עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, אני מחפש מחשב לינוקס מינימלי ביותר, אני צריך שיהיו בו: 1. משדר/מקלט (לא בטוח אם יש הבדל) בלוטות' 2. כנ"ל לWiFi. אם יש אופציה למכשיר כזה שיתמוך בסים זה בכלל מעולה אבל לא מחייב. 3. סוללה מובנית/אופציה לחיבור אחת שתספיק לכמה שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. 4. חיבור כלשהו למסך לשם תהליך הפיתוח, עדיפות למין dock, כי אחרי הפיתוח החיבור לא יהיה בשימוש. 5. כמה שיותר קטן. וכמובן, בכמה שפחות כסף. תודה רבה מראש

2. מה אתם חושבים יותר חשוב/יפה? עבודת כפיים והשקעה או שבסוף יהיה יפה? אני רוצה לדעת מה הגישה הכללית בפורום. אני אישית לא אוהב לראות עוד ועוד מארז שבא עם חלון ודחפו בוא שתי קטודות ומאוורר לדים. לדעתי מודינג צריך להעשות לבד או עם חברים, אבל לא בבית חרושת למארזים. כל פעם שאני רואה איזה מוד חדש, כמו החלון העילי עם החריטה ההוא שמאוד מצא חן בעיניי, אני נהיה מכור יותר. זה גם מה שמניב תוצאות הכי יפות בסוף, כי אתה לא מוגבל ע"י מה שיש במלאי. שלא תבינו אותי לא נכון, פרוייקטים כמו של עידו נגיד זה אחלה, כי הוא ישב ועבד על הסליבים שלו לדוגמא. אבל כשמישהו הולך לחנות וקונה מארז פרספקס, קטודות, מאווררי לדים וקירור מים, כמה שזה יפה זה לא הפרוייקט שלו, זה הפרוייקט של sunbeam ו EMP. קיצר, זה רק…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. חנות מחשבים שמוכרת חלקים למודינג בירושלים??????

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. שלום לכולם, אני באמצע הפרוייקט של הרמקולים ויש לי שאלה קטנה האם הנגד הזה הוא 10 קילו אום? (זה מה שמראה הרב מודד בקריאה של הנגד - 10 קילו אום) מדוע הנגד אינו בצבע "רגיל" עם פסים - חום,שחור,כתום,זהב? האם אני יכול להשתמש בו כנגד 10 קילו אום לכל דבר?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by bombax,

שלום לכולם ,אז לגבי הרכיב דיבור הזה ISD4004 לדוגמא אני מקליט : " אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת " אז רציתי לשאול איזו פקודה אני אמור לרשום לדוגמא כדי שהוא יתחיל להשמיע לי את זה מ "ל" או מ "צ" יש לי את קטעי התוכנית להקלטה והשמעה הינה הם: קטע תוכנית שמבצע הקלטה ברכיב הדיבור למשך 2 שניות ואז עוצר: כאשר מקליטים ברכיב הדיבור, כל שניה של הקלטה תופסת 5 שורות בזיכרון הרכיב. Message("recording"); recaddr=0xa000+starta ;// starta is the start address to record isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(50); isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(100); isd_write16(recaddr); …

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. הבנתי שאפשר לחבר רכיב SD ולחבר זיכרון גדול יותר לארדואינו. השאלה שלי היא: 1. האם אפשר שהארדואינו יכתוב נתונים לקבצים שונים בכרטיס הSD, יוכל לאבד אותם ולעדכן אותם ולקרוא אותם? 2. אם אי אפשר מה הדרך לביצוע בעצם של פעולות עם מסדי נתונים? זאת אומרת אם אני צריך שישמר מידע כלשהו בארדואינו וגם שהוא יוכל לעבוד איתו בהמשך ולעשות עליו שינויים בעצמו? מקווה שהבנתם את השאלה.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. שלום לכולם אני בונה פוריקט הדוגם ומתריע על רעידות בקצב מסוים כגון רעידות של גוף ועוד עצמיים מחפש חיישן איכותי וטוב אין הגבלה למחיר תודה

8. Started by Gonk,

כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית. הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר): חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו): את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית: התוצאה הסופית: בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצב…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by SuB,

שלום לכולם! הבטחתי לכם סליבים וקיימתי. אז הנה לכם תמונות של המחשב שלי מוכן עם הסליבים החדשים, שלקחתי מכיסאות חדשים שקיבלנו לבית ספר, תהנו! תמונה לפני הסליבים: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אחרי: מחכה לתגובות!

