עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Ave,

שלום לכולם אני חדש כאן ויש לי שאלה קטנה ליפני שאני מתחיל בפרויקט שלי העם לדעתכם ספק של 500 ואט יספיק ל-8 מעוררים?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by moshe55501,

כמה עולה דיודת לייזר מה הטווח מחירים ?

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. אם יש לי 2 לוחות בעובי של 3MM (שזה העובי הממוצע למארזי פרספקס לא?) ואני רוצה להדביק אותם עם דבק אפוקסי... אז יש לי כמה שאלות: 1. הדבק בא בצנצנת? שפורפרפת? הוא זול? הוא נוזלי/קשיח? 2. אם אני מדבק לוחות בעובי של 3MM זה אומר שיש רק מרווח של 3MM שידבק ללוח השני, וזה יחזיק את הלוחות? זה לא חלש מדי?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. אני רוצה לעשות MOD למאוורר ולהוסיף לו 16 או 8 לדים אדומים קטנים ושיהיה איזשהו אפקט, לדוגמה : הבהוב איטי או החלפה איטית משכן לשכן. אודה מאוד אם מישהוא יוכל להכווין אותי לחלקים שאני צריך ולצייר לי איזה תרשים, אין לי ידע באלקטרוניקה, אז פשוט משהו =) תודה רבה מראש למי שיעזור!

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by Ancient1,

יש לו 3 נוספים בנושא שניים על הבניה ואחד כמה הוא שקט. כמה רעיונות מאד מענינים. לוח אם שמתאים ( x16 קרוב לקצה ) ספק ללא מכסה - מאד מסוכן .

6. Started by BommBoomOn,

שלום לכולם, אני עובד על פרוייקט של מערכת בקרת אקלים קטנה (מדידת טמפרטורה ולחות) על לוח ארדואינו מגה ונתקלתי בבעיה בזמן הרצת הקוד. החיישנים שאני עובד איתם לצרכי המדידות: טמפרטורה- LM35 לחות- HIH4030 החיישנים מחוברים אל הכניסות האנלוגיות של הלוח. כאשר הלוח נדרש לקבל מידע (מתח) מחיישן הטמפרטורה בלבד, הקריאה נעשת ללא דופי. הבעייה מתחילה כאשר אני רוצה לקבל מידע משני החיישנים ביחד. הקריאה מחיישן הטמפרטורה משתנה לערך אחר בכל הרצה של הלולאה (כל 3 שניות). עברתי על שורות הקוד ועל החיבורים עצמם ולא מצאתי בעייה. מה שכן גלתי הוא הדבר הבא: כאשר בקוד אני מבקש לקרוא רק את הכניסה האנלוגית עבור הטמפרטורה אין שום בעייה: TempC = analogRead(TempPin); //TempPin = 0 אך כאשר אני מבקש לקרוא את ה…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by EliS,

נתקלתי בפרוייקט המגניב Garduino. חשבתי על מימוש רק של החלק של ההשקיה לפי החיישן לחות הפרימיטיבי: השאלה שלי היא האם ניתן להשמיט את הבקר? כלומר לחבר את A0 ישירות לריליי וכך לשלוט במשאבת מים? בשביל הקליברציה (כלומר קביעה של ערך הסף של הרטיבות/המוליכות) חשבתי להחליף את הנגד בפוטנציומטר ולשחק גם עם המרחק בין המסמרים. מה אתם חושבים? זה יכול לעבוד? אלי

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by furyanaor,

יש ברשותי מלחם עתיק WELLER כזה: http://www.ebay.com/itm/Vintage-Weller-WTCPK-Soldering-Desoldering-Kit-unit-nr-/390696097654?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5af74d5776 (רק המלחם עצמו, כל השאר העמדה וכו' אבא שלי בנה והכתוביות שלי מחוקות אין לי מושג איזה דגם זה בכלל) הראש שלי גמור, הוא שרוף ועקום מכל הכיוונים. ברצוני לרכוש ראש חדש. מאחר וקשה להשיג באזור שלי (נתניה) הפנו אותי לדרום ת"א אבל זה לא כלכך דחוף לי אז בחרתי בחנות וירטואלית. האם הראש הזה יתאים לדגם של המלחם? (זה לצורך הלחמות קטנות SMD - לוח אם סמארטפונים, אין בעיה?) : http://www.ebay.com/itm/Replacement-Soldering-Solder-Iron-Tip-For-Weller-LTI-LF-0-25mm-/290943397902?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43bd93f00e…

9. אז אני מתקדם הלאה ומפרק את הפרויקט האחרון (לצערי) עברתי לדירה עם דוד שמש וכל השלט-רחוק החמוד שלי הפך למיותר לחלוטין. הוא, וארבעת הממסרים שהזמנתי זה עתה.. כדי לדעת על מה מדובר אפשר להתעדכן פה:http://hwzone.co.il/community/threads/517568-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A4%D7%99-%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F/page7?highlight=%D7%93%D7%95%D7%93 ופה: http://hwzone.co.il/commu…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. מחר אני מקבל את מחשבי החדש ודי נמשכתי לכיוון המודינג ולOC בכללי. עכשיו הדבר הראשוני והפשוט ביותר לדעתי שאני צריך לעשות זה להכין תאורת לדים למארז. עברתי על המדריך באתר, וגם חיפשתי בפורום ורוב הנושאים שאיךשהוא היו קשורים הפנו לחיפוש בפורום :-\ בקיצור רציתי לדעת מה בתכלס צריך? כמה לדים ואיזה, איזה נגדים בדיוק? איזה כלים צריך אם צריך, איזה חוטים, בקיצור מה צריך בהתחשב בזה שאין לי כלום! (טוב יש לי מברג D: ) וגם איפה אפשר להשיג אותם.... ואם יש לכם איזה מדריך מפורט לבנייה של התאורה, קראתי את המדריך באתר, לא הכי מפורט לדעתי :\ ואם זה עוזר יש לי ידע בכללי בנושא, הייתי שלוש שנים בחוג אלקטורניקה (האלה שמביאים לך כל פעם חלק ואומרים לך להלחים אותו עם בדיל), אז אני ידוע בגדול מה מי מו,…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by re5pect,

אני מחר עושה סיבוב באוטו דיפו הום סנטר חנויות אלק' ואצל זגג... אני רוצה לבנות פאן באס וחלון החלון מתוכנן ומסומן... צריך רק לחתוך... איזה דברים כדאי לי לקנות כדאי לבנות פאן באס (כל המאווררים 12V) ואיזה דברים כדאי לי לקנות לחלון כדאי שיצא חלק ויפה?

• 37 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. אני חדש בתחום ואני תמיד מפנטז על לבנות קופסה לא סטנדרטית למחשב.. משהו מיוחד.. אבל בנתיים שהמחשב עדיין בעל ערך.. חח אני מעדיף לעשות משהו פשוט יותר וגם כדי להתנסות. אני רוצה לחתוך צורה בדלת המארז. חשבתי על זה: (במקור יותר עבה כדי להראות יותר פרופורציונאלי על המארז) עכשיו השאלה שלי לפני שאני מתחיל לבצע את תהליכי החיתוך היא אם זו צורה קלה לביצוע אשר קל לבצע גימור יפה לצורה? (אני ממש רוצה שיצאו קווים ישרים) ואם היא צורה קלה איזה טיפים יש לכם בשבילי לביצוע הצורה הנ"ל? נ.ב: אני שואל אם זה קל או קשה כי אני לא יודע אם יותר קל לחתוך צורה בעלת קווים ישרים או ללכת על משהו ללא קווים ישרים...

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. יש פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.msg592439#msg592439 מדריך לבניית אלמנט תאורה פשוט. עכשיו יש לי כמה שאלות על זה. דבר ראשון - אם הוא מחבר 5 לדים וכל לד אמור להיות זרם של V3 , זאת אומרת לכולם ביחד יש זרם של 15V ואיך הוא מחבר את זה לחיבור של 12V ? ויותר מזה, למה צריך נגדים בכלל?- הרי אם מחברים אותם בשורה כמו שהוא עשה כל לד יקבל בערך זרם של 2.5V וזה בסדר לא? וגם הוא רשם " נקפל אותו כ10 ס"מ אחרי תחילתו ונגלה חתיכה קטנה .... " איך מגלים את החתיכה ? פשוט חותכים עם מספריים רגילות את הבידוד השחור? כי זה ניראה כבל מאוד דק ואולי אם אני יעשה עם מספריים רגילות זה יחתוך לגמרי את הכבל... ושאלה אחרונה והכי חשובה- נכון בסוף כשמתקבלת התוצאה הזאת אז איך בכלל מחב…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. שלום, אני מעונין במעגל שיכול להפעיל 10-20 דיודות LED ביחד ושיהבהבו בקצב תלוי פוטנציומטר. ואז לחבר כמה כאלה ליציאה של רכיב כלשהו שישלוט איזה שורת דיודות תהבהב. המעגל יפעל על מתח סוללה או ספק DC. אני מניח ש 5V יהיה אידיאלי אבל אם נראה לכם אחרת תגידו. ואיפה כדאי לקנות כל מיני רכיבים כאלה שנחוצים לבניה? (בין חדרה לתל אביב) המלצות, קישורים יתקבלו בתודה

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by martinb2,

היי, לא מזמן התחלתי את הפרויקט הראשון שלי הפעלת דוד חשמל + שער חשמלי בעזרת הסמרטפון אז עקרון הפעולה של המעכת פשוט מאוד.... ישנו Web Server בכרטיס הMicro SD ישנם לחצנים המפעילים / מכבים את הדוד.. כאשר נלחץ הלחצן ב Web server הבקר מוציא HIGH ל ממסר 5 וולט ובמגעים COM ו N.O מחווט פאזה 220VAC זהו מתח הפקוד אשר מדליק לי ממסר אשר מדליק לי את הדוד... הכל פשוט בלי יותר מידי סיבוכים.. הבעיה מתחילה כאשר אני לוחץ על ההפעלה / כיבוי כמה פעמים ברציפות הדבר גורם לקריסת הWEB SERVER זה נראה כאילו יש נפיל מתח.. (וזה מאוד מוזר כי אין בעיקרון שום עומס יש סה"כ זרם פיקוד מזערי..) ניסיתי לחווט עם חוט מסוכך , ניסיתי לגשר את ה מינוס של הספק לאדמה , ניסתי להעביר 12VDC דרך הממסר 5V ורק…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. ןאיך אני מוציא ניטים? אפשר בלי המכשיר המיוחד הזה? תודה

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. היי, קניתי מחנות בתל אביב כמה מוצרים: 3 * 5 לדים צבע אחד 5 לדים דו צבעוניים 2 מפסקים on off שלוש רגליים 5 מפסקים on off on שלוש רגליים 4 מפסקי PUSH כבלים חיבורי MOLEX - שלא דומים בכלל לחיבורי מולקס שבמחשב.. נגדים של 1000Ohms ושל 33Ohms דיודות קופסת 5.25" כל אלה אמורים להספיק לבניית הדברים הבאים: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קודם כל.. זה אבא שלי קנה את זה לא הייתי איתו.. אז היו כמה בעיות: 1. הוא לא ידע מה זה חיבור SERIAL. הוא לא מצא ולא הביא לו.. 2. הוא הביא לי פלאג P2 מאוד מוזר! נראה לי שהוא התבלבל בחלק. במדריך…

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by parlov,

אני מתכנן מוד לספק אשר יכלול בין היתר החלפת המעטפת ממתכת בפרספקס אבל אין לי מושג כיצד באמצעים בייתים אני יכול לקפל פרספקס בקו ישר כלומר לחמם אותו ולקפל איפה שאני רוצה בדיוק לא איזהו שהוא קו עקום ומסובך אלה קו ישר ???

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. לקחתי מהפנטיום 1 הישן שלי את המסך LCD הזה שיש בפאנל הקידמי ואמור להציג את הMHZ או משו ואני רוצה לחבר אותו למחשב שלי ולהציג את הטמפ' של המעבד נגיד... המסך הזה יכול להציג 2 ספרות והוא מורכב על איזה PCB קטן כזה שעליו יש כמה נגדים, טנזיסטורים והרבה פינים של ג'אמפרים וכמה ג'אמפרים שמורכבים עליהם, בעע איזה הסבר צולע :-\ ועל המסך הזה כתוב PARA LIGHT A-402G BL כנראה שזה הדגם של הרכיב... מקווה שיש מישהו שיודע איך לחבר את זה למחשב ;D עריכה: ערכתי את הכותרת.

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by yakirsh4,

שלום, האוזניות של הPS3 שלי התקלקלו ואחרי מעט בדיקות הסתבר לי שהבעיה היא במנגנון טעינת הסוללה הטעינה מתבצעת על ידי חיבור MINI USB מהPS3 לאוזניות החיבור MINI USB מולחם לPCB בצד אחד של האוזניה ומשם יוצאים שני כבלים לצד השני של האוזניה ששם נמצאת הסוללה מה שאני רוצה לעשות זה לנתק את חיבור הUSB מהPCB (שלפי מיתב ידיעתי לחיבור הMINI USB אין שום שימוש אחר חוץ מטעינת הבטריה) ולחבר אותו ישירות לשני הכבלים שהולכים לבטריה השאלה שלי היא אם אני צריך להלחים רכיבים בין החיבור MINI USB לסוללה נתוני הסוללה לפי מה שכתוב עליה: 3.7v 570mHz 2.1Wh maximum charge current:0.7A maximum charge voltage: 4.25v תודה

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by udif,

לפני שבוע-שבועיים פתחתי ת'רד וביקשתי פרטים על מתאם SPDI/F ללוחות של Chaintech מסדרת Zenith. http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=93384.0 לאור עשרות ומאות התשובות שלא קיבלתי (ותודה מיוחדת למי ששלחתי לו הודעה אישית אחרי חיפוש בפורום ואפילו לא טרח לענות לי), נשברתי והרכבתי אותו לבד. החלק הבעייתי הוא המתאמים האופטיים - TORX173 לקליטה (עבור SPDIF IN) ו- TOTX173 (עבור SPDIF OUT). את ה- TOTX ניתן לפרק מכונני DVD סיניים זולים אחרי שהם שובקים חיים (אתם לא מצפים מ- DVD שעולה 250 ש"J שבאמת יעבוד, לא?). את ה- TORX קשה יותר להשיג, ובשביל זה צריך קשרים (כמו שיש לי). חיפשתי בג'נקייה שלי הרבה זמן עד שמצאתי bracket ממודם ישן (למעשה זה היה כרטיס מזכירה אלקטרונית PCPHONE-II ולא…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. מחר אני אביא תמונה של המקרה האמיתי אבל כרגע זאת תמונה שמצאתי שנראית דיי דומה מה שאני מעוניין לעשות זה לקדוח חורים שיהיו כמה שיותר דומים לחורים הקיימים ולהמשיך אותם ואז לחבר מאוורר נוסף העניין הוא שהם לא עגולים, אבל אין לי ידע מיוחד וכישורי דרמל (אין לי בכלל דרמל) אז אני מעדיף לעשות חורים עגולים אני רוצה שהחורים יהיו כמה שיותר יפים וישרים ומסודרים, שלא אחד יהיה קרוב מידי לשני או משהו כזה. איך עושים את זה? ראש מיוחד למקדחה? והאם עליי להדביק מסקינטייפ ולשרטט את העיגולים שאני רוצה כדי שזה יהיה כמה שיותר יפה? תודה מראש.

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by what the fuck,

טוב קניתי מפסק נדנדה (עם 3 פינים) עכשיו המפקק הוא אדום כזה, כמו אלו שנדלקים כשהם במצב מסוים אז העברתי בן 9ו והנורה לא נדלקה למישהו יש מושג איזה מתח והספק צריך להעביר בו כדי שהנורה תפעל ? או איך אני מגלה את זה ? בדיקה: חחח

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. שלום אם מחפשים ב-ebay את הביטוי USB Isolator, מקבלים כמה תוצאות. בינהן, שלושת אלה: http://www.ebay.com/itm/Full-speed-USB-2-0-isolator-with-build-in-power-transfer-/160983895675 http://www.ebay.com/itm/3000V-Electrical-USB-Magnetic-Isolator-Computer-Prevent-Power-surges-Damaged-/400440734061 http://www.ebay.com/itm/USB-protection-ADUM4160-Evaluation-Board-USB-Isolator-/230949901447 האם זה אכן יעשה את העבודה? האם זה יבודד גם את המתח, ולא רק את ה-Data? זה מיועד כדי לבודד ארדואינו מהמחשב, בזמן ניסויים, למקרה של קצר או כל בעיה אחרת.. תודה card

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. הנה, כך סידרתי את המארז. עכשיו הוא מאוורר כראוי. יש לי גם חורי איוורור בדלת וגם מאוורר מול המעבד שנמצא אף הוא בדלת. יש למישהו עוד הצעות. [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.