עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. בקוטר 0.3 מ"מ או קטן יותר. תודה.

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. אני עושה התאמה קלה לפרויקט ישן וזקוק למנוע סרוו. יש לי 3 דרישות ממנוע כזה: 1. מה המומנט המינימלי הנדרש כדי שיפעיל מספיק כוח כדי ללחוץ על סוויץ' בייתי של תאורה (כמו אלו של גוויס, רק שהוא קצת יותר קשיח מהרגיל לדעתי) 2. פועל על בין 3.3-5V 3. קטן ככל האפשר כמובן, 3 הוא פונקציה של כסף, אני מעדיף זול, אבל מניח שזה יכול להיות בקלות עד 3X3X3. וכמובן, אשמח אם יש אפשרות רכישה קלילה וזריזה בארץ

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  3. הזמנתי מהאתר הנ"ל מערכת קירור מים וכמה מוצרי מודינג בכ-300$. הם שלחו לי מייל ורשמו "It shipped the 26th of October" עשיתי משלוח דרך USPS INT :Global priority mail. כמה זמן משלוח כזה לוקח בד"כ ? זה נראה לי הרבה מאוד זמן לא ?

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by HFDO5,

נשרף לי פיוז של מערכת יש עליו צבעים למישהו יש אתר שיגיד לפי הצבעים איזה פיוז זה? זה הולך ככה: כחול אדום שחור אדום מישהו יודע מה זה אומר?

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. חשבתי להעביר את החלקים שלי למארז שקוף...כמו Sunbeam Acrylic case II מה הן החסרונות של מארז שקוף? מעניין אותי הטמפ' בעיקר... האם יש עוד מארזים של חברה אחרת? כי אני לא מצאתי עוד משהו באינטרנט או Sunbeam UFO Acrylic Cube

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by shai11,

היי, סוף סוף אחרי חיפושים רבים מצאתי את הקורבן הראשון שלי זהו וידאו 3V6 עתיק של שארפ שנמצא ליד הפח... בפרויקט אני יכניס לתוך המארז של הוידאו מחשב פנטיום 3 שישרת את אחותי הרוצחת דברים אלקטרונים.. (היא הרסה הרבה מוצרי אלקטרוניקה בחיים שלה) המחשב בעיקר ישמש להצגת סרטים ושמיעת מוזיקה כמובן שהוא יחובר לטבלויזיה שיש לה בחדר. טוב חלאס דיבורים נתחיל בעבודה ! תמונות של הקורבנות: והחלקים של המחשבים.. בכל מקרה אני ממשיך לעבוד נעדכן תמונות בערב...

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by approx,

היום החלטתי לצבוע את המארז שלי ואלה התוצאות לבנתיים :] זהו להיום למחר נשאר לי לצבוע את שתי הדלתות ואת הספק כוח וגם את החלק הפנימי של הכונן דיסקים

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by PhoenixBoy,

אוקי אז ככה שתי שאלות פשוטות... 1. לפי החישוב שלי אם הפוטנציומטר יגרום למאוורר לפעול בכ-5v אז אני אצרך פוטנציאומטר של 0.98watt אני צודק או לא? 2. איך יודעים כמה וולט הפוטנציומטר מוריד? 3. האם המעגל שלי נכון או שטעיתי במשהו? 4. איך אני אמור לדעת מה ההתנגדות של הפוטנציומטר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 32 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. שלום, אני מרשה לעצמי להעלות לפורום מאמר שסרקתי מחוברת אלקטור משנת 1992 (הנציגות הישראלית כבר לא קיימת) בנושא מייצבי מתח ממותגים. מייצבי מתח ממשפחת LM2575 אומנם יחסית מאוד יישנים אבל הם זמינים לרכישה במחיר יחסית מאוד נוח בכול החנויות בשדרות הר-ציון בת"א.

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. זה יחסית פשוט מאוד, הטרנזיזטור עושה את כל העבודה אפשר לעשות את זה או עם הtip31 אבל בחנות היה רק tip41 ומתברר שהוא קצת יותר חזק. אז מכל המעגלים שראיתי ברשת אני החלטתי לחבר אותם במקביל ולא בטור, ככה אני יכול להשתמש ב6v ונגד לכמה לדים שאני רוצה. חובה לשים את המוסיקה על פול ווליום לבינתיים, עד שאני אמצא מגבר. הצעות? 8) למה בהתקדמות? כרגע אם הבחנתם או לא זה על ברדבורד כי אני בודק הכול, ועוד מעט זה יהיה בתוך בקבוקון קטן ונייד עם שתי בטריות כפתור.

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Fighter,

אני הרבה פעמים ראיתי שיש צ'יפים שצריך להלחים לקונסולת משחק כדי להפעיל גיבויים וכו' אני לא מבין באלקטרוניקה אז רציתי לדעת, האם כל אחד יכול להחלים, והאם זה נכון שיש ערכות הלחמה?

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by chenrp,

שלום, חיפשתי בפורום ולא מצאתי (אך אני זוכר שמישהו עשה זאת בעבר) לגבי חידוש פלסטיקה לעכבר MX1000. מישהו צבע אותו או עשה לו חידוש? יש לי את העכבר הזה המון שנים (מעל 6) והוא עובד מצויין (טפו טפו טפו) אך הייתי רוצה לחדש פלסטיקה. אשמח לעזרה בעניין - כלים, חומרים וכו'. תודה. עריכה: זה נראה טוב (פרט לבחירת הצבע) http://www.wizdforums.co.uk/showthread.php?t=5355

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. אני מחפש מקום שבו אוכל לקנות מחברים באיכות נורמלית. עדיף באינטרנט. רוב המחברים שנתקלתי בהן דרך איביי ושאר האתרים הסיניים היו באיכות מאוד נמוכה. מתעקמים ונשברים נורא בקלות. מה שאני מחפש זה בעיקר PL 3.5 ו RCA - זכר ונקבה. אני לא מחפש high-end (אם כי אשמח לשמוע גם על מוצרים כאלו) אלא איכות סבירה. וכמובן כמה שיותר בזול.. תודה!

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. שלום אשמח לייעוץ ועזרה ממישהו שמתעסק עם ארדואינו. אני בונה מכונית אוטונומית מבוססת ארדואינו. כרגע המכונית יודעת להתחמק ממכשולים. כעת אני רוצה שהיא תדע גם להגיע מנקודה התחלה מסוימת (אקראית) לנקודת סוף מסוימת. הבנתי שניתן לממש את זה בעזרת משדר ומקלט IR. כלומר לשים על המכונית את המקלט, ובנקודת הסוף את המשדר ועם תכנות נכון לגרום למכונית להגיע למשדר. האם יש עוד דרכים חוץ מIR? יודעים על סוגי מקלטים ומשגרים אחרים שיכולים לעשות את זה? ראיתי כמה סרטונים שעשו באמצעות מצפן אבל לא הסבירו איך. הערה נוספת: המכונית פועלת בחדר (לכן gps לא יעזור) אשמח לרעיונות ולדבר עם מישהו שעשה אולי משהו דומה. …

15. Started by J0n1,

לפני כמה זמן עשיתי משהו קטן למחשב שלי, רציתי לשתף: צבעתי את המחשב בשחור, בגלל שהוא פתוח כל הזמן אז זה בעצם רק הגג, והוספתי מפתח שמשמש כמפסק, טחנו אותי במחיר (24) אבל זה השתלם.... בקיצור, מה דעתכם?

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by s.cheetah,

אהלן אני נתקל בבעיה המנוע לא זז, נראה לי שאני עובד עם קוד בעייתי // Stepper #include <Stepper.h> // steps value is 360 / degree angle of motor #define STEPS 200 // create a object on pins 6 and 7 Stepper stepper(STEPS, 6,7); void setup() { } void loop() { ///// Turn the stepper 200 steps with a 1 sec delay between steps at 60rpm /// then reverse the direction and do 50 steps at 20rpm with a 1sec delay between steps stepper.setSpeed(1); stepper.step(200); //delay(1000); //stepper.setSpeed(20); //stepper.step(-50); //delay(1000); } אני משתמש בבטריה 12V. מצורף תמונה של החיבורים מקווה שמשהו פה יכול לעזור לי תודה איתמר

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by ZiggyMan,

לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…

18. Started by dudua34,

חברים וחברי פורום יקרים יש לי בעיה עם הנגן שלי ... הבעיה היא שכשאר אני בוחר לנגן שיר הנגן משמיע אותו 5 שניות ועובר לשיר אחר וככה האלה והאלה ... מה הבעיה והאם אפשר לתקן אותה ואם כן אז איך? :s05: :s05:

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by Jabberwock,

אני צריך לעשות פרויקט גמר, וחשבתי לעשות רובוט שואב אבק. אז ראיתי שיש חיישן אבק ב-Ebay ולא כל כך הבנתי איך הוא עובד. החיישן הוא: GP2Y1010AU0F Compact Optical Dust Sensor בשביל מה אני צריך להפעיל את הלד שלו? לא מספיק VCC, GND ויציאה אנלוגית? תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by CyberBot,

Pine Rosin = שרף אורן מי שיודע מאיפה אפשר להשיג את זה בארץ זה יעזור לכולנו http://gushh.net/blog/diy-flux/

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by xgamer,

שלום, אני צריך ספק שיש לו 3 יציאות (מתח ישר) : 0, +12,-12. מחיפוש קצר באינטרנט, לא מצאתי משהו, כנראה צריך להתקשר לחנויות. במקום זה חשבתי על דבר כזה. יש לי 2 שנאים רגילים שמוציאים 12V כל אחד. אם אני לוקח את ה + מהראשון ואת ה - מהשני מחבר ביחד וגם לאדמה (הארקה בבית?). ואז נוצרים לי 3 הדקים, 0 (שזה מה שמחובר לאדמה), נותרים לי עוד שני חוטים שיהיו +12 והשני -12. זה יעבוד? אם לא, אשמח למצוא ספק כזה, הדרישת זרם לא גבוהה, לא בדקתי אבל אני לא מאמין שעוברת את 1A. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by yossi555555,

שלום בא לי תאורה ירוקה במחשב אז חשבתי לקנות 6 מאוורים עם לדים בצבע ירוק אז אמרו לי שחבל ועדיף פשוט לקנות שתי קטודות (לדים ירוקים) בחבור ישיר לספק השאלה שלי ראתי שזה בא עם איזה שנאי כזה בריא לחבר את זה לספק? לא מסוכן ? פעם ראשונה פשוט, תודה אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע ! דרך אגב זה מאיר הרבה ?המוכר בחנות אמר שזה מאיר מצוין תודה

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by guyp2,

של מסך מחשב Mag T906W המדבקה על החלק: E236805 0632 JS-B9 ER2819-AD1700A 730-102-170DTLA-AH היבואן 'אמטל' לא מוכנים למכור חלקים - ולא מצאתי כלום באינטרנט.. מישהו פה מתמחה בחיפוש חלקים באינטרנט? או מכיר איזה מעבדה לתיקון שיש בה חלקים ממסך מקולקל..? כל פתרון/רעיון יתקבל בברכה, תודה! גיא.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by chen1234,

שווה לקנות אותו? http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=YHHD4900 אפילו שזה לא של וולף או דרמל עצמה??? ובנענע יש אותון אחד באותו מחיר ואני יכול להוסיף עוד 79 שקל וזה בא עם 40 חלקים...

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.