עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by shay360,

שלום לכולם. יש לי מסך(ישן) דק של LG שהפסיק לעבוד (לא נדלק) בחנות אמרו לי שרוב הסיכויים שהספק הלך ובמחיר של החלפת או תיקון ספק עדיף כבר לקנות מסך חדש. אני מסרב להתייאש ממנו. פתחתי אותו ומצאתי את הכרטיס של הספק, מסתבר שאחד הקבלים הנתפח השאלה שלי היא מהן התכונות של קבל נפוח? קיבול גבוה יותר? נמוך יותר? נתק? האם זה יכול להיות הגורם לבעיה לפי דעתכם? בנוסף חיברתי את המעגל לחשמל בלי לחבר אותו לעומסים שלו ובמוצא שהוא אמור לספק 5V למעגל הלוגי של המסך באמת יש 5V אבל כשאני מחבר אותו ל"עומס" (הכרטיס הלוגי) אז המתח יורד ל 0V . (אין זרם למעגל בכלל) מה דעתכם? מצורפת תמונה של המעגל: AIP-0108 בתודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by eladh16,

שלום לכולם יש לי שאלה על כונן קורא כרטיסים. הקורא כרטיסים שיש פה- http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14247 איך מחברים אותו למחשב? הבנתי שהוא אמור לשבת כמו הסידרום, אבל איזה יציאות כבלים יש לו מאחורה ולאיפה מחברים אותם בדיוק? יש לו יציאת sata/ide או יציאה הנראת כך-? ואם יש לו רק יציאה אחת-כמו היציאה שרואים בתמונה, אז לאיפה בדיוק לחבר אותה בלוח האם? אגב איך היציאה הזאת נקראת? תודה

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by re5pect,

אני מחר עושה סיבוב באוטו דיפו הום סנטר חנויות אלק' ואצל זגג... אני רוצה לבנות פאן באס וחלון החלון מתוכנן ומסומן... צריך רק לחתוך... איזה דברים כדאי לי לקנות כדאי לבנות פאן באס (כל המאווררים 12V) ואיזה דברים כדאי לי לקנות לחלון כדאי שיצא חלק ויפה?

• 37 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by omerhuri,

יש ליי שתייי רמקולים של 5~3 W , ועוד 9 ואז סימן של פרסה כזה.. זה מה שהיה רשום על הרמקולים מאחורה יותר מזה אני לא יודע.. אז לקחתי את הרמקולים וכמה כבליים ואבא שלי חיבר אותם לחיבור אוזניות רגיל 3.5 וחיברתי לפלא שליי והוא עשה צליל אבל חלש.. כנראה שזה לא אותו כוח אז זה לא שה את הצליל המקסימלי ויש לי אייפון אם צריך לדעת מה הפלאפון.. אז לעניין איך אני מכין מגבר ? שיהיה משו פשוט מה שצרייך אני יקנה אם יש מדריך ווידאו או משו אני ישמח.. תודה מראש !!

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by Rotemymon,

שלום לכולם, כתבתי תוכנית פשוטה לארדואינו שבעיקרון מחכה לקלט מהמשתמש (דרך הסיריאל מוניטור), ואז מדליקה או מכבה לד בהתאם לקלט. העניין הוא כזה- כאשר אני פותח את המוניטור, הלד בפין 13 נדלק (ונשאר דלוק, לא מהבהב) המוניטור לא מקבל שום דבר שמזינים אליו אלא אם כן אני לוחץ על כפתור ה"ריסט" בארדואינו עצמו, הלד מהבהב ואז נכבה, ומשלב זה ואילך התוכנית עובדת בסדר גמור, הלד נדלק או נכבה בהתאם לקלט. (אגב- כתבתי גם תוכנית בvisual basic שמתקשרת עם הארדואינו דרך "סיריאל פורט" ושם אין לי את הבעיה הזאת) מישהו יודע מדוע זה קורה/מה ניתן לעשות בנדון? תודה רבה לכולם (:

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by SuB,

שלום לכולם! הבטחתי לכם סליבים וקיימתי. אז הנה לכם תמונות של המחשב שלי מוכן עם הסליבים החדשים, שלקחתי מכיסאות חדשים שקיבלנו לבית ספר, תהנו! תמונה לפני הסליבים: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אחרי: מחכה לתגובות!

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. אהלן! כבר תקופה ארוכה שאני מאוד מתעניין בתחום האלקטרוניקה (ואכן יש לי סוג של רקע בסיסי בנושא), ולא מזמן התחלתי לקרוא על הארדואינו. עכשיו, עלו לי מספר שאלות - 1) ראשית, מאיפה מומלץ לקנות? האם עדיף לקנות מחו"ל? 2) האם הדגם אונו (ארדואינו אונו) הוא מתאים למתחילים? 3) כמו כן, האם הדגם שהזכרתי קודם מתאים גם לבניית פרוייקטים יותר גדולים? למשל בנייה של QuadCopter? למעשה האם ניתן לשלב מספר מנועים וכן אפשרות לתת הוראות מרחוק באמצעות משדר ומקלט FM? 4)אני התחלתי לראות סרטונים ביוטיוב ולקרוא מאמרים באינטרנט, וראיתי שהרבה מאוד אנשים עובדים עם BreadBoard - ולא ממש הצלחתי להבין את כל הרעיון שעומד מאחורי זה. כלומר, יש לי לא מעט מידע בראש ויכול להיות שאני מערבב חומר לא קשור. בפיסיקה של…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. מצאתי באינטרנט שרטוט של מקלט אינפרא אדום למחשב שכולל גם לד שנדלק כל פעם שהמקל מקבל אות מהשלט. יש לי מספר שאלות: 1. האם השרטוט הבא נכון? 2. האם הרכיב BC557B הינו טרנזיסטור? 3. לאן אני אמור לחבר את ה-VIN, VOUT, VGND?

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. אני בונה לבד את הכבלים שאני צריך , אך אני לא מצליח לשים יד על קונקטורי TRRS (שהוא למעשה חיבור PL 3.5 אך עם 4 מגעים , או 3 טבעות .. איך שתרצו לקרוא לזה), ניסיתי את מזלי בניוטריק - אך לא מצאתי מענה הולם. אשמח לקבל המלצות נוספות. העניין הוא שאני צריך כבל 3RCA לPL הזה, אך הכבל שמוכרים היום, שנפוץ עם מצלמות וידיאו ונגנים למיניהם - לא מתאים, הסכמה שלי שונה, וגם מדובר בכבלים לא באיכות הגבוהה ביותר. רוב תודות

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by parlov,

שלום לכולם סיימתי עכשיו לעבוד על הספק השקוף שלי ועכשיו אני עובר לכיוון המארז אבל השאלה שלי כיצד אני יכול לחבר לוחות פרספקס אחד לשני כדי שיחזיקו חזק בדבק עם כן תגידו איזה. או אולי חשבתי עם ברגים אבל אני לא יכול סתם להבריג לתוך הפרספקס ברגים כמו בעץ אחרי הכל הוא יסדק. ותודה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by Reze,

אני רוצה ליקנות דרמל עכשיו אני לא יודע איזה לקנות ראיתי בהום סנטר שיש להם גם של skil וגם של wolf ואני לא יודע מה טוב ... אז בבקשה תציעו לי ותגידו לי מה יותר טוב תודה...

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. כפי שנכתב בנושא, האם זה אפשרי? עד כמה זה מסובך? עד כמה זה שווה את זה? אני רוצה לעשות מוד למארז ולהכניס לתוכו כמה וכמה מאווררים ולחבר את כולם לבקר שאני מעוניין לייצר. עד כמה שידוע לי, הם לא מאווררי PWM.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by freefall,

אני רוצה להתקין שני מאווררי Papst 200mm במארז, הבעיה היא שהם מושכים 72Watts, ועובדים על 24VDC. גם הייתי רוצה אפשרות לווסת את מהירות הפעולה שלהם. איך עושים את זה? תודה על העזרה.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by card,

שלום בין מגוון הדברים שהזמנתי מ-tayda, ניסיתי גם את ה-Socket הבא: http://www.taydaelectronics.com/connectors-sockets/30-pin-dip-sip-ic-sockets-adaptor-solder-type.html ניסיתי לראות מה יכול להכנס לתוכו, ואחרי הניסויים אני יכול להגיד ש: pin headers רגילים, לא נכנסים לתוכו. אפילו לא קצת. solid core wires בעובי רגיל(22), לא נכנסים לתוכו. אז השאלה, מה כן נכנס? תודה card

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. בעצם מה שאני מבקש נמצא בכותרת .. איך אני מחבר מאוורר 24 וולט למחשב ? ספק ? לוח אם ? יש יציאה שמספקת 24 וולט ? חשבתי גם ע ללחבר למאוורר שנאי של 24 וולט ואז לחשמל (בבית ) וזה יהיה נחמד ... אבל איזה שנאים בכלל מספקים 24 וולט ? של אילו מכשירים אלקטרונים ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by shuy,

מישהו יודע אולי איפה באיזור פ"ת (או באיזור המרכז) אני אוכל למצוא מישהו שיכול ליצוק לי פלסטיק לפי שרטוט שאני אספק לו?

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by whodosntlikeomri,

שלום לכולם הגיע לידי אוצר נחמד, לוח EPIA-M של via אם דיסק של מחשב נייד של 20 גיגה ומערכת הפעלה Windows 2000 Embedded מה אתם אומרים שכדאי לעשות איתו? יש לי כמה ראיונות מחשב מולטימדיה נתב קונסולה וחוץ מזה עוד שאלה מישהו יודע איפה אני יכול להשיג ספק קטן מתאים? ואולי אפילו מארז?

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. שלום לכם, קיבלתי כרטיס מסך ATI Radeon X800 XL ממישהו. כשמחברים אותו למחשב, המחשב לא יודע מה לעשות ותהליך הDIAGNOSIS נתקע, אין הפעלה של הכונן, וכמובן שאין פלט למסך. ניסיתי לעשות לו צריבת ביוס במידה וזו התקלה, חיברתי אותו למחשב שהגדרתי את הכרטיס המובנה כיציאת המסך והפעלתי את תוכנת הצריבה, בין בWIN ובין בDOS, ובשניהם הוא לא זיהה שיש כרטיס של ATI. מבחינה ויזואלית, הכרטיס נראה שלם. מה שאר הכיוונים? (אני מחפש לתקן אותו, במידה ואפשר, לא להשיג כרטיס למחשב, אני יודע שהוא די מיושן) תודה

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום חברים הכל התחיל שהמורה שלי בספרות ביקשה להכין עבודה אומנותית על "הספר המאהב" והיא גם אמרה שזה נורא חשוב וזה ובלה בלה בלה בקיצור אני לא ביחסים הכי טובים בעולם איתה אז אמרתי לעצמי בוא נפתיע אותה נעשה לה עבודה האמא של היצרתית חשבתי לשדרג את הספר "המאהב" זה אומר שאני ייקח את הכריכה של הספר ידפיס אותה ויחרוט את כל הכריכה על פרספקט ואני יאיר את זה עם לדים וישים את זה במסגרת עם תמונה וזה יראה מגניב עכשיו הקטע הוא הלדים!!! אני יחבר משהו כמו 12 לדים או יותר 4 לבנים 4 כחולים ו4 אדומים הקטע הוא שאני צריך לקחת מקור מתח של סוללות רגילות אני צריך עזרה בבניית מעגל לדים שכזה ואני רוצה גם לכל צבע לשים מפסק יחיד שישלוט עליו ככה יווצר בעצם אפקט אורות קטנטן שיהיה אפשר לשחק איתו…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by orenc17,

קניתי היום את החיבור הנ"ל על החיבור עצמו יש רק 3 רגליים באוזניות שיש לי יש רק 2 חוטים איך להלחים תודה לכל מי שיעזור

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by hanan1,

היי, אני די חדש בתחום הארדוינו, יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל אבל פחות חזק בתכנות... ברשותי ARDUINO UNO ודרייבר למנוע סטפר בשם BIG EASY DRAIVER הצלחתי להפעיל את המנוע באמצעות קוד בסיסי שמצאתי באינטרנט. אני רוצה להפעיל את המנוע שלי בעזרת התקשורת הטורית Serial, כך שבכל פעם שאשלח תו דרך המוניטור הטורי Serial Monitor המנוע יסתובב מעלה אחת (לדוגמא) כמו שאמרתי אני לא הכי חזק בתכנות, ולכן כל עזרה בנושא תתקבל בברכה! תודה :-)

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by אנימשוגע,

בעקבות המלצה מחבר מצאתי את האתר המושלם הזה!!! ונחשפתי לתחום המודינג זהו פרויקט המודינג הראשון שלי ולאט לאט אני מאמין שאני אשתפר נתחיל: מפרט המחשב: מעבד:Intel Celeron D 335, 2800 MHz לוח:Gigabyte GA-8IPE775-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) כ.מסך:RADEON 9550 (128 MB 2 כונני הרד דיסק:80+20GB צורב dvd של lg צורב של lg כ.טלויזיה הפרויקט שלי החל כמשהו לא מתוכנן ואז בא לי הרעיון אני חולה על הפועל ת"א(זה קצת מובן לאור השם של הפרויקט),להלן הדברים שאני מעונין לבצע במארז: סידור כבלים:בוצע הוספת 3 מאווררים 8 מ"מ ועוד מאוורר 12 מ"מ:בוצע צביעת המארז בצבעים אדום+שחור:בוצע עשיית חלון בדלת השמאלית:בשלבי תיכנון עשיית חריטה בדלת הימנית:בשלבי תיכנון בניית פ…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by matanov,

איך להפוך מחשבון מדעי לעוזר במבחנים!!! http://www.instructables.com/id/Calculator-prank-How-to-display-whatever-you-want-/ אני אהבתי, אז הייתי חייב לשתף אותכם

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. אהלן, יש לי מנורת לילה ללא מפסק - כשמחברים לחשמל היא נדלקת, כשמנתקים היא נכבית. קניתי את המפסק שבתמונה המצורפת. השאלה שלי: איך הוא עובד ואיך אני מרכיב אותו על חוט החשמל של המנורה? תודה!

25. דבר ראשון שלום לכולם ואני מקווה שתסלחו לי אם אני לא במקום הנכון. יש לי מספר שאלות שהם כנראה יהיו בשבילכם בדיחה וממש מצחיקות. בטור חובב אקווריומים מושבע (אם shibby יראה את זה אני מנחש שהוא מנחש מי אני) אני רוצה לבצע "מוד" לא למחשב אלא דווקא לאקווריום אני מעונין לחבר לו מספר לדים ומאווררים ואולי גם את הנורה הזו (אני חושב קטודה קוראים לזה) שמפיצה אור אולטרה סגול (זה שגורם ללבן לזרוח) מה שמכונה בלאק לייט גם. עכשיו ממה שאני יודע וראיתי בגלריות בשבילכם זה ממש בדיחה וקל אבל את הידע שיש לכם לי אין מה לעשות המחשב שלי הוא סטנדרתי ומעבר ללהוציא את המאוורר אם צריך לשמן אותו ולחבר הארד דיסק חדש אני לא ממש מתמצא. השאלות שלי הם: אני צריך ספק כוח שיש לו מתג הפעלה שאפשר לחבר לו גם לדים ג…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים