אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לא מזמן התחלתי להתעניין בארדואינו, מקווה להתחיל את הפרויקט הראשון שלי ממש בקרוב (אני קורא הרבה לפני שאני מתחיל משהו, כדי להרגיש את העניין טוב יותר). אני אדם שאפתן, והחלטתי שהפרויקט הראשון שלי, יהיה לקרוא את הרכיב הבא: רכיב! דבר ראשון, האם מישהו יכול לזהות אותו? זה בהחלט יעזור לי, אני אפילו לא יודע איך לחפש מידע שכזה. (אני אוכל למצוא זאת לבד, אבל עזרה תיהיה מוערכת) אם מישהו יכול להנחות אותי למקום שמוכר חלקים שקוראים רכיב זה / כותבים לרכיב, לשם אני חותר. תודה רבה מראש !
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אוקיי. המארז ייבנה מפרספקס ואין לי שום ניסיון אך יש כמו שאומרים "יש לי חלום". כמו שאתם רואים תכננתי משהו לא ממש מהפכני אך כמדומני פרקטי ואפילו קצת מגניב. # הספק ישהה לו בנוחות ב"קומה" עליונה ומופרדת, גובהה 12 ס"מ בדיוק. עם שני מאווררי 12 ס"מ מקדימה ומאחורה, מכיוון שרוחב הקומה 20 ס"מ כמו כל המארז ואורכה הוא 530 ס"מ, סביר להניח שאשים צינור בקוטר 12 ס"מ לפני ואחרי ע"מ ליצור זרימת אוויר יותר ממוקדת. # החלטתי על מידות של: 500 מ"מ גובה, 20 מ"מ רוחב, 530 מ"מ עומק. אם לדעתכם ישנו צורך להגדיל או להקטין אשמח אם תשתפו אותי. # כמובן שכל המאווררים הם של 12, לכן יש לי צורך בשלושה מאווררים עליונים, כאשר אחד מהם הוא הפאן באס ושניים הם כונן DVD וכונן קשיח בתוך מגירה…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיברתי נגד של 150 אום ללד אדום וחיברתי ל-5V וזה לא עובד מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני אוסיף שעשיתי את זה ל3 לדים אדומים והם לא עבדו והלדים הכחולים שחוברו עם נגד של 47 אום עבדו תודה לעוזרים עומר8
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי טליויזיה Lenco ובטעות הרסתי את השלט שלה. עכשיו, רציתי לדעת איך מתאימים שלט לטלויזיה? - הרי לא כל שלט מתאים לכל טלויזיה. ואני רוצה שלט אחר, כי הסוג שלט שיש לי כרגע ממש גרוע - אשמח אם תענו לי , איך אני אדע איזה שלט יפעיל את הטלויזיה ? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אוקיי, אני מעוניין לבנות מארז מעץ מה החסרונות? איזה עץ עדיף? איזה עובי? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון בגג ואני לא רוצה להוציא את כל הלוח M... :-\ :-\
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אין לי בחדר טלפון ואני גם לא רוצה. חשבתי אולי לחבר לשקע טלפון בקיר איזה משהו שכאשר מתקשרים לבית אז נדלקת איזה נורה וככה אני אדע אם מתקשרים. זה בר ביצוע דבר כזה ?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.thebestcasescenario.com/toxic/toxic1.html http://www.thebestcasescenario.com/pics/html/case_side.html http://www.thebestcasescenario.com/pics/html/front.html http://www.thebestcasescenario.com/Matrix%20Pics/rebirth_1.html
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חשבתי עם נגיד אפשר איך שהוא להוסיף לדים על הגוף של ה 8800 ultra (לא עילו אלה בתוך הגוף קירור כך שתיוצר מין תאורה נחמדה כזו לכרטיס) השאלה היא האם זה אפשרי ולאן אני יכול לחבר את הלדים על הכרטיס תודה
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היה לי את הרעיון כי אצלי בבית המחשב יושב לבד על השולחן ואף אחד לא יושב שם אם הוא לא רוצה את המחשב. והמחשב יושב למטה ועמוק מה שאומר שאני צריך להיזדחל כל פעם שאני רוצה להדליק אותו. ואבא שלי לא מרשה לי להשאיר אותא פתוח (הוא אומר שזה מבזבז המון חשמל וזה עולה המון כסף) אני לא מבין שום דבר בתיכנון מעגלים אלקטורונים ודברים מסובכים מידי, אלה רק ליבנות אותם אז בבקשה עזרה בתיכנון של המעגל ואם אפשר גם כמה זה בערך יעלה
-
- 12 תגובות
- 994 צפיות
-
-
1. איזה עובי פרספקס לקחת ? איזה לוקחים בדרך כלל ? 2. איזה עובי פרספקס לקחת אם אני רוצה לעשות חריטה ? 3. כדי שרק החריטה תיהיה מוארת איך אני מציב את הלדים ? 4. הצעות לחריטה יפה ;D
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שני מארזים כאלה, מה אתם מציעים לי לעשות איתם? אני מודר מתחת למתחיל ועל המארזים האלו אני יעשה ניסיים ואימונים.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
גלשתי לי ל Quakecon.org ובנוסף לכך שנתקלתי בהודעה הרשמית על כך שדום 3 הולך להשתחרר בשלושה באוגוסט, נתקלתי גם במוד הבא, אשר משך את עיני בצורה יוצאת דופן :
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ותודה שבחרתם לפחות לעיין בשאלות שלי. אז שאלה ראשונה - איזה צבעים (טושים, עטים מרקרים... כל דבר) אתם מכירים שזוהרים באולטרה? עדיף שיהיה צבע שמחזיק על כל מני סוגי משטחים. (להיות ספציפים - איזוליר באנד) ד"א, קיים חומר שהוא ללא צבע, אבל זוהר באולטרה כשיש אור? והאם גם הוא מחזיק על משטחים שונים? שאלה שניה - האם אפשר לשפשף את המעטפת של הלד כדי שתיווצר נורה ממנו? זאת אומרת, להפוך אותו מלד שמכוון אור לכוון אחד, ללאד שצובע את עצמו באור שלו? תודה לעונים.
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אוקי, אחרי שראיתי פה שכולם או לפחות כמעט כולם עושים מודינג למחשבים שלהם ופרויקטים שכאלו ואחרים אז גם אני רציתי לעשות מודינג יפה למחשב שלי, אבל לי לא היה כסף להשקיע ולקנות אפילו מוצרים בסיסים כמו דרמל למשל כדי שאני יהיה יכול לעבוד איתם ואני גם מעולם לא עבדתי עם הכלי הזה ככה שהכי טוב לעשות מין מיני מודינג חיצוני לחדר, לא למחשב,וגם כמה כבר אפשר לראות את אותם התמונות של מארזים ופרספקס(ים) אז אני אמרתי לעצמי שאני יעשה משהוא מקורי שעף אחד לא עשה עדיין אז כל המיני הפרויקים שלי התחילו למעשה מכמה לדים אולטרה בריט שקניתי בארהיב ומשם הכל כבר התגלגל, התחלתי לבנות מערכת אפקט תאורה על ידי הלדים כפי שבמדריך שבאתר וכך זה נראה בהתחלה: חיבורים האחורים של ה"מוח" מבט מקרוב ל…
-
- 12 תגובות
- 9.7k צפיות
-
-
שלום , בקרוב אני מתחיל פרוייקט מודניג חדש . שניים מהדברים שאני מתכנן הוא : 1. חיבור מסך LCD קטן באמצעות כבל פרללי - אם מישהו יודע בארץ איפה אפשר לקנות (כמו אלו שיש בסוף המדריך באתר). 2. הדבר השני שרציתי לעשות הוא לנסות ולחבר שלט כמו של אזעקה של אוטו על מנת שישמש להדלקת המחשב - האם הדבר אפשרי ? האם מישהו כבר ניסה . הצליח ? אם מישהו מכיר מדריך לדבר כזה (עברית או אנגלית) ..... אנא אם מישהו יכול לעזור ניתן להשאיר הודעות פה או למייל ihershkovitz@gmail.com תודה רבה .
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר וגלאי (פוטואלקטרי) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי משהו יקרה (כעיקרון אני רוצה לחבר את זה לשלט של המצלמה, אז אני צריך לראות איך אני עושה את זה) יש אולי קיטים מוכנים לקטע של הלייזר? משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, ואני כבר אסב את זה לצרכים שלי. או מדריך פשוט להכין דבר כזה?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש את ה D-SUB הזה ולא מוצא... יש רק בת"א בהר-ציון אני חושב מישהו מכיר אולי חנות בראשון לציון? או אולי חנות לא מראשון אבל עם משלוחים (חוץ מאריהב) תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם! כבר המון זמן שאני רוצה לקנות דרמל, אך כל הזמן הזה היו לי דברים חשובים אחרים לקנות, ועכשיו התממן לי קצת ממון בשביל דרמל. רציתי לדעת על פי ניסיונכם היכן הכי זול לקנות בארץ דרמל? אם זאת חנות מסויימת תרשמו לי את שמה וכתובתה. אם זה אתר אינטרנט אז את הכתובת שלו. בנוסף רציתי לדעת היכן הכי זול לקנות בארץ ראשים. ובקשר לראשי החיתוך, תוך כמה זמן/אורך חיתוך הם נהרסים? תודה.
-
- 12 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי אנשים. לא ידעתי איפה לפתוח את הטופיק, אז יצאתי מנקודת הנחה שהוא קשור למודינג.. בכל אופן, עד כה, תכננתי להשתמש כקירור למעבד בטרו בלאק עם 2 מאווררי 120mm שקטים יחסית עם בקר מאווררים כדי לשלוט עליהם כשהמעבד לא תחת עומס. לפתע, ראיתי ב-SkyPC את המוצר "משתק למארז" מבית Nexus. עשיתי "שיעורי בית" ומסתבר שהמשתק הזה הוא חתיכת דבר מדהים. (לינק למוצר: http://skypc.co.il/pl_product~DampTek~18~0.htm, ממליץ להסתכל על הסרטון שהם מצרפים לפרטים הטכניים) השאלה היא כזו: האם עדיף להשתמש במשתק למארז ולצייד את כל המחשב שאני מתכנן לקנות במאווררים סופר חזקים או להשתמש במאווררים בינוניים עם בקר מאווררים? אני לא יודע עד כמה המשתק באמת אפקטיבי, אבל אשמח לשמוע. הוא עולה אותו דבר כמו בקר המאווררים…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בקוטר 0.3 מ"מ או קטן יותר. תודה.
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך את עזרתכם ביצירת חיבור USB מקדימה, במארז שקניתי ה USB מקדימה זה רק אופציה ויש את הפתח עם ההכנה, אבל אין שום חיבור USB קיים, רציתי לדעת אם אפשר לקנות חיבור כזה שיתאים למארז, ואם אין אז איפה מוכרים איזה DRIVE BAY עם USB מקדימה ? או שהאפשרות השלישית שלי זה לעשות איזה חיתוכים ולחבר את ה USB כי יש לי חיבור ממארז ישן. תודה לעונים.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה,מכיוון שאין ברשותי מקחד כוס או משהו בסגנון חשבתי לנצל את מקדחתי היקרה ולעשות את הדבר הבא - במקום לקדוח חור עגול לגמרי! אני אקחד 4 חורים לברגים ועוד מלא מלא מלא מלא חורים קטנים שיוכל להיכנס אוויר והמאורר ידחוף אותו. ! זה שווה משהו,או שלא ממש ?
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש חנויות אלקטרוניקה בחו"ל להזמנת רכיבים כגון צ'פים,קבלים,נגדים,גו'קים ועוד... כמובן ששולחות לארץ ולא יקרות במיוחד...
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום אנשים... יש לי מאוורר למארז שהוא די רועש בקיצור, רציתי להשתיק אותו קצת ע"י מוד ל-7V האם המוד הזה יכול לגרום נזק למחשב (לא אכפת לי אם המאוורר ימות כתוצאה מהמוד)?? יש סיכון נוסף ממוד שכזה? אולי חוסר יציבות בספק? תודה אנשים...
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-