תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה לעשות שהדף שהקוד הזה נמצא בו ירענן את עצמו כל פרק זמן אקראי. זה מה שיצא לי משילוב של כל מיני קודים שמצאתי דרך גוגל אבל זה לא עובד לי ואני לא מבין בזה מי יודע מה... הקוד הזה נמצא בתגית ה-head <script type="javascript"> function get_random() { var ranNum= Math.floor(Math.random()*6)+7; document.write('<META HTTP-EQUIV="REFRESH" CONTENT='+'"'+ranNum+'">'); } get_random(); </script> בקיצור מה כאן אני עושה לא בסדר?
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
צהריים טובים אני רוצה ליצור תת-תוכנית אליה אני שולח n (מספר טבעי), שני מערכים בגודל n, ו- x מספר כלשהו כשבתור פלט אני מקבל y מספר אחר התת-תוכנית משתמשת בקלט על מנת לחשב על y אך לא משנה את הקלט ומחזירה לתכנית שכחתי איך אני רושם את 'השליחה' במיוחד כשזה נוגע לשליחת מערך של מספרים ? (המערכים הם בגודל n+1 לצורך העניין וכבר מכילים ערכים) y = calc_y(n, x[i], y[i], x);
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי קבוצה של jlable שנקראים לדוגמה jlable1,jlable2 ,jlable3....וכו אני רוצה להגיע לליבלים האלה באמצעות משתנה כלומר לבצע משהו כזה : for(i=0;i<100;i++) jlable+i.setlable("bla") יש למישהו מושג איך עושים את זה ?? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך מריצים פקודת מערכת מתוך התוכנית. רציתי לדעת איך מריצים פקודת מערכת מתוך התוכנית, ז"א לדוגמא, אם אני רוצה בשלב כלשהו בתוכנית להרית פקודת dir. איך עושים את זה? ב C/C++ עושים את זה למשל על פקודת system. בתודה מראש - ערן.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
טוב אני רוצה להתקין מערכת PHP IB או SMF או כל דבר אחר שתמליצו עליו.. רציתי לדעת מאיפה אני מוריד אותם ואיך אני מתקין אותם על שרת שתומך PHP ודאטאבהייס יש לי תסיסמה של השרת ותסיסמה של הדיירקט אדמין..
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום לכולם ושנה טובה אני רוצה לכתוב פקודה בפסקל שתסדר רצף מסויים באופן אקראי כל פעם אחרי תנאי מסויים לדוגמא: יש את הרצף ABCD לאחר תנאי מסוים הרצף יהיה BCDA פעם הבאה הרצף יהיה DBAC וכן הלאה..... השאלה איך עושים את זה תודה מראש CREATIVE ;D
-
- 3 תגובות
- 778 צפיות
-
-
היי, לפני איזה חודש התחתי לתרגם משחק שלפתע ראיתי כי חסרים קבצים של המשחק,לדוגמא קובצי טקסט וכו.. ולשאלת המיליון: איפה נמצאים כל הקבצים האלה? האא כן לפני שאני ישכח איך עובד משחק רשת בכלל,כאילו ההקשרות בין כמה מחשבים במשחק וכו...
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אפשר הסבר איך זה הולך החישוב של העצרת הזאת? x! = x * (x-1) * (x-2) * (x-3) * ... * (2) * 1 וזה יכול להרשם ככה x! = x * (x-1)!
-
- 2 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני משתמשת בפונקציה רקורסיבית המכניסה NODE חדש לעץ. אני רוצה לאחר ההכנסה לעדכן את כל הענף של הNODE הזה שיש לו NODE חדש. איך עושים את זה? איך אני "חוזרת אחורה בענף?" הקוד להכנסה: function setChildren(parentI, treeArr, newNode) { var type = typeof treeArr if (type == "object") { for (var key in treeArr) { if (treeArr[key].id == parentI) { treeArr[key].children.push(newNode); return key; } setChildren(parentI, treeArr[key].children, newNode); } } return null; }
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב פונקציה שמקבלת 2 מחרוזות S1 ו-S2 ומחזירה true אם S2 היא תת מחרוזת של S1 ו-false אם לא. זה מה שכתבתי עד עכשיו: אני נותן לינק לרשת לקוד שלי כי כבר מאתמול אני לא מצליח לכתוב פוסט שיש בו קוד: http://www.pastebin.ca/2536950 אני שולח לפונקציה 2 מחרוזות: heyl ו-el לאחר שה-e מושווה מול ה-e של המחרוזת S2 מגיע התו y ובגלל שהוא לא נמצא אני רוצה להתחיל מחדש ולשלוח לפונקציה את המחרוזות המקוריות אבל כבר שיניתי אותם אז חשבתי להשתמש בהעמסת יתר אבל בשאלה רשום בפירוש שאם אני לא ישתמש בהעמסת יתר והתשובה שלי נכונה אני יקבל את מלוא הנק' אז אני לא רוצה להתשמש בהעמסת יתר אבל לא מוצא דרך אחרת.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למישהו יש רעיון איך לעשות את הפונקציה הזאת בצורה רקורסיבית? (ללא לולאות) float func_2(int n) { int i; float sum=0,x; for(i=1;i<n+1;i++) { x=(float)1/i; sum+=x; } return sum; }
-
- 8 תגובות
- 822 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם רקורסיה אני לא מבין כמה דברים:. א)למה פונקציה רקורסיבית היא סטטית?. ב)יש לי תנאי בסיס שאם הוא אמת אז שום דבר לא מתבצע יותר? ג)אחרת עד מתי התוכנית מתבצעת?. ד)איך אפשר לדעת אם הפונקציה שלי היא באמת רקורסיבית ולא איטרטיבית?. ה)לפי מה שראיתם אני לא יודע הרבה על זה תודה
-
- 9 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
אני צריך הסבר על השאלה הזאת: נתונה ההגדרה: struct element { char name[10]; int day, month, year; element *next; } ; כתוב פונקציה רקורסיבית void birthday(int day, int month, int year, element *head) הפונקציה מקבלת מצביע לרשימה, וכן את התאריך הנוכחי. היא מדפיסה את השמות של כל האנשים שיש להם היום יום הולדת, ואת גילם. ------------------------------------------------------------------------------------ מה זה אומר "נתונה הגדרה" זה קשור לקוד? חלק מהתכנית? מה זה? המצביע HEAD איך אני מקדם אותו ומה מכיל המצביע הזה? ועל מה הוא עובר? אם אפשר לכתוב קוד ולהסביר לי דברים עקריים בקוד אז ממש אודה אני פשוט לא הייתי בשיעורים ואין לי ממי לקחת עכשיו הס…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, יש לי שאלה כזו- נתונה לי מטריצה מסוג char בגודל 4X4. נתונה לי גם פונקציה ( bool isWord(char* s ובה יש את כול המילים שניתן ליצור מהתווים שבמטריצה. אני צריכה לעבור על המטריצה ובכול פעם לשלוח לפונקציה מילה אפשרית, אם זו אכן מילה אז להדפיס אותה ולבסוף להחזיר את מספר המילים התקינות שהדפסתי. ישנה מגבלה- אסור לעבור על המטריצה כאשר חוצים את הקו הדימיוני בעת המעבר עליה (מותר ללכת ימינה, שמאלה, למעלה, למטה אבל אסור לחצות את הקו הדימיוני) ניסיתי קודם כול לכתוב את הפונקציה ללא המגבלה- בעזרת רקורסיה. משום מה אני לא מצליחה לבצע זאת.(מקבלת הודעות שגיאה לא מובנות) אני ממש אשמח לעזרה יש לציין שרק עכשיו התחלתי ללמוד את השפה ואני עוד לא בקיאה כ"כ.... …
