אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הבנתי שאפשר לחבר רכיב SD ולחבר זיכרון גדול יותר לארדואינו. השאלה שלי היא: 1. האם אפשר שהארדואינו יכתוב נתונים לקבצים שונים בכרטיס הSD, יוכל לאבד אותם ולעדכן אותם ולקרוא אותם? 2. אם אי אפשר מה הדרך לביצוע בעצם של פעולות עם מסדי נתונים? זאת אומרת אם אני צריך שישמר מידע כלשהו בארדואינו וגם שהוא יוכל לעבוד איתו בהמשך ולעשות עליו שינויים בעצמו? מקווה שהבנתם את השאלה.
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קודם כל תמונה: זה המפסק: כשאני נותן לו חשמל מהספק במצב הקיים הלד נדלק והכל בסדר (אני אמור למשוך משם חשמל למקום אחר והלד הוא בקרה שהוא במצב דלוק) כשאני מעביר את המפסק למצב השני שבו הוא אמרו לכבות את הלד ומה שאני ימשוך משם הוא מקצר והמחשב כבה... מה אני עושה לא נכון?
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני חדש בתחום ואני תמיד מפנטז על לבנות קופסה לא סטנדרטית למחשב.. משהו מיוחד.. אבל בנתיים שהמחשב עדיין בעל ערך.. חח אני מעדיף לעשות משהו פשוט יותר וגם כדי להתנסות. אני רוצה לחתוך צורה בדלת המארז. חשבתי על זה: (במקור יותר עבה כדי להראות יותר פרופורציונאלי על המארז) עכשיו השאלה שלי לפני שאני מתחיל לבצע את תהליכי החיתוך היא אם זו צורה קלה לביצוע אשר קל לבצע גימור יפה לצורה? (אני ממש רוצה שיצאו קווים ישרים) ואם היא צורה קלה איזה טיפים יש לכם בשבילי לביצוע הצורה הנ"ל? נ.ב: אני שואל אם זה קל או קשה כי אני לא יודע אם יותר קל לחתוך צורה בעלת קווים ישרים או ללכת על משהו ללא קווים ישרים...
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לא יודע עם קשור לפה..אבל בכל זאת.. מה זה? Linsn TS801 כמה זה עולה? https://www.google.co.il/search?q=ts801&client=firefox-a&hs=6ED&rls=org.mozilla:he:official&channel=sb&biw=1440&bih=767&tbm=isch&imgil=JTQQrhOd5SPCJM%253A%253BH0aquCdYveUuQM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.djem.nu%25252Fhomepage%25252F17-dutch-nederlands%25252Fverkoop%25252Fled-display-controllers%25252F40-linsn-pci-led-controller-for-led-displays-ts801.html&source=iu&pf=m&fir=JTQQrhOd5SPCJM%253A%252CH0aquCdYveUuQM%252C_&usg=__5l79DElVGL3VdTkCGFbPI3brviM%3D&ved=0CCoQyjc&ei=zSR_VK24Isb9ywOUtILoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=JTQQrhOd5SPCJM%253A%3BH…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך ספק שיש לו 3 יציאות (מתח ישר) : 0, +12,-12. מחיפוש קצר באינטרנט, לא מצאתי משהו, כנראה צריך להתקשר לחנויות. במקום זה חשבתי על דבר כזה. יש לי 2 שנאים רגילים שמוציאים 12V כל אחד. אם אני לוקח את ה + מהראשון ואת ה - מהשני מחבר ביחד וגם לאדמה (הארקה בבית?). ואז נוצרים לי 3 הדקים, 0 (שזה מה שמחובר לאדמה), נותרים לי עוד שני חוטים שיהיו +12 והשני -12. זה יעבוד? אם לא, אשמח למצוא ספק כזה, הדרישת זרם לא גבוהה, לא בדקתי אבל אני לא מאמין שעוברת את 1A. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, לא מזמן התחלתי את הפרויקט הראשון שלי הפעלת דוד חשמל + שער חשמלי בעזרת הסמרטפון אז עקרון הפעולה של המעכת פשוט מאוד.... ישנו Web Server בכרטיס הMicro SD ישנם לחצנים המפעילים / מכבים את הדוד.. כאשר נלחץ הלחצן ב Web server הבקר מוציא HIGH ל ממסר 5 וולט ובמגעים COM ו N.O מחווט פאזה 220VAC זהו מתח הפקוד אשר מדליק לי ממסר אשר מדליק לי את הדוד... הכל פשוט בלי יותר מידי סיבוכים.. הבעיה מתחילה כאשר אני לוחץ על ההפעלה / כיבוי כמה פעמים ברציפות הדבר גורם לקריסת הWEB SERVER זה נראה כאילו יש נפיל מתח.. (וזה מאוד מוזר כי אין בעיקרון שום עומס יש סה"כ זרם פיקוד מזערי..) ניסיתי לחווט עם חוט מסוכך , ניסיתי לגשר את ה מינוס של הספק לאדמה , ניסתי להעביר 12VDC דרך הממסר 5V ורק…
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! הבטחתי לכם סליבים וקיימתי. אז הנה לכם תמונות של המחשב שלי מוכן עם הסליבים החדשים, שלקחתי מכיסאות חדשים שקיבלנו לבית ספר, תהנו! תמונה לפני הסליבים: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אחרי: מחכה לתגובות!
