אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מצאתי צופר (רמקול) של אזעקה של מחסן, זה רמקול (חזק, אזעקה), ויש שם גם אורות (לדים) שנראים כאילו פועלים בסדר מסויים שעושה אור של אזעקה.... הקיצור, פירקתי את זה וניסיתי לחבר לזה 3V, וזה לא עבד, הלדים לא נדלקו והרמקול גם לא. כשחיברתי את ה 3V ישר ללדים (כל אחד בנפרד) הם כן עבדו, הם בסדר. עכשיו אני מפחד לחבר לזה לדוגמא 12V, כי אולי זה ישרוף תלדים.. יש שם קבל של 25V 1000uF, זה אומר שאמור לעבור שם 25V? אני לא יודע כמה להעביר כדי שזה יעבוד, ואני נורא רוצה לגרום לזה לעבוד (בלי שום סיבה מיוחדת)... האם יש סיבה לפחד להעביר שם מתח עד ל25V? כי הקבל הרי ישמור על המערכת... אז אני לא יודע אם צריך לפחד לחבר לזה 12V (או יותר), מפחד על הלדים ואולי הרמקול יקרה לו משהו... קיצור: מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אפשר? המקלדת היא microsoft multimedia ואם אי אפשר אז אפשר איך שהוא להכין את האותיות בעיברית ואנגלית? יש אפשרות?
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכם, קיבלתי כרטיס מסך ATI Radeon X800 XL ממישהו. כשמחברים אותו למחשב, המחשב לא יודע מה לעשות ותהליך הDIAGNOSIS נתקע, אין הפעלה של הכונן, וכמובן שאין פלט למסך. ניסיתי לעשות לו צריבת ביוס במידה וזו התקלה, חיברתי אותו למחשב שהגדרתי את הכרטיס המובנה כיציאת המסך והפעלתי את תוכנת הצריבה, בין בWIN ובין בDOS, ובשניהם הוא לא זיהה שיש כרטיס של ATI. מבחינה ויזואלית, הכרטיס נראה שלם. מה שאר הכיוונים? (אני מחפש לתקן אותו, במידה ואפשר, לא להשיג כרטיס למחשב, אני יודע שהוא די מיושן) תודה
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ,אז לגבי הרכיב דיבור הזה ISD4004 לדוגמא אני מקליט : " אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת " אז רציתי לשאול איזו פקודה אני אמור לרשום לדוגמא כדי שהוא יתחיל להשמיע לי את זה מ "ל" או מ "צ" יש לי את קטעי התוכנית להקלטה והשמעה הינה הם: קטע תוכנית שמבצע הקלטה ברכיב הדיבור למשך 2 שניות ואז עוצר: כאשר מקליטים ברכיב הדיבור, כל שניה של הקלטה תופסת 5 שורות בזיכרון הרכיב. Message("recording"); recaddr=0xa000+starta ;// starta is the start address to record isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(50); isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(100); isd_write16(recaddr); …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן! אני חדש פה בפורום ויצא לי לקרוא פה המון, ואני צריך עזרה בפרוייקט שאני בונה - איך אני יכול לבנות מערכת בעלת 3 לדים (רמזור) שברגע שאני אלחץ על מפסק, הנורה המתאימה תידלק לפי המתח הטעון במצבר? אני משתמש במצבר 12v, ואם אפשר לעזור לי עם סכמה ורכיבים...
