עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by shai11,

היי, סוף סוף אחרי חיפושים רבים מצאתי את הקורבן הראשון שלי זהו וידאו 3V6 עתיק של שארפ שנמצא ליד הפח... בפרויקט אני יכניס לתוך המארז של הוידאו מחשב פנטיום 3 שישרת את אחותי הרוצחת דברים אלקטרונים.. (היא הרסה הרבה מוצרי אלקטרוניקה בחיים שלה) המחשב בעיקר ישמש להצגת סרטים ושמיעת מוזיקה כמובן שהוא יחובר לטבלויזיה שיש לה בחדר. טוב חלאס דיבורים נתחיל בעבודה ! תמונות של הקורבנות: והחלקים של המחשבים.. בכל מקרה אני ממשיך לעבוד נעדכן תמונות בערב...

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. שלום, אני מרשה לעצמי להעלות לפורום מאמר שסרקתי מחוברת אלקטור משנת 1992 (הנציגות הישראלית כבר לא קיימת) בנושא מייצבי מתח ממותגים. מייצבי מתח ממשפחת LM2575 אומנם יחסית מאוד יישנים אבל הם זמינים לרכישה במחיר יחסית מאוד נוח בכול החנויות בשדרות הר-ציון בת"א.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by r0yi,

שלום לכולם אני חדש פה אבל קורא המון מפורום ולומד פה המון אני מתכוון לבנות רמקול נייד והזמנתי מגבר מבוסס TA2020 שאני הולך לחבר אותו למצבר 12 וולט 8 אמפר שעה רציתי לדעת איך המגבר הספציפי הזה http://www.ebay.com/itm/180875500203?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 הוא יעשה את העבודה? בתודה מראש רועי

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. היי חבר'ה.. חלק 1: החלטתי שנמאס לי מהמארז ה-"ג'נרי/פנטיום3/הלוח אם לא מתאים לו בכלל" שיש לי כאן. ביקרתי אצל הזיגזגים ולקחתי איתי 6A19 שחור ללא ספק כח. אני רוצה להסיר את רשת הדבורים (honey comb) של שני המאווררים בעזרת הדרמל ש(הרמתי) מאבא שלי, דגם MultiPro 395. ראיתי את ה-FAQ שמסביר על הראשים אבל לא בטוח עם איזה ע"י להשתמש לחיתוך המארז. אבא שלי בחו"ל ולכן יכולתי להגניב את הצעצוע הקטן לפה. יש דיסקית חומה שאני מטיל ספק ביכולות החיתוך שלה, אבל למיטב הבנתי זו הדיסקית הפשוטה ביותר (409 אני מניח). כמו כן יש לי כאן דיסקית פייברגלס גדולה יותר (אני מניח שדגם 456). הדיסקית שמותקנת עכשיו בדרמל נראת כמו דיסקית מצופה יהלום, אך אין לה חורים כמו זאת בדגם 545 שיש במדריך.. אלא היא ע…

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by J.a.C.k,

עשיתי לפני כ4 חודשים מחזיק מפתחות מסלרון 600 מגה הרץ ונדליסטי ואמנותי ביותר מה דעתכם

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by CaRTeR,

בזמן האחרון ראיתי שכולם מעדכנים מודים אמרתי מה זה קרטר לא יעדכן גם ? יעדכן ! ;D קצר ולעניין כמו שתראו חריטה של כאוס על פרספקס דק יחסית 3 מ"מ חריטה על פאנל מקדימה עם פרספקט 5 מ"מ נראה לי . לדים צהובים עם נגד בטור ולכאוס לדים אדומים וכחולים וסגול אחד במקביל עם נגד לכל אחד + מפסק. מספיק עם הדיבורים ונלך למה שאתם רוצים.

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by Ancient1,

יש לו 3 נוספים בנושא שניים על הבניה ואחד כמה הוא שקט. כמה רעיונות מאד מענינים. לוח אם שמתאים ( x16 קרוב לקצה ) ספק ללא מכסה - מאד מסוכן .

