אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש ב EBAY דריוור בשביל הלדים שקניתי האם זה מתאים: http://www.ebay.com/itm/Power-Driver-3-Watt-1x3-LED-Light-Lamp-12V-MR16-/320562357858?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa3016662 זה הלדים שקניתי: www.ebay.com/itm/10p-1W-8mm-140-StrawHat-White-LED-LIGHT-240Kmcd-300m-A-/120769164788?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D140588603582%26ps%3D63%26clkid%3D2378407414152426696 לא הבנתי מה זה אומר 1 כפול 3 אני יכול לחבר לזה לד בודד או שאני חייב לחבר שלוש לדים ואם אני חייב לחבר שלוש לדים אז זה חיבור בטור או במקביל? אם מצאתם קישור למוצר אחר שמתאים לי יותר תשלחו קישור בבקשה תודה לעונים..
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי את התופסנים האלה של זלמן האם אפשר לתפוס איתם חלון פרספקט ? או שעדיף עם ברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי חיבור MOLEX בספק מחשב (כמובן), חיבור המולקס כמו שאתם בטח יודעים מוציא 2 מתחים, 12v ו5v, אני בשביל להדליק את הלדים שלי שאני רוצה לשים במחשב אני צריך 3v, כיצד אוכל להנמיך את המתח מ5v ל3v? תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, לא בטוח שזה המקום הנכון אבל בודר בכז. מעוניין להרכיב PC וינטאג' מבוסס 486 Dx2 מבוסס MSDOS עם כונני דיסקטים ודיסק קשיח שמכיל את כל המשחקים שלי משנות ה 80. יש משהוא שניסה לשחזר להחיות כזה מחשב?. תודה שמוליק
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 3 followers
-
-
יש לי בלוח אם על הלוח חיבור USB 2 אחד לפנל קידמי. אני מחפש כרטיס שמתחבר ל-PCI E לא משנה כמה יצאיות לחלק האחורי של הפנל אפילו בלי. אבל לפחות שני יציאות לתוך המארז כמו בתמונה. דוגמה כמו בכרטיס הבא רק במקום USB 3 בחיבור מתוך המארז שיהיה USB2
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
פירקתי אתמול מדפסת ישנה של HP מדגם OfficeJet 5510. אני עושה את זה כי זה כיף ;D וגם כי למדפסת הייתה בעיה בהדפסת שחור. המדפסת הגיעה אליי ממישהי ככה שבסופו של דבר נראה לי שסתם נגמר לה הדיו, אבל הצבע מדפיס מצוין וגם הסורק והמזין ניירות עובד בסדר. הטעות שלי שפירקתי אותה בלי לצלם, ועכשיו אני מצטער על זה. אני יודע פחות או יותר איך הרכיבים נכנסים בחזרה, אבל יש איזה רכיב אחד או שניים שלא בדיוק מתלבשים לי. ניסיתי לחפש דיאגרמות או מדריכי שירות (Service Manual) של המדפסת ואין כלום. למישהו יש רעיון חוץ מלפרוץ למאגר המידע לטכנאים של HP? :-* הערה: כתבתי את זה כאן כי זה יותר התעסקות עם רכיבים ופחות מתאים לפורום ציוד היקפי.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כדי להפוך סיפור ארוך לקצר...אני עושה פרויקט ואני צריך להשתמש בשיטת אפנון PDM ז"א pulse density modulation. מי שמכיר אותה יכול אולי לתת לי קצת רקע על שיטת אפנון זו? בויקיפדיה מוסבר אך לא בצורה ברורה. אם אפשר הסבר על תהליך הכימוי שבה, הקידוד וכן הפענוח בצד השני. צריך גם סכמת בלוקים כללית. תחילה אני הולך לסמלץ אותה במטלב..אז גם קוד מתמטי יכול לעזור. אם מישו מכיר קובץ עם הסבר איכותי..אשמח ללינק כי לא מצאתי כזה. תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני התחלתי פרויקט שהוא בעצם בניית QUADCOPTER וא' ועד ת'. יש ברשותי סוללה 3.7V , 600mA . המנועים שחיברתי הם מנועי coreless קטנים. הבעיה היא, כאשר אני מחבר את הסוללות ישירות אל המנועים הם מסתובבים מספיק מהר כך שהם מצליחים לעופף את הטיסן. אך כאשר אני מחבר את המנועים דרך L293D ...כביכול הוא לוקח את כל הזרם אליו ומשאיר קצת למנועים כך שהם לא מצליחים לעופף את הטיסן. ויתר על כך הג'וק גם מתחמם מהר מאוד לטמפ' גבוהה ויש חשש שישרף.... מה שמוזר לי שראיתי הרבה mini quadcopter שהם כן מצליחים לעופף אפילו ללא בקר L293D אלא רק ע"י טרנזיסטורים... מה אפשר לעשות חברים?? אשמח לתגובות.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות רצועת הארקה בראשון לציון או איפה יש חנות אלקטרוניקה בראשון לציון אני צריך כתובת מדויקת איפה לא " אתה יכול לקנות בראשון יש מלא חנויות" אני לא יודע איפה יש חנויות אלקטרוניקה אז בבקשה תשובה מדויקת (גם אתר אינטרנט זה טוב [אפילו עדיף])
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אפשר? המקלדת היא microsoft multimedia ואם אי אפשר אז אפשר איך שהוא להכין את האותיות בעיברית ואנגלית? יש אפשרות?
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכם, קיבלתי כרטיס מסך ATI Radeon X800 XL ממישהו. כשמחברים אותו למחשב, המחשב לא יודע מה לעשות ותהליך הDIAGNOSIS נתקע, אין הפעלה של הכונן, וכמובן שאין פלט למסך. ניסיתי לעשות לו צריבת ביוס במידה וזו התקלה, חיברתי אותו למחשב שהגדרתי את הכרטיס המובנה כיציאת המסך והפעלתי את תוכנת הצריבה, בין בWIN ובין בDOS, ובשניהם הוא לא זיהה שיש כרטיס של ATI. מבחינה ויזואלית, הכרטיס נראה שלם. מה שאר הכיוונים? (אני מחפש לתקן אותו, במידה ואפשר, לא להשיג כרטיס למחשב, אני יודע שהוא די מיושן) תודה
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אפשר לפרק (גם את החיבור המשולש והמפסק..) מבלי לחתוך כבלים? תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים שאלתי כאן איך אפשר לעשות מודינג לפלסטיק, כשהבעיה היא בעיקר חיתוך. נתקלתי עכשיו במשהו שהוא בהחלט זול בשביל להיות מוחזק בבית: זה נקרא "Shapeoko": אתם יכולים לראות את הוידאו הקצר כאן: http://www.shapeoko.com/ ואפשר לקנות את זה במחיר של 600$.. https://www.inventables.com/technologies/desktop-cnc-mill-kits-shapeoko לא רע בכלל!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מיני מקרר (סיני כזה, של 5 ליטר) העניין הוא שהוא לא מקרר לי משהו. עכשיו מצד אחד אפשר להגיד לי לזרוק אותו, מצד שני הוא משתמש אותי יופי במשרד (כי הוא קטן). ה"עוצמה" שלו היא (אני מקריא מהמקרר) 4A/48W. הוא מחובר ל coated aluminium liner בכדי שכאילו אני יוכל בלחיצת כפתור לחמם את המקרר (אין לי צורך). בכל אופן, אני מעוניין להחליף את ה Peltier (בהנחה שהוא לא מקרר מספיק והבעייה היא לא ב coated aluminium liner הזה). אבל אם אני מחליף את הפלטייר (ואת המאוורר) אני צריך שהחשמל הקיים היום (הרי זה מיני מקרר ויש לו כבר מעין בורד שאליו מחובר החשמל). מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
לפני כמה זמן עשיתי משהו קטן למחשב שלי, רציתי לשתף: צבעתי את המחשב בשחור, בגלל שהוא פתוח כל הזמן אז זה בעצם רק הגג, והוספתי מפתח שמשמש כמפסק, טחנו אותי במחיר (24) אבל זה השתלם.... בקיצור, מה דעתכם?
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, החוטים של הספק שלי HEC 400W לא מגיעים לכניסות בלוח אם. תליתי את הספק : האם זה בטוח? 2. מול הספק יושבים 2 מאוררים של 80MM שמוציאים חום מהכוננים קשיחים, איפה למקם אותם עכשיו?
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, קניתי מיקרופון מקצועי והחיבור שלו גדול יותר מהחיבור של כרטיס הקול ואני רוצה להחליף את חיבורו לחיבור מתאים. אני צריך סוג של סירטוט וזה... כי יש לי כבל של חיבור לכרטיס הקול והוא מכיל שני חוטים אדום ולבן לעומת המיקרופון שמכיל שני חוטיםבצבע שחור ואדום. תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות דרמל עכשיו אני לא יודע איזה לקנות ראיתי בהום סנטר שיש להם גם של skil וגם של wolf ואני לא יודע מה טוב ... אז בבקשה תציעו לי ותגידו לי מה יותר טוב תודה...
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן! אני חדש פה בפורום ויצא לי לקרוא פה המון, ואני צריך עזרה בפרוייקט שאני בונה - איך אני יכול לבנות מערכת בעלת 3 לדים (רמזור) שברגע שאני אלחץ על מפסק, הנורה המתאימה תידלק לפי המתח הטעון במצבר? אני משתמש במצבר 12v, ואם אפשר לעזור לי עם סכמה ורכיבים...
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מצאתי צופר (רמקול) של אזעקה של מחסן, זה רמקול (חזק, אזעקה), ויש שם גם אורות (לדים) שנראים כאילו פועלים בסדר מסויים שעושה אור של אזעקה.... הקיצור, פירקתי את זה וניסיתי לחבר לזה 3V, וזה לא עבד, הלדים לא נדלקו והרמקול גם לא. כשחיברתי את ה 3V ישר ללדים (כל אחד בנפרד) הם כן עבדו, הם בסדר. עכשיו אני מפחד לחבר לזה לדוגמא 12V, כי אולי זה ישרוף תלדים.. יש שם קבל של 25V 1000uF, זה אומר שאמור לעבור שם 25V? אני לא יודע כמה להעביר כדי שזה יעבוד, ואני נורא רוצה לגרום לזה לעבוד (בלי שום סיבה מיוחדת)... האם יש סיבה לפחד להעביר שם מתח עד ל25V? כי הקבל הרי ישמור על המערכת... אז אני לא יודע אם צריך לפחד לחבר לזה 12V (או יותר), מפחד על הלדים ואולי הרמקול יקרה לו משהו... קיצור: מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עובד על פרוייקט של מערכת בקרת אקלים קטנה (מדידת טמפרטורה ולחות) על לוח ארדואינו מגה ונתקלתי בבעיה בזמן הרצת הקוד. החיישנים שאני עובד איתם לצרכי המדידות: טמפרטורה- LM35 לחות- HIH4030 החיישנים מחוברים אל הכניסות האנלוגיות של הלוח. כאשר הלוח נדרש לקבל מידע (מתח) מחיישן הטמפרטורה בלבד, הקריאה נעשת ללא דופי. הבעייה מתחילה כאשר אני רוצה לקבל מידע משני החיישנים ביחד. הקריאה מחיישן הטמפרטורה משתנה לערך אחר בכל הרצה של הלולאה (כל 3 שניות). עברתי על שורות הקוד ועל החיבורים עצמם ולא מצאתי בעייה. מה שכן גלתי הוא הדבר הבא: כאשר בקוד אני מבקש לקרוא רק את הכניסה האנלוגית עבור הטמפרטורה אין שום בעייה: TempC = analogRead(TempPin); //TempPin = 0 אך כאשר אני מבקש לקרוא את ה…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך תוכנה לסרטוט מעגליים חשמלים בחינם. לא תכנון PCB. יש את WizardCircuit שהיא ממש טובה אבל מצאתי רק את הגירסה החינמית שלה שהיא ממש מוגבלת. לא מצאתי הורדה של המלאה שלה אפילו בכסף. אם תמצאו לי אני מעדיך אותה אבל גם אחרת תהיה טובה.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כבר כמה זמן אני רוצה להכניס מגבר פנימי לHTPC שעשיתי. בגלל שהוא יושב בסלון אז רמקולים של מחשב(מוגברים) אין לו והוא מחובר למערכת מיני של SONY. כל פעם שאני מדליק את המחשב אני צריך להדליק גם את המערכת וכך גם בכיבוי . וגם המערכת תופסת מקום וחלק מהקטע ב HTPC זה הכל במכשיר אחד. אז החלטתי היום שאני עושה כרטיס שיהיה מגבר. לקחתי מודם ישן והורדתי ממנו את כל הרכיבים שהיו עליו והשארתי רק את הפלסטיק. שמתי עליו מגבר של סמסונג 25W*2 עשיתי לו שני יציאות RCA מאחורה והוא מקבל חשמל מחיבור מולקס. הנה כמה תמונות והסברים: תמונה ראשונה : המודם ליפני הכל " שניה ושלישית :הכרטיס אחרי שהורדתי את כל מה שהיה עליו " תמונה רבעית :המגבר " חמישית ושישית :המגבר על הכרטיס+היציאות מאחורה ואפשר לרא…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
עשיתי מעגל של לדים לפי צורה אבל הבעיה שלא ידעתי שצריך לחבר בטורי. איך אפשר לחבר את המעגל למצבר 12 וולט ולהשאיר אותו בחיבור מקביל המעגל מכיל 40 לדים שאמורים ליפעול תמיד אני לא יודע בידיוק את הפרטים עליהם אבל הם גדולים ניראים כמו הלדים האדומים שיש בכל מכשיר אבל הם בצבע לבן /שקוף שחיברתי אותם עם נגד למצבר הם עשו אור חלש ובלי הנגד או חזק. זה טוב להשאיר בלי נגד או שהם ישרפו? ועוד 10 לדים שמחוברים בטורי הם מחולקים לשלשות, השאלה לגביהם היא האם לחבר את כל הפלוסים ביחד ומינוסים ביחד עם נגד אחד או נגד לכל שלוש? ולמה? הנגד בשני המיקרים הוא בצבעים חום כתום אדום שחור חום, מי שהביא לי אותם אמר לי שהם מתאימים למצבד מקווה שאני מובן. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-