אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן, רציתי בתור פרוייקט לנסות לאפנן ולהעביר מידע על גבי כבלי רשת החשמל, האם הדבר חוקי ואפשרי ? לפי איזה סטנדרט ? (הרי ידוע שאפשר להקים רשת על גבי קווי החשמל). בנוסף, ממה צריך להזהר בבניה של הפרוייקט ? כמובן שצריך להתחבר לקווי החשמל בעזרת שנאי לצורך בידוד, האם יש עוד דגשים ?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה: יש לי רקע במחשב של X BoX והוא נתן לי ת'השראה כרגע רק חתכתי את המארז בצורת X אבל בתיכנון עוד לצבוע אותו בשחור ואור ירוק שיצא מתוכו המפרט שיהיה במארז עוד לא ידוע תמונות ראשונות. . . עוד לא השקעתי בשיוף ולא שמתי פרספקס תגובות והצעות יתקבלו בברכה !
-
- 48 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מקלדת G15 ואני רוצה להכין מוד למסך שלו... ובLCD STUDIO זה אפשרי עכשיו מצאתי תמונה של מישהו שיצר מוד למסך בתוכנה הזאת שזה בדיוק כמו שאני צריך.. ניסתי לחפש את מי שיצר ולא מצאתי. זה המוד: ניסתי ליצור לבד בתוכנה אבל לא הצלחתי בכלל. אשמח אם מישהו יוכל להכין את זה עבורי ואם מישהו יכול ללמד אותי איך לעבוד בתוכנה אני אשמח.. תודה, ושבת שלום! נ.ב: אני מקווה שכתבתי בפורום המתאים
-
- 2 תגובות
- 897 צפיות
-
-
מה עדיף לדים או נאון? אתם יכולים להגיד לי בבקשה מה ההבדל במחיר, בתוכלת חיים שלהם, ובכמות אור שהם עושים? המטרה היא בישביל שיראו את המחשב (כי אני מתכנן חלון) דרך החלון, ושהוא יראה בצבע של הנאון/הלד. ד"א אני חדש פה...
-
- 6 תגובות
- 773 צפיות
-
-
-
יש לי מסך LCD קטן שהוצאתי ממארז פנטיום 1 ישן יש לו חיבור מאחור של 5 פינים ולמטה רשום 6K-66-GT זה נראה לי הדגם שלו הנה תמונות אני אשמח אם תגידו לי איך לחבר אותו יש לי לוח אם של ASUS דגם P4C800-E תודה מראש... [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
יש לי חדר 2.80 על 3.20 מטר.. החדר אחרי שיפוץ ויש לו מיטה 190 על 140 אני צריך ארון\שידה לזוג ושולחן מחשב. ואני לא יודע מה הצורה הטובה ביותר למקמם אותו, או לשרטט אותו ברמה של ללכת למחסן עצים ולהזמין אפשרות של נגר נפסלה כי הם רוצים סביב (סיבית, והנגר נשמע חפר) 5 אלף, ומשהו אחר אמר 8 אלף צפונה איקאה זה גם אפשרות פשוט הבנתי שהאיכות בינונית מינוס כבר יצא לי לבקר שם ויש שם דברים פחות או יותר שמדברים אלי השאלה כמה זמן הם יחזיקו כפי שהם נראים בתצוגה אני מצטרף שרטוט של החדר(תודה לmatan5000) ושרטוט של ריהוט שחשבתי לחדר... זה רק ברמה של טיוטה נכון לעכשיו חשבתי לעשות עוד שידה מאשר הארון הארוך הזה קובץ SKB [ATTACH=CONFIG]2949[/ATTACH]
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מארז שקוף מפרספקט איך שלא רושמים את זה קיצר אני רוצה שתעזרו לי לבנות את זה כי אני לא יודע את המידות אני צריך שתמליצו לי על מידות למארז תודה
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
יש לי פשוט במארז 8 מאוררים שמחוברים עם חיבור מולקס ואני רוצה לקנות בקר מאווררים אבל הוא מגיע עם חיבורי 3 פין:\ האם יש מעביר כלשהו? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
איך אני יודע מה גודל המאוורר שלי ?? אם הוא שחור אפשר רק להחליף לו את פלופלו איך שקוראים לזה .. אני רוצה לחבר 10 לדים ואני לא יודע איך ולאן משהו יכול להמליץ לי על לדים חזקים אני רוצה רשימה מפורטת מה אני צריך בכדי שהלדים יפעלו ? איזה לדים וכמה יעלה לי בערך לעשות את כל זה ??
