עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הבנתי שאפשר לחבר רכיב SD ולחבר זיכרון גדול יותר לארדואינו. השאלה שלי היא: 1. האם אפשר שהארדואינו יכתוב נתונים לקבצים שונים בכרטיס הSD, יוכל לאבד אותם ולעדכן אותם ולקרוא אותם? 2. אם אי אפשר מה הדרך לביצוע בעצם של פעולות עם מסדי נתונים? זאת אומרת אם אני צריך שישמר מידע כלשהו בארדואינו וגם שהוא יוכל לעבוד איתו בהמשך ולעשות עליו שינויים בעצמו? מקווה שהבנתם את השאלה.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. עשיתי טעות טיפשית וקניתי נגן שעובד על סווללה פנימית מובנת שלא ניתנת לפירוק ולהחלפה עצמית. הנגן גומר את הסוללה הפנימית מסוג ליתיום פולימרי בקיבולת של כ-1700MAH במהירות ומשאיר אותי עם קופסא יפה אבל חסרת שימוש. גם כשהנגן היה חדש הסוללה שלו לא הספיקה וניגמרה מהר מדי ,אולם עכשיו כשעברה כבר שנה ויותר והסוללה כבר ניחלשה זמן העבודה כל כך התקצר שזה כבר בלתי ניסבל . היות והנגן כבר לא באחריות ,דרשו ממני יותר מ-500 שקל על החלפת הסוללה במסגרת שרות היבואן . החלטתי ללכת על פיתרון אחר לגמרי והוא להשתמש ב-4 סוללות ניטענות בקיבולת של 2700MAH . כידוע סוללות ניטענות נותנות כ-1.2 וולט ,כלומר 4 סוללות יתנו לי כ-4.8 וולט ,שזה כמעט זהה למתח שהנגן מקבל מהמטען החיצוני שלו-5וולט. כבר קניתי מארז ס…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. שלום חברים הכל התחיל שהמורה שלי בספרות ביקשה להכין עבודה אומנותית על "הספר המאהב" והיא גם אמרה שזה נורא חשוב וזה ובלה בלה בלה בקיצור אני לא ביחסים הכי טובים בעולם איתה אז אמרתי לעצמי בוא נפתיע אותה נעשה לה עבודה האמא של היצרתית חשבתי לשדרג את הספר "המאהב" זה אומר שאני ייקח את הכריכה של הספר ידפיס אותה ויחרוט את כל הכריכה על פרספקט ואני יאיר את זה עם לדים וישים את זה במסגרת עם תמונה וזה יראה מגניב עכשיו הקטע הוא הלדים!!! אני יחבר משהו כמו 12 לדים או יותר 4 לבנים 4 כחולים ו4 אדומים הקטע הוא שאני צריך לקחת מקור מתח של סוללות רגילות אני צריך עזרה בבניית מעגל לדים שכזה ואני רוצה גם לכל צבע לשים מפסק יחיד שישלוט עליו ככה יווצר בעצם אפקט אורות קטנטן שיהיה אפשר לשחק איתו…

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by ORIT A,

היי חבר'ה, רציתי לשאול מה זה קבל/ נגד ומה ההבדל ביניהם תודה.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by whodosntlikeomri,

שלום לכולם הגיע לידי אוצר נחמד, לוח EPIA-M של via אם דיסק של מחשב נייד של 20 גיגה ומערכת הפעלה Windows 2000 Embedded מה אתם אומרים שכדאי לעשות איתו? יש לי כמה ראיונות מחשב מולטימדיה נתב קונסולה וחוץ מזה עוד שאלה מישהו יודע איפה אני יכול להשיג ספק קטן מתאים? ואולי אפילו מארז?

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by 4X-BMA,

יש לי את הקורא הבא http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120991735794&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160 הייתי רוצה לחבר אותו דרך ה-USB ל-ארדואינו ולקרוא ממנו תוכן כרטיסי הזכרון, SD או SIM. האם יש למישהו רעיון מאיפה להתחיל. אני יחסית חדש עם ארדואינו אך מתמצא באלקטקרוניקה. בתודה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. אני חושב על פרוייקט חדש ואני מעוניין לבנות פירמידה , יש ברשותי הרבה פרופילים של 90 מעלות ואני רוצה בעזרתם לבנות פירמידה , הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לתאר לעצמי כיצד לחתוך אותך כך שבקצה העליון , בשפיץ יהיה חיבור יפה כזה שהם ישתלבו אחד בתוך השני . אם מישהו ישרטט לי את זה יהיה מעולה

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. אם אני רוצה להקים תקשורת אלחוטית בין הארדואינו UNO שלי לבין הסמרטפון. אני לא מעונין לעשות תקשורת שמערבת SERVER או אינטרנט או ראוטר. התקשורת צריכה להיות P2P בין המכשיר לסמרטפון. צריך להגיע למרחק של 50-100 מטר תקשורת. מה אני צריך לקנות (מבחינת רכיבים) כדי לאפשר זאת? תודה.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. ???

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. שלום, החוטים של הספק שלי HEC 400W לא מגיעים לכניסות בלוח אם. תליתי את הספק : האם זה בטוח? 2. מול הספק יושבים 2 מאוררים של 80MM שמוציאים חום מהכוננים קשיחים, איפה למקם אותם עכשיו?

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. קודם כל תמונה: זה המפסק: כשאני נותן לו חשמל מהספק במצב הקיים הלד נדלק והכל בסדר (אני אמור למשוך משם חשמל למקום אחר והלד הוא בקרה שהוא במצב דלוק) כשאני מעביר את המפסק למצב השני שבו הוא אמרו לכבות את הלד ומה שאני ימשוך משם הוא מקצר והמחשב כבה... מה אני עושה לא נכון?

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by roei_b,

אפשר לפרק (גם את החיבור המשולש והמפסק..) מבלי לחתוך כבלים? תודה מראש

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by Yehudaa,

לאחרונה התייעצתי בפורום DIY AUDIO לגבי בניית קדם מגבר (STAGE LINE ) שאותו אני אשתול במגבר שלי . יהיה בו IC SOCKET שבוא אוכל לנסות את שתי המגברי שרת שברשותי NE5532 \ TL072 לאחר לא מעט תגובות זה המעגל שיצא אבל הם אמרו כמה דברים : 1. ה 5532 יהיה עדיף על ה TL072 2. עדיף קדם INVERTING (צריך שתי שלבים בשביל שהסיגנל " יתיישר " ) על פני NON INVERTING מה אתם אומרים על המעגל שיצא? למישהו יש גירסא של INVERTING בדוקה ומנוסה ?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. איזה קטודה הכי עמידה? המון אמרו לי שהסאנבים טובות, אבל אין אותם במלאי של שום חנות ואני רוצה היום ללכת לקנות מאוורר לד ומאוורר נוסף יש במלאי קטודה של Speez ושל Thermaltake. חוץ מזה יש לייזר לד. מה היכולת תאורה שלו? (בהשוואה לקטודה) תודה לעוזרים.

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. בוקר טוב. אני מבצע פרויקט באלקטרוניקה אשר דורש שימוש בביצוע שידור וקליטה של משדר IR השתמשתי תחילה ב-4 משדרים רגילים ומקלט מסוג פוטו-טרנזיסטור שהתחבר למגבר מסוג LM339 לאחר מכן החלפתי את המקלט במקלט מסוג SFH-5110-38 אני צריך הסבר לגבי הרכיב אם אפשר הטרנזיסטור היה יחסית פשוט להבנה כי הוא פעל דרך רגל הבסיס אשר שימשה כיחס ההגברה כתלות בעוצמת התאורה אשר נקלטה בקשר לרכיב הזה לא כל כך הבנתי את הרעיון הכללי, אם מישהו יוכל לתת לי הכוונה קצרה אני אשמח תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום, אני מחפש מחשב לינוקס מינימלי ביותר, אני צריך שיהיו בו: 1. משדר/מקלט (לא בטוח אם יש הבדל) בלוטות' 2. כנ"ל לWiFi. אם יש אופציה למכשיר כזה שיתמוך בסים זה בכלל מעולה אבל לא מחייב. 3. סוללה מובנית/אופציה לחיבור אחת שתספיק לכמה שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. 4. חיבור כלשהו למסך לשם תהליך הפיתוח, עדיפות למין dock, כי אחרי הפיתוח החיבור לא יהיה בשימוש. 5. כמה שיותר קטן. וכמובן, בכמה שפחות כסף. תודה רבה מראש

17. Started by 114508534,

ערב טוב והיום בפינתנו תיקון אייפון 4 שהגיע לידיי בטענה שכפתור ה HOME עושה בעיות. אבחון קצר שלי מגלה שהכפתור מידי פעם עובד ומידי פעם לא עובד - שאלה שאלתית לפני שאני מזמין כבל חדש ופותח את האמאמא של האייפון ומחליף כפתור אולי ניתן לקבל דיאגנוזה אחרת - אני כמעט בטוח שיש בעיה במגעים . תודה

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by Imtheman,

המחשב שלי ממוקם בסלון כשמסביבו המון מכשירים חשמליים - טלוויזיה ממיר DVD וידאו רסיבר חשבתי אולי יש איזה אפשרות שאני אוכל מהמחשב לשלוט על ל המכשירים . באותו הקשר ראיתי שעל הלוח שלי יש חיבור ל IR מה אני צריך כדי שיהיה לי מקלט \משדר IR ?

