עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Yanni,

מישהו יודע (בוודאות) אם אפשר להציג עברית במסך LCD עם בקר HD44780, בהנחה כמובן שהמסך עצמו תומך בעברית. או אולי הייתי צריך לשאול : האם התוכנה יודעת להציג עברית ? * מבקש רק תגובות בדוקות, לא "נראה לי" או "אני חושב שכן", אלא רק מישהו שאצלו זה עובד ... תודה

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by max74,

שלום לחברי הפורום אני רוצה להוריד מתח מי 4VDC ל 2VDC עם איזה נגד אני צריך לחבר. או דרך אחרת לעשות. ניסיתי לחשב עם מחשבון ,ולא הצלחתי,לכן אם משהו שמבין יוכל לחשב לי,זה יהי מצוין.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by ASTR4L,

יש לי בלוח אם על הלוח חיבור USB 2 אחד לפנל קידמי. אני מחפש כרטיס שמתחבר ל-PCI E לא משנה כמה יצאיות לחלק האחורי של הפנל אפילו בלי. אבל לפחות שני יציאות לתוך המארז כמו בתמונה. דוגמה כמו בכרטיס הבא רק במקום USB 3 בחיבור מתוך המארז שיהיה USB2

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. דבר ראשון שלום לכולם ואני מקווה שתסלחו לי אם אני לא במקום הנכון. יש לי מספר שאלות שהם כנראה יהיו בשבילכם בדיחה וממש מצחיקות. בטור חובב אקווריומים מושבע (אם shibby יראה את זה אני מנחש שהוא מנחש מי אני) אני רוצה לבצע "מוד" לא למחשב אלא דווקא לאקווריום אני מעונין לחבר לו מספר לדים ומאווררים ואולי גם את הנורה הזו (אני חושב קטודה קוראים לזה) שמפיצה אור אולטרה סגול (זה שגורם ללבן לזרוח) מה שמכונה בלאק לייט גם. עכשיו ממה שאני יודע וראיתי בגלריות בשבילכם זה ממש בדיחה וקל אבל את הידע שיש לכם לי אין מה לעשות המחשב שלי הוא סטנדרתי ומעבר ללהוציא את המאוורר אם צריך לשמן אותו ולחבר הארד דיסק חדש אני לא ממש מתמצא. השאלות שלי הם: אני צריך ספק כוח שיש לו מתג הפעלה שאפשר לחבר לו גם לדים ג…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by SHAKED286,

שלום לכולם קניתי SAMSUNG GALAXY S ואין לו פלאש וחשבתי שאולי יש אפשרות להכין פלאש אני חושב ש2-3 לדים יספיקו לי אבל אני לא חושב שיצא לי זרם מהשקע של המטען אז אני לא יודע איך זה יעבוד... אני אישית חשבתי על לשים רכיב של שער NOT אב לגם כאן אני לא יודע עם זה יעבוד יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה השמח לעזרה תודה רבה שקד

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by zxor,

יש לי חיבור MOLEX בספק מחשב (כמובן), חיבור המולקס כמו שאתם בטח יודעים מוציא 2 מתחים, 12v ו5v, אני בשביל להדליק את הלדים שלי שאני רוצה לשים במחשב אני צריך 3v, כיצד אוכל להנמיך את המתח מ5v ל3v? תודה!

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by mzlbat,

היי היום הייתי משחק במצלמה וחשבתי לעצמי למה אין פנסים עם מנורות קסנון ? והאם אפשר לבנות אחד כזה ? למשל עם איזה 10 מנורה אחת נדלקת ונותנת את הפלאש ונכבית ,והשנייה נדלקת , וכך הלאה אחת נותנת מנוחה לשנייה כדי שלא תשרף , האם הדבר הזה אפשרי ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by Moty_p,

אני מחפש ב EBAY דריוור בשביל הלדים שקניתי האם זה מתאים: http://www.ebay.com/itm/Power-Driver-3-Watt-1x3-LED-Light-Lamp-12V-MR16-/320562357858?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa3016662 זה הלדים שקניתי: www.ebay.com/itm/10p-1W-8mm-140-StrawHat-White-LED-LIGHT-240Kmcd-300m-A-/120769164788?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D140588603582%26ps%3D63%26clkid%3D2378407414152426696 לא הבנתי מה זה אומר 1 כפול 3 אני יכול לחבר לזה לד בודד או שאני חייב לחבר שלוש לדים ואם אני חייב לחבר שלוש לדים אז זה חיבור בטור או במקביל? אם מצאתם קישור למוצר אחר שמתאים לי יותר תשלחו קישור בבקשה תודה לעונים..

