אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אם אני מוסיף ": unsigned long" אחרי שם ה-enum, זה לא מתקמפל.. מישהו הצליח לעשות את זה? תודה card
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תהייתי האם אפשר ליצור מתח של 15V ממסילות 12V ו 3.3V הקיימים במחשב מה יהיה אופן החיבור בכדיי ליצור 15V? והאם קיים סיכון כולשהו לשאר רכיבי המחשב ע"י כך?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את המארז הנ"ל: http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm ורציתי לדעת כמה מאווררים אני יכול לחבר לו? (ז"א כמה מתח הספק שלי יכול לתת, היות והוא פשוט) ובאיזה מידות? ואיפה? מחובר לי כרגע מאוור אחד של 80 מ"מ מאחור, CD (שהוא גם צורב) וכונן 1.44 ובעצם זהו.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שאלה שעלתה לי... לצורך העניין אם יש לי מעגל שמורכב מסוללה נגד ולד הזרם אמור להיות שווה בכל הנקודות במעגל. הנחה ראשונה: עפ"י חוקי האלקטרוניקה הזרם במעגל חשמלי סגור אמור להיות שווה. הנחה שניה: זרם חשמלי הוא סוג של אנרגיה, כנ"ל האנרגיה הנפלטת מהלד בצורת אור והאנרגיה מהנגד הנפלטת בצורת חום. הנחה שלישית: עפ"י חוק שימור האנרגיה: אנרגיה לא נוצרת ולא נעלמת, היא משנה צורה מסוג אנרגיה לסוג שונה. אז השאלה שלי היא אם כמות האנרגיה שיוצאת מהסוללה חייבת לחזור אליה אז מאיפה מגיעה אנרגית האור שנפלטת מהלד או החום שנפלט מהנגד. אשמח לתשובות מפי יודעי דבר (למרות שיש לי הרגשה שהתשובה היא שפשוט ההנחה הראשונה נכונה רק לצורך חישובים...)
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כן אני יודע זו בקשה מוזרה מעט אבל אולי מישהו פה יודע איפה אפשר למצוא שרטוט או סכמה של הבורד לקשיח של מקסטור? הדגם הוא : maxtor diamondmax10 model: 6l200so 200gb sata 150 hdd מה שכתוב על הבורד 302006101 sabre/sata/rohs ניסיתי כמובן לחפש בגוגל אבל ללא הצלחה מרובה תודה ענקית מראש
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היום קניתי זוג קטודות קרות שפועלות לפי המוסיקה עכשיו ההפעלת מוסיקה לא פועלת אבל כשאני משנה את המתג לפעולה רגילה אז זה פועל רגיל(בלי מוסיקה רק דולק) אז יש איזה דרך לסדר שזה יפעל??? זה הקטודה המדויקת שקניתי http://www.logisyscomputer.com/viewsku.asp?SKUID=CLK4GN2&DID=CCFLKIT וקניתי את הקטודה מהחנות E-BUY או השם השני שלה אם אי אם אלקטריק החנות ממוקמת בקניון האחים ישראל עכשיו יש מישו שמקיר את החנות כי ניראה ל שהם מזמינים הכל מ E-BUY
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בטח שאלו כבר מיליון פעמים אבל חיפשתי במדריכים ולא מצאתי. אני רוצה לפתוח פתח עגול למאוורר 80 מ"מ בדופן המחשב. האיזור שבו יהיה הפתח "מנוקד" בחורי איוורור קיימים. אני מניח שיש איזה כלי מיוחד בדמות מחוגה שמכרסם בפח. אבקש מידע על הכלי ו\או מידע על בעלי מלאכה לא יקרים שיבצעו את העבודה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מאיפה אני יכול לקנות סליבים בארץ ? אני רוצה אולי משהוא זוהר בחושך יש מצב כזה? ואם לא בארץ ובחול אז מאיפה ואיך אני יכול להבטיח שזה יגיע אליי וגם אם משלמים מכס על דברים כאלה? תודה מראש...
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה המצב? אוקי אני מתכנן להוסיף מספר רכיבים שצורכים המוןןןןןןן חשמל למחשב. אז ככה: יש לי ספק TT 410W PPFC ויש לי את כל הנתונים עליו, כמה אמפר הוא מוציא לכל מתח, וכמה וואט כללי ולכל מתח. יש לי הרד דיסק WD80GB8MB(עם קצת מזל יעוף בקרוב מאוד מאוד מאוד), ועליו גם כן כתוב כמה מתח הוא צורך. יש לי צורב דוד NEC ND2500A ואין לי מושג כמה הוא צריך. זה הראשון שצריך לברר. עוד מספר רכיבים שצרך לברר: לוח (ABIT NF7-S(rev 2.0, מעבד AMD Athlon XP Mobile 2600+, זיכרון CORSAIR PC3200C2 256MB, כרטיס מסך Gainward Ge Force MX440 128MB. יש לי מאוורר של אנרמקס שיש לי את כל הנתונים לגביו. ועכשיו עוד משהו: איך משפיע OC על צריכת החשמל של השילוש? איך משפיעה העלאת מתח ללוח\מעבד\זיכרון על צ…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני מבצע צריבה גם של תוכנה חדשה וגם של תוכנות שפעלו בעבר, נראה שהצריבה בוצעה והכל תקין אבל בפועל כשאני נכנס ל serial monitor אני לא רואה את השינויים בתוכנה והוא לא מגיב לקבלת נתונים מהמקלדת. ללחצנים הוא מגיב כמו שצריך והשעון שרץ בתוכנית עובד בסדר. האם יש איך לתקן? איפוס יותר רציני מהריסט הרגיל?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אני חשבתי על זה היום וזה ממש ממש אחלה של שיטה , אין לי תמונות לזה כי אין לי מצלה ....בלאט אז אני אנסה להסביר לכם . 1. יש למצוא את מרכז המעגל שאתם רוצים לעשות . נגיד חור של 78 מ"מ אז למצוא אצ 39 מ"מ שיהיה האמצע . 2. אני סידרתי מכשיר שאליו אניי מחבר את הדרמל שזז על ציר ושצד אחד מחדירים דרך מרכז המעגל ומחזקים ואת הדרמל מכוונים כמה שרוצים לעשות את המעגל . 3. אחרי שכיוונו את זה שמים מקדח ברזל בדרמל ומתחילים לנסר את הברזל בסיבוב . 4. יוצאת עבודה נקייה ופשוטה ביותר..........אני מקווה להעלות תמונות בכדי שתבינו יותר טוב . אני חושב שזה ממש ממש מקוריי ונוח
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי במתנה לפטופ אם מסך שבור. המסך לא מראה כלום בכלל אבל תאורה אחורית היתה נדלקת רגיל, חוץ מזה המחשב תקין לגמרי מצאתי אצל חבר פאנל ספייר שמתאים, חיברתי אותו ל LVDS (מסרק) ולאינוורטר של התאורה במקום הפאנל שלי, יש תצוגה תקינה אבל אין תאורה חיברתי בחזרה את הפאנל השבור, עכשו גם בו אין תאורה, כיאלו שדפקתי את האינוורטר עכשו אני בודק את האינוורטר ויזואלית, יש בו שנאי (ממתח נמוך למתח גבוה) שבו הסליל של המתח הגבוה עשוי מחלקים אם מחיצות ביניהם (כנראה כדיי שלא יהיה מתח גבוה מידי בין חוטים שעוברים קרוב אחד לשני בסליל). הסליל כולו עטוף אם מדבקה שקופה. 2 המחיצות האחרונות (בקצה של הפוטנציל הגבוה, הרחוק מהסליל של המתח הנמוך) נראות לבנות כאלה, אוליי כיאלו שהיה בפנים עשן לבן שנדבק למדבקה…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני קונה מנורת לבה שתשתתף בפרוייקט המודינג הבא שלי (כבר דאגתי לקירור מבחינת במארז והחום שהמנורה פולטת) יש אפשרות לחתוך את הראש לחשמל (תקע) ולהחליף אותו בחיבור מולקס? אם כן אני צריך עם נגד כלשהו או פשוט להלחים? אפשר סקיצה להלחמה ולנגד אם צריך ולהכל?
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי מסך שאני משתמש בו תקופה, והוא מאד נוח לי. המסך הוא Samsung SyncMaster 960BF. זה מסך 4:3 כמו שאני אוהב, בצבע לבן: להלן תמונה שלו מהאינטרנט: אני מאד מעוניין לחבר את המסך ישר לקיר (למעשה, מהיום הראשון שקניתי אותו רציתי שהוא יהיה מחובר מהקיר, ובלי הבסיס+רגל שלו). לשם כך, צריך לראות איך המסך נראה מאחור: כפי שניתן לראות בצילום מאחור, למסך הזה אין את ה-4 הברגות הסטנדרטיות, שמאפשרות לחבר את המסך למתלה סטנדרטי. פירקתי את הבסיס+מעמד של המסך מהמסך עצמו, ואז מה שמתגלה הן 4 הברגות, אבל לא הסטנדרטיות.. ה-4 הברגות אומנם יוצרות מבנה של ריבוע, אבל מה שמיוחד בריבוע, הוא שאחת הפינות נמצאת יותר פנימה מהשאר... כך: כאמור אני מאד מעוניין להפטר מהבסיס+רגל הקיימים…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
רציתי לדעת איך אפשר לעשות שהמחשב יפתח על ידי סיבוב מפתח כמו באוטו ולא דרך כפתור
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי מעגל מסויים שעובד הבעיה שכנראה שיש לו כל מיני הפרעות בגלל שהוא עושה בעיות אבל לעיתים רחוקות ובזמנים שונים מישהו יודע דרך איכותית מאוד להתגבר על הפרעות כל דרך שהיא
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לפעמים יש מקומות שרוצים לשים חומר מבודד, אבל הם בעייתיים מבחינת איזולירבנד/heat-shrink, והיה נוח פשוט לשים שם מעיין משחה, שהיא מבודדת, ושהיא תתייבש ותשאר כך. האם יש דבר כזה? תודה card
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תגיבו תגידו עם יפה לא יפה הצעות שיפור וכו... [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברה לא מזמן קניתי את המוצר הבא: 3.5mm Audio FM Transmitter קישור: http://www.ebay.com/itm/321287359374?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 המוצר עובד אבל הוא מעצבן, האות FM שהוא שולח מאוד מאוד חלשה והרבה פעמים בזמן נהיגה אני שומע הפרעות לכן רציתי לשאול: איך אפשר להגדיל \ לחזק את טווח השידור של האות מבלי לפגוע באיכות המוסיקה? חשבתי אולי אפילו לקנות אנטנה חיצונית כמו זה: http://www.ebay.com/itm/3-5mm-FM-Radio-Antenna-for-Mobile-Cell-Phone-8-5cm-21cm-/151096391409?pt=US_Other_Cell_Phone_Accessories&hash=item232e0bf6f1 אבל איך אפשר לחבר את זה למוצר? מצרף תמונות של המעגל עצמו
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי לכולם יש לי טלפון שהגיע עם ספק שנותן 5v 1.5A. זה לא ספק QuickCharge, אלא ספק פשוט, אבל עם זרם הטענה יחסית גבוה. אני מעוניין להגביל את הזרם ביציאה מהספק הזה, כך שהוא ייתן 0.5A (או פחות, בהתאם לכמה הטלפון מנסה למשוך.. אבל לא יותר מ-0.5A) האם יש מעגל פשוט (או יותר טוב: רכיב אחד בלבד) שאני יכול לשים אחרי היציאה מהספק ולפני הכניסה לטלפון, שיגביל את הזרם לערך הרצוי הנ"ל? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה, סוף סוף השגתי את הלדים, נגדים, מלחם, בדיל, בקיצור הכול. ישר הייתי חייב לנסות לשרוף לד אחד, איך אפשר בלי?, אז לקחתי בטריה 9V וחיברתי את הלד אליה ישירות עם הרגלים שלו, הוא עבד וברגע שראיתי שלא קורה כלום התחרטתי והוצאתי אותו, בקיצור הוא לא נשרף. עכשיו חיברתי בהתחלה שני לדים אחד לשני דרך הרגלים ועוד פעם חיברתי ישירות לבטריה, הם עבדו. בסוף חיברתי שלוש אחד ליד השני וחיברתי לבטריה של 9V, עכשיו הם עבדו אבל הרבה הרבה הרבה יותר חלש. אם אני לא טועה כל לד צורך 3V ככה שמשהו כאן דפוק לא? הרי הם אמורים לעבוד עכשיו בשיא העוצמה : בכל מקרה הנה המעגל שבניתי לפני החיבור למולקס, רציתי לדעת אם הוא בסדר, והאם הם יאירו רגיל כשאני אחבר אותם ל12V (מולקס..) *הנגד הוא של 130OHM http://w…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בס"ד קניתי זוג מכישירי קשר UV-5R ב50 דולר לבן שלי שמוגדר כאוטיזם ולא לוקח את הפלאפון כי נוח לו יותר ללחוץ ולדבר או לענות למכשיר UV-5R השאלה שלי איך להגדיל את הטווח כי רוב הזמן הוא מתרחק ולא קולטים אותו וגם הזמנתי עוד 2 אנטנות [NEW] VHF/UHF Dual Band High Gain Long Range Telescopic Antenna SMA-F fO שעלו לי עוד 46 דולר ועדיין לא הגיעו ואיזה תדר לכוון ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-