תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
מישהו יכול להגיד לי מה הפונקציה ליצור קובץ על שרת נגיד יש לי דבר כזה <? $username = $_POST['username']; ?> אז אני צריך פונצקיה שתיצור לי קובץ $username.something עם תוכן שאני יקבע.. תודה
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
-
לכל מי שמכיר יוניקס יש פקודה בשם basename שמיבאה לי את שם הקובץ כאשר אני מקבל path מלה אני צריך פקודה דומה אבל ב dos?
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום לכם יצרתי את הקוד הבא if (ClientsCount == 1) if (MessageBox.Show("לקוח בעל שם זהה כבר קיים\nהאם אתה בטוח שברצונך להוסיף את הלקוח?", "לקוח קיים", MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Question) == DialogResult.Yes) { BllC.AddClient(c); int ClientId = BllC.LastClientId(); AddLangsAdvantages(ClientId); MessageBox.Show("הלקוח נוסף בהצלחה", "פעולה הצליחה", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); } else MessageBox.Show("הלקוח לא נוסף", "פעולה בוטלה", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Exclamation); else if (ClientsCount > 1) if (M…
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אהלן, אין לי ממש ידע בתכנות מעבר לקצת C של כיתה י"א, אבל אני מעוניין ליצור "תוכנה" או יותר נכון מאגר נתונים עם קצת אופציות אוטומטיות ואפשרות להוצאת דוחות במטרה לחסוך שעות עבודה וטעויות לחיילי האומללים. למי שהיה בצבא והכיר את הנושא, מדובר על פק"ל חלוקה\דפי תפוצה של הק"שים. למי שלא יודע מה זה אומר, נקרא לזה "מוצרים" אני מגדיר מדרגיות - אוגדה חטיבה גדוד אחר כך אני מגדיר בכל אחד מהם בעלי תפקידים - מפקד אוגדה, סגן, מח"ט ק. אג"מ, מ"פ, מ"מ.... אחר כך אני מגדיר לכל אחד מה הוא מקבל. דוגמא:מפקד אוגדה מקבל את כל העגלה סגן מקבל במבה ביסלי קולה מ"פ מקבל בסילי וקולה מ"מ מקבל רק קולה אחרי בניית החלוקה החלק החשוב הוא המספור, שיכול להתחיל במספר שונה בכל מוצר.. הדבר שאני מעוניין ליצר הוא ל…
-
- 0 תגובות
- 651 צפיות
-
-
למישהו יש דרך טובה? הדרכים היחידות שמצאתי להעלאת כמה קבצים ביחד דורשות שאני אבחר כל קובץ בנפרד וזה גרוע להעלאה של 100 קבצים לדוגמא.
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אני רואה אותה גם בהקשר של קבצים וגם בהקשר של פתיחת סוקט מה ההבדלים? למה זה דומה?תודה על התשובה
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
זה דף החיפוש לפי שם פרטי ושם משפחה: <% if session ("adminCheck")<>"true" then response.write "כניסה למורשים בלבד!" else%> <html> <head> <title> דף הניהול </title> </head> <body dir="rtl"> <h1> דף הניהול </h1> <h2> חיפוש לפי שם פרטי ושם משפחה </h2> <body background="images\850.gif" dir="rtl"> <% fname=Request.Form("firstname") sname=Request.Form("familyname") sq="select*from personal_data where (firstname='"&fname&"' and familyname='"&sname&"')" path=Server.mappath("data/db1.mdb") set con= Server.createobject("ADODB.Connection") con.mode=3 con.open "Provide…