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
שלום. אשמח לעזרה במימוש הקוד הבא: ישנה מערכת תאורה שמכילה n נורות שמסודרות בשורה אחת ליד השניה. כל נורה יכולה להיות באחד משני מצבים – דולקת או כבויה. הנורות מחוברות בניהן כך שאם משנים את המצב של נורה במקום ה-i אזי גם המצב בנורות במקומות i-1 ו- i+1 משתנה. אני צריך לייצג את הנורות במערך של משתנים בוליאנים, כאשר true מייצג נורה דולקת ו-false מייצג נורה כבויה. השיטה הבאה מקבלת כפרמטרים שני מערכים בוליאנים באותו הגודל שמייצגים מצב של נורות כמתואר בתחילת השאלה. השיטה צריכה להחזיר true אם ניתן ברצף פעולות כלשהו להעביר את הנורות מהמצב from למצב to. אם אין אפשרות כזאת, השיטה תחזיר false. public class Backtracking { Backtracking b = new Backtracking(); public boolean isSwitch…
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
אני צריך לבנות אפליקציה של סנייק והכול כנראה פחות או יותר בסדר אבל הוא מסמל לי שגיאות שהשורש שלהן הוא כנראה הפונקציה הזאת: { if (this.getNextBall().equals(null)) return this; else return this.getNextBall().getLastBall(); } public Ball getLastBall() מה הבעיה בדיוק בפונקציה?או שאולי אין בעיה?
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
בלוח דו-ממדי בגודל m * n, אשר כל אחת ממשבצותיו יכולה להיות ריקה או מלאה, נקרא כתם לרצף משבצות מלאות בעלות צלע משותפת או קדקוד משותף. גודל הכתם הוא מספר המשבצות המרכיבות את הכתם. ייתכנו מספר כתמים בלוח. דוגמה: נסמן משבצת מלאה באמצעות התו ומשבצת ריקה באמצעות תו רווח. הלוח צורף בקובץ למטה מכיל 3 כתמים: כתם המורכב ממשבצות (1, 0), (0, 1) וגודלו 2. כתם המורכב ממשבצות (3, 2), (2, 2), (4, 1), (3, 1), (4, 0) וגודלו 5. כתם המורכב ממשבצות (2, 4), (1, 4), (0, 4), (0, 3) וגודלו 4. כתבו שיטה רקורסיבית המקבלת כפרמטר מערך דו-ממדי המייצג לוח כמתואר לעיל, וזוג מספרים שלמים המייצגים תא במערך. השיטה תחזיר את גודל הכתם המכיל תא זה. אם התא אינו חלק מכתם, יוחזר אפס. חתימת השיטה תה…
-
- 19 תגובות
- 13.6k צפיות
-
-
שאלה כללית: אם נעשה פונקציה לגלות איבר בסדרת פיבונצ'י (זה שכל איבר שווה לסכום השניים שלפניו) המבוססת על רקורסיה, נסו לחשב את האיבר ה90... לי יש 6GB ומעבד i920, באיבר ה40 הוא כבר מתחיל לחשב ממש לאט ולהעלות תוצאות בקצב של פעם בחצי דקה ואחר עולה לפעם בדקה.. ועולה ועולה בקיצור לאט פחד. לכאורה אני מניח שהמחשב ממש מתאמץ, אבל מבחינה בtask manager רק 2.35GB זיכרון בשימוש, וניצול המעבד הוא רק 12%-14%. מה שווה כל ההתפתחות הטכנולוגית בחומרה אם היא פשוט לא יודעת מתי עליה לפעול בשיא הכוח?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חברס, יש לי בעיה. אני מתכנת בג'אווה, ואני צריך לכתוב שיטה שמקבלת מספר מסויים, ועושה שעון חול ממנו, לדוגמא עבור המספר 5 אז הפלט יהיה: 5 5 5 5 5 4 4 4 4 3 3 3 2 2 1 2 2 3 3 3 4 4 4 4 5 5 5 5 5 כמובן שאני חייב להשתמש ברקורסיה (כלומר שהשיטה מזמנת את עצמה עבור ערך יותר קרוב לתנאי העצירה). למשהו יש רעיונות?
-
- 9 תגובות
- 10.9k צפיות
-
-
בלוח דו-ממדי בגודל m * n, אשר כל אחת ממשבצותיו יכולה להיות ריקה או מלאה, נקרא כתם לרצף משבצות מלאות בעלות צלע משותפת או קדקוד משותף. גודל הכתם הוא מספר המשבצות המרכיבות את הכתם. ייתכנו מספר כתמים בלוח. דוגמה: נסמן משבצת מלאה באמצעות התו ומשבצת ריקה באמצעות תו רווח. הלוח צורף בקובץ למטה מכיל 3 כתמים: כתם המורכב ממשבצות (1, 0), (0, 1) וגודלו 2. כתם המורכב ממשבצות (3, 2), (2, 2), (4, 1), (3, 1), (4, 0) וגודלו 5. כתם המורכב ממשבצות (2, 4), (1, 4), (0, 4), (0, 3) וגודלו 4. כתבו שיטה רקורסיבית המקבלת כפרמטר מערך דו-ממדי המייצג לוח כמתואר לעיל, וזוג מספרים שלמים המייצגים תא במערך. השיטה תחזיר את גודל הכתם המכיל תא זה. אם התא אינו חלק מכתם, יוחזר אפס. חתימת השיטה תהיה: public …
-
- 18 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 335 צפיות
-
-
זה כבר הפעם השנייה שאני נתקע עם אותה בעיה. הבעיה היא כזאת שאני מבצע רקורסיה ואני רוצה להגדיר בתחילת הרקורסיה משתנים ולאתחל אותם בערך מסויים לפעם הראשונה שהרקורסיה תעבוד והבעיה היא שאני לא מעוניין שבקריאה הבאה לרקורסיה המשתנים יאותחלו בערכים האלו אלא שיתעלם משורות אתחול המשתנים. הפתרון שמצאתי לעצמי פעם שעברה היה לאתחל את המשתנים מחוץ לפונקצייה ולשלוח אותם בתור ערכים לפונקצייה אך זה פוגע לי בסדר של התוכנה ואני לא מעוניין לבצע את זה שוב בדרך הזאת אשמח אם תוכלו לתת לי דרך להתעלם משורות הראשונות וכמובן לשמור על כך שזה יהיה קריא בצורה שתניח את דעתי . בתודה מראש.
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בעיה בפסקל אני רוצה שיהיה משהו שיעבוד ברקע: program aa; uses crt; var buffer : array[0..63999] of byte; procedure setnew; var R,G,B,I : byte; begin R:=0; G:=0; B:=0; for I:= 1 to 255 do begin port[$3c8]:=I; port[$3c9]:=B; port[$3c9]:=G; port[$3c9]:=R; if B < 63 then inc(B); if (B = 63) and (G < 63) then inc(G); if (G = 63) and (R < 63) then inc(R); end; end; procedure clearbuffer; var I : word; begin for I:= 0 to 63999 do begin buffer[I]:= 0; end; end; procedure randb; var I : word; …
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
מישהו יודע האם וכיצד ניתן לקבוע רקע שקוף ל-PICTUR BOX ב-VB ?
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
-
-
טוב איבדתי את הספר של האסמבלר ואני צריך לדעת למחר איך להגדיר ולפנות אל רשומות באמסלי 8086 מצאתי בMSDN את הדבר הזה recordname RECORD fieldname:width [[= expression]] [[, fieldname:width [[= expression]]]]... אבל אני לא מבין איך בתכלס זה אמור להראות בתוכנית עצמה....
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-