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
ערב טוב , קניתי מחשב חדש לאחי ...עכשיו הוא רוצה תאורה למארז אז קניתי לו את הגוף הזה : http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=569 לפי מה שהבנתי מהמוכר כל מה שצריך זה לחבר אותו ליציאה של הספק כח (כמו חיבור של דיסק קשיח וכו'..) הבעייה היא כשפתחתי את הקופסא ראיתי להפתעתי שיש כמה חיבורים וגם קופסאת מפצל ל-2 גופים ... אני נואשת ... ניסיתי לחבר ככה רק את החיבור שאמור להגיע לספק אבל זה לא עובד . למישהו כאן אולי יש ניסיון עם גוף התאורה הזה ?? הבעייה שקניתי את המחשב את המחשב ליד הבית ואת הגוף בראשון כשהייתי שם במקרה וזה בעייה בשבילי לחזור לשם עכשיו בגלל המרחק . ויש לי אח קטן שחופר ...
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
היי חברה,ברצוני להתייעץ איתכם לגבי קניית מטען טוב וסוללות AA וגםAAA השימוש שלי הוא בחלקו יומי ובחלקו לעיתים רחוקות,זאת אומרת שלא כל הסוללות יעבדו ביום יום,אבל יהיו כאלה שכן. אני לא אדם שאוהב לקנות משהו זול,כשאני קונה משהו אני אוהב להשקיע ולהביא איכות. ראיתי כבר באייבי מטענים וסוללות למינהם,הסתכלתי מבחינת סוללות על Duracell ---- Eneloop -----gp recyko -----ENERGIZER ולגבי מטענים אני רוצה מטען שיטעין את שתי הדגמים,שוב גם פה חקרתי ובדקתי וראיתי כמה סוגים איכותיים. אבל אני מחכה להמלצות שלכם...(יש עדיפות לאייבי)תודה רבה. נ.ב ראיתי מטען אוניברסלי נראה נחמד http://www.ebay.com/itm/Nitecore-i4-Intellicharge-Universal-Battery-Charger-RCR123A-26650-18650-AA-AAA-/121132112356?pt=Ba…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הלכתי לזגג והוא אמר שהוא לא יכול לעשות לי פרספקס בצורה עגולה כי זה דורש מכונה מיוחד שאין לו ובבית אין לי דרמל =\ איך אני יכול לחתוך את הפרספקס לעיגול??
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. לפי מה שהבנתי כדי לחשב איזה נגד אני צריך אז אני צריך לחשב כך: מתח חלקי זרם. זאת אומרת... אם יש לי לד של 3v הזרם הוא 0.02 ואני מספק לו 12v אז אני מחשב ככה: 9:0.02=450 זאת אומרת אני צריך נגד של 450. האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך של 1800!!! זאת אומרת שלפי התוכנה הנוסחא היא: מתח·מתח שאני נותן לו וכל זה חלקי זרם. מה הנכון מביניהם??? 2. בקשר להספק של הנגד הבנתי שזאת הנוסחה: מתח·זרם=הספק זאת אומרת שאם יש לי מתח 9v וזרם של 0.02 בנגד אז אני יוצא לי שההספק הינו0.18 האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך 0.045 ולפי מה שהם אומרים צריך להכפיל את זה בשתיים... 3. מה היא הדרך הטובה ביותר לצביעת מארז כך שיראה כאילו זה הצבע המקורי שלו? 4. היכן באזור תל אבי…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן כולם, לפני בערך מיליארד שנה(לפני המפץ הגדול) פתחתי פה אשכול ואמרו לי שהמארז שלי נורא מבולגן וזה. והחלטתי לסדר אותו, אבל לא היה לי הרבה זמן בשנתיים האחרונות, אז עשיתי את זה רק עכשיו וגם הרכבתי את הכרטיס מסך שלי שחזר מתיקון והיה זרוק אצלי פה כבר חודשיים.. לפני: (לחצו על התמונות להגדלה) אחרי: אשמח לשמוע תגובות, הצעות והערות. שבוע טוב, אור.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר שלי קנה מחשב ב 2008, המחשב עבד תקין עד 2010, ואז התחיל לעשות בעיות כרטיס מסך Inno3D 9600 PCIE לוח Gigabyte GA-945GCM-S2L מחוץ למשחק הכרטיס מסך עובד תקין. אם הלוח המקורי שהיה במחשב הכרטיס מסך עובד תקין גם במשחקים החלפתי לו לוח (ללוח זהה) בגלל בעיה שהלוח לפעמים לא היה מזהה את הכרטיס מסך וממשיך לעבוד אם הכרטיס מסך המובנה (בדקתי אם כרטיס מסך תקין אחר, הבעיה היתה בלוח) בלוח השני הכרטיס מסך עובד תקין מחוץ למשחקים, אבל כשפותחים משחק אז אחריי 5 דקות מקבלים מסך שחור no signal והמחשב נתקע (למשל עושים num lock וה LED לא נדלק) החלפתי בחזרה ללוח המקורי, המחשב עובד תקין גם במשחקים (בנתיים, מהניסיון הקודם אם הלוח הזה - לא להרבה זמן) בכרטיס מסך יש קבל שמתחמם לטמפ' שאי אפשר לגעת בו כש…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נכון יש את כל הצעצועים האלה שזה נראה כמו מצית אבל בעצם זה שוקר קטן כזה שנותן זרם? איך זה עובד? ואיך אפשר לבנות את זה? ואיך מקלבים מכה גדולה מ1.5 וולט? אם אני אחבר 9 וולט מה יקרה? זה הסיפור שלי למה אני צריך את זה.. יש לי חברים מאוד מעצבנים שעלו לי על העצבים.. הם מפרקים לי את הברקסים של האופניים והם חושבים שזה מצחיק. אתמול כמעט עשיתי תאונה כשלא שמתי לב שהמעצורים שלי לא מחוברים בכלל והם עדיין חושבים שזה מצחיק.. אני לא יודע מי זה כל פעם זה מישהו אחר ושום דבר לא עוזר.. (גם לא מכות), אז חשבתי ל"חשמל" את האופניים שלי. כשהם יגעו במתכת של הברקס וירצו לפרק אותו הם יחטפו זרם. איך אני יכול לבנות דבר כזה?
