תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
לאחר קומפלציה יש לי את ההערה : Error 1 error C2653: 'ex' : is not a class or namespace name c:\documents and settings\schwartz\desktop\minip\minip\ex.cpp 5 יצרתי קובץ ex.h ו ex.cpp המחשב לא קולט את הקובץ H <עשיתי using name spcae> למה??????
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה בניתי תוכנת צ'אט בפרל שיש בה קליינט וסרבר עכשיו אני רוצה שגם הסרבר יוכל לשלוח הודעות לקליינט וכך ההפך שהקליינט יוכל לקבל הודעות מהסרבר בשביל זה צריך לפתוח בכל אחד מהתוכניות 2 סוגי סוקטים 1 מאזין ואחד ששולח אבל איך? בפרל בבקשה הרי הקליינט עסוק בלקבל הודעה מהמשתמש ולשלוח אותה אז איך הוא יכול במקביל לקבל הודעות?
-
- 6 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות ב PHP שאני מחלק לאחוזים יצא מספר. 2 מספרים זאת אומרת 50 הצבעות אז אני עושה 50*כמות ההצבעות בכללי\100 ואז יוצא מספר נגיד 50.312312312313% איך עושים שזה יקח רק את ה 50.31% ? ולא את כל השארית? תודה רבה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-
-
יש לי כמה בעיות באסמבלר שלא הבנתי.. אני אנסח ת'שאלות בצורה יותר מקוצרת. 1. במשתנה char1 אות אנגלית גדולה. צריך שב-char2 תושם האות העוקבת. .model small .stack 100h .data char1 db 'C' char2 db ? .code start: mov ax, @data mov ds, ax cmp char1, ___________ je xx mov char2, char1 ______________ jmp finish xx: ________________ finish: mov ax, 4ch int 21h end start 2. מה תהיה תוצאת החישוב ומה יהיו ערכי הדגלים CF ו-OF לאחר הביצוע של כל אחד מהבאים? א. mov cl, 0ffh mov ch, 0fh sub cl, ch ב. mov dl, 10000001b sub dl, 5 ג. mov cx, 0a000h mob bx 0ffffh sub cx, bx 3. רשמו מה יהיה מצב הדגלים ZF ו-CF לאחר ביצוע כל אחד מקטעי התכניות שלהלן: א. mov ax, 30h cmp ax, 20h ב. m…
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
האם התו "n\" הוא אמור להוריד שורה כאשר אני משתמש ב-echo ב-PHP? בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
רציתי לבקש ממכם בקשה קצת מיוחדת... אם זו לא טרחה גדולה מידי הייתי רוצה שתעשו לי משחק פלאש קטן כמו בפרסומת של ביטוח ישיר שהייתה בוואלה: מכונית שנוסעת הביתה וצריכה לעבור בדרך מכשולים ,בסוף המשחק אם אנחנו עוברים את כל יהייה כתוב שעברנו בהצלחה ואז פתאום נופל משהו על המכונית או משהו כזה.... בידיוק כמו בפרסומת של ביטוח ישיר בוואלה אם מגיעים לסוף שבו נופל משהו על המכונית יהייה רשום: אי אפשר להתחמק מעונש של אלוהים. אם נתקלים במכשול יהייה רשום לא הצלחת נסה שוב. אני מקווה שמה שאני מבקש זה לא טרחה גדולה מידי כי אני לא מבין בדברים האלה תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי אחסון שנקנה פה בארץ + דומין ישראלי שקיבלתי מהחברה קניתי דומין נוסף מgodaddy איך אני מוסיף את הדומין הזה גם כן... תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
אני כרגע משתמש בsession כדי לשמור מידע כאשר מה שאני שומר בsession זה אובייקט מסוג סטודנט (אשר מוגדר בdatabase עם השדות הרלוונטים). אני מצליח לשמור מידע (משדות בעמוד לשדות במשתנה מסוג סטודנט) אבל כשאני חוזר אחורה ורוצה לשנות משהו, הוא לא מאפשר לי לבצע שינוי ב session , אלא שומר רק את השמירה הראשונה שלי. למשל אם יש לי שדה בוליאני ואני מעדכן אותו בהתאם לצ'ק בוקס, כאשר אני חוזר לדף ורוצה לשנות את הבחירה בצ'ק בוקס ושאותו שדה בוליאני ישתנה בsession, הוא לא מאפשר לי. השאלה שלי היא איך אני יכול לחזור חזרה ולעדכן את אותם השדות?
