עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. אהלן, אין לי ממש ידע בתכנות מעבר לקצת C של כיתה י"א, אבל אני מעוניין ליצור "תוכנה" או יותר נכון מאגר נתונים עם קצת אופציות אוטומטיות ואפשרות להוצאת דוחות במטרה לחסוך שעות עבודה וטעויות לחיילי האומללים. למי שהיה בצבא והכיר את הנושא, מדובר על פק"ל חלוקה\דפי תפוצה של הק"שים. למי שלא יודע מה זה אומר, נקרא לזה "מוצרים" אני מגדיר מדרגיות - אוגדה חטיבה גדוד אחר כך אני מגדיר בכל אחד מהם בעלי תפקידים - מפקד אוגדה, סגן, מח"ט ק. אג"מ, מ"פ, מ"מ.... אחר כך אני מגדיר לכל אחד מה הוא מקבל. דוגמא:מפקד אוגדה מקבל את כל העגלה סגן מקבל במבה ביסלי קולה מ"פ מקבל בסילי וקולה מ"מ מקבל רק קולה אחרי בניית החלוקה החלק החשוב הוא המספור, שיכול להתחיל במספר שונה בכל מוצר.. הדבר שאני מעוניין ליצר הוא ל…

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  2. Started by garydia1,

בוקר טוב, אני מנסה לכתוב סקריפט פשוט שיעבוד תחת IE ו FIREFOX, סקריפט שתפקידו להציג תיבות select נסתרות בהתאם לבחירה בתיבת select ראשית. הנה הקוד שבנתיים כתבתי : <form action="view.php" method="post" name="details"> <script language="JavaScript"> function clear_selected() { document.getElementById("man").style.display="none"; document.getElementById("scale").style.display="none"; document.getElementById("man").value=''; document.getElementById("scale").value=''; } function all_changed() { switch(document.getElementById("all").value){ case '0': document.getElementById("man").style.display="none"; …

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  3. Started by psycho killer,

נכון שזה לא ממש קשור לפה אבל זה נראה לי המקום הכי מתאים איך אני יכול להשיג שרת רדיו שיחזיק לי לפחות 50 מאזינים

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  4. Started by taz24,

היי אני עדיין קצת חדש לתיכנות בבאש ויש לי בעיה שאני צריך להתגבר אליה: יש לי שורות שאני צריך לקלוט מהמשתמש, לדוגמא: 4 10 34 55 והשורה השניה: 3 55 6 7 אני צריך לעשות פעולות השוואה בין שתי השורות השונות (כגון השוואה של משתנה גדול/קטן יותר) ולהדפיס את המחרוזת החדשה אני מניח שהכי פשוט לבצע זאת בעזרת מחרוזות אבל מכייון שהמספרים מתקבלים בצורה של מספר ואז לחיצה על אנטר אני הצלחתי להסתבך אודה לטיפים ועזרה

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  5. Started by jackok111,

איך אני עושה שבטעינת דף בפלאש (Action Script 3) הפוקוס יהיה על תיבת טקסט מסויימת ? כלומר הסמן יהבהב בתיבה זו אוטומטית עם טעינת הדף. ניסיתי כבר מספר דרכים כמו: this.focus = this.myTxt; תודה,

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  6. השתמשתי באובייקט דפדפן שבא בקובץ ieframe.dll, כשאני מנסה לגלוש לדף כלשהו הוא מציג את השגיאה הבאה: שכחתי לציין אבל השתמשתי בפונקציה WebBrowser.Navigate URL [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  7. Started by ranran,

שלום אני תקוע באיזה קטע בC# איך דרך קוד אני גורם לעכבר לעשות קליק? כלומר יש לי כמו שלט כזה שכבר תיכנתתי את הפקודות שלו לC# עכשיו את תנועת העכבר דרכו כבר סידרתי אני רוצה שכאשר אני לוחץ על כפתור (לא משנה איזה) זה ידמה לחיצה על העכבר (הכפתור השמאלי) תודה

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  8. הקוד אמור להוסיף את הנתונים מטופס ההרשמה אל מסד הנתונים. אך הנתונים אינם מתווספים. לא מצאתי בעיה בחיבור או בהפעלה עצמה. אני מריץ VISTA ULTIMATE (IIS7). כמובן במחשבים בביה"ס זה דווקא כן פעל - על XP PRO (IIS6). הרצתי גם על פיירפוקס וגם על IE8 וזה לא פעל. הבעיה הראשונה היא שבפיירפוקס אחרי שאני מגיש את הטופס מופיעה לי שגיאה בלי נתוני שגיאה רק הפנייה לאתר אחר המסביר על IIS7. ושאני מריץ בIE8 לא מראה לי בכלל את הקובץ ASP ולא כלום. הבעיה השניה שהנתונים אינם מתווספים למסד נתונים. הנה הקוד של הHTML: [pre] <html dir="rtl"> <head> <title>טופס הרשמה</title> </head> <body> <form name="AddUserForm" action="[url]http://127.0.0.1/Website_Project/ASP…

