עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Aviv C,

ביום חמישי האחרון עשיתי את בחינת הבגרות במדעי המחשב א'. נתקלתי בשאלה שבהתחלה לא נראתה קשה אבל אחר כך חשבתי אחרת. השאלה הייתה ככה (ציטוט מדוייק מהטופס לגבי C#): לפניך כותרת של פונקציה/פעולה הכתובה ב- C#. public static int Test(int x, int y, double z) לפניך חמישה זימונים של הפונקציה/הפעולה: בעבור כל אחד מחמשת הזימונים כתוב אם הוא תקין או אינו תקין. אם אינו תקין - הסבר מדוע. x, t, m, k, c, b הם משתנים מטיפוס שלם. 1) x = Test(3, 7, 8.2); 2) t = Test(b, b, 2.5); 3) c = Test(7.8); 4) m = Test(4, 6.25, 9); 5) if (Test(2, 4, 6.1) == 1) k = 7; אני חושב שלכולם ברור ש-1 ו- 5 תקינים וגם ש- 3 ו- 4 לא תקינים. עכשיו, לגבי 2 אני כתבתי שהוא תקין. אחרי המבחן חלק מהחברים שלי רשמו לא ת…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by redead,

יצא לי לכתוב כבר קודים בג'אווה ועכשיו שאני מסתכל על כמה דוגמאות קוד מספר אני רואה שיש לי בתחילת כל תוכנית את השורת קוד הבאה : static Scanner reader=new Scanner(System.in); אני לא כולכך מבין למה צריך את השורה הזאת למה היא בדיוק עוזרת? תודה.

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  3. טענה: לכל עפ"מ קיים סדר על הקשתות והקודקודים כך שריצה של אלגוריתם Prim ייצר אותו. ההוכחה: זוהי הוכחה שראיתי באינטרנט: ------------------------ " קודם כל, הסידור של הקשתות צריך להיות כך שאם prim באיזה שהוא שלב מתלבט בין שתי קשתות שוות משקל, כך שאחת מהן על העפ"מ T שנתון לך, הוא יבחר בקשת של העץ (אפשר להראות שיש סידור כזה, אבל זאת לא הפואנטה בשאלה). עכשיו צריך להראות שבכל שלב, אם Prim מסמן קשת ככחולה אז היא בהכרח על העץ. נניח ש s זה הצומת שהתחלנו ממנו וש S זאת קבוצת הצמתים כך שבכל שלב באלגוריתם יש מסלול כחול מ s אליהם (בקיצור, כל הצמתים שהגענו אליהם עד עכשיו). נניח בשלילה שבשלב מסויים של האלגוריתם, Prim בוחר בקשת x-y שאינה על העץ, ונניח ש x ב S. אז y לא ב S, כי סימנ…

4. שלום, שאלה, אני צריך לכתוב תכנית שתחלק שני משתנים, יש אתגר בשאלה אסור לי להשתמש באופרטורים / % למי יש רעיון איך לעשות את זה?? תודה רבה

• 25 תגובות
    • 8.9k צפיות
  5. אהלן יש להשתמש בשפת מונחה עצמים (גאווה או c++) על מנת לייצג מספרים מרוכבים. כמובן שיש לשים לב לדברים הבאים: 1. יש שתי סוגי הצגות : הצגה קרטזית ופולרית 2. כפל וחילוק יותר קל ונוחל לעשות בייצוג פולרי 3. חיבור וחיסור יותר קל לעשות בייצוג קרטזי יש לתכנן תוננית שתנצל את השפה המונחית עצמים על מת להשיג מטרות אלו

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by kisin,

אני שולף נתונים ממסד נתונים באמצעות שאילתת SQL כשאת התוצאות אני מנסה למיין (ORDER BY) לפי הא-ב. העניין הוא שבעמודה שלפיה אני מנסה למיין יש גם עברית וגם, לפעמים, גרשיים ואז קורה שהשורות הראשונות שאני מקבל במיון הן שורות כמו: 'בן-חיים סרג, 'פרידמן משה פרופ, ... ורק אחרי כל השורות שמכילות: גרש, גרשיים, סוגריים. אני מקבל את התוצאות ממוינות לפי הא-ב. האם יש אפשרות איך שהוא לגרום לSQL להתעלם מכל הסימנים הללו בעת מיון?

