עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אם אני רוצה להקים תקשורת אלחוטית בין הארדואינו UNO שלי לבין הסמרטפון. אני לא מעונין לעשות תקשורת שמערבת SERVER או אינטרנט או ראוטר. התקשורת צריכה להיות P2P בין המכשיר לסמרטפון. צריך להגיע למרחק של 50-100 מטר תקשורת. מה אני צריך לקנות (מבחינת רכיבים) כדי לאפשר זאת? תודה.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. ???

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by dudua34,

חברים וחברי פורום יקרים יש לי בעיה עם הנגן שלי ... הבעיה היא שכשאר אני בוחר לנגן שיר הנגן משמיע אותו 5 שניות ועובר לשיר אחר וככה האלה והאלה ... מה הבעיה והאם אפשר לתקן אותה ואם כן אז איך? :s05: :s05:

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Imtheman,

המחשב שלי ממוקם בסלון כשמסביבו המון מכשירים חשמליים - טלוויזיה ממיר DVD וידאו רסיבר חשבתי אולי יש איזה אפשרות שאני אוכל מהמחשב לשלוט על ל המכשירים . באותו הקשר ראיתי שעל הלוח שלי יש חיבור ל IR מה אני צריך כדי שיהיה לי מקלט \משדר IR ?

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. עשיתי טעות טיפשית וקניתי נגן שעובד על סווללה פנימית מובנת שלא ניתנת לפירוק ולהחלפה עצמית. הנגן גומר את הסוללה הפנימית מסוג ליתיום פולימרי בקיבולת של כ-1700MAH במהירות ומשאיר אותי עם קופסא יפה אבל חסרת שימוש. גם כשהנגן היה חדש הסוללה שלו לא הספיקה וניגמרה מהר מדי ,אולם עכשיו כשעברה כבר שנה ויותר והסוללה כבר ניחלשה זמן העבודה כל כך התקצר שזה כבר בלתי ניסבל . היות והנגן כבר לא באחריות ,דרשו ממני יותר מ-500 שקל על החלפת הסוללה במסגרת שרות היבואן . החלטתי ללכת על פיתרון אחר לגמרי והוא להשתמש ב-4 סוללות ניטענות בקיבולת של 2700MAH . כידוע סוללות ניטענות נותנות כ-1.2 וולט ,כלומר 4 סוללות יתנו לי כ-4.8 וולט ,שזה כמעט זהה למתח שהנגן מקבל מהמטען החיצוני שלו-5וולט. כבר קניתי מארז ס…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by SuB,

שלום לכולם! הבטחתי לכם סליבים וקיימתי. אז הנה לכם תמונות של המחשב שלי מוכן עם הסליבים החדשים, שלקחתי מכיסאות חדשים שקיבלנו לבית ספר, תהנו! תמונה לפני הסליבים: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אחרי: מחכה לתגובות!

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by martinb2,

היי, לא מזמן התחלתי את הפרויקט הראשון שלי הפעלת דוד חשמל + שער חשמלי בעזרת הסמרטפון אז עקרון הפעולה של המעכת פשוט מאוד.... ישנו Web Server בכרטיס הMicro SD ישנם לחצנים המפעילים / מכבים את הדוד.. כאשר נלחץ הלחצן ב Web server הבקר מוציא HIGH ל ממסר 5 וולט ובמגעים COM ו N.O מחווט פאזה 220VAC זהו מתח הפקוד אשר מדליק לי ממסר אשר מדליק לי את הדוד... הכל פשוט בלי יותר מידי סיבוכים.. הבעיה מתחילה כאשר אני לוחץ על ההפעלה / כיבוי כמה פעמים ברציפות הדבר גורם לקריסת הWEB SERVER זה נראה כאילו יש נפיל מתח.. (וזה מאוד מוזר כי אין בעיקרון שום עומס יש סה"כ זרם פיקוד מזערי..) ניסיתי לחווט עם חוט מסוכך , ניסיתי לגשר את ה מינוס של הספק לאדמה , ניסתי להעביר 12VDC דרך הממסר 5V ורק…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. שלום, אני מחפש מחשב לינוקס מינימלי ביותר, אני צריך שיהיו בו: 1. משדר/מקלט (לא בטוח אם יש הבדל) בלוטות' 2. כנ"ל לWiFi. אם יש אופציה למכשיר כזה שיתמוך בסים זה בכלל מעולה אבל לא מחייב. 3. סוללה מובנית/אופציה לחיבור אחת שתספיק לכמה שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. 4. חיבור כלשהו למסך לשם תהליך הפיתוח, עדיפות למין dock, כי אחרי הפיתוח החיבור לא יהיה בשימוש. 5. כמה שיותר קטן. וכמובן, בכמה שפחות כסף. תודה רבה מראש

9. Started by DarkRise,

השאלה שלי היא מה ההבדלים בין מלחם 15W ל30W וכו' ואיפה אני יכול לקנות בדילים בשביל ההלחמה? באותו השאלה איפה אני קונה נגדים או חוטים חשמלים [הקטנים בשביל ההלחמה מחוץ ללוח שורות] תודה מראש לעונים עריכה: בנוגע לנגד 500 אום שנראה כזה http://media.digikey.com/photos/Copal%20Photos/CT94EP%20SERIES.jpg איפה אני משיג?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by guyp2,

של מסך מחשב Mag T906W המדבקה על החלק: E236805 0632 JS-B9 ER2819-AD1700A 730-102-170DTLA-AH היבואן 'אמטל' לא מוכנים למכור חלקים - ולא מצאתי כלום באינטרנט.. מישהו פה מתמחה בחיפוש חלקים באינטרנט? או מכיר איזה מעבדה לתיקון שיש בה חלקים ממסך מקולקל..? כל פתרון/רעיון יתקבל בברכה, תודה! גיא.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by liranmo,

כל החיים חלמתי על זה....בבקשה אתם מכירים מדריך איך לבנות מכונת בובות ? בבקשה זה כל החיים שלי ..

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. איזה קטודה הכי עמידה? המון אמרו לי שהסאנבים טובות, אבל אין אותם במלאי של שום חנות ואני רוצה היום ללכת לקנות מאוורר לד ומאוורר נוסף יש במלאי קטודה של Speez ושל Thermaltake. חוץ מזה יש לייזר לד. מה היכולת תאורה שלו? (בהשוואה לקטודה) תודה לעוזרים.

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. בוקר טוב. אני מבצע פרויקט באלקטרוניקה אשר דורש שימוש בביצוע שידור וקליטה של משדר IR השתמשתי תחילה ב-4 משדרים רגילים ומקלט מסוג פוטו-טרנזיסטור שהתחבר למגבר מסוג LM339 לאחר מכן החלפתי את המקלט במקלט מסוג SFH-5110-38 אני צריך הסבר לגבי הרכיב אם אפשר הטרנזיסטור היה יחסית פשוט להבנה כי הוא פעל דרך רגל הבסיס אשר שימשה כיחס ההגברה כתלות בעוצמת התאורה אשר נקלטה בקשר לרכיב הזה לא כל כך הבנתי את הרעיון הכללי, אם מישהו יוכל לתת לי הכוונה קצרה אני אשמח תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by 4X-BMA,

יש לי את הקורא הבא http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120991735794&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160 הייתי רוצה לחבר אותו דרך ה-USB ל-ארדואינו ולקרוא ממנו תוכן כרטיסי הזכרון, SD או SIM. האם יש למישהו רעיון מאיפה להתחיל. אני יחסית חדש עם ארדואינו אך מתמצא באלקטקרוניקה. בתודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. מצאתי באינטרנט שרטוט של מקלט אינפרא אדום למחשב שכולל גם לד שנדלק כל פעם שהמקל מקבל אות מהשלט. יש לי מספר שאלות: 1. האם השרטוט הבא נכון? 2. האם הרכיב BC557B הינו טרנזיסטור? 3. לאן אני אמור לחבר את ה-VIN, VOUT, VGND?

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by ORIT A,

היי חבר'ה, רציתי לשאול מה זה קבל/ נגד ומה ההבדל ביניהם תודה.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by miki26,

בעבר זה היה כיסויי מארז ווידאו ישן ובקרוב פלטה לקירור ניידים... עדכונים בקרוב...

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. שלום יש לי מארז coolermaster elite 334 ואני רוצה לקנות מדבקות של אש או גולגולת ולהדביק על הדלתות ועל הגג אזז.. איפו אני יכול לקנות מדבקות כאלה?? לא אכפת לי להזמין מאתר כמו EBAY. יש לי גם מדפסת אז אני אשמח עים מישהוא יתן לי שבלונה יפה!

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by Yehudaa,

לאחרונה התייעצתי בפורום DIY AUDIO לגבי בניית קדם מגבר (STAGE LINE ) שאותו אני אשתול במגבר שלי . יהיה בו IC SOCKET שבוא אוכל לנסות את שתי המגברי שרת שברשותי NE5532 \ TL072 לאחר לא מעט תגובות זה המעגל שיצא אבל הם אמרו כמה דברים : 1. ה 5532 יהיה עדיף על ה TL072 2. עדיף קדם INVERTING (צריך שתי שלבים בשביל שהסיגנל " יתיישר " ) על פני NON INVERTING מה אתם אומרים על המעגל שיצא? למישהו יש גירסא של INVERTING בדוקה ומנוסה ?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by Cereal Killer,

אהלן חברים, אני עושה מוד VGA למסך של PSONE עפ"י מדריך של אחד ממשתמשי הפורום: http://inquisitive2007.googlepages.com/psonelcdvgamode עשיתי הכל, אני נותן לו מתח ומחר אותו באמצעות מתאם DVI2VGA ביציאה השניה של ה 4870 שלי ואין שום תגובה! המחשב לא מזהה אותו, אני מנסה בוינדוס לאפשר מסך שני הוא לא מאפשר לי אותו (כי הוא לא מזהה) מה עשויה להיות הבעיה? עריכה: שכחתי לציין כי התאורה האחורית עובדת והבהירות ניתנת לכיוון, הצג פשוט שחור והכרטיס מסך לא מזהה חיבור

21. אני חדש בתחום ואני תמיד מפנטז על לבנות קופסה לא סטנדרטית למחשב.. משהו מיוחד.. אבל בנתיים שהמחשב עדיין בעל ערך.. חח אני מעדיף לעשות משהו פשוט יותר וגם כדי להתנסות. אני רוצה לחתוך צורה בדלת המארז. חשבתי על זה: (במקור יותר עבה כדי להראות יותר פרופורציונאלי על המארז) עכשיו השאלה שלי לפני שאני מתחיל לבצע את תהליכי החיתוך היא אם זו צורה קלה לביצוע אשר קל לבצע גימור יפה לצורה? (אני ממש רוצה שיצאו קווים ישרים) ואם היא צורה קלה איזה טיפים יש לכם בשבילי לביצוע הצורה הנ"ל? נ.ב: אני שואל אם זה קל או קשה כי אני לא יודע אם יותר קל לחתוך צורה בעלת קווים ישרים או ללכת על משהו ללא קווים ישרים...

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. אני חושב על פרוייקט חדש ואני מעוניין לבנות פירמידה , יש ברשותי הרבה פרופילים של 90 מעלות ואני רוצה בעזרתם לבנות פירמידה , הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לתאר לעצמי כיצד לחתוך אותך כך שבקצה העליון , בשפיץ יהיה חיבור יפה כזה שהם ישתלבו אחד בתוך השני . אם מישהו ישרטט לי את זה יהיה מעולה

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by idfhw,

התקלקלה לי מנורת לד, כשאני די בטוח שמה שלא תקין הוא ה-driver. מצרף צילום שלו. הנורה היא נורה שקועה בקיר, 1w לפי מחסני תאורה. איפה אפשר להשיג driver חלופי? יש המון באיביי, אבל לא מצאתי משהו שהוא גם 700ma וגם מיועד למתח נמוך. הבנתי שיש מתח מינימום ולכן לא ניתן לקחת דרייבר עם מתח מינימלי גבוה יותר.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by yonatan_oh,

שלום לכולם קודם כל אני חדש פה אז מזל טוב לי .... ;D שני כול אני רוצה לבנות אורגן אורות מילדים אבל יש לי כמה בעיות קטנות : 1. ערכתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי מלא סרטוטים אז אני לא יודע איזה לבחור מה ההבדל בינהם אני איתן לכם איזה 2 שנראו לי הכי טובות http://2004.uploaded.fresh.co.il/09/11/433025.jpeg http://sound.westhost.com/project60.htm 2. אין לי כזה ניסיון באלקטרוניקה אני לא יודע לזהות חלקים או נגדים אז אם משהו יוכל לעזור לי ולהגיד לי איזה סרטוט לבחור איזה חלקים לקנות בתודה מראש יהונתן (יאללה אנשים נגמר האח הגדול אתם יכולים לענות לי )

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by stone cold,

איזה מישהו אם הרבה זמן פנוי הצליח לחבר ארד דיסק לנינטנדו DS הרבה תמונות והסברים בלינק הזה- http://www.natrium42.com/blog/?p=39 זה אומנם לא מוד באמת יעיל ביגלל הסירבול והצורך בחשמל חיצוני לארד דיסר אבל זה בהחלט מגניב

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.