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני התחלתי פרויקט שהוא בעצם בניית QUADCOPTER וא' ועד ת'. יש ברשותי סוללה 3.7V , 600mA . המנועים שחיברתי הם מנועי coreless קטנים. הבעיה היא, כאשר אני מחבר את הסוללות ישירות אל המנועים הם מסתובבים מספיק מהר כך שהם מצליחים לעופף את הטיסן. אך כאשר אני מחבר את המנועים דרך L293D ...כביכול הוא לוקח את כל הזרם אליו ומשאיר קצת למנועים כך שהם לא מצליחים לעופף את הטיסן. ויתר על כך הג'וק גם מתחמם מהר מאוד לטמפ' גבוהה ויש חשש שישרף.... מה שמוזר לי שראיתי הרבה mini quadcopter שהם כן מצליחים לעופף אפילו ללא בקר L293D אלא רק ע"י טרנזיסטורים... מה אפשר לעשות חברים?? אשמח לתגובות.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך תוכנה לסרטוט מעגליים חשמלים בחינם. לא תכנון PCB. יש את WizardCircuit שהיא ממש טובה אבל מצאתי רק את הגירסה החינמית שלה שהיא ממש מוגבלת. לא מצאתי הורדה של המלאה שלה אפילו בכסף. אם תמצאו לי אני מעדיך אותה אבל גם אחרת תהיה טובה.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תגידו ספוט למחשב עושה מספיק אור או שזה חלש מידי??? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=lb-b
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ברצוני להדפיס לוגו על נייר מדבקה או נייר DECAL שיודבק על כיסוי של מחשב נייד. המטרה היא שהלוגו ייראה אותנטי לגמרי, ושלא ניתן יהיה להבחין(עד כמה שניתן) שמדובר בהדבקה ולא במקור. רציתי לדעת מה האפשרות הטובה ביותר שלי. לקנות נייר מיוחד למדפסת הזרקת דיו ולהדפיס בבית, ללכת לבית דפוס ייעודי שיבצע את המשימה(אם כן, איזה קיים באיזור ת"א), או לקנות נייר DECAL שלמיטב ידיעתי כמעט בלתי ניתן להסרה וגם לא מצאתי מקומות שמוכרים אותו בארץ. מי שמבין או עשה, אנא שתפו. להזמין מאי ביי זאת גם אפשרות, אבל האמת היא שאין לי זמן(או עצבים) להמתין שבועיים בשביל שיגיע נייר, בפרט כאשר המשלוח יקר מן המוצר.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים שאלתי כאן איך אפשר לעשות מודינג לפלסטיק, כשהבעיה היא בעיקר חיתוך. נתקלתי עכשיו במשהו שהוא בהחלט זול בשביל להיות מוחזק בבית: זה נקרא "Shapeoko": אתם יכולים לראות את הוידאו הקצר כאן: http://www.shapeoko.com/ ואפשר לקנות את זה במחיר של 600$.. https://www.inventables.com/technologies/desktop-cnc-mill-kits-shapeoko לא רע בכלל!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני הרבה פעמים ראיתי שיש צ'יפים שצריך להלחים לקונסולת משחק כדי להפעיל גיבויים וכו' אני לא מבין באלקטרוניקה אז רציתי לדעת, האם כל אחד יכול להחלים, והאם זה נכון שיש ערכות הלחמה?
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מעוניין להרכיב חיישן על האופנוע שלי שבכל תזוזה אקבל חיווי במחשב. כך אוכל שהמחשב ישמיע אזעקה בתוך הבית ולא מחוץ לבית כשהאופנוע עומד להיגנב. התפלאתי מאוד לראות שאין מוצרים מסוג זה בשפע. האמת שאפילו לא מצאתי אחד. האם יש לכם רעיונות כיצד אפשר להרכיב או לרכוש דבר כזה?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אשמח לייעוץ ועזרה ממישהו שמתעסק עם ארדואינו. אני בונה מכונית אוטונומית מבוססת ארדואינו. כרגע המכונית יודעת להתחמק ממכשולים. כעת אני רוצה שהיא תדע גם להגיע מנקודה התחלה מסוימת (אקראית) לנקודת סוף מסוימת. הבנתי שניתן לממש את זה בעזרת משדר ומקלט IR. כלומר לשים על המכונית את המקלט, ובנקודת הסוף את המשדר ועם תכנות נכון לגרום למכונית להגיע למשדר. האם יש עוד דרכים חוץ מIR? יודעים על סוגי מקלטים ומשגרים אחרים שיכולים לעשות את זה? ראיתי כמה סרטונים שעשו באמצעות מצפן אבל לא הסבירו איך. הערה נוספת: המכונית פועלת בחדר (לכן gps לא יעזור) אשמח לרעיונות ולדבר עם מישהו שעשה אולי משהו דומה. …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
-
לפני כמה זמן עשיתי משהו קטן למחשב שלי, רציתי לשתף: צבעתי את המחשב בשחור, בגלל שהוא פתוח כל הזמן אז זה בעצם רק הגג, והוספתי מפתח שמשמש כמפסק, טחנו אותי במחיר (24) אבל זה השתלם.... בקיצור, מה דעתכם?
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כבר כמה זמן אני רוצה להכניס מגבר פנימי לHTPC שעשיתי. בגלל שהוא יושב בסלון אז רמקולים של מחשב(מוגברים) אין לו והוא מחובר למערכת מיני של SONY. כל פעם שאני מדליק את המחשב אני צריך להדליק גם את המערכת וכך גם בכיבוי . וגם המערכת תופסת מקום וחלק מהקטע ב HTPC זה הכל במכשיר אחד. אז החלטתי היום שאני עושה כרטיס שיהיה מגבר. לקחתי מודם ישן והורדתי ממנו את כל הרכיבים שהיו עליו והשארתי רק את הפלסטיק. שמתי עליו מגבר של סמסונג 25W*2 עשיתי לו שני יציאות RCA מאחורה והוא מקבל חשמל מחיבור מולקס. הנה כמה תמונות והסברים: תמונה ראשונה : המודם ליפני הכל " שניה ושלישית :הכרטיס אחרי שהורדתי את כל מה שהיה עליו " תמונה רבעית :המגבר " חמישית ושישית :המגבר על הכרטיס+היציאות מאחורה ואפשר לרא…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
עשיתי מעגל של לדים לפי צורה אבל הבעיה שלא ידעתי שצריך לחבר בטורי. איך אפשר לחבר את המעגל למצבר 12 וולט ולהשאיר אותו בחיבור מקביל המעגל מכיל 40 לדים שאמורים ליפעול תמיד אני לא יודע בידיוק את הפרטים עליהם אבל הם גדולים ניראים כמו הלדים האדומים שיש בכל מכשיר אבל הם בצבע לבן /שקוף שחיברתי אותם עם נגד למצבר הם עשו אור חלש ובלי הנגד או חזק. זה טוב להשאיר בלי נגד או שהם ישרפו? ועוד 10 לדים שמחוברים בטורי הם מחולקים לשלשות, השאלה לגביהם היא האם לחבר את כל הפלוסים ביחד ומינוסים ביחד עם נגד אחד או נגד לכל שלוש? ולמה? הנגד בשני המיקרים הוא בצבעים חום כתום אדום שחור חום, מי שהביא לי אותם אמר לי שהם מתאימים למצבד מקווה שאני מובן. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, סוף סוף אחרי חיפושים רבים מצאתי את הקורבן הראשון שלי זהו וידאו 3V6 עתיק של שארפ שנמצא ליד הפח... בפרויקט אני יכניס לתוך המארז של הוידאו מחשב פנטיום 3 שישרת את אחותי הרוצחת דברים אלקטרונים.. (היא הרסה הרבה מוצרי אלקטרוניקה בחיים שלה) המחשב בעיקר ישמש להצגת סרטים ושמיעת מוזיקה כמובן שהוא יחובר לטבלויזיה שיש לה בחדר. טוב חלאס דיבורים נתחיל בעבודה ! תמונות של הקורבנות: והחלקים של המחשבים.. בכל מקרה אני ממשיך לעבוד נעדכן תמונות בערב...
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות דרמל עכשיו אני לא יודע איזה לקנות ראיתי בהום סנטר שיש להם גם של skil וגם של wolf ואני לא יודע מה טוב ... אז בבקשה תציעו לי ותגידו לי מה יותר טוב תודה...
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, אני צריך לבנות פאק סוללות לשלט רחוק. כרגע הוא מוזן ע"י פאק של 8 תאים של ניקל-מטאל, כלומר 9.6V, הפאק הוא 700MAH. הפאק הזה כבר לא מה שהיה פעם, נגמר תוך זמן קצר וכו. חשבתי לבנות בעצמי פאק חדש מסוללות ניקל-מטאל, ושיהיו בעלי MAH גבוהה יותר-ככה מחזיק יותר זמן. הפאק מסודר ככה: עכשיו, אין לי מושג איך לבנות, איפה לחבר תא ל- איפה ל+, איפה להוציא חוטים ל-, איפה ל+. אני יודע שזה לא מסובך, אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
-
http://www.3dgameman.com/forums/showthread.php?t=57169
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, החוטים של הספק שלי HEC 400W לא מגיעים לכניסות בלוח אם. תליתי את הספק : האם זה בטוח? 2. מול הספק יושבים 2 מאוררים של 80MM שמוציאים חום מהכוננים קשיחים, איפה למקם אותם עכשיו?
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-