עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני רוצה שכל המארז יואר, כמו במדריך תאורת מארז על ידי לדים - המדריך המלא ...כמה לדים אני יצטרך, ובערך כמה כסף זה אמור לעלות לי אם אני מתכוון לקנות מחנות אלקטרוניקה שהמחירים שלה סבירים. לפני הסידור אחרי הסידור

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי שתי שאלות בנושאים שונים 1.האם יש פה אנשים שלא עשו צבא (מסיבות נפשיות כאלא ואחרות) ויכולים להגיד איך זה השפיע עליהם בראיונות עבודה כו האם יש פה אנשים שמעשיקים עובדים ( בתחום ההי טק כמובן) ויכולים להגיד אם זה ישפיע על בחירתם אם העובד עשה צבא או לא וכמה זה השפיע על ההחלטה 2 . הסתכלתי בכמה אוניברסטאות על תנאי הקבלה לתוא בהנדסת חשמל ואלקטרונירה ובכמה אוניברסיטאות (כמו למשכן המכון הטכנולוגי חולון) לא רשום שממוצע הבגרות משנה אלא רק התוצאות במתמטיקה ופיזיקה השאלה שלי היא אם למרות שלא רשום יש סיכוי שזה עדיין פקטור כי חלק מהבגרויות שלי ממש גרועות (כמו תנ"ך שיש לי 55) האם לדעתכם זה בכל זאת משפיע למרות שלא רשום על זה כלום באתר? תודה רבה

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by yariz123,

שלום לכולם בניתי מעגל באמצעות הרכיב MT8841 שמתחבר לקו הטלפון הביתי שלי ברגע שמתקבלת שיחה הרכיב מזהה את השיחה ושולח למיקרו בקר את המידע על השיחה (תאריך שעה מספר הטלפון של המתקשר) את המידע הרכיב שולח ברגל הDATA שלו השאלה שלי היא: אחרי שקיבלתי את המידע 8bits למיקרו איך אני יודע מה המספר של המתקשר באמצעות המידע שקבלתי ?? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. יש לי רעיון גדול (לפחות כך אני מדמיין אותו) לצביעה של המארז שאני עומד לקנות: TASK CASE - TK3001 Screwless USB אני חשבתי לצבוע את כל המארז מבחוץ בצבע שחור, מקדימה לצבוע קצת בלבן (אני אעשה ציורים בלבן או סימנים), ואני חשבתי מבפנים לצבוע את הכל מצהוב. וכדי שיראו את הצבע הצהוב, חשבתי לעשות חלון מפרספקס על דלת המארז. מה אתם אומרים? זה יראה יפה? עכשיו אני יודע שמבפנים המארז מייצר חום, אז רציתי לדעת אם הצבע יעמוד בחום שבתוך המארז? ולא יתחיל להינמס לי על כל החלקים בתוך המארז. הצבע שאני אקנה כנראה יהיה מהזולים שעולים 10 ש"ח. אם אתם חושבים שלא מומלץ בצבע רגיל לצבוע את המארז מבפנים אז תמליצו לי על צבע צהוב לא ייקר. עד 40 ש"ח (יותר טוב פחות).

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by VIPERANAF,

אמממ טוב המוד הקטן הזה נולד כתוצאה משיעמום של יום כיפור (כן אני משתמש במחשב... אבל צם... כל אדם ואמונתו בה יחיה) הקיצר... לפני כמה חודשים ראיתי אצל דודה שלי כמו מעטפת חמודה בצורת אפרוח שעוטפת את המסך. החלטתי לייצר משהו שיהיה דומה (רק שאצלי מדובר במסך 19 אינצ'). אז קרטון לקחתי ואת המלאכה התחלתי (אני מצטער שאין תמונות בזמן העבודה כי לא מצאתי את המצלמה) - אני אסביר מה עשיתי שלב שלב 1 - לקחתי קרטון של אריזה של מקלדת - פתחתי אותו והתאמתי אותו לגודל. 2 - מדדתי את המסך עצמו וחתכתי ריבוע בתוך הקרטון בהתאם. 3 - חשבתי על נושא... אמממ... אני אוהב HL2 - יעבוד יעבוד. 4 - רציתי לייחד אותו שלא ישאר סתם ריבוע מכוער אז חתכתי את הסמל ואת גורדון שצועד לו בכבדות ועשיתי אפקט של בליטה מחוץ למס…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום לכם, יש לי את המיקסר הבא: spirit folio sx והשנאי שלו נהרס על השנאי כתוב: input 230vac ~ 50z 150mA output: 18.3-0-18.3v AC ~ 600mA אחרי שפניתי להמון גורמים קיבלתי הצעת מחיר לספק כוח חדש והבנתי שזה לא משלם (ביקשו 500+ ש"ח) אחרי שחיפשתי המון בגוגל קיבלתי כאב ראש רציני אבל הבנתי שגם ספק כוח חדש הרס לי מהר לכן אני רוצה לשאול אותכם איך אני בונה לעצמי ספק כוח חדש שלא יהרס ויעמוד בדרישות? תודה..

