עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Gonk,

כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית. הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר): חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו): את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית: התוצאה הסופית: בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצב…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. יש ברשותי מיקרו בקר מסוג 89V51RD2 (כמו 8051), ואני רוצה לצרוב לתוכו תוכנית שכתבתי בשפת C. יש לי את המיקרו בקר כצ'יפ בודד ללא ערכת הפיתוח. ואני צריך שרטוט חשמלי שעל ידי יישומו אני אוכל לצרוב את התוכנית שהכנתי אל המיקרו בקר שיש ברשותי. תודה רבה לכול העוזרים!!!

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by uziel,

לאחר שנעזרתי בחברי הפורום להפעלת מספר מסכים במקביל, נוצרה לי בעיה חדשה... בהתחלה הלחמתי פס חיבורים למסך וחיברתי את המסך למתאם הסריאלי דרך כבלים באופן זמני כדי לבדוק את העבודה מול המסך גם בלי המתאם. הצלחתי להפעיל את המסך במקביל לעוד מסך והכל עבד כשורה! כשפרקתי את ההלחמה של הפס חיבורים מהמסך והלחמתי את המתאם הסריאלי ישירות למסך, המסך חזר להציג שורה של קוביות לבנות בשורה העליונה. ומאז לא הצלחתי לשלוט בתצוגה של המסך הזה.. המסך השני עדיין עובד מצויין על אותה תוכנה. השאלה מה יכולה להיות הבעיה, וממה היא נגרמה? תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. המכשיר הפסיק לעבוד, פתחתי אותו ומצאתי סליל שרוף יש עוד סליל עם ליבה לבנה לידו שנראה תקין . הכיתוב על שניהם זהה מה לבקש בבואי לחנות רכיבים? איפה מוצאים את הערך של הסליל (אוהם ?) אפשר למדוד לפי הסליל התקין? תודה רבה

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. יש לי מארז סופרטאלנט (שם מגעיל סתם שתדעו) ולפני יותר מחודש הוספתי לו מאורר 120mm לחלון ולא רואים כלום את הבפנים (ויש מה לראות שמתי סליבים לא רואים שום חוט כל המארז מרופד וכו...) וגם מה שהוא לא ממש מול הצ'יפסט ומול המעבד כי הידית פתיחה של הדלת שם ואי אפשר להזיז אותו יותר שמאלה, אז חשבתי לחתוך את הידית הזאת (זאת עם המנעול) ולהזיז את המאורר ככה גם יהיה יותר יפה וגם יהיה יותר יעיל (וגם כמובן יהיה צריך להחליף פרספקט אבל זה לא בעיה), השאלה אם כדי להרוס את הדלת ולעשות את זה? עריכה: המאורר בכלל לא מעל הצ'יפסט כמו בתמונה פשוט לא ידעתי לצייר את זה יותר טוב. צירפתי תמונה שתבינו יותר טוב למרות שהיא לא הכי טובה (אני שירטטתי.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by ziv22,

מי בונה לי מארז כזה ? http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html\ איזה פצצצהההההה ;D

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by BEN903,

אני מאוד רוצה לעשות את זה מה אני צריך מבחינת כלים יש לי מסור חשמלי דרמל צריך עוד משהו ואם מה עדיף לחתוך ומאיפה אני משיג לוח פרספקט באיזור הקריות חיפה (הום סנטר כאלה או מאיפה ?) תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by ViPeRT,

שלום לכם אני מחפש דרך ליצור מפסק ששומר על המצב שלו ז"א הוא מקבל "1" ומוציא במוצא "1" הוא מקבל שוב פעם "1" הוא מוצא "0" במוצא וחוזר חלילה חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי משהו על ממסר ננעל או ממסר תפיסה עצמית. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1164115 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8 אני צריך עזרה במצאית רכיב כזה. ז"א מספר או משהו שאני אוכל ללכת לחנות ולקנות תודה מראש לעוזרים ואם יש למישהו דרך אחרת אני אשמח לשמוע

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by kkffiirr,

יש לי רכיב חשמלי בבית שיש לו מתג שבורר בין שני מצבים (נקרא להם מצב 1 ומצב 2) אני מעוניין ליצור מערכת שתתחבר אליו ותתחיל פעולה במצב 1, עד שתזהה שהפעולה נגמרה ואז תעביר את המיתוג למצב 2. היתרון שלי שכבר מובנה במכשיר לד שנדלק אחרי שהפעולה המסויימת נגמרת, כך שאוכל לקחת מהקו הזה את המתח כדי לדעת מתי לעבור מצב. על פניו מדובר במערכת פשוטה למימוש באמצעות בקר או FPGA, אבל נראה לי שזה OVERKILL, האם יש הצעות כיצד ניתן לבצע את הפעולה בפשטות, אפילו באמצעות האלקטרוניקה האנאלוגית הישנה והטובה?

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by yakirsh4,

שלום, האוזניות של הPS3 שלי התקלקלו ואחרי מעט בדיקות הסתבר לי שהבעיה היא במנגנון טעינת הסוללה הטעינה מתבצעת על ידי חיבור MINI USB מהPS3 לאוזניות החיבור MINI USB מולחם לPCB בצד אחד של האוזניה ומשם יוצאים שני כבלים לצד השני של האוזניה ששם נמצאת הסוללה מה שאני רוצה לעשות זה לנתק את חיבור הUSB מהPCB (שלפי מיתב ידיעתי לחיבור הMINI USB אין שום שימוש אחר חוץ מטעינת הבטריה) ולחבר אותו ישירות לשני הכבלים שהולכים לבטריה השאלה שלי היא אם אני צריך להלחים רכיבים בין החיבור MINI USB לסוללה נתוני הסוללה לפי מה שכתוב עליה: 3.7v 570mHz 2.1Wh maximum charge current:0.7A maximum charge voltage: 4.25v תודה

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by barami03,

שלום!!! יש לי שאלה. אני מחפש לפרויקט גמר שלי חיישן צבע(כניסה לחיישן צבע,מוצא שלו הוא מתח) הבעיה שאני לא מצליח למצוא את החיישן בשום חנות(ועברתי בהרבה חנויות). אם מישהו יודע איפה ניתן להשיג,זה יעזור לי מאוד. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by Big_White,

איך לגרום לחיבור USB להוציא 11.2 ו9.8 וולט( על ידי בורר) ו 300-600 מיליאמפר? נמאס לי להטעין את הסוללות שלי מהשקע תופס לי את כל השקעים חח תודה.

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by beni100,

אני מעונין לקבל מידע על היציאות (דגיטל ואנלוג DI/O) הכניסות הדיגיטליות, והכניסות האנלוגיות (Analog in) על מסך המחשב המחובר לבקר. אני כתבתי ב SETUP, את הפקודה הבאה : (Serial.begin(9600, ןב VOIDLOOP וע"מ לקרוא את התוכן : Serial.println(sensorPin); Serial.println(sensorValue/2); Serial.println(AnalogOut); ופותח את Serial Monitor. אני מקבל מספרים רצים. הכניסה האנלוגית ב A1 (שמשתנה) מקבל כל הזמן "55", במשתנה הפנימי (sensorValue/2=sensorPin/2) אני מקבל מספר משתנה, כאשר אני מחלק אותו ב - 2 התוצאה מתחלקת ב 2. וביציאה האנלוגית D8, אני מקבל כל הזמן 8. שאלות: 1. האם יש תוכנת המרה מ Serial שממומלצת שנותנת תוצאות ברורות? 2. האם יש דרך לקבל גם מידע על ערכי …

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  14. Started by oor,

לחבר שלי היה רעיון כלשהוא בקשר לסורק ...(אני כבר לא זוכר מה) ואז חשבתי על זה שיש שם מנורה ממש מגניבה !! פירקתי חיברתי ביחד עם התרנספורמתור שלה ל12V של הספק וזה יוצה ממש ממש מגניב !! כמובן שסמתי נייר צלופן מיוחד של תאורה (עמיד בחום). וזה ממש יפה ! כחה שעם יש לכם סורק ישן שלא עובד אנה נצלו את המנורה שלו !! אני מצתער על החוסר בתמונות אבל אין לי מצלמה דיגיתלית היו לי 4 סורקים ישנים ולא תקינים אז עכשו בתוך המחשב שלי זרוקות 2 מנורות עוד 1 חבר שלי חיבר לאופנוע שלו ואת הרביעית הוא שבר ... זהוא !

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. היי, קניתי מחנות בתל אביב כמה מוצרים: 3 * 5 לדים צבע אחד 5 לדים דו צבעוניים 2 מפסקים on off שלוש רגליים 5 מפסקים on off on שלוש רגליים 4 מפסקי PUSH כבלים חיבורי MOLEX - שלא דומים בכלל לחיבורי מולקס שבמחשב.. נגדים של 1000Ohms ושל 33Ohms דיודות קופסת 5.25" כל אלה אמורים להספיק לבניית הדברים הבאים: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קודם כל.. זה אבא שלי קנה את זה לא הייתי איתו.. אז היו כמה בעיות: 1. הוא לא ידע מה זה חיבור SERIAL. הוא לא מצא ולא הביא לו.. 2. הוא הביא לי פלאג P2 מאוד מוזר! נראה לי שהוא התבלבל בחלק. במדריך…

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום . מנהלים אם זה לא המקום אז נא להעביר . אז ככה , יש לי את הרמקולים האלו כבר כמה שנים . לפי כחודש נשפך לי על השלט של הרמקולים קולה . כשזה קרה הבאסים ברמקולים היו משוגעים . לא משנה אם הייתי מכוונן את העוצמה של הבאסים , זה עדיין נשמע שהבאסים על המקסימום . הקולה נשפכה בדיוק על הכפתור על הווליום של הבאסים . פתחתי את השלט וניקיתי אותו אבל עדיין הבאסים נורא חזקים במינימום . מישהו יודע איזה סוג כפתור זה ? (זה פונציומטר או איך שלא קוראים לזה) . אפשרי לקנות כזה ולהחלים חדש ? תודה.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. יש לי סוללת ליטיום של 15 וולט אני רוצה להטעין אותה ... אם יש למישהו רעיון איך או אפשר ות להפנות אותי אני יודא לו מאוד... חרשתי כבר את כל האינטרנט אך אין לי ממש ידע אני יודע שזו סוללת ליטיום אורגנית

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. מחר אני אביא תמונה של המקרה האמיתי אבל כרגע זאת תמונה שמצאתי שנראית דיי דומה מה שאני מעוניין לעשות זה לקדוח חורים שיהיו כמה שיותר דומים לחורים הקיימים ולהמשיך אותם ואז לחבר מאוורר נוסף העניין הוא שהם לא עגולים, אבל אין לי ידע מיוחד וכישורי דרמל (אין לי בכלל דרמל) אז אני מעדיף לעשות חורים עגולים אני רוצה שהחורים יהיו כמה שיותר יפים וישרים ומסודרים, שלא אחד יהיה קרוב מידי לשני או משהו כזה. איך עושים את זה? ראש מיוחד למקדחה? והאם עליי להדביק מסקינטייפ ולשרטט את העיגולים שאני רוצה כדי שזה יהיה כמה שיותר יפה? תודה מראש.

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by furyanaor,

יש ברשותי מלחם עתיק WELLER כזה: http://www.ebay.com/itm/Vintage-Weller-WTCPK-Soldering-Desoldering-Kit-unit-nr-/390696097654?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5af74d5776 (רק המלחם עצמו, כל השאר העמדה וכו' אבא שלי בנה והכתוביות שלי מחוקות אין לי מושג איזה דגם זה בכלל) הראש שלי גמור, הוא שרוף ועקום מכל הכיוונים. ברצוני לרכוש ראש חדש. מאחר וקשה להשיג באזור שלי (נתניה) הפנו אותי לדרום ת"א אבל זה לא כלכך דחוף לי אז בחרתי בחנות וירטואלית. האם הראש הזה יתאים לדגם של המלחם? (זה לצורך הלחמות קטנות SMD - לוח אם סמארטפונים, אין בעיה?) : http://www.ebay.com/itm/Replacement-Soldering-Solder-Iron-Tip-For-Weller-LTI-LF-0-25mm-/290943397902?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43bd93f00e…

20. אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותה השאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ? ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ? ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות. אשמח לשמוע רעיונות

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by ElishaBar,

אהלן. אני מחפש לקנות motherboard tray atx. משהו כמו בתמונה- http://www.mountainmods.com/images/images_big/10PCIMB.jpg אשמח לשמוע מאיפה יהיה הכי זול להזמין, בארץ או בחו"ל. תודה!

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  22. בית הסוללות המקורי שאמור לאכלס 3 סוללות אלקליין נישבר ולכן רכשתי בית סוללות של ארבע. הפנס עובד היטב עם 3 אלקליין וגם עם 4 ניקל מטל ניטענות . השאלה אם אורך החיים של פנס לד יתקצר באופן משמעותי אם אני אמשיך להפעיל אותו עם 4 סוללות ניטענות , שהרי המתח של 4 ניטענות, גדול יותר ב- 0.8 וולט לעומת המתח המתוכנן שהוא אמור לקבל ,כי 4 סוללות ניטענות AA בחיבור טורי, נותנות תכלס את הערך -5.3 וולט ואילו 3 של אלקליין , נותנות 4.5 וולט.

23. Started by yotam.m,

אהלן צריך עזרה במציאת שנאי 24V 105VA למנוע של שער חשמלי (אלו הנתונים המקוריים). אני מניח שהמונח VA מתייחס ל-W? האם יש חברה מומלצת? נתונים נוספים שאני צריך לשים לב אליהם? כל עזרה\קישור לאחד האתרים הגדולים יהיה עזרה גדולה. תודה

24. עשיתי חריטה על פרספקס ואני רוצה לקנות לדים, אני גם רוצה לעשות מולקסים זוהרים. אני צריך קצת לדים של UV ולדים אולטרה ברייט. איפה אני יכול להסיג את הלדים האלה, ואל תגידו לי "כל חנות אלקטרוניקה" כי אני לא מכיר חנות 1 כזאת... ועדיף שהייה באזור המרכז (כפר סבא\רעננה\הרצליה\וכל האיזור, אם אין אני מוכן לסוע לתל אביב מקסימום במרחק. תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים