אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי את התופסנים האלה של זלמן האם אפשר לתפוס איתם חלון פרספקט ? או שעדיף עם ברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקי אז ככה שתי שאלות פשוטות... 1. לפי החישוב שלי אם הפוטנציומטר יגרום למאוורר לפעול בכ-5v אז אני אצרך פוטנציאומטר של 0.98watt אני צודק או לא? 2. איך יודעים כמה וולט הפוטנציומטר מוריד? 3. האם המעגל שלי נכון או שטעיתי במשהו? 4. איך אני אמור לדעת מה ההתנגדות של הפוטנציומטר [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 32 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני קונה עוד מעט את המארז הנ"ל אני חדש די בתחום אני כעקרון רוצה פנל שיראה לי את הטמפ` של המחשב/מעבד אם יש עוד נתונים אני אשמח חשבתי לשים את הפנל במקום הfloppy. התקציב שלי הוא עד 100-50 ש"ח האם יש כאלה פנלים או שהם יותר יקרים, או שכבר עדיף לקנות מארז עם הפנל שבא ביחד אם המארז. תודה לעוזרים
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שווה לקנות אותו? http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=YHHD4900 אפילו שזה לא של וולף או דרמל עצמה??? ובנענע יש אותון אחד באותו מחיר ואני יכול להוסיף עוד 79 שקל וזה בא עם 40 חלקים...
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מעוניין להרכיב חיישן על האופנוע שלי שבכל תזוזה אקבל חיווי במחשב. כך אוכל שהמחשב ישמיע אזעקה בתוך הבית ולא מחוץ לבית כשהאופנוע עומד להיגנב. התפלאתי מאוד לראות שאין מוצרים מסוג זה בשפע. האמת שאפילו לא מצאתי אחד. האם יש לכם רעיונות כיצד אפשר להרכיב או לרכוש דבר כזה?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני התחלתי פרויקט שהוא בעצם בניית QUADCOPTER וא' ועד ת'. יש ברשותי סוללה 3.7V , 600mA . המנועים שחיברתי הם מנועי coreless קטנים. הבעיה היא, כאשר אני מחבר את הסוללות ישירות אל המנועים הם מסתובבים מספיק מהר כך שהם מצליחים לעופף את הטיסן. אך כאשר אני מחבר את המנועים דרך L293D ...כביכול הוא לוקח את כל הזרם אליו ומשאיר קצת למנועים כך שהם לא מצליחים לעופף את הטיסן. ויתר על כך הג'וק גם מתחמם מהר מאוד לטמפ' גבוהה ויש חשש שישרף.... מה שמוזר לי שראיתי הרבה mini quadcopter שהם כן מצליחים לעופף אפילו ללא בקר L293D אלא רק ע"י טרנזיסטורים... מה אפשר לעשות חברים?? אשמח לתגובות.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
