עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני יודע שמדובר פה במודינג רציני. השאלה היא האם זה אפשרי ואם כן אז תנו לי רעיונות איזה צ'יפים לקנות, לאן להלחים, וכו' הדגם הוא Sharp CD-BK137W

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. יש לי מטען שמוציא 12V, אפשר להטעין איתו מצבר של 6V?

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  3. אני רוצה להכין (כמובן, אם אפשר) הארד דיסק חיצוני המתחבר ליואסבי! רציתי לדעת אם זה אפשרי, כי שמעתי מילד אחד בבצפר שלי שאבא שלו הכין לו כזה של 20 ג'יגה! הוא חיבר לו את ההארד דיסק ליציאה של יואסבי ועשה הארד דיסק נייד הום מייד. מישהו הכין כזה בעבר? אני רוצה לדעת אם זה באמת אפשרי ואם כן אז איך מכינים ומה צריך לזה?

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. יש לי עכבר של מיקרוסופט החדש הוא אלחוטי הקיצר הוא מעוצב יפה והכל והוא נוח אבל.....כל איזה 3 ימים בערך צריך להחליף לו בטריות עכשיו מצידי להישאר איתו אבל שיהיה חוטי רגיל לא אכפת לי אז המודינג הבא זה מה שאני מתכנן לעשות רק רציתי לדעת אם זה אפשרי מבחינה אלקטרונית שלא סתם ילך לי עכבר של 400 ש"ח

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Yanni,

מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. שלום לכולם,מצאתי בבית מפצל לUSB עם 4 יציאות ואיזה 10 מאווררים לא חיבור. חיברתי 4 מאווררים לכבל USB וחיברתי אותם למפצל. עכשיו הביעיה היא שהמתח של הUSB הוא רק 5V והמאווררים צריכים 12V. האם יש דרך כול שהיא לגרום להם להסתובב מהר יותר?

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  7. Started by pc student,

חברה האם זה יכול להבא לתחליף? האם זה יכול לעבוד כבונדו? האם זה מתייבש על פלסטיק?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. יש לי Smartq V5 שזה בגדול PDA עם יכולות של streamer (כמו 1080p דרך HDMI) אבל הבעיה היא שיש לו סוללה של 1900mah~ שלא ממש מספיקה. אז חשבתי אולי לקנות לו סוללת usb חיצונית ולחבר אליו עם מתאם מusb ל2.5mm הבעיה היא שרוב בסוללות האילו מוציאות לרוב 350mA -500 mA . לפי מה שקראתי זה אפשרי להטעין את ה V5 עם סוללה חיצונית אבל הוא לא יכול לרוץ ממנה . יש איזה פתרון שאני יכול לעשות? אני יודע שאפשר למשוך מ LI-ION אפילו פי שניים מהקיבולת שלה אבל רצוי שלא (בכלל להתעסק איתם זה מסוכן). האם אפשר לקחת כמה מטעני USB מDX או משה ולחבר אותם במקביל ?!. הקטע הוא איך לחבר את כולם ביחד?! אפשר פשוט לקחת כבל Y?

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. שלום יש ב-buyincoins.com זסדרה של ממסרים, שנמכרים במחיר ממש טוב. לדוגמא: סט של 2, עולה 2.5$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-2-channel-relay-module-shield-for-arduino-arm-pic-avr-dsp-electronic-10a-product-11200.html סט של 4, עולה 5$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-style-5v-4-channel-relay-module-switch-board-for-arduino-pic-arm-avr-dsp-plc-product-11201.html סט של 8, עולה 9$: http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-8-channel-relay-module-board-for-arduino-pic-avr-mcu-dsp-arm-electronic-product-11203.html לא יודע מה איתכם, לי זה גורם לריגוש. עכשיו לשאלה: האם אפשר להשתמש בממסרים האלה לכל מטרה, או שהם מיועדים להתחבר רק ללוח מ…

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. אני מודע לזה שזה מסובך עד בלתי אפשרי להשתמש במסכים של לאפטופים כמסכים עצמאיים, אבל כדי שאתייאש באופן סופי אני צריך את חוות דעתכם המקצועית. מחיפוש קל שביצעתי לא מצאתי אפשרות. שבת שלום, בז'נגלו.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. שלום לכולם, אני באמצע מודינג למחשב, אני הופך פנטיום 3 500 לHTPC. יש לי וידאו ישן וכתוב עליו מאחורה שהוא מקבל 220V ומוציא 12V. האם אפשר (וכדאי?) לחבר אותו ללוח אם ולשאר הרכיבים במחשב? אם כן אני אשמח לשמוע הצעות.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום רציתי לדעת האם אני יכול לחבר 20 לדים (במקביל) למולקס אחד... כי אני יודע שלכל לד יש מספר A והספק נותן מספר A מוגבל לחיבור ה 12V במולקס... דרך אגב מדובר על לדים UV ו UB תודה עידכון: שאלה: יש לי עוד שאלה: האם אני יכול לחבר נגיד 5-10 לדים לשנאי רגיל? , אני צריך לעשות משהו מיוחד או שלחבר במקביל רגיל ואז לשנאי? והאם השני נותן בדיוק את סוג המתח שהלדים צריכים? (מבחינת AC - DC ) תודה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. יש לי הגה/פדלים ישנים של DEXXA ( http://www.ciao.co.uk/Logitech_Dexxa_Wheel_and_pedals_set__5434259 ) עכשיו הוא אמור להתחבר עם חיבור DB15 שהיה קיים על לוחות אם ישנים השאלה שלי אם יש איזה מתאם או סרטוט איך לחבר אותו לאיזו יציאה מודרנית בחשב? מצאתי אצלי בבלאגן איזה חלק שזה DB15 שיושב על סלוט של המארז ואמור להתחבר ללוח אם, הקטע אין לי כזה חיבור על הלוח אם זה חיבור של 8 חורים בשורה למעלה ו 7 חורים בשורה למטה יוגב