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי PHP על שרת IIS (מערכת הפעלה WIN 2003) ומשום מה אני לא מצליח להעלות דפי PHP, למרות שה-ISAPI Filter פועל. למישהו יש ידע בנושא ויכול לנסות לכוון אותי להגדרות היותר פנימיות של ה-IIS על מנת לנסות לפתור את הבעיה? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
לילה טוב, אני צריך לכתוב תכנית שתחשב את האיבר ה-i בסדרת פיבונצ'י. פתרתי את הבעיה בלי שגרה אבל אני לא יודע בדיוק איך לשנות את התכנית כך שתבצע את הנדרש: ;computes the i Fibonacci member; JMP Start I: DB 01 ;[02] The i fibo Result: DB 00 ;[03] The resutl Start: MOV AL,00 ;Holds one member MOV BL,01 ;Holad another member MOV DL,01 ;Counter LOOP: CMP DL,[02] ;Check if last num JZ EndProg ;if so- endprog ADD AL,BL ;Adding AL & BL PUSH AL ;Push AL to stuck PUSH BL ;Push BL to stuck POP AL ;Pop BL into AL POP BL ;Pop AL into BL INC DL ;DL++ JMP LOOP EndProg: MOV [03],AL ;Put the result in its place END
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
השתמשתי באובייקט דפדפן שבא בקובץ ieframe.dll, כשאני מנסה לגלוש לדף כלשהו הוא מציג את השגיאה הבאה: שכחתי לציין אבל השתמשתי בפונקציה WebBrowser.Navigate URL [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
מי שיעזור לי אני ממש אשמח. יש לי אתר בHTML נמצא בתיקיה מסוימת...נניח א' בתוך התיקיה הזאת יש עוד תיקיה נניח ב'... ויש דף אינטרנט בתוך התיקיה ב'... איך אני מקשר אותו(קישור יחסי) לדף בתיקיה א'? (במידה ואני יכתוב בלינק שבעמוד את זה: /a/site.html הוא מתייחס לזה מהתיקיה הנוכחית כאילו ישנה תיקיה a בתיקיה ב' ושם הדף site.html(וכמובן שזה לא עובד) אני יכול לכתוב את כל הנתיב... אבל אז כשאני יעלה את האתר לשרת כל הכתובות ישתנו והכל לא יפעל... מי שיכול לפתור לי את הבעיה, או למצוא רעוין אחר אני יודה לו מאוד. סופשבוע נעים ושבת שלום! (אם לא הייתי ברור במשהו העירו לי ואנסה להסביר בצורה טובה יותר)
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אני רוצה למשל לתת לגולש לבחור אופציה מתוך 4 אפשרויות. ואז לשמור את זה בcookie שלו במחשב. (זה החלק הקל) ובפעם הבאה שהוא נכנס לאותו דף html לעשות מבנה שנראה כך : (לקרוא מתוך הcookie של הגולש) אם הגולש בחר באופציה 1 אז שלח אותו ללינק מס'1. אם הגולש בחר באופציה 2 אז שלח אותו ללינק מס'2. וכדומה... איך אני עושה את זה ? מה הפקודות לכך ? אשמח אם מישהו יפרט או יתן לי להעתיק את הקוד תודה מראש, דודו.
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
הכוונה היא לעשות מחדש את הקוד שרשמתי במקרה שאני רושם משהו מסוים למשל. אם זה לא ברור תגידו אני אנסה להסביר טוב יותר
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אני מנסה לשלוף מטבלה כאשר הנתונים שמה בעברית. אני עושה משהו כזה: "SELECT CatDirLocation " + "FROM CategoriesTab " + "WHERE CatName = @NAME" כאשר הפרמטר נראה ככה: parameters = new SqlParameter[1]; parameters[0] = new SqlParameter("@NAME", SqlDbType.NVarChar); parameters[0].Value = "אינטרנט"; אני עושה את זה דרך VS2008. הבעיה היא שאני לא מקבל תוצאות(אני מקבל טבלה ריקה). כאשר בוודאות אני אמור לקבל.. כמו ששמתם לב העמודה היא NVARCHAR, ככה שזאת לא הבעיה. חשוב לציין שאם הערך הוא באנגלית - זה עובד.
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
-
שלום, אני אמור לקרוא מקובף טקסט מספרים (כ-int) ואז לשלוח אותם לפונקציה שכבר כתבתי שמכווצת את הקובץ.... בחרתי להשתמש באובייקט של: BufferedReader br כאשר כל פעם אני קורא מחרוזת- ממיר אותה לint ושולח לפונקציה המכווצת write(int) כפי שניתן לראות: while(s!=null) { int num=Integer.parseInt(s); cos.write(num); s=br.readLine(); } הבעיה היא ש- s (ממחלקת String ) למרות שמקבל null בסוף הקובץ- משום מה עדיין יש כניסה לתוך גוף הלולאה! אשמח לכל הצעה תודה
-
- 4 תגובות
- 649 צפיות
-
-
יש כמה תרגילים שאני לא מבין בבקשה תעזר ו לי איך כתובים תוכנית שמדפיסה תהודעה הבאה: first sec T ומה יהיה הפלט פה: main() } int index, square; for(index = 1 ; index < 13 ; index = index +1)} square = index * index printf('%5d%5d\n", index, square);
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה למדתי CSS שממש עוזר לפשט את כול התהליך של עיצוב אתרים, ורציתי ליצור תפריט בכול תחתית דף (התפריט הוא קובץ PHP שמשתנה לפי המידע שיש במאגר הנתונים ואני קורא לתפריט בעזרת הפונקצייה Include() ). עכשיו, בתפריט עצמו שמתי div שמזוהה על ידי ה-id adminnav ומזוהה בעזרת ה-CSS ככה: #adminnav { position: absolute; vertical-align: bottom; padding: 0; margin: 0; text-align: center } body{ font-size:11pt; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #CCCCCC; background-color: #202020; background-image: url("images/backimg.jpg"); background-repeat:repeat-x; } צירפתי גם את התגית body כי אולי קיימת חפיפה כולשהי? בכול מקרה, הקוד של הקובץ של התפריט הוא זה: <HTM…
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
-
-
היי, אני מתקין וורדפרס בפעם הראשונה, ואני צריך קצת עזרה מכם בנושאים מסויימים: 1. אני מחפש פיצ'ר/פלאגין שיתן לוורדפרס גלריית תמונות שיהיה נוח גם לנהל אותה וגם לצפות בה. 2. אני רוצה למצוא דרך שהוורדפרס יהיה סטאטי לחלוטין, זאת אומרת, לא יוכלו להגיב לשום דבר / גם לא לפתוח משתמש. אני יודע שיש דרך לבטל בכל דף ודף, הבעיה היא שאני רוצה שהדבר הזה יהיה באופן אוטומטי כי האתר שאני בונה הוא לא בשבילי, בעל האתר לא ידע לנהל תגובות. 3. אני מחפש אחסון חינמי שיחזיק לפחות שנה-שנתיים (משהו שכבר החזיק שנה שנתיים חח), וגם משהו שיהיה נוח להוציא כתובת DNS לדומיין. אשמח לעזרתכם, ליאור.
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום לכם, פעם ראשונה שלי בפורום תיכנות ... כמו שהבנתם יש לי בעיה ב-VB6. אני צריך לעשות FIT לתמונה גדולה שתתאים לכפתור פקודה מסויים. הנה הקוד: Private Sub chgpic_Click() Dim picture1 As StdPicture explorer.ShowOpen picture1.Picture = LoadPicture(explorer.FileName) button1.Picture = PaintPicture(picture1.Picture, 0, 0, button1.Width, button1.Height) ה-explorer הוא ה-COMMONDIALOG שבעזרתו אני פותח את הקובץ. button1 הוא הכפתור עליו אני צריך להתאים את התמונה. יש לי כנראה בעיה עם ה- PaintPicture... או שאני בכלל לא צריך להשתמש בפונק' הזו . תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
-
-
יש לי בעיה שרמת האבטחה של הדטה בייס שלי אינה מאפשרת לי בתור משתמש לבצע שינויים על ידי שרת הIIS. מצאתי מדריך שמורה כיצד לתקן את הבעיה, אך הבעיה היא שאין לי טאב (לשונית) של אבטחה כשאני לוחץ על התיקייה של הדטה בייס. אם מישהו יודע כיצד להוריד את רמת האבטחה של הדטהבייס אשמח מאוד. מצורף העזרה באנגלית, אך לי כפי שאמרתי אינה מופיעה הלשונית של האבטחה שהוא מדבר עליה שאותה אני מחפש: http://www.webmasterworld.com/forum47/959.htm התגובה הרלוונטית מתוך הבעיה: This happens to me all the time since I changed to a computer with Windows 2000 pro - on Win 98 never had the problem. It happens after you open the Access database. The only way I found to fix it, was to create another fo…
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
כותרת אם זה משהו מסובך אז אני אוותר, אני עדיין ברמה יחסית בסיסית בC++ ואם זה מסובך מדי עדיף כבר שאני אלמד אסמבלי
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
היי. אני רוצה להתחיל לבנות אתר ב ASP ואני צריך להפעיל במחשב את השרת הזה שנקרא IIS. יש לי מערכת ויסטה. עכשיו, מצאתי מדריך באינטרנט והפעלתי את ה IIS ועכשיו באמת יש לי תיקית Inetpub עם wwwroot וזה אבל אני שם קבצים של ASP ב wwwroot (שמתי כמה קבצים - חלק אני כתבתי וחלק הורדתי מהאינרטנט אז הם כולם תקינים שלא תגידו שהבעיה בקובץ) וכשאני מנסה להיכנס דרך הדפדפן אל הקובץ (localhost/myfile.asp או 127.0.0.1/myfile.asp) זה מה שהוא רושם: מה אני יכול לעשות?[br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 16:52:11 up
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
ז"א את המפתח טבלה הכי גדול(אחרון) או שאי אפשר בכלל? תודה!
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-