8. טוב אז היום הגיע המחשב החדש שלי עם מארז Antec AMG 1080 כבר הרבה זמן אני חושב על רעיון מקורי לפרוייקט מודינג עד שהיום בפוקס ממש ראיתי את הדיסק של הסרט SIGNS זרוק לי על השולחן וישר עלה לי הרעיון של CROP CIRCLES אלה הצורות ש"החייזרים בסרט" יצרו בשדות אחרי בדיקות וחיפושים ברשת גיליתי שזה לא רק בסרט ויש המוני צילומים של דברים כאלה אז התחלתי בחיפושים אחרי תמונות שיתאימו לי למארז עד שמצאתי את שני אלה: (1) (2) תמונות אלה ישמשו אותי לחלון לגג(1) ולדלת(2) המארז אלה הם התיכנונים לבנתיים העבודה תחל שבוע הבא עקב חוס בחומרים (נגמר הפרספס והדיסקים של הדרמל) תנו את דעותיכם לגבי הפרוייקט המתוכנן עדיין אפשר לשנות

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. שלום . מנהלים אם זה לא המקום אז נא להעביר . אז ככה , יש לי את הרמקולים האלו כבר כמה שנים . לפי כחודש נשפך לי על השלט של הרמקולים קולה . כשזה קרה הבאסים ברמקולים היו משוגעים . לא משנה אם הייתי מכוונן את העוצמה של הבאסים , זה עדיין נשמע שהבאסים על המקסימום . הקולה נשפכה בדיוק על הכפתור על הווליום של הבאסים . פתחתי את השלט וניקיתי אותו אבל עדיין הבאסים נורא חזקים במינימום . מישהו יודע איזה סוג כפתור זה ? (זה פונציומטר או איך שלא קוראים לזה) . אפשרי לקנות כזה ולהחלים חדש ? תודה.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by Netanel o_0,

בכמה כסף אפשר למצוא דרמל זול? איך של בוש/סקיל/וולף? מה אפשר לעשות עם דרמל? הוא יכול לשמש גם כמקדחה/מברגה? מה זה הצינור הקטן שיש בכמה מהדרמלים?

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by tamos,

הי, אני צריך לבנות פאק סוללות לשלט רחוק. כרגע הוא מוזן ע"י פאק של 8 תאים של ניקל-מטאל, כלומר 9.6V, הפאק הוא 700MAH. הפאק הזה כבר לא מה שהיה פעם, נגמר תוך זמן קצר וכו. חשבתי לבנות בעצמי פאק חדש מסוללות ניקל-מטאל, ושיהיו בעלי MAH גבוהה יותר-ככה מחזיק יותר זמן. הפאק מסודר ככה: עכשיו, אין לי מושג איך לבנות, איפה לחבר תא ל- איפה ל+, איפה להוציא חוטים ל-, איפה ל+. אני יודע שזה לא מסובך, אשמח לעזרה. תודה

12. עשיתי טעות טיפשית וקניתי נגן שעובד על סווללה פנימית מובנת שלא ניתנת לפירוק ולהחלפה עצמית. הנגן גומר את הסוללה הפנימית מסוג ליתיום פולימרי בקיבולת של כ-1700MAH במהירות ומשאיר אותי עם קופסא יפה אבל חסרת שימוש. גם כשהנגן היה חדש הסוללה שלו לא הספיקה וניגמרה מהר מדי ,אולם עכשיו כשעברה כבר שנה ויותר והסוללה כבר ניחלשה זמן העבודה כל כך התקצר שזה כבר בלתי ניסבל . היות והנגן כבר לא באחריות ,דרשו ממני יותר מ-500 שקל על החלפת הסוללה במסגרת שרות היבואן . החלטתי ללכת על פיתרון אחר לגמרי והוא להשתמש ב-4 סוללות ניטענות בקיבולת של 2700MAH . כידוע סוללות ניטענות נותנות כ-1.2 וולט ,כלומר 4 סוללות יתנו לי כ-4.8 וולט ,שזה כמעט זהה למתח שהנגן מקבל מהמטען החיצוני שלו-5וולט. כבר קניתי מארז ס…

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. השתמשתי בעט Gel Roller בקורב אני יעשה משהו דומה גם על הלוח אם עצמו, מעניין אם יצא גם יפה מצטער על הגודל