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by keisyjons,

שלום לכולם! אני התחלתי פרויקט שהוא בעצם בניית QUADCOPTER וא' ועד ת'. יש ברשותי סוללה 3.7V , 600mA . המנועים שחיברתי הם מנועי coreless קטנים. הבעיה היא, כאשר אני מחבר את הסוללות ישירות אל המנועים הם מסתובבים מספיק מהר כך שהם מצליחים לעופף את הטיסן. אך כאשר אני מחבר את המנועים דרך L293D ...כביכול הוא לוקח את כל הזרם אליו ומשאיר קצת למנועים כך שהם לא מצליחים לעופף את הטיסן. ויתר על כך הג'וק גם מתחמם מהר מאוד לטמפ' גבוהה ויש חשש שישרף.... מה שמוזר לי שראיתי הרבה mini quadcopter שהם כן מצליחים לעופף אפילו ללא בקר L293D אלא רק ע"י טרנזיסטורים... מה אפשר לעשות חברים?? אשמח לתגובות.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Lior4543,

http://img379.imageshack.us/img379/9563/1909081441rc7.jpg http://img171.imageshack.us/img171/1518/1909081442ve9.jpg http://img227.imageshack.us/img227/1066/1909081443oa4.jpg http://img227.imageshack.us/img227/8991/1909081444rs2.jpg אחרי כמה שבועות של חיפוש, מצאתי שלחבר שלי יש את כל הכלים הדרושים למוד חח אז הלכתי אליו וחתכנו חלון: http://img204.imageshack.us/img204/4483/dscf4270jm0.jpg http://img135.imageshack.us/img135/5161/dscf4271bb9.jpg אני יודע שלא יצא הכי טוב אבל נסדר אותו. מה שמתוכנן זה: סידור של החיתוך, גומי U ופרספקס שיוף של המארז וצביעה.. ויש עוד אחר כך אני יגיד לכם, איך ביינתים חח.

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by N.S,

מה ההבדלים ???

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by gnk,

שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. מחפש סרט שמדגים את הלדים רצים לפי הווינאמפ-עם סאונד.. בתודה מראש איתן

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. אז ככה,מכיוון שאין ברשותי מקחד כוס או משהו בסגנון חשבתי לנצל את מקדחתי היקרה ולעשות את הדבר הבא - במקום לקדוח חור עגול לגמרי! אני אקחד 4 חורים לברגים ועוד מלא מלא מלא מלא חורים קטנים שיוכל להיכנס אוויר והמאורר ידחוף אותו. ! זה שווה משהו,או שלא ממש ?

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. אז ככה, הגה שקניתי לפני אזה 6 שנים והוא מתאים לפלייסטיישן, אל ההגה מתחברים התיבת הילוכים+הנדברקס וגם הדוושות, ומההגה יוצא חיבור ל PS. עכשיו, אני יכול לחבר את ההמברקס לההגה ואת ההגה למחשב עם מתאם של PS, וזה פועל, אבל אני כבר לא משתמש בהגה הזה, אלא בהגה אחר, וזה מסורבל כל העסק שההגה מחובר סתם וזה תופס הרבה מקום. אם זה אפשרי אני אודה לכם, כמובן שאני מצרף תמונות, תודה!! זה החיבור של ההמברקס שאמור להתחבר להגה, אותו אני רוצה להפוך מתאים למחשב: זה החיבור שלו למעגל, אל המעגל מתחבר ה AXIS עצמו. שוב תודה