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בקוטר 0.3 מ"מ או קטן יותר. תודה.
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד מזון Magimix 5100 לפני שנתיים בערך נשרף מיקרו סוויץ המשמש כחיישן בטיחות למכסה סגור. החלפתי אותו ומאז כל חצי שנה בערך הם נשרפים לי. האחרון ששמתי היה 15A חשבתי שהוא יחזיק מעמד, אבל היום כששוב היה ריח שרוף ופתחתי את המכשיר הבנתי שהוא היה זבל יותר מהקודמים והוא ממש נמס לגמרי. מה הייתם עושים ? יש אולי סיבה שהסוויץ נשרף לעיתים תכופות כ"כ? כבר חשבתי לעקוף אותו ולגמור את הסיפור. אשמח לשמוע את עצותיכם. תודה
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי מארז coolermaster elite 334 ואני רוצה לקנות מדבקות של אש או גולגולת ולהדביק על הדלתות ועל הגג אזז.. איפו אני יכול לקנות מדבקות כאלה?? לא אכפת לי להזמין מאתר כמו EBAY. יש לי גם מדפסת אז אני אשמח עים מישהוא יתן לי שבלונה יפה!
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חשבתי להעביר את החלקים שלי למארז שקוף...כמו Sunbeam Acrylic case II מה הן החסרונות של מארז שקוף? מעניין אותי הטמפ' בעיקר... האם יש עוד מארזים של חברה אחרת? כי אני לא מצאתי עוד משהו באינטרנט או Sunbeam UFO Acrylic Cube
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב שלי ממוקם בסלון כשמסביבו המון מכשירים חשמליים - טלוויזיה ממיר DVD וידאו רסיבר חשבתי אולי יש איזה אפשרות שאני אוכל מהמחשב לשלוט על ל המכשירים . באותו הקשר ראיתי שעל הלוח שלי יש חיבור ל IR מה אני צריך כדי שיהיה לי מקלט \משדר IR ?
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
עשיתי טעות טיפשית וקניתי נגן שעובד על סווללה פנימית מובנת שלא ניתנת לפירוק ולהחלפה עצמית. הנגן גומר את הסוללה הפנימית מסוג ליתיום פולימרי בקיבולת של כ-1700MAH במהירות ומשאיר אותי עם קופסא יפה אבל חסרת שימוש. גם כשהנגן היה חדש הסוללה שלו לא הספיקה וניגמרה מהר מדי ,אולם עכשיו כשעברה כבר שנה ויותר והסוללה כבר ניחלשה זמן העבודה כל כך התקצר שזה כבר בלתי ניסבל . היות והנגן כבר לא באחריות ,דרשו ממני יותר מ-500 שקל על החלפת הסוללה במסגרת שרות היבואן . החלטתי ללכת על פיתרון אחר לגמרי והוא להשתמש ב-4 סוללות ניטענות בקיבולת של 2700MAH . כידוע סוללות ניטענות נותנות כ-1.2 וולט ,כלומר 4 סוללות יתנו לי כ-4.8 וולט ,שזה כמעט זהה למתח שהנגן מקבל מהמטען החיצוני שלו-5וולט. כבר קניתי מארז ס…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, חיפשתי בפורום ולא מצאתי (אך אני זוכר שמישהו עשה זאת בעבר) לגבי חידוש פלסטיקה לעכבר MX1000. מישהו צבע אותו או עשה לו חידוש? יש לי את העכבר הזה המון שנים (מעל 6) והוא עובד מצויין (טפו טפו טפו) אך הייתי רוצה לחדש פלסטיקה. אשמח לעזרה בעניין - כלים, חומרים וכו'. תודה. עריכה: זה נראה טוב (פרט לבחירת הצבע) http://www.wizdforums.co.uk/showthread.php?t=5355
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אין לי ייעוד ספיציפי, זה יותר לתחביב לכן אני לא ממש רואה סיבה לקנות ראשים מקוריים. בEBAY מצאתי רק את הסט הבא: http://www.ebay.com/itm/For-Weller-Soldering-Station-solder-Iron-Tip-12-pcs-LT-Series-LT1SLX-LTC-LTH-LTD-/181259001583?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a33e0deef למישהו יצא להתנסות עם הסט הנ"ל , או לחילופין יכול להמליץ על מוכר/סט ראשים במחיר שפוי?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחר עושה סיבוב באוטו דיפו הום סנטר חנויות אלק' ואצל זגג... אני רוצה לבנות פאן באס וחלון החלון מתוכנן ומסומן... צריך רק לחתוך... איזה דברים כדאי לי לקנות כדאי לבנות פאן באס (כל המאווררים 12V) ואיזה דברים כדאי לי לקנות לחלון כדאי שיצא חלק ויפה?
