אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מארז BOND II (H7650) חשבתי לעשות מודניג חיתוך חלון+תאורה+הוספת מאווררים (ליצור סירקולציה טובה) 1) חיתוך חלונות על שתיי הדפנות+מאוורר בכל חלון (במרכז) 2) הוספת מאווררים 120M(סירקולציה טובה) זקוק לעצות שלכם 3) 2 כבלים מסביב לחלונות (שיבליטו ת'חלקים) חשבתי על זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1112 עכשיו יש לי כמה בעיות איך אפשר לדעת אם הספק יוכל להחזיק את כל זה (4-5 מאווררים תאורה ושתיי גופי קירור למעבד ולכרטיס מסך) ? והמאווררים האלה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=3278 יזהרו עם ה-SUNBEAM cold cathode http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_in…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי רכיב חשמלי בבית שיש לו מתג שבורר בין שני מצבים (נקרא להם מצב 1 ומצב 2) אני מעוניין ליצור מערכת שתתחבר אליו ותתחיל פעולה במצב 1, עד שתזהה שהפעולה נגמרה ואז תעביר את המיתוג למצב 2. היתרון שלי שכבר מובנה במכשיר לד שנדלק אחרי שהפעולה המסויימת נגמרת, כך שאוכל לקחת מהקו הזה את המתח כדי לדעת מתי לעבור מצב. על פניו מדובר במערכת פשוטה למימוש באמצעות בקר או FPGA, אבל נראה לי שזה OVERKILL, האם יש הצעות כיצד ניתן לבצע את הפעולה בפשטות, אפילו באמצעות האלקטרוניקה האנאלוגית הישנה והטובה?
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
החריטה מתבצעת על פלסטיק, במקרה שלנו: פרספקס, ע"י מלחם פשוט. כל אחד יכול לבצע אותה, והתוצאות יפות מאוד. אז נתחיל: הכלים: 1. מלחם: 2. סיכה: 3. משטח לחרוט עליו: שלב 1: לפתוח את הברגים הצמודים למלחם ע"י מברג פיליפס ולהשחיל את הראש טיפה החוצה: שלב 2: לדחוף את הסיכה למרוח שנוצר, ולהחזיר את ראש המלחם והסיכה פנימה: שלב 3: לחזק, ולסגור את הברגים: שלב 4: זה השלב הכיפי! החריטה! אפשר לחרוט כל מה שרוצים ע"פ כמה הנחיות: - לחרוט רק כשהמלחם חם בשיא. - החריטה הקלה והנוחה ביותר היא ע"י נקודות: לעשות נקודה, לעשות אחת צמודה לה, ושוב, עד שניווצרת צורה. ואז ע"י העברה של המלחם להפריד בין הנקודות עד שייווצר קו ישר ואחיד. - כדאי לחרוט בכתב מראה מכיוון שהצד היפה…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעונין להתחיל לעבוד עם המיקרו בקר PIC (הבקר הבסיסי) ואני ראיתי המון מעגלים של צורבים בשבילו אבל רציתי לדעת באיזה מומלץ להשתמש, והאם הם עובדים טוב עם אקס-פי. כמו כן, באיזה תוכנה צורבים אותו ומתכנתים אותו. תודה רבה! נדב
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם בשעה טובה סימתי את המודינג שלי שאני יעלה עוד היום מבטיח לכם !!! עכשיו ככה יש לי ונטה 120 שהיא קצת מרעישה לי !!! ויש לי ולקנו 11+,אתם בטח שואלים מה הקשר אז כככהה בולקנו 11+ יש 2בקרי טמפ" ואחד מהם שייך למעבד והשני אין לי מה לעשות בו אז החלתתי לשים אותו לונטה שלי עכשיו עישתי איזה קומבינה שאני יחבר את זה לונטה וחלק שני לספק ואז המחשב עבד לי שניה ואז יצא לי עשן מאיפה שהוא ואזז הלבב שלי דפקקקקקק אבל אחרי כמה דקות הדלקתי שוב את המחשב וכמובן הוצאתי את הקומבינה והכול עבד ברוך השם!!! עכשיו מה שאני מבקש ממכם חברה בבקשה עיזרו ליפתור את הבעיה של השליטה למאורר אה ומישהו יודע למה יצא לי עשן והמחשב נכבה???
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הספק של ה HTPC שלי שבק (בתמונה), בדקתי עם רב-מודד והוא לא מוציא מתח ביציאה. יש אפשרות לעשות עם זה משהו? לתקן? תודה. עריכה: לא חשוב, פתחתי אותו והרבה שרוף שם, הלחמות התנתקו, על הפנים, לפח.
