תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
אהלן חברים.נתקלתי בבעיה מעצבנת במיוחד שאיני מצליח לפתור עדיין, היא חוזרת על עצמה בשני אתרים שאני בונה.הרכבתי גלריה שאורזת בתוכה Jquery. (גלרית פאנסי בוקס החינמית).בצילום מסך שצירפתי ניתן לראות שלרקע הלבן המחזיק את הטופס יש גובה, 356px. וכתוצאה מכך אני מקבלסקרולר. חיפשתי בסי אס אס ובקלאס לא מוגדר גובה.כפי שניתן לראות ב inspect element הגובה "מגיע" מרמת ה inline, אך שם אין גובה. (בדקתי עשרות פעמים).איך לעזעזאל אני נפטר מהסקרולר למישהו יש מושג? יכול להיות שהגובה מגיע מקובץ JS של הגלריה? את אותה הבעיה בדיוק יש לי עם גלריה אחרת, שמגיע גובה לדיב מסוים ואיני מבין מהיכן.אודה על כל עזרה.
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
האם ניתן לדעת האם חלון נפתח ע"י הפקודה Window.open או שהוא נפתח ע"י הקלדה של הכתובת ישירות בדפדפן ללא העברת פרמטר כלשהו ? משהו בסגנון has parent שיחזיר אמת או שקר. עריכה: טוב, נראה לי שהצלחתי לעשות משהו. אני פשוט קורא ל opener של החלון. אם הוא לא מוגדר אז הוא לא חלון
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-
-
יצרתי Slider וקבעתי שיהיו לו 8 מצבים (עם הערך Maximum), איך אני מכניס ערך מספרי שונה לכל אחד מהמצבים לאורך ה-Slider למשל אם אני בוחר את האפשרות הראשונה אני מקבל ערך מספרי מסויים וככה כל ערך אני מקבל ערך שונה אבל הקפיצות הם לא שוות לאורך ה-Slider תודה.
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
יש לי באג מוזר ב JAVA איך זה יכול להיות ש socket.isConnected() socket.isClosed() מחזיר : true true
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
היי חברים, מכירים את מסך הבחירה של איזה גרסאת פייתון להוריד ? לוחצים על גרסאות 2.7 למיניהן כבר כמה שנים רצופות ? מוזמנים לקרוא את הכתבה (ההומוריסטית) שכתבתי בנושא ובה פתרון שאני מציע http://dannysolutions.tech/i-know-why-youre-not-using-python-3/
-
- 0 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום יש לי דף מסוים באתר מובייל שאני מפתח שבו יש תמונה גדולה ככה שצריך סקרול גם אנכי וגם אופקי מהספריות שניסיתי כולם לא עובדות בכלל או האופקי לא עובד כאשר מוסיפים dir="rtl" ל-body או ל-div בד"כ האופקי לא עובד(גוררים ורואים את הסקרול עצמו אבל שום דבר לא זז חוץ מהסקרול טיפה bouncy כזה- כמו שמגיעים לקצה) יש תמונה וטקסט עם position absolute על גביה ובגלל זה ה-Dir כן חשוב פה, מבחינתי הפלט של התמונה והנתונים שעל גביה זה קופסא שחורה ובזה לא נוגעים(זה קוד שהיה קיים כבר לאתר הלא מובילי) מהספריות שניסיתי: iscroll 4 jquery iscrollview (תכלס הוא פשוט עטיפה של iscroll) jquery.nicescroll jquery.dragscroll על חלקם גם ניסיתי לעשות קיסטומים ב-CSS/JS של להחליף את כל ה-left: ב-right: וגם לא…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בוקר טוב. בחודשים האחרונים אני יושב על אתרי אינטרנט ולומד להקים אתרים מ-0 ברמת הקוד. כרגע אני נמצא בשלב שאני לומד תגיות HTML, ועברתי בין הייתר על אתר : CodeAcademy ושם הוסבר באחד השלבים שמשתמשים בתג - <div> על מנת להפריד בין חלקים בדף האינטרנט שאנחנו בונים, ואז הם נתנו תרגיל - העניין הוא שעדיין לא הבנתי למה צריך להפריד חלקים בדף ? תמיד ידעתי שיש HEADER - יש BODY ויש FOOTER אז למה צריך את ה-DIV ? האם צריך אותו ל-CSS ? או לדברים אחרים ? ראו למשל את הקוד דוגמא שהם הביאו לי פה : <body> <h1>The Brown Bear</h1> <div> <h2>About Brown Bears</h2> <h…
-
- 0 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אני מקבל הודעת שגיאה Error Type: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E09) [Microsoft][ODBC Text Driver] Cannot modify the design of table 'first_table'. It is in a read-only database. /b.asp, line 4 חיפשתי על זה שבוע פתרון באינטרנט לא הצלחתי לפתור ראיתי שהרבה אנשים נתקלו בזה ניסיתי לשנות הרשאות הוספתי הרשאות גם לתיקיה גם לקבצים כלום לא עזר .. יש לי ווינדוס אקספי SP2 אני אודה מאוד למי שיעזור לי
-
- 0 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום לכם, בימים אלו אני עובד על בניית אתר כלשהו ורציתי להוסיף לאתר מסד נתונים של ACCESS אבל איני יודע איך בדיוק אני יכול לעשות זאת כי עד כה השתמשתי במסד הנתונים שנמצא בתוכנה בניתי מסד נתונים ב ACCESS ושמרתי אותו כ .accdb, עכשיו שאני מחבר אותו לאתר ומריץ הוא נותן לי את ההודעה הבאה : An attempt to attach an auto-named database for file (מיקום הקובץ). A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share אין לי מושג מה אני עושה לא נכון, איך בעצם אני מחבר מסד נתונים חיצוני לאתר שמיוצר ב WEB DEVELOPER אם תוכלו לעזור לי בנושא אני אודה לכם מאוד! תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
באורקל: קיימת טבלת קורסים עם ת.ז (של המשתתף בקורס) ושדה תאריך לכל קורס. אני מעוניין להקים טבלה נוספת, עם ת.ז ותאריך הנפקת רשיון. אני רוצה אבל לעשות אילוץ, שתאריך הנפקת רישיון יהיה מאוחר מהתאריך של הקורס. למשל, אם בעל ת.ז. 666 לקח קורס ב 1.1.08 אז תאריך הנפקת רשיון לא יכול להיות לפני 1.1.08. איך בונים טבלה כזו?
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה להפעיל את הת .net משום מה הוא לא עולה לי [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
במסגרת לימוד עצמאי של Visual .NET C# , בניתי תוכנה קטנה שמשתמשת בתכונות הנוחות מאוד של שימוש בממשק GUI פשוט. התוכנה שומרת משימות באובייקט ListView, בתוך מסמך שנמצא בתצורת MDI - Multiple Document Interface. כל מסמך מכיל אובייקט Task עיקרי שמחזיק את הפרמטרים לגיבוי ספריות ו/או קבצים. בעזרת לחיצה על הלחצן הימני של העכבר ניתן להריץ את המשימה ולגבות ספריות שונות ומרוחקות בדיסק הקשיח, בספרייה אחת מרכזית לשם צריבה מאוחרת(צריבה / עותק קשיח של החומר). הצורך נוסע מריבוי המקומות בדיסק שיש לגבות במקום מרכזי אחד. אפשר אפילו לנצל את התוכנה כאשר אנו מבצעים פירמוט למחשב. את התוכנה תוכלו להוריד מהאתר שלי , מהכתובת המצויינת למטה: http://www.cs.bgu.ac.il/%7Ebarouchy/private/programs.htm התו…
-
- 0 תגובות
- 994 צפיות
-
-
-
שלום , בזמן שלפת המידע ע"י JDBC פשוט אני רואה שכאשר המידע מכיל עברית + סוגריים או תווים מיוחדים , כל העימוד של התווים נהרס (הסוגריים קופצים לאמצע המשפט וכ"ו).. המידע יושב בסדר ב DB .. אני מבין שזו בעיה די נפוצה.. נסיתי ליצור STRING חדש עם charset שונים אבל ללא הצלחה. יש רעיונות איך להתמודד עם התופעה ? תודה.
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
יצרתי טופס בעלה richtextbox ומעליו יש listbox שבLoad הוא מוסתר וכשאני לוחץ על כפתור אני רוצה שהlistbox יקפוץ למעלה ויגדיל את החלון עצמו. קצת קשה לי להסביר אבל נכון שאני עושה visible=true לlistbox הוא מופיע לי במקום הקיים של הטופס ומסתיר לי דברים אז אני רוצה שהוא פשוט יקפוץ למעלה מעל הכל. מי שלא הבין נכון דוגמא יש את החלון הקטן של האייסקיו עכישו יש כפתור ההיסטורי שאיך שלוחצים עליו הוא מעלה חלון למעלה ובו כתוב כל ההיסטורי. אני יודע שזה נקרא משהו דינמיות כי כמו שיש בvalidation controls מאפיין dynamic שכשאר הוא true אז כשיש הצגה של הerormessage של הקונטורול הוא פשוט מקפיץ את התיבות טקסט למעלה ומראה את ההודעה במקום שהוא היה מוסתר.
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
אני צריך קצת עזרה בתכנות עם VB ו Excel . צירפתי גם קובץ פה, יש לי טבלה (חלק א') שאותה אני מקבל מתוכנה אחרת שנבנתה כבר ואין אפשרות לשנותה ואני רוצה לבנות סקריפט שיעביר את הנתונים אל החלק השני של הטבלה (חלק ב') זה בעצם מעייין טבלת מכירות ואני רוצה שהיא תתמלא באופן אוטומטי אחרי שאני אלחץעל כפתור או משהו כזה יש אפשרות שנתונים חלא יופיעו בחלק א אבל הטבלה המקורית היא הטבלה בחלק ב' ששם תמיד יופיעו כול הפרטים עם כול הנתונים, בעצם חלק א הוא מעיין עידכון לנתונים של טבלה ב' אם מישהו יודע איך לתכנת ב Excel עם VB בבקשה שיעזור לי...
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
-
-
אני חייב את התוכנה דלפי 5 אם אפשר לינק להורדה ומדריכים לתוכנה בבקשה עדיף בעיברית בבקשה עזרה דחופפפ
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
היי, שימו לב http://www.gogy.com/games/kingdom-rush-frontiersהמשחק הבא שוקל המון ולוקח לו לא מעט זמן להיטען, יש שם PRELOADER של חברה חיצונית, השאלה שלי היא האם מבחינה טכנולוגית תכנותית אפשר לבצע אפשרות שקובץ ה-SWF יטען מרגע פתיחת הדף ומרגע שה-PRELOADER מתחיל לפעול, זאת אומרת אם אדם חיכה 5-10-15 שניות בנתיים ה-SWF יטען לו וכשהוא ייצא מאותו PRELOADER או שהוא יסתיים לו בסוף ה-15 שניות הרווחתי בעצם 15 שניות טעינה. יש אפשרות כזו מבחינה טכנולוגית? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איך אני יכול להפעיל על האתר שלי עיצוב מוכן ? האתר בנוי ב HTML+VB.NET יש לי קובץ psd/css/html ואת תיקיית התמונות
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
האתר: http://e.domaindlx.com/arielsys/index.asp הבעיה היא, שאם אתם משתמשים ברזולוציה גבוהה יותר מ1024x768 אז התיבה העליונה(הבאנר) לא יופיע כפי שהוא צריך להופיע.. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי ציון גודל תיבת הבאנר באחוזים, גם זה לא עזר, אני נואש, עיזרו לי :<
-
- 0 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עושה הנדסאים באלקטרוניקה ועכשיו אני בכיתה יד,התחלנו ללמוד את הבסיס ל VHDL והביאו לנו שתי משימות: לבנות מערכת שתקבל מילה בעלת 4 סיביות ושתספור כמה אחדות יש במילה הזאת. מותר להשתמש רק ב MUX לא משנה כמה. אני חשבתי על רעיון אבל לא נראה לי שהוא ממש יעיל: חיברתי שלושה מוקסים של 4 על 16,את כל כניסות הבקרה חיברתי ביחד,והכניסות בקרה הן גם הכניסות של המערכת. ובכניסות של המידע הצבתי לפי טבלת אמת את כל האפשרויות, למשל כאשר אני מכניס לכניסות בקרה 0000 אז כל מוקס בוחר את הכניסה X0, אז בכל מוקס ב X0 שמתי "0" ואז כל מוקס מוציא "0",ויוצא לי המספר 000,שזה בעצם גם מספר האחדות במילה שהכנסתי בכניסות בקרה. אם למשהו יש דרך יותר טובה ויותר הגיונות אשמח לשמוע,כי אם אני…
-
- 0 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
איך מבצעים delete על מערך דו ממדי דינאמי, האם צריך לבצע delete על המצביע וגם על המצביע הכפול? וא"כ, מהו התחביר?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי dataset שמכיל טבלה אחת, הטבלה הזאת יצרתי בעזרת 2 טבלאות, שיש בניהם קשר.. שאלתי היא איך אני יכול ליצור שורה חדשה בטבלה? כי הטבלה הרי מכילה תוצאה של join בין 2 טבלאות האם אני צריך ליצור dataset שמכיל 3 טבלאות? לדוגמא יש לי טבלה בשם עובדים וטבלה בשם אנשים ואז אני יוצר טבלה שאני עושה join בין הטבלה של האנשים לטבלה של העובדים אז כיצד בעצם אני מוסיף שורה לטבלה שעשיתי join בין 2 הטבלאות ? אני בעצם צריך לעדכן כל טבלה בנפרד? הכוונה שלי שאם אני רוצה ליצור שורה חדשה בטבלה של הjoin אני בעצם צריך לעדכן את הdataset של האנשים בנפרד ואת הטבלה של הdataset של העובדים בנפרד ואז התוצאה של הטבלה השלישית תהיה אוטומטי כתוצאה של עדכון 2 הטבלאות האחרות?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למדתי עכשיו את הנושא של web api ואני שואל את עצמי למה אני צריך את זה ? למה לא להשתמש בwebservice רגיל שאני מושך נתונים ממתודות באמצעות soap? משום מה ראיתי הרבה אתרים שמשתמשים בweb api אשמח לדיון בנושא!
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, התחלתי לעסוק בתכנות ב ASP.NET לפני כחודש. עכשיו יש לי הצעה לעבור לפיתוח ב BIZTALK של מיקרוסופט ( כמו שהבנתי זה BPM - שכבה בינונית בין DB ל UI ) המקשרת בין כל סוגי בסיסי נתונים ומנהלת תהליכים. מי שהציע לי את העבודה , אומר ש BIZTALK הוא העתיד והוא מתבסס על .NET. האמת אני אוהב יותר את UI ובכלל לראות עם מה אני עובד , מה שנראה לי שב BIZTALK זה לא ככה, אלה עבודה מאחורי הקלעים ( ליצור תהליכים ב DESIGN MODE , ומקסימום לכתוב איזה WEBSERVICE ) עכשיו אני בדילמה, האם BIZTALK הוא נושא מתפתח, בעל פוטנציאל לעתיד כמו ASP.NET ? האם זה משעמם? כל תגובה תעזור 10X
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-