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by J0n1,

לפני כמה זמן עשיתי משהו קטן למחשב שלי, רציתי לשתף: צבעתי את המחשב בשחור, בגלל שהוא פתוח כל הזמן אז זה בעצם רק הגג, והוספתי מפתח שמשמש כמפסק, טחנו אותי במחיר (24) אבל זה השתלם.... בקיצור, מה דעתכם?

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by keisyjons,

שלום לכולם! אני התחלתי פרויקט שהוא בעצם בניית QUADCOPTER וא' ועד ת'. יש ברשותי סוללה 3.7V , 600mA . המנועים שחיברתי הם מנועי coreless קטנים. הבעיה היא, כאשר אני מחבר את הסוללות ישירות אל המנועים הם מסתובבים מספיק מהר כך שהם מצליחים לעופף את הטיסן. אך כאשר אני מחבר את המנועים דרך L293D ...כביכול הוא לוקח את כל הזרם אליו ומשאיר קצת למנועים כך שהם לא מצליחים לעופף את הטיסן. ויתר על כך הג'וק גם מתחמם מהר מאוד לטמפ' גבוהה ויש חשש שישרף.... מה שמוזר לי שראיתי הרבה mini quadcopter שהם כן מצליחים לעופף אפילו ללא בקר L293D אלא רק ע"י טרנזיסטורים... מה אפשר לעשות חברים?? אשמח לתגובות.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. שלום, החוטים של הספק שלי HEC 400W לא מגיעים לכניסות בלוח אם. תליתי את הספק : האם זה בטוח? 2. מול הספק יושבים 2 מאוררים של 80MM שמוציאים חום מהכוננים קשיחים, איפה למקם אותם עכשיו?

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. שלום לכם, קיבלתי כרטיס מסך ATI Radeon X800 XL ממישהו. כשמחברים אותו למחשב, המחשב לא יודע מה לעשות ותהליך הDIAGNOSIS נתקע, אין הפעלה של הכונן, וכמובן שאין פלט למסך. ניסיתי לעשות לו צריבת ביוס במידה וזו התקלה, חיברתי אותו למחשב שהגדרתי את הכרטיס המובנה כיציאת המסך והפעלתי את תוכנת הצריבה, בין בWIN ובין בDOS, ובשניהם הוא לא זיהה שיש כרטיס של ATI. מבחינה ויזואלית, הכרטיס נראה שלם. מה שאר הכיוונים? (אני מחפש לתקן אותו, במידה ואפשר, לא להשיג כרטיס למחשב, אני יודע שהוא די מיושן) תודה

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by Reze,

אני רוצה ליקנות דרמל עכשיו אני לא יודע איזה לקנות ראיתי בהום סנטר שיש להם גם של skil וגם של wolf ואני לא יודע מה טוב ... אז בבקשה תציעו לי ותגידו לי מה יותר טוב תודה...

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. כדי להפוך סיפור ארוך לקצר...אני עושה פרויקט ואני צריך להשתמש בשיטת אפנון PDM ז"א pulse density modulation. מי שמכיר אותה יכול אולי לתת לי קצת רקע על שיטת אפנון זו? בויקיפדיה מוסבר אך לא בצורה ברורה. אם אפשר הסבר על תהליך הכימוי שבה, הקידוד וכן הפענוח בצד השני. צריך גם סכמת בלוקים כללית. תחילה אני הולך לסמלץ אותה במטלב..אז גם קוד מתמטי יכול לעזור. אם מישו מכיר קובץ עם הסבר איכותי..אשמח ללינק כי לא מצאתי כזה. תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. לפני כמה חודשים שאלתי כאן איך אפשר לעשות מודינג לפלסטיק, כשהבעיה היא בעיקר חיתוך. נתקלתי עכשיו במשהו שהוא בהחלט זול בשביל להיות מוחזק בבית: זה נקרא "Shapeoko": אתם יכולים לראות את הוידאו הקצר כאן: http://www.shapeoko.com/ ואפשר לקנות את זה במחיר של 600$.. https://www.inventables.com/technologies/desktop-cnc-mill-kits-shapeoko לא רע בכלל!

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by monya2007,

שלום לכולם, רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות רצועת הארקה בראשון לציון או איפה יש חנות אלקטרוניקה בראשון לציון אני צריך כתובת מדויקת איפה לא " אתה יכול לקנות בראשון יש מלא חנויות" אני לא יודע איפה יש חנויות אלקטרוניקה אז בבקשה תשובה מדויקת (גם אתר אינטרנט זה טוב [אפילו עדיף])

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. אפשר? המקלדת היא microsoft multimedia ואם אי אפשר אז אפשר איך שהוא להכין את האותיות בעיברית ואנגלית? יש אפשרות?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by idfhw,

התקלקלה לי מנורת לד, כשאני די בטוח שמה שלא תקין הוא ה-driver. מצרף צילום שלו. הנורה היא נורה שקועה בקיר, 1w לפי מחסני תאורה. איפה אפשר להשיג driver חלופי? יש המון באיביי, אבל לא מצאתי משהו שהוא גם 700ma וגם מיועד למתח נמוך. הבנתי שיש מתח מינימום ולכן לא ניתן לקחת דרייבר עם מתח מינימלי גבוה יותר.

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום לכולם, יש לי מיני מקרר (סיני כזה, של 5 ליטר) העניין הוא שהוא לא מקרר לי משהו. עכשיו מצד אחד אפשר להגיד לי לזרוק אותו, מצד שני הוא משתמש אותי יופי במשרד (כי הוא קטן). ה"עוצמה" שלו היא (אני מקריא מהמקרר) 4A/48W. הוא מחובר ל coated aluminium liner בכדי שכאילו אני יוכל בלחיצת כפתור לחמם את המקרר (אין לי צורך). בכל אופן, אני מעוניין להחליף את ה Peltier (בהנחה שהוא לא מקרר מספיק והבעייה היא לא ב coated aluminium liner הזה). אבל אם אני מחליף את הפלטייר (ואת המאוורר) אני צריך שהחשמל הקיים היום (הרי זה מיני מקרר ויש לו כבר מעין בורד שאליו מחובר החשמל). מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. שלום לכולם אני בונה פוריקט הדוגם ומתריע על רעידות בקצב מסוים כגון רעידות של גוף ועוד עצמיים מחפש חיישן איכותי וטוב אין הגבלה למחיר תודה

21. שלום רב, קניתי מיקרופון מקצועי והחיבור שלו גדול יותר מהחיבור של כרטיס הקול ואני רוצה להחליף את חיבורו לחיבור מתאים. אני צריך סוג של סירטוט וזה... כי יש לי כבל של חיבור לכרטיס הקול והוא מכיל שני חוטים אדום ולבן לעומת המיקרופון שמכיל שני חוטיםבצבע שחור ואדום. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by zxor,

מצאתי צופר (רמקול) של אזעקה של מחסן, זה רמקול (חזק, אזעקה), ויש שם גם אורות (לדים) שנראים כאילו פועלים בסדר מסויים שעושה אור של אזעקה.... הקיצור, פירקתי את זה וניסיתי לחבר לזה 3V, וזה לא עבד, הלדים לא נדלקו והרמקול גם לא. כשחיברתי את ה 3V ישר ללדים (כל אחד בנפרד) הם כן עבדו, הם בסדר. עכשיו אני מפחד לחבר לזה לדוגמא 12V, כי אולי זה ישרוף תלדים.. יש שם קבל של 25V 1000uF, זה אומר שאמור לעבור שם 25V? אני לא יודע כמה להעביר כדי שזה יעבוד, ואני נורא רוצה לגרום לזה לעבוד (בלי שום סיבה מיוחדת)... האם יש סיבה לפחד להעביר שם מתח עד ל25V? כי הקבל הרי ישמור על המערכת... אז אני לא יודע אם צריך לפחד לחבר לזה 12V (או יותר), מפחד על הלדים ואולי הרמקול יקרה לו משהו... קיצור: מה דעתכם?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. שלום חברים הכל התחיל שהמורה שלי בספרות ביקשה להכין עבודה אומנותית על "הספר המאהב" והיא גם אמרה שזה נורא חשוב וזה ובלה בלה בלה בקיצור אני לא ביחסים הכי טובים בעולם איתה אז אמרתי לעצמי בוא נפתיע אותה נעשה לה עבודה האמא של היצרתית חשבתי לשדרג את הספר "המאהב" זה אומר שאני ייקח את הכריכה של הספר ידפיס אותה ויחרוט את כל הכריכה על פרספקט ואני יאיר את זה עם לדים וישים את זה במסגרת עם תמונה וזה יראה מגניב עכשיו הקטע הוא הלדים!!! אני יחבר משהו כמו 12 לדים או יותר 4 לבנים 4 כחולים ו4 אדומים הקטע הוא שאני צריך לקחת מקור מתח של סוללות רגילות אני צריך עזרה בבניית מעגל לדים שכזה ואני רוצה גם לכל צבע לשים מפסק יחיד שישלוט עליו ככה יווצר בעצם אפקט אורות קטנטן שיהיה אפשר לשחק איתו…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. ???

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים