אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
רציתי לדעת איך אפשר לעשות שהמחשב יפתח על ידי סיבוב מפתח כמו באוטו ולא דרך כפתור
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
http://users.pandora.be/emmanuel.geeraert1/diyvp/
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש הייתי מעוניין לבצע בו מודינג ורציתי לבקש ממכם רעיונות לזה כמודר מתחיל (הייתי מעוניין יותר לכיוון של קירור + לשפר את המארז) תודה מראש (נ.ב. עם אני עובר על איזה חוק נא לנעול את הדיון,תודה) דרך אגב עם זה חשוב לעניין המפרט שלי הוא: Intel Pentium IV 2.8C GHz Asus P4P800 Samsung 512MB DDR 3200 W.D. 80GB S-ATA 7200 rpm Sapphire Radeon 9600XT 17 MAG 786PF והטמפ' מהמוצע הוא 28-30 מעלות במנוחה 38-43 במאמץ (משחקים וכו') דרך אגב החלטתי להיצטרף לפורום,קצת מידע עליי קוראים לי אופק,אני עוד מעת סוגר 13.5 (אני משער שהרוב פה יותר מבוגרים) את מפרט המחשב שלי ניתן לראות "במפרט המחשב" לא מזמן התחלתי להתעסק עם מודינג,שנראה לי תחום מאוד מגניב ונחמ…
-
מה המצב? אוקי אני מתכנן להוסיף מספר רכיבים שצורכים המוןןןןןןן חשמל למחשב. אז ככה: יש לי ספק TT 410W PPFC ויש לי את כל הנתונים עליו, כמה אמפר הוא מוציא לכל מתח, וכמה וואט כללי ולכל מתח. יש לי הרד דיסק WD80GB8MB(עם קצת מזל יעוף בקרוב מאוד מאוד מאוד), ועליו גם כן כתוב כמה מתח הוא צורך. יש לי צורב דוד NEC ND2500A ואין לי מושג כמה הוא צריך. זה הראשון שצריך לברר. עוד מספר רכיבים שצרך לברר: לוח (ABIT NF7-S(rev 2.0, מעבד AMD Athlon XP Mobile 2600+, זיכרון CORSAIR PC3200C2 256MB, כרטיס מסך Gainward Ge Force MX440 128MB. יש לי מאוורר של אנרמקס שיש לי את כל הנתונים לגביו. ועכשיו עוד משהו: איך משפיע OC על צריכת החשמל של השילוש? איך משפיעה העלאת מתח ללוח\מעבד\זיכרון על צ…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היום קניתי זוג קטודות קרות שפועלות לפי המוסיקה עכשיו ההפעלת מוסיקה לא פועלת אבל כשאני משנה את המתג לפעולה רגילה אז זה פועל רגיל(בלי מוסיקה רק דולק) אז יש איזה דרך לסדר שזה יפעל??? זה הקטודה המדויקת שקניתי http://www.logisyscomputer.com/viewsku.asp?SKUID=CLK4GN2&DID=CCFLKIT וקניתי את הקטודה מהחנות E-BUY או השם השני שלה אם אי אם אלקטריק החנות ממוקמת בקניון האחים ישראל עכשיו יש מישו שמקיר את החנות כי ניראה ל שהם מזמינים הכל מ E-BUY
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה, סוף סוף השגתי את הלדים, נגדים, מלחם, בדיל, בקיצור הכול. ישר הייתי חייב לנסות לשרוף לד אחד, איך אפשר בלי?, אז לקחתי בטריה 9V וחיברתי את הלד אליה ישירות עם הרגלים שלו, הוא עבד וברגע שראיתי שלא קורה כלום התחרטתי והוצאתי אותו, בקיצור הוא לא נשרף. עכשיו חיברתי בהתחלה שני לדים אחד לשני דרך הרגלים ועוד פעם חיברתי ישירות לבטריה, הם עבדו. בסוף חיברתי שלוש אחד ליד השני וחיברתי לבטריה של 9V, עכשיו הם עבדו אבל הרבה הרבה הרבה יותר חלש. אם אני לא טועה כל לד צורך 3V ככה שמשהו כאן דפוק לא? הרי הם אמורים לעבוד עכשיו בשיא העוצמה : בכל מקרה הנה המעגל שבניתי לפני החיבור למולקס, רציתי לדעת אם הוא בסדר, והאם הם יאירו רגיל כשאני אחבר אותם ל12V (מולקס..) *הנגד הוא של 130OHM http://w…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מישהו מאזור ב"ש, קרית גת, אשקלון, אשדוד (או משהו בכיוון), שיוכל לעזור לי בתחום (בתשלום כמובן), אני סטודנטית למדעי המחשב ואני פשוט רוצה להשתמש בארדואינו לפרוייקט גמר שלי. אשמח לקבל למייל שלי מייל עם פרטים במידה ומישהו פה מעוניין... galhd@yahoo.com ד"א אם אתם לא מהאזור שציינתי ואתם תותחים זה גם רלוונטי תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מסך LCD גראפי של חברת אפסון, 160X160. לא מצאתי אף מאמר או מדריך באינטרנט איך לחבר אותו ואני כבר נואש! יש לו 15 פינים. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? תודה רבה, נדב
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי מסך שאני משתמש בו תקופה, והוא מאד נוח לי. המסך הוא Samsung SyncMaster 960BF. זה מסך 4:3 כמו שאני אוהב, בצבע לבן: להלן תמונה שלו מהאינטרנט: אני מאד מעוניין לחבר את המסך ישר לקיר (למעשה, מהיום הראשון שקניתי אותו רציתי שהוא יהיה מחובר מהקיר, ובלי הבסיס+רגל שלו). לשם כך, צריך לראות איך המסך נראה מאחור: כפי שניתן לראות בצילום מאחור, למסך הזה אין את ה-4 הברגות הסטנדרטיות, שמאפשרות לחבר את המסך למתלה סטנדרטי. פירקתי את הבסיס+מעמד של המסך מהמסך עצמו, ואז מה שמתגלה הן 4 הברגות, אבל לא הסטנדרטיות.. ה-4 הברגות אומנם יוצרות מבנה של ריבוע, אבל מה שמיוחד בריבוע, הוא שאחת הפינות נמצאת יותר פנימה מהשאר... כך: כאמור אני מאד מעוניין להפטר מהבסיס+רגל הקיימים…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לפעמים יש מקומות שרוצים לשים חומר מבודד, אבל הם בעייתיים מבחינת איזולירבנד/heat-shrink, והיה נוח פשוט לשים שם מעיין משחה, שהיא מבודדת, ושהיא תתייבש ותשאר כך. האם יש דבר כזה? תודה card
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם יש צבעים זוהרים באולטרה שאפשר ליצבוע איתם על רכיבי אלקטרוניקה (לא ממש על הרכיבים אלר למשל על מקומות שאין כלום בלוח אם או על כרטיס מסך) וכם על חלונות? אם כן איזה (אם אפשר צבעים שהם טושים או משהו כזה אבל לא משהו נוזלי כמו פחיות צבע או ספרי)
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ובארדואינו בכלל אז אני אשמח לכל הכוונה אפשרית בנושא בניתי מערכת מכאנית שמורכבת משלושה מנועים. עכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את כל התחום של האלקטרוניקה. המנועים הם dc 12v עם צריכת זרם מקסימאלית של 1.5A. אני צריך 4 סוויצים למערכת. אחד שיפעיל את כולם יחד (לשני הכיוונים) ועוד סוויץ לכל אחד בנפרד. בנוסף, אם נשיג את החלקים בזמן, מד מרחק שיגביל את הפעלת המנוע ברגע שנגיע למדידת מרחק מסויים (המלצות ??) אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון הקוד והמעגל החשמלי, וכלל כל טיפ על מקורות ידע יוכל לעזור!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ראיתי את המדריך הזה http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=251630 האם זה קיים בכל המצלמות? יש אפשרות לעשות את זה גם במצלמות רשת? אם לא, איך אפשר להפוך מצלמת רשת לרגישה לאינפרא אדום? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תהייתי האם אפשר ליצור מתח של 15V ממסילות 12V ו 3.3V הקיימים במחשב מה יהיה אופן החיבור בכדיי ליצור 15V? והאם קיים סיכון כולשהו לשאר רכיבי המחשב ע"י כך?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, קניתי באיביי פילטר אבק למאווררים 140CM, הבעיה היא שכשאני מנסה להתקין אותם על המאוורר, הברגים קצרים מידיי בשביל לתפוס את המאוורר כמו שצריך ולכן הוא רופף, אני מחפש לקנות ברגים ארוכים יותר מהברגים הסטנדרטים, מישהו יודע על חנות שמוכרת את זה? או אתר שאני יכול להזמין ממנו? כי באיביי לא מצאתי... משהו בסגנון הזה: http://www.frozencpu.com/products/17471/scr-454/FrozenCPU_Extended_Fan_Screw_-_20mm_Long_-_Black.html
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
זה מה שיצא היו לי הרבא בעיות וגם עכשיו הvertex 3 מת לא יכול להתקין windowsעלי , זה loopאחד טמפרטורות לא משהו
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תגיבו תגידו עם יפה לא יפה הצעות שיפור וכו... [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, היום הכנתי תוכנה עם משתנה ומשום מה המחשב לא קולט את המשתנה הנה התוכנה: void setup(){ pinMode (7,INPUT ); pinMode (8,OUTPUT); pinMode (9,OUTPUT); pinMode (10,OUTPUT); pinMode (11,OUTPUT); pinMode (12,OUTPUT); Serial.begin(9600); byte a; } void loop () { digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ; a = digitalRead(7); Serial.println(a ); if a == 1 digitalWrite(11, LOW); delay (3000); if a== 1 digitalWrite(10, LOW); delay (3000); digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ;; } איפה שמסומן זה אומר שהוא כתב לי ש…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת אם מישהוא יודע היכן קונים מוצרי אלקטרוניקה כאלה אני מן הסתם יהיה זקוק לכפתורים עם חיפויי פלסטיק ולא סתם לחצנים שחורים
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני קונה מנורת לבה שתשתתף בפרוייקט המודינג הבא שלי (כבר דאגתי לקירור מבחינת במארז והחום שהמנורה פולטת) יש אפשרות לחתוך את הראש לחשמל (תקע) ולהחליף אותו בחיבור מולקס? אם כן אני צריך עם נגד כלשהו או פשוט להלחים? אפשר סקיצה להלחמה ולנגד אם צריך ולהכל?
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי מסך חדש מחו"ל שהגיע עם כבל מתח US ללא שנאי, 250v 10A זה מה שרשום על התקע יש לי כרגע כבל מתח של הארץ, וגם מתאם פשוט, השאלה היא מה עדיף? האם עדיף לחבר אותו לחשמל עם מתאם או פשוט לחבר כבל מתח של הארץ 240v 7.5A? מאחורי המסך רשום 100-240v~, 50-60Hz, 1.5A תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני חשבתי על זה היום וזה ממש ממש אחלה של שיטה , אין לי תמונות לזה כי אין לי מצלה ....בלאט אז אני אנסה להסביר לכם . 1. יש למצוא את מרכז המעגל שאתם רוצים לעשות . נגיד חור של 78 מ"מ אז למצוא אצ 39 מ"מ שיהיה האמצע . 2. אני סידרתי מכשיר שאליו אניי מחבר את הדרמל שזז על ציר ושצד אחד מחדירים דרך מרכז המעגל ומחזקים ואת הדרמל מכוונים כמה שרוצים לעשות את המעגל . 3. אחרי שכיוונו את זה שמים מקדח ברזל בדרמל ומתחילים לנסר את הברזל בסיבוב . 4. יוצאת עבודה נקייה ופשוטה ביותר..........אני מקווה להעלות תמונות בכדי שתבינו יותר טוב . אני חושב שזה ממש ממש מקוריי ונוח
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו אי פעם התנסה עם יצירת מעגל מודפס דו-צדדי? קראתי המון מדריכים בנושא, לא רק בעברית וברובן העניין לא צויין.. האם מישהו התנסה פעם בזה? אני מניח שזה מצריך רמת דיוק מאוד גבוהה כדי שהצדדים יחפפו.. אשמח אם מישהו יאיר אור בנושא. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-