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by haim855,

לא יודע עם קשור לפה..אבל בכל זאת.. מה זה? Linsn TS801 כמה זה עולה? https://www.google.co.il/search?q=ts801&client=firefox-a&hs=6ED&rls=org.mozilla:he:official&channel=sb&biw=1440&bih=767&tbm=isch&imgil=JTQQrhOd5SPCJM%253A%253BH0aquCdYveUuQM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.djem.nu%25252Fhomepage%25252F17-dutch-nederlands%25252Fverkoop%25252Fled-display-controllers%25252F40-linsn-pci-led-controller-for-led-displays-ts801.html&source=iu&pf=m&fir=JTQQrhOd5SPCJM%253A%252CH0aquCdYveUuQM%252C_&usg=__5l79DElVGL3VdTkCGFbPI3brviM%3D&ved=0CCoQyjc&ei=zSR_VK24Isb9ywOUtILoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=JTQQrhOd5SPCJM%253A%3BH…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. בס"ד שלום רב, אני מחפש להבין אם יש בשוק תכנות המאפשרות תכנות של בקר ארדואינו בצורה קלה וידידותית , מבלי להתעסק עם שפת תכנות, אלא באמצעות גרירה של סמלים וצלמיות . אשמח לתגובות בנושא, האם ניתן לפתח כזה דבר? baruch.next@gmail.com

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  16. Started by martinb2,

היי, לא מזמן התחלתי את הפרויקט הראשון שלי הפעלת דוד חשמל + שער חשמלי בעזרת הסמרטפון אז עקרון הפעולה של המעכת פשוט מאוד.... ישנו Web Server בכרטיס הMicro SD ישנם לחצנים המפעילים / מכבים את הדוד.. כאשר נלחץ הלחצן ב Web server הבקר מוציא HIGH ל ממסר 5 וולט ובמגעים COM ו N.O מחווט פאזה 220VAC זהו מתח הפקוד אשר מדליק לי ממסר אשר מדליק לי את הדוד... הכל פשוט בלי יותר מידי סיבוכים.. הבעיה מתחילה כאשר אני לוחץ על ההפעלה / כיבוי כמה פעמים ברציפות הדבר גורם לקריסת הWEB SERVER זה נראה כאילו יש נפיל מתח.. (וזה מאוד מוזר כי אין בעיקרון שום עומס יש סה"כ זרם פיקוד מזערי..) ניסיתי לחווט עם חוט מסוכך , ניסיתי לגשר את ה מינוס של הספק לאדמה , ניסתי להעביר 12VDC דרך הממסר 5V ורק…

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. בקוטר 0.3 מ"מ או קטן יותר. תודה.

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by לאוניד,

שלום רב! אני מחפש קוד לפעולה של שני סרוו 360 במקביל כאשר לאחד יש פעולה רציפה, והאחר ניתן לשינוי בכיוון הסיבוב, במהירות, ובזמן המהלך. בנוסף אני מחפש קוד שמפעיל מאוורר לטיסנים במתח של 3 וולט. אודה מאוד לכול מי שיוכל לעזור לי, או להפנות אותי למקום הרלוונטי. תודה.

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by Yehudaa,

לאחרונה התייעצתי בפורום DIY AUDIO לגבי בניית קדם מגבר (STAGE LINE ) שאותו אני אשתול במגבר שלי . יהיה בו IC SOCKET שבוא אוכל לנסות את שתי המגברי שרת שברשותי NE5532 \ TL072 לאחר לא מעט תגובות זה המעגל שיצא אבל הם אמרו כמה דברים : 1. ה 5532 יהיה עדיף על ה TL072 2. עדיף קדם INVERTING (צריך שתי שלבים בשביל שהסיגנל " יתיישר " ) על פני NON INVERTING מה אתם אומרים על המעגל שיצא? למישהו יש גירסא של INVERTING בדוקה ומנוסה ?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by nirnir93,

כחלק מההכנות לפרוייקט המודינג הראשון שלי(וו הו=]) אני מנסה לבנות מעגל שבו מתג ומנוע, וכאשר מדליקים את המתג המנוע מסתובב לצד אחד ומזיז משטח כלשהו(כמו כונן דיסקים שנפתח) ונעצר כשהמשטח יצא עד הסוף, וכשמכבים את המתג המנוע מסתובב לצד השני ומחזיר את המשטח(שוב, כמו כונן דיסקים----רק שבמקום כפתור לחיץ יש מתג שנשאר במקום האחרון אליו הזזת אותו), ואני רוצה לעשות את זה בלי מעגלים משולבים(צ'יפים) *אני רוצה לציין מראש שחוץ מאתר אחד ופיזיקה של כיתה י"ב, בחיים לא למדתי אלקטרוניקה-אבל ראיתי אנשים שעשו את זה=]* אחרי מספיק התחבטויות עם עצמי(בניית סכמה של מה שאני רוצה לעשות כמו בתכנה ואז שרטוט כל חלק ואז שילוב ותיקון ועוד) הגעתי למעגל המצורף, אבל הוא משתמש ב3 מקורות מתח שונים ואני לא בטוח שה…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by yakirsh4,