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
זה התחיל בתור רעיון ישן מאוד, לקנות מארז אקרילי שקוף לגמרי... דתעבי כחצי שנה בחנות מחשבים שכונתית והיה שם מארז כזה שתמיד קרץ לי. אז יום אחד שיטטתי לי בפורום מכירות וראיתי מודעה למכירת קירור מים, נסעתי לפתח תקוה וקניתי. כעבור כמה חודשים של סבל עם המחשב שלי התחלתי לקנות את החלקים למפלצת הפרטית שלי... המרתי פה ושם באיביי וזכיתי ברכיבים הבאים: MSI P4N SLi Pentium 4 3Ghz Kingston 1G DDR2 את הכרטיס מסך קניתי יד שניה ממישהו נחמד ATI Asus X1600Pro כרטיס קול בתהליכי קניה Creative X-fiedlity Fatal1ty ביחד עם קירור מים של Evercool המכיל מים זוהרים באולטרה בצבע ירוק.. תמונות בקרוב... יובל אגב אני חדש נעים מאוד
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ראיתי שעושים מגש זוהר לעכבר אין לי מושג איך עושים את הדברים האלה איפה אני יכול ליקנות מאינטרנט ובערך כמה זה עולה תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מישהוא יודע איך אפשר להכין גוף חימום כזה שאתה נותן לו 12 או 5V והוא לא מקצר ולא נסרף?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היות וזו מכונת זמן, אני רוצה שהעיצוב יהיה קצת יותר מרשים מסתם קוביית מתכת-פלסטיק עם כבלים. אז מה כדאי? שורת לדים כחולים ואדומים? אולי איזה עבודת צבע בהשראת ה-FLUX CAPACITOR? כדי לא לפגוע בשדה המרת הזמן, אני לא יכול להשתמש בדרמל יותר מדי.. אלא אם כן אני אוסיף עוד שכבת מתכת, וזה עלול להשפיע על הביצועים, ולגרום לצריכת חשמל גדולה יותר (גם ככה זה כיבה אורות בכל העיר פעם אחרונה שניסיתי). אז אני חושב להשתמש במדבקות שאעצב לבד. רעיונות יתקבלו בברכה! תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
יש לי ספק ג'נרי 400 ואט , וכשחיברתי לד כלשהו למחשב אז הלד עשה אור ממש ממש חלש! וכשניסיתי את הלד הזה במחשב אחר הוא דלק כמו שצריך , יש לי קטודה במחשב והספק לא עושה בעיות גם אם אני מדליק/מכבה/משאיר הרבה זמן את הקטודה דלוקה , אבל לד קטן ומסכן הוא לא מפעיל?(!) אז מה הבעיה?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אנשים סוף סוף אחרי הרבה מחשבות ( ) קניתי דרמל של וולף ( זה שהיה במבצע בהום סנטר ) ולמדתי איך להחליף ראשים ( הספקתי כבר לשבור תופסנית אחת ) ואיך להפעיל את הדרמל ... עכשיו השאלה שלי ( אני יודע שחותכים עץ פלסטיק ומתכת דקה עם הדיסקית החומה הזאת שבאה בערכה ) [1] באיזו מהירות אני אמור לחתוך ?? ( יש לי כאלה מספרים שקובעים את המהירות ) [2] ואיפה קונים את הפרספקס והגומי U או H שהרבה נכתב פה בפורום ( וכן אתם צודקים לחלון במארז .. פלוס מאוורר .... ) .. דרך אגב אני גר בב"ש .... ועוד שאלה אחרונה [3] איך נקרא הצבע הזה שזוהר באולטרה או בקטודה ( או שזה אותו אחד ? ) ??? .... תודה מראש לעונים ובבקשה תענו לי לפי המספרים הכתובים ליד השאלות ... ואל תחסכו בפרוט ..
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש לקנות motherboard tray atx. משהו כמו בתמונה- http://www.mountainmods.com/images/images_big/10PCIMB.jpg אשמח לשמוע מאיפה יהיה הכי זול להזמין, בארץ או בחו"ל. תודה!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי קרה לי דבר מוזר... באמצע עבודה על המחשב המחשב פשוט נתקע... אין וירוסים אין כלום כל המחשב התחרפן.. בדקתי הכל הכל תקין. במצב של Windows המחשב עובד. אבל אני רק מנסה לשחק משהו המחשב פשוט משתגע. כמובן זה יכול לקחת דקה וזה יכול לקחת 10 דקות. הבעיות משתנות כל הזמן... כמובן שישר חשבתי שזה הזיכרון! אז הרצתי Memtest (חיברתי את הזיכרון למחשב אחר) והבדיקה המלאה עברה בשלום ב0 בעיות.. יש לי את המחשב הזה בסביבות שנתיים והוא אף פעם לא עשה לי שום בעיה שום מסך כחול.. פתחתי את המארז ואני רואה 3 קבלים נפוחים. בנגיעה בהם הם ממש חמים ויש כזה כתם שחור על הקבלים. ממש קטן והקבלים ממש נפוחים.. ככה בדיוק הם ניראים 1.אין לי ניסיון בהלחמה האם אני יכול לעשות את זה בעצמי? (זה לא ניראה כל כך…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חבר'ה. אני משחק פריסבי [למוגבלים: צלחת מעופפת] ויש צלחת שנקראת: "פלאש פלייט" בקיצור זאת צלחת שכאילו בלמטה שלה יש חלק כזה שמסוססים אותו אז נדלק לד ולאורך הצלחת יש סיבים אופטיים וזה מאיר את הצלחת, אז אני רוצה להחליף את הלד בלד יותר חזק ובצבע שעדיין אין! אחרי התבוננות קצרה ראיתי שהסיבים אופטיים מחוברים איכשהו ללד, יש שתי אפשריות: 1) כל הסיבים מודבקים לראש של הלד, 2) חור קטן בראש של הלד וכל הביבים מוכנסים אליו. השאלה שלי היא איך אני יכול להדביק סיבים אופטיים ללד? לעשות בלד חור קטן [קשה מאוד לביצוע] או לחמם קצת את הסיבים ולהדביק ללד [אם בכלל זה אפשרי]. תודה לעוזרים... אם חשוב לכם תמונות תגידו...