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  7. שלום שמתי במחשב שלי מאוורור 220V (ונטה). היא מחוברת לממסר, שנשלט ע"י טרמוסטט מכני, אממה שהוא לא ממש רגיש לשינויים ודורש שינויים קיצוניים בטמפ כדי להדלק ולהכבה. רציתי לדעת איך אפשר לשלוט בממסר ע"י המחשב, לפי הטמפ' של הלוח אם אם יש דרך אנא הסבירו קצת בפירוט.. שבת שלום ותודה

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by keisyjons,

שלום לכולם!בניתי מעגל שבמוצאו הוא מפיק גל סינוסי מושלם ללא עיוותים בתדר של כ 1HZ (המעגל מוצג מטה). חיברתי את מוצא המעגל אל ביפר על מנת לשמוע את הגל, כלומר על מנת לשמוע אפקט של סירנה\אזעקה וכדו'... הביפר השמיע את הצליל כמו שציפיתי וכראוי. רציתי להחליף את הביפר ברמקול בעל הערכים 4 אום\4W , אך לא שמעתי כלום לצערי. לאחר זמן מה קירבתי את אוזני לרמקול (ממש קרוב) ושמעתי את מה שרציתי אך חלש מאוד! ברצוני להפוך מעגל זה לסירנה שמשמיעה קול דיי חזק, איך אני מבצע זאת ע"י הרמקול? נ.ב. הבנתי שלכול רמקול יש תדר מסויים וצריך להתאים את התדר לרמקול, אך איך בכול זאת אני שומע את הסירנה דרך הרמקול בעוצמה דיי חזקה? (אני לא דורש עוצמה ממש חזקה, כי אז דרוש מגבר וכדו', אבל אני…

9. Started by carman6,

אני מחבר עכשיו מאוורר וחשבתי שאיפה שיש לו ארבע חיברוםי לברגים- בשתיים אני אשים ברגים ובשתיים לדים כחולים. עם איזה צבעים של הכבלים הקטנים אני אמור לחבר את הלד?

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by ARI_ARI,

יש לי שני FND500 (Seven-segment display) שזה רכיב שמציג את הספרות בין 0 ל9 http://en.wikipedia.org/wiki/Seven-segment_display חשבתי שזה יכול להיות נחמד לנצל אותם... יש איזה שהיא אפשרות לחבר אותם למחשב (נגיד דרך הLPT) ושהם יראו את הטמפ' של המעבד? אם לא אז אני אשמח לקבל הצעות מה עוד אפשר לעשות איתם.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  11. אני צריך דרמל שיקדח לי חורים של 1MM בפלסטיק דק . עכשיו אני צריך משהו עדין שלא יפגע לי בסביבה מחוץ לחור המבוקש . איזה דרמל אני צריך לקנות ? וכמה הוא יעלה לי ? {אני צריך משהו זול כי זה ל6 חורים . עבודה חד פעמית } . - הבעיה שאני לא מבין בזה כלום . תודה מראש !

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  12. הינה המארז (תאריכים לא מעודכנים): http://img47.imageshack.us/img47/5387/0013tl.jpg http://img95.imageshack.us/img95/8349/0026iy.jpg http://img47.imageshack.us/img47/3291/0066yn.jpg רציתי לחתוך את חלון הפרספקס באמצע ולהוסיף מאוורר 120 מ"מ שקט, כי המבנה של המאווררים שלי הוא אחד 120 מ"מ למעלה מכניס אוויר, ו2 של 80 מ"מ (או יותר קטן, לא יודע) שאחד מכניס ואחד מוציא.. אני רוצה לעשות שלמטה שניהם יוציאו ולהוסיף אחד גדול באמצע.. מה דעתכם?