-
- 37 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
זה יחסית פשוט מאוד, הטרנזיזטור עושה את כל העבודה אפשר לעשות את זה או עם הtip31 אבל בחנות היה רק tip41 ומתברר שהוא קצת יותר חזק. אז מכל המעגלים שראיתי ברשת אני החלטתי לחבר אותם במקביל ולא בטור, ככה אני יכול להשתמש ב6v ונגד לכמה לדים שאני רוצה. חובה לשים את המוסיקה על פול ווליום לבינתיים, עד שאני אמצא מגבר. הצעות? 8) למה בהתקדמות? כרגע אם הבחנתם או לא זה על ברדבורד כי אני בודק הכול, ועוד מעט זה יהיה בתוך בקבוקון קטן ונייד עם שתי בטריות כפתור.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
האם מדובר בטסטר פשוט ? הכרטיס מסך שלי מת וקיצר את כל המערכת ובחנות הם גילו שזו הבעייה על ידי טסטר ורק אחרי זה הוציאו פיסית אותו וווידאו זאת. היכן קונים דבר כזה? תודה למשיבים.
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איזה קטודה הכי עמידה? המון אמרו לי שהסאנבים טובות, אבל אין אותם במלאי של שום חנות ואני רוצה היום ללכת לקנות מאוורר לד ומאוורר נוסף יש במלאי קטודה של Speez ושל Thermaltake. חוץ מזה יש לייזר לד. מה היכולת תאורה שלו? (בהשוואה לקטודה) תודה לעוזרים.
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב! אני מחפש קוד לפעולה של שני סרוו 360 במקביל כאשר לאחד יש פעולה רציפה, והאחר ניתן לשינוי בכיוון הסיבוב, במהירות, ובזמן המהלך. בנוסף אני מחפש קוד שמפעיל מאוורר לטיסנים במתח של 3 וולט. אודה מאוד לכול מי שיוכל לעזור לי, או להפנות אותי למקום הרלוונטי. תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לאחרונה התייעצתי בפורום DIY AUDIO לגבי בניית קדם מגבר (STAGE LINE ) שאותו אני אשתול במגבר שלי . יהיה בו IC SOCKET שבוא אוכל לנסות את שתי המגברי שרת שברשותי NE5532 \ TL072 לאחר לא מעט תגובות זה המעגל שיצא אבל הם אמרו כמה דברים : 1. ה 5532 יהיה עדיף על ה TL072 2. עדיף קדם INVERTING (צריך שתי שלבים בשביל שהסיגנל " יתיישר " ) על פני NON INVERTING מה אתם אומרים על המעגל שיצא? למישהו יש גירסא של INVERTING בדוקה ומנוסה ?
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני עושה מוד VGA למסך של PSONE עפ"י מדריך של אחד ממשתמשי הפורום: http://inquisitive2007.googlepages.com/psonelcdvgamode עשיתי הכל, אני נותן לו מתח ומחר אותו באמצעות מתאם DVI2VGA ביציאה השניה של ה 4870 שלי ואין שום תגובה! המחשב לא מזהה אותו, אני מנסה בוינדוס לאפשר מסך שני הוא לא מאפשר לי אותו (כי הוא לא מזהה) מה עשויה להיות הבעיה? עריכה: שכחתי לציין כי התאורה האחורית עובדת והבהירות ניתנת לכיוון, הצג פשוט שחור והכרטיס מסך לא מזהה חיבור
-
- 26 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני חושב על פרוייקט חדש ואני מעוניין לבנות פירמידה , יש ברשותי הרבה פרופילים של 90 מעלות ואני רוצה בעזרתם לבנות פירמידה , הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לתאר לעצמי כיצד לחתוך אותך כך שבקצה העליון , בשפיץ יהיה חיבור יפה כזה שהם ישתלבו אחד בתוך השני . אם מישהו ישרטט לי את זה יהיה מעולה
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
יש לו 3 נוספים בנושא שניים על הבניה ואחד כמה הוא שקט. כמה רעיונות מאד מענינים. לוח אם שמתאים ( x16 קרוב לקצה ) ספק ללא מכסה - מאד מסוכן .
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-