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. שלום יש לי מארז coolermaster elite 334 ואני רוצה לקנות מדבקות של אש או גולגולת ולהדביק על הדלתות ועל הגג אזז.. איפו אני יכול לקנות מדבקות כאלה?? לא אכפת לי להזמין מאתר כמו EBAY. יש לי גם מדפסת אז אני אשמח עים מישהוא יתן לי שבלונה יפה!

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by yonatan_oh,

שלום לכולם קודם כל אני חדש פה אז מזל טוב לי .... ;D שני כול אני רוצה לבנות אורגן אורות מילדים אבל יש לי כמה בעיות קטנות : 1. ערכתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי מלא סרטוטים אז אני לא יודע איזה לבחור מה ההבדל בינהם אני איתן לכם איזה 2 שנראו לי הכי טובות http://2004.uploaded.fresh.co.il/09/11/433025.jpeg http://sound.westhost.com/project60.htm 2. אין לי כזה ניסיון באלקטרוניקה אני לא יודע לזהות חלקים או נגדים אז אם משהו יוכל לעזור לי ולהגיד לי איזה סרטוט לבחור איזה חלקים לקנות בתודה מראש יהונתן (יאללה אנשים נגמר האח הגדול אתם יכולים לענות לי )

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by Cereal Killer,

אהלן חברים, אני עושה מוד VGA למסך של PSONE עפ"י מדריך של אחד ממשתמשי הפורום: http://inquisitive2007.googlepages.com/psonelcdvgamode עשיתי הכל, אני נותן לו מתח ומחר אותו באמצעות מתאם DVI2VGA ביציאה השניה של ה 4870 שלי ואין שום תגובה! המחשב לא מזהה אותו, אני מנסה בוינדוס לאפשר מסך שני הוא לא מאפשר לי אותו (כי הוא לא מזהה) מה עשויה להיות הבעיה? עריכה: שכחתי לציין כי התאורה האחורית עובדת והבהירות ניתנת לכיוון, הצג פשוט שחור והכרטיס מסך לא מזהה חיבור

22. Started by idfhw,

התקלקלה לי מנורת לד, כשאני די בטוח שמה שלא תקין הוא ה-driver. מצרף צילום שלו. הנורה היא נורה שקועה בקיר, 1w לפי מחסני תאורה. איפה אפשר להשיג driver חלופי? יש המון באיביי, אבל לא מצאתי משהו שהוא גם 700ma וגם מיועד למתח נמוך. הבנתי שיש מתח מינימום ולכן לא ניתן לקחת דרייבר עם מתח מינימלי גבוה יותר.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. מצאתי באינטרנט שרטוט של מקלט אינפרא אדום למחשב שכולל גם לד שנדלק כל פעם שהמקל מקבל אות מהשלט. יש לי מספר שאלות: 1. האם השרטוט הבא נכון? 2. האם הרכיב BC557B הינו טרנזיסטור? 3. לאן אני אמור לחבר את ה-VIN, VOUT, VGND?

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by לאוניד,

שלום רב! אני מחפש קוד לפעולה של שני סרוו 360 במקביל כאשר לאחד יש פעולה רציפה, והאחר ניתן לשינוי בכיוון הסיבוב, במהירות, ובזמן המהלך. בנוסף אני מחפש קוד שמפעיל מאוורר לטיסנים במתח של 3 וולט. אודה מאוד לכול מי שיוכל לעזור לי, או להפנות אותי למקום הרלוונטי. תודה.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. שלום, הביאו לי מערכת רמקולים ניידת לפלאפון MP4 וכ"ו אל הקטע שהיה חסר מלא חוטים ולמזלי ליד כל חיבור היה כתוב מה זה אז חיברתי את הסוללה ואת הרמקולים אבל חסרה כניסת אודיו,יש שלוש חיבורים והם ,R INT ,L INT ו GND אבל יש לי חוט אוזניות מסוכך מאוזניות שאני לא צריך ושם יש 2 חיבורים בצבע ירוק אדום וזהב עכשיו על פי מה שהבנתי הירוק זה הארקה האדום זה שמאל וזהוב זה ימין אבל איך אני ילחים את זה? הרי זה מסוכך וחיייב לחמה מיוחדת לא? תודה מראש..

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.