עשיתי מעגל של לדים לפי צורה אבל הבעיה שלא ידעתי שצריך לחבר בטורי. איך אפשר לחבר את המעגל למצבר 12 וולט ולהשאיר אותו בחיבור מקביל המעגל מכיל 40 לדים שאמורים ליפעול תמיד אני לא יודע בידיוק את הפרטים עליהם אבל הם גדולים ניראים כמו הלדים האדומים שיש בכל מכשיר אבל הם בצבע לבן /שקוף שחיברתי אותם עם נגד למצבר הם עשו אור חלש ובלי הנגד או חזק. זה טוב להשאיר בלי נגד או שהם ישרפו? ועוד 10 לדים שמחוברים בטורי הם מחולקים לשלשות, השאלה לגביהם היא האם לחבר את כל הפלוסים ביחד ומינוסים ביחד עם נגד אחד או נגד לכל שלוש? ולמה? הנגד בשני המיקרים הוא בצבעים חום כתום אדום שחור חום, מי שהביא לי אותם אמר לי שהם מתאימים למצבד מקווה שאני מובן. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, קניתי בטעות פס לדיםrgb ולא שמתי לב לדרישה של 5v . בלוח האם יש מחבר 12v בעל 4פין RGB. א. האם ניתן לחבר את הפס אל ה12v וזהו והכל יעבוד? או שאני אשרוף משהו. ב. האם ניתן ליצור מחבר משלי עם 4 פין שהחיבור 12v מחובר ל5v מאיזה חיבור מולוקס? אין לי בעיה להשיג להוסיף נגדים או כל מה שצריך.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני כמה חודשים שאלתי כאן איך אפשר לעשות מודינג לפלסטיק, כשהבעיה היא בעיקר חיתוך. נתקלתי עכשיו במשהו שהוא בהחלט זול בשביל להיות מוחזק בבית: זה נקרא "Shapeoko": אתם יכולים לראות את הוידאו הקצר כאן: http://www.shapeoko.com/ ואפשר לקנות את זה במחיר של 600$.. https://www.inventables.com/technologies/desktop-cnc-mill-kits-shapeoko לא רע בכלל!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, סוף סוף אחרי חיפושים רבים מצאתי את הקורבן הראשון שלי זהו וידאו 3V6 עתיק של שארפ שנמצא ליד הפח... בפרויקט אני יכניס לתוך המארז של הוידאו מחשב פנטיום 3 שישרת את אחותי הרוצחת דברים אלקטרונים.. (היא הרסה הרבה מוצרי אלקטרוניקה בחיים שלה) המחשב בעיקר ישמש להצגת סרטים ושמיעת מוזיקה כמובן שהוא יחובר לטבלויזיה שיש לה בחדר. טוב חלאס דיבורים נתחיל בעבודה ! תמונות של הקורבנות: והחלקים של המחשבים.. בכל מקרה אני ממשיך לעבוד נעדכן תמונות בערב...
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, אני צריך לבנות פאק סוללות לשלט רחוק. כרגע הוא מוזן ע"י פאק של 8 תאים של ניקל-מטאל, כלומר 9.6V, הפאק הוא 700MAH. הפאק הזה כבר לא מה שהיה פעם, נגמר תוך זמן קצר וכו. חשבתי לבנות בעצמי פאק חדש מסוללות ניקל-מטאל, ושיהיו בעלי MAH גבוהה יותר-ככה מחזיק יותר זמן. הפאק מסודר ככה: עכשיו, אין לי מושג איך לבנות, איפה לחבר תא ל- איפה ל+, איפה להוציא חוטים ל-, איפה ל+. אני יודע שזה לא מסובך, אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
-
תגידו ספוט למחשב עושה מספיק אור או שזה חלש מידי??? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=lb-b
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני הרבה פעמים ראיתי שיש צ'יפים שצריך להלחים לקונסולת משחק כדי להפעיל גיבויים וכו' אני לא מבין באלקטרוניקה אז רציתי לדעת, האם כל אחד יכול להחלים, והאם זה נכון שיש ערכות הלחמה?
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן אני נתקל בבעיה המנוע לא זז, נראה לי שאני עובד עם קוד בעייתי // Stepper #include <Stepper.h> // steps value is 360 / degree angle of motor #define STEPS 200 // create a object on pins 6 and 7 Stepper stepper(STEPS, 6,7); void setup() { } void loop() { ///// Turn the stepper 200 steps with a 1 sec delay between steps at 60rpm /// then reverse the direction and do 50 steps at 20rpm with a 1sec delay between steps stepper.setSpeed(1); stepper.step(200); //delay(1000); //stepper.setSpeed(20); //stepper.step(-50); //delay(1000); } אני משתמש בבטריה 12V. מצורף תמונה של החיבורים מקווה שמשהו פה יכול לעזור לי תודה איתמר
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אשמח לייעוץ ועזרה ממישהו שמתעסק עם ארדואינו. אני בונה מכונית אוטונומית מבוססת ארדואינו. כרגע המכונית יודעת להתחמק ממכשולים. כעת אני רוצה שהיא תדע גם להגיע מנקודה התחלה מסוימת (אקראית) לנקודת סוף מסוימת. הבנתי שניתן לממש את זה בעזרת משדר ומקלט IR. כלומר לשים על המכונית את המקלט, ובנקודת הסוף את המשדר ועם תכנות נכון לגרום למכונית להגיע למשדר. האם יש עוד דרכים חוץ מIR? יודעים על סוגי מקלטים ומשגרים אחרים שיכולים לעשות את זה? ראיתי כמה סרטונים שעשו באמצעות מצפן אבל לא הסבירו איך. הערה נוספת: המכונית פועלת בחדר (לכן gps לא יעזור) אשמח לרעיונות ולדבר עם מישהו שעשה אולי משהו דומה. …
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני כמה זמן עשיתי משהו קטן למחשב שלי, רציתי לשתף: צבעתי את המחשב בשחור, בגלל שהוא פתוח כל הזמן אז זה בעצם רק הגג, והוספתי מפתח שמשמש כמפסק, טחנו אותי במחיר (24) אבל זה השתלם.... בקיצור, מה דעתכם?
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
כבר כמה זמן אני רוצה להכניס מגבר פנימי לHTPC שעשיתי. בגלל שהוא יושב בסלון אז רמקולים של מחשב(מוגברים) אין לו והוא מחובר למערכת מיני של SONY. כל פעם שאני מדליק את המחשב אני צריך להדליק גם את המערכת וכך גם בכיבוי . וגם המערכת תופסת מקום וחלק מהקטע ב HTPC זה הכל במכשיר אחד. אז החלטתי היום שאני עושה כרטיס שיהיה מגבר. לקחתי מודם ישן והורדתי ממנו את כל הרכיבים שהיו עליו והשארתי רק את הפלסטיק. שמתי עליו מגבר של סמסונג 25W*2 עשיתי לו שני יציאות RCA מאחורה והוא מקבל חשמל מחיבור מולקס. הנה כמה תמונות והסברים: תמונה ראשונה : המודם ליפני הכל " שניה ושלישית :הכרטיס אחרי שהורדתי את כל מה שהיה עליו " תמונה רבעית :המגבר " חמישית ושישית :המגבר על הכרטיס+היציאות מאחורה ואפשר לרא…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מחפש מקום שבו אוכל לקנות מחברים באיכות נורמלית. עדיף באינטרנט. רוב המחברים שנתקלתי בהן דרך איביי ושאר האתרים הסיניים היו באיכות מאוד נמוכה. מתעקמים ונשברים נורא בקלות. מה שאני מחפש זה בעיקר PL 3.5 ו RCA - זכר ונקבה. אני לא מחפש high-end (אם כי אשמח לשמוע גם על מוצרים כאלו) אלא איכות סבירה. וכמובן כמה שיותר בזול.. תודה!
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היום החלטתי לצבוע את המארז שלי ואלה התוצאות לבנתיים :] זהו להיום למחר נשאר לי לצבוע את שתי הדלתות ואת הספק כוח וגם את החלק הפנימי של הכונן דיסקים
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אני מרשה לעצמי להעלות לפורום מאמר שסרקתי מחוברת אלקטור משנת 1992 (הנציגות הישראלית כבר לא קיימת) בנושא מייצבי מתח ממותגים. מייצבי מתח ממשפחת LM2575 אומנם יחסית מאוד יישנים אבל הם זמינים לרכישה במחיר יחסית מאוד נוח בכול החנויות בשדרות הר-ציון בת"א.
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חשבתי להעביר את החלקים שלי למארז שקוף...כמו Sunbeam Acrylic case II מה הן החסרונות של מארז שקוף? מעניין אותי הטמפ' בעיקר... האם יש עוד מארזים של חברה אחרת? כי אני לא מצאתי עוד משהו באינטרנט או Sunbeam UFO Acrylic Cube
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-