שלום, האוזניות של הPS3 שלי התקלקלו ואחרי מעט בדיקות הסתבר לי שהבעיה היא במנגנון טעינת הסוללה הטעינה מתבצעת על ידי חיבור MINI USB מהPS3 לאוזניות החיבור MINI USB מולחם לPCB בצד אחד של האוזניה ומשם יוצאים שני כבלים לצד השני של האוזניה ששם נמצאת הסוללה מה שאני רוצה לעשות זה לנתק את חיבור הUSB מהPCB (שלפי מיתב ידיעתי לחיבור הMINI USB אין שום שימוש אחר חוץ מטעינת הבטריה) ולחבר אותו ישירות לשני הכבלים שהולכים לבטריה השאלה שלי היא אם אני צריך להלחים רכיבים בין החיבור MINI USB לסוללה נתוני הסוללה לפי מה שכתוב עליה: 3.7v 570mHz 2.1Wh maximum charge current:0.7A maximum charge voltage: 4.25v תודה

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. שלום, הביאו לי מערכת רמקולים ניידת לפלאפון MP4 וכ"ו אל הקטע שהיה חסר מלא חוטים ולמזלי ליד כל חיבור היה כתוב מה זה אז חיברתי את הסוללה ואת הרמקולים אבל חסרה כניסת אודיו,יש שלוש חיבורים והם ,R INT ,L INT ו GND אבל יש לי חוט אוזניות מסוכך מאוזניות שאני לא צריך ושם יש 2 חיבורים בצבע ירוק אדום וזהב עכשיו על פי מה שהבנתי הירוק זה הארקה האדום זה שמאל וזהוב זה ימין אבל איך אני ילחים את זה? הרי זה מסוכך וחיייב לחמה מיוחדת לא? תודה מראש..

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by xgamer,

שלום, אני צריך ספק שיש לו 3 יציאות (מתח ישר) : 0, +12,-12. מחיפוש קצר באינטרנט, לא מצאתי משהו, כנראה צריך להתקשר לחנויות. במקום זה חשבתי על דבר כזה. יש לי 2 שנאים רגילים שמוציאים 12V כל אחד. אם אני לוקח את ה + מהראשון ואת ה - מהשני מחבר ביחד וגם לאדמה (הארקה בבית?). ואז נוצרים לי 3 הדקים, 0 (שזה מה שמחובר לאדמה), נותרים לי עוד שני חוטים שיהיו +12 והשני -12. זה יעבוד? אם לא, אשמח למצוא ספק כזה, הדרישת זרם לא גבוהה, לא בדקתי אבל אני לא מאמין שעוברת את 1A. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by ycskater,

אני רוצה להרכיב דבר כזה.. לדים שיהבהבו לפי המוזיקה.. ולשים את זה בתוך המארז.. איך אני מכין דבר כזה? יש למישהו מדריך כלשהו? ראיתי סרטונים של זה באינטרנט..[br]פורסם בתאריך: 27.05.2008 בשעה 16:36:23 אה ואם אפשר גם מדריך לעשות לדים בתוך המארז שידלקו גם כל הזמן.. אני רוצה שיהיו בפנים גם כאלה שידלקו כל הזמן וגם כאלה לפי המוזיקה.. תודה

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. היי, קניתי מחנות בתל אביב כמה מוצרים: 3 * 5 לדים צבע אחד 5 לדים דו צבעוניים 2 מפסקים on off שלוש רגליים 5 מפסקים on off on שלוש רגליים 4 מפסקי PUSH כבלים חיבורי MOLEX - שלא דומים בכלל לחיבורי מולקס שבמחשב.. נגדים של 1000Ohms ושל 33Ohms דיודות קופסת 5.25" כל אלה אמורים להספיק לבניית הדברים הבאים: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קודם כל.. זה אבא שלי קנה את זה לא הייתי איתו.. אז היו כמה בעיות: 1. הוא לא ידע מה זה חיבור SERIAL. הוא לא מצא ולא הביא לו.. 2. הוא הביא לי פלאג P2 מאוד מוזר! נראה לי שהוא התבלבל בחלק. במדריך…

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים