אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
בעבר זה היה כיסויי מארז ווידאו ישן ובקרוב פלטה לקירור ניידים... עדכונים בקרוב...
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום, האוזניות של הPS3 שלי התקלקלו ואחרי מעט בדיקות הסתבר לי שהבעיה היא במנגנון טעינת הסוללה הטעינה מתבצעת על ידי חיבור MINI USB מהPS3 לאוזניות החיבור MINI USB מולחם לPCB בצד אחד של האוזניה ומשם יוצאים שני כבלים לצד השני של האוזניה ששם נמצאת הסוללה מה שאני רוצה לעשות זה לנתק את חיבור הUSB מהPCB (שלפי מיתב ידיעתי לחיבור הMINI USB אין שום שימוש אחר חוץ מטעינת הבטריה) ולחבר אותו ישירות לשני הכבלים שהולכים לבטריה השאלה שלי היא אם אני צריך להלחים רכיבים בין החיבור MINI USB לסוללה נתוני הסוללה לפי מה שכתוב עליה: 3.7v 570mHz 2.1Wh maximum charge current:0.7A maximum charge voltage: 4.25v תודה
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ערב טוב והיום בפינתנו תיקון אייפון 4 שהגיע לידיי בטענה שכפתור ה HOME עושה בעיות. אבחון קצר שלי מגלה שהכפתור מידי פעם עובד ומידי פעם לא עובד - שאלה שאלתית לפני שאני מזמין כבל חדש ופותח את האמאמא של האייפון ומחליף כפתור אולי ניתן לקבל דיאגנוזה אחרת - אני כמעט בטוח שיש בעיה במגעים . תודה
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי היה לי ראוטר של בזק ישן והקליטה שלו לא הייתה משהו , ואז אני קניתי לו שתי אנטנות ארוכות מ DX וזה שיפר לי את הקליטה באופן טוב , אבל שדרגתי חבילה גלישה ונתנו לי ראווטר אחר ולאנטנות שלו אין הברגה כמו בישן והאנטנות שלו מאורת קצרות ... אבל יש לי אנטנה מ מראווטר ישן ורצתי לדעת אם אפשר לשים עם הראוטר החדש בעזרת הלחמה ? את האנטנה הזאת אני חושב לשים על הראוטר החדש , מה אתם אומרים ?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך לגרום לחיבור USB להוציא 11.2 ו9.8 וולט( על ידי בורר) ו 300-600 מיליאמפר? נמאס לי להטעין את הסוללות שלי מהשקע תופס לי את כל השקעים חח תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אינטל מראה שהיא אינה אדישה לקהילת המייקרים הגדלה ומציגה לוח פיתוח המשלב את יכולות הארדואינו ביחד עם יכולות חדשות וסביבות פיתוח מרובות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%95-2-%d7%94%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%94-%d7%9c%d7%9e%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c/
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
יש ברשותי מיקרו בקר מסוג 89V51RD2 (כמו 8051), ואני רוצה לצרוב לתוכו תוכנית שכתבתי בשפת C. יש לי את המיקרו בקר כצ'יפ בודד ללא ערכת הפיתוח. ואני צריך שרטוט חשמלי שעל ידי יישומו אני אוכל לצרוב את התוכנית שהכנתי אל המיקרו בקר שיש ברשותי. תודה רבה לכול העוזרים!!!
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי ערכת diy מהאיביי של שנאי משתנה מac לdc, ורק אחרי זה קלטתי שהיא מספקת רק 0.166 אמפר, איזה רכיבים אני אצטרך להחליף כדי להפיק יותר אמפרים (אשמח ללפחות 1.5)? או שאולי עדיף לוותר ולהלתחיל מ0, לקנות דברים אחרים? הערכה https://www.ebay.com/p/Lm317-EU-220v-DIY-Voltage-Power-Supply-Board-Learning-Kit-With-Case-Adjustable/2137073772?iid=282292200167&rt=nc הרכיבים: 1 * Acrylic Case 1 * PCB 1 * Power Transformer 1 * Pack of screws 10 * Resistors 2 * Inductances 3 * Diodes 2 * Clips 1 * Heat Sink 1 * Potentiometer 1 * Buzzer 1 * Cable (15cm) 1 * 15DN8WY 1 * IC Socket 1 * Digital tube 1 * Adjustable resistan…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם אני מחפש דרך ליצור מפסק ששומר על המצב שלו ז"א הוא מקבל "1" ומוציא במוצא "1" הוא מקבל שוב פעם "1" הוא מוצא "0" במוצא וחוזר חלילה חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי משהו על ממסר ננעל או ממסר תפיסה עצמית. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1164115 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8 אני צריך עזרה במצאית רכיב כזה. ז"א מספר או משהו שאני אוכל ללכת לחנות ולקנות תודה מראש לעוזרים ואם יש למישהו דרך אחרת אני אשמח לשמוע
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לאחר שנעזרתי בחברי הפורום להפעלת מספר מסכים במקביל, נוצרה לי בעיה חדשה... בהתחלה הלחמתי פס חיבורים למסך וחיברתי את המסך למתאם הסריאלי דרך כבלים באופן זמני כדי לבדוק את העבודה מול המסך גם בלי המתאם. הצלחתי להפעיל את המסך במקביל לעוד מסך והכל עבד כשורה! כשפרקתי את ההלחמה של הפס חיבורים מהמסך והלחמתי את המתאם הסריאלי ישירות למסך, המסך חזר להציג שורה של קוביות לבנות בשורה העליונה. ומאז לא הצלחתי לשלוט בתצוגה של המסך הזה.. המסך השני עדיין עובד מצויין על אותה תוכנה. השאלה מה יכולה להיות הבעיה, וממה היא נגרמה? תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית. הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר): חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו): את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית: התוצאה הסופית: בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצב…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המכשיר הפסיק לעבוד, פתחתי אותו ומצאתי סליל שרוף יש עוד סליל עם ליבה לבנה לידו שנראה תקין . הכיתוב על שניהם זהה מה לבקש בבואי לחנות רכיבים? איפה מוצאים את הערך של הסליל (אוהם ?) אפשר למדוד לפי הסליל התקין? תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מארז סופרטאלנט (שם מגעיל סתם שתדעו) ולפני יותר מחודש הוספתי לו מאורר 120mm לחלון ולא רואים כלום את הבפנים (ויש מה לראות שמתי סליבים לא רואים שום חוט כל המארז מרופד וכו...) וגם מה שהוא לא ממש מול הצ'יפסט ומול המעבד כי הידית פתיחה של הדלת שם ואי אפשר להזיז אותו יותר שמאלה, אז חשבתי לחתוך את הידית הזאת (זאת עם המנעול) ולהזיז את המאורר ככה גם יהיה יותר יפה וגם יהיה יותר יעיל (וגם כמובן יהיה צריך להחליף פרספקט אבל זה לא בעיה), השאלה אם כדי להרוס את הדלת ולעשות את זה? עריכה: המאורר בכלל לא מעל הצ'יפסט כמו בתמונה פשוט לא ידעתי לצייר את זה יותר טוב. צירפתי תמונה שתבינו יותר טוב למרות שהיא לא הכי טובה (אני שירטטתי.
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי רכיב חשמלי בבית שיש לו מתג שבורר בין שני מצבים (נקרא להם מצב 1 ומצב 2) אני מעוניין ליצור מערכת שתתחבר אליו ותתחיל פעולה במצב 1, עד שתזהה שהפעולה נגמרה ואז תעביר את המיתוג למצב 2. היתרון שלי שכבר מובנה במכשיר לד שנדלק אחרי שהפעולה המסויימת נגמרת, כך שאוכל לקחת מהקו הזה את המתח כדי לדעת מתי לעבור מצב. על פניו מדובר במערכת פשוטה למימוש באמצעות בקר או FPGA, אבל נראה לי שזה OVERKILL, האם יש הצעות כיצד ניתן לבצע את הפעולה בפשטות, אפילו באמצעות האלקטרוניקה האנאלוגית הישנה והטובה?
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעונין במעגל שיכול להפעיל 10-20 דיודות LED ביחד ושיהבהבו בקצב תלוי פוטנציומטר. ואז לחבר כמה כאלה ליציאה של רכיב כלשהו שישלוט איזה שורת דיודות תהבהב. המעגל יפעל על מתח סוללה או ספק DC. אני מניח ש 5V יהיה אידיאלי אבל אם נראה לכם אחרת תגידו. ואיפה כדאי לקנות כל מיני רכיבים כאלה שנחוצים לבניה? (בין חדרה לתל אביב) המלצות, קישורים יתקבלו בתודה
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני הכל.. אבקש מכולם לעמוד דקת דומייה לזכר ה MX500 שנפטר עקב החלפת הלד מאדום לכחול. *דקת דומייה* אוקיי, שבו. הפעם אני מביא לכם את פרוייקט ה M.I.B (ראשי תיבות Man In Blue). עכבר הכי פשוט והכי זול ב60 שקל של מיקרוסופט ששמו Microsoft Optical Mouse. מה שבעצם עוללתי לו זה החלפת הלד (האור) מאדום חזק לכחול חזק. לצערי אין לי תמונות של שלב העבודה כי הייתי צריך את המצלמה..ובשביל לצלם דרך המחשב אני צריך את העכבר... הנה התוצאות:
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המוד הזה נעשה אחרי שנואשתי מלכניס את החלקים לתוך הסורק הישן שלי (לא הסתדר עם הגודל והספק, וכבר חתכתי אותו יותר מדי). אז לקחתי מארז מיני שמצאתי במחסן, הורדתי לו את הצבע, פתחתי לו חלון עם דרמל ודיסק, שייפתי, שמתי את הגומי H היחידי שהצלחתי למצוא (קצת גדול, אבל לפחות ישרוד התקפה גרעינית ) וחלון פרספק (בקרוב חריטה ולדים) וצבעתי אותו עם ספריי ניקל ... המחשב הולך לשבת בחדר מחובר לטלויזיה וישמש לי משהו בסגנון HTPC . תמונות אפשר לראות כאן http://photos.walla.co.il/tarzis22 תחת Mini Tower
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בית הסוללות המקורי שאמור לאכלס 3 סוללות אלקליין נישבר ולכן רכשתי בית סוללות של ארבע. הפנס עובד היטב עם 3 אלקליין וגם עם 4 ניקל מטל ניטענות . השאלה אם אורך החיים של פנס לד יתקצר באופן משמעותי אם אני אמשיך להפעיל אותו עם 4 סוללות ניטענות , שהרי המתח של 4 ניטענות, גדול יותר ב- 0.8 וולט לעומת המתח המתוכנן שהוא אמור לקבל ,כי 4 סוללות ניטענות AA בחיבור טורי, נותנות תכלס את הערך -5.3 וולט ואילו 3 של אלקליין , נותנות 4.5 וולט.
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן צריך עזרה במציאת שנאי 24V 105VA למנוע של שער חשמלי (אלו הנתונים המקוריים). אני מניח שהמונח VA מתייחס ל-W? האם יש חברה מומלצת? נתונים נוספים שאני צריך לשים לב אליהם? כל עזרה\קישור לאחד האתרים הגדולים יהיה עזרה גדולה. תודה
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מחר אני אביא תמונה של המקרה האמיתי אבל כרגע זאת תמונה שמצאתי שנראית דיי דומה מה שאני מעוניין לעשות זה לקדוח חורים שיהיו כמה שיותר דומים לחורים הקיימים ולהמשיך אותם ואז לחבר מאוורר נוסף העניין הוא שהם לא עגולים, אבל אין לי ידע מיוחד וכישורי דרמל (אין לי בכלל דרמל) אז אני מעדיף לעשות חורים עגולים אני רוצה שהחורים יהיו כמה שיותר יפים וישרים ומסודרים, שלא אחד יהיה קרוב מידי לשני או משהו כזה. איך עושים את זה? ראש מיוחד למקדחה? והאם עליי להדביק מסקינטייפ ולשרטט את העיגולים שאני רוצה כדי שזה יהיה כמה שיותר יפה? תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש ברשותי מלחם עתיק WELLER כזה: http://www.ebay.com/itm/Vintage-Weller-WTCPK-Soldering-Desoldering-Kit-unit-nr-/390696097654?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5af74d5776 (רק המלחם עצמו, כל השאר העמדה וכו' אבא שלי בנה והכתוביות שלי מחוקות אין לי מושג איזה דגם זה בכלל) הראש שלי גמור, הוא שרוף ועקום מכל הכיוונים. ברצוני לרכוש ראש חדש. מאחר וקשה להשיג באזור שלי (נתניה) הפנו אותי לדרום ת"א אבל זה לא כלכך דחוף לי אז בחרתי בחנות וירטואלית. האם הראש הזה יתאים לדגם של המלחם? (זה לצורך הלחמות קטנות SMD - לוח אם סמארטפונים, אין בעיה?) : http://www.ebay.com/itm/Replacement-Soldering-Solder-Iron-Tip-For-Weller-LTI-LF-0-25mm-/290943397902?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43bd93f00e…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותה השאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ? ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ? ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות. אשמח לשמוע רעיונות
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות MOD למאוורר ולהוסיף לו 16 או 8 לדים אדומים קטנים ושיהיה איזשהו אפקט, לדוגמה : הבהוב איטי או החלפה איטית משכן לשכן. אודה מאוד אם מישהוא יוכל להכווין אותי לחלקים שאני צריך ולצייר לי איזה תרשים, אין לי ידע באלקטרוניקה, אז פשוט משהו =) תודה רבה מראש למי שיעזור!
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-