7. Started by eliom,

שלום. לא הבנתי למה שעושים חיסור לתרגיל. -1010 1 1001 נתחיל מימין. חיסור של 0 פחות 1 מצריך נשא שלילי. אנחנו מורידים את הנשא השלילי מהספרה הבאה, ומוסיפים את הנשא השלילי )10 בבסיס 2( לספרה הימנית. 2 פחות 1, שווה 1. לא הבנתי למה זה יוצא 2 פחות 1?

• 2 תגובות
    • 4.9k צפיות
  8. Started by eliom,
    • 0 תגובות
    • 396 צפיות
  9. Started by shuki142,

שלום לכולם, אני מתחחיל עם תכנות ב ASP.NET ורציתי לדעת שאלה נורא בסיסית - אני מתכנת ב VB.NET. בניתי פרוייקט במחשב שלי באמצעות VS2008 ועכשיו אני מעוניין להעלות את הפרויקט לסביבת עבודה שיש לי (בחברת אחסון כלשהי). בניתי את מסד הנתונים שאני צריך, אבל אני לא יודע מה לעשות עם הקבצים שיש לי קבצי ה aspx, vb ושאר קבצי האתר שבניתי. שאני מעלה את הכל לשרת רגיל, תמיד זה נופל לי ומציג לי שגיאה של ASP.NET. נראה לי בעיה עם הקובץ web.config תמיד אני נופל עם הקובץ הזה ואין לי יותר מידי מושג לגבי התעסקות עם הקובץ הזה. בכל מקרה כפי שהבנתי משיטוטי ברשת ניתן ליצור קבצי dll במקום להעלות את קבצי המקור לשרת (קבצי ה vb). מה אני צריך לעשות כידי ליישם את זה ? ולאן אני מעלה את קבצי ה dll לשרת ? אשמח ל…

• 3 תגובות
    • 902 צפיות
  10. Started by ביצה,

אהלן! עברתי ממגמת אלקטרוניקה למחשבים ככה שכל מה שלמדתי ב-C ואסמבלי- לפח :-[ קיצור, אני מנסה לעשות תרגיל במחשבים בשפת ג'אוה ושאני מקמפל אני מקבל הודעת שגיאה שלא יודע מה צריך לעשות איתה. מה צריך לכתוב כדי שיהיה אפשר לקלוט למשתנה N? מצורפות 2 תמונות שאמורות להמחיש מה הבעיה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אני צריך לכתוב תוכנית שמקבלת משפט מהמשתמש (מחרוזת) ומאכסנת את המילים במערך. מספר המילים במשפט לא ידוע. ידוע שאורך כל מילה מוגבל ל80 תוים. מה שמפריע לי זה חוסר האפשרות להכריז על המערך אחרי קבלת הקלט. האם קיימת דרך אחרת לבנות את המערך?

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  12. Started by Access Denied,

איך ניתן לבצע החלפת תוכן של מחרוזות בפונקציה? נניח שיש לי רשימה שמכילה מחרוזות, ואני שולח אותה לפונקציה אחרת כדי שתשנה חלק מהמחרוזות לפי התוכן שלהן. לא ראיתי שיש השפעה על תוכן הרשימה בפונקציה הקוראת לפונקציה הזו בשום דרך.

• 4 תגובות
    • 954 צפיות
  13. Started by status,

יש לי קוד HTML שמנגן מוסיקה... והייתי רוצה לעשות אותו קצת יותר דינאמי.. --> איך אני יכול להשתמש בHTML ערך של מתשנה בPHP.. אמרו לי משהו על idden input?. מה זה? ואיך אני עובד עם זה?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by uzana2004,

1. השאלות שלי ככה: אחרי שאני מבצע % 2 על מספר מסויים, איך אני מקבל את הערך אחרי השארית? לדוגמא: אם ביצעתי על 2 % 9 אז השארית = ל1 והערך שנשאר אחרי השארית הוא 4... 2. אני צריך לקבל מספר כלשהו ולבדוק האם הוא עשרוני הוא בינארי איך אני יכול לבדוק זאת?

• 14 תגובות
    • 19.8k צפיות
  15. יש לי מחרוזת $options="one,two,three"; אני צריך לחלק אתה לחלקים שבין הפסיקים ולהוסיף <li> ו </li> אז להוסיף משהו אחרי הצלחתי עם: $options2=str_replace("," , "</li>",$options); אבל איך אני מוסיף בהתחלה <li> ?

