תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
יש לי כמה בעיות באסמבלר שלא הבנתי.. אני אנסח ת'שאלות בצורה יותר מקוצרת. 1. במשתנה char1 אות אנגלית גדולה. צריך שב-char2 תושם האות העוקבת. .model small .stack 100h .data char1 db 'C' char2 db ? .code start: mov ax, @data mov ds, ax cmp char1, ___________ je xx mov char2, char1 ______________ jmp finish xx: ________________ finish: mov ax, 4ch int 21h end start 2. מה תהיה תוצאת החישוב ומה יהיו ערכי הדגלים CF ו-OF לאחר הביצוע של כל אחד מהבאים? א. mov cl, 0ffh mov ch, 0fh sub cl, ch ב. mov dl, 10000001b sub dl, 5 ג. mov cx, 0a000h mob bx 0ffffh sub cx, bx 3. רשמו מה יהיה מצב הדגלים ZF ו-CF לאחר ביצוע כל אחד מקטעי התכניות שלהלן: א. mov ax, 30h cmp ax, 20h ב. m…
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום רב , עם עבודה עם JTREE אני רוצה לשנות את השמות של אבות / ילדים בכוח במהלך ריצה לאחר שהמשתמש מוסיף בן חדש בשם שהוא רוצה ואזי אני רוצה לבצע רענון על כל העץ JTREE ולבצע חלוקה מחדש בצורה מסודרת כוללת שמות קבועים ומספור קבוע ... איך עושים את זה ? :-) תודה רבה גמר חתימה טובה
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אני מנסה לכתוב תוכנית שתמיין קבצים בספריה - איך ניתן לדעת את שמות הקבצים שנמצאים בספרייה מסויימת? אני כותב בויז'ואל סטודיו 2005 לסביבת חלונות XP
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
ערב טוב, הקדמה: הטולטיפ לא מציג כיתוב עברי בצורה סבירה ומאוד מוגבל, ולכן אני צריך פתרון אחר. ניסיתי לחפש באינטרנט משהו מתאים אבל לא מצאתי. פתרון: ממשתי control שהוא בעצם panel שמכיל בתוכו כמה labels ועושה את העבודה, אבל יש לי panel אחר שבהתאם לנקודה בה נמצא העכבר נציג את ה control שמימשתי. הבעיה היא שגודל הcontrol שלי לא יכול להיות גדול מגודל הpanel אליו הcontrol יתווסף בגלל שאני משתמש במשהו בסגנון: panel1.controls.add(myPanelToolTip); ניסיתי להתחכם ובעצם להוסיף את ה control שלי ל controls של האבא ע"י משהו בסגנון : Parent.Parent.Parent.Controls.Add(myPanelToolTip) זה עובד, אבל המיקום של control משתבש. אני צריך פתרון יפה כך שcontrol שלי יוכל לצאת מגבולות הפאנל אליו הוא ש…
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
אני לא מכיר היטב את השפה ואשמח לתשובה מחכמי הפורום. איך ניתן להשוות בשפת c בין מספרים לx דהיינו : read_val == register; if (read_val == 10xx) printf("error)" תודה
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום !! מופיע לי השגיאה הבאה: compile error: constant expression reguired מה השגיאה האומרת? כיצד ניתן לפתור ולתקן את השגיאה הזאת?