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. הכנתי אלמנט תאורה פשוט מהמדריך עכשיו אין לי מושג איך אני יוכל לחבר אותו לחשמל של המחשב יש לי מתג אז אני יוכל לשלוט בזה עם המתג האם זה אפשרי? אם כן בבקשהה תסבירו לי איפה בדיוקר לחבר את כל העניין של החשמל

• 2 תגובות
    • 956 צפיות
  15. יש לי מאוורר של SUNON שמגיע עם יציאה למולוקס, אני רוצה לשלוט על מהירות המאוורר הזה אבל עקב יציאה למולוקס אני לא יכול. המאוורר הזה מגיע עם 2 חוטים, אחד שחור והשני אדום. יש לי מאוורר נוסף עם חיבור ל-CPU ובו יש יציאה של שלושה חוטים: כחול, אדום ושחור שבסופו יש יציאה לחיבור שלושה פינים על לוח האם. האם אני יכול לחתוך את היציאה של השלושה פינים ולשים על ה-SUNON שיש בו רק 2 חוטים? אולי יש לכם עיצה אחרת לסידור המצב. תודה.

• 1 תגובה
    • 713 צפיות
  16. Started by tehnodrom,

יש לי מארז atx רגיל החלק העליון שלו מחובר בניטים... אם אני מוציא אותם אפשר יהיה לחבר במקום ברגים???

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by Euthanasia,

חשבתי שזה יהיה אולי נחמד להחליש/לחזק את האור של הקתודה ע"י ראוסטט. האם זה אפשרי..? זה לא יפגע בקתודה? בכוונתי להשתמש בראוסטט הזה: אשר יבוא לי עם מאורר שאני אקנה... מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 991 צפיות
  18. Started by ran07,

יש לי כרטיס ATI 550X המאורר משמיע רעשים פתחתי נושא לפני חודש ואמרו לי שאני יכול לקנות מאורר Arctic Cooling 120MM ולחבר אם אזיקונים לכרטיס השאלה אם זה אפשרי ואם החיבורים יתאימו שקע ותקע

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  19. Started by ~BaRaK~,

יש לי כמה מאווררים של ספקים הבעיה שייש להם 2 פינים ובלוח אם יש חיבורים של 3... יש משהו לעשות כדי לחבר אותם ללוח אם??

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  20. יש לי בעיה: יש במסך 16 חיבורים וגם בצידו השני שני חיבורים A וK (לתאורה) אז למה לחבר את החשמל ל15 16 או לA וK * על המסך רשום pc-2002-c a powertip ועליו היתה מדבקה pc2002ay-ae-a qc ok 981012h עם זה עוזר ודרך אגב המסך נראה כמו במדריך

• 1 תגובה
    • 803 צפיות
  21. Started by mosheva,

שלום!!! הבנתי שזה אפשרי לחבר צג PS1 למחשב ולא מצאתי מדריך.... :-\ אז ככה שזה לא סגור שאני יקנה אחד ולא ידע איך לחבר אותו (דרך אגב מוכרים בבאג ב 299 שח) אז אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריך (עדיף בעברית) אני ישמח...!!! והאם בכלל שווה להשקיע בו ולא בצג LCD רגיל ... ??? תודה !!!!

• 8 תגובות
    • 928 צפיות
  22. האם אפשר לחבר מסך של מחשבון למחשב? ואם אפשר מדריך לזה חיפשתי ולא מצאתי אני יודע שהיה כאן כמה נושאים כאלה בבקשה עזרה.

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  23. צהריים טובים אנשים ראיתי כאן מספר מדריכים לחבר שלט של סוני למחשב עכשיו יש לי שאלה האם אני יכול לחבר עוד מקלדת של מחשב באיזה דרך שהיא תיהיה כמו שלט, הכוונה רק למשחקים ודברים כאלה? ישמח לעזרה אין לי בעיה לגזור/לחתוך/ את הכבלים של המקלדת .

24. חברה יש לי שאלה יש לי את הקירור הזה VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD זה הנתונים של המאורר: Model: VA4-C7040 CPU Socket: 370/7/A (462) Rated Voltage:12 V Rated Current:0.30 A Power Consumption:3.84 W Bearing Type:TMD (Tip-Magnetic Driving) Fan Speed:TMD (Tip-Magnetic Driving) 5600 RPM Airflow:35.5 CFM Noise Level:38 dB(A) Outline Dimension:74.5 x 74.5 x 60.0 mm Weight384 gm Life Time:80,000 hrs תמונה: שאלתי היא האם אפשר לחבר לו פוטנציומטר כדי להפחית את הרעש מהמאוורר כי ברגע שהמחשב לא בעבודה אז אני לא צריך 5600 RPM ו35 CFM וכמו שאת רואים רעש של 38 DB שזה הרבה....אם זה אפשרי איזה נגד משתנה (פוטנציומטר)אני צריך לחבר...בעל איזה התנגד…

• 6 תגובות
    • 942 צפיות

דיונים חדשים בפורומים