אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! הבטחתי לכם סליבים וקיימתי. אז הנה לכם תמונות של המחשב שלי מוכן עם הסליבים החדשים, שלקחתי מכיסאות חדשים שקיבלנו לבית ספר, תהנו! תמונה לפני הסליבים: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אחרי: מחכה לתגובות!
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חנות מחשבים שמוכרת חלקים למודינג בירושלים??????
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המכשיר הפסיק לעבוד, פתחתי אותו ומצאתי סליל שרוף יש עוד סליל עם ליבה לבנה לידו שנראה תקין . הכיתוב על שניהם זהה מה לבקש בבואי לחנות רכיבים? איפה מוצאים את הערך של הסליל (אוהם ?) אפשר למדוד לפי הסליל התקין? תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לאחר שנעזרתי בחברי הפורום להפעלת מספר מסכים במקביל, נוצרה לי בעיה חדשה... בהתחלה הלחמתי פס חיבורים למסך וחיברתי את המסך למתאם הסריאלי דרך כבלים באופן זמני כדי לבדוק את העבודה מול המסך גם בלי המתאם. הצלחתי להפעיל את המסך במקביל לעוד מסך והכל עבד כשורה! כשפרקתי את ההלחמה של הפס חיבורים מהמסך והלחמתי את המתאם הסריאלי ישירות למסך, המסך חזר להציג שורה של קוביות לבנות בשורה העליונה. ומאז לא הצלחתי לשלוט בתצוגה של המסך הזה.. המסך השני עדיין עובד מצויין על אותה תוכנה. השאלה מה יכולה להיות הבעיה, וממה היא נגרמה? תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
איזה מישהו אם הרבה זמן פנוי הצליח לחבר ארד דיסק לנינטנדו DS הרבה תמונות והסברים בלינק הזה- http://www.natrium42.com/blog/?p=39 זה אומנם לא מוד באמת יעיל ביגלל הסירבול והצורך בחשמל חיצוני לארד דיסר אבל זה בהחלט מגניב
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכם אני מחפש דרך ליצור מפסק ששומר על המצב שלו ז"א הוא מקבל "1" ומוציא במוצא "1" הוא מקבל שוב פעם "1" הוא מוצא "0" במוצא וחוזר חלילה חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי משהו על ממסר ננעל או ממסר תפיסה עצמית. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1164115 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8 אני צריך עזרה במצאית רכיב כזה. ז"א מספר או משהו שאני אוכל ללכת לחנות ולקנות תודה מראש לעוזרים ואם יש למישהו דרך אחרת אני אשמח לשמוע
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה אתם חושבים יותר חשוב/יפה? עבודת כפיים והשקעה או שבסוף יהיה יפה? אני רוצה לדעת מה הגישה הכללית בפורום. אני אישית לא אוהב לראות עוד ועוד מארז שבא עם חלון ודחפו בוא שתי קטודות ומאוורר לדים. לדעתי מודינג צריך להעשות לבד או עם חברים, אבל לא בבית חרושת למארזים. כל פעם שאני רואה איזה מוד חדש, כמו החלון העילי עם החריטה ההוא שמאוד מצא חן בעיניי, אני נהיה מכור יותר. זה גם מה שמניב תוצאות הכי יפות בסוף, כי אתה לא מוגבל ע"י מה שיש במלאי. שלא תבינו אותי לא נכון, פרוייקטים כמו של עידו נגיד זה אחלה, כי הוא ישב ועבד על הסליבים שלו לדוגמא. אבל כשמישהו הולך לחנות וקונה מארז פרספקס, קטודות, מאווררי לדים וקירור מים, כמה שזה יפה זה לא הפרוייקט שלו, זה הפרוייקט של sunbeam ו EMP. קיצר, זה רק…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך כזה כלי לכיפוף צנרת נחושת בקוטר 12 מ"מ. חשוב שהוא יתאים בדיוק למידה הזאת. מישהו יודע אולי איפה אפשר להשיג כזה כלי? אמנם יש באיביי אבל אני מאד רוצה להמנע מלהזמין משם.. זה מסוג הדברים שבאופן וודאי אפשר להשיג בארץ... או שלא? אשמח לעזרה
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה אבל קורא המון מפורום ולומד פה המון אני מתכוון לבנות רמקול נייד והזמנתי מגבר מבוסס TA2020 שאני הולך לחבר אותו למצבר 12 וולט 8 אמפר שעה רציתי לדעת איך המגבר הספציפי הזה http://www.ebay.com/itm/180875500203?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 הוא יעשה את העבודה? בתודה מראש רועי
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש ברשותי מיקרו בקר מסוג 89V51RD2 (כמו 8051), ואני רוצה לצרוב לתוכו תוכנית שכתבתי בשפת C. יש לי את המיקרו בקר כצ'יפ בודד ללא ערכת הפיתוח. ואני צריך שרטוט חשמלי שעל ידי יישומו אני אוכל לצרוב את התוכנית שהכנתי אל המיקרו בקר שיש ברשותי. תודה רבה לכול העוזרים!!!
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אין לי ייעוד ספיציפי, זה יותר לתחביב לכן אני לא ממש רואה סיבה לקנות ראשים מקוריים. בEBAY מצאתי רק את הסט הבא: http://www.ebay.com/itm/For-Weller-Soldering-Station-solder-Iron-Tip-12-pcs-LT-Series-LT1SLX-LTC-LTH-LTD-/181259001583?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a33e0deef למישהו יצא להתנסות עם הסט הנ"ל , או לחילופין יכול להמליץ על מוכר/סט ראשים במחיר שפוי?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מה אתם אומרים על הרעיון?? ותתנו לי עצות איך לעשות את זה או כל דבר אחר! יש לי כבר תוכנית איך לעשות את זה עם החוטים של הכפתור הדלקה שיש לי עכשיו במחשב לא יקרה כלום אם יהיו לי 2 כאלה! תודה!
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחפש סרט שמדגים את הלדים רצים לפי הווינאמפ-עם סאונד.. בתודה מראש איתן
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותה השאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ? ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ? ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות. אשמח לשמוע רעיונות
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בעצם מה שאני מבקש נמצא בכותרת .. איך אני מחבר מאוורר 24 וולט למחשב ? ספק ? לוח אם ? יש יציאה שמספקת 24 וולט ? חשבתי גם ע ללחבר למאוורר שנאי של 24 וולט ואז לחשמל (בבית ) וזה יהיה נחמד ... אבל איזה שנאים בכלל מספקים 24 וולט ? של אילו מכשירים אלקטרונים ?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי היה לי ראוטר של בזק ישן והקליטה שלו לא הייתה משהו , ואז אני קניתי לו שתי אנטנות ארוכות מ DX וזה שיפר לי את הקליטה באופן טוב , אבל שדרגתי חבילה גלישה ונתנו לי ראווטר אחר ולאנטנות שלו אין הברגה כמו בישן והאנטנות שלו מאורת קצרות ... אבל יש לי אנטנה מ מראווטר ישן ורצתי לדעת אם אפשר לשים עם הראוטר החדש בעזרת הלחמה ? את האנטנה הזאת אני חושב לשים על הראוטר החדש , מה אתם אומרים ?
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית. הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר): חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו): את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית: התוצאה הסופית: בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצב…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
טוב אז היום הגיע המחשב החדש שלי עם מארז Antec AMG 1080 כבר הרבה זמן אני חושב על רעיון מקורי לפרוייקט מודינג עד שהיום בפוקס ממש ראיתי את הדיסק של הסרט SIGNS זרוק לי על השולחן וישר עלה לי הרעיון של CROP CIRCLES אלה הצורות ש"החייזרים בסרט" יצרו בשדות אחרי בדיקות וחיפושים ברשת גיליתי שזה לא רק בסרט ויש המוני צילומים של דברים כאלה אז התחלתי בחיפושים אחרי תמונות שיתאימו לי למארז עד שמצאתי את שני אלה: (1) (2) תמונות אלה ישמשו אותי לחלון לגג(1) ולדלת(2) המארז אלה הם התיכנונים לבנתיים העבודה תחל שבוע הבא עקב חוס בחומרים (נגמר הפרספס והדיסקים של הדרמל) תנו את דעותיכם לגבי הפרוייקט המתוכנן עדיין אפשר לשנות
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני בונה פוריקט הדוגם ומתריע על רעידות בקצב מסוים כגון רעידות של גוף ועוד עצמיים מחפש חיישן איכותי וטוב אין הגבלה למחיר תודה
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
-
אני מעונין לקבל מידע על היציאות (דגיטל ואנלוג DI/O) הכניסות הדיגיטליות, והכניסות האנלוגיות (Analog in) על מסך המחשב המחובר לבקר. אני כתבתי ב SETUP, את הפקודה הבאה : (Serial.begin(9600, ןב VOIDLOOP וע"מ לקרוא את התוכן : Serial.println(sensorPin); Serial.println(sensorValue/2); Serial.println(AnalogOut); ופותח את Serial Monitor. אני מקבל מספרים רצים. הכניסה האנלוגית ב A1 (שמשתנה) מקבל כל הזמן "55", במשתנה הפנימי (sensorValue/2=sensorPin/2) אני מקבל מספר משתנה, כאשר אני מחלק אותו ב - 2 התוצאה מתחלקת ב 2. וביציאה האנלוגית D8, אני מקבל כל הזמן 8. שאלות: 1. האם יש תוכנת המרה מ Serial שממומלצת שנותנת תוצאות ברורות? 2. האם יש דרך לקבל גם מידע על ערכי …
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני באמצע הפרוייקט של הרמקולים ויש לי שאלה קטנה האם הנגד הזה הוא 10 קילו אום? (זה מה שמראה הרב מודד בקריאה של הנגד - 10 קילו אום) מדוע הנגד אינו בצבע "רגיל" עם פסים - חום,שחור,כתום,זהב? האם אני יכול להשתמש בו כנגד 10 קילו אום לכל דבר?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי סוללת ליטיום של 15 וולט אני רוצה להטעין אותה ... אם יש למישהו רעיון איך או אפשר ות להפנות אותי אני יודא לו מאוד... חרשתי כבר את כל האינטרנט אך אין לי ממש ידע אני יודע שזו סוללת ליטיום אורגנית
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אינטל מראה שהיא אינה אדישה לקהילת המייקרים הגדלה ומציגה לוח פיתוח המשלב את יכולות הארדואינו ביחד עם יכולות חדשות וסביבות פיתוח מרובות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%95-2-%d7%94%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%94-%d7%9c%d7%9e%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c/
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
אנשים אני מחפש מקום שימכור לי ר-ק !!! את הUSB שיש היום בכל מחשב נורמלי.. אני לבד אחבר אותו ללוח אם ואתקין לו פאנל אבל איפה מוצאים?? בכל מקום רק מציעים לי את המפצל USB שזה מאעפן אני רוצה חיבור ישר ללוח... אז מאיפה ?? :-[
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-