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  13. ראיתי שעושים מגש זוהר לעכבר אין לי מושג איך עושים את הדברים האלה איפה אני יכול ליקנות מאינטרנט ובערך כמה זה עולה תודה מראש

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  14. היי חבר'ה. אני משחק פריסבי [למוגבלים: צלחת מעופפת] ויש צלחת שנקראת: "פלאש פלייט" בקיצור זאת צלחת שכאילו בלמטה שלה יש חלק כזה שמסוססים אותו אז נדלק לד ולאורך הצלחת יש סיבים אופטיים וזה מאיר את הצלחת, אז אני רוצה להחליף את הלד בלד יותר חזק ובצבע שעדיין אין! אחרי התבוננות קצרה ראיתי שהסיבים אופטיים מחוברים איכשהו ללד, יש שתי אפשריות: 1) כל הסיבים מודבקים לראש של הלד, 2) חור קטן בראש של הלד וכל הביבים מוכנסים אליו. השאלה שלי היא איך אני יכול להדביק סיבים אופטיים ללד? לעשות בלד חור קטן [קשה מאוד לביצוע] או לחמם קצת את הסיבים ולהדביק ללד [אם בכלל זה אפשרי]. תודה לעוזרים... אם חשוב לכם תמונות תגידו...

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  15. יש לי בית עם שני קומות, וטלפון בזק בכל קומה האם ניתן לדבר מטלפון שבקומה א' לטלפון שבקומה ב' כמו אינטרקום? (כי ככה סתם להרים את השפורפרת ולדבר זה מחזיק מעמד 20 שניות עד שיש ציפצוף המתריע שהשפורפרת לא סגורה)

16. אהלן חבר'ה, אני מחפש איפה לקנות באיזור השרון-המרכז: -דיסקיות חיתוך לדרמל (420,409) -נייר שיוף מים, 2000 ומעלה. סתם לזרוק לאוויר "בטמבוריות" או "באייס" לא עוזר. ניסיתי כבר. לפחות 6 טמבוריות, הסתכלו עליי כאילו אני משוגע. -"נייר שיוף 2000?? יש לי 0, תיקח, זה מאד עדין, כדאי לך" -"דיסקיות לדר-מה? דרמק? דרמל? לא, לא, אין לי" איזור החל מנתניה, כפ"ס, רעננה, ת"א, ואף דרומה משם (ראשל"צ?). יעזרו מאד שמות של חנויות, וכמובן טלפונים, כתובות, ושאר פרטי מידע חיוניים. תודה רבה וחג שמח.

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  17. בהמשך לאשכול שפתחתי שלא נענה(....) חשבתי לנסות לבנות מודל עם מנוע אחד קטן שינוע כרגע רק בציר הX. אם אקח מנוע של מכונית קטנה על שלט (לדוגמא) האם אוכל לשלוט בו גם ללא שימוש בMOTOR SHIELD? מה ההגבלות שלי בעצם?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  18. אם מישהו עושה הזמנה בזמן הקרוב הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות שהוא יקנה Sunbeam overclockers cooler kit - Silver ואני ישלם לו בארץ, עם תוספת כמה שירצה (בלי הגזמה זה מוצר לא כבד) http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1916&cat=46&page=1 נראה לי דבר סבבה לגמרי, גם מבחינת אפקטיביות וגם מבחינת מראה

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by Moty_p,

מה הדרך הטובה ביותר לקרר נוזל? (שמן או מים) אני מחפש דבר כזה שהוא יהיה מוט ברזל בגודל 40 סנטים וברגע שאני מחבר אותו לחשמל הברזל מגיע למינוס איזה 40 מעלות יש כזה דבר?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  20. יש לי ספק ג'נרי 400 ואט , וכשחיברתי לד כלשהו למחשב אז הלד עשה אור ממש ממש חלש! וכשניסיתי את הלד הזה במחשב אחר הוא דלק כמו שצריך , יש לי קטודה במחשב והספק לא עושה בעיות גם אם אני מדליק/מכבה/משאיר הרבה זמן את הקטודה דלוקה , אבל לד קטן ומסכן הוא לא מפעיל?(!) אז מה הבעיה?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Miyota,

היי קרה לי דבר מוזר... באמצע עבודה על המחשב המחשב פשוט נתקע... אין וירוסים אין כלום כל המחשב התחרפן.. בדקתי הכל הכל תקין. במצב של Windows המחשב עובד. אבל אני רק מנסה לשחק משהו המחשב פשוט משתגע. כמובן זה יכול לקחת דקה וזה יכול לקחת 10 דקות. הבעיות משתנות כל הזמן... כמובן שישר חשבתי שזה הזיכרון! אז הרצתי Memtest (חיברתי את הזיכרון למחשב אחר) והבדיקה המלאה עברה בשלום ב0 בעיות.. יש לי את המחשב הזה בסביבות שנתיים והוא אף פעם לא עשה לי שום בעיה שום מסך כחול.. פתחתי את המארז ואני רואה 3 קבלים נפוחים. בנגיעה בהם הם ממש חמים ויש כזה כתם שחור על הקבלים. ממש קטן והקבלים ממש נפוחים.. ככה בדיוק הם ניראים 1.אין לי ניסיון בהלחמה האם אני יכול לעשות את זה בעצמי? (זה לא ניראה כל כך…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Fire_wall,

ברשותי מחשב נייד Asus N56VM, אחרי שנתיים של שימוש הגיע זמן לקנות סוללה חדשה, הישנה כבר לא מחזיקה הרבה זמן בסוללה הישנה wear level =69% , זמן תקין לאחר שנתיים? קניתי סוללה חדשה מאיביי, קישור. רשום בדף שהסוללה מקורית מהיצרן. לאחר חיבור הסוללה החדשה הסתכלתי נתונים על הסוללה ב AID64 וגיליתי שהנתונים שונים לרעה מהסוללה שהגיע עם המחשב ה design capacity נמוך מהמצויין על הסוללה ומהסוללה הראשונה. הנה תמונות החדשה הישנה הסוללה באמת מקורית ויכול להיות נתונים שונים, סטייה מהמצויין. או שהמוכר "עבד עליי"?

23. שלום לכולם .. אני מחפש סכמה לבנית ספק כוח למחשב.. הבנתי שאני צריך מינימום את החלקים הבאים : שנאי 220V->12V גשר דיודות טרנזיסטור קבל נגד האם יש עוד חלקים שאני צריך ? מה הם ? יש לי סכמה בסיסית מאד שלא נותנת לי תשובות ברורות אם מישהו יכול לתת לי סכמה של תרשים לבניית ספק כוח זה ישמח אותי מאד!

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Sarlula,

החריטה מתבצעת על פלסטיק, במקרה שלנו: פרספקס, ע"י מלחם פשוט. כל אחד יכול לבצע אותה, והתוצאות יפות מאוד. אז נתחיל: הכלים: 1. מלחם: 2. סיכה: 3. משטח לחרוט עליו: שלב 1: לפתוח את הברגים הצמודים למלחם ע"י מברג פיליפס ולהשחיל את הראש טיפה החוצה: שלב 2: לדחוף את הסיכה למרוח שנוצר, ולהחזיר את ראש המלחם והסיכה פנימה: שלב 3: לחזק, ולסגור את הברגים: שלב 4: זה השלב הכיפי! החריטה! אפשר לחרוט כל מה שרוצים ע"פ כמה הנחיות: - לחרוט רק כשהמלחם חם בשיא. - החריטה הקלה והנוחה ביותר היא ע"י נקודות: לעשות נקודה, לעשות אחת צמודה לה, ושוב, עד שניווצרת צורה. ואז ע"י העברה של המלחם להפריד בין הנקודות עד שייווצר קו ישר ואחיד. - כדאי לחרוט בכתב מראה מכיוון שהצד היפה…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  25. (אולי זה מתאים יותר לפורום מודינג, אבל עקב חוסר פעילותו אני מעריך שיש כאן יותר אנשים שיוכלו לעזור) תראו איך הם עטפו את הכבלים בתוך צינורות מפלסטיק שחור: צינורות בכל מיני גדלים שונים מישהו יודע איפה אפשר להשיג כאלה, או אולי איזה פתרונות אלטרנטיביים לניהול כבלים של ספקי כח לא מודולריים? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.