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם האם זה אפשרי לבנות רמקולים שישמעו מה ששמעים בפלאפון נגיד דרך הבלוטוס?? תודה מראש ....!?!!??!?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש סרטוט של מתג אור שיהיה גם אינפרא אדום (עם שלט של אזעקה למכונית או משהו) וגם שיהיה במקום מתג איזה כפתור מגע נחמד.. זאת אומרת שיהיה אפשר להדליק/לכבות אותו מרחוק עם השלט וגם עם נגיעה בכפתור שעל הקיר. את החלקים שידרשו אני יוכל להשיג, אבל אין לי ידע באלקטרוניקה כדי ליצור את המעגל עצמו..
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני עובד על פרוייקט ואני צריך כל מיני ברגים. לדוגמא ברגים רגילים של מארז (בעובי 2-3 מ"מ בערך) אבל באורך 1 עד 1.5 ס"מ במקום 0.5. או ברגים למאווררים באורך 1.5 ס"מ וכו'. למישהו יש רעיון איפה אפשר למצוא דברים כאלה?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי בית עם שני קומות, וטלפון בזק בכל קומה האם ניתן לדבר מטלפון שבקומה א' לטלפון שבקומה ב' כמו אינטרקום? (כי ככה סתם להרים את השפורפרת ולדבר זה מחזיק מעמד 20 שניות עד שיש ציפצוף המתריע שהשפורפרת לא סגורה)
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שאלתי לפני כמה ימים לגבי עטי UV האם צביעת הרכיבים שלי במחשב עם עטים כאלו יכולה לגרום נזק...? והאם מישהו כבר מצא עטים כאלו...? יש לי כבר ספרי פלוריסנטי ואני מחכה להתחיל לעבוד על פרויקט הUV שלי ורק חסר לי המידע לגבי העטים האלו.. אז אם למישהו יש מידע לגבי עטים כאלו שתפו אותי... תודה..
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה הדרך הטובה ביותר לקרר נוזל? (שמן או מים) אני מחפש דבר כזה שהוא יהיה מוט ברזל בגודל 40 סנטים וברגע שאני מחבר אותו לחשמל הברזל מגיע למינוס איזה 40 מעלות יש כזה דבר?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בית הסוללות המקורי שאמור לאכלס 3 סוללות אלקליין נישבר ולכן רכשתי בית סוללות של ארבע. הפנס עובד היטב עם 3 אלקליין וגם עם 4 ניקל מטל ניטענות . השאלה אם אורך החיים של פנס לד יתקצר באופן משמעותי אם אני אמשיך להפעיל אותו עם 4 סוללות ניטענות , שהרי המתח של 4 ניטענות, גדול יותר ב- 0.8 וולט לעומת המתח המתוכנן שהוא אמור לקבל ,כי 4 סוללות ניטענות AA בחיבור טורי, נותנות תכלס את הערך -5.3 וולט ואילו 3 של אלקליין , נותנות 4.5 וולט.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה, אני מחפש איפה לקנות באיזור השרון-המרכז: -דיסקיות חיתוך לדרמל (420,409) -נייר שיוף מים, 2000 ומעלה. סתם לזרוק לאוויר "בטמבוריות" או "באייס" לא עוזר. ניסיתי כבר. לפחות 6 טמבוריות, הסתכלו עליי כאילו אני משוגע. -"נייר שיוף 2000?? יש לי 0, תיקח, זה מאד עדין, כדאי לך" -"דיסקיות לדר-מה? דרמק? דרמל? לא, לא, אין לי" איזור החל מנתניה, כפ"ס, רעננה, ת"א, ואף דרומה משם (ראשל"צ?). יעזרו מאד שמות של חנויות, וכמובן טלפונים, כתובות, ושאר פרטי מידע חיוניים. תודה רבה וחג שמח.
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כשאני בונה מעגל משולב כזה לזרמים של 10 A על 220 V AC האם יש צורך לחבר את ה TRIAC לאיזה סופג חום HEATSINC ??? אם כן , אז מאיזה חומר , איפה קונים ..... מה היתרונות והחסרונות של שימוש במעגל כזה לעומת ממסר RELAY לזרמים גבוהים , מלבד המחיר ??? תודה מראש לכל העונים....
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-