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  16. בוקר טוב ברצוני לדעת עם איזה משתנה להגדיר את המטריצה הנל : האם מסוג INT או FLOAT והאם צריך להכניס את הנתונים בטבלה אחד אחד ?או יש דרך אחרת? אשמח לדעת איך עליי להתחיל לכתוב את הקוד תודה רבה ושבת שלום [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by orninyo,

למה אני מקבל את השגיאה הזאת: error C2106: '=' : left operand must be l-value על השורה הזאת: PP->Name=C->Name; שניהם מוגדרים כ char Name[LEN]; ניסתי גם עם stdup אבל השגיאה נשארה

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  18. Started by neogod,

יש לי שתי מחלקות, אחת יורשת מהשניה : public class C { public void foo (D d) { System.out.println("cd"); } public class D extends C { public void foo(C c) { System.out.println("dc"); } public void foo (D d) { System.out.println("dd"); } } } והדרייבר שמשתמש בשיטות הנל : public class Main { C cd = new D (); D dd = ( D ) cd; System.out.println(dd.foo(dd)); System.out.println(dd.foo(cd)); System.out.println(cd.foo(dd)); System.out.println(cd.foo(cd)); } ואני מקבל את השגיאה הבא: <identifier> expected בprintln למה???

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by roy4324,

[table] [tr] [td] 0 favorite [/td] [td] שלום, אני קורא מתוך java ב eclipse ל web service שנכתב ב asp.net. כלומר אני מפנה לURL שמסתיים ב asmx: http://mgnt184:8056/MDP_InsuredDetails_WS/InsuredDetails.asmx כאשר אני שולח request למתודה בשירות הזה אני מקבל את הודעת השגיאה הזו : 19/02/13 12:13:05 ERROR [xxxService]: ServiceProxy Update exception: 'No endpoint' 19/02/13 12:13:05 ERROR [xxxrvice]: ServiceProxy Update exception (toString): 'No למה מתקבלת הודעת השגיאה הזו ?ומה הבעיה ? צירפתי קובץ txt עם הקוד שלי. תודה[/td][/tr][/table]

• 0 תגובות
    • 863 צפיות
  20. מישהו יכול לעזור לי? למה זה לא נותן לי להריץ... http://pic-il.net/images/rgh1192354870m.JPG

21. Started by intel suck,

אני שולח נתונים מטופס לטבלת אקסס עד עכשיו זה תמיד עבד פתאום היום אני מקבל הודעת שגיאה Microsoft JET Database Engine (0x80040E07) Data type mismatch in criteria expression. /shirionsite/insert.asp, line 28 מה זה אומר?

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  22. Started by orninyo,

איזה סיבות יכולות להיות להופעת השגיאה הזאת?: error C2061: syntax error : identifier 'List' השגיאה מופיעה בקובץ LIST.c List מוגדר (typedef) בקובץ LIST.h אשר יש בו אינקלוד לLIST.c ובלי קשר: יש איזה אתר שמרוכזים בו הסברים לשגיאות של קומפיילרים?

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. כשאני מנסה להריץ את האימולטור של אנדרואיד סטודיו זה מה שאני מקבל : כמובן שהפעליתי וירטואליזציה ושאר ירקות

24. Started by guy81,

סתם קטע קטן מתוכנית: mov dx, 10 mov ax,5 mul ax, dx ניסיתי לכתוב את הפקודה בכמה קומבינציות נוספות כמו למשל: mul ax, 5 ותמיד מופיעה לי השגיאה: error: invalid combination of opcode and operands מה הבעיה בקוד שרשמתי?

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  25. Started by Far_Away,

ניסיתי לאתחל משתנה חדש במחלקה POINT ולהכניס לתוכו 2 ערכים מטיפוס INT using System.Drawing; class Point { static void Main(string[] args) { Point p1=new Point(1,2); Console.WriteLine(p1); } } וקיבלתי את השגיאה הבאה : 'Point.Point' does not contain a constructor that takes '2' arguments למרות שכן צריך להכניס 2 פרמטרים בשביל לאתחל את הטיפוס במחלקה. *ניסיתי לאתחל משתנים בעוד מחלקות ובכולם קיבלתי את השגיאה הזאת, זה עבר קימפול רק שהעצם נשלח בלי פרמטרים ובהדפסה נכתב : point.point. למישהו יש מושג מה הבעיה ? ???

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.