-
- 11 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
-
קטןןהכל שם, ובאתר יתעדכן בהמשך גם : http://morishani.koala.co.il/files/ ולעוורים שבינינו : http://morishani.koala.co.il/files/modpage.php?imiver=true
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זהו Mircoswitch לעכברים, שלי נדפק בעכבר של לוג'יטק שיש לי... מישהו יודע אם יש בארץ לקנות או שצריך להזמין מחו"ל? בגוגל ניסיתי לחפש ולא עלה שום דבר מעניין.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום !!! החלטתי שאני רוצה לבנות מודינג הכולל תצוגת LCD לפי המדריך באתר... עכשיו הבנתי שמתייחסים שם לצג מסויים בעל בקר מסויים... אני רוצה להשתמש בצג כמו שבתמונה...או כל צג אחר שיוכל להציג תמונות כמו הצג בתמונה... עכשיו רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג אותו, מחיר, האם יש משהו שווה יותר באותו מחיר והאם בשבילו צריכים יותר רכיבים מהמפורט במדריך... אשמח לכל עזרה אפשרית!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב ,את הפעם האחרונה ששלחתי פה הודעה אני ממש לא זוכר ,זה היה מזמן.אני מקווה שהפורום נשאר איכותי כמו שהיה בעבר,את זה הוותיקים כנראה יודעים. בכל זאת לעיניינינו,יש לי כרטיס מסך ישן יחסית RADEON 9600XT ,וכמו שאתם יודעים הוא מאוד מאוד חלש למשחקים של היום.ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק רציני. כרגע לי לי יחסית מספיק צלעות קירור שהוצאתי ממעבדים (פנטיום 3) וצ'יפסטים ישנים.אני רוצה לחתוך אותם בהתאם ולשים אותם על הזיכרונות של הכרטיס,ואם יתאפשר אז גם על ליבת הכרטיס. השאלות: עם מה אני חותך את הצלעות קירור כדי להתאים אותם לגודל של הזיכרונות? איך אני מדביק את הצלעות אל הזיכרונות והליבה? יש לי משחה טרמית ננוטרם בלו 2 אבל אני לא חוזב שהיא תעזור כי היא לא מדביקה. בכל מקרה אם תעזרו לי אני אשמח…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני מתכוון להעביר את המחשב הישן שלי לסבא שלי. הכל טוב חוץ ממאוורר אחד (80 מ"מ) שרועש מאוד. אפשר השתמש בשמן רגיל לשימון (שמן זית?קנולה? תירס? סויה?) יכול להיות שזו שאלה דבילית אבל אני ממש לא מבין בתחום... תודה
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אם כן, אולי תוכלו לסייע לי. אני שוקל לקנות אבל החלק הדביק קצת גורם לי לחשוש, במידה ואני מדביק את זה, ניתן אחרי תקופה (במידה ובכלל צריך) להעביר את הרצועה למקום אחר והלדביק מחדש עם החלק הדביק או שזאת הדבקה חד-פעמית? ודבר נוסף, אם אני שם רצועה של 3-4 מטר על השולחן שעליו המחשב (מסביב לציוד ההיקפי) זה עלול להפריע לי עם העבודה במחשב? זה יכול לסנוור? בעקרון רציתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/5M-SMD-RGB-5050-Waterproof-Strip-light-300-LED-44-Key-IR-Remote-12V-5A-power-/261426184441?pt=US_Car_Lighting&hash=item3cde3700f9
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוננין לדעת כמה זמן יחזיקו 5 לדים מחוברים לסוללת 9 וולט.... תודה.
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-