזה יצא מאוד מדהים! (לא נדבר על האספקט המוזיקלי שאני הערתי לחבר שלי עליו, אבל הוא חי בחולומו..) הסרטון- א…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי בקיצור קניתי טלוויזיה חדשה (סמסונג C550) ויש לי ממיר ללוויני ( SD ) ורוצה לבנות כבל קומבננט מהכבלים והמתאמים שיש לי אבל רציתי לדעת אם הבננות של הRCA זהים לקומבננט , יענו יכנסו בלי בעיה לשקעים שבטלוויזיה ?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מייק מהפורום שירטט לי מעגל לבניית "לחצן" אוטומטי.... מה שהוא עושה זה מקצר 2 רגליים אוטומטית למשך זמן מסויים ומפסיק, הצ'יפ של הלחצן נקרא CD4066. הבעיה היא שבין 2 הרגליים שאמורות להיות מקוצרות למשך זמן מסויים יש איזשהי התנגדות שמקצרת את הרגליים תמיד. עושים במצב הזה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעוניין שלא לשמוע יותר את הקליקים של העכבר. הרעיון היה מזמן, אבל הת'רד בפורום ציוד היקפי נתן לי בוסט להתחיל את זה. (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=343759.0) אז ככה... אני צריך עזרה בנוגע מה אני עושה הלאה. אני newbie, אז מה עושים עם הפלסטיקים האלו?? פתחתי את העכבר. מה הלאה? ואני שואל מה הלאה כי ברגע זה אין לי עכבר רזרווה. בעיתוי אחר הייתי מפרק וזורם ומנסה.. אבל אין לי תוכנית ב'. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי שלום לכולם וערב טוב !! אני מחפש את הסכמה של הראובס שבנה בזמנו alianyn בפרויקט המדהים שבנה אז (פרויקט ספידי) למי שזוכר הוא ממש הדהים משלב לשלב אז חיפשתי בפרויקט עצמו עברתי על כל הפרויקט (גם כדי להיזכר וגם קצת להנות) ;D ולא מצאתי את המעגל החשמלי של הראובס אני זוכר שהוא פרסם אותו אך אני לא מוצא אותו כמו כן אני לא יודע אם הוא עדיין איתנו כאן בפורום אשמח לדעת אם כן על מנת להודות לו ולתת לו את הקרדיט על כך בתודה רבה לכל העוזרים ביי והמשך יום נעים מאיר
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מאוורר שעובד על 220V, יש אפשרות לעשות לו הסבה שיעבוד על 12V? מדובר על מאוורר רוצח שיעיף לי את כל המחשב עכשיו הוא פועל על 220V, יש אפשרות להפוך אותו ל12V? תודה מראש לעוזרים,
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות XP120 לקמבן איך שהוא (למישהו יש רעיון? כי הרי המאורר לא מתחבר עליו עם ברגים אלא אם תושבת וזה יסבך את עניין הduckt) חיבור למאורר 160 ולשים מאורר 160 עליו ככה גם יהיה יותר שקט גם אחה ביצועים וגם זה יראה כאילו המחשב שלי זה מאורר אחד גודל P=
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה להקיף את החלון במארז שלי בכבל EL שפועל לפי הקול. עכשיו מוכרים אותו במטר וחצי וההיקף של החלון שלי הוא כמעט 2 מטר, אז עכשיו, השאלה שלי אם אני אוכל לחבר לסטארטר שמקבלים עם הכבל שעובד לפי הקול עוד כבל EL (כמו בסטארטרים של קטודות)? או שיש שיטה אחרת? או שפשוט אני אקנה שני כבלים? הנה הסטארטר והכבל שאני מדבר עליהם: http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1657&cat=62&page=1
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
סוף סוף אחרי 200 שני עשיתי את החלון ועכשיו הכל מוכן עם פרספקס והכל... הנהנ תמונות: וגם הנה עידכון קטן בפרויקטים הקטנים שאני עושה (למי שראה את ההודעה שלי בפורום ביומני פרויקטים..)