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
-
-
שלום. יש לי שאילתה עם LIMIT - ולכן כשיש לי יותר תוצאות מהLIMIT יש לי שדה select שמציג את מספר העמודים וכהמשתמש משנה את הערך בשדה הזה הדף מתחלף ביחד איתו. הקוד שעשיתי עם השדה select הוא (הקוד המלא הוא סופר ארוך אז זה רק חלק..): <?php ... // get total enty results $row2 = mysql_fetch_array($tot_results); $total_res = $row2['total']; // get total pages needed to display all results. $total_p = ceil($total_res / MAX_RES); echo 'Showing Page: '; //generate select field- and select the current page echo '<select name="p_id" id="p_id" onchange="chg_page()">'; for ($i = 0; $i < $total_p; $i++) { $k = $i + 1; if ($i == $p){ echo '<option value="' . $_SE…
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
הוספתי שורה חדשה לטבלה (dataGrid) בדף האינטרנט שאלות: איך אני מוסיף אותה ראש הטבלת ה- DG אך משאיר את שאר הטבלה ממוינת בסדר האחרון? (ניח היוזר בחר למיין את הטבלה לפי שם מוצר ואז בחר להוסיף מוצר חדש) איך אני דואג שהפוקוס יהיה על ה textBox של השורה החדשה. (אין לו ID, כי בטבלת DG הוא למעשה label ואז בעריכה הוא הוך אוטומטית ל txtBox)? תודה
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אהלן, התחלתי סי שארפ שלשום ויש לי שאלה קטנה. לגבי טיפוס char, מה ההבדל בין- char.Parse(Console.ReadLine()) ל: (char)Console.Read()
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כבר התקנתי APACHE וPHP והכל עובד נהדר (אם כי אני לא בטוח שעשיתי את כל מה שאמורים לעשות) עכשיו אני מנסה להתקין MYSQL ואין לי מושג מה אני עושה ??? כבר התקנתי את MYSQL אבל אני לא מסתדר עם ההגדרות בכלל איך אני מסנכרן את זה עם APACHE? אני לא מעוניין בשרת חלופי כמו WAMP אני רוצה את מה שיש לי עכשיו בחיפוש שערכתי אמרו שאני צריך להתקין עוד דברים ??משהו כמו MYPHPADMIN ו- CPANEL אם מישהו יכול לכתוב\ למצוא מדריך עדכני ומפורט בעברית לגבי התקנה של APACHE MYSQL וPHP אני יודה לו מאוד תודה מראש לכל העונים
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
התחלתי ללמוד JAVA לא מזמן ונתקלתי בבעיה קטנה המורה שלנו הטיל עלינו מטלה שבתוכה צריך לקיים את תקינות הקלט הבאה: " X צריך להיות קטן או שווה לY . כמו כן, X צריך להיות גדול ממש מ-0" הבעיה שלי היא החלק המודגש מה שיצא לי הוא: while ( x<0|| x>y) כלומר אני בודק רק האם הוא גדול 0 איך אני בודק האם הוא גדול ממש מ 0 ? תודה
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כרגע לומד PHP ויש לי פרויקט לבנות אתר באתר שלי עמור להיות למעלה HEADER קבוע .בצד ימין במאונך תפריט (שיהיה שונה תלוי ברמת הרשאה של היוזר שנכנס למעכת) ובצד שמאל את כל התוכן שזה לרוב יציג תבלאות שונות שישליפו מSQL תלוי מה המשתמש בחר בתפריט השאלה שלי איך נהוג ליצר כזה אתר ..האם לחלק אותו לטבלאות ...האם לחלק אותו למסגרות (FRAMES) או בכלל משהו אחר.. ובנתיים אני עושה את הדף login האם זה בסדר שבדף login אין בכלל PHP אלה רק HTML שבכפתור כניסה הוא רק קורא לדף PHP שבודק את היוזר והסיסמה תודה
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות ב PHP שאני מחלק לאחוזים יצא מספר. 2 מספרים זאת אומרת 50 הצבעות אז אני עושה 50*כמות ההצבעות בכללי\100 ואז יוצא מספר נגיד 50.312312312313% איך עושים שזה יקח רק את ה 50.31% ? ולא את כל השארית? תודה רבה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אז אני בונה מערכת ממש פשוטה של פורום, אבל יש לי מספר בעיות. אז ככה הרעיון הוא, שאתה רושם תגובה בתוך textarea מה שרשמת נשלח לקובץ MDB בטבלה שנגיד יקראו לה posts ואז בדף של הדיון יודפסו התגובות. עכשיו, הבעיה היא שב-ACCESS יש לי מגבלה של 250 תווים אם זה טקסט, ואני כמובן רוצה שהמגלבה תהיה הרבה יותר ארוכה. בעיה שנייה היא, שאני כותב תגובה ויורד שורה שהתגובה נשלחת לקובץ MDB הוא לא יודע איך לרדת שורה והוא כותב לי את הכל בשורה אחת, איך אני גורם לו לרדת שורה? דבר אחרון זה אני רוצה שיהיה בכל כותרת את המס' תגובות לאותו דיון, אני יודע שזה עם counter אבל אני לא ממש בקיא בשפת ASP אז אני צריך עזרה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
ערב טוב, הגעתי עד לקטע הזה והכל היה בסדר... http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=406 ברגע שהם מתחילים להסביר על הכותרת, הם לא הראו דוגמאות. אז רציתי לשאול אתכם איך אני רושמת את הקוד אם למשל, אני רוצה שהכותרת תיהיה באמצע? הבנתי שהמאפיין שאחראי על זה נקרא align, ואני רוצה למקם את הכותרת באמצע, איך אני ממקמת את ה-align, ואת ה-center? תודה.
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שאני עושה קישור ומשתמש בכותרת מרמה 2 בשביל הטקסט לקישור האזור של הלחיצה על הקישור מגיע עד לאמצע הדף באותה השורה ורק אם אני עושה פונט סייז זה בסדר
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
PUSHFD POP ESI SHL ESI, 7 PUSH ESI MOV EDI, 400H MOV ECX, ESI CALL CALC MOV EAX, EBX POP ECX CDQ DIV ECX HLT PROC CALC ONE: MOV AX, ES:[EDI] MOVSW MOV [ESI-2], AX CWDE ADD EBX. EAX LOOP ONE RET CALC ENDP END אשמח אם מישהו יוכל לכתוב לי שלב שלב מה עושה הפרוצדורה, אני פשוט הסתבכתי עם זה בדגש על מה בדיוק עושה הפקודה mov ax, es:[edi והפקודה add ebx, eax מאיפה לי מה ההערך ההתחלתי של ebx אם הוא לא הוגדר קודם? וכנ"ל איך אני יודע מה נמצא בתא בכתובת EDI?
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אממ, קודם כל אני די בטוח שההודעה לא קשורה לכאן, רק לא ידעתי בדיוק איפה למקם אותה. אני רוצה להציג את הסמיילי הזה באתר שלי: עכשיו, אני לא רוצה שיופיע לינק אליו, אלא שהוא יוצג כתמונה ממש כמו כאן. בהודעה אני פשוט לחצתי על "תמונה" כדי להראות את הסמיילי, אבל באתר רגיל שאני בניתי איך אני עושה את זה? איזה קוד יש? הנה הכתובת של הסמיילי: http://www.ee.bgu.ac.il/~talinker/smilies/sign20.gif תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני צריך להכין המון, אבל המון דפי HTML, שכל דף מכיל תמונה, וכאשר לוחצים על התמונה הדף נסגר. אז יש לי את הקוד שצריך להיות בדף, הוא מצורף בהמשך ההודעה. בנוסף יש לי קובץ טקסט שבכל שורה יש את השם של התמונה שצריך להוסיף. אני רוצה להכין תוכנה, ובו אני צריך את עזרתכם, שתקח שם מהקובץ TXT עם שמות התמונות, ותכין לי דף HTML עם הקוד שיש למטה ורק שתכניס את השם של התמונה בsrc אני לומד C# והידע שלי בסיסי, איני יודע איך להשתמש בקבצים, וכל מה שעשינו עד כה היה Console אשמח לעזרה. הקוד: <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-8-i"> <META NAME="Content-Language" CONTENT="hebrew"> <tr><td><div style="position:c…
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
אני דיי חדש בקטע של EVENT ודלגייט. אני צריך לעשות תרגיל באופן הבא: ליצור אינטרפייס שיכל 2 אבנטים. שתי פורמים שיוצגו על המסך ובכל אחד שני כפתורים, כאשר לוחצים על הכפתור הראשון בטופס הראשון הכפתור השני בטופס השני מחליף צבע וההפך. ניסיתי ליצור קלאס שתממש את האינטרפייס וששני הטפסים ירשמו לאיבנט. אבל אז הבנתי שאין לי מושג מה אני עושה. מישהו יכול בבקשה לתת לי הסבר קצר על הנושא ואפילו הצעה לפיתרון? תודה!
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
עד עתה השתמשתי ב tc lite . התקנתי את הגירסה 5.02 אהבתי את הממשק אך לא הצלחתי למצא את האפשרות output כמו שיש ב tc lite כמו כן ניסיתי להשתמש בצירופים של alt+ ו ctrl+ אך ללא הואיל. אודה לכם אלמו ???
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
ברצוני להדביק סרטון בתוך הודעה שאני שולח ולא לתת קישור למקור מה הקוד איך אני עושה זאת?מצטער אם זה לא קשור בדיוק לכאן זאת מערכת הפורום שאני רוצה להדביק בה vBulletin גירסא 3.5.3
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני צריך המלצה להוסט בשביל אתר אינטרנט , האתר יהיה מבוסס wordpress או joomla . תעבורה מאד קטנה (לא יותר מ 2 ג'יגה בחודש) ונפח אחסון גם קטן (1 ג'יגה גג) , כמו כן אני צריך באיזור ה 5 כתובות mail forwarding . עדיפות להוסט ישראלי אבל אשמח לקבל המלצות גם על הוסטים ממדינות אחרות. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 727 צפיות
-