-
- 0 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום, ניסיתי לכתוב תוכנית קטנה באצווה שתעבור על כל הקבצים בתיקייה מסויימת(j2c) ותמיר אותם לפורמט אחר(jpg). הבעיה היא שבלולאה אני בודק מה השם החדש ומכניס אותו למשתנה אבל משום מה זה לא עובד לי. cls FOR /R "folder\" %%G IN (*.j2c) DO ( set dav=%%G set dag=%dav:~98% set dan=%dag:j2c=jpg% kdu_render -i "%%G" -o "%dan%" ) מה שקורה זה שפעם אחת ב-dag יש ערך שהוא איכשהו משהו עם 98, ופעם אחרת הערך ב-dan הוא j2c=jpg ובעצם התוכנית לא עושה את מה שהיא צריכה לעשות. וגם אם המשתנה dan בסדר, הוא נשאר קבוע לאורך כל האיטרציות של הלולאה ולא משתנה. מה הבעיה ואיך אני מסדר את זה? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-
-
שלום יש לי תרגיל במטלב שאני לא מצליח לפתור אשמח לעזרה " כתבו פונקציה המקבלת מקדמים של 2 ישרים ומחשבת את נק' החיתוך שלהם (x0,y0). הפונקציה משרטטת את הישרים בתחום [x0-5: x0+5] , את נקודת החיתוך שלהם ולידה את שיעורי הנקודה. הוסיפו כותרות לצירים ומקרא. "
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לבנות תוכנית בJAVA שתקרא ותכתוב נתונים מתוך SQL SERVER 2005 DB. חיפשתי וקראתי באינטרנט, אבל נתקלתי בהרבה דוגמאות שונות שבכל אחת מהן השורה הזו שונה Class.forName("com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver"); אני מבין שזו שורה שמשתנה בהתאם לפלאגין המותקו על אותה סביבת עבודה, ניסיתי להתקין כמה וכמה פלאגינים (לאקליפס) אך ללא הצלחה. כל הזמן אני מקבל: class not found exception מבקש את עזרתכם בלמצוא ולהתקין פלאגין שכזה. תודה, אביעד.
-
- 4 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי אומר שהוא כתב תכנית בC שרצה על כל כונן C ופשוט מוחקת כל קובץ שהיא עוברת עליו. הוא אמר לי, שהוא עשה את זה הכי יעיל שאפשר, ורוצה שאני אעלה על איך הוא עשה את זה. עברו אולי שנתיים מאז שלמדתי C ולמדתי עבודה עם קבצים אבל אני פשוט לא זוכר. ד"א התערבנו על 10 שקלים. בבקשה, תעזרו לי להציל את ה10 שקלים שלי, ותאפשרו לי לקנות פרח לאהובתי לקראת ראש השנה עם עשרת השקלים שאני אקח ממנו ותכתבו לי תכנית הכי יעילה שאפשר שתוכל לרוץ על כל כונן C ופשוט למחוק על קובץ שהיא מגיעה אליו. אהיה אסיר תודה למי שיעזור לי, ואקנה לו שוקולד בעזרת 3 השקלים שישארו אחרי הפרח תודה רבה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להוסיף את מערכת ההורדות paFileDB 3.1 לתוך האתר שלי כלומר לשנות את המערכת הורדות שיש לי כרגע באתר ולשנות אותה למערכת ההורדות paFileDB 3.1 כמו שיש כאן באתר הזה. זה האתר שלי http://freetalk.sbsil.net/index.php אם מישהו יודע בבקשה לעזור ני כבר מלא זמן מנסה לעשות את זה.
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
אזז ככה ... אני רוצה לעשות כמו מערכת עידכונים קטנה של הודעות המחשבים והכתבות באתר הזה לשים באתר שלי...ניראלי קוראים לזה NEWS BOX כאילו כל הודעה/כתבה/סיקור חדש שיעשו אני יוכל ליראות דרך האתר שלי..
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו מכיר פונקציה בשפת c, שמקבלת כפרמטר שם של ספריה ומחזירה את שמות הקבצים שנמצאים בספריה? עזרה תתקבל בברכה ..
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
אז ככה.. קראתי כמה מדריכים באינטרנט האמת שלא הבנתי את רובם ולא עבדו לי הורדתי מ php.net את php-5.0.5-installer.exe מה שאמור לעבוד כי זה התקנה אוטמטית ולקראת הסוף של ההתקנה הוא אומר לי שאין לי שרת במחשב בכלל..... לפי דעתי הוא מתכוון ל IIS או משו כזה כי הבנתי שצריך את זה על המחשב ולא נראה לי שיש לי את זה רציתי לדעת אם יש משהו שאני צריך להוסיף לוינדוס לפני שאני מתקין את ה PHP או אם יש לכם איזה מדריך נורלמי לזה.... בתודה לירן
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
1. בתכנות בWINDOWS APPLICATION האם יש אפשרות לפנות לפקד בנקודה XY ידועה מראש? 2.רשימה NODE וכל אלה לפי איך שלומדים בבית הספר (וההיגיון) כל NODE מכיל בתוכו 2 תאים אחד של הערך והשני מצביע על הNODE הבא עכשיו לפי המורה שלי ה1 הוא בעל ערך בלבד והבאים אחריו מצביעים עליו ה2 על 1 ה3 על 2 וכל הלאה ולדעתי צריך לעשות את זה הפוך 1 מצביע על 2 2 מצביע על 3 והNEXT של האחרון הוא NULL את הדרך הראשונה אני יודע לעשות בגלל שלימדו בכתה אבל לדעתי זו הדרך השגויה א.מי צודק? ב.אם אפשר דוגמאת קוד ליצירת רשימה מסוג T לפי הדרך השנייה (בקונסול) תודה
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
שלום. הורדתי mysql 4 התקנתי... YEY PHP 4 מותקן גם וגם תוכנת שרת. השרת תומך PHP, וניסיתי להתקין פורום לדוגמא, שדורש PHP ומסד נתונים, MYSQL עכשיו, כשאני מתקין את הפורום הוא כותב לי שגיעה, משהוא עם הססמה, משהוא מוכן להסביר לי בקצרה איך מתפעלים MYSQL?? בבקשה.. :
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
התחלתי ללמוד JAVA לא מזמן ונתקלתי בבעיה קטנה המורה שלנו הטיל עלינו מטלה שבתוכה צריך לקיים את תקינות הקלט הבאה: " X צריך להיות קטן או שווה לY . כמו כן, X צריך להיות גדול ממש מ-0" הבעיה שלי היא החלק המודגש מה שיצא לי הוא: while ( x<0|| x>y) כלומר אני בודק רק האם הוא גדול 0 איך אני בודק האם הוא גדול ממש מ 0 ? תודה
-
- 3 תגובות
- 692 צפיות
-
-
נניח יש לי מחלקה Ball והשיטה הבונה שלה מוגדרת כך: Ball:Ball(float posX, float posY) והמאפיינים של המחלקה הם גם: posX ו-posY השאלה שלי היא איך אני מציב את הפרמטרים במאפיינים של המחלקה כשיש להם אותו שם? אם אני לא טועה ב-JAVA משתמשים במילה this כדי לעשות את זה.. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום רב, התחלתי לילמוד את שפת התיכנות C ואני רוצה להתחיל להיתנסות בתוכנות שונות המתאימות לשפה האם יש תכונות שהן אינן עולות כסף וההורדה שלהן חינם?
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אז אני בונה מערכת ממש פשוטה של פורום, אבל יש לי מספר בעיות. אז ככה הרעיון הוא, שאתה רושם תגובה בתוך textarea מה שרשמת נשלח לקובץ MDB בטבלה שנגיד יקראו לה posts ואז בדף של הדיון יודפסו התגובות. עכשיו, הבעיה היא שב-ACCESS יש לי מגבלה של 250 תווים אם זה טקסט, ואני כמובן רוצה שהמגלבה תהיה הרבה יותר ארוכה. בעיה שנייה היא, שאני כותב תגובה ויורד שורה שהתגובה נשלחת לקובץ MDB הוא לא יודע איך לרדת שורה והוא כותב לי את הכל בשורה אחת, איך אני גורם לו לרדת שורה? דבר אחרון זה אני רוצה שיהיה בכל כותרת את המס' תגובות לאותו דיון, אני יודע שזה עם counter אבל אני לא ממש בקיא בשפת ASP אז אני צריך עזרה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 691 צפיות
-
-
שלום רב , עם עבודה עם JTREE אני רוצה לשנות את השמות של אבות / ילדים בכוח במהלך ריצה לאחר שהמשתמש מוסיף בן חדש בשם שהוא רוצה ואזי אני רוצה לבצע רענון על כל העץ JTREE ולבצע חלוקה מחדש בצורה מסודרת כוללת שמות קבועים ומספור קבוע ... איך עושים את זה ? :-) תודה רבה גמר חתימה טובה
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
יצרתי עמוד באינטרנט שבו האינפוט בטופס ממוקם בצורה אחת בפיירפוקס 3.0, אקספלורר 7 ו-6 וממוקם בצורה אחרת בChrome, פיירפוקס 3.5 ואקספלורר האם משהו יכול לתת לי Hacks לכל הדפדפנים המוזכרים בכותרת ? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 691 צפיות
-
-
לא מוצא בויזואל סטודיו 2010 את [h=1]Pictures toolbar[/h]בחרתי view tolbars ועכשיו אני לא רואה - Pictures http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc295339(v=expression.40).aspx אשמח לעזרה! תודה :-) [h=1][/h]
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-