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by 4X-BMA,

יש לי את הקורא הבא http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120991735794&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160 הייתי רוצה לחבר אותו דרך ה-USB ל-ארדואינו ולקרוא ממנו תוכן כרטיסי הזכרון, SD או SIM. האם יש למישהו רעיון מאיפה להתחיל. אני יחסית חדש עם ארדואינו אך מתמצא באלקטקרוניקה. בתודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. יש לי מארז סופרטאלנט (שם מגעיל סתם שתדעו) ולפני יותר מחודש הוספתי לו מאורר 120mm לחלון ולא רואים כלום את הבפנים (ויש מה לראות שמתי סליבים לא רואים שום חוט כל המארז מרופד וכו...) וגם מה שהוא לא ממש מול הצ'יפסט ומול המעבד כי הידית פתיחה של הדלת שם ואי אפשר להזיז אותו יותר שמאלה, אז חשבתי לחתוך את הידית הזאת (זאת עם המנעול) ולהזיז את המאורר ככה גם יהיה יותר יפה וגם יהיה יותר יעיל (וגם כמובן יהיה צריך להחליף פרספקט אבל זה לא בעיה), השאלה אם כדי להרוס את הדלת ולעשות את זה? עריכה: המאורר בכלל לא מעל הצ'יפסט כמו בתמונה פשוט לא ידעתי לצייר את זה יותר טוב. צירפתי תמונה שתבינו יותר טוב למרות שהיא לא הכי טובה (אני שירטטתי.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by generalA,

אנשים אני מחפש מקום שימכור לי ר-ק !!! את הUSB שיש היום בכל מחשב נורמלי.. אני לבד אחבר אותו ללוח אם ואתקין לו פאנל אבל איפה מוצאים?? בכל מקום רק מציעים לי את המפצל USB שזה מאעפן אני רוצה חיבור ישר ללוח... אז מאיפה ?? :-[

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by The_Nightmare,

יש לי Cassiopeia E11 והמסך קצת שבור אז אי אפשר להשתמש בו ואני מחפש מאיפה אני יכול למצא מעגל שאני יכול לחפש אותו למחשב רק בתור מסך LCD

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by CaRTeR,

בזמן האחרון ראיתי שכולם מעדכנים מודים אמרתי מה זה קרטר לא יעדכן גם ? יעדכן ! ;D קצר ולעניין כמו שתראו חריטה של כאוס על פרספקס דק יחסית 3 מ"מ חריטה על פאנל מקדימה עם פרספקט 5 מ"מ נראה לי . לדים צהובים עם נגד בטור ולכאוס לדים אדומים וכחולים וסגול אחד במקביל עם נגד לכל אחד + מפסק. מספיק עם הדיבורים ונלך למה שאתם רוצים.

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. טוב אז היום הגיע המחשב החדש שלי עם מארז Antec AMG 1080 כבר הרבה זמן אני חושב על רעיון מקורי לפרוייקט מודינג עד שהיום בפוקס ממש ראיתי את הדיסק של הסרט SIGNS זרוק לי על השולחן וישר עלה לי הרעיון של CROP CIRCLES אלה הצורות ש"החייזרים בסרט" יצרו בשדות אחרי בדיקות וחיפושים ברשת גיליתי שזה לא רק בסרט ויש המוני צילומים של דברים כאלה אז התחלתי בחיפושים אחרי תמונות שיתאימו לי למארז עד שמצאתי את שני אלה: (1) (2) תמונות אלה ישמשו אותי לחלון לגג(1) ולדלת(2) המארז אלה הם התיכנונים לבנתיים העבודה תחל שבוע הבא עקב חוס בחומרים (נגמר הפרספס והדיסקים של הדרמל) תנו את דעותיכם לגבי הפרוייקט המתוכנן עדיין אפשר לשנות

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. מה אתם אומרים על הרעיון?? ותתנו לי עצות איך לעשות את זה או כל דבר אחר! יש לי כבר תוכנית איך לעשות את זה עם החוטים של הכפתור הדלקה שיש לי עכשיו במחשב לא יקרה כלום אם יהיו לי 2 כאלה! תודה!

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by GGuyZ,

היי לכולכם. ברצוני לבנות אלמנט תאורה שיפיץ אור זרחני במארז, ממש כפי שמתואר במדריך באתר. כמובן שצריך לדים חזקים - אבל כיוון שאני חדש בנושא רציתי לשאול - איזה לדים אני אמור לבקש בחנות? שאלתי השנייה היא - היכן להניח במארז את 'מקל הפרספקס' שעליו אני מדביק את הלדים כדי לקבל תאורה מקסימלית. תודה על עזרתכם!

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.