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, קראתי המון מדריכים והסברים כאן, קודם כל תודה - עזרתם לי מאוד במידע הראשוני בנוגע לפרויקט שאני רוצה להרים. ועכשיו לעניינים. אני חובב אקווריומים מושבע, וכבר הרבה זמן אני מסתובב עם מחשבה להרים מערכת ניטור ומעקב אחר פרמטרים במים (בפרט טמפרטורה ו-pH, אם אפשר אז גם פרמטרים אחרים כמו קשיות וכו' יהיו מעולים). אני רוצה שבשלב א' הנתונים יוצגו על מסך / אמצעי פלט כלשהו, ובשלב ב' אולי ישודרו לתוכנת מעקב. אני מגיע מתחום התוכנה ורחוק מלהבין בחומרה / אלקטרוניקה וכו'. לכן השאלות שלי אולי יישמעו מטופשות אבל אנסה בכל זאת: א. איזה לוח כדאי לקנות? אני רוצה להשקיע סכום מינימלי ויש לי סבלנות לחכות למשלוח מחו"ל. אשמח לרפרנסים ללוחות ב. עד כמה זה נראה לכם מסובך לאסוף נתונים כאלו? למי…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מערכת סטריאו ששבקה חיים, אבל הרמקולים שלה עדיין עובדים. אני מעוניין להשתמש בהם כרמקולים למחשב. מן הסתם אין אפשרות לחבר אותם סתם ככה, ולכן יש צורך במגבר כלשהו. מאחר ואני לא רוצה להשקיע כסף בנושא, וגם המקום בחדר מוגבל, אני מעדיף שלא לקנות מגבר. חשבתי לעצמי... אולי ניתן להכין לבד מגבר ביתי פשוט וקטן, שיורכב מספק כוח (לדוגמא ספק של מחשב... למה לא?) ואיזשהו מעגל חשמלי, ויוכל לגשר בין המחשב לבין הרמקולים. אשמח לשמוע תובנות בנושא!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
אני צריך מד טמפ' עם חיישן עם חוט . חיישן קשיח כמו מסמר לא מתאים. צריך למדוד טמפ' של צנרת נחושת, של מעבד , מים .. טמפ' מדויקות מאד לא חשובות ובאיזור חיפה אם ניתן. יש לי תרמיסטור על כבל , האם אפשר להשתמש בזה איכשהוא ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם. מקווה שעובר עליכם חנוכה שמח. חלפה במוחי תהיה כלשהי ואולי תוכלו לעזור לי. אז ככה, בין היתר יש בשימושי מערכת מיני סטריאו של פנסוניק (אוכל לאתר את מספר הדגם) ממש אבל ממש עתיקה (יש לה אפילו דאבל טייפ) אני יודעת שהיא שווה אגורה וחצי בערך (טוב, בלי הבערך) אבל עדיין. הקטע הוא שהשלט שלה לא ממש עובד איתה. ניסיתי להחליף סוללות וזה לא העניין. איני יודעת אם הבעיה היא בשלט, בעיינית, או במשהו אחר. כל מה שאני יודעת הוא שזה לא עובד. לקחת לתיקון / לקנות שלט אוניברסלי יקר שאולי יתאים ואולי לא זה סתם מטופש במיוחד עקב שוויה של המערכת. ברור שהפתרון המתבקש זה להחליף אותה אבל בינתיים היא נשארת. השאלה אם יש משהו שבכל אופן ניתן לעשות / לבדוק כדי לראות אם ניתן להגיע למצב של שליטה מ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום הודעה ראשונה שלי פה . אני רוצה לבנות משהו ממנורות חשבתי על לדים לפי מוזיקה .. מה דעתכם ? אני חדש בכל העסק איפה קונים ? מה קונים ? יש סרטוטים או משהו ? אשמח לעזרה . תודה מראש ולילה טוב
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חשבתי לעשות לעצמי איזה מחשב קטן לסלון אבל קטן במלוא מובן המילה ,בדומה למארז הקטן של MSI ,הלכתי ורכשתי לעצמי מארז P3 לא סטנדרטי (קטן מאוד מאוד.....) ומכוער (בתקווה שאני יהפוך אותו ליפה יותר והנה תמונות שלו תגידו מה אפשר לעשות אולי רעיונות לצבעים וכו....... תמונות תמונות תמונות..........וזהו כמובן פרוייקט המודינג הראשון שלי..........טוב מה שאני בעצם הולך לעשות זה שהוא יהיה זהה טיפה למארז של הMSI שעליו נדלקתי..............אני מקווה מאוד שאני יצליח ועידכונים בהמשך.........
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המאווררים שלי במארז חופרים עכשיו אני רוצה לבנות פאן באס פשוט רק של מתגים אפילו בלי לדים אין לי ידע בכלל באלקטורניקה אני יודע רק להלחים וכל מה שמסביב אני לא יודע איך לעשות את זה, חשבתי לקחת מתג דו מצבי ולחבר אליו את ה+ וה - של המאוורר וזהו זה נכון לעשות ככה?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-