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  9. שלום לכולם. אני בונה דף HTML ואני רוצה להכניס בו צ'אט פשוט, מן חלון עם כל ההודעות, לא משהו מיוחד, יש קוד פשוט של העתק הדבק או שצריך לקנפג את זה בצורה מסוימת? בנוסף רציתי להוסיף סקר, גם לזה יש קוד פשוט של העתק הדבק? תודה עריכה: עבדתי לפי המדריך הזה ויצרתי קובץ HTML אחד ו3 קבצי ASP אבל כאשר אני מקיש את השם משתמש הוא מציג לי את תוכלת קובץ הASP ולא משתמש בו (ניסיתי את זה על המחשב ולא העלתי את זה לרשת) אני מצטער על כל הבלאגן שיש בהודעה, פשוט מצאתי תשובות. אם אני רוצה לעצב דף HTML, באיזה גודל לבחור בפוטושופ?

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  10. Started by PhoenixBoy,

איך הוא עשה פה את התמונות? http://www.upload.co.il/stage/studio/creation.asp?id=70&dwl=true

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  11. Started by BNDor,

אני צריך מדריך או הסבר כלשהו על דרך לשמור נתונים בפסקל לדוגמא: יש לי רשימת ציונים ושמות תלמידים ואני רוצה להכניס לבנות תוכנה שתקלוט אותם ככה שבפעם הבאה שיפתחו את התוכנה הנתונים עדיין ישמרו בה ולא יהיה צורך להקליד אותם מחדש.. מישהו יודע איך עושים את זה? תודה מראש דור

12. Started by gabig12,

היי רציתי לדעת איך פותחים קובץ ASP מתוך קובץ ASP לפריים אחר

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  13. שלום התחלתי לא ממזמן ללמוד VB 6.0. אני צריך עזרה בכתיבת קוד שאמור לבצע את זה - ע"י לחיצה על שני מקשים (נניח ctrl + R) התוכנה צריכה להעתיק טקסט צבוע מתוך הדפדפן ולהדביק אותו לתוך תיבת טקסט. זה בעצם copy paste של צירוף בודד במקום שניים. ניסיתי כל מיני דברים ולא הלך לי :-[ תודה רבה, Zzzz

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  14. Started by Lior4543,

היי, אני מתקין וורדפרס בפעם הראשונה, ואני צריך קצת עזרה מכם בנושאים מסויימים: 1. אני מחפש פיצ'ר/פלאגין שיתן לוורדפרס גלריית תמונות שיהיה נוח גם לנהל אותה וגם לצפות בה. 2. אני רוצה למצוא דרך שהוורדפרס יהיה סטאטי לחלוטין, זאת אומרת, לא יוכלו להגיב לשום דבר / גם לא לפתוח משתמש. אני יודע שיש דרך לבטל בכל דף ודף, הבעיה היא שאני רוצה שהדבר הזה יהיה באופן אוטומטי כי האתר שאני בונה הוא לא בשבילי, בעל האתר לא ידע לנהל תגובות. 3. אני מחפש אחסון חינמי שיחזיק לפחות שנה-שנתיים (משהו שכבר החזיק שנה שנתיים חח), וגם משהו שיהיה נוח להוציא כתובת DNS לדומיין. אשמח לעזרתכם, ליאור.

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  15. Started by bugosdckh,

לכל מי שמכיר יוניקס יש פקודה בשם basename שמיבאה לי את שם הקובץ כאשר אני מקבל path מלה אני צריך פקודה דומה אבל ב dos?

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  16. Started by Miyota,

grid menu זה חבילת הוספה שנותנת לך ליצור תפריט פלאש עם אופציה לתפריט נפתח (dropdown menu). הורדתי את החבילת הוספה, היא מאוד מאוד קלה לעבודה ואתם יכולים לראות את התוצאות בעצמכם,אבל יש בעיה אחת עם התפריט שזה יוצר. זה יוצר כברירת מחדל פרסומת לאתר שייצר את חבילת ההוספה, זה נראה דבילי שמוסיפים את זה לאתר, ואני לא הצלחתי למחוק את זה (במידה ואפשר). זה הלינק לחבילת ההרחבה (חינם): http://www.macromedia.com/cfusion/exchange/index.cfm?view=sn120#view=sn121&viewName=Dreamweaver%20Extension&loc=en_us&authorid=0&page=0&scrollPos=0&subcatid=0&snid=sn121&itemnumber=-1&extid=1031827&catid=0 אני ירשום לך גם את הקוד אם זה יעזור: <object classid="c…

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  17. Started by the_big,

אני רוצה להוסיף שדה סה"כ למסד נתונים קיים כלומר יש לי שדה של כמות ושדה של מחיר ואני רוצה לעשות הכפלה בניהם והתוצאה תרשם בשדה הסכום מישהו יודע איך לעשות את זה תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  18. אני מתכנן לבנות את המעגל הזה שנותן תצוגת לדים לפי יציאת LPT רציתי לשאול איך ניתן להראות כמה אימיילים חדשים יש על התצוגת לדים. המעגל:

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  19. שלום לכולם! לאחרונה למדתי CSS שממש עוזר לפשט את כול התהליך של עיצוב אתרים, ורציתי ליצור תפריט בכול תחתית דף (התפריט הוא קובץ PHP שמשתנה לפי המידע שיש במאגר הנתונים ואני קורא לתפריט בעזרת הפונקצייה Include() ). עכשיו, בתפריט עצמו שמתי div שמזוהה על ידי ה-id adminnav ומזוהה בעזרת ה-CSS ככה: #adminnav { position: absolute; vertical-align: bottom; padding: 0; margin: 0; text-align: center } body{ font-size:11pt; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #CCCCCC; background-color: #202020; background-image: url("images/backimg.jpg"); background-repeat:repeat-x; } צירפתי גם את התגית body כי אולי קיימת חפיפה כולשהי? בכול מקרה, הקוד של הקובץ של התפריט הוא זה: <HTM…

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  20. Started by intel suck,

זה דף החיפוש לפי שם פרטי ושם משפחה: <% if session ("adminCheck")<>"true" then response.write "כניסה למורשים בלבד!" else%> <html> <head> <title> דף הניהול </title> </head> <body dir="rtl"> <h1> דף הניהול </h1> <h2> חיפוש לפי שם פרטי ושם משפחה </h2> <body background="images\850.gif" dir="rtl"> <% fname=Request.Form("firstname") sname=Request.Form("familyname") sq="select*from personal_data where (firstname='"&fname&"' and familyname='"&sname&"')" path=Server.mappath("data/db1.mdb") set con= Server.createobject("ADODB.Connection") con.mode=3 con.open "Provide…

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  21. Started by alonezer,

טוב אז השאלה היא: במועדון השכונתי נמכרים כרטיסים מוזלים למשחק השבת במחיר 50 ש"ח לכרטיס. כל מי החפץ לקנות כרטיסים מקיש במחשב את כמות הכרטיסים ומקבל בפלא את הסכום שעליו לשלם. בסוף היום מעוניינים במועדון לדעת כמה כרטיסים נמכרו ומהו הסכום בקופה. כתוב תוכנית לביצוע המטלה. עכשיו אני בעקרון יודע מה לעשות אבל לא הולך לי אם מישהו יענה פה אני מבקש שיענה בשפה הפשוטה ולא המסובכת מכיוון שאני לומד רק חודשים ורק הגענו ללולאות.. תודה רבה.

22. Started by jeger01,

שלום חברים, אני מכין אתר אבל כאשר הפכת את ה"כפתורים" שבצד האתר לקישורים יש בסביביהם ריבוע קישור ,ואני רוצה לדעת איך אפשר שזה יעלם? שלא יראו את הריבוע קישור.. תודה צירפתי תמונה שזה יהיה ברור [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  23. Started by CodeNinja,

היי אנשים, יש איזה פרוייקט שאני עובד עליו ב #C. העיניין הוא שאני עובד עליו במחשב הנייח ברזולוציה גבוהה יחסית - הכל טוב ויפה, עובד פיקס, רציתי להמשיך לעבוד עליו גם בנייד שלי רק שלנייד רזולוצייה הרבה יותר נמוכה וכל הפרוייקט התבלגן.... פתאום הגודל של הFORM לא התאים (לתמונת רקע של הFORM), כל הכפתורים שינו את המיקום שלהם.... בלאגן שלם.... אבל כשאני חוזר לעבוד עליו במחשב הנייח- פיקס.... איך אפשר לשמור על תאימות של הפרוייקט בכל הרזולוציות? בכל המחשבים? תודה ושבוע טוב, שחר.

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  24. שלום חברים. ישנו אתר שבנוי מ PHP באמצעות Wordpress שאני רוצה להוסיף לו (יותר נכון, לעומד אחד מתוכו) קישורים ל Facebook ולעוד אתר אחר. כיצד עושים זאת?

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  25. Started by SweeT_EviL,

אני מנסה לשלוף מטבלה כאשר הנתונים שמה בעברית. אני עושה משהו כזה: "SELECT CatDirLocation " + "FROM CategoriesTab " + "WHERE CatName = @NAME" כאשר הפרמטר נראה ככה: parameters = new SqlParameter[1]; parameters[0] = new SqlParameter("@NAME", SqlDbType.NVarChar); parameters[0].Value = "אינטרנט"; אני עושה את זה דרך VS2008. הבעיה היא שאני לא מקבל תוצאות(אני מקבל טבלה ריקה). כאשר בוודאות אני אמור לקבל.. כמו ששמתם לב העמודה היא NVARCHAR, ככה שזאת לא הבעיה. חשוב לציין שאם הערך הוא באנגלית - זה עובד.